LVV-personeel ontvangt persoonlijke beschermingsmiddelen

1
LVV-personeel ontvangt persoonlijke beschermingsmiddelen

De afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft aan enkele personeelsleden persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) verschaft. De personeelsleden die de beschermingsmiddelen hebben ontvangen, gaan regelmatig om met pesticiden.

De PPE die zijn overhandigd bestaan uit onder andere katoenen coveralls, handschoenen, laarzen, respiratoren compleet met filters, veiligheidsbrillen, schorten alsook een complete EHBO-Kit met eyewash. Deze PPE’s zullen ook gedistribueerd worden aan de LVV pesticide toedieners van Coronie, Henar, Nieuw Nickerie en ADRON.

Deze uitrusting is afkomstig uit een samenwerking met de International Development Bank, IDB en vloeit voort uit het onderdeel Institutionele Capaciteits Versterking van het SU-L1020 “Agricultural Competitiveness Program”. Na verstrekking van alle materiaal, zal de training in “verantwoord pesticide gebruik” vervolgd worden. Eveneens zullen de opslagplaatsen van pesticiden binnen het ministerie van LVV aangepast worden.

De trainingen zijn gebaseerd op juiste gebruik van bestrijdingsmiddelen, de gevolgen van het onjuist gebruik voor zowel de consument alsook degene die het toedient, hoe dit toe te dienen, de beschermende kleding en middelen die aan te pas komen bij het toedienen. Tevens wordt gewezen op de opslag en opruimen van lege flessen. Ook wordt aandacht besteed aan, hoe te handelen na in aanraking te zijn gekomen met pesticiden.

Het ministerie van LVV staat garant voor de voedselzekerheid en voedselveiligheid in Suriname. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen maakt ook deel uit bij het uitoefenen van de landbouw, echter worden de bestrijdingsmiddelen niet altijd op de juiste wijze gebruikt. Om het bewustzijn met betrekking tot eigen veiligheid, te vergroten, worden in de trainingen de Surinaamse landbouwers ook gewezen op het belang van PPE.

“Vanwege de gezondheid van een ieder en de hoge eisen die gesteld worden bij de verbouwing en verzending van onze groente en fruit naar het buitenland, zullen wij met ons allen ernaar toe moeten streven om de agrarische sector duurzaam te ontwikkelen. De persoonlijke bewustwording op het gebied van de bestrijdingsmiddelen is hierbij een must”, geeft minister Rabin Parmessar aan.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.