zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKredietwaardigheid Suriname opnieuw verlaagd, vooruitzichten negatief

Kredietwaardigheid Suriname opnieuw verlaagd, vooruitzichten negatief

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende kredietbeoordelaar Moody’s heeft dinsdag bekend gemaakt dat haar rating van de kredietwaardigheid van Suriname omlaag is gebracht van B2 naar B3. Ook de vooruitzichten zijn van stabiel naar negatief gegaan.

Moody’s komt tot deze nieuwe rating omdat de Surinaamse overheidsfinanciën enorm aan het verslechteren zijn. Zo is het het begrotingstekort groot en zijn de schulden alleen maar toegenomen. Ook staat de wisselkoers al een tijdje onder druk. 

Eerder verlaagden ratingbureaus Standard & Poor’s (april) en Fitch (januari) al hun beoordelingen. Internationaal neemt het vertrouwen van investeerders in Suriname dus af. De Surinaamse overheid noemde de downgrading door Fitch ‘een politieke manoeuvre om oppositie te helpen’.

“Deze nieuwe beoordeling bevestigt dat het bar slecht gaat met de economie van het land. De regering onderneemt geen stappen om verbetering aan te brengen. Integendeel worden er steeds meer uitgegeven en geleend,” zegt econoom en oud-bankier Jim Bousaid aan Starnieuws.

Begin deze maand:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

72 REACTIES
 1. Hoefdraad zit in een depressie en slikt op dit moment potten met prozak. Hoe kunnen de Boutisten met droge ogen beweren dat de huidige regering fantastisch werk verricht. In mei in de paarse regering plaatsmaken voor een oranje regering. Investariseren wat de schade is en hulp vragen bij het IMF. Andere oplossing is er niet. Gewoon zaken doen met Mw Lagarde.


  Maak melding
 2. Een potje pindakaas kost 55,50 SRD. Een pakje pampers kost 77 SRD.

  Een zak rijst van 25 kg kost tussen de 150 en 194 SRD.

  Degenen die beweren dat de meervoudige MOORDENAAR die pleesident speelt het goed doet is KNETTERGEK.

  DEZE MOORDENAAR HEEFT EEN ECONOMISCHE RAVAGE AANGERICHT NA 10 JAAR WANBELEID.

  WEG MET DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ
  WEG MET DE NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ.
  WEG MET DIT MOORDENAARSCLUBJE.

  IS MOODY’S OOK VHP GEZIND?


  Maak melding
 3. Triest waar Suriname zich nu en nog vele generaties na deze zal bevinden , namelijk bankroet .
  Dankzij een president die bij zijn aantreden een kruistocht tegen corruptie aankondigde ondertussen is hij zelf corrupt en stelt hij anderen aan in vitale posities die nog corrupter zijn . De ex directeur van de Surinaamse bank bv dhr Hoefdraad . Hoe slapen deze mensen ‘s avonds terwijl ze weten dat het merendeel van de Surinaamse bevolking in bittere armoede leeft, de criminaliteit schrikbarend toeneemt en de gezondheidszorg en het onderwijs in penibele staat verkeren .
  Surinamers wordt wakker ten teken op 25 mei af met deze onbenullen .
  Van een land integer en goed besturen waarbij er voor een ieder een goed bestaan is , hebben zij namelijk geen kaas gegeten.


  Maak melding
 4. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse

  Beste Democraten.

  We kennen in Suriname 2 virus en de een is nog gevaarlijker dan de ander.

  We hebben Corona En we Hebben Bouterse… Bouterse is verwoestend .. dat is oa ook de reden waarom de kredietwaardigheid van Suriname maar blijft dalen en mensen steeds armer worden met de dood als gevolg

  Na Bouterse Eh Rigeer soh


  Maak melding
 5. Onze paarse ja-knikkers en rechtlullers zijn nu in geen velden of wegen te bekennen.

  Het besef dat er 1 grote teringzooi van het land gemaakt is in 10 jaar paars wanbeleid, wil maar niet indalen in die lege paranoïde en geïndoctrineerde kokosnoten.

  3x in 3 maanden door gerenommeerde internationale ratingburo’s tot JUNK STAAT gebombardeerd. 🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 6. De kredietwaardigheid van ons Geliefde maand is tot het laagste Nivo gezakt.. zo iets maakt Suriname alleen maar mee als bouter en zijn benden aan de macht zijn

  Van middag gaan ze het zeker hier over hebben bij bakanatorie.. radio SRS.. die presentator gaat de domme massa van de NDP aanhanger weer overtuigen dat ze daar van niet wakker moeten liggen dat is de werk van de kolonisator ze willen Suriname weer over nemen


  Maak melding
 7. Zal vast de schuld zijn van de oppositie of Nederland. Idd Waldo, RobG, Lucien, Pakiratigri, Robert, Wendy, Frantz etc zijn in geen velden of wegen te bekennen. Hoefdraad is volledig de weg kwijtgeraakt met 92 leningen in zjn maag. De man is de wanhoop nabij. Enige wat Hoefdraad nog kan doen is de kasreserve van 400 mil SRD aanspreken. Daarna is het ordinair verpatsen van je kroonjuwelen oa Staatolie, SLM en andere overheids gelieerde ondernemingen. Het is 1 grote zooitje in Suriname.


  Maak melding
 8. Waar zijn die geweldige economen van Suriname nu????

  =Mensen, Doekhie gaat psychisch de NDP kapot maken in Nickerie. Waidoe heeft inderdaad 250,000 Srd en een auto gekregen van de NDP om over te stappen. Bewijsstukken liegen er niet om gaf Doekhie aan.


  Maak melding
 9. Tja, dat krijg je met corrupte leiders waar het achterlijke volk achteraan loopt. Maar ja, die leiders zijn bekeerd tot de here Jezus. Het grootste sprookje op aarde waar twee miljard achterlijke schapen in geloven.


  gemodereerd
 10. Alle landen op deze aardbol krijgen het heel zwaar. Zeker 75% van alle landen zijn begin vorige maand afgewaardeerd door Moody’s omdat de wereldeconomie afstevent op een diepe recessie.Suriname is geen uitzondering. Maar VHP, NPS wilden ons anders doen geloven. Gelukkig hebben wij het internet om achter de ware informatie te komen. Ook Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk gaan leningen van miljarden aan om in hun economieën te pompen. De crisis zal hard om zich heen slaan.


  Maak melding
 11. Tuurlijk gaan de meeste landen wel financiele klappen krijgen. Echter, de stabiele landen zullen na een jaar, als de corona crisis voorbij, is meteen of langzaam maar zeker weer de weg omhoog vinden. En dat zal zeker niet het geval zijn in suriname met het wanbeleid.


  Maak melding
 12. Wat een heerlijke dromer is die Waldo toch hahahahaa
  Je kan hem van alles verwijten, maar hij houd wel vol.

  Hij doet me denken aan die woordvoerder van Saddam Hoesein, die voor de microon van de pers zei dat alles onder controle was…terwijl het achter hem bommen regende..

  twee weken later vonden ze Saddam in een gat in grond

  Hahahahaha


  Maak melding
 13. @ Waldo
  Het is helaas geen oud nieuws maar nieuws. U probeert af te leiden van de realiteit
  > In 10 jaar tijd enorme extra inkomsten gehad en laten verdampen.
  > In 10 jaar tijd meer bij geleend dat Vene II en III te besteden had
  > Nu kost de staatsschuld meer dan het gemiddelde van de Vene II en III regeringen.
  > Desondanks kan deze regering alleen maar mislukkingen en bedrog van het volk tonen waar Vene II en III een gestage weg om hoog gevonden hadden, een stabiele koers, verdien capaciteit bouwden en vooral niet bluften.

  @RobG.
  Het beschil met al die andere landen is, is dat zij de klappen op kunnen vangen en nog steeds ver boven Junk status staan.

  U liegt dat de VHP en NPS iets anders beloven dan jaren bloed, zweet en tranen om er weer boven op te komen.
  Het verschil is de VHP, NPS en zelfs de ABOP en PL hebben kader om het land uit de modder te trekken. De NDP heeft alleen mensen die van de economie een moeras kunnen maken.

  Boefdraad wordt overal genegeerd. Daliaan heeft geen trek meer en de boot van China Harbourworks is nog steeds niet aan het baggeren en geen van de recente leningen worden beschikbaar gesteld.
  De Oppenheimer obligaties zijn nu te koop voor 40.9% ofwel echt junk met een effectieve rente van 22,6%. Die gaat nog verder nu de rente betaling voor de deur staat en voldoen wel heel spannend gaat worden.

  Hoefdraad krijgt zelfs zonder te stelen geen noodfondsje van SRD 400.000.000 tegen de formele koers $ 55.000.000 , tegen de echte koers $ 30.000.000 meer gevuld.

  Roemer is nu al 1,5 maanden stil en er is nog geen begroting in de DNA behandeld.

  Beste RobG de Surinaamse economie kan door Covid niet verder dalen want er gebeurd niets behalve de meest primaire zaken.
  Wees blij dat KLM al over het starten van haar vluchten op paramaribo denkt en daarmee na een regime change een geld trein op gang kan gaan brengen.

  Voor een economie op de bodem is niet zo veel nodig om haar uit de prut te trekken.
  Sardjoe schold niet voor niets op de diaspora. Hij ziet de bui al hangen want er zijn genoeg diaspora ondernemers die hun slag kunnen gaan slaan als Suriname door Bouterse in de uitverkoop is.
  Chan hoeft straks maar een fractie te lenen om de schulden te saneren en die voor een paar jaar te laten verdwijnen van zijn tafel.
  Verder zal er zoveel ellende traceerbaar naar de NDPers en hun loyalisten leiden dat ze graag grote delen van hun vermogen gaan inleveren om uit Sante Boma te blijven. Boefjes als Bouva zullen er niet tegen kunnen om naast zware boeven te zitten.
  Abrahams, Sardjoe, Wijdenbosch etc gaan ook stil zitten als ze geschoren worden.

  Alcoa zal gaarne bereid zijn in haar buidel te tasten

  En misschien is er ruimte voor mijn ideeen omtrent hout, energie en toerisme.

  Verder beste RobG gaan de gevolgen van Corona best mee vallen omdat behoudens toerisme, horeca, lucht en wat dienst verlening veel gewoon door draait. Bouw en installatie bedrijven hebben geen noemenswaardige dips. Voedsel industrie draait door.
  Heel wat zaken vertragen wat.

  Kijk naar Waidoe en Doekhie. De NDP blaast zich al zelf op.


  Maak melding
 14. LEES EN BEEF, WANT DIT KOMT OP U AF SURINAME. EN U WEET, TOT NU TOE HEB IK BIJNA ALTIJD GELIJK GEHAD MET MIJN VOORSPELLINGEN!! BEGIN TE HUILEN SURINAME OM DE NIEUWE VALUTAWET!!

  Beste vrienden, ik ga u iets voorhouden, waarvan ik hoop dat u het shared/deelt, zodat ook mensen die wat minder thuis zijn in economie, begrijpen WAT VOOR EEN RAMP DE NIEUWE VALUTA WET IS .
  De nieuwe valutawet, een voorstel van Amzad Abdoel, die illegaal is doorgedrukt door de paarse ratten, is bedoeld om de koers KUNSTMATIG laag te houden. In een normale, gezonde economie wordt de koers van een munt bepaald door de vrije marktwerking. IN SURINAME NIET MEER. Wat betekent dit in de praktijk? LEES EN BEEF VOOR WAT ER OP U AFKOMT!!
  Zimbabwe was ooit een van de rijkste landen van Afrika, maar dankzij dictator Mugabe, een vriend van Bouta, is het nu een van de armste landen ter wereld, met grote armoede, grote voedseltekorten en een volledig kapotte economie. OMDAT TOT 2016 DE KOERS VAN DE ZIMDOLLAR KUNSTMATIG LAAG WERD GEHOUDEN DOOR DE OVERHEID.
  Venezuela was tot voor kort een van de rijkste landen van Zuid Amerika en heeft nog steeds de grootste olievoorraad ter wereld, maar is nu EEN VAN DE ARMSTE LANDEN VAN ZUID AMERIKA. Volgens cijfers van het UNHCR zijn al 5 miljoen Venezolanen gevlucht naar het buitenland en de mensen die zijn achtergebleven, pinarren en lijden honger en moeten eten uit vuilnisbakken. De armoede in Venezuela is verschrikkelijk. Waarom? OMDAT DE KOERS SINDS 2003 KUNSTMATIG LAAG WORDT GEHOUDEN DOOR DE REGERING, eerst door Chavez en nu door Maduro, allebei grote vrienden van Bouta.
  Argentinië had ooit een bloeiende economie, totdat de regering besloot om de koers kunstmatig laag te houden, toen het ietsje slechter ging. De hele economie stortte in elkaar, Argentinië verarmde en kwam in een enorme recessie terecht. DANKZIJ DE KUNSTMATIG LAGE KOERS. In 2015 werd de kunstmatige koers losgelaten, MAAR TOEN KWAM DE KLAP. Omdat er zoveel was kapotgemaakt, verloor de Argentijnse munt in 1 dag 26,5% van zijn waarde, waardoor Argentinië tot op de dag van vandaag in een economische recessie/ramp zit. DANKZIJ DE KUNSTMATIGE LAGE KOERS.
  Ik kan nog tien voorbeelden opnoemen, maar ik laat het hierbij. EN NU HEBBEN DE PAARSE RATTEN DIT IN SURINAME GEDAAN. DENKT U DAT DE BANKDIRECTEUREN ZOMAAR STAKEN??? ELK LAND OP DEZE PLANEET DIE DE KOERS KUNSTMATIG LAAG HIELD BEHOORT NU TOT DE ARMSTE LANDEN TER WERELD!!! En als de koers wordt losgelaten, zal de waarde van de srd nog veel en veel meer dalen. Het gaat veel tijd in beslag nemen om alles weer te herstellen. WAT IK IN SURINAME OP RADIO EN TV VOORSPELDE SINDS 2010, INDIEN DE NDP AAN DE MACHT ZOU KOMEN, IS VANDAAG DE DAG VOLLEDIG BEWAARHEID. EN IK VOORSPEL U NU: ENORME CHAOS, VOEDSELTEKORTEN, HONGERDODEN EN DAT IN SURINAME. EN OM DE AANDACHT VAN ALLES AF TE LEIDEN, ZULLEN NDP-ERS ZOALS ALTIJD PROBEREN OM RASSENRELLEN TE VEROORZAKEN!! U BENT GEWAARSCHUWD!!!


  Maak melding
 15. Paarse Japjapies en Keskesie ….. FAKE NEWS !!!!!!!

  V.V.@@@Waldo … MISLUKT PRODUCT@@@ RobG … TRAVESTIET@@@ WENDY …
  @@@Pakira-Tigri … @@@Damsco … @@@Paraman … jullie hebben de WAARHEID in pacht … waar of niet waar !!!!!!

  Is dit weer een politieke manoeuvre van de Oppositie ?????????

  Raadpleeg de ” wereld vermaarde/beroemde eco…noom” …. Ab[d}boel !!!!!!!!!

  25 Mei 2020 …. Nationale Dieven/Berm Partij …. R.I.P …. verrotten jullie in de HEL !!!!!!!!


  Maak melding
 16. @Waldo 15 april 2020 At 16:00
  “En deze bejaarde krabdagoe Jim Bousaid moeten ze een schop geven op zijn achterste. Straks al, eind van de maand krijgen we weer goed nieuws van Apache over een derde grote olievondst in de KwasKwasi put. En wie zegt dat de investeerders weg gaan blijven en niet gaan investeren in Suriname. Ze gaan straks allemaal in de rij staan.”

  Bousaid heeft steeds de realiteit laten zien. Zelfs de NDP sponsoren leven de valuta wetten niet na. De importeurs kunnen niets meer leveren aan de retail. Cement ook die van Sardjoe is onbetaalbaar.

  Beste Waldo. Weet u nog dat er van de tweede vondst geen hoeveelheden gemeld zijn. Begrijpt u waarom net als in 2015 wil men Bouterse geen argumenten geven dat het land veel meer waard is dan hij kan verwerken. In 2015 verteld staatsolie ook niet wat de werkelijke bewezen voorraad was om zo te voorkomen dat ze te zwaar beleend zouden worden.
  Verder maakt het niet uit hoe goed het bericht is van Apache. Niet Bouterse en Boefdraad bepalen wat de vondst waard is en wat Suriname kan krijgen. Total (dat de rekeningen nu betaald) bepaald wat er met de olie gebeurd en of het over een jaar of 5 op gepompt gaat worden.

  Deze regering heeft 10 jaar gegokt op meer goud, op duurder goud en op olie uit zee.
  Deze regering traadt 10 jaar geleden aan en Abrahams tekende in china een MOU voor $ 5.000.000.000 als hij nu zou gaan krijgt hij voor de moeite 5 labtops van 5 jaar oud.
  Deze regering heeft steeds klaar gestaan om die rijen investeerders te ontvangen. Ik ben ook ontvangen door een mini ster en adviseurs van de President.
  Nu deze mensen wilden bij wijze van spreken zonder commitment vooraf voor 1 afrekenen in plaats na bewezen diensten 10 te verdienen.
  Onder Bouterse komen er geen Investeerders beste Waldo.

  Na een goede regime change ontstaat er een kans dat er vertrouwen ontstaat indien die regering bereid is de gestolen /gefraudeerde middelen terug te halen zonder aanziens des persoons.


  Maak melding
 17. Waldo

  15 april 2020 At 16:00

  En deze bejaarde krabdagoe Jim Bousaid moeten ze een schop geven op zijn achterste. Straks al, eind van de maand krijgen we weer goed nieuws van Apache over een derde grote olievondst in de KwasKwasi put. En wie zegt dat de investeerders weg gaan blijven en niet gaan investeren in Suriname. Ze gaan straks allemaal in de rij staan.

  ==============================

  Surinaamse olie wordt niet voor 2031 in productie gegeven. Eerst zal men een rendements / haalbaarheidsstudie moeten doen. Daarna wordt die studie getoetst door wen onafhankelijkbureau. Apache blijft tot 2026 boren (min 14x). Waldo, de huidige regering zit op zwart zaad. Ze hebben snel nodig. Snap je het nog ??


  Maak melding
 18. Uit zeer betrouwbare bron is gemeld dat de partiële Lockdown direct na 25 Mei wordt opgeheven … zodat de Paarse Boeven … het land kunnen ontvluchten !!!!!!!

  Paarse DIEFKATTEN …. vluchten gaat niet lukken !!!!!

  By the way … is BOEFDRAAD in het land … of is hij al op de vlucht ???????


  Maak melding
 19. Volk van Suriname,
  Niet getreurd; het wachten is nu op een upgrading van:
  Clodoaldo, Wendy Wijdbeens, Rubberen Robby, Paki tingi reet en anderen.


  Maak melding
 20. @RobG, waarom heeft Nederland geen lage raiting van Moody gekregen, Nee, omdat ze een goed beleid hebben, transparant zijn en elk jaar dezelfde dag en tijd hun begroting bekend komen maken. Men wacht nog steeds op die van Suriname.

  Je weet zelfs dat niemand in Nederland zonder geld zit, maar dit kun je niet zeggen van Suriname.

  Feit is dat Bouterse en co een zooitje van het land Suriname hebben gemaakt. Boefdraad heeft in een jaar 99 leningen openstaan om salarissen te betalen, maar er is geen productie; Wie gaat dit terug moeten betalen?????

  Hou nou eens op en bekijk zaken zoals ze zijn en geef niet steeds af op anderen.


  Maak melding
 21. @Waldo, jou baas Bouterse had op het podium in 2010 geroepen dat investeerders in de rij staan om in Suriname te komen investeren. We wachten nog steeds.


  Maak melding
 22. NDPérs, dit heeft Doekhie uit de doeken gedaan:::::

  =Waidoe heeft in de open brief meegedeeld dat hij nimmer met een Ford Ranger of welke belofte dan ook is omgekocht om uit PL te stappen en de NDP te ondersteunen. “Ik Doekhie zeg dat van de Ranger waar is heel en heel Nickerie weet dat.
  Het zal ook niet waar zijn dat hij te Wageningen op 17 juni 2018 SRD 250.000 heeft ontvangen uit handen van een NDP-topper.”


  Maak melding
 23. Ik woon lekker in Nederland. God heeft me bespaard om die ellende daar in Suriname weer voor de tweede keer mee te maken. Oeng tang drapé yere!?


  gemodereerd
 24. Kondremangs
  Waldootje. …het gaat nu wat minder door de crises van 2015, 2016 en 2017 en nu weer ivm corona. …..en beste Waldootje. ….waar laat je de rol van DiDiBri, Boefdraad en hun boevenbende? ???? Ik zou je willen aanraden om niet alleen bakabana tori van limbo goebbels te beluisteren. ..maar ook te luisteren naar oma Inge. ..sranan san e psa en naar de bloedeigen tante van DiDiBri. ..ma Dina. ….dan kan je enigszins een eigen beeld vormen ipv broodschrijver uit Ontspanningscentrum voor Criminelen En Recidivisten. …….enne je mag tog niet buiten de stad? ???? Foei Waldootje. ….doewet gaat boos op je worden. ….
  Terug naar de topic. …..corona virus. ..paarse virus. ….Sranang dede now moro met de downgrade. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 25. RobG 15 april 2020 At 15:46
  Ook Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk gaan leningen van miljarden aan om in hun economieën te pompen. De crisis zal hard om zich heen slaan.

  RobG
  Wat ben je toch een domme ezel zeg. Ik heb vaker jou antwoord hierop gegeven omdat dit niet de eerste keer is dat je dit schrijft.
  Ook Jojo en Pico hebben je steeds onderuit gehaald met je lul verhalen.

  Je kunt lenen om de economie een helpende hand toe te steken, bijvoorbeeld Nederland en Amerika, en terug betalen van de lening geen probleem is vooral tegen een laag percentage.

  Suriname kan nauwelijks of nagenoeg niet lenen. En als het ze lukt om 50 tot 100 miljoen US$ te lenen dan bedraagt de rente boven de 7% en moeten ze bezit verpanden / cederen.
  Zoals de VCB in Suriname de mensen hun kroonjuwelen in onderpand nemen.
  Zo heeft Suriname al haar valuta inkomsten uit goud en olie reeds gecedeerd aan Oppenheimer.

  Dus nogmaals RobG
  Wat ben je aan het beweren op deze site? Je bent en blijft een ezel die steeds valt in dezelfde put waardoor je steeds je echo hoort van hetgeen er eerst is geschreeuwd dus niets nieuws toegevoegd aan dit artikel


  Maak melding
 26. Passant 15 april 2020 At 16:39
  LEES EN BEEF, WANT DIT KOMT OP U AF SURINAME. EN U WEET, TOT NU TOE HEB IK BIJNA ALTIJD GELIJK GEHAD MET MIJN VOORSPELLINGEN!! BEGIN TE HUILEN SURINAME OM DE NIEUWE VALUTAWET!!

  Deze bovenstaande posting, zie tijdstip in dit artikel is niet door mijn als de passant die op veel berichten op deze website reageert geplaatst en kent maar door een andere passant.

  Dus houdt u rekening dat er twee passanten zijn.


  Maak melding
 27. Moesten deze bedriegers “Moody’s” niet een boete van bijna 1 miljard dollar betalen omdat ze de boel hadden belazerd met hun ratings ?

  Tot nu toen hebben deze grappenmakers nog nooit een crisis zien aankomen, omdat ze vaak zelf hiervan de oorzaak waren.

  Ze spelen op sentimenten om zo mensen te beinvloeden.

  Ze het alleen voor het geld.


  gemodereerd
 28. Het is allemaal de schuld van de overlopers. Deze mensen zitten nu lekker aan de paarse lul. Sharmila heeft de grootste te pakken. Maar Chan gaat Suriname weer redden.


  Maak melding
 29. @Ira, de ratingsbureau’s moeten het in hun hoofd halen om een negatieve rating te geven over een of andere EU land. Dat durven ze niet omdat de EU via wetgeving hen dat verboden heeft op straffe van een miljoenen boete dwangsom.Je hoort de ratingsbureau’s toch zwijgen over Portugal, Spanje, Italië, Griekenland terwijl de overheidsfinanciën van deze landen nog beroerder zijn dan die van Suriname.De ratingsbureau’s mogen alleen een waardering geven bedrijven binnen de EU. Voor de hele Europese Unie gaat men een lening afsluiten van 1,5 triljoen of meer Euro.Daarnaast zal Nederland met een eigen lening van miljarden Euro’s ook de eigen bedrijven ondersteunen.

  @jojo, ik ga ervan uit dat mijn verhaal aan Ira, uw ogen opent.U hebt een eenzijdige kijk op de economische situatie van Suriname. Ten tijde van de regering Venetiaan werd er helemaal niet geinvesteerd in Suriname. Suriname zag er toen uit als het vervallen Bangladesh vannde jaren 80 en 90. Bouterse moest investeren in het land. Het geld dat Venetiaan had gespaard was peanuts. Onder Bouterse verdiende het land veel meer geld dat in de economie werd geïnvesteerd.Toen sloeg de crisis toe en het land verdiende minder.De overheid had minder geld om te financiën.


  Maak melding
 30. Paarse Japjapies en Keskesie ….. FAKE NEWS !!!!!!!

  V.V.@@@Waldo … MISLUKT PRODUCT@@@ RobG … TRAVESTIET@@@ WENDY …
  @@@Pakira-Tigri … @@@Damsco … @@@Paraman … jullie hebben de WAARHEID in pacht … waar of niet waar !!!!!
  ***************************************

  V.V.@@@Waldo … de DIEREN PSYCHIATER … is bereid een uur uit te trekken om je goed te onderzoeken { bloedspiegel, bloeddruk etc.}. Ook je STAMBOOM wordt grondig onderzocht … bezit je wel of geen Varkensgenen !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 31. Suriname gaat staatsobligaties uitgeven om geld binnen te halen. Met de recente olie vondsten moet dit geen probleem zijn.

  Die bedriegers van Moody’s hebben het nakijken.


  gemodereerd
 32. @LAUWPIE ALIAS ROBG,

  JE BENT COMPLEET GESCHIFT:

  Je schrijft dat Suriname tijdens Venetiaan vervallen was tot een soort Bangladesh. Die CRIMINEEL zou volgens jou volop geïnvesteerd hebben in Suriname na 2010

  JE BENT ECHT ZIEK IN JOUW HOOFD.

  Ik ga elk jaar met vakantie naar Suriname sinds 2005. Dus ik weet bij God niet waar je over lult.


  Maak melding
 33. Aan alle Paarse leugenaars :

  Koers bij overname van Vene : 1 op 3,5

  Koers na 10 jr NDP-gerommel : 1 op 15

  Waarschijnlijk wordt het nog erger als de boeken
  van de Centrale Bank openbaar worden !

  Un gwe, tra fassi no de ! Un habi krabita-anu !


  gemodereerd
 34. Hupsa kee, neks no fout, want Waldo & zijn leermeester drinken alle aardolie op en poepen goud en valuta. Neks no fout. Waldo = ziende + blind=> a mang waarschijnlijk breni & dofoe.
  Gado no breni.


  Maak melding
 35. Is het alweer fake nieuws en de schuld van de vrienden van de VHP ?
  Iedereen die kritiek heeft op de regering Bouterse liegt of zit in het VHP-complot.

  En aan de andere kant wordt er in de achterkamer tussen 4 muren en in het geheim flink onderhandelt tussen Hoefdraad, van Trikt, Roemer, de PG en de raadslieden. Want er is flink gefraudeerd. Hoe zal dat verklaard en uitgelegd moeten worden ?

  Beste Surinamers,
  jullie kennen de waarheid.
  Doe wat jullie moeten doen: red Suriname.
  Krakti !


  Maak melding
 36. Zoveel orgasmes om 1 enkel artikel!!! Niet te geloven hoe jullie de downgrading vieren en geil de ene stommiteit na de andere hier lanceren. Laten we het e.e.a. eens nuchter bekijken. De ratingbureaus zijn werkarmen van het westen. Het westen is rijk geworden en wordt nog steeds rijker door de 3e wereld landen uit te buiten en hun rijkdommen weg te dragen. De ratingbureaus geven aan deze rijke landen een AAA+ rating, want ze zijn kredietwaardig en kunnen bij de wereldbank en andere internationale instituten, die allen in handen zijn van het westen, tegen een zeer zachte rente geld lenen om investeringen te doen. De arme landen bezitten eigenlijk de rijkdommen zoals goud, aardolie, kobalt, ijzer, koper, diamant en ga zo maar door, maar krijgen van deze bureaus een hele lage rating, waardoor zij moeilijk kapitaal kunnen aantrekken om zich te ontwikkelen. Ondertussen worden ze verder genaaid door het westen en die spelen met mekaar onder een hoedje. Hoe kan het in Gods naam, dat ik de rijkdommen bezit maar door het systeem “arm”wordt verklaard en niet kredietwaardig. Onderwijl worden mijn rijkdommen weg gedragen en ik hoor enkele ezels alweer roepen dat wij dat zelf willen. De kapitalen die ik nodig heb om mijn rijkdommen zelf te exploreren krijg ik slechts gedeeltelijk, tegen een hoge rente, met mijn rijkdommen als onderpand, waardoor ik niet die ontwikkeling kan brengen die mij zelfvoorzienend maken. Mocht het je lukken om je te ontworstelen aan dit systeem, dan wordt je terug gebombardeerd naar het stenen tijdperk of geïsoleerd en geboycot DOOR HET WESTEN en zo begin je van vooraf aan. Vraag het maar aan Venezuela, Lybia, Irak, Iran en vele Afrikaanse en andere landen die middels gefinancierd terrorisme onder de duim en gedestabiliseerd worden gehouden. Gaan jullie hier maar over nadenken en als je het niet snapt, vraag dan advies aan mensen die wel hebben opgelet op school. Nu even terug naar ons land. Suriname heeft ondanks de gigantische olievondsten een downgrading gehad van alle ratingbureaus. Weet je waarom? Omdat Suriname niet in staat mag zijn die olie zelf te ontginnen!! Zo werkt het in deze verrotte wereld!!


  Maak melding
 37. Want zij zijn groot en ik is klein en da’s niet eerlijk, oh nee!
  Aldus Calimero Luciën🐣

  De NDP broodschrijvers trekken alle registers weer open met hun recht lullen wat krom is methodiek. Zeker die rare Waldo, die heeft inhoudelijk al helemaal niets meer te melden en kan alleen maar (negatief) de aandacht proberen te vestigen op Nederland, VHP, oppositie en de rest van de wereld!


  Maak melding
 38. Robg heeft gelijk. Er is in Suriname iets gaande wat zelf die Cowboy uit Bollywood niet kan stoppen.


  gemodereerd
 39. @astaman: Is dit jou inhoudelijke reactie? Je weigert dus om advies te vragen bij iemand die wel opgelet heeft op school! Jammer, zoveel idioten hier!


  Maak melding
 40. Luciën 15 april 2020 At 22:29

  ” … Weet je waarom? Omdat Suriname niet in staat mag zijn die olie zelf te ontginnen!!  … ”

  Bouta-lovers zeggen altijd dat er dankzij Bouterse olie wordt gevonden, toch ? Dus de regering Bouterse was er allang van overtuigd dat er olie gevonden zou worden.
  Wat heeft de regeringen o.l.v Bouterse, in ieder geval de afgelopen 10 jaar gedaan om zich voor te bereiden op een olievondst ?
  Heeft de regering Bouterse geinvesteerd of gespaard om in te spelen op olievondsten zodat Suriname zelf kan ontginnen zodra er olie gevonden zou worden.

  De regering Bouterse heeft al het vermogen van Suriname vernietigd en verpand. Suriname is nu meer afhankelijk van ander landen dan ooit. Suriname heeft geen capaciteit opgebouwd. Dankzij Bouterse genieten andere landen van de rijkdommen van Suriname anno 2020.


  Maak melding
 41. @Para express: Ook jij snapt dus niet wat een inhoudelijke reactie is. Ik zal je opweg helpen. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat wat ik heb beweerd niet klopt of niet waar is omdat……….en dan geef jij jou argumenten en zienswijze aan. En ook voor jou geldt: vraag het aan anderen die wel hebben geleerd voordat je jezelf weer belachelijk maakt middels een NIET INHOUDELIJKE REACTIE! En ja, ze waren er altijd van overtuigd anders hadden we nu geen staatsolie en waren er geen deals gesloten met de oliemaatschappijen. En ja, er is veel geld gebruikt om de infrastructuur, het land gereed te maken voor ontwikkeling, maar zover reikt jullie inzicht en visie natuurlijk niet.


  Maak melding
 42. @Luciën, als jij wat beter opgelet zou hebben op school, dan zou je weten dat het is; “jouw inhoudelijke reactie”.

  Verder ga ik met jou niet in discussie wat betreft mijn scholing.

  Tip: Een goed verstaander heeft soms maar één woord nodig!


  Maak melding
 43. @Lucien

  Koers was voordat Desi kwam 1 op 3,5 !

  Koers nu door wanbeleid Desi 1 op 15 !

  Sterkte aan alle Srananmans !

  Jaggi den faillietmaker fu Sranan !


  gemodereerd
 44. “Omdat Suriname niet in staat mag zijn die olie zelf te ontginnen!! Zo werkt het in deze verrotte wereld!!”

  Laat anderen het werk doen en wij cashen. Sommigen op dit platform zijn de realiteits zin totaal kwijt.

  Natuurlijk moet Suriname meer geld lenen om ons mooie land vooruit te brengen.

  Die avonturiers aan de Amstel hebben in 400 jaar geen vooruitgang gebracht en achteraf zeggen ze dat het aan de Surinamers zelf ligt.

  Ze hadden toen toch de absolute macht in Suriname ?


  gemodereerd
 45. @Luciën.
  Het is zo verdomde gemakkelijk om het Westen te betichten terwijl het in dit geval (Suriname) ligt aan de onbekwaamheid, spilzucht en ‘neks no fout’ mentaliteit. Het zijn uiteindelijk de (huidige) machthebbers die het land en zijn bodemschatten verkwanselt hebben en ondanks vele adviezen van terzake kundigen die malafide praktijken voortzetten. Jij praat dit alles blijkbaar goed, want daar rep jij niet over!


  Maak melding
 46. @astaman: Ik had ook niet anders van jou verwacht, bagger spuien zonder inhoud! Wat mijn grammatica betreft: Je hebt dus wel een beetje opgelet maar het grootste deel van wat de juf zei niet gesnapt. Ik snap dat het voor jou moeilijk en misschien wel onmogelijk voor je is een terzake doend relaas te houden en zal dus niet aandringen.


  gemodereerd
 47. @RobG
  “Dat durven ze niet omdat de EU via wetgeving hen dat verboden heeft op straffe van een miljoenen boete dwangsom.Je hoort de ratingsbureau’s toch zwijgen over Portugal, Spanje, Italië, Griekenland terwijl de overheidsfinanciën van deze landen nog beroerder zijn dan die van Suriname.”

  Wat zwets je voor onzin. Als ze toe zouden geven aan eisen van landen of de EU zouden ze als er iets mis gaat miljarden claims op hun hals halen. De Grieken zijn genadeloos aangepakt toen ze met met een merchantbank de kluit belazerden en overgeleverd aan Europa en hun plaaggeest Dijsselbloem.
  Ook al zijn de schulden ratio’s slechter hebben ze veel meer potentieel en hebben ze de Euro waarin ook sterke landen zitten.

  U bewijst weer eens niets beste RobG. U zwetst om de Surinaamse zaak die heel slecht is beter te maken zonder dat daar reden voor zijn.

  U redeneert uit het ongerijmde om uw broodheren tevreden te stellen.

  1>> Er is niet onrechtmatig geld verdwenen bij de CBvS
  2>> De Schuld is niet onhoudbaar. Nog even en alle deviezen gaan naar de staatsschuld,
  3>> De valuta wet is een prachtige wet. Alleen niemand kan er iets mee.
  4>> Alle problemen worden met de gevonden olie opgelost. Alleen is er nog niemand die besloten heeft deze olie te gaan winnen.
  5>>Artsen saboteren de gezondheidzorg en rijden in Bugaties etc.

  nu roept u dat onder Vene niet geïnvesteerd is. Grotere onzin kunt u niet vertelen”
  1>> de Bosje bruggen zijn betaalt door Vene II.
  2>> asfalt van Albina naar Nickerie
  3>> Asfalt van Paranan naar Brokopondo en Atjoni.
  4>> Nieuwe haven
  5>> Uitbaggeren Suriname rivier en Nickerie rivier
  6>> 3 fasen Staatsolie Power Company Suriname.
  7>> Aandelen Rosebel zonder te betalen, plus Surinaamse NV zodat de winstbelasting in Suriname valt.
  8>> Zeedijken.
  9>> Epar stroom netwerk.
  10> Goede deal met Newmont waarmee $ 125.000.000 minder geïnvesteerd zou worden en vanaf 2013 er goud inkomsten geweest waren.
  11> Voorbereiding, planning en financiering Staatsolie uitbreiding en sanering.
  12> Brug bij Carolina als Sardjoe die niet vernield had.
  13> Saramacca doorsteek.

  Wat kan Bouterse aan geslaagde structurele ontwikkelingen tegen overzetten.
  1>> Spoorlijn.
  2>> Bruggen over de Corantijne en Marowijne
  3>> Casave Fabriek
  4>> Nieuw AZP.
  5>> Academisch Medisch Centrum Wanica.
  6>> 18.000 woningen .
  7>> Woningen export fabriek.
  8>> Voedsel schuur Caricom (distributie centrum Coke).
  9>> Weg naar Brazilie.
  10> Na Schoolse opvang/ Onderwijs vernieuwing (taskforce Jozefzoon).
  11> Verhoging AOV (geheel verwatert door …)
  12> Gratis onderwijs
  13> Ziektekosten verzekering.
  14> Minimum loon (zonder koopkracht)
  15> Koers naar beneden.
  etc. etc.


  Maak melding
 48. @jojo, uit uw reactie maak ik op dat u weinig kennis van zaken heb. Het zelfde geldt voor Bigi Sma die met mij denkt te wedijveren. Italië heeft een staatsschuld van 2400 miljard Euro. Zij moeten aan rente ruim 70 miljard Euro per jaar betalen. Hoort u de ratingbureau’s een oordeel geven van o.a. Italië? Nee, nee,nee. U en Bigi Sma pretenderen het een en ander te weten. Het is allemaal gebakken lucht wat u beiden aan de man brengt.


  gemodereerd
 49. Luciën 15 april 2020 At 23:01

  Ok, bedankt voor je reactie .

  En nu graag een inhoudelijke reactie op, ik herhaal:
  ” … Wat heeft de regeringen o.l.v Bouterse, in ieder geval de afgelopen 10 jaar gedaan om zich voor te bereiden op een olievondst ?
  Heeft de regering Bouterse geinvesteerd of gespaard om in te spelen op olievondsten zodat Suriname zelf kan ontginnen zodra er olie gevonden zou worden. … ”

  Graag geen smoesjes en excuses.


  Maak melding
 50. Ik ben het volkomen met JoJo eens.
  Bouterse heeft altijd geprofiteerd van voorgaande reserves en investeringen.

  Bouterse en zijn bende hebben op eigen kracht, kennis, kunde en inzicht niks in het voordeel van het land en volk kunnen klaar spelen.


  Maak melding
 51. Het was te verwachten met deze regering die al tien jaar op de pof leeft. Alleen een kleine groep rond DDB samen met hem en zijn familie zijn er beter van geworden. De man en zijn gevolg hebben de ballen verstand van economie.
  Dat zie je ook hier in de discussies allemaal rioolratten die pretenderen het beter te weten dan anderen. Ze schijnen slimmer te zijn dan de rest en geven alles en iedereen de schuld van hun eigen falen. Zij trekken aan de koortjes, maar het is altijd de schuld van een ander.
  Er zijn mensen die gratis de school hebben kunnen doorlopen. En er zijn paarse rioolratten zoals Luciën, Waldo en RobG die fo soso naar school zijn gegaan.
  Ze poepen nu alleen maar diarree die uit hun stinkende bek blijft vloeien.
  Soso lus’bere


  Maak melding
 52. Bouta na wang killer

  Echte troepe ..zn dochter tot miljonair gemaakt zn zoon tot boeler gemaakt hoorde dat hij nu slipjes draagt vw de vele keren dat zn go genomen werd.

  Zn stiefzoon een gefrusteerde halve junk die denkt dat hij al pacino is.
  Zn vrouw kijkt uit het raam vh paleis naar fort zeelandia lachend van zich daar heeft klaar gespeeld.

  Deze mensen zijn ziek…de bevolking is ziek welke idioten gaan stemmen op criminelen dat siriname geworden is wat het is is te danken aan het volk die stemde voor onze killer en deze zieke geest doet waar hij goed in is…stelen dealen liegen.

  Wat verwacht men van een boi die zn eigen schoen nieteens kan veteren.
  Deze dagoe heeft suriname verkracht vertrapt en verkocht.

  En nog steeds zijn dr idioten die geloven in zn leugens.
  Hij kan nieteens zn eigen leugens waarmaken!!!!

  Wat in suriname gebeurd was te voorzien…daarom vind ik het niet zielig wat dr gebeurd want deze domme kutbevolking kiest alleen maar voor ellende.


  gemodereerd
 53. Vraagd u zich af Hoe en waarom de NDP tot drie maal aan de macht is gekomen ?
  Als de andere volks verlakkers zo goedt waren ,dan hadden ze het beter gedaan? onderzoek wat toen Fout gegaan is(heel veel zakkenvullers)
  Ik kan u gerust stellen dat de komende decenia de NDP alle verkiezingen gaan winnen
  en ze gaan fouten maken maar zullen ook lering trekken van wat en war het fout gaat.
  ze gaan van Suriname een twee Partyen staat maken ,waar je voor of tegen kan stemmen
  en Coruptie voor altydt uit onze boeken verwyderd wordt
  kyk maar naar de reacties ,vol wrok en haat ,teleurstelling dit soort vertoning duit op tegenwerkking en dat is ook zo, een zekere theory om de leiding op de knie tekrygen duidelyk met medewerking van buiten ,er zyn stellig grote belangen binen tehalen u weet wel,als het over vyf jaar wordt ontgonnen dan moet men nu zorgen dat deze goverment het veldt ruimt ,daar is men nu mee bezig
  en dat is niet in het belang van de Surinamer uit de lager klasse maar voor de goed ge situeerden die hier bezig zyn anderen tebeledigen en voorvan alles uitmaken
  Dit zorgd voor verdeeldheidt en dan verwyst men naar de ander dat die daar mee bezig is
  een Land bouwen doen we met zn ALLEN en niet met een Ras of Etnisiteit of Party
  ook al ben je het niet eens met sommige standtpunten moet je niet afkeren voor de toekomst van het landt, en wees bly dat de INHEEMSEN ons gedrag nog accepteerd want wy zyn het uitwerpsel van de EROPEANEN


  Maak melding
 54. De NDP is aan de macht gekomen door:
  bedrog en valse beloften,
  omkoping en lokkertjes,
  populistische uitspraken en
  doordat de meeste Surinamers niet hadden gestemd uit onvrede en geen vertrouwen hadden in de politiek en gerechtigheid.

  Surinamers zonder ruggegraat, zonder principes, kortzichtige Surinamers, Surinamers die leiden aan verstandsverbijstering, corrupte Surinamers en Surinamers in de criminele cirquit hebben de NDP aan de macht gebracht.


  Maak melding
 55. Rbrown 16 april 2020 At 04:11

  ……… ” Ik kan u gerust stellen dat de komende decenia de NDP alle verkiezingen gaan winnen …… “.
  *****************************

  @@@Rbrown … wie en wat je ook bent … you ” have had ” a very very very BAD dream !!!!!

  Is de … BAD DREAM … je ingefluisterd door V.V.@@@Waldo … Luciën … of dat Mislukt Product@@@RobG. ????????


  Maak melding
 56. Jammer en eigenlijk walgelijk, dat de moderator bepaalde opmerkingen en antwoorden weg filtert vooral als hij merkt dat hij en zijn trollen geen inhoudelijke reactie kunnen geven op mijn bijdragen. Maar ja, wie de site beheert heeft die macht en kan de geest van de discussies sturen in de richting die hij en zijn bazen wil.


  Maak melding
 57. Bumblegun, je spoort echt voor geen meter. Behalve een vies vuil varkensracist, ben je ook paranoïde. Je kunt beter niet voor Sherlock Holmes gaan spelen hoor, want daarmee ga jij je brood niet kunnen verdienen. Beweren dat ik Luciën ben? Hoe kom je erbij? Narcistisch vies vuil paranoïde everzwijn dat je bent. Wegwezen jij!


  Maak melding
 58. Het financiele gat bij de Centrale Bank,
  veroorzaakt door wanbeleid en roof van
  valuta-tegoeden, is gigantisch !

  Sranan e pina gwe moro fara !

  PS : en vooral meer staatsburgers bedreigen en
  intimideren !!!


  gemodereerd
 59. @@Pakira-Tigri …. Luciën ben je niet …. zeg je met zoveel stelligheid.

  Je bevestigt dat @@Pakira Tigri … de TRAVESTIET Wendy … is !!!


  Maak melding
 60. RobG 15 april 2020 At 23:52
  “@jojo, uit uw reactie maak ik op dat u weinig kennis van zaken heb. Het zelfde geldt voor Bigi Sma die met mij denkt te wedijveren. …… Hoort u de ratingbureau’s een oordeel geven van o.a. Italië? Nee, nee,nee. ”

  Beste RobG u zwetst weer eens en kletst uit. Zie onder hoe Fitch Italië aanpakt.
  U geeft zelf al aan dat Italie gemiddeld 3% rente betaalt en dus voor een euro land een heel hoge rente,

  “RTL Z 23 feb 2019
  Kredietbeoordelaar Fitch stelt de rating van Italië niet bij en houdt vast aan de BBB-rating. Door de hoge staatsschuld, de lage economische groei en politieke instabiliteit kan dit echter nog naar beneden worden bijgesteld, waarschuwt de kredietbeoordelaar.”

  RobG u inhoud is rot en stinkt. De Vis begint te rotten bij het hoofd.


  Maak melding
 61. Voor de ezels hier en ter ondersteuning van mijn eerdere relaas het volgende van Wiki:
  De bekendste kredietbeoordelaars zijn: Fitch Ratings, Moody’s en Standard & Poor’s (S&P). Zij zijn begin 20e eeuw ontstaan om grote beleggers meer duidelijkheid te geven over investeringen in de spoorwegen. Tegenwoordig hebben zij ongeveer 90 procent van de westerse markt in handen. In het verleden werden de kredietbureaus door de investeerders betaald, sinds de Tweede Wereldoorlog worden zij gefinancierd door de overheden en bedrijven die financiers willen aantrekken. In 2003 kwam er voor het eerst kritiek omdat de energiereus Enron tot het faillissement een hoge rating behield. Bij het uitbreken van de kredietcrisis gebeurde dit opnieuw toen de pakketten met hypotheken ondanks een hoge beoordeling toch zwaar giftig bleken. Andersom gebeurde recenter: december 2009 besloot Fitch de rating van Griekenland onverwacht te verlagen. Prompt liepen de tarieven voor Griekenland om zijn schulden te financieren op. Al gauw werden de beoordelaars als boeman afgeschilderd in de eurocrisis terwijl deze toch door jarenlang wanbeleid en gesjoemel met cijfers was ontstaan. De Chinese tegenhanger van deze Amerikaanse beoordelaars is Dagong Global Credit Rating. Zij verlaagden al twee keer de rating van Amerikaanse obligaties voordat S&P dat op 5 augustus 2011 voor het eerst deed.


  gemodereerd
 62. luciën 16 april 2020 At 18:54

  Ok, je kan de beoordeling / mening van een externe ratingsbureau opzij leggen.
  Dan blijft alsnog de waarheid over namelijk:
  Er was miljarden in kas dat is opgesoupeerd.
  Er is niks gedaan om eigen kunnen / eigen inkomsten te boosten.
  Boefdraad heeft de hele wereld afgereisd en heeft Suriname aan miljarden US $ in de schulden gedommpeld.
  Er is gestolen uit de kas / van het volk.
  Er wordt gefraudeerd en corruptie is maximaal.
  Inkomsten van Suriname wordt verpand en er worden voor Suriname, natuur en volk, nadelige deals afgesloten.
  Suriname staat nu internationaal bekend als drugsdoorvoerland.
  Criminaliteit neemt toe.
  Elke sector ervaart problemen door toedoen van slecht beleid.
  Etc. Etc. Etc.

  Om dit te beseffen heeft een normale Surinamer die in Suriname leeft geen Wiki nodig.

  NDP is een grote nadeel en schande voor Suriname.


  Maak melding
 63. @Lucien

  Het is de rol/functie/taak van de rating agencies om mensen/partijen die beslissingen moeten nemen over of zij hun geld links of rechts investeren te voorzien van informatie omtrent de risico’s die zij lopen. Als ze dat fout doen dan worden ze genadeloos aangepakt door de Morgan Stanleys, Oppenheimers, EXIMbanken, etc. van deze wereld.

  Suriname, Duitsland, Italie, etc. hebben geen tot weinig invloed anders dan dat zij de economische input leveren. Als die input onbetrouwbaar is dan gaan ze zelf op onderzoek uit. Weet u nog de verontwaardiging van Boefdraad toen er eenzijdig beoordeeld werd.

  Nu ik raad u aan de prospectus te lezen van Boefdraad voor de Alcoa Oppenheimer Obligatie. In eerste instantie zou deze gevalideerd zijn door een Alcoa Vice President. Dat is in het openbaar tot LEUGEN verklaart. De andere mensen die getekend hadden bleken op de loonlijst van Boefdraad te staan.
  Het eindproduct was ronduit list en bedrog. Vanaf dat moment hebben de rating agencies Suriname af gewaardeerd omdat duidelijk werd dat BOEFDRAAD bereid is Wallstreet te belazeren.

  De rating agencies doen wat zij moeten doen. De formele beleggingswereld neemt die informatie ter harte. Het maakt niet uit wat Bouterse, Boefdraad, Tang, RobG, Abdoel of Lucien of welke NDP loyalist daar van vindt. Zelfs een Surinaamse bank kan nu niet meer lenen naan de Surinaamse overheid zonder dat haar bestuurders aansprakelijk gesteld kunnen worden als de regering in default raakt.

  Laten we hopen dat Chan enig krediet heeft om de failliete boedel op te rappen en weer aan de praat te krijgen.


  Maak melding
 64. Alle 3 grote kredietbeoordelaars geven eensgezind aan op basis van hun expertise dat SU binnen korte termijn de vele schulden niet zal kunnen terugbetalen. Dat zou dan een default/de facto faillissement betekenen voor SU.
  De veel geprezen offshore olie vondsten zullen hier geen soelaas bieden omdat SU nu al financieel aan het verdrinken is en die olieinkomsten komen pas over minstens 5 jaren. Een drenkeling heeft onmiddelijk een reddingsboei nodig en niet pas over 5 jaren want dan is het al te laat.


  Maak melding
 65. haha het gaat dus nog beroerder nu VHP het voor het zeggen heeft. We worden verder gedowngrade volgens dit artikel
  de aanhangers van oranje zullen nu wel wegdokken en van kleur verschieten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES