KLM verwacht vanaf juli weer naar Suriname te vliegen

33
KLM voert laatste vlucht vanuit Suriname uitop 27 maart

De Koninklijke Nederlandse Luchtvaartmaatschappij (KLM) verwacht vanaf 4 juli 2020 weer naar Suriname te vliegen. Dat heeft het bedrijf deze week laten doorschemeren meldt het reizigers platform InsideFlyer. Een en ander hangt natuurlijk af van de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus en de maatregelen van de Surinaamse overheid.

Aan boord neemt de luchtvaartmaatschappij wel een aantal maatregelen om besmetting met het virus te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het blokkeren van stoelen aan het gangpad, het dragen van mondkapjes, het screenen van passagiers en een minimalisatie van contactmomenten.

Ook is het aanbod qua eten en drinken ook geminimaliseerd om zo min mogelijk contact te hebben met de passagiers.

Momenteel vliegt geen enkele maatschappij vanuit Nederland naar Suriname, vanwege de sluiting van het Surinaamse luchtruim op 14 maart jongstleden. Hierdoor zijn een aantal mensen in Nederland en Suriname gestrand.

UPDATE: Martijn ten Broecke, KLM-country manager in Suriname, zegt aan de Surinaamse krant Times of Suriname, dat met inachtneming van lokale en internationale reisrestricties en luchtruimsluitingen dit het meest realistische scenario is om in juli de draad weer op te pakken.

33 REACTIES

 1. Ze kletsen maar aan deze vluchten verdienen ze bloedgeld
  Vakantie periode en in december hebben ze onbetaalbare tickets
  gemodereerd

 2. De mensen die in Nederland zijn gestrand moeten door de Surinaamse overheid worden ondersteund. het tenslotte Suriname die het luchtruim heeft gesloten, waardoor de onderdanen in Nederland zijn blijven steken.
  gemodereerd

 3. Gestrande Surinamers vraag aub asiel op humanitaire gronden in het land waar u bent. De overheid heeft geen middelen nog geld om u en uw gezin te repatriëren, vandaar dat de luchtruim van Su gesloten is. Men drinkt erop los en bedrijft politiek met Covid-19. U bent waardeloos, misbaar en een gevaar voor Su. Dus blijf waar u bent. Moro ka ai kong.
  gemodereerd

 4. Ik vind dat Suriname overdrijft met de maatregelen. Het is nu langer dan 14 dagen en er zijn geen besmettingen meer bijgekomen. Men kan de grens dicht houden en alles normaal laten verlopen.. Waarom een avondklok. Lijkt meer dat de regering iets anders voor ogen heeft.
  gemodereerd

 5. Tanu ik ben het deels met je eens. Er zijn inderdaad geen nieuwe besmettingen. Suriname kan ten minste het luchtruim onder strenge voorwaarden open gooien, voor vliegverkeer uit landen waar de corona onder controle is. Er zijn genoeg surinamers hier in NL die hun families erg missen. Die bv hun geliefde niet kunnen komen begraven.
  Ik denk ook dat de regering deze crisis misbruik in hun voordeel.
  gemodereerd

 6. @tanu

  De gezondheid veiligheid gaat boven dan economie. In Frans Guyana zijn er 100 besmetting en durven ook om naar Suriname vluchten. We moeten geen risico nemen met virus waar geen vaccinatie zijn.
  gemodereerd

 7. Wees welkom KLM vanaf 4 juli 2020.
  Bereid uw passagiers er wel op voor dat met ingang van die datum bij ons de wisselplicht ingaat en wel voor € 999,99 per persoon. Daarnaast is elke inkomende persoon verplicht 3 weken in overheids-quarantaine te gaan tegen betaling van de veiligheidstoeslag ad US$ 1.250,
  gemodereerd

 8. Wees welkom KLM vanaf 4 juli 2020.
  Bereid uw passagiers er wel op voor dat met ingang van die datum bij ons de wisselplicht ingaat en wel voor € 999,99 per persoon. Daarnaast is elke inkomende persoon verplicht 3 weken in overheids-quarantaine te gaan tegen betaling van de veiligheidstoeslag ad US$ 1.250,

  ohw, een nieuw verdienmodel voor suriname. de boeterente en de aflossing moeten immers betaald worden.
  gemodereerd

 9. Klm denkt vooruit de SLM is nog niet met een statement gekomen vele Surinamers die met de slm gevlogen hebben zitten vast in t buitenland die tralala president zegt alleen dat de mensen geduld moeten hebben.


  Maak melding

 10. ZEER GOEDE PROGNOSE!!!!!!!!
  JE MOET ERGENS BEGINNEN.

  HET LAND/SURINAME HEEFT 0 AAN PRODUCTIE.

  DUS SURINAME MOET HET HEBBEN VAN DE TOERISTEN EN SURINAMERS DIE OP VAKANTIE GAAN.

  OOK KUNNEN DAN MEDICAMENTEN WEER AANGEVOERD WORDEN. EN ALLES WAT DAAR ONTBREEKT VOOR ONZE MEDEMENS.

  GOED ZO KLM.

  NOG KIJKEN WAT DE SLM DOET……

  HOPELIJK ZIJN DE VLIEGPRIJZEN OOK REDELIJK


  Maak melding

 11. @Dre

  Voor 1 euro wisselplicht zou ik niet meer naar Suriname komen. Die euro’ ’s die ik daar moet uitgeven geeft ik liever in Miami of Orlando uit. 100% beter dan Suriname. Tickets daarheen zijn vele malen goedkoper. Je moet blij zijn dat überhaupt nog Nederlanders daar komen. Suriname hoef het wisselplicht niet in te voeren. Zal niet meer lang duren dat er misschien 1 vlucht per week zal worden uitgevoerd als het zo doorgaat in Su.
  gemodereerd

 12. Suriname hou het luchtruim gesloten. Alleen die achterlijke hersenloze randdebielen van een lamlullen hier begrijpen er niets van. Geen enkel land in Europa of waar dan ook opent zijn luchtruim in deze tijden.
  gemodereerd

 13. Wendy waarom klaag Jij?je houd niet van holland maar klagen over ticket en booldmoney bloodmoney is wat jou baas baas aan het stelen is.en waar blijf slm? Je bent gewoon jaloers op de nl suriies


  Maak melding

 14. KLM broedt al haar gierige plannen uit. Laten ze eerst naar Wuhan vliegen. Die Bolle is toch piloot bij KLM? Hij kan dan zijn LaTina en de 3 gansjes Ahalia, Akalia en Azalia meenemen naar Wuhan. Gratis natuurlijk. Want voor hen is alles gratis. Die arme Surinamer in Holland betaalt zich blauw aan belasting opdat die Bolle alles gratis krijgt.


  Maak melding

 15. Surinaamse problemen zijn niet veroorzaakt door surneds, maar nu worden ze als zondebok gezien… Het parlement van Bouterse is met een haat offensief bezig. Communistisch maatregelen tegen surneds zijn getroffen om ze treffen met wisselplicht op vliegveld Zanderij. Ik adviseer dat dan maar de surneds voorlopig toch maar niet zullen komen en Bouterse kan fluiten naar het geld!!! Misschien gaat de oppositie in Suriname na 25 mei een andere beleid bepalen omtrent de wissel koers! Geld pinnen via pin automaat is de juiste methode om geld veilig te laten wisselen in Suriname!! Dan pint iedereen, waar het voor is bedoeld!!! Maar Bouterse wil geld papier ontvangen om de Chinezen terug te betalen voor de lening van 150 miljoen dollar… Ik adviseer liever dat Bouterse geld moet gaan verdienen met het kappen van podosierie.. dat is geld verdiend op een eerlijke manier met zweet en mankracht… Dan weet hij direct hoe surneds hun geld verdienen in Nederland met werken…. en niet hun hand op te houden.


  Maak melding

 16. In ieder geval op z’n minst een prognose van de KLM.
  Zoals Indira het zegt, de KLM denkt vooruit.

  De SLM met hun Surinaamse mentaliteit denkt achteruit.

  @Jesse,

  Geen enkele Surinamer in Holland is verplicht zich blauw te betalen aan belastingen. Een ieder in Nederland heeft nog altijd (geheel volgens de democratie) de vrije keus om terug te gaan naar waar je vandaan komt. Wellicht dat het dan daar in Suriname ook beter is…
  Dus jou denigrerende opmerking over het Koningshuis van Nederland is gewoon de plank volledig mis slaan. Je poept zeker ook alleen maar diarree uit je mond zoals de rest van de paarse aanhang. Als je mondverlegen bent en niets te zeggen hebt, blijf dan alsjeblief weg van dit forum.


  Maak melding

 17. Weer een uncle Tom die het gratis voor niets voor Nederland opneemt alsof Rutte je gevraagd heeft om de grootste Nederlandse advocaat hier te komen spelen.
  gemodereerd

 18. met een wissel plicht zal de laatste hoop die er nog is,,

  alles vergaan..de tweede generatie suri/ned zal zijn rug keren en andere bestemming zoeken..

  dus denk goed na voordat je dit afkondigt..
  die wit man, gaat ook eerder naar Brazilië dan naar s m e al waar het klimaat het zelfde is, wat dacht je van Guyana..
  gemodereerd

 19. Fijn dat KLM vooruit denkt. Helaas kun je nog niet omboeken.
  En ze zjjn niet bereikbaar. Dat is het minpuntje.
  Ik heb begrepen dat omboeken geen cent extra kost. De prijs voor een nieuwe ticket is wel te gek duur.
  Hollanders zijn zeer goed in plannen maar ook in afblazen. Slm neemt kennelijk een afwachtende houding


  Maak melding

 20. ik ga liever naar Singapore € 300,– euro v.v. verblijf moet je net als in surbo zelf regelen net als eten drinken, geen trameland met de familie die toch alles wil voor niks..

  prima toch iets anders dan maar..
  gemodereerd

 21. Door te doen van de overlopers is de SLM failliet. Sharmila grootste paarse lulvreter. We moeten blij zijn dat de KLM wil een vliegen. Gelukkig voor familie dilip sardjoe. Zijn hele familie woont in Nederland.


  Maak melding

 22. Hahaha KLM is optimistisch.. Op wat baseren ze dit? Water staat ze aan de lippen dus daarom willen ze vliegen op Paramaribo, je weet wel die vluchten waar reizigers de hoofdprijs betalen.

  Juli gaat niet gebeuren. De groeicurve van besmettingen is nog meer net onder controle. Opnieuw vliegen betekent opnieuw nieuwe COVID-haarden creeeren. Reken maar erop dat er tot zeker einde dit jaar reisbeperkingen gaan gelden tenzij er snel een vaccin gevonden is.
  gemodereerd

 23. @ Tuna. Ga jij lekker naar Miami of Orlando. Ik, als (geboren) Nederlander, zou wel graag weer naar Suriname komen. Ik vind het een prachtig land, kom er regelmatig en net alsof hier in Nederland alles goed is…Hoop dat er een oplossing komt voor de overbrugging van de oceaan…


  Maak melding

 24. @ Alex. SuriNeds ervaren heel veel discriminatie (jaloezie) van hun broeders en zusters in Suriname als ze met vakantie gaan of weer daar te gaan wonen. Sommige kunnen het niet aan en vertrekken weer, andere laten zich niet wegpesten. SuriNeds worden voor regelmatig door de “thuisblijvers” uitgemaakt voor vreemdelingen, toeristen en andere. Nu gaan de “thuisblijvers” beseffen hoe belangerijk de euro van de SuriNeds zijn voor de welvaart van de Surinaamse Economie. Dankzij de Euros van de “vakantiegangers” konden de importeurs, verklaverlaars, bouwwinkels en de Supermarkt vol buitenlandse producten een gevoel van welvaart creëren. Nu de luchtruim gesloten is komen er niet meer 4 kisten per week met SuriNeds in Suriname. Er heerst momenteel een behoorlijke te kort aan valuta. Suriname is een import land en produceert zelf niets. Geld van de natuurlijke hulpbronnen komt in zakken van een kleine groep en het ambtenaren apparaat terecht.

  Als SuriNed heb me ook regelmatig afgevraag als het ook de moeite waard is om mijn vakantie elk jaar in Suriname nog door te brengen. Vele SuriNed hebben het tegenwoordig over Florida omdat het klimaat net zoals in Suriname is. Suriname is inderdaad een leuk land maar de “thuisblijvers” zijn niet altijd even vriendelijk tegen ons. Sommige SuriNed vinden zichzelf soms ook te intressant in Suriname..

  Hopelijk begrijpt je het nu een beetje
  gemodereerd

 25. I hope government of suriname will allow people who have their bookings or flight already but safety measures must be observed 🥺
  gemodereerd

 26. Zou wensen dat al die mensen ook een passende oplossing hadden daar als klm de surined uitbuit is omdat de surinrd graag uit gebuit word.

  Als al de vliegtuigmaatschappijen zoveel verlies hebben zou je zeggen in plaats dat we eeuwen met ons zelf in strijd blijven gaan.

  Het mischien een idee was te bundelen af te dwingen dat als landen verder als Suriname minder voor een ticket dienen te betalen dat na oeng law.

  Eenheid is moeilijk voor een volk die niet eens van zichzelf houdt te houden van andere die op hun lijken.

  Maar goed KLM is de pionier, en daar we allemaal het accepteren zal het ook zo blijven.

  Omtrent wat er in Su gebeurd los van de vele negatieve kijk ik liever naar de mensen die in plaats van klagen hun beste beentje voor blijven zetten.

  Eeuwig gezeik van ons surinamers alles wat men schreeuwt zijn wij zelf debet aan en de enige die het dan ook zou kunnen veranderen zijn wij zelf.

  Maar zie je de uitdaging🤫
  gemodereerd

 27. Wat een rare verhalen lees ik hier, als we zo door gaan, kan KLM inderdaad begin juli weer gaan vliegen net als alle andere maatschappijen die dan nog niet falliet zijn
  Niets op tegen optimistisch te denken en day doen ze bij KLM, vliegen is hun bisnis, dus uiteraard moeten zij en de rest weer zo snel mogelijk vliegen, tuurlijk zijn ze daar niet achtelijk e.e.a. word door regeringen gereguleerd of vliegmaatschappijen mogen en kunnen vliegen tegen die tijd…
  Ik hoop het van harte namelijk, dan kunnen wij mogelijk ook vliegen richting Indonesië
  gemodereerd

 28. Lieve mensen,
  Waarom al dat gezeik van vliegen, surinamers kunnen niet helpen dat ze lockdown hebben want ze hebben het medisch gezien niet zo breed als hollanderss. En toch vind ik dat ze het goed doen luisteren naar de regels en blijven thuis. Alles op zijn tijd er komt weer een dag dat wij veilig kunnen vliegen , dus lieve mensen no worry´s. Komt zeker goed!
  gemodereerd

 29. @ Ali…medicamenten?? Vrachtvluchten oftewel cargo wordt normaal getransporteerd…dus dan zal medicamenten daaronder vallen, toch!?,
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.