VIDEO: Waidoe biedt excuses aan kiezers middels open brief

73

NDP politicus William Waidoe heeft vanmorgen een open brief gepubliceerd. In deze brief, die hij ook voorleest in bovenstaande video biedt Waidoe zijn excuses aan de mensen in Suriname die op hem gestemd hebben. De brief van de Surinaamse politicus luidt als volgt:

Beste Surinamers/ Nickerianen,
Maar in het bijzonder mijn 3038 achterban.

Ik heb de 3038 broeders en zusters die op mij gestemd hebben in Nickerie, niet voldoende geïnformeerd over mijn oversteek in mei 2019. Het spijt me, ik heb het vreselijk onderschat. Ik wil daar volstrekt helder over zijn dat ik daar ongelooflijk van baal en biedt daarvoor mijn oprechte excuses aan.

Mijn uitleg in De Nationale Assemblee was geen duidelijke uitleg besef ik achteraf, ik was naïef en onderschatte de politiek. Het heeft meer vragen bij u opgeroepen dan antwoorden opgeleverd merk ik maanden na dato, vandaar deze openbleef aan u allen.

Een uit de hand gelopen grap over de “FORD RANGER” is zijn eigen leven gaan leiden. Dus als antwoord op die vraag: NEE, ik ben niet omgekocht middels een Ford Ranger of welke belofte dan ook! Het was een grote grap samen met Dhr. Mones tijdens een interview. Ik ben er gewoon te lichtzinnig mee omgegaan. Het vertrouwen in de politiek, in politici is bij het volk op deze manier weer extra verloren gegaan blijkt achteraf.

We leven in het nu, ik heb het afgelopen jaar zoveel als mogelijk de tijd genomen om met u te communiceren, zowel op de markt, op straat, in DNA en via social media. Ook heb ik uw zorgen geprobeerd over te brengen bij de juiste instanties, een roepende in de woestijn was ik, dat gevoel had ik vaak.

De keuze om de coalitie te ondersteunen is niet “overnight” gebeurd. Ik heb er goed over nagedacht, mijn kern achterban van 3038 kiezers heb ik ook betrokken in mijn besluitvorming, achteraf gezien niet in voldoende mate. De afgelopen jaren zijn jullie vaak langs geweest met vraagstukken waar er hulp bij nodig was: ROGB papieren problematiek, BAZO-kaarten, geen Electra in de straat, Achterstallige vorderingen bij de overheid, Modderwegen, Infrastructuur problematiek in de landbouw, steun voor de kleine man in zijn onderneming en andere vragen.

De Centrale vraag was namelijk: In de 4 jaren als oppositie lid heb ik nauwelijks iets voor jullie kunnen bewerkstelligen: Is dit wat de politiek betekent? Denk ik alleen aan eigen belang of kan ik als volksvertegenwoordiger echt iets voor het volk betekenen?

Ik had het gevoel, door de coalitie te ondersteunen ik mijn beloftes kon waarmaken aan mijn 3038 kiezers. Met die overtuiging heb ik een bewuste keuze gemaakt, maar hield ik ook rekening dat het ook niet zou lukken. Het was springen met een parachute en niet weten waar ik zou landen.

Mijn keuze is een gedurfde, het was geen keuze voor zelfverrijking, maar een keuze iets te kunnen betekenen voor de 3038 kiezers en overige Nickerianen. Aanblijven als oppositie lid zou een garantie zijn voor een tweede termijn gekozen te worden als DNA-lid. Echter ben ik niet de politiek ingegaan voor eigen belang, maar probeer een “change” te zijn in deze politieke jungle.

Is het mij gelukt iets te betekenen het afgelopen jaar?
Achteraf gezien moet ik eerlijk toegeven dat het mij nog niet gelukt is zoals ik mij dat had voorgesteld. Er zijn beloftes gedaan om de problemen aan te pakken, die zijn uiteindelijk deels waargemaakt. Ondanks de teleurstelling kunt u nog steeds op mij rekenen, zal ik hard blijven werken, of het binnen de politiek is of daarbuiten. Iedereen krijgt een tweede, derde kans in dit leven; daar ga ik voor. Driemaal is scheepsrecht!

Hoe nu verder?
Ik start op plek 3 op de lijst van de NDP en zou u graag willen meenemen, om samen met het team die ik het afgelopen jaar heb opgebouwd deze verkiezing in te gaan. Vriendschappen binnen en buiten de politiek, het gaat allemaal om netwerken en mensen om je heen hebben die het echt met het land menen. Vooral in de economische onzekere tijden die aan zit te komen ook door dit covid-19 virus hebben we mensen nodig die opkomen voor uw rechten, uw noden en uw gezondheid. Ik stap af van het etnisch denken of etnisch stemmen, mijn persoonlijke motto is daarom:

NIET JE AFKOMST, MAAR JE TOEKOMST TELT! #BondruOpoSranan

Wees trots op je afkomst, wees trots dat je ouders landbouwers zijn, timmerman, schoonmaakster, ijsjesverkoopster, bankmedewerker of leerkracht etc. Maar laat je niet op basis van je afkomst/ etnisch achtergrond beoordelen of je goed genoeg bent voor een bepaalde functie bij de overheid of daarbuiten in het bedrijfsleven. Wij Nickerianen, onze kinderen scoren elk jaar het hoogst bij de verschillende examens en daar mogen we trots op zijn. Kijk ook naar de invloedrijke functies die diverse Nickerianen de afgelopen decennia hebben bekleed in Suriname, we mogen daar TROTS op zijn.

Iemand die gestudeerd heeft en hard wil werken verdiend een kans in deze maatschappij op een goeie baan! Iemand die goed is met zijn handen of productief is, verdiend een kans om een eigen bedrijf te starten in de productiesector. Alleen zo kunnen we Suriname verder brengen door de persoon met de juiste capaciteiten in te zetten het land verder te ontwikkelen, met of zonder hulp van de overheid.

Mijn bijdrage aan u, aan de gemeenschap zal ik doortrekken zoals ik dat het afgelopen jaar hebt gedaan. Ik sta nog steeds open voor u om een helpende hand te zijn, een luisterend oor, een vriend die uw noden aanhoort. Het afgelopen jaar heb ik meer voor u kunnen betekenen dan de jaren daarvoor. U en ik vormen een SAMENLEVING, sámen wil ik verder met u een verandering zijn.

BORN READY BEN IK, MET TROTS STA IK OP DE LIJST VAN DE NDP IN HET RIJSTDISTRICT NICKERIE OP PLEK NO 3!

#STEM BEWUST!

Dat is wat ik u wil meegeven, de keuze om u in het parlement te vertegenwoordigen ligt in uw handen. Het lot van Nickerie/ Suriname is in uw handen. U hebt macht! Het is Uw stem. Uw bewuste keus geeft politici macht om dit land verder te besturen. #besefdat 

“All men make mistakes, but only wise men learn from their mistakes”. #Moveon

Moge de almachtige met u zijn.

William Waidoe.


73 REACTIES

 1. Is deze man nou echt zo simpel, of hoe zit het?
  Met deze brief geeft hij de hele wereld een kijkje in de wijze waarop politiek in Suriname wordt gevoerd. Hij laat zien dat de Surinaamse politici zich alleen willen inspannen voor zichzelf en de mensen die op hen hebben gestemd. Voor deze man bestaat het Surinaams volk dus uit slecht 3038 personen, de rest kan stikken en moet het maar zelf uitzoeken. En nationale issues zijn blijkbaar aan hem niet besteed, zolang hij maar kan zorgen dat deze 3038 mensen krijgen wat ze willen. Het maakt hem niet uit dat hij daarbij zijn principes overboord gooit, en van de ene naar de andere partij hopt, als hij maar ervoor kan zorgen dat deze 3038 mensen bij de volgende verkiezingen weer op hem stemmen, en hem opnieuw een zetel in de DNA bezorgen.
  Op dit niveau campagne voeren toont aan dat het hem alleen om zijn positie gaat en niet om zijn daadkracht als politicus. Want anders had hij wel een opsomming gemaakt van wat hij in het laatste jaar zoal heeft bewerkstelligd voor het land en volk, en voor de 3038 mensen die op hem hebben gestemd (‘Het afgelopen jaar heb ik meer voor u kunnen betekenen dan de jaren daarvoor.’)
  Ik hoop dat de Nickerianen verstandiger zullen zijn.


  Maak melding

 2. Waido
  Sorry voor jou judas preek en onschuld die je tracht uit te stralen.
  Ik adviseer jou de interview van Dini Blokland te beluisteren die zij gaf aan Stanvaste
  Ma Dini Blokland Tante Desi Bouterse onthult en meer …

  Dus jij Waido probeert je 3058 kiezers tevreden te stellen. Neen Waido je bent er om Suriname te dienen waardoor de hele natie daar de vruchten van kan plukken.
  Waido je snapt het niet zo te lezen, je bent er voor iedere Surinamer en niet alleen voor die Surinamers die op jou en de coalitie hebben gestemd.
  Wat ben je toch een hele domme Javaan die zijn afkomst geen eer aandoet je vergeet dat Suriname mensen nodig heeft en niet de coalitie.
  Je bent zeker weten verdwaald en een niemendalletje die denkt iets te zijn geworden. Wel nu ik zou zeggen “yu djersi te yu plak ka tap wang doeku en a ka dinkie dat ing na schilderij”
  Ai Waido zo zie en ervaar ik deze bijdrage van je precies zoals ik het zeg
  ‘Te yu wan nai yu moes fitie” en ook tu “asi go lontu ma te a ka ai ka 4kanti”
  gemodereerd

 3. “All men make mistakes, but only wise men learn from their mistakes”. #Moveon
  =============================================

  Hoi William,
  Ik denk dat onderstaande eerder op jou van toepassing is!

  “You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”
  Abraham Lincoln
  #unreliable


  Maak melding

 4. Gewetenswroeging!!!. Op deze.manier probeert hij zielen voor zich te wonen. Ju beseft hij dat hij verraad heeft gepleegd tegen de 3038 nickerianen en op zijn zachtst gezegd nu bedoelt voor die stemmen om zijn eigen belang in de politiek veilig te stellen. Armzalige kind.
  Hij probeert zand in de ogen van de nickeriaanse bevolking te strooien, denkende dat de nickerianen dom zijn.
  De nickerianen houden misschien van verraad maar niet van de verraders. Vraag aan jainullah, ashasing, lachie tewarie. Het verraad heeft hen politiek dood gemaakt en het zelfde lot staat jou, waidoe, te wachten. Dus stop begging en zeg de politiek vaarwel.
  Btw misschien kunnen de ouders nu weer naar de media stappen en hun kritiek uiten op bouta en cs dat hun zoon op no. 3 is gekandideerd. Bij PL zou hij zeker op no. 1 staan.


  Maak melding

 5. Waidoe …. een gezegde luidt …. FOEFOEROE NO E GO NA GADO …. een ander gezegde … THE BITER BIT !!!!

  Waidoe …. het is volbracht !!!! Ik hoop dat je lieve mama … gezin William Waidoe …. na 25 MEI zal verzorgen.

  William Waidoe … je hebt gedacht een hele grote … PIEF … te zijn …. integendeel je bent de MINSTE onder de MINDEREN van de Nationale Dieven Partij.

  Na 25 Mei zul je PINDA …. pienda … pienda … pienda …. op de Nickerie markt … naast lieve mama …. VERKOPEN !!!!!!

  Je Open brief is MOSTERD na de MAALTIJD !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Bij PL kon hij zichzelf niet verrijken. Door hebzucht heeft de overstapt gemaakt naar NDP. Het volk belazeren en alales roven. Deze pae ede law. A volk no sribi moro. Gruwelijke afstraffing volgt. De boevenpartij accommodeert alle eruit getrapte rotte appels. Zie voorbeeld Suriname bekendste hoer sharmila.

  Bij de VHP zullen ook alle rotte appels verwijderd worden. Enkele zijn jaren reeds terecht verwijderd en zitten nu aan de paarse lul. Heb respect voor Chan. De partij heeft niets aan dieven en rovers. De VHP gaan clean de verkiezingen in. Chan for pres.


  Maak melding

 7. Kondremangs
  Een van de politieke prostituees heeft gesproken. ….heeft met zijn verraad zijn eigen politieke dood allang getekend. …niet te vertrouwen. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 8. Ik stoor me werkelijk aan die kommentatoren en wel als volgt:
  1) overstappers zijn niet van deze tijd; herriner ieman zich Hindori nog tav onafhankelijkeheid? Het is altijd jompo foetoe geweest…waarom mag dhr. Waidoe dat niet als hij overtuigd is van zijn zaak?!!

  2) nergens ter wereld gaat het in de politiek om de nationale zaak alleen; waarom denk je dat ee regionale verkiezingen zijn?!! Of je het regionaal of nationaal bekijk, de grootste drijfveer is jouw achterban….en die is lokaal, regionaal of nationaal geregeld. Zo is hele kies systeem.

  Ach meneer Waidoe, op zijn surinaams “mik deng taki!”. Na soso jaloezie!

  Power en nog 5!!


  Maak melding

 9. Waidoe

  U heeft verkeerd gegokt. U moest het vak nog leren en wilde scoren voor uw 3038 zoals dat in de oude politiek ging.
  U wilde u stemmers verzilveren en vergat dat die stemmers in overgrote meerderheid via de PL en V7 bij u terecht gekomen zijn.
  Bouterse heeft u verleid en droomde u stemmen te kunnen verkopen. Echter de stem is niet van u maar van de kiezer.
  verloren zaak nu u afgerekend bent en op plaats 3 staat en kansloos geworden bent.


  Maak melding

 10. Deze verrader of volksverlakker, denkt met een simpel excuus, zijn straatje schoon te vegen, en met zijn overlopen naar die criminele paarse partij, zijn slag te kunnen slaan, hopelijk zien die 3038 stemmers dat ook in, dat deze man met zijn mooie praatjes te redden wat er te redden valt, maar eigenlijk al zijn politieke doodvonnis getekend heeft.


  Maak melding

 11. Als je niet weet wat je doet en waarmee je bezig bent…..dan ga je inderdaad naar de NDP.

  Het is het opvangcentrum voor corrupte, criminele leugenaars, bedriegers, oplichters, fraudeurs en moordenaars.

  Welkom thuis Waido.


  Maak melding

 12. Hahaha… eerst baas zijn excuses nu een overloper!!!

  Zelfs deng daggoe foe nikerwojo no brib deng mang disi..

  I boi baka 25 mei jo ser pinda na strati hahaha…

  @Mul en Agoetigri,

  Volkomen gelijk hebben jullie.

  3038 stemmers kraktie!!!!!!


  Maak melding

 13. Waidoe met trots staat je op de lijst van de moordenaar. Volgens mij weet jij niet wat het woord trots inhoud. Het volk mede doordat jouw medewerking het volk meer de verdoemenis in helpen. Hielenlikker.Stuk onderkruipsel ben.je Waidoe. Pe a moni de


  Maak melding

 14. Dus je eiland loopt onderwater en geeft aan dat je hulp nodig hebt. Vraag Doekhie. Die zei al dat je geen toegevoegde waarde bent en voor niemand zal zijn. Dong lebba,


  Maak melding

 15. Waidoe, neem je excuus naar de bosjesbrug en spring samen met ze in de rivier. Omkoopbaar voor een stallie, puur eigen belang, onbetrouwbare hoer.


  Maak melding

 16. Tjonge zeg ben je dan dom of denk je dat Surinamers in het bijzonder de Nickerianen zo dom zijn. Het grootstr verraad naar je achterban en ze dan nog uitlachen ook. Nu met huilie huilie aankomen. Man ga lekker slotennen goten ophalen en veeg gelijk de markt aan in Nickerie. Als je wil geef ik je een broodje met glas water. Arme donder.


  Maak melding

 17. @Paraman
  Meneer Waidoe doet mee aan landelijke verkiezingen voor de DNA, dus niet als rr of dr lid.
  je stelt je dus verkiesbaar voor de landelijke politiek, dus kom je op voor de belangen van alle
  Surinamers.
  En voor de duidelijkheid, Hindorie is niet overgelopen naar een andere partij, hij is samen met twee anderen uit de npk fractie getreden, en heeft voor de onafhankelijkheid gestemd.
  2.Meneer Waidoe heeft zich verkiesbaar gesteld als dna lid, en niet als RR of dr lid,hij mmoet dus het belang van alle Surinamers dienen.

  Maar goed, als ik de afgelopen jaren naar deze man heb geluisterd, zowel taalkundig als inhoudelijk, moet ik eerlijk bekennen, dat ik weinig kwaliteit heb kunnen ontdekken.

  wat een warhoofd

  Kensenhuys is ook overgelopen, maar heeft netjes gewacht tot de volgende verkiezing .


  Maak melding

 18. Deze tjekre tjekre japjappie zegt een goed ding namelijk:
  ” …
  #STEM BEWUST!

  Dat is wat ik u wil meegeven, de keuze om u in het parlement te vertegenwoordigen ligt in uw handen. Het lot van Nickerie/ Suriname is in uw handen. U hebt macht! Het is Uw stem. Uw bewuste keus geeft politici macht om dit land verder te besturen. #besefdat 

  “All men make mistakes, but only wise men learn from their mistakes”. #Moveon

  Moge de almachtige met u zijn. … ”

  Beste Surinamers,
  Uw stem is bepalend. Gaan jullie massaal stemmen. Leren jullie van jullie fouten.
  En red Suriname.
  Het is duidelijk dat de NDP did not learn from their mistakes. De NDP fraudeert bewust !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 19. Ik begrijp dat een valse hond niet de hand bijt die hem voed.
  Maar als een hond iemand al een keer heeft gebeten is het beest niet meer te vertrouwen dat het niemand anders weer gaat bijten.

  Surinamers zijn van orgine trotse respectabele mensen.
  Heeft deze man geen ruggegraat ?
  Hij zegt zelf dat het hem niet gelukt is om wat voor het volk te bereiken die op hem gestemd hadden en dat hebben we gezien.
  Oke klaar ga op de markt pinda verkopen en schaa je dood.
  Kom niet met dat slap gelul en zielig doen.
  gemodereerd

 20. Waidoe is zijn omkoperij komen rechtvaardigen.
  Surinamers kopen jullie zijn huichelarij niet !
  Hij kiest de zijde van de duivel en komt hier prediken als een priester.
  Surinamers stem bewust,stem niet op de ndp en bespaar jezelf nog meer verdriet en ellende!


  Maak melding

 21. Ai boy loek wang sani dja, nu verkiezingen aanstaande zijn, doet hij het in zijn broek.
  FF kort door de bocht, liever een “landverrader”, dan een MOORDENAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  En inderdaad het was geen super beslissingen van de heer Hindorie, maar hij heeft niemand laten ombrengen en heeft de Staatskas niet leeggeroofd!!!! terwijl Bouta kampioen is in zulke zaken.
  Opo ju ai, Kleur, ras, geloof maakt niets uit als je een rechtvaardige Surinamer ben ga je voor je land om die samen tot ontwikkeling te brengen met kennis van alle constructieve krachten. T.a.v. de Paraman herinner ik mij een lied uit mijn jeugd: “wang paraman krieng in wang boong etc,……”

  Jaloers zijn op iemand die niet iets zinnigs kan zeggen? nee juist bedroefd zijn op zo een persoon. Waidoe ze zullen tegen je zeggen Haidoe!!!

  Het gaat Suriname God.


  Maak melding

 22. Dank je wel waidoe voor meewerken van deze wet. Sorry no yepi Jo moro. Jo ka now.
  —–
  In sommige (Chinese) supermarkten zijn lege schappen en hoge prijzen het beeld van alledag. Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad: een zak chips willen kopen en misgrijpen, omdat de winkel de voorraad niet heeft aangevuld. Deze soort situaties leiden tot ergernis bij consumenten.

  “Niet alles is meer te vinden of héél duur”, vertelt Wayne Stevenson teleurgesteld. “Hoe ga ik nu het goedkoopste brood van SRD 9 kopen, als ik maar SRD 7 heb? Alles is zo duur geworden. En ik moest thuis komen met tomatenpuree, maar ook dat is er niet.”


  Maak melding

 23. Dit is wat men POLITIEK noemt, vies , laag by de grondt onder de gordeld maak niet uit
  als je maar een plek op de lyst bemachtigd , ja niet leuk maar zo is dat nu eenmaal
  dus beste man If you cant stand the heat,dont stay in the kichten
  Het is trouwens een belangryke verkiezing ,voor of tegen een nieuw SURINAME


  Maak melding

 24. Flyer 14 april 2020 At 13:24
  Als je niet weet wat je doet en waarmee je bezig bent…..dan ga je inderdaad naar de NDP.

  Het is het opvangcentrum voor corrupte, criminele leugenaars, bedriegers, oplichters, fraudeurs en moordenaars.
  ****************************************

  De Nationale Dieven/Berm Partij is inderdaad …… HET OPVANGCENTRUM … voor Corrupte, Criminele Leugenaars, Bedriegers, Oplichters, Fraudeurs … Verkrachters … en paarse moordenaars.


  Maak melding

 25. en ja hoor mul,, daar zit sme vol van ..
  ze willen kunnen niet anders dan al daar onderdak vinden..
  gefeliciteerd mee, daarmee moet je het doen..
  goed voor land volk te komende tijd.. het is de toekomst..
  gemodereerd

 26. Mooie, goede meesterlijke Statement van Waidoe.

  De 3000 zijn Nickerianen die op je gestemd hebben met de bedoeling dat je iets voor Nickerie en of je achterban kan betekenen. Met je statement geef je aan dat je niets voor Nickerie kan betekenen vanuit de oppositie.
  M.a.w. Stem niet op de oppositie maar stem op de coalitie, de losers van PL en VHP zullen niets voor jullie kunnen betekenen vanuit de oppositie.

  Rest de vraag wie zou niet weglopen van PL of VHP als ze de kans kregen, ik denk alle DNA leden. Zie maar hoe ze bij de VHP rollebollend over straat vechten. Dit krijg je binnen politieke partijen die geen enkele ideologie hebben anders dan etnische politiek voering.

  Vergelijk de lijst van NDP in Nickerie met die van de VHP en zie het verschil. NDP nationaal, jong en dynamisch terwijl die van de vhp een typische etnische ouwehoeren lijst is die het daglicht niet kan verdragen.


  Maak melding

 27. Ik schaam me gewoon dood om mijn zelf als Javaan : kon ik mijn gezicht maar veranderen in een blaka fesi !
  Nu pas met excuses: te laat …


  Maak melding

 28. Pae’ waidoe luisterff je had toen 3038 stemmen via d pl kunnen bemachtigen mr nadat je verraadt hb gepleegd n d pl verlaten hb je nu misch n paar domme pae’s die achter je aanlopen.dus in de verste verte geen 3038 meer blyf jw maar dromen mr open ogen. By d campagnevoering tav d vorige verkiezing ging parmessar ombeschaamd door zyn kineen op n podium in aanwezigheid vn enkele duizenden toehoorders dus hy ging letterlyk bedelen vr stemnen.pae waidoe jy bnt nu ook bezig te bedelen aln doe je ht zogenaamd mt n nette brief. Begie begie oen stem tap mi noso mi moes go serie pinda nanga peje bakka sey stratie.


  Maak melding

 29. Paraman 14 april 2020 At 13:12
  Ik stoor me werkelijk aan die kommentatoren en wel als volgt:

  donder dan op lulhannes. Niemand heeft je gevraagd je snuit hier te tonen.
  Niemand heeft je gevraagd de reacties hier te lezen
  Niemand heeft je gevraagd te reageren.
  Of word je gedwongen?

  Was jij het niet die hier schreef dat men zich niet houdt aan het artikel.
  Lulhannes wat doe jij nu.
  Dit artikel gaat niet over overlopers. Het gaat over een min-kukel die in de landelijke politiek wil blijven en aan zijn 3000 man zegt; ik heb nog niets voor jullie!!!! kunnen doen
  Lummel, het gaat bij landelijke politiek om het algemeen belang en niet om het belang van 3000 man.
  Je had er bij kunnen zeggen; ik ben niet van plan ooit wat voor jullie te doen

  Btw,paraman.
  je opmerking gericht aan JOJO dat hij een boek moet gaan schrijven, want de tekst was meer dan 30 zinnen lang, begrijp ik nu volkomen. Jij hebt nog nooit een boek gelezen. Een krantje hier en daar, anders zou je dit toch echt niet hebben geschreven
  Ik stoor me werkelijk aan die kommentatoren en wel als volgt

  kommentatoren?
  en wel als volgt?
  la me je helpe
  en wel om de volgende redenen, snappie? De andere mag je zelf doen. Niet zo moeilijk toch jochie


  Maak melding

 30. Waidoe: wat is je punt van orde?

  Eerst zeg jij het volgende:
  Is het mij gelukt iets te betekenen het afgelopen jaar? Achteraf gezien moet ik eerlijk toegeven dat het mij nog niet gelukt is zoals ik mij dat had voorgesteld.

  Daarna zeg je:
  Het afgelopen jaar heb ik meer voor u kunnen betekenen dan de jaren daarvoor.
  William Waidoe

  Neen Waidoe, je bent gewoon een domme Javaan, die zelf niet inziet dat hij tegenstrijdige dingen zegt.
  Wat is er aan de hand?
  Op advies van Mae heb je de PL verlaten en je aangemeld bij de NDP.
  In een vorige reactie heb ik je gewaarschuwd dat je achteraf spijt zal krijgen om het advies van jouw moeder te volgen.
  Waarom? Op de lijst NDP sta jij op de 3e plaats; op de lijst van de PL zou jij zeker lijsttrekker zijn.Hoe jij het draait of keert: jij was een zeer populaire PLer en geen populaire NDPer in Nickerie. Jij bent deze blunder oftewel politieke uitglijder gaan inzien en zoekt troost bij je achterban. Een ding moet je niet vergeten en dat is dat die 3038 stemmers op de PL hebben gestemd en niet op de NDP. Ze zullen jou die fout niet vergeven. Ik zie je al op de markt van Nickerie peres, peres pinda verkopen. Vaarwel Waidoe.


  Maak melding

 31. Nu je 2 andere vrienden nog van de HVB. Die mensen hebben op je gestemd, omdat jullie op de lijst van PL stonden. Ze gaan niet mee als je overloopt. Ze zijn niet gek.


  Maak melding

 32. Soso frustraties allom….het spettert ervanaf; en die van Ferry voorop!

  Dat je van de PL of VHP bent, kan ik ook moet helpen. Jou leven bestaat kennelijk uit gal spuwen en rasistische moddersmijterij….daar staan de NDP’ers bovenop. Dat valt mij ook op; weinige echte NDP’ers reageren hier….kennelijk is dit het platform vd oppositie voor bovenstaande!

  Met Waidoe erbij, is de kans nu meer dan 100%….nog 5; soso lobi!!


  Maak melding

 33. Dit belachelijk en bespottelijk
  Als er mensen die nog op hem willen stemmen zijn jullie op jullie achter en voorhoofd gevallen
  gemodereerd

 34. Meer dan een regelnicht en een ritselaar, een bavokaartje hier een perceeltje daar, heeft hij niet kunnen betekenen. En toch is Waidoe zijn open brief waardevol. Hij geeft ons zich in de keuken van wat het betekent DNA lid te zijn en waarom mensen zelf met geen adekwate scholing op het terrein van bestuurlijke processen toch nog kunnen gedijen in dit soort functies.

  Veel meer dan ritselen, regelen, verkooppraatjes verkondigen en af en toe een zoethoudertje verschaffen is het niet.
  gemodereerd

 35. Pertjajah Luhur:
  De gemaakte kosten gemaakt door Pertjajah Luhur komt op rekening van deze meneer.
  gemodereerd

 36. Waidoe heeft als overloper meer voor het
  hele volk kunnen doen, Sranan is Failliet !

  Ga Opa Desi steunen om de gejatte miljoenen
  kasreserve-valuta, terug te storten bij de CBvSu !

  Dan yu de wan man !

  Doewet ! Doewet ! Doewet !
  gemodereerd

 37. Waldo en Robg reageren hier als MASters, beiden vreten en maken gebruik van de noordzeese faciliteiten in Nederland, zoveel commentaar op Nederland. Rot op naar je eigen land . Het zijn Madherchods. Landverraders van het eerste uur.
  gemodereerd

 38. Bij zijn aantreden als politieke parachutist op de ladingsplek binnen de Nationale Dieven Partij zei deze poltieke opportinist: ” moet ik de president haten of can hem houden”? Het dilemma van deze bosindiaan is helder; hij kan niet kiezen! Nu na enkele luttele maanden komt deze politieke kuikentje met een exegese die zelfs een BOER met kiespijn begrijpt dat het idd om een auto en wat euro’s ging en niet hun stem. Meer dan drieduizend mensen verlapt en vertrapt. Wat heeft deze uilskuiken geleerd; ik smeek u, ik ga voor u op mijn knieën, vergeef mij, stem o allah op mij”. Geleerd van zijn Guru ” Pir- Mi -Sar!.


  Maak melding

 39. Hoe kwam deze overloper aan die 3000 plus stemmen. Hierbij een kijkje in de keuken PL district Nickerie. Somohardjo heeft drie belangrijke actoren in district Nickerie. Nr 1 is Kromotono, voormalig bedrijfslijder van Surland Nickerie Operations, opleiding 5e klas lagere school, als sjouwer bij Lakatang begonnen en opgeklommen tot bedrijfsleider Nickerie operations 1 en 2. Kromotono alias Jumadi staat in Nickerie bekend als de grootste rover van het bacovenbedrijf. In 1935 in dienst getreden en in 2010 met pensioen gegaan. Vanaf de jaren 90 heeft deze meneer die zich ook bezig hield met ” Guna Guna” opgewerkt als grootlandbouwer. Hij heeft arealen in Middenstand, MCP en Henarpolder. Met de gestolen middelen van Surland heeft bezit inmiddels een “kreupele Javaan” het rijsbedrijf Inida te Henarpolder. Met zijn invloed bij Surland had jij soieso 300 javanen achter zich. Met zijn rijstbedrijf en bemoeienissen met Javanen en hindustanen in Wageningen, Longmay, Paradise, Zeedijk, en enkele delen van Southline was zijn aanhang plusminus 500 gezinnen. Nr 2: Ook een Javaan meer bekend als the entertainer van Sukramsinghweg, hetzelfde verhaal maar gericht op drank, drugs en rock and roll. Aanhang minder dan honderd gezinnen. Op de derde plaats komt een Chinees; Tjon Sieuw; geleerde familie, zaken in whole sail and reatail, broer directeur van Streek Ziekenhuis Nickerie en een andere broer directeur van Surland. Daarnaast heb je gezinnen die omkoopbaar zijn en dus afhankelijk van deze drie kapitaalbezitters. Somohardjo heeft bij de verkiezingen van 2015 Waidoe naar voren geschoven om de stemmen van de Javanen en Hindustanen die afhankelijk waren van deze drie, maar nog enkele andere kapitaalbezitters op deze lul de behang te stemmen. Uiteraard zijn ook andere loyalisten op PL gestemd. Nickerie was toen verdeeld in NDP, PL en VHP. De uitkomst van stemming is duidelijk geweest. Waidoe komt als afhevaardigde in het huis van het volk, maar heeft geen draagvlak. Behept aan macht denkt NDP in Waidoe iemand te hebben die Doekhie voorbij kan streven. Doekhie ziet Waidoe als een paria, wat ook klopt. De strijd tussen Doekhie en Waidoe, maakt dat Nickerie nu paars overgeeft, paars poept en op paars pist. Temeer omdat men heel goed door heeft wat Abrahams met hen als minister van OW&V gedaan heeft. Dit alles maakt dat Waidoe net als zijn voorman alles aangrijpt om stemmen te winnen. Dat gebedel om stemmen verklaart alleen een ding: NDP telt niet meer in Nickerie. Dit geldt ook voor ABOP en iets minder voor HVB, maar niet voor PL en VHP. Hier spant het straks om. De geldschieters van NDP in Nickerie met hun aanhang is op z’n retour. Immers, Algoe de kleine leugenaar en grote dief is niet meer in beekd, dus is Radio en T van zijn zwager Sookha ook niks meer waard, Hasina heeft geen ballen verstand van Nickerie, en is Doekhie met zij wakakoelies van Nickerie nergens. Ze gaan sowieso voor VHP kiezen. Hier en daar zal men door omkoping zoals de analfabete voorzitter van waterschappen Westelijke polder Sheerkhan nog op NDP stemmen. Waidoe heeft veel te verliezen met de adem van Somo in zijn nek. VHP komt hier schhon van af, als zij Ramdin als lijstrekker dumpen en Matai naar voren schuiven. Hoe dan ook, Waidoe is:doei doei in Nickerie. Salamet Pa, je bent een TOERO MAMBOE!
  gemodereerd

 40. Ik snap niet waarom mensen gedwongen worden om te stemmen op de politieke partij met mensen die op hen lijken en / of hetzelfde geloof hebben. Waidoe heeft een juiste keus gemaakt om te kiezen voor de politieke partij die een voorbeeld is voor Suriname. De NDP is de grootste multiculturele politieke partij van Suriname.


  Maak melding

 41. “Je moet goed seniel en dement zijn om te concluderen dat de 3038 behaalde stemmen van jou zijn. Dus Pertjajah Luhur heeft nul stemmen gehaald in Nickerie in 2015”, reageert Doekhie op de open brief van Waidoe tegenover Starnieuws.

  Yes Doekhie deze Javaan denkt dat overlopen de moeite loont. laat hem eerst een poepie ruiken voor hij verder ontspoord.

  Waidoe je zal altijd een onderkruipsel zijn die in zijn eigen rotzooi moet leven.
  Je moet doen wat je zegt doewet doewet doewet en dan ga je zien wat er met je gaat gebeuren doewet


  Maak melding

 42. Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) vindt dat zijn collega William Waidoe (kandidaat NDP Nickerie # 3) lijdt aan ‘decorum-defecten’. “Je moet goed seniel en dement zijn om te concluderen dat de 3038 behaalde stemmen van jou zijn. Dus Pertjajah Luhur heeft nul stemmen gehaald in Nickerie in 2015”, reageert Doekhie op de open brief van Waidoe tegenover Starnieuws.

  Doekhie vraagt zich af van waar de vorige lijsttrekker van Pertjajah Luhur in 2010 de stemmen vandaan heeft gehaald. Toen had de partij meer dan 3000 stemmen op haar naam staan in Nickerie. “Deze awarie domrie was ook bij andere partijen voordat hij bij Pertjajah Luhur was beland. In Mega Combinatie was hij voorzitter van de KTPI-afdeling Nickerie. Het resultaat was nul komma nul. Hij is op dit ogenblik niet in staat meer dan 50 stemmen te behalen. Dat is in de afgelopen acht maanden bewezen. Hij bedelt de bestaande achterban van de NDP om op hem te stemmen,” meent Doekhie.

  Waidoe heeft in de open brief meegedeeld dat hij nimmer met een Ford Ranger of welke belofte dan ook is omgekocht om uit PL te stappen en de NDP te ondersteunen. “Ik Doekhie zeg dat van de Ranger waar is heel en heel Nickerie weet dat.
  Het zal ook niet waar zijn dat hij te Wageningen op 17 juni 2018 SRD 250.000 heeft ontvangen uit handen van een NDP-topper.”

  Doekhie vindt dat Waidoe zegt voor zijn achterban te werken, “maar voor wie wil hij werken als hij geen achterban heeft. Voor je eigen familie?” Waidoe voelt volgens Doekhie nattigheid, vandaar dat hij nu met een open brief komt. Hij kan volgens de politicus nergens in Nickerie terecht. De 3038 personen die je in de achternek hebt getrapt, uitgerekend deze mensen kom je bedelen om een aalmoes. Met deze open brief wil je een loopje nemen met deze mensen, voor je eigen belang. Een politicus die door opwekken van medelijden mensen wil misleiden, is een verrader”. Een paar andere termen die Doekhie gebruikt om Waidoe te beschrijven, konden om ethische redenen niet worden gepubliceerd.
  gemodereerd

 43. RUMBLE … in de NATIONALE DIEVEN PARTIJ …. JUNGLE:

  Waidoe heeft in de open brief meegedeeld dat hij nimmer met een Ford Ranger of welke belofte dan ook is omgekocht om uit PL te stappen en de NDP te ondersteunen. “Ik Doekhie zeg dat van de Ranger waar is heel en heel Nickerie weet dat.
  Het zal ook niet waar zijn dat hij te Wageningen op 17 juni 2018 SRD 250.000 heeft ontvangen uit handen van een NDP-topper.”
  *****************************************

  V.V.@@@Waldo … wat heeft onze … KNORRETJE … hierop te zeggen ???

  FAKE NEWS ????

  Wat heeft het …. MISLUKT PRODUCT @@@RobG ….. hierop te zeggen ???

  Fake News ?????

  Doekhie bevestigt dat jullie … BOEVEN … BANDIETEN en ZEESCHUIMERS … zijn.


  Maak melding

 44. Waidoe in 2019
  Geboren 1979/1980
  Kieskring Nickerie
  Land Suriname
  Functie lid van De Nationale Assemblée
  Sinds 2015
  Partij PL en NDP
  Titulatuur Drs.
  Portaal Portaalicoon Politiek
  William Waidoe is een Surinaams politicus. Hij was voorzitter van de afdeling Nickerie voor de KTPI. In 2014 stapte hij over naar Pertjaja Luhur (PL) en het jaar erna werd hij gekozen tot lid van De Nationale Assemblée (DNA). In 2019 stapte hij over naar de NDP.
  Biografie[bewerken | brontekst bewerken]
  Waidoe begon zijn politieke loopbaan bij de KTPI, waarvoor hij in 2014 partijvoorzitter voor het district Nickerie was. In die tijd werkte hij als procuratiehouder voor De Surinaamsche Bank in Nickerie.[1]
  In januari van dat jaar stapte hij over naar de PL van Paul Somohardjo. Voor deze partij deed hij tijdens de verkiezingen van 2015 mee op nummer 2 van de partijalliantie V7 in Nickerie.[1] Tijdens de verkiezingen wist hij 3038 kiezers achter zich te krijgen. Ondanks dat hij 297 stemmen minder kreeg dan Harriët Ramdien, die voor de VHP op de lijst van V7 deelnam, waren die voor Waidoe voldoende om gekozen te worden tot lid van DNA.[2][3] Hij was daarmee de jongste kandidaat voor DNA ooit.[4]
  Tijdens zijn parlementslidmaatschap waren er terugkerend geruchten dat het niet boterde tussen hem en Somohardjo en dat hij wilde overstappen naar de NDP. In 2016 ontzenuwde hij dit tijdens een massabijeenkomst van de PL in Wanica met de woorden: “Ze dachten dat Waidoe ook zou overlopen, maar ik ben geen politieke hoer.”[5][6] In mei 2019 maakte hij in DNA niettemin alsnog de overstap bekend.[7] Hier wachtte hem een kil ontvangst van Rashied Doekhi, een prominent NDP’er en eveneens afkomstig uit Nickerie.[8][9] Bouterse reageerde niettemin “erg blij” met zijn komst. “Ik weet wat ik heb aan Waidoe”, aldus de president.

  Bron: wikipedia


  Maak melding

 45. Waldo 15 april 2020 At 12:03
  Soedeshchand Jairam, het rommelt bij de VHP in Nickerie…
  =============================================

  Waldo,

  Wel bij de les blijven, het gaat in dit bericht om William Waidoe en niet om de VHP. Wij snappen inmiddels allemaal wel dat je ontzettend veel frustraties en trauma’s te verwerken hebt, maar daar kom je hier op dit forum niet zo makkelijk vanaf door je diarree de vrije loop te laten.

  Zoek alsjeblief een goede psycholoog voor op, er moet een in de buurt zijn. En als je deze niet zelf kan bekostigen kan je nog altijd aankloppen bij de VHP.


  Maak melding

 46. Waidoe Na Joe pai jé kiesie Somohardjo no bé boeng tok now jé sjie sang ndp kang doe ding mang onderling o saka Joe so boeng jé go njang monie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👌
  gemodereerd

 47. Wat deze onderkruipsel moet doen is simpel; een chill pil nemen of dr. Phil bellen. Agoetigri, misschien moet je stap voor stap voor de vaseline smeerder uiteenzetting hoe ZIJ de sprong moet wagen: R.I.P vaseline smeerder. Ram naam Satjeh ho: Sant ohm Sant!


  Maak melding

 48. RUMBLE … in de NATIONALE DIEVEN PARTIJ …. JUNGLE:

  Waidoe heeft in de open brief meegedeeld dat hij nimmer met een Ford Ranger of welke belofte dan ook is omgekocht om uit PL te stappen en de NDP te ondersteunen. “Ik Doekhie zeg dat van de Ranger waar is heel en heel Nickerie weet dat.
  Het zal ook niet waar zijn dat hij te Wageningen op 17 juni 2018 SRD 250.000 heeft ontvangen uit handen van een NDP-topper.”
  *****************************************

  V.V.@@@Waldo … wat heeft onze … KNORRETJE … hierop te zeggen ???

  FAKE NEWS ????

  V.V.@@@Waldo … ONDANKBARE UITKERINGSTREKKER={ dankzij de WITTE MAN }…
  je reactie is erg teleurstellend.

  De DIEREN PSYCHIATER heeft nog consult-ruimte … grijp toch je kansen …….. !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 49. Het geval Jairam: voortgevloeid de voorzitterschsp Jiwan Sital van FAL en vaksbondleider van de maandloners bij Surland Nickerie Operation 1 en 2. Met enkele prominente landbouwers kon Sital wortel schieten in Nickerie. Zijn opponent Polo van corantijnpolder had meer dan 1500 veldarbeiders van Lakatang achter zich. Polo was toen een NDP-er. Omdat Sital ook voorzitter was van Jarikaba operations onder Sjaak Silos (een NDP–er) kon hij altijd aan de ballen van Tjon Sieuw ( directeur nickerie operations) aan hun bsllen knijpen. Temeer, omdat Tjon Sieuw zijn kudde op de arealen kon laten grazen en Silos een bedrijf met middelen can Surland onder toeziende oog van Gukzar de toenmalige financiele directeur met Bonella als onderdirecteur oogluikend de malversaties van Sil8s in het opzetten van een eigen bedrijf in exotische plamten toe liet. Deze omst azndigheden uit begin jaren 90 heeft Politieke Vleugel FAL doen gebiren. Jiwan Sital kwam als parlementariër en oppossant Bouterse uit jaren 80 in het parlement. Omdat Nickerie toen helemaal in de ban Doekhie was moest Sital een neutraal persoon met kenniesvan landbouw naar voren schuiven
  Soedeshchand Jairam studeerde toen aan de l landbouw hogeschool van wageningen. Daar Balesar in Nickerie de leiding op de landbouwers had en tegelijkertijd een huisvriend van Sital, waar Jairam de zwager van Balesar is, kon het niet anders dan Jairam naar voren te schuiven. Om het beter te maken is Jairam toen baar Nederland gezonden om economie te studeren. In woelige negentiger jaren trouwt de dochter van Sital met de zoon van Balesar. Dit huwelijk heeft niet meer dan een jaar stand gehouden. Terug bij onderwerp. Adjodia, toen VP was goed bevriend met Sital. Politieke Vleugel FAL onder leiding van Sital zou tegenwicht aan VHP in Nickerie, Saramacca en Commewijne kunnen bieden. In feite was en is Politieke Vleugel FAL de huidige HVB van NDP. Tetig6 bij Jairam, deze man is vergelijkbaar met Waidoe. Beiden niks vvan betekenis in Nickerie. Dus, al gaat Jairam nu naar NDP of HVB, hij heeft alleen de koeliewakamans of seizoenarbeiders uit de oostelijke polders. Voor de rest telt hij niet. Polo is door NDP op zij gezet omdat hij de lagere school niet doorlopen heeft. De andere ongeschoolde pion van Sital en Indertijd de rechterhand van Sital de schreeuwlijk Dwarka, was Dew Phaladsing van clarapolder. Kortom: Doekhie i s een ras Nickeriaan die als moslim vroegtijdig op de ressentimenten van moslimbroeders s a met Attaullah de eerste parlementariër uit Nickerie voor NDP bijna 99% van de moslims in Nickerie voor zich gewonnen had. Nu 35 jaar na dato: Alluhallah is dood, POLO is dementerend, Dew is blind geworden door catarac, Balesar is dood, FAL in Nickerie is opgekocht door Mangalie, Surland was in handen fan FAI is op bloeden na dood, Sital is eigenaar van een bamifabriek te leidingen. Zijn dochter is CEO zijn bedrijf. Adjodia is groot exporteur van vis en visproducten. Sjaak is met sierplanten bezig . Wat is het moraal van het verhaal: Jairam stelt niks voor, dus ook geen verlies voor VHP.
  gemodereerd

 50. LOL. Ik moet zo lachen om die Waidoe. De glibberigheid, leugenachtigheid en onbetrouwbaarheid druipt ervan af. Hij is mooi op z’n plaats bij de ndp.
  Hij zat trouwens keihard te liegen want z’n eigen partijgenoot Doekhie heeft bevestigd dat hij weldegelijk een Ford Ranger heeft ontvangen om over te lopen.


  Maak melding

 51. Waidoe mijn vriend ik moet je eerlijk zeggen, je heb je in de hol van de leeuw begeven en jij als intellectueel had eerst een analyse moeten maken van de gang van zaken in de NDP want in die hol is er maar een koning leeuw waar alle andere leeuwen niets te vertellen hebben. Jij als kleintje wil verandering brengen?, je ziet zelf toch dat je in al die jaren totaal niets heb kunnen betekenen voor de surinaamse gemeenschap en met name voor Nickerie. In plaats van je bescheiden te houden wilde je hoog springen met de motto van;
  If you can’t fight them, join them…
  En door dit gedrag je eigen voordeel uit te slaan. Daarna je achterban telaat informeren zonder enige belang van hun meening en je excuses aanbieden is een verkeerde werkwijze voor een wiseman.
  Excuses aanbieden is in dit geval niet genoeg je zal je zelfs eerst uit de hol van de leeuw moeten halen en dan weer aanpassen als een gewone jongen onder de mensen want die heb je uiteindelijk nodig voor een possitie in de politiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.