VIDEO: Korpschef keurt handelen schietende agent af

35
VIDEO: Korpschef keurt handelen schietende agent af

De Surinaamse korpschef Roberto Prade, heeft gereageerd op een filmpje waarin een politieagent slaand en schietend te zien is op de openbare weg in Suriname. Het filmpje, dat ook hieronder te zien is, werd de afgelopen dagen flink verspreidt. Volgens Prade wordt het handelen van de agent afgekeurd en is het geheel tegen de instructies.

In het filmpje, dat gemaakt is door een weggebruiker vanuit de auto, is te zien dat twee politiemannen een man bij een auto staande hebben gehouden. Een agent pakt de man bij de keel en wanneer hij zich los duwt, geeft de agent de man vier vuistslagen in het gezicht.

Ineens haalt hij ook zijn dienstwapen tevoorschijn en lost een schot in de lucht. De tweede agent trekt ook zijn wapen maar schiet niet. De man lijkt niet onder de indruk van al het geweld.

Het is niet duidelijk wanneer deze beelden zijn gemaakt en wat het hele verhaal is achter de beelden. De Surinaamse nieuwssite Starnieuws vroeg de korpschef om een reactie, maar die zei dat hij nog de schriftelijke rapportage moet krijgen.

Voor nu kan ik wel zeggen, dat het handelen afgekeurd wordt en geheel tegen de instructies is. Op basis van het formele verslag zal verdere actie worden ondernomen” aldus Prade tegen Starnieuws.

Het filmpje:

https://www.instagram.com/p/B-9baALFXwS/?utm_source=ig_web_copy_link

35 REACTIES

 1. De agenten zijn natuurlijk ook gefrustreerd met het hongerloontje en achterstallig loon dat ze krijgen. Dat uit zich in agressie tegen de burger.


  Maak melding

 2. Dit krijg je als je veroordeelde criminelen in de gemeenschap vrij laat lopen.Gaat een ieder weerspannig gedrag vertonen bij alles wat de politie tegen hun doet.


  Maak melding

 3. Waarom geven ze zulke zwakbegaafde mensen een pistool. Moeten deze “nep”agenten niet door een psychologische screening?
  gemodereerd

 4. Anarchistische FAILED STATE.

  *Jonge mensen verhangen zich…

  *Mensen springen uit wanhoop van de brug.

  *Agenten slaan er met stokken lustig op los.

  *President begeeft zich rokend en zuipend in een
  menigte paarse Corona verspreiders in Flora.

  Wat een kansloze er bende.


  Maak melding

 5. Kondremangs
  Laten wij de agenten niet gelijk veroordelen. ….weten wij wat de situatie was? Nee….Niet luisteren naar de politie lijkt de nieuwe mode te worden in ons land. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 6. Jullie surinamers lullen te veel.daarom zoveel roof en moord want jullie klagen te veel over handelingen van politie ..have a nice day…
  gemodereerd

 7. Plotseling laat de politie van Suriname zijn bad boy mentaliteiten zien.Ze laten zien hoe stoer ze zijn wanneer ze burgers zonder enige redenen terroriseren.
  De zogenaamde stoere en brave politie moet achter criminelen zitten en stoppen om de rest te terroriseren. Hun taak is om criminelen en of verdachten voor de rechter te slepen en niet om eigen rechter te spelen.


  Maak melding

 8. zo,n filmpje kan vaak een vertekend beeldt oproepen, maar op de achtergrondt zie ik camera,s
  van safe city hangen en dat zal dus doorslag gevend moeten zyn van het voorval
  niet vooroordelen het heefd geen zin


  Maak melding

 9. Wie is die bebaarde man in colbert die erbij komt? Want wanneer die agent de move maakt om zijn wapen los te koppelen grijpt hij ook naar zijn heup en haalt de bracelets tevoorschijn. Mi was er teveel onnodig geweld want na die serie kaakstoten was de aangehoudene al een beetje dizzy vervolgens liet hij zich ongeboeid afvoeren. Bij dit filmpje zou je geneigd zijn om het lied van Aloytjie te zingen. De gewapende macht kon wel met zn 3en tegen 1 en die djaffer met zijn schot in de lucht heeft zelfs opa Barba verrast want a dati skriki foe a schot.


  Maak melding

 10. Het Korps Politie moet OPGEDOEKT worden … terstond moet de regering een NIEUWE POLITIE ORGANISATIE oprichten.

  De leden van het Korps Politie worden allemaal ontslagen … bij de oprichting van een nieuwe politie organisatie kunnen alle ontslagen agenten opnieuw solliciteren.

  De regering heeft dan de mogelijkheid … het KAF van het KOREN …. te scheiden.

  Het bovenstaande geldt ook voor het Nationaal Leger !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 11. Rbrown

  14 april 2020 At 15:47

  zo,n filmpje kan vaak een vertekend beeldt oproepen, maar op de achtergrondt zie ik camera,s
  van safe city hangen en dat zal dus doorslag gevend moeten zyn van het voorval
  niet vooroordelen het heefd geen zin

  ==================================================

  Beelden spreken voor zich. Niks vertekends aan. Deze agenten waren niet in staat om iemand aan te houden. Amateurisme straalt er vanaf.


  Maak melding

 12. Nom de dieu😱wat een machtsvertoon.ik zie alleen maar agressie,frustratie van die agent.hij ziet een mooie auto en denkt gelijk,de bestuurder die ga ik ff upfucken.onnodig zoveel tralalalalala.dat dit soort randdebielen wetsdienaren zijn.ze mogen met een bezem door de kerk bij de politie.het zal me niet verbazen als hij zijn vrouw ook zo bij de keel grijpt wanneer iets hem niet zint.bah.


  Maak melding

 13. VOLG NO STRAKS KOMT DE POLITIE/KORPSCHEF OOK MET EEN “VERONTSCHULDIGINGS VIDEOTJE” VAN EEN MINUUT OF TWEE NET ALS DIE VAN BOUTA…MET DE BOODSCHAP DAT DE POLITIE IN PRINCIPE NIET ZO MAG HANDELEN MAAR JA HET IS AL EENMAAL GEBEURT EN DAT WIJ ALS POLITIE KORPS ONZE VERONTSCHULDIGINGEN AANBIEDEN AAN DE SURINAAMSE SAMENLEVING ETC ETC….NO SPANG GEWOON TOEPASSEN WAT BOUTA AAN HET VOLK LEERT….FOUTEN MAKEN EN DAARNA SORRY ZEGGEN DAT IS DE NIEUWE OPLOSSING…TENMINSTE HEB JE SORRY GEZEGD TOCH…ALS OF SORRY EEN SCHOTWOND OP DAT MOMENT ZOU KUNNEN GENEZEN…STELLETJE STRONTZAKKEN BIJ ELKAAR.


  Maak melding

 14. Politie agent pfew het laat veel te wensen over maakt helemaal niet uit wat er voorafgasnd gebeurd is dat is helemaal geen reden voor het grijpen naar het ultimum remedium masrja… In Suriname mag je nieteens praten of je wordt geslagen gewoon omdat het de politie is… ze weten nieteens dat je niet verplicht bent je personalia vrij te geven bij staande houden.. Booi ik vind persoonlijk dat je als burger terug moet slaan man want dat is mensonterend als die gast niet geschikt is voor die functie als dienaar van het volk waarom is hij nog politieman???!!! Mensen praten over wat voorafgaand gebeurd is nieman zegt hoe heeft die dienaar van het volk een lid van het volk aangesproken denpolitie in ons land weet niet te praten denkt hij is politie dus hij is God syomme gasten bij elkaar je moet juist het voorbeeld wezen dan krijg je respect bij zelfs de moeilijkste meldingen moet je agent blijven hihihi, maar ze kunnen dat niet dat is pas een grote uitdaging stelletje sukkels onder die frustratie dus die druk gedragen zij zich erger dan criminelen en omdat ze agenten zijn dan mag het.. ok de burgerij ziet dat en doet hetzelfde dan worden ze boos… dan boem knallen ze neer…wacht maar ik hoop het niet dat de burgerij dat voorbeeld nog van ze overneemt, want het korps heeft al niet voldoende manschap…Al met al hele slechte praktische politie optreden… Politieman zijn, Viribus Audax???!!! Laat echt te wensen over.. De politie groet nieteens…vb plat,zaka long,tap i bek.. zo praat de politie,als je slechts vraagt maar waarvoor of waarom kunnen ze je het nieteens zeggen dan waarom treedt je in hemelsnaam op, er wordt simpel aan je gezegd op bureau zal je het horen zeg dat je niet meegaat probleem je moet me zeggen waarom waarvoor… Maarja hihihi… Ik zei het al eerder zeg het nu weer is een Surinaams korps doe een verzoek aan de gemeenschap blijf uit hun buurt a vertraging ze zijn goed corrupt ding mang o dek ding srefi,ze kunnen niet praten zien mensen als beesten en zichzelf als god dus wees viorzichtig wiens u de tap u leti snap lek wang vriendje dot dagoe voor ze dan voelen die idioten zich gestreeld maar dan u no vertraag we weten dat ze een stelletje idioten zijn maar ergens sobung voor veiligheid zorgen pffft het enige wat je echt aan ze hebt is de verkeerspolitie dus voor de fille verder zijn ze machtdronken idioten met een wapen en sorry maar het is de waarheid


  Maak melding

 15. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂wanneer de Politie 👮‍♀️ niet optreedt hoor ik dezelfde mensen die nu hun negatieve meningen geven over de politie 👮‍♀️ wanneer het weer Hard aan toe gaat dan hoor je weer de zelfde mensen klagen 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 jullie allemaal die nu negatief 👎🏽 over de politie 👮‍♀️ praten ik lach jullie allemaal 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂, kijken jullie maar hoe het in het buitenland aan toe gaat , in Amerika wordt je gewoon dood 💀 geschoten , in Frankrijk 🇫🇷 maken ze ook geen grap in spanje 🇪🇸 het zelfde dus jullie zijn echt grappig hier op de Forum van waterkant jullie zijn weer bezig met heel veel onzin 🤬.
  gemodereerd

 16. Politie is goed bezig hoor.
  Criminaliteit in Suriname is echt hoog.
  Meeste criminelen komen uit een bepaalde bevolkingsgroep.
  Verdachte verzet zich hevig tegen zijn arrestatie.
  Daag de politie niet uit!


  Maak melding

 17. Goed zo agent !!!
  Laat die criminelen voelen wat regels zijn!!

  Jullie werken ook zo keihard voor leven en dood tussen deze bende. En ik weet het ook heel goed dat jullie circa 100 overuren moeten maken om je gezin te kunnen verzorgen .

  Dus korpschef, hou je bel dicht!!!!


  Maak melding

 18. Het politieoptreden verdient mijn goedkeuring. Absoluut 100% mee eens tegen deze ratten die alleen maar roven en moorden kan je niet hard genoeg optreden. Jammer dat de agent in de lucht schoot. Had van mij gewoon op zijn hoofd mogen mikken.


  Maak melding

 19. Ontslaan
  Ontslaan
  Ontslaan
  Geweld was totaal niet nodig geweest.

  Dat politie doet wat ze willen dat ze corrupt zijn etc is allang bekend .als je criminelen zoekt ga dan kijken wat voor moordenaars verkrachters en gebruikers dr zijn.

  Net zoals de president mogen ze geweld gebruiken en hoevaak schiet men op burgers!!

  Laten deze corrupte agenten een uc doen dan zal men zien wat voor rotte vis hier tussen zit.

  Bouta zorgt dr wel voor dat ze snuiven.


  Maak melding

 20. Ik heb al enige tijd mijn twijfels tav een aantal agenten binnen het korps. Jouw wapen trekken tegen iemand die jouw een grote bek geeft???? Geeft het kaliber de manschappen weer, dan zien wij vaker. Wanneer je denk dat je oppermachtig bent omdat je een wapen draagt .
  gemodereerd

 21. Ja, als je zelf verbaal niet sterk in je schoenen staat ten opzichte van de andere en je bent gewapend en de andere niet, dan trek jij je pistool om aan te geven wie het voor het zeggen heeft. Het is niet anders gegaan in 1982, waarom zou het nu anders zijn. Die jongeman mag van geluk spreken.


  Maak melding

 22. jullie die stupid comentaar zitten te plaatsen, weten jullie wel wat MENSENRECHTEN inhoudt/ZIJN. Orde handhavers mogen hun wapen/geweld gebruiken als die strikt noodzakelijk is of anders. lijpkikkers bij elkaar!!!
  gemodereerd

 23. geachte Korpschef,

  Gelieve deze wetsdienaar niet te hard te straffen. Er was geen enkele keuze.
  Het jong moest worden bedaard omdat het jong geen ouders heeft (gehad) die hem op bepaalde leeftijd bij konden brengen dat men respect moet tonen voor het gezag en te allen tijde instrcties op te volgen. Het jong wist dit niet.

  Persoonlijk denk ik dat het wat beter was geweest dat de agent nog harder had geslagen. Sorry for saying. But some people relly need this. Er moet een traject komen. Een mogelijkheid dat verkeersoverteders als deze een gedwongen cursus volgen. Wat ik snel vind op Google:
  “De Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) is een cursus waarin u leert hoe u zich moet gedragen op de weg en hoe u uw motorrijtuig dient te beheersen. Het CBR verplicht u tot deelname indien uw rijgedrag daartoe volgens de politie aanleiding heeft gegeven.”

  Deze dient zelf betaald te worden door de overtreder.
  Kortom, de politie moet gewoon strenger optreden en de strafwetten moeten veranderen (lees: harder worden). Dit is voor velen namelijk een grap. Dit strontjong wist niet beter en dacht dat hij de politie de baas kon.

  Ik hoop op een zachte straf voor de agent en een harde straf voor de overtreder.
  De agent heeft ook maar zn werk gedaan, niet juist gehandeld, maar wel erger weten te voorkomen! Denk vooral aan dat laatste alstublieft..!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.