dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan schiet met jachtgeweer op kippendief in Suriname

Man schiet met jachtgeweer op kippendief in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een 45-jarige kippendief is vorige week gewond geraakt, nadat hij door hagel uit een jachtgeweer werd geraakt, toen hij kippen aan het stelen was. De eigenaar van de kippen verklaarde tegenover de Surinaamse politie dat een dief bezig was kippen te stelen uit zijn kippenren en dat hij met zijn jachtgeweer op de dief geschoten heeft. Die zag kans weg te rennen.

De volgende ochtend kreeg de politie van Houttuin bericht dat een man zich op een woonadres in hun ressort bevond met schotverwondingen. De politie ging op onderzoek uit en trof een man aan met schotverwondingen veroorzaakt door een hagel patroon. Die man bleek de 45-jarige Radjinderkoemar M. te zijn.

Hij gaf toe dat hij de avond tevoren, op maandag 6 april, kippen was gaan stelen. Voorts dat iemand op hem geschoten had. Deze kippendief werd per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om medische hulp te krijgen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Radjinderkoemar in verzekering gesteld. De eigenaar van de kippen is na verhoor heen gezonden. Hij is in het bezit van een vuurwapenvergunning meldt het Korps Politie Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. 🤣🤣🤣de motjo tenten dicht dan maar naar de kippen dacht de radeloze radjkumar.👍😂😂
  JE MOET MET JE POTEN VAN ANDERMANS KIPPEN AFBLIJVEN VIEZERIK🤣🤣🤣🤣


  Maak melding
 2. @Frantz,

  Hij was ook opgesloten, maar daarna is hij weer vrij gelaten omdat hij vergunning heeft en dus in zijn (verdedigings)recht stond.

  Is het zo raar dat iemand in houttuin een vergunning heeft voor een jachtgeweer? Verklaar je nader graag..


  Maak melding
 3. Toevallig heb ik zelf in Houttuin gewoond en het was aangenaams wonen totdat de zwarte Yapyappies vanuit Para richting beschaving ( Houttuin dus) gingen om te roven en te plunderen. Gevolg was dan ook dat veel bruine Yapyappies uit Houttuin vertrokken of genoodzaakt waren om zich te bewapenen tegen de roofovervallen door de zwarte keskieshies. Daarom heeft men in Houttuin een wapen en vaak meer dan een. Ook is sinds kort een gewapende buurtwacht in het leven geroepen die streng surveilleert.


  gemodereerd
 4. Stelen is geen goede zaak. Hij is hiervoor gestraft. Eerlijke mensen beroven van hun handel mag nooit goed gekeurd worden.
  Deze dief had ook naar de eigenaar kunnen gaan en vragen of hij een kip mag. Had hij zeker eentje gekregen. Trouwens wat is er zo moeilijk aan om kippen te kopen en te kweken. Ze leggen ook hun eieren voor jouw die je kunt opeten of verkopen of voor verdere productie zorgen. Handen af van mensen hun handel. Hoop dat hij hiervan heeft geleerd.


  Maak melding
 5. Deze schutter is zijn boekje te buiten gegaan. Hij kan met deze daad, mijn inziens poging tot doodslag niet de dans ontspringen. Het stelen van een kip wil nog niet zeggen dat het leven van de schutter in gevaar was. Er is in dit concreet geval helemaal geen sprake van noodweer. Daarnaast moet nagegaan worden of de persoon daadwerkelijk uit was om kippen te stelen. Het kan ook zijn dat deze man zijn huis zocht maar omdat hij een klein beetje veel daroe had gedronken, hij bij de kippenhok terecht was gekomen. In mijn studententijd had ik ook een mooie voorval dat mijn levensgeschiedenis verrijkt heeft. Op een avond had ik heel veel drank op en uit onwetendheid kwam ik terecht in het brede bed van mijn goddelijk mooie overbuurvrouw. Zij heeft mij echter behoorlijk goed verwend. Ik ben haar tot de dag van vandaag nog heel erg dankbaar voor.


  Maak melding
 6. Wet van oorzaak en gevolg. Door het klote beleid van Bouterse heeft Randjitkoemar het economisch zo moeilijk dat hij niet anders kan dan kippen stelen. Goed betaalde banen zijn er niet en hij komt zeker niet in aanmerking voor een pakket omdat hij geen NDPer is. Het beroemde AIDS probleem van Suriname. Alles is Desi schuld


  Maak melding
 7. Dus als je op hout tuin woont mag je niet gaan jagen of dan maar met een illegaal jachtgeweer stelletje dombo,s hier snap je nu waarom Suriname niet vooruit kan komen.


  Maak melding
 8. Stelen is voor sommige hun tweede natuur. Nooit van werkend gehoord. Percelen schoonmaken voor een ander is ook een Job.
  Begraafplaatsen schoonmaken is ook een Job.


  Maak melding
 9. @Bublegum: toevallig behoord de kippendief niet tot de door jou verachte groep. Nu jij weer vieze vuile racist.

  Dan wordt door anderen de vraag gesteld wat een kippeneigenaar in een bepaalde buurt doet met een jachtgeweer en weer een andere denkt dat de kippeneigenaar poging tot doodslag ten laste zou moeten worden gelegd. Nou ik heb in een buurt gewoond waar de erven grensden aan een kreek en zwamp. Vaak kwamen awarries(ik bedoel de dieren en niet de zelfbenoemde dominees) en kaaimans met regelmaat zich toegang verschaften tot de dierenverblijven om te jagen/eten. Er waren dan mannen uit de buurt die om en om gewapend met een dubbelloops de wacht hielden. Werd er tenslotte geschoten, dan werd de dief tentoongesteld om de buurtbewoners gerust te stellen en werd er een feestje gevierd om de wachters/jagers te eren.
  Ik hoop niet dat de kippendief een erge loodvergiftiging heeft opgelopen maar wel dat hij een zichtbaar litteken heeft waardoor iedereen zal weten dat hij ooit een kippendief was en gestraft is.


  Maak melding
 10. Dat zal Radjinder geschrokken zijn.Ook in dronken bui geraakt hij nooit meer in een kippenhok.
  Noodweer gelde nog steeds ter verdediging van lijf,eerbaarheid of goed.


  Maak melding
 11. hihihi,, ,goededag lieve sranangmangs,een dief ben je pas als jij gepakt bent of word.hij mag van geluk spreken dat die schutter met hagels kogel heeft geschoten. anyhow hij mag van geluk spreken dat hij nou elke dag thee met brood smorgens gaat krijgen en smiddags een warm maaltijd , lantie ou sorging voorlopig.


  Maak melding
 12. De schutter kon ook in lucht geschoten hebben. Je hoeft iemand die je kippen wil stelen niet meteen neer te schieten. Hier was geen sprake van noodweerexces. Bovendien, een vuurwapenvergunning is geen license to kill.


  Maak melding
 13. Goed zo schiet erop los laat de dieven weten dat ze hun leven in eigen handen nemen voor een kip. Ze kunnen gewoon kang kong uit de kreken gratis halen, als ze zo graag vis willen kunnen ze gaan hengelen en voor vlees er lopen gewoon genoeg honden en katten rond.


  Maak melding
 14. wie is boekje te buiten gegaan en loopt nog steeds vrij rond uit:

  Zie:
  – 25 februari 1980,
  – 8 december 1982,
  – Moiwana 86 moorden,
  – Telefooncoup/ kerscoup 24 december 1990,
  – Nemen van staatsmiddelen en zichzelf, gezin inner circle stinkend rijk maken en het volk en land in grote armoede en grote ellende laten stikken,
  – zie de financiële, economische situatie van het land Suriname en van de Surinamers, ondernemingen die sluiten of vertrekken/Suralco/Alcoa, bodemvervuild achter laten, voor de dam moet Suriname betalen, terwijl Suralco/Alcoa aan contactbreuk doet,
  – grote criminaliteit en devaluatie van sdr, geen valuta, grote werkloosheid, hoge prijzen in de winkels van eerste levensbehoeften,

  et cetera, et cetera

  Neks No Fout, Mik Din Kon We Wakti Din


  Maak melding
 15. Sammy the Queen 14 april 2020 At 13:45
  @Bublegum: toevallig behoord de kippendief niet tot de door jou verachte groep. Nu jij weer vieze vuile racist.

  Ik veracht twee groepen in Suriname zoals je weet. De zwarte Yapyappies en de bruine keskieshies. Nu vraag ik aan jou ben ik een racist omdat ik de zwarte Yapyappies veroordeel of omdat ik de bruine keskieshies er van langs geef. Wasrom trek jij je smoelwerk niet open als ik de bruine keskieshies veroordeel ? Ik hoor jou alkeen piepen als het om de zwarte Yapyappies gaat. Wil nu de echte vuile racist opstaan ?


  Maak melding
 16. Deze bruine yapyappie heeft nu zijn lesje geleerd. Wij in Houttuin maken geen onderscheid vooral niet ter hoogte van de Gobajalaan. Heb vernomen dat je daar de scharrelkippen aan het stelen was. Arki boeng eens en nooit te meer. Geldt ook voor de zwarte Yapyappies.


  Maak melding
 17. Maar de schutter kon toch gewoon melden dat ie op een surinaamse vos had geschoten. Had ie geen gelul meer. Faja karoe doet al zeer, hoe zal een schot hagel aanvoelen? Vraag het aan Radjinderkoemar.


  Maak melding
 18. ik vind het heel goed van de eigenaar kippen teelt..

  je moet ten alle tijde van andermans goed afblijven..
  wat niet van jouw is,, blijf van af..
  ga voor werken.. dombo..


  gemodereerd
 19. Ik wil er nog aan toevoegen dat ik naast een rifle ook een slinger heb. Met mijn slinger (katapult) kan ik net zo goed mee overweg als met de rifle. Dus alle keskieshies en Yapyappies weet waar je aan begint.


  Maak melding
 20. over katapult gesproken. Doet mij denken aan wijlen Sjinnie Bublegum (Eugene Renfrum) met zijn katapult. Hij was zo loens dat hij rechts keek als hij links wilde schieten. Moge zijn ziel in vrede rusten omdat ik deze man ook heb geplaagd in mijn jongere jaren. Sjinnie , vergeef het mij.
  Wat ik eigenlijk wil zeggen is Randjietkoemar: Ga kippen telen en niet stelen. Overigens moet ik toegeven dat Randinderkoemar smaak heeft. Het zijn mooie kippen volgens mij net zo lekker als die van Nas kip( met cassave)


  Maak melding
 21. He Bublegum, is jouw naam afgeleid van Sjinnie Bubblegum van Bethesda, Saron, Toekomstweg? Nooit geweten dat hij Eugene Renfrum heette. Wat hebben we met die man gedaan in onze jeugdjaren. en wat voor onsportieve daad hebben ze gedaan om die man in de jaren 80 te vermoorden. Ik heb hem in ieder geval een mooie plek gegeven in mijn memoires. Moge zijn ziel in vrede rusten.


  Maak melding
 22. Radjinderkoemar dacht, die boer gaat toch niet buiten vanwege de corona, dus ik moet mijn slag slaan. Alleen zit hij nu met hagel in zijn kont…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES