Illegale Guyanese vissers met 485 kg vis aangehouden in Suriname

3
vis

De Marine in Suriname heeft op maandag 6 april acht illegale Guyanese vissers met 485 kg vis en 4 kg visblaas aangehouden op de Coppenamerivier in het district Saramacca. De vissers bevonden zich op twee vissersboten. Bij controle bleken de vergunningen van deze ondernemers vervallen te zijn.

De bemanningsleden, bestaande uit in totaal 8 personen en de twee boten werden vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Calcutta. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) zijn de vissers ingesloten voor Overtreding van de wet Economische Delicten. De vaartuigen en de onderschepte lading zijn in beslag genomen.

Het OM heeft geïnstrueerd dat de vangst geschonken moet worden aan sociale instellingen. De verdachten zullen door het Openbaar Ministerie in de gelegenheid worden gesteld om door middel van een geldboete de zaak buiten proces af te handelen, meldt de politie.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.