VIDEO: Geen social distancing op deze zondagmarkt in Suriname

16

Op deze drukke zondagmarkt aan de Indira Gandhiweg in Suriname, was social distancing vanochtend vroeg ver te zoeken. Anders dan de coronamaatregelen voorschrijven waren ruim 200 mensen aanwezig op de markt op Paaszondag.

Daarbij werd ook de minimale afstand van 1,5e meter niet in acht genomen. Om 09.00u werd vervolgens een oproep gedaan om de markt zo snel als mogelijk te verlaten. Er werd opdracht gegeven om de markt onmiddellijk te sluiten.

Helaas gaf niet iedereen gehoor aan de oproep verneemt de redactie van Waterkant.Net. Een paar uur later waren de marktventers nog bezig hun groenten te verkopen. Ze hebben de oproep genegeerd. Ook kwamen er nog steeds klanten naar binnen.

16 REACTIES

 1. Schipper

  12 april 2020 At 20:11

  ..IN..SURINAME..KENNEN..WIJ..CORONIE..(GEEN..CORONA)
  EEN..GEZOND..KOKOS..NOOT..DISTRICT..

  ===============================

  En Jos Steeman Shipping. Dat moet jij als Schipper wel weten toch


  Maak melding

 2. Ik hoop dat ik het bij het verkeerde eind heb maar het wil er bij mij niet in dat er niet meer besmettingen en doden zijn in Suriname.
  Zelfs uitvaarten van mensen zonder dat ze aan Covid zijn overleden worden behandeld als covid slachtoffers. Waarom?
  Als men werkelijk zo goed bezig is met het covid team dan zijn besmette gevallen bekend en zitten die in overheids of thuis quarantaine dus is de oproep van de president en mevrouw Doewe niet van toepassing. Vandaar ook dat de NDP gewoon samenscholingen kan houden zonder in acht neming van de regels. Covid wordt misbruikt of verzwegen. Wat zal het zijn?
  Die kleine Ingi boi wil nu de Ingi’s in een verdom hoekje plaatsen zonder bewijzen.
  No lee morro langa DOEWET!


  Maak melding

 3. Sammy….

  uiteraard word de werkelijkheid verzwegen.

  Overal zie je beelden van samenscholingen, Corona-party’s in Latour en Flora georganiseerd door de maffia-bende van de NDP.

  En dan moet men geloven dat alles onder controle is, zonder dat er capaciteit is.

  List en bedrog.


  Maak melding

 4. Ze volgen het voorbeeld v.d. ndp op waar men zich ook niet gehouden heeft aan het samenscholingsverbod en de regels m.b.t social distancing (zie: geval latour en geval flora).


  Maak melding

 5. Er gaan doden vallen door de coronavirus. Hebben die Surinamers niet door dat er heel weinig beademingsapparatuur in Suriname aanwezig is. Ga maar massaal naar de markt of naar een manifestatie van de NDP.


  Maak melding

 6. Er zijn tien geinfecteerd. Drie herstellende in quarantaine. Geen nieuwe gevallen. Zo op de paasmarkt zijn is een gecalculeerde risk nemen. Verder verse groenten en fruit voor Pasen.


  Maak melding

 7. Zwaar gefrustreerd zijn jullie nog steeds en ik heb het idee dat het erger wordt naarmate 25 mei naderd.Ik denk dat na 25mei er heelveel zelfmoord gevallen zullen zijn


  Maak melding

 8. Diep triest, dat men de definitie van ” EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID ” niet kent.

  Het is makkelijk te zeggen, president doet het, dus wij mogen ook. Dat is kinderachtig, onvolwassen gedrag. Wees verantwoordelijk voor je eigen handelen, want je hoeft het niet van de president aan te nemen, kijk naar internationale nieuws berichten uit andere landen, dan zouden ze moeten begrijpen dat voorzichtigheid geboden is. Dan zou het niet moeten uitmaken of Covid team in Suriname nauwkeurige getallen noemt of niet. Gezegde luid: een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  Juist om het feit, dat er geen grote uitbraak is moest men blij zijn en zich strikt houden aan maatregelen. Maar blijkbaar is men niet instaat om voor zichzelf te denken door lui en of laksheid, dus negeert men de waarschuwende beelden van landen die wel vreselijk getroffen zijn.

  Leer de focus te verleggen op jezelf, ipv op de in jou ogen niet goed functionerende overheid. Laten zij er een potje van maken, maar wat doe jij? Wat is jou verantwoordelijkheid? Laat er op jou gedrag niets op aan te merken zijn, geef jij alvast het goede voorbeeld aan je kinderen, zodat zij het weer aan hun kinderen kunnen geven…

  Ik vind het jammer soms om bepaalde reacties te lezen, men spreekt zonder erbij na te denken. Het is makkelijk, om steeds de vinger naar de ander te wijzen omdat we de splinters in de ogen van de ander zien. Maar voordat we de splinters willen verwijderen bij de anderen, moeten we de balk eerst uit onze eigen ogen verwijderen.

  Die balk wordt alleen verwijderd, wanneer we tot besef komen dat EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID van groot belang is. Dat vergt heel veel van ons, maar het kan. We zijn geen hersenloos wezen, we kunnen onze denken vernieuwen en onze mentaliteit.

  LET OP; EEN HOOFD VOL KENNIS, IS NIET HETZELFDE ALS EEN HART VOL LIEFDE!

  Probeer voor jezelf het negatieve los te laten, vraag jezelf af; wat is mijn bijdrage aan dit alles? Ben ik iemand die alleen commentaar/ kritiek lever, op ben ik iemand die tot opbouw wil zijn? Ben ik afhankelijk van een niet functionerende overheid, of van mezelf? Kan ik iets in me wijk, straat of op mw erf doen waarmee ik mezelf een dienst bewijs en ik ook wat voor me buren kan betekenen? Het leven is kort mensen, om zolang gefocust te zijn op negativiteit… dat brengt je in een sleur.

  Ja, criminaliteit is sinds jaar en dag en overal ter wereld. En het gaat nog erger worden. Maar creëer je eigen positiviteit en laat het niet afhangen van de ander.

  De behoefte van de mens is beperkt, maar zijn verlangen eindeloos. Wees je bewust, wat je behoefte is en wat je verlangen.

  Hoop dat dit jullie tot nadenken stemt!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.