Politie-informatie over neergeschoten inbreker Nieuwe Grond

31
Politie-informatie over neergeschoten inbreker Nieuwe Grond
Foto via Korps Politie Suriname

De 30-jarige inbreker Pompea M. (foto) liep op donderdagmorgen 9 april schotverwondingen op in het politie ressort De Nieuwe Grond toen een ambtenaar van de Militaire Politie en daarna de politie schoten op hem losten om hem aan te kunnen houden.

Het Korps Politie Suriname meldt dat Pompea de woning van de militaire politieman binnendrong om diefstal te plegen. De woning is gelegen in de Filemonweg in het politie ressort De Nieuwe Grond. Pompea nam spullen uit de woning weg en plaatste die vervolgens in zijn auto. Op dat moment lag de militair in zijn slaapkamer in het huis te slapen. Hij werd wakker door dat zijn slaapkamerdeur geforceerd werd door Pompea. Pompea trapte de deur open en kwam oog in oog te staan met de gewapende ambtenaar.

Pompea keerde zich om en vluchtte het huis uit achterna gezeten door de militaire politieman. Pompea stapte in zijn auto en reed weg. De militair schoot op hem en raakte hem in zijn boven lichaam. Door de verwonding verloor Pompea de besturing over zijn auto waardoor die tegen een stapel hout botste en tot stilstand kwam.

De inbreker stapte uit zijn auto en vluchtte te voet verder. De politie van bureau de Nieuwe Grond werd door de militair op de hoogte gesteld van het gebeurde. De politie kreeg ook meldingen van burgers binnen die aangaven dat een gewonde man over de Harieweg rende.

In de Harieweg wilde Pompea zijn aanhouding voorkomen door geen gevolg te geven aan het bevel van de politie om niet verder te vluchtten. De politie was daardoor genoodzaakt om gericht op Pompea te schieten. Hij werd daarbij in zijn benen geraakt en kon daardoor niet verder vluchtten.

Pompea werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld voor inbraak. De auto waarin Pompea zich verplaatste is hangende het onderzoek in beslag genomen door de politie.


31 REACTIES

 1. Veel armoede in Suriname daarom gebeurt zoiets.
  Schuld ligt eerder bij de NDP regering.
  Bevolking heeft ook geen keuze.
  gemodereerd

 2. Pangpeo moet met hele foto naam en address tentoongesteld worden. Privacy is been excuus voor criminelen. Zelfs de veroordeelde pleesident bouta komt met foto in de krant.
  gemodereerd

 3. Lekker foto plaatsen geen probleem mee. Roif en inbraak verkrachting en corruptie moet afgelooen zijn. Daarna nog even heropvoeding voir onbeschofte Surinamers zonder manieren. Zo dat dus.


  Maak melding

 4. Plaatsen van de foto of niet, wat deze op zijn kerfstok heeft is vele malen erger. Je ziet het, onkruid vergaat niet. Scheelt niet veel of die militair had hem doodgeschoten, gezien de plek van inslag van het schot.

  Mooi film scenario. Zo schrijf je een nieuwsbericht. Dus niet alleen maar 4 zinnen en dat is het. Dan kan je net zo goed wachten voor meer informatie, zelf vergaren of gewoon helemaal niets er over schrijven.

  Maar dit is mooi. Net een film. Mensen, ga gewoon een normaal werk zoeken. Ga planten ofzo. Er is zoveel werk te creëren voor jezelf. Deze heeft heel erg veel geluk gehad. En ze leefden nog lang en gelukkig


  Maak melding

 5. Bumblegun joe ka ede werie met jou waarde bullshit.Het gaat om een nietsnutter…wat doet hij voor su?..had hij die mp vermoord in zn slaapkamer wat zou je smoel dan zeggen.
  ik zou hem door zn kop schieten toen ze hem aanhielden….1 minder.
  Of ven jij zelfs ook een boef Bumblegun?
  je naam zegt al veel…Bumble en gun….joe koulo joe


  Maak melding

 6. als je een auto heb kan het niet zo zyn dat je armoede heb ,dus geen uxcuse om te gaan inbreken , het moet een waarschuwing zyn voor anderen die deze weg willen bewandelen
  Mensen blyf thuis en kom niet aan andermans spullen,het zyn zware tyden voor ons allen


  Maak melding

 7. Ik zou op zn hoofd schieten en klaar is kees, gaat ie nooit meer doen, dus dieven, opgepast. Dus bij mij komen zal je het nooit kunnen na vertellen!!


  Maak melding

 8. What a good shot. Dit hoort bij de risico’s van het vak inbreker waarvoor deze figuren voor gekozen hebben. Notabene roven op Goede Vrijdag. Geen respect voor andermans eigendom . Deze inbreker mag van geluk spreken als hij dit overleeft. Ik vind het alleen jammer dat de samenleving moet opdraaien voor de kosten die hij en zijn onfortuinlijke makkers veroorzaken en dat deze foto geen indruk zal maken op de meeste van zijn collega inbrekers.


  Maak melding

 9. Deh Fie Rustig 11 april 2020 At 21:40

  You abi li ti maar als je zo een held en rechtvaardig wil zijn dan moet jij je rifle pakken en de president nu morsdood schieten. Heb jij dik ati of heb jij een te grote smoelwerk ?
  You na mori bigi lagi saka saka kramdagoe. Toon dat je lef hebt anders tap you dek srafi.


  Maak melding

 10. Deze heeft zijn les geleerd. Gaat nooit meer stelen en hij zoekt een normale baan. Wat een pech: twee keer voor hetzelfde feit beschoten worden.


  Maak melding

 11. Kirpalani heeft 4711 of Limacol in die Pompeafles gedaan broko a beest ing sreka mijn beste schoten zijn knie en kont. Ik schiet niet om te doden maar om je een levensles te geven.


  Maak melding

 12. Ik zei het al eerder dat mensen niet helder kunnen denken met dit situatie omheen.

  @Koos,
  Hij is gefaald aan zijn huiswerk. Hij is een militaire politie gaan bestelen.

  Tje potie…


  Maak melding

 13. Zo zie je!alle hardwerkende burgers moeten kunnen bewapend. Op die manier door schrik effect kan roven beetje in toom gehouden worden.stem op …Chan santoki…


  Maak melding

 14. Deze gast was zeker zwaar onder de drugs🥴, zijn hersens waren al dusdanig aangetast ,dat hij zich niet bewust was van zijn grote stommiteit, om juist daar te gaan inbreken.😏😠


  Maak melding

 15. Kolibrie, ik geef je groot gelijk hoor, maar weet je dat dat ook in India schering en inslag is? Daar is het erger. Elke dag worden er vrouwen en kinderen verkracht en/of vermoord. Gek hè, dat er geen onderscheid is tussen de daden van mensen. Dus voordat je lult over andere bevolkingsgroepen, moet je eerst het nieuws van jouw eigen soort volgen.


  Maak melding

 16. Voor de gasten die denken dat alleen in Suriname nare dingen gebeuren: India: 92 moorden per dag en laatst 6 mannen, waaronder twee politieagenten veroordeeld voor verkrachting en moord 8 jarig meisje. En geloof me, daar zitten geen NDPers of paarse rakkers tussen.


  Maak melding

 17. Ik vind het niet prettig dat ik deze nieuwsberichten aan jullie moet presenteren, maar zolang er mensen zijn die op een bepaalde groep schijten, of denken dat alleen in Suriname dit soort dingen gebeuren, ga ik de balk uit hun ogen halen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.