zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGezamelijke maatregelen Caraibische- en Latijns Amerikaanse landen tegen COVID-19

Gezamelijke maatregelen Caraibische- en Latijns Amerikaanse landen tegen COVID-19

-

Does Travel - naar Suriname

Door de pandemie van het COVID-19 virus hebben de verantwoordelijken voor de voedselvoorziening in het Caraibisch gebied en Latijns-Amerika de koppen bij elkaar gestoken om de voedselzekerheid en voedselveiligheid te kunnen garanderen. Dit is middels een openbare verklaring vastgelegd.

De ondertekenaars van deze openbare verklaring worden breed ondersteund door internationale organisaties zoals de FAO, IICA, WFP, het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling, IFAD, de wereldorganisatie voor diergezondheid, OIE, het Caribbean Research and development Institute, CARDI, het Caribbean Agriculture Health and Food Safety Agency, CAHFSA en de Internationale Regionale Organisatie voor Landbouwgezondheid, OIRSA.

De openbare verklaring is getekend door de ministers van Landbouw, Veeteelt en Visserij van 25 Caraïbische – en Latijns Amerikaanse landen, t.w.: Suriname, Antigua en Barbados, Bahama’s, Barbados, Belize, Bolivia, Brazilië, Chili, Costa Rica, Dominica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Grenada, Guatemala, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, St. Kitts & Nevis, St, Vincent & Grenadines, Uruguay en Venezuela.

De markten in de regio hebben momenteel genoeg in voorraad. De wereldvoorraden van belangrijke voedingsmiddelen zijn goed te noemen, zo ook de oogsten van de belangrijkste producerende landen. Er zijn 18 miljoen agrariërs in de gehele sector van de regio die zullen blijven werken zodat er voedsel op tafel kan worden gebracht.

Gezien de stabiele voedselvoorraad in de regio is er geen reden voor prijsstijgingen of speculatie. Indien de pandemie echter blijft aanhouden en zich verder gaat verspreiden kan er een druk gaan ontstaan op de voedselvoorzieningsketens, wat een duurzame gezamenlijke aanpak zal vereisen. Op basis van de samenwerking zal uitwisseling moeten plaatsvinden waarbij de behoefte per land moet worden nagegaan, zodat daarop gericht ingespeeld wordt.

Gedacht wordt aan technische en financiele bijstand van de sector van kleine- en middelgrote ondernemingen op het gebied van landbouw, aqua cultuur, visserij en veeteelt. Bedrijven die een bijdrage leveren aan nationale consumptie goederen, met als focus behoud en/of verhoging van de productie. Lokale en regionale groot handelsmarkten zullen gestimuleerd en ondersteund worden. Zo ook de Surinaamse bedrijven.

Programma’s zullen worden ingevoerd ter voorkoming van voedselverlies en verspilling, alsook om het functionerern van voedselbanken te stimuleren en te faciliteren. De samenwerking moet resulteren in een versnelde handel tussen de landen zodat consumenten makkelijker en sneller kunnen beschikken over voedsel.

Overheden zullen worden bijgestaan bij invoer van fiscale- en handelsregels die vanwege de ontstane economische crisis getroffen moeten worden, waarbij de nodige controle mechanismen worden ingebouwd om de validiteit te toetsen, maar ook om eventuele dreigingen tijdig te ontdekken en daarop in te spelen.

De ondertekenaars committeren zich om onderlinge contact te houden en samen te werken aan alle noodzakelijke maatregelen om ervoor zorg te dragen dat de 620 miljoen mensen in Latijns Amerika en het Caraïbisch gebied elke dag voldoende, veilig en gezond voedsel op hun tafel zullen blijven hebben.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. Probeer de Braziliaanse president maar te overtuigen hiervan. Hij lacht jullie allemaal uit want volgens hem is dit niets anders dan een lichte griep. Er is zeker geen familieleden die van deze lichte griep zijn overleden.


    Maak melding
  2. Suriname heeft de grootste coco schuur. Internationaal bekend. Mpp bouta heeft dit mooi land naar de absolute klote gebracht. Er moet snel een frisse oranje wind gaan waaien! Enige hoop voor Suriname is de intelligente Chan. Yes we Chan!


    Maak melding
  3. Om al die verdragen te tekenen zijn alle kleurpotloden op in Suriname. Pleesident tralala demento tekent in paars op flora met zijn aanhangers in tegenstelling tot zijn MPP noodtoestand. Zo kan je uitmaken dat bouta een criminele psychopaath is.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES