zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVandaag uitvaart oud-voorzitter Rekenkamer van Suriname Hans Prade

Vandaag uitvaart oud-voorzitter Rekenkamer van Suriname Hans Prade

-

Does Travel - naar Suriname

Vanmiddag vindt in Rotterdam de uitvaart plaats van de oud-voorzitter van de Rekenkamer van Suriname Hans Prade sr. De heer Prade overleed op 3 april jongstleden in Nederland, aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus.

In verband met de coronacrisis én de veiligheid zal het niet mogelijk zijn om afscheid te nemen of bij de crematie aanwezig te zijn. Er zal later een herdenkingsdienst zijn die hem meer recht zal doen heeft de familie laten weten.

De dienst is vanaf 15.15 uur wel live te volgen hier via YouTube. Via deze pagina bij DELA wil de familie graag verhalen en foto’s verzamelen die anders verloren zouden gaan.

Hans Prade sr. was onder meer werkzaam als geoloog bij de Geologisch Mijnbouwkundige dienst, politicus, diplomaat, directeur van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname, voorzitter van de Surinaamse Zwembond, ambassadeur van de Republiek Suriname in Nederland en voorzitter van de Rekenkamer van Suriname

In Nederland was hij vrijwilliger bij o.a. Stichting RADAR, Stichting Stason en Verpleeghuis Pniël.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. Naast directeur landbouwkundig onderzoek gaf hij ook college op het natin : recht en wetgeving . Een 8,2 op mijn eindcijfer lijst memoreerde mij hoe kritisch en integer onze Hans was. Erg jammer dat hij er niet meer is. Mijn oprechte deelneming aan de nabestaanden.


  Maak melding
 2. Samen met Kraag en Chin A Chen kregen wij les van deze zeer aimabele man. Hij was rustig en zeer ingenomen en had voor een ieder een luisterend oor. Hans Wi meti baka dang na ga sweet tori !


  Maak melding
 3. Sobere maar mooie uitvaart. Wat een mooi eerbetoon/beeld van zijn kleinzoon bij de lift met de kaars
  Jammer dat de corona omstandigheden een waardige drukke uitvaart in de weg staan/hebben gestaan.
  Veel kracht en sterkte aan een ieder die een geliefde ook met een opgelegde soberheid moeten laten gaan.


  Maak melding
 4. HANSY HANSY

  Mogen jou ziel in vrezen rusten

  Velen van de sport school waar we op zaten zullen je missen.

  Hans parade.. one love… RIP


  Maak melding
 5. Hij is ook trainer/coach geweest van Majo, een voetbalteam bestaande uit vrnl marron jongeren die hij op kundige wijze heeft geleid. In de competitie van NGVB moest jij “je borst goed natmaken” wanneer je tegen Hans en zijn boys moest uitkomen. Sportief als hij was had hij vaak ook goed advies voor spelers van de tegenpartij.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES