maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname krijgt COVID-19 diagnostische test kits van PAHO

Suriname krijgt COVID-19 diagnostische test kits van PAHO

-

Does Travel - naar Suriname

Dr. Karen Lewis-Bell, vertegenwoordiger van de Pan American Health Organization (PAHO), heeft officieel herkenningsmiddelen (reagentia) voor diagnose van COVID-19 overhandigd aan de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun. Directeur Jessurun heeft ook 1.750 posters in ontvangst genomen. Deze zijn in verschillende talen verstrekt voor risicocommunicatie met gemeenschappen in Suriname.

De geleverde reagentia bevatten 1 set primers en probes voor de detectie van de SARS-CoV-2 E-gen, wat voldoende is voor ongeveer 3900 reacties en 1 set primers en probes voor de detectie van de SARS-CoV-2 RdRP-gen, wat voldoende is voor ongeveer 3500 reacties.

Primers and probes zijn gefabriceerde genen,” zegt Merrel Wongsokarijo hoofd van het Centraal Laboratorium, “die het virus – die ook genen zijn – kunnen herkennen, dus als het virus aanwezig is gaan de primers en probes zich binden aan het genetisch materiaal van het virus en dat kan worden afgelezen op het apparaat.

Dr. Lewis-Bell geeft aan dat er, namens het WHO, standaard casusdefinities zijn voor een vermoedelijk geval van COVID-19, die landen als testcriteria gebruiken. Herstelde gevallen worden ook getest om de afwezigheid van verspreiding van het virus te bevestigen.

Volgens haar zal PAHO haar technische ondersteuning en begeleiding aan het ministerie van Volksgezondheid voortzetten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. BREAKING – NDP LIJST GEVAAR VOOR VOLKSGEZONDHEID
  Verschillende burgers hebben massaal last gekregen van diarree aanvallen na het zien van de oude beschimmelde NDP lijst. Velen hebben verklaard liever Corona te willen krijgen, dan op zo een lijst te stemmen.


  Maak melding
 2. Dat is heel goed van PAHO. Vanuit WHO wordt het belang van massaal testen benadrukt.
  Ik zag laatst een item op het nieuws over zuid-korea. Daar zijn bars/cafe’s/restaurants blijkbaar normaal open en men gaat ook gewoon naar het werk maar de autoriteiten testen daar wel massaal onder de bevolking zodat ze geinfecteerden in een vroeg stadium in qurantaine kunnen zetten. Het is ze daar zo te zien gelukt om de verspreiding onder controle te houden.
  Het kan dus wel zonder lockdown maatregelen die een zware economische schade opleveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES