zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieParbode: 'Hoefdraad verantwoordelijk voor financiële puinhoop in Suriname'

Parbode: ‘Hoefdraad verantwoordelijk voor financiële puinhoop in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Het kritisch Surinaams maandblad Parbode besteedt deze maand aandacht aan de minister van Financiën in Suriname Gillmore Hoefdraad. Volgens het blad is Hoefdraad in z’n eentje verantwoordelijk voor de financiële puinhoop in het land met 92 leningen in vijf jaar.

Hij heeft in de afgelopen jaren voor miljarden aan schulden gemaakt. Nog altijd zijn er maar liefst 92 openstaande leningen en hij blijft zoeken naar mogelijkheden om te lenen. Het bracht hem de impopulaire bijnaam ‘Boefdraad‘ op, aldus Parbode.

Hoefdraad werd ruim tien jaar geleden aan de Surinaamse samenleving gepresenteerd door president Bouterse en sindsdien gaat het alleen maar bergafwaarts met de Surinaamse economie schrijft het blad.

Hij begon als president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) met een bruto maandsalaris van SRD 80.000. In 2015 werd hij ‘gepromoveerd’ tot minister van Financiën en sloot in de afgelopen vijf jaar talloze leningen af.

Volgens het Bureau voor de Staatsschuld staan er in februari nog 92 leningen open.

Een plan om het geld – met rente – terug te betalen, heeft de minister niet schrijft het blad. En tot de dag van vandaag wordt hij in bescherming genomen door de NDP en de Surinaamse president.

https://www.facebook.com/parbode.suriname.1/videos/256652158794429/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

102 REACTIES
 1. Zo een mooi stukje.
  Ben benieuwd wat Rob en de andere Ndp aanhangers ervan zullen zeggen


  gemodereerd
 2. Raar stuk om dit alles op conto van 1 man te zetten natuurlijk. Geeft wel het niveau van de Parbode aan.


  gemodereerd
 3. Daarvoor is hij ook aangetrokken, met allerlei listen en bedrog, heeft deze boef het land in een financiėle chaos gestort, in samenwerking met het paarse geboefte in de Dna, die het mogelijk maakten voor hem, om verschillende wetten door te drukken.


  Maak melding
 4. Dit wesen is n vloek voor t su volk. Heeft zoveel ellende en verdriet veroorzaakt in su gezinnen. Kinderen ontwikkrlingskansen ontnomen en nu gebrek aan medicijnen. Maar KARMA is geduldig.


  Maak melding
 5. @RBrown. Dus je ontkent dat het land in een financiële puinzooi zit. Koers van 2.80 onder Vene naar 15 nu. De overheid komt iedere maand Srd.350 miljoen te kort om lopende uitgaven te voldoen. Kom op. Wees eerlijk naar jezelf. Dit kan toch niet langer. Je kan niet meer uitgeven dan je bezit. Daarom moet er drastisch bezuinigd worden. We gaan langzaam aan de afgrond in.


  Maak melding
 6. Janmohan, ik vrees dat Nederland en andere landen het niet meer in het hoofd zulken halen om Suriname financieel te helpen en als je het aan mij vraagt is dit terecht. Het geld zal nooit ten goede aan het volk komen maar verdwijnt meteen in de zak van Boefdraad en zijn geboefte binnen de NDP. Wij zien hoe het volk krepeert, we zien hoe het volk wordt uitgebuit en leeggezogen. We zien hoe het volk met allerlei valse beloftes zoet gehouden wordt. Nee van dit volk hoeft men geen volksopstand te verwachten want daar heeft het volk het lef niet voor. Daarom maken velen zich ook geen zorgen om de situatie. Als het volk het goed vindt wie ben ik dan om me zorgen over dat volk te maken ?
  Dit is keihard de waarheid.


  gemodereerd
 7. Lees de reacties van Robles en Rbrown en je begrijpt waarom miljoenen mensen het niet erg vinden dat het Surinaamse volk honger leidt en krepeert. Eigen schuld dikke bult zeggen ze.


  gemodereerd
 8. Sinds dat ze me hebben opgelicht in Suriname, gaat het bergafwaarts. Oeng tang drapé nanga Devil!


  gemodereerd
 9. Nederland zit niet op de rommel uit Suriname te wachten. Ze wilden onafhankelijkheid en hebben die gekregen en moeten ze nu op eigen benen leren staan. Dat het na 45 jaar niet is gelukt is niet de schuld van Nederland. Het volk krijgt de leiders die het verdient. Andere landen die onafhankelijk zijn geworden hebben nu een bloeiende en politiek rustige samenleving. Waarom lukt het Suriname niet ?
  Zet 3 Surinamers aanvragen en in de middag heb je 4 politieke partijen.


  gemodereerd
 10. Degenen die al die jaren meegevreten hebben en die denken bij continuering van de chaos nog meer te kunnen profiteren zullen het niet eens zijn met Parbode.


  Maak melding
 11. Er is een lijst met 61 namen bij vhp dat mensen hebben een of een andere manieren geld gestolen van de staat.Als volgende regering al het geld terug kan halen is een grote gedeelte problemen van Suriname opgelost..begin bij Abraham,Sardjoe,chotelal..enz


  Maak melding
 12. @Robles
  Parbode noemt het beestje gewoon bij de naam en ze zijn niet bang en laten zich ook niet intimideren.Ze hebben toen een mooie analyse gemaakt van de persoon Steve Meye en ik heb Meye niet gehoord.


  Maak melding
 13. @Janmo…Nee..nee absoluut niet ! Nederland gaat Suriname NOOIT en NIMMER helpen, zeker na als deze Corona crisis ook al voorbij is . Wat Nederland kan doen, is deze luitjes de bak helpen insturen. Geld lenen om te feesten en NIET denken aan morgen wat er te eten valt, is iets dat in de genen zitten van deze Afrikaanse afstammelingen. M.U.V. Van een paar . Maar het zit goed in Boefdraad!!!!
  Wat deze ordinaire dief niet weet is dat geld lenen geld kost !
  Lenen kost rente en ook afhankelijk van de aantal tussen personen .
  Als deze dief geld leent bij meneer A…betekent heel vaak dat bij meneer B…en C of zelf K… moest betalen.
  Dat wordt er bedoeld met 90-tal lopende leningen .
  Als iemand uit het holst van jungle NOOIT geld heeft gezien, dan krijgt men deze soort taferelen. Waar is die 200 miljoen $ nou gebleven en wordt er nog onderzocht??????


  Maak melding
 14. Hahaha niet te geloven, ze proberen allemaal onderuit te komen, ze hebben zeker een geheime vergadering gehad ”over” wie de schuld op zich zal nemen met een bonus.

  Puinhoop van meer dan tien jaar naar één man schuiven, zou de rest blind zijn of dom?
  Degene die hem heeft aangenomen is natuurlijk de slimste….???


  Maak melding
 15. Whahahahahajaja….weer een stukje werkelijkheid komt naar boven. De paarse mpp bende hebben alles geroofd wat te roven viel. Nu nog staatsolie verkopen aan de Chinezen.

  Boefdraad heeft alle wetten en regels aan zijn laars gelapt. Deze mpp gast moet samen met didibri levenslang opgesloten worden. Van dit mooi rijk land hebben ze tot het armste land gemaakt.

  Chan alleen kan Suriname nog redden. Hij is de absolute leider en de beste capaciteiten om president te worden. Yes we Chan!!


  Maak melding
 16. Robles

  10 april 2020 At 03:16

  Raar stuk om dit alles op conto van 1 man te zetten natuurlijk. Geeft wel het niveau van de Parbode aan.

  =======================================================

  Dus je geeft toe dat het een puinhoop is

  Hoefdraad is Minister van Financiën en primair verantwoordelijk voor de financiën. Al zouden er meerdere mensen op zijn departement betrokken zijn, het is wel onder zijn supervisie
  gebeurt.


  Maak melding
 17. Whahahahahajaja……bruuuulllllll. Suriname failliet.

  De regering zit al jaren in grote problemen, vanwege ondeskundig gevoerd financieel economisch beleid. Zij heeft in deze periode waarin zij de een na de andere lening afsloot, deze nooit gebruikt om ons land economisch te versterken. Showprojecten en propaganda werden opgevoerd om de verkiezingswinst veilig te stellen. Dit is ook de buitenlandse kredietwaardigheidsbureaus niet ontgaan en Suriname wordt tegenwoordig met een CCC+ kredietwaardering als een speculatief land met een enorm financieel risico gezien, met grote kans op faillissement.


  Maak melding
 18. Een kleine potje pinda kaas 60 SRD
  Een kommetje tomaten 25 SRD
  Een ei 2 SRD
  Een klein fles water 5 SRD
  Een kleine kip 75 SRD
  Een kleine pot Bruine bonen 50 SRD

  De nieuwe prijzen van NDP ,door de Crisis zijn de goederen goedkoper geworden .


  Maak melding
 19. Suriname 10 april.. In de afgelopen vijf jaar sloot Hoefdraad talloze leningen af. Volgens het Bureau voor de Staatsschuld staan er in februari nog 92 leningen open, hiervan zijn 51 leningen afgesloten met buitenlandse instellingen (zie ‘Overzicht: leningen van Hoefdraad’, red.). Een plan om het geld – met rente – terug te betalen, heeft de minister niet. Het bracht hem de impopulaire bijnaam ‘Boefdraad’ op. Waar we in 2010 nog SRD 2,7 moesten neertellen voor 1 US-dollar, is dat begin 2020 opgelopen tot SRD 9,8. In september 2019 is de totale staatsschuld SRD 20,7 miljard. Vijf jaar geleden, bij aanvang van Hoefdraads ministerschap, bedroeg de staatsschuld nog maar SRD 6,5 miljard. Het mag duidelijk zijn: de deskundigheid van Hoefdraad is niet in het voordeel van Suriname uitgevallen.. .


  gemodereerd
 20. Allen,

  Politieke slimheid:
  1 bouw een paar bruggen en wegen, en je kan daarna stelen en lenen hoeveel je wilt.
  2 deel voor bepaalde bevolkingsgroepen pakketten uit en je wint stemmen.
  3 vlak voor de nieuwe verkiezingen van alles WEER beloven, en ze trappen er weer in.
  SUCCES


  Maak melding
 21. Suriname zal altijd een onderontwikkeld land blijven ondanks de olievondsten. Zolang de capabele mensen niet op de juiste plaats zitten krijg je dat de rijken steeds rijker worden en de armen armer.


  gemodereerd
 22. Is Parbode reanimeren het laatste wapen dat de VHP nog heeft? Wel heel toevallig de wederopstanding temidden van flink wat gedonder binnen de VHP nu het lage democratisch gehalte van de kliek Chan manifest wordt met de gepresenteerde kandidatenlijst? Nee, dit is een afleidingsmanoeuvre vanuit de mediaraad van de VHP. Het hoofdbestuur valt uit elkaar, Saramacca is in oproer, Nickerie is geschokt, de lijst Paramaribo ziet eruit zoals critici hadden voorspeld, wat te zeggen van Mangre in Wanica ten koste van andere prominenten die zich uit de naad hebben gewerkt voor de VHP? Ik zal het voor nu hierbij laten en adviseer jullie te wachten op het commentaar van Sharmila Mansaram. Dat wordt gewoon hilarisch!!


  Maak melding
 23. @ Oom Bert,

  Een potje pindakaas kost 60 SRD maar als je salaris 1500 SRD per maand is dan is zo een potje pindakaas onbetaalbaar.

  DANG A SRANAN PIPEL MUSU BEDANK A VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL FU A VOORUITGANG SA DÉ IN SRANAN

  WE GAAN VOOR NOG 5 OOM BERT: DE NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ STEEKT MET KOP EN SCHOUDER BOVEN IEDEREEN UIT.


  Maak melding
 24. @Maripako: Rustig, ga je medicijnen innemen!! Je bent zeker teruggefloten bij Trishul en braakt hier uit frustratie je gal uit. We zijn nog niet klaar met je!!


  Maak melding
 25. Gaat jou niets aan wat in VHP gebeurt ,kijk maar naar de schurken van NDP .

  NDP heeft veel geld achter gelaten bij de Centrale bank van Suriname .

  Boefdraad hoeveel geld heb je achter gelaten 0 SRD .

  Beste schurken van Suriname met W C Hooghart 78 jaar komt nog op een lijst van NDP .


  Maak melding
 26. Daar is Pakiratigri ook weer. Nu niet zijn 3e alias Lucien. Deze gespleten persoonlijkheid is zo voorspelbaar wat zijn commentaar betreft. Onder de alias Pakiratigri is hij zogenaamd de rust zelve. Onder zijn 2e alias Lucien maakt hij anderen die kritiek op Suriname heeft uit voor rotte vis. Daarom verkeert hij in een crisis. Laffe straathond die hij is.


  Maak melding
 27. WIJ SURINAMERS HEBBEN 10 JAAR DE TIJD GEHAD OM MASSAAL PROTESTEN TE VOEREN.
  OM MANNEN ALS CURTIS HOFWIJKS, VALIES , BIERVLIET ETC TE ONDERSTEUNEN MET STRAATACTIES.
  MAAR DE SURINAMERS KOMEN NIET OPDAGEN.
  HET IS 1 EEN GROOT SLAPAMPER VOLK. DE GROOTSTE SUFFE BEVOLKING ZIJN SURINAMERS.
  GROTE BIGI BEK THUIS. DAT IS ALLES.
  MASSAAL DE STRAAT OPRENNEN EN MANNEN ALS HOEFDRAAD EN DE INDIAAN AFSLACHTEN DURVEN ZE NIET. ZELFS ONZE RECHTERLIJKE MACHT BESTAAT HOOFDZAKELIJK UIT 100% BOBOJANTJES.
  DUS MEN DOET WAT MEN WIL. HET VOLK ZIT EN SLIKT TOT HUN PENS NOU ZO GROOT IS ALS EEN PANGPOENG. OPSTAAN ZELF KUNNEN ZE NIET.


  Maak melding
 28. Boefdraad is uiteraard niet als enige verantwoordelijk voor de sociaal-economische puinhoop maar hij is wel de architect van het desastreuze fiscale en monetaire beleid dat de afgelopen 10 jaar is gevoerd. Bouterse , het kabinet van de president, de hele ministerraad en de coalitie zijn medeverantwoordelijk. Ze hebben het beleid goedgekeurd en Hoefdraad in bescherming genomen.


  Maak melding
 29. Luciën

  10 april 2020 At 10:39

  Kom op WK!! Iedreen heeft al gerapporteerd over de splitsing in de VHP! Hebben jullie opdracht van bovenaf om het zo stil mogelijk te houden? Yu kan kibri yu granma, maar yu no man kibri hem kosokoso!!

  =============================

  Vhp is niet zo belangrijk. De economische toestand van Suriname is belangrijker.


  Maak melding
 30. @ LAUWPIE ALIAS ROBG,

  Wie zijn uit het hoofdbestuur getreden? Murwin Leeflang, Ahelia Wellis en nog 3e Lijns-bestuursleden die niet op de lijst zijn geplaatst.

  Ik wens ze heel veel succes. Ze moeten hun heil maar gaan zoeken bij de NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ.

  DE ORANGE MOVEMENT DERDERT VOORT.

  WEG MET DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ, DE VERNIETIGERS VAN SURINAME.


  Maak melding
 31. Grootste Mislukt Product van de Spinazie Universiteit … RobG …. van de Nationale Dieven Partij … noemt de VHP een schurken partij. Wel wel … je moet DIk ATI hebben.

  VRETERS … no lobi njang man …. Mislukt Product RobG … laat merken wat hiermee bedoelt wordt.


  Maak melding
 32. Redactie WKN …. graag een andere foto …. liefst helemaal geen foto van BOEFDRAAD !
  Ik moet aankijken tegen een figuur lijkend op een …. ONDER ONTWIKKELDE “MONGOOL” !!!!!


  Maak melding
 33. @LAUWPIE,

  Kleber Drenthe die een week geleden uit de NPS is getreden is op de Lijst geplaatst van de NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ.

  Dit getuigt van pure ARMOEDE BINNEN DEZE PARTIJ.

  DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ HEEFT NIET BETER!!!!

  BINNEN ENKELE DAGEN IS KLEBER DRENTHE OP DE LIJST GEPLAATST.

  MI GADO WAT EEN ARMOEDE DAAR BIJ DIT MOORDENAARSCLUBJE.


  Maak melding
 34. De bevolking heeft het zo gewenst en uiteraard gewild, zie de 26 zetels en de van moord veroordeelde president. Die Suriname op geen enkele wijze internationaal kan voorzitten.


  gemodereerd
 35. RobG: komt onder zijn steen vandaan……

  Hij wordt betaald door de NDP des-informatiedienst maar die hebben ook geen geld meer…


  Maak melding
 36. @RobG, vind jij als econoom 92 leningen in 5 jaar tijd acceptabel ? Hoefdraad is nog steeds op zoek naar nieuwe leningen terwijl de terugbetaal capaciteit heel laag is.

  Graag jouw antw


  Maak melding
 37. RobG: “Daarnaast is er een vrouw geroyeerd als lid. In Saramaca is de achterban heel erg boos over de kandidaatstelling van de grote schurk Jogi. Deze boef heeft strafrechtelijk gesjoemeld ”

  Je president is veroordeeld voor massamoord en drugssmokkel. Lijkt me een zwaarder vergrijp. Zijn zoon zit 15 vast in de USA en er is 200 miljoen valuta gejat en Suriname kan nu officieel zijn enorme leningen niet meer aflossen. Koers is nu 1 op 15…

  Had je nu nog praatjes?

  Maar daar hoor ik je nooit over


  Maak melding
 38. Hoofdverantwoordelijken van het faillissement van
  Sranan zijn zonder meer DDB en Hoefdraad !

  Meegewerkt als slaven hebben Adhin, zogenoemde
  kabinet vd president, ministers en de lamme NDP-
  fractie in het parlement !

  Het financieel beleid van DDB en clan, is gewoon desastreus
  en totaal niet gericht op ontwikkeling Sranan of van Ons Volk !

  Het is eigen zakken eerst, roven voor eigen gewin, zie de
  verdwijning van vele miljoenen kasreserves bij de Centrale Bank
  van Suriname ! Een nooit vertoonde roof door een zittende regering
  in Sranan !

  Daarom zoekende daders van de gepleegde bankroof, nog steeds
  vrijwaring bij de banken ! Hoefdraad is ook verdachte in deze zaak
  die onder zijn hoofdverantwoordelijkheid valt !

  De kleine man/vrouw in Sranan wordt geteisterd door de gevolgen
  van dit Paarse Sranan-faillissement ! Koers nu 1 op 15 !

  Wees op uw hoede, door de Wet uitzonderingstoestand, lopen nu ook
  andere bezittingen van de staat en van particulieren gevaar !

  De staat kan in noodgevallen ook banken gaan manipuleren met
  aldaar in beheer gegeven gelden, banktegoeden !

  Na de roof door de staat, bestaat de rechtszekerheid in Sranan
  niet meer, het is een financiele, bestuurlijke en sociale “free for
  all” geworden ! Alle is chaotisch !

  Jammer dat grote delen van onze bevolking niet beseffen,
  dat kernwaarden van onze staat zijn weggevaagd en wat dat
  betekent voor hun verdere leven en bestaan !

  Srananman un opo un ai, un wiki !
  No mek Paars sma waka, trap na un tapu !


  gemodereerd
 39. Tapoe sjing. Bedek de vuile was binnen de VHP. De shake out van de VHP moet niet aan het volk worden medegedeeld. De massa moet dom gehouden worden.Dat is het beleid van de VHP. De rovers van de VHP willen toegang hebben tot de gelden van het land. De schreeuwers tegen de regering, actief op radio en sociale media zijn een kleine minderheid. De hoge prijzen in de winkels is het werk van de VHP en de importeurs. Nu worden de importeurs en winkeluers aangepakt en je ziet de prijzen dalen.


  Maak melding
 40. Hulde aan PARBODE !!
  Ik ben langer dan 5 jaar op dit opinieblad geabonneerd, omdat ik graag op een objectieve manier geïnformeerd wil worden. Het blad komt niet zomaar met een oordeel, maar noemt het beestje bij de naam en laat zich echt niet intimideren. Vele artikelen waar openheid van zaken zijn gegeven bleken ECHT waar te zijn. Als Parbode merkt dat ze verkeerd waren geven ze het echt ook toe. Maar dat is misschien slechts 1x gebeurd.
  Voor de aanhangers van de regering is het natuurlijk niet leuk de echte waarheid te horen.
  Maar Parbode: GA ZO DOOR !!!
  Het blad is misschien voor sommigen, vooral in SU, te duur, maar dan koop je samen met 1 of 2 anderen het blad. Laat je niet voor de domme houden door de boutisten.


  Maak melding
 41. @Henk Molenaar, op yout… staat een stukje van econoom Anand Bihari die te gast is bij Standvaste Radio. Hij vertelt daar uitvoerig over de recente olievondst. Heel interessant. Hier op wkn rekende de paarse kliek zich rijk. Blijkt dat Apache / Total nog doorboren tot 2026. Afgesproken is 14 x te boren.

  Daarna moet men een haalbaarheidstudie mbt redement, winbare olie etc doen. Eerste barrel olie komt niet eerder dan 2030 / 2031 naar boven. De paarse kliek heeft 400 miljoen US dollar per jaar nodig om te overleven. Niemand gaat ze dat met een C rating lenen.

  In de informele circuit is Hoefdraad bezig delen van Staatsolie te verkopen. De laatste kroonjuwelen worden straks voor een appel en ei verkocht. Staatsolie directeur heeft de laatste woord maar jij en ik weten hoe dat gaat. Ongekend….1 grote T zooitje


  Maak melding
 42. Waarom denkt de integere Surinamer dat er een Noodwet is aangenomen ?
  Om de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van drukpers in de ban te doen. Het opinieblad Parbode komt altijd met gedegen onderzoek en met de juiste verwijzingen. Daarom is het een opinieblad waarbinnen geen plaatst is voor een racist en riooljournalist Van Limburg.
  Juist daarom vrees ik dat dit blad binnenkort door de fascisten van de NDP in de ban gedaan wordt. Daarvoor is de Noodwet ook bedoeld.


  gemodereerd
 43. Sniper 10 april 2020 At 12:23
  Hulde aan PARBODE !!

  Het is de wil van het volk om Bouterse als president te accepteren. In ieder ander land was het volk massaal de straat opgegaan en gedemonstreerd tegen de president. Niet in Suriname omdat men geen honger lijdt in dit land. Ieder week komen de goed gevulde pakketten uit Nederland wel aan. Ieder week wordt enorme bedragen naar Suriname overgemaakt.
  Daarom hoeft het volk geen honger te lijden.


  gemodereerd
 44. RobG:je heb gelijk Jogi 300 hectare grond in bezit,heelnveel mensen in Saramacca en omgeving hebben geen meter grond en deze charlatan bezit 300 hectare..VHP..Moet dit recht zetten anders is niet geloofwaardig.


  Maak melding
 45. Mensen… je kan geen tegenargument gebruiken… van het vhp huis is niet in orde, dus niet terzake doende wat een ndp minister doet..Wij de ndp-regering luisteren niet naar de oppositie.. Hoefdraad leent geld, en het geleende geld verdampt in een kort bestek…. Er wordt verder sceptisch met de feiten omgegaan.. . Minister Hoefdraad moet maar zijn mobiel telefoon nummer wisselen.., mensen ook dat is een scenario.. Maar hij kan zich niet verstoppen voor een 100 tal.. geld.. leen… filialen..in Amerika en China.. . Hij Hoefdraad blijft altijd eigenaar van.. de misstanden in zijn eigen bedrijf.. Ministerie van financiën ..Van Trikt was geen super manager…, maar is hij alleen verantwoordelijk voor het ndp debacle.., moeten anderen vrijuit gaan.. . Hoefdraad kan zichzelf niet verschuilen achter bestuurlijke problemen van de vhp… Vhp werkt aan een cultuur omslag.., dat geven ze ook toe.. Besturen van een land is teamspirit.. Het volk moet je als ndp regering blijven motiveren en niet regelmatig onderwerpen aan ..extreme prijsverhogingen…Een Nederlandse ex minister schrijft een boek, niet over de kwaliteiten van de ndp-regering, maar van het Surinaamse volk.. Het is functioneel als natie, het ziet er uiteindelijk op het vliegveld uit als een volk.. Nickerianen en Coronianen zijn Surinamers.., en beide zijn dol op bruine bonen en kerrie kip… Het is de super.. flexibele mentaliteit van de Surinamer die zorgt dat er geen probleem is in het land.. Het landschap is in een diepe slaap, denk ik soms.. Ja, denk erom, jongeren willen niet alleen een schaakbord voor hun neus om blij te zijn.. Ze willen naar de hoge school.. Liefst in het buitenland.., desnoods Amerika. Mensen, niet raar opkijken als ik zeg dat je makkelijker dief kan worden dan een computer professional in Suriname.. Dat hoofdstuk.. over scholing komt niet voor in het boek van ex minister Pronk.. Voor de rest is het boek een pronkstuk .. Het is toch raar als iemand zou denken van mijn buren van de vhp hebben ruzie…, dus ik kan vanavond daar gaan stelen… Gun.. Uw.. Rust op goede vrijdag.. .


  Maak melding
 46. Tapoe sjing. Waterkant probeert de vuile was van de VHP weg te moffelen. Foei toch……! Hoe geloofwaardig zijn jullie. Mahinder Jogi, heeft mensen opgelucht bedreigd en geïntimideerd om aan gronden te komen. Hoe is het mogelijk dat iemand met ern 4e rang akte in bezit van een stuk land kan komen dat groter is dan groot Paramaribo. Dus zijn stuk land is groter dan heel groot Paramaribo met 300.000 inwoners. De mensen in Saramaca zijn daarom zeer boos op de VHP. Hoe kan een dergelijke schurk op de kandidatenlijst gezet worden. Mensen lopen daarm weg bij de VHP.


  Maak melding
 47. Dit heet in paarse kringen “ONTWIKKELING” en naar “GROTE HOOGTE” brengen.

  De schuldenberg is inderdaad TORENHOOG en de kredietbeoordeling JUNK-STATUS met NEGATIEVE vooruitzichten.

  Alleen de veroordeelde fossiele doorgesnoven dronkaard en zijn volgevreten schoonzoon zijn verantwoordelijk voor deze financieel/economische teringzooi.


  Maak melding
 48. @oom bert

  Beste schurken van Suriname met W C Hooghart 78 jaar komt nog op een lijst van NDP .

  Wegens gebrek aan frisse kandidaten,hebben ze hun opa’s team weer ingezet.


  Maak melding
 49. Joekoe 10 april 2020 At 12:50
  RobG:je heb gelijk Jogi 300 hectare grond in bezit,heelnveel mensen in Saramacca en omgeving hebben geen meter grond en deze charlatan bezit 300 hectare..VHP..Moet dit recht zetten anders is niet geloofwaardig.
  *****************************************

  @ Joekoe en alle andere Paarse Bullshitters ….. ik zal jullie uit een droom helpen.
  Jogi bezit veel grond in Saramacca … maar hij heeft het in cultuur gebracht.
  Jogi zorgt ook voor wat werkgelegenheid.

  Wat jullie Paarse Bullshitters willens en wetens niet onder ogen willen/kunnen zien { jullie zijn daarvoor te dom misschien }… een opfrissertje … Abra{boef}hams heeft in Saramacca langs de Saramaccarivier … tussen Calcutta en Coppenamepunt …. over een lengte van ruim 3 km braak liggend terrein. Berekenen jullie zelf hoeveel ha grond dat is.

  Een advocaat … in ruste … heeft in Saramacca ruim 200 ha … braak liggend terrein.

  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse heeft duizenden ha grond in Saramacca zich toegeëigend …. Paarse Bullshitters …. weten of wisten jullie dat niet ???

  Caramba … zou de Mexicaanse Bandiet … Fernando Sancho …. gezegd hebben !!!!!!!!!

  @ Joekoe … ik heb een lijst met namen van andere Paarse Grond Dieven.

  At your Service … zo je wilt !!!!!!


  Maak melding
 50. Het wordt inmiddels zo’n beetje als de meest geraffineerde zwendel in het Bouterse-decennium gezien: de grootschalige valutaroof bij onze banken.

  Voor een schijntje konden ze namelijk dollars, uien, aardappelen en wat dies meer zij, terugkopen van de paarse handlanger ‘Djotelal’. Met wat nog in de staatskluis zou overblijven zou vervolgens populistisch worden gestrooid. Daarmee kon dan bij de verkiezingen de buit worden binnengehaald. Bijtijds er dwars door dit ‘tralala-verhaal’ heen geprikt, terwijl Bouta cum suis er hun tijd mee hoopten uit te zingen tot 25 mei 2020. Met de finish in zicht moesten de paarsen met pijn in het hart opbiechten dat ze onze spaargelden in valuta hadden gebost en dat en passant de vrije val van de Surinaamse economie officieel was ingezet.

  Hoewel de regering er alles aan doet om een mega rookgordijn op te trekken rond de financiële huishouding van lanti, komt langzamerhand steeds meer naar boven drijven over de enorme ravage die dit regiem heeft aangericht. Er is voor miljarden verdampt en consumptief geleend, bovendien is de bodem van de monetaire spaarpot in zicht. Nu alles is opgevreten en het net zich langzaam spant rond de paarse gang, is het oppassen: een kat in nood kan rare sprongen maken. Elke denkbare reddingsboei zal paniekerig met beide handen worden aangegrepen. Bijvoorbeeld, staatsbezit of onze pas ontdekte aardolie verkopen voor een appel en een ei. Scherp blijven en stevige signalen afgeven naar de machthebbers blijft dus noodzakelijk.

  Gelukkig komt er in ieder geval zelfs aan het langste touw een eind. Ook aan tien jaar zweef teki. De VHP met Chan zal een einde hieraan brengen. Mpp bouta en co moet naar Santo Boma


  Maak melding
 51. Nee een kilo kip kost 18.50 een kommetje tomaat 10 een rek eieren 30 bruine bonen 25 pindakaas 35 .
  Het ligt aan het merk maar zie hier wat binnen 10 jaren met Suriname is gebeurd. Leeggeroofd en leeg geplunderd door zwarte eb bruine keskieshies !


  gemodereerd
 52. 1 Stabilisatie fonds 0 SRD
  2 Noodfonds 0 SRD
  3 Woningbouw fonds 500000 SRD Goed voor 10 huizen
  4 Garantie fonds 0 SRD
  5 Spaar fonds 0
  6 Cova 19 fonds 400 miljoen SRD moet nog geleend worden .

  Dit laat NDP Regering achter voor jong en oud in Suriname na 10 jaren vreten .


  Maak melding
 53. Boefdraad en bouta.
  Bouta geeft het bevel en boefdraad voert het uit.
  Beiden zijn even schuldig.
  Schoonpa en schoonzoon duo.
  Beiden ndp criminelen.


  Maak melding
 54. Het valt mij op dat Boefdraad en zijn paarse kornuiten altijd anderen (of situaties) de schuld blijft geven van de crises in Suriname. Er is voorgesteld om in het noodfonds SRD 400 miljoen te stoppen.
  Hoe ze dit voor elkaar willen krijgen is mij een raadsel. Volgens Boefdraad hebben “Leningen” op de lokale markt de voorkeur om dit fonds te financieren. Hoe dan? Het land is skeer en mensen met een gezond verstand gaan geen geld lenen aan deze corrupte regering. Ook internationaal is er geen vertrouwen meer in deze regering. Suriname heeft al de eerste boete rente gehad omdat zij in gebreke is om op tijd te voldoen aan de voorwaarden van de lening die via Oppenheimer op de internationale kapitaalmarkt is genomen voor het aflossen van de Afobaka Stuwdam.
  Er is tot vandaag ook nog niet bekend wie opdracht heeft gegeven tot diefstal van de kasreserves van de burgers.
  Halve waarheden en hele leugens zijn het kenmerk van deze corrupte econoom. Hij heeft de afgelopen jaren voor miljarden aan schulden gemaakt, waarvan een ieder zich afvraagt hoe Suriname deze terug gaat betalen. Het wordt een hele opgaaf voor toekomstige regeringen om deze corrupte bende op te pakken en achter de tralies te krijgen.


  Maak melding
 55. President Trump en Pompeo van buitenlandse zaken hebben ook lijst gemaakt wie ze gaan komen op halen .

  Waarom heeft NDP Regering geen reactie gegeven van de Oorlog schepen van America tegen Maduro voor de kust van Suriname .


  Maak melding
 56. @RobG
  Kan je wel lezen @RobG of begrijp je wel wat je leest?
  Alle schulden die gemaakt worden ,worden gemaakt door de criminele ndp regering!!
  De surinamers gaan gebukt onder de gemaakte schulden en het zal generaties aan nog te komen nakomelingen nemen om de schulden met rente af te betalen!!
  Ps
  Hoe is het mogenlijk dat een couppleger met amnestie en tevens een van moord veoordeelde crimineel lijder van Suriname is ?!


  Maak melding
 57. Bemoei je met NDP en laat VHP met rust .

  Bemoei je met W C Hooghart pakketten verkoper van levensmiddelen 78 jaar jong en nog op de lijst van NDP .

  W C Hooghart hoeveel stemmen denk je voor NDP te brengen je had maar 340 stemmen vorige verkiezing nu zal je maar 30 stemmen halen .


  Maak melding
 58. RobG
  Je bent nog steeds de pseudo econoom die alles aangrijpt om de grote Boefdraad te ontzien.
  Je mag de Heer gelukkig prijzen want als de Corona virus er niet was dan zou Boefdraad, volgens hetgeen geschreven is, zeker weten mager worden van alle ellende die de vragen bij zouden storten op zijn éénzijdige kale kop.
  Maar RobG
  Ga nou eens in op hetgeen Parbode heeft gepubliceerd durf eens met al je kinderlijkheid nu eens mans genoeg te zijn om toe te geven dat Boefdraad fucked up the whole country Suriname
  RobG
  Waarom durf je niet te antwoorden op de vragen en opmerkingen die ik aan je stel?
  Voorbeeld
  Wat is de reden van de down grading CCC door S&P
  Waarom zijn is de waarde van een obligatie anno heden nagenoeg gehalveerd?
  Ik zal het hierbij laten hoor want ik ben er nagenoeg zeker van dat je al je tanden hebt ingeslikt en dus het antwoord schuldig zal blijven
  Zelfs mevrouw G van de Mercuriusstraat weet dat deze antwoorden zijn.
  Mevrouw G hoe is het met u


  Maak melding
 59. RobG
  Wat geeft de inwoners van Suriname meer stress hoofdpijn en vrees
  De corona virus of de valutawet die de valuta virus heeft doen ontwaken?
  Koers CBvS 7,52 SRD
  Koers Chotelal 8,50 SRD of meer
  Koers algemene banken tussen de 9 en 11 SRD

  Ik ebn nog niet wezen wisselen in Rotterdam maar ik denk over 2 weken zeker 1 op 15 te kunnen krijgen
  Ai RobG yu na wang ekte ekte poppenkast


  Maak melding
 60. Lenen so what? Er is een boekje uitgegeven door de NDP met maar liefst 500 uitgevoerde projecten tussen 2015 en 2020. Wie en hoe moesten de projecten betaald worden ter ontwikkeling van Suriname?

  Front had een lage koers en heel veel uitgestelde betalingen maar het antal projecten uitgevoerd ter ontwikkeling van Suriname paste op een A4tje.

  Intussen is de vhp aan het uiteen vallen en geen bericht op waterkant.net. In Saramacca zijn ze bezig met een rechtszaak tegen het bestuur van de vhp. Ze willen zien in welke vergadering de structuren hebben gekozen voor Jogi. Vhp is inmiddels weggezet als een racistische partij. In Wanica zijn ze bij bosjes aan het weglopen van de vhp.

  Fake nieuws en leugens hebben de vhp niet goed gedaan.


  gemodereerd
 61. De ndp maakt het leven onmogenlijk voor de surinamers op een dagelijkse basis zonder coronavirus!
  Domme ndpers, denken jullie echt dat coronavirus jullie vriend is en jullie zal helpen om aan de macht te blijven ?!
  Jullie poppenkast vertoon zal jullie nergens mee helpen!


  Maak melding
 62. @Robles 10 april 2020 At 03:16

  ‘Raar stuk om dit alles op conto van 1 man te zetten natuurlijk. Geeft wel het niveau van de Parbode aan.”

  Beste Robles uit uw woorden kan op gemaakt worden dat u de feiten onderschrijft en vindt dat er meer mensen dan alleen minister Hoefdraad de schuld dienen te dragen.

  Ik ben het helemaal met u eens Mini-ster Hoefdraad is slechts het gezicht en de uitvoerder. de hele regering en de coalitie tekenen voor dit wan beleid.


  Maak melding
 63. Moeten we weer de Surinamers uit de shit gaan trekken ? Die shit die ze zelf gecreëerd hebben? Dat de mensen zo pienaren is hun eigen schuld en als je bereid bent voor een kilo kip 18.60 srd te betalen dan moet je niet klagen over de slechte toestand want die slechte toestand wordt dankzij jou in stand geheven en God de Machtige kan je niet helpen ook al ben je dag en nacht jn de kerk. Hij zegt dat hij president is geworden omdat God hem aangewezen heeft over het volk te regeren. Dat zeiden de blanke slavendrijvers ook dat ze door god zijn aangewezen om over ons de baas te spelen en ons beschaving bij te brengen. We vonden dat erg nu doet iemand van mij afkomst precies dezelfde en niemand die de bek opentrekt.


  gemodereerd
 64. @RobG

  U krijgt alle ruimte om u ding te roepen over de VHP. Dat het enorm rommelt valt te betwijfelen. Dat er mensen teleurgesteld zijn na een democratisch proces zal duidelijk zijn.
  Bij de ene partij is er ruimte voor bij de andere niet.
  Waarom dacht u dat bij de laatste stemmingen alle NDPers aanwezig waren. Omdat ze allemaal hoopten verkiesbaar geplaatste te worden op de lijsten die ergens achteraf samengesteld zijn op basis van ….

  Ja rondom de kandidaat stelling in Nickerie is iets mis gegaan vanwege historie en karakters.
  Maar de gevolgen zijn veel geringer dan u roept en er is strak gereageerd.
  keuzes met 51-49 zijn altijd gevoelig en leiden zeker in Suriname tot emoties.

  Jogi z’n verhaal over grond is nog nooit door iemand hard gemaakt en is meer dan waarschijnlijk heel genuanceerd.

  U probeert manmoedig af te leiden van waar het werkelijk omgaat en dat is de puinhoop die er gemaakt is door Boefdraad en vrienden. Dat is heel wat extremer dan een beledigde VHP penningmeester of een paar ha grond van Jogi die betwist worden.

  Boefdraad heeft nu toegegeven dat hij Oppenheimer bewust belazerd heeft. Dat hij planmatig de boete rente op Oppenheimer II al voor gecalculeerd zou hebben. Oppenheimer leest ook mee en had ongetwijfeld rekening gehouden met dit gedrag.
  Wie denkt Boefdraad dat hij is om Wall street Loansharks bij de neus proberen te nemen. Door te proberen het zelfde geld 3 keer uit te geven.
  1>> Het dividend van Staatsolie over 2019 blijkt nu al uitgegeven te zijn in 2019 begin 2020/
  2>> Het dividend van Staatsolie over 2019 was aan Oppenheimer toebedeeld.
  3>> Het dividend van Staatsolie over 2019 is dekking voor de begroting 2020 die nog steeds niet in de DNA behandeld is.

  Nu stelt Boefdraad dat door de olieprijzen in 2020 en Covid in 2020 ondanks een met $ 50.000.000 overtekende obligatie lening Staatsolie niet bij machte is de laatste termijn Dividend af te dragen.
  Bij mijn weten zijn er nog geen eens voorlopige jaar Cijfers van Staatsolie over 2019 ofwel is er bekend wat de winst zal zijn laat staan wat er in het kader van gezonde bedrijfsvoering en de krediet overeenkomsten aan dividend uitgekeerd kan en mag worden.

  Boefdraad is hiermee internationaal een fraudeur geworden. Hij wist op 19 december 2019 dat hij op 19 maart 2020 niet zou voldoen aan de extreme overeenkomst waarvoor hij getekend heeft.
  Het gevolg is alle vertrouwen is weg, de CCC status is nu zo hard de waarheid dat Oppenheimer I sinds 03.04 op 49.5 noteert en dat er dus partijen serieus geld verliezen door Boefdraad.

  Er gaat geen enkele deur meer voor Boefdraad open. Want iedereen weet hij tekent wetende dat er geen aflos capaciteit is. Hij tekent om tot de verkiezingen door te kunnen. Na de verkiezingen zullen anderen zijn puinhoop moeten opruimen.
  Sardjoe weet hoe dat zal gaan en daarom reageerde hij onlangs meer dan gefrustreerd. Zijn boeken gaan heel goed gecontroleerd worden net als die van andere loyalisten.

  Gelukkig kan een nieuwe regering alle wetten na 2015 als ongeldig verklaren en daarmee heel wat misdrijven van Boefdraad, Adhin etc. aan de kaak gaan stellen.


  Maak melding
 65. Lenen so what? Er is een boekje uitgegeven door de NDP met maar liefst 500 uitgevoerde projecten tussen 2015 en 2020. Wie en hoe moesten de projecten betaald worden ter ontwikkeling van Suriname?

  Front had een lage koers en heel veel uitgestelde betalingen maar het antal projecten uitgevoerd ter ontwikkeling van Suriname paste op een A4tje.

  Intussen is de vhp aan het uiteen vallen en geen bericht op waterkant.net. In Saramacca zijn ze bezig met een rechtszaak tegen het bestuur van de vhp. Ze willen zien in welke vergadering de structuren hebben gekozen voor Jogi. Vhp is inmiddels weggezet als een racistische partij. In Wanica zijn ze bij bosjes aan het weglopen van de vhp.

  Fake nieuws en leugens hebben de vhp niet goed. Jojo de vhp broodschrijver is enige vhp clown die het nogsteeds niet snapt.


  gemodereerd
 66. Blijkt nu weer dat de paarse mislukkelingen aardig zenuwachtig beginnen te worden. Om de focus zoveel mogelijk af te wenden van alle corruptie en diefstal is men steeds bezig zich met interne aangelegenheden van de VHP bezig te houden in plaats van een gedegen discussie hier aan te gaan over het artikel zelf.
  Dat het ook binnen de eigen gelederen rommelt, daarover hoor je ze niet. Er hebben al diverse toppers van de NDP aangegeven de partij te zullen verlaten, men kan de spanning niet meer aan. Angst overheerst, men ziet de bui al hangen.


  Maak melding
 67. @jojo wat een geweldig zeer lezenswaardig stuk. Mijn complimenten en besteed aub geen tijd aan RobG en anderen. Uw reactie valt onder de noemer literatuur van hoog niveau en wel onderbouwd met feiten. De reacties van RobG en Waldo en Pakiratigri schaar ik onder de noemer lectuur; luchtig en nooit serieus bedoeld en meer fictie dan waarheid.
  De overschreeuwers weren dat ze geen poot hebben om op te staan toch gaan ze met hun manipulatief gedrag door.


  Maak melding
 68. @Jojo….ga een boek schrijven; als je hier een betoog niet schrijven in 30 woorden, hopel dan op!

  Robg heeft gelijk; Parbode is een propaganda krant, vd oppsitie!

  Lenen is geen schande, want is korte termijn casflow shortage. Het draait om toekomstige inkomsten. Met olie, goud en meer dan 40 mio ton CO2 opname capaciteit, heeft Suriname potentie genoeg. Alleen aan CO2, kan id toekomst als de wereldhandel in CO2 gemeengoed is zeker veel geld opbrengen. Analysten gaan uit van prijzen tussen de 50-150 $ p/mt. Bij 50 $ is dat 2 miljard $…..

  Olie goed voor min 3 miljard $; goud nog eens 1 milj $…..meer dan genoeg om huidige lening terug te belaten, incl rente en fooi 😂😂


  Maak melding
 69. Indien er een andere regering komt die eerlijk oprecht en betrouwbaar en zij een onderzoek in breder verband willen uitvoeren dan stel ik mijn diensten beschikbaar om te participeren in het onderzoek naar de vermeende fraude gevallen van o.a.
  – carifesta
  – OW&V
  – Naschoolse opvang
  – Leerboeken doe nooit gebruikt zijn
  – Besteding van Oppenheimer 1 en II
  – Besteding van alle overige leningen
  – Besteding van 100 miljoen US$

  Tevens onderzoek naar
  – bestedingen herleid vanuit de investeringsbegrotingen per project
  – Herkomst van alle bezittingen van verdachte en aangeklaagde personen

  Ja RobG
  Ik durf mijn jarenlange ervaring ten dienste te stellen om dit samen in breed verband aan te pakken.


  Maak melding
 70. @Ray, er zijn schulden gemaakt om het land tot ontwikkeling te brengen. Deze schulden worden gedekt door de kip met het gouden eieren, namelijk Staatsolie. Er zit een intelligente constructie achter deze formule omdat de inkomsten van de overheid uit royalties en belastinginkomsten niet toereikend zijn om de hele staatshuishouding draaiende te houden.

  @Bigi Sma,
  De regering heeft altijd een laissez faire economisch beleid gevoerd. Men ging ervan uit dat de markt zichzelf zou reguleren. Dit bleek een ijdele gedachte te zijn. Nu moet het geheel gereguleerd worden. De weerstand is heftig omdat bepaalde VHP figuren makkelijk de vrije hand hadden om hun coca-gelden wit te wassen. Het cambio systeem moet weer normaal functioneren. In heel veel landen zijn er cambio’s die vreemd geld opkopen en dit vervolgens afdragen aan Centrale banken. Cambio’s mogen zelf geen vreemd geld verkopen. Hiermee kunnen zij de koers opdrijven. Daarnaast wordt met de regulering het zwartgeld circuit een harde klap toegebracht.


  Maak melding
 71. Hoe kan die meneer de enige verantwoordelijke in Suriname zijn.
  Wil men daarmee zeggen dat de rest van de Surinamers geen eigen
  wil en verstand hebben ?. Steeds en ander de schuld blijven geven van je
  gebreken is erkennen dat je willoos en machteloos bent. Zombies.


  Maak melding
 72. @Robert.

  heb toch medelijden met de Suri’s die niet in de rij kunnen staan.Deze moeten straks stroom leren eten.
  En dat 500 uitgevoerde projecten boek is nog nergens verkrijgbaar.En als er zo een boek bestaat dan zal elke straat naam bord of een zebrapad of een brugleuning beschilderen als een heel groot project vermeldt zijn.
  In 2010 was er ook een boek gepresenteerd waarin alles stond wat er gedaan zou worden de NDP.Sso so …


  Maak melding
 73. Jogi is een grootgrondbezitter van het gemene soort.Die man met de bosland onderwijzersakte durfde niet zelf in het binnenland les te gaan geven. Hij was bang voor de marrons en inheemsen. Jogi heeft horigen in dienst die de grond moeten bewerken en planten.Het doet me denken aan de middeleeuwen. Een deel van de oogst / opbrengst moeten deze horigen aan Jogi afdragen.


  Maak melding
 74. Allemaal achteraf geluk.
  Bij de laatste verkiezingen had Nederland de surinamers gewaarschuwd om niet op Bouterse te stemmen.
  Surinamers zeiden toen Suriname moet zijn problemen zelf oplossen.
  Stemden.toch op Bouta.
  Kijk nu hoe Suriname ervoor staat.
  CORRUPTIE EN NOGMAALS CORRUPTE


  Maak melding
 75. JANMOHAL Nederland staan klaar om Suriname te helpen. Vergeet het maar vriend. Er komt een recessie aan. Italië en Spanje en andere Europese landen hebben ook hulp nodig. Hier kunnen de Nederlandse jongeren bijna geen huis kopen of huren, overal heb je een voedselbank of kringloopwinkel voor de minderbedeelde Nederlanders. Laat Wilders jou niet horen. Jullie moet in Suriname zelf ervoor zorgen dat alles goed komt. Dat jullie elkaar hier afmaken moeten jullie zelf weten..


  Maak melding
 76. Toch is Jogi goed bezig met landbouw .

  NDP Regering zou 5000 hectaren Cocao bomen beplanten ,ik zie nog geen boom staan .

  Wel heb je een paar Cocos bonen op het terein van NDP staan zijn dat de Cocos bomen die de productie van Suriname moet verhogen .

  Een kleine kip 75 SRD
  Een potje pinda kaas 45 SRD

  Het zou goed zijn of de NDP nu past de productie opvoert in de laatste 5 weken .

  Opa W C Hooghart je staat 10 de plaats op de lijst van de schurken van NDP , waarom kan je werk niet voor een jongere lid van overlaten Dagoe Hooghart .


  Maak melding
 77. Didibri heeft bepaald wie op de paarde kandidaat lijst komt. Geen enkele democratische stemming. Geen enkele tegenstemming. Allemaal paarse kontlikkers. 1 persoon bepaald letterlijk alles. Hoe hoe je criminele daad,, hoe hoger die nummer op de lijst. Dankzij helikopterdief is doekhi eruit getrapt. Hij wilde eigenlijk nog langer roven.

  De VHP is de enige democratische partij. Er is een plan samengesteld door de structuren, en men moet gewoon eraan houden. Niet eens, dan zoek een andere partij. punt uit. Dat is pas democratisch. Niet net als NDP. 1 persoon bepaald alles. eens of niet eens. Je moet eerst mpp bouta reet likken. Dan pas maak je kans.


  Maak melding
 78. RobG 10 april 2020 At 20:00
  Jogi is een grootgrondbezitter van het gemene soort.Die man met de bosland onderwijzersakte durfde niet zelf in het binnenland les te gaan geven.
  ******************************************
  Mislukt Product @@@RobG …. jij bent een GORE OPLICHTER …. LEUGENAAR …. BEDRIEGER.
  Econoom …. studie Univ. Gron. …… mijn MARS papa, mama, opa, oma, afo, trotro ……!

  Je bent een … SOSO BOTO … die geprobeerd heeft … UWV … op te lichten …. waar of niet waar …. OPLICHTER LEUGENAAR !!!

  Als je ballen hebt tussen je poten … plaats een gewaarmerkte copie { namen weg poetsen} van je getuigschrift {bul} van U.v.G. Je hebt geen MOER …. GORE BEDRIEGER !!!!!!!

  Je bent jaloers op Jogi omdat hij … TENMINSTE … TENMINSTE … een bosland onderwijzers dipl. op zak heeft. Weet je wat met TENMINSTE bedoelt wordt …. vraagt het aan één van je soufleurs …. PAARSE LEUGENAAR … BEDRIEGER …. OPLICHTER !!!!!!!!


  Maak melding
 79. Kondremangs
  Boefdraad alias leendemoon is na DiDiBri de grootste ettergezwel van Suriname. …..zodra er een andere regering komt ZONDER de nsdap olv DiDiBri. ….alle onrechtmatig verkregen bezittingen van alle politieke figuren vanaf 25 november 1975 in beslagnemen en ze achter de tralies gooien. …….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 80. De 3 heli’s van Ramon Abraham’s. De man die Openbare Werken heeft leeggeroofd. Winston Caldeira van de NDP heeft tijdens het VES-debat bevestigd dat Abrahams corrupt is. Diezelfde corrupte man is de campagne-leider van de NDP namens Bouta en is adviseur op het Kabinet met een Salaris van 30.000SRD . Dus wie. Gaat voor een boeven partij stemmen. Bouta denk sranangmang law.Joe Law????


  Maak melding
 81. MIJN GOD, MIJN GOD: WAAROM MOETEN DEZE MENSEN ZO LIEGEN:

  Ik ben afgestemd op radio SRS en ik hoor de reporter zeggen dat de president een live Statement zal geven.

  Dit is een vooraf opgenomen Statement!!

  Waarom wordt er zo een loopje genomen met mensen.

  Ik walg van deze soort BEDRIEGERS.


  Maak melding
 82. @RobG
  De kip met de Gouden Eieren staat aan de rand van de afgrond.
  Dividend 2019 is al middels Voorschoten / interim dividend door de staat geïncasseerd. Al voor dat de jaar rekening gepresenteerd is meldt Boefdraad dat ze het slot dividend niet kan betalen.
  Was nodig voor Oppenheimer en de begroting.
  De obligatie 2015 was niet aflosbaar per 14 mei.
  De obligatie is nu doorgerold en verdubbeld.
  De rente rekening van Staatsolie vliegt in USD verder omhoog terwijl de inkomsten in storten.
  Gaat u de jaarcijfers maar eens lezen.

  Kort gezegd ING en Credit Suisse leren goed op op dit moment en Boefdraad luistert nu wel.
  Geen gouden eieren meer van Staatsolie ondanks Brokopondo.

  Wanneer geeft u eens antwoord op vragen inplaats van gebluf.


  Maak melding
 83. RobG
  Jou bewering zoals hieronder copy paste
  In heel veel landen zijn er cambio’s die vreemd geld opkopen en dit vervolgens afdragen aan Centrale banken. Cambio’s mogen zelf geen vreemd geld verkopen. Hiermee kunnen zij de koers opdrijven. Daarnaast wordt met de regulering het zwartgeld circuit een harde klap toegebracht.

  Overal ter wereld zijn er werkzaam als cambio’s, in Nederland Travelex N.V. de Grenswisselkantoor genoemd, die valuta kopen en verkopen en je komt ze overal tegen van Centraal Stations als luchthaven als shopping malls in alle straten waar de toerisme aanwezig is. Kijk bijvoorbeeld in de Strip van las Vegas daar kom je zoveel cambio’s tegen dat Suriname met die paar ding n in het niets valt.
  Wat wel gebeurt is dat de overheid regulerend optreed met wet en regelgeving en bijvoorbeeld Nederland de Autoriteit Financiële Markten het register beheert van deze geldinstellingen die als openbaar betaalinstelling staat geregistreerd bij de Nederlandse bank.
  En dus zijn de cambio’s / wisselkantoren onderworpen aan wet en regelgeving.
  Dat dit niet gebeurt in Suriname is inherent aan het gedrag van de leiding van Suriname.
  Dat de cambio’s in Suriname en ook nog de Casino’s open en bloot het zwarte geld wit wassen is publieksgeheim.
  RobG
  Vraag jij jezelf af wie / wat de grootste zwart geld wereld beheert juist ja de coke handel en de grote importeurs van dit verderfelijk spul.
  En dat de president en zijn coalitie momenteel dit accommodeert is geen leugen doch eerder de naakte waarheid.
  Iedereen weet dat de coke handel de dobber is waarop Suriname dobbert en dat dit vele malen groter is dan bijvoorbeeld de export van groente rijst hout bij elkaar.

  Dus RobG
  Blijf maar lekker dom praten en verdedigen wat er door de huidige regering wordt gepleegd.
  Elke andere regering die komt zeg ik “het kan nooit slechter zijn dan wat er nu is want het is stervend slecht en mensonterend hoe zij zich opstelt”. Iedere aanpak van welke regering dan ook is een begin en niet richting het einde.


  Maak melding
 84. @jojo, de staatsschuld van Suriname is peanuts. Dat weten VHP en NPS ook. Daarom willen zij graag aan het bwind komen. Suriname heeft een staatsschuld van 2,4 miljard US dollar. Per hoofd van de bevolking is de staatsschuld ruim $ 4500,-. Dit is volgens VHP en NPS de eeuwige schuld waarmee komende opgescheept zitten. 😂😂😂. Deze schuld behoort tot de laagsten in de wereld. Vervolgens vertellen jullie dat de regering de oliebronnen willen verkopen. Waarom continu leugens vertellen. De kip met gouden eieren gaat nog veel meer waardevolle eieren voor Suriname leggen. De grote hoeveelheden gelden die gaan binnenstromen zullen meer ontwikkeling tot gevolg hebben. Het dividend aan de staat waarover u een wazig relaas geeft wordt gebruikt om leningen af te lossen. Dat is prima. De bevolking hoeft geen extra belasting te betalen om leningen af te lossen. Het is ook heel goed dat de regering een drastische importverbod instelt op luxe artikelen. De importeurs overspoelen de Surinaamse markt met luxe goederen. Mensen worden vervolgens gebrainwasht om deze luxe te bezitten om mee te tellen. De druk op de vraag naar valuta voor luxe wordt nu weggewerkt.De koers zal dalen.


  Maak melding
 85. Beste RobG
  U rekent weer eens creatief . Niemand weet hoe hoog de staatschuld momenteel is omdat Bureau voor staatsschuld geen rapporten meer toont alleen een onduidelijke histogram per januari 2020. Met wat goede wil kun je die schuld dan herleiden tot SRD 22.000.000.000.
  Indien ik u volg rekent u de schuld dan om voor een koers van ruim 9. en niet de koers van de Valuta wet.
  Ondertussen is er duidelijke geworden dat er $ 200.000.000 “geleend” is bij de Surinaamse banken.
  Ondertussen is duidelijk dat er voorschotten genomen zijn op Royalties en over het schatkistpapier door rollen horen we ook niets meer.

  U rekent creatief met een koers in uw voordeel echter dat klopt niet in. De SRD 22 miljard schuld komt overeen met USD 3.03 miljard voeg daar alle nieuwe en nog te ontdekken schulden aan toe en de staatsschuld gaat in USD richting 3,5 miljard en als je die omzet voor de realistische koers van 9 -10 dan gaat de Staatsschuld richting SRD 35 miljard of wel SRD 60.000/capita of wel pak weg 110% van het BBP.
  Ofwel een onhoudbare schuld die de hele Surinaamse begroting scheef laat groeien en deviezen voorraad op vreet.

  Er zijn naast de witte poeders geen gouden eieren die gelegd kunnen worden.

  Het trieste is dat het zwarte goud er is en dat Suriname er niets over te vertellen heeft. Apache en Total bepalen of zij investeren in de exploitatie en hoeveel Suriname zal moeten inbrengen voor haar 20% aandeel.

  De NDP is kampioen beloven en voorspellen van gouden tijden.

  $ 3.500.000.000 schuld is niet zoveel echter als er 7 jaar rente en nieuwe leningen bij geschreven moet worden is anon 2026 de staatsschuld $ 10.000.000 plus de investeringen die gedaan moeten worden. Zonder dat er een cent verdiend wordt zal Suriname die schuld dan in 15 jaar moeten aflossen met haar deel van de olie opbrengsten.
  Heel snel rekenend gaat er dan elke jaar de eerste $ 1,200.000.000 naar de financiers voor dat Suriname zelf iets ontvangt.


  Maak melding
 86. Bouta is hoofdverantwoordelijk, hij heeft deze klaploper met zijn mongoolse dikke kop op die positie gezet. Samen hebben ze flink de staats kast afgeroomd. Hoe durft hij zich überhaupt nog te vertonen, hij voelt zich gesterkt door de rest van de boevenbende.🤑🤑😭


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES