zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKorps Politie Suriname: 'Journaliste slaat plank mis met artikel'

Korps Politie Suriname: ‘Journaliste slaat plank mis met artikel’

-

Does Travel - naar Suriname

Opnieuw heeft het Korps Politie Suriname een bericht naar buiten gebracht naar aanleiding van het volgens haar onjuist artikel over inspecteur Gentle in Dagblad Suriname. Dit nadat de schrijfster van het artikel beweerde dat er door haar geen belofte was gemaakt om een rectificatie te plaatsen.

Het hoofd van de afdeling Public Relations had de journaliste Saskia Bandhan eergisteren opgebeld en haar gevraagd om de volgende dag, donderdag 9 april van dit jaar, een rectificatie daaromtrent te plegen en dat die rectificatie op de voorpagina van de krant te plaatsen. Bandhan deed de belofte dat zij de rectificatie zou plegen zoals gevraagd was.

Door die positieve opstelling van mevrouw Bandhan werd vanuit de politie besloten om alvast, via haar website, publiekelijk aan te geven dat het hoofd van de afdeling Public Relations KPS een goed telefonisch gesprek met haar had en dat zij beloofd had een rectificatie te plegen, aldus de Surinaamse politie.

“Wat schept onze verbazing als mevrouw Bandhan enkele uren daarna belt met de afdeling om aan te geven dat de leiding van Dagblad Suriname besloten heeft om geen rectificatie te plegen omdat het blad over onderliggende stukken beschikt waaruit het tegendeel blijkt. De politie wil graag die onderliggende stukken zien waaruit blijk, dat inspecteur Gentle op bezoek is geweest bij de in verzekering gestelde politieman” meldt het KPS.

De politie vervolgd:

“Verder plaatst Dagblad Suriname het artikel in kwestie online de dato 8 april 2020. Daarbij wordt in de laatste zin van het ‘online’ artikel het volgende aangegeven: “In tegenstelling tot wat het KPS beweert heeft de verslaggeefster van dit artikel nooit beloofd dat zij een rectificatie zal plegen van dit artikel“.

“Dit is weer een grove leugen. Het schijnt dat de verslaggeefster en de leiding van haar krant niet instaat zijn de volwassenheid op te brengen om toe te geven dat zij een fout hebben gemaakt maar in stede daarvan op de proppen komen met halve waarheden en hele leugens.

Waarschijnlijk is de verslaggeefster Bandan zo naïef dat zij niet begrijpt dat door deze deels leugenachtige artikel zij het imago van inspecteur Gentle zowel binnen de politie organisatie als in zijn privé schade kan toebrengen” besluit het KPS.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Waarom zou het niet anders zijn? Dat het juist de politie is die zich van grove leugens bedient en de journaliste haar werk doet nml de waarheid aan het licht brengen . Als het op een leugen berust waarom maakt het Korps zoveel heibel ? In een bananenrepubliek kan men alles verwachten; intimidatiepolitiek noem ik dit. En ja het is niet niks als politieambtenaren drugssmokkelaars zijn.


  gemodereerd
 2. Er is niets mis mee om telefonische gesprekken vast te leggen voor doeleinden die verbeterd moeten worden. Dit is ook iets die in Europa wordt ingesproken vóórdat de telefoon wordt beantwoord.
  Dit om misverstanden te voorkomen.
  Nu krijg je een welles nietes toestanden.
  .


  Maak melding
 3. Geef haar een stevige boete van sed 100.000,– of hoger en dat gaat naar deze man. Laten jullue het niet zo. Ze moet betalen.
  Dagblad moet een keer ophouden. Ze hebben geen nieuws dus leugens


  gemodereerd
 4. De leiding van de Korps is zelf naïef door te ontkennen dat Gentle geen bezoekjes afgelegd heeft aan zijn maffiavrienden. Kijk alleen naar de manier hoe Gentse op de foto is afgebeeld. Zegt toch al genoeg. Kortom, er is werk aan de winkel voor de DEA en Santoki.


  gemodereerd
 5. De huidige generatie journalisten is alleen maar brandhout. Ze schrijven wat ze horen, wat hen wordt opgedragen, maar weten geen reet van ethiek. Het zijn voor de mediadirecteuren als Pierkhan, Kamperveen, Vervuurt, Findlay, Duttenhofer die bepalen voor hun personeel. Maak je een fout, dan deert dat ze niet. Het gaat hun erom om mensen zoveel als mogelijk te schaden en sensationeel zaken te brengen.


  Maak melding
 6. @ OokIk 10 april 2020 At 14:26

  Je noemt redacteuren bij naam maar zelf gebruik je een alias. Waarom maak jij je zelf niet bekend ? Durf je niet tog? Maar wel anderen bij hun naam noemen. Ik hoop dat Dutterhofer achter jouw naam komt en je bij je lurven pakt.


  gemodereerd
 7. Van notuleren hebben ze nooit gehoord..
  Ze praten altijd uit het hoofd, niks wordt opgeschreven..


  gemodereerd
 8. Er is zeker wat met de huidige bondsleden.In het verleden hebben ze al iemand afgetuigd om een voetbal.En er is ook van enkelen hun bevoegdheid van hulp officier van justitie afgepakt.Ik denk dat het bezoek aan de gevangene wel klopt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES