maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameCOVID-19 maatregelen in Suriname worden met 14 dagen verlengd

COVID-19 maatregelen in Suriname worden met 14 dagen verlengd

-

Does Travel - naar Suriname

De maatregelen die Suriname heeft getroffen om het coronavirus aan te pakken, worden met 14 dagen verlengd. Dat heeft de Surinaamse president Bouterse zojuist bekend gemaakt op TV. De regering maakt zich ook ernstig zorgen over mogelijke besmettingen in de grensgebieden. Dit vanwege het feit dat individuen toch stiekem de grens oversteken.

“De situatie bij de grenzen baart ons ernstig zorgen. De reportages blijven ons bereiken dat dagelijks de grens wordt overgestoken,” deelde DNV directeur Veira mee in de televisietoespraak (hieronder). 

Individuen zien kans om ondanks de sluiting van de grenzen buiten de controleposten om, toch de oversteek te doen. De realiteit is volgens president Desiré Bouterse dat wij hierdoor acuut aankijken tegen mogelijk duizenden besmette gevallen. Worden deze maatregelen niet nageleefd zal de noodtoestand afgekondigd worden in deze grensgebieden.

De maatregelen die verlengd worden:

 • De partiële lockdown, waarbij geldt dat men zich van 20.00 uur ‘s avonds tot 06.00 uur de volgende ochtend niet op straat mag begeven, met uitzondering van mensen uit de zorg, veiligheid en essentieel bestemmingsverkeer ten behoeve van het werk.
 • Beperkte samenscholing tot maximaal 10 personen en een sociale afstand van 2 meter.
 • Alle kansspelgelegenheden en casino’s blijven tot nader order gesloten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

46 REACTIES
 1. Suriname maakte voor 2010 een forse economische groei door, maar daarna is de stemming totaal omgeslagen. Nu zit het land in de zwaarste recessie sinds de jaren tachtig, toen de huidige president Desi Bouterse er na een militaire coup ook de scepter zwaaide.

  Dit jaar krimpt de economie volgens officiële cijfers met 10 procent. Maar deskundigen houden rekening met een krimp van zeker 15 procent. De inflatie is ondertussen opgelopen tot 46 procent per jaar.

  De Surinaamse dollar daalt snel in waarde. In de winkels zijn de prijzen soms in korte tijd verdubbeld, omdat veel levensmiddelen worden geïmporteerd en in euro’s of dollars moeten worden afgerekend. Ook de prijzen voor brandstof en elektriciteit stijgen. De crisis heeft grote gevolgen voor de allerarmste Surinamers.


  gemodereerd
 2. Waldo

  10 april 2020 At 23:23

  Heldere toespraak van jullie President, zijne excellentie Desiré Bouterse. Ik hoop dat Koos, Hiralal en kornuiten nu wat rustiger zijn geworden. Want ze waren zo onrustig de hele dag vandaag, alleen om naar zijne excellentie te mogen luisteren.

  ===========================

  Net zo helder als koers 1 op 15 met 92 leningen in 5 jaar afgesloten door Boefdraad. Geen dividend uitbetalen dus neemt men de boete van 3 mil dollar voor lief. Maar daarover zwijgt de tralala president. En jij ook Waldootje want als het lastig wordt steek jij je kop in de bruine bonen pan.


  gemodereerd
 3. @Koos,

  Gewoon niet reageren op die paarse mongool, daar kickt deze zogenaamde neutrale paarze rat op, dat kun je opmaken uit al zijn nutteloze reacties, na deze reactie van deze psychopaat, lees ik geen enkele reactie meer van deze eikel, laat staan dat ik een reactie geef op zinloze postings van deze paarse analfabeet.


  Maak melding
 4. Er is dus van t een op t ander moment een alarmerende situatie ontstaan bij de grenzen? Die was er drie dagen of een week geleden niet? Is er iemand vanaochtend wakker geworden en realiseerde zich dat dit gaande was? Tralalaaa


  Maak melding
 5. IK HOOR DE PLEESIDENT ZEGGEN DAT ER MOGELIJK DUIZEND BESMETTINGEN IN HET BINNENLAND ZIJN:

  ZE WETEN TOCH WAAR MENSEN HET LAND ILLEGAAL BINNENKOMEN. DE MILITAIREN MOESTEN ALLANG PATROUILLEREN LANGS DE GRENZEN.

  MEN KOMT NU ACHTERAF HUILEN:

  WEG MET DEZE INCOMPETENTE KUMAKOISI KLERELIJERS


  Maak melding
 6. Hopelijk beseffen wij Surinamers in su nu het belang anders gaan wij allemaal de prijs betalen na de virus die gene die neu wat verdienen om mensen illegaal de oversteek te doen zullen het merken want na virus kom economische crisis en geen enkele regering die nu in Suriname kom zal binnen 2 jaar die crisis oplossen gaat zeker als dat olie vondst meevalt zo 10 jaren duren. Trouwens kom er nog verkiezing dit jaar???????


  Maak melding
 7. Weg met deze boeven.
  Suriname maakte voor 2010 een forse economische groei door, maar daarna is de stemming totaal omgeslagen. Nu zit het land in de zwaarste recessie sinds de jaren tachtig, toen de huidige president Desi Bouterse er na een militaire coup ook de scepter zwaaide.

  Dit jaar krimpt de economie volgens officiële cijfers met 10 procent. Maar deskundigen houden rekening met een krimp van zeker 15 procent. De inflatie is ondertussen opgelopen tot 46 procent per jaar.

  De Surinaamse dollar daalt snel in waarde. In de winkels zijn de prijzen soms in korte tijd verdubbeld, omdat veel levensmiddelen worden geïmporteerd en in euro’s of dollars moeten worden afgerekend. Ook de prijzen voor brandstof en elektriciteit stijgen. De crisis heeft grote gevolgen voor de allerarmste Surinamers.


  gemodereerd
 8. @Guno,

  Er was al sprake van een economische crisis.
  Deze Corona Crisis is er bovenop gekomen.

  En als ik de pleesident hoort zeggen dat er mogelijk duizend mensen zijn besmet in het binnenland dan heeft men dit gewoon moedwillig laten gebeuren zonder een poot uit te steken om dit te voorkomen.

  Achteraf komen Veira en de pleesident huilen.
  DE PLEESIDENT overweegt nu pas de noodtoestand aan de grenzen af te kondigen.

  Wat een KUMAKOISI BELEID!!


  Maak melding
 9. ik verzoek ,ik verzoek laat het virus niet toeslaan in suriname
  anders gaan we veel landgenoten verliezen
  maken jullie geen politiek er van
  kijk wat in italie ,spanje.nederland.amerika enz gebeurt


  gemodereerd
 10. Pres DDB leest voor en is net als mw Veira selectief bezig !

  Veira had al veel eerder alarm moeten slaan, namelijk al bij
  de roof, door hooggeplaatsten van de valutareserves van
  de banken !
  Zo een openlijke zware wetsvertrapping door centrale
  bank-president en ministers heeft nog nooit plaatsgevonden !

  Toen al was de veiligheid van de staat in gevaar, mw Veira !

  Nu door de open gelaten grenzen, ook weer vanwege het
  Corona-virus !

  Mw Veira weet ongetwijfeld dat teveel militairen oneigenlijke
  taken vervullen voor particulieren en bedrijven waarvoor
  zij dik betaald worden, naast hun normale loon !

  Dat is een van de redenen waarom onze grenzen slecht bewaakt
  worden, een kwestie van al weer slecht NDP-beleid !

  Volk van Sranan, sla echt alarm, u wordt waar u bijstaat belazerd
  door de Paarse faillietmakers van ons geliefd Sranan !


  gemodereerd
 11. Nou dat wordt een extra 14 nachten avondklok waarbij de (paarse) ghettofiguren die in shiftverband moeten slapen niet ’s avonds op straat kunnen rondhangen. De criminelen kunnen voorlopig ’s avonds ook niet op pad gaan. A kisi deng mooi.
  Voor coronavirus ging ik al ’s avonds niet uit dus ik heb weinig last van die avondklok.

  Ik vind wel dat men het huidig advies m.b.t. het gebruik van mondneusmaskers kan aanpassen. Er was een item op CNN waaruit bleek dat er onderzoek gedaan was daarnaar en de conclusie was dat het algemeen gebruik van mondneusmaskers door de bevolking wanneer die buitenshuis is de verspreiding v.h virus met 70% reduceert.
  Dat in combinatie met het 1,5 tot 2 meter afstand houden van elkaar en regelmatig handen wassen/ontsmetten zal veel effectiever zijn om de verspreiding tegen te gaan dan een avondklok want het virus is overdag ook actief.


  Maak melding
 12. @ Waldo

  Jij bent de gluiperd Damsco of RobGay, jullie kunnen wat mij betreft op zijn Hollands gezegd, lekker de schijt van mij krijgen !!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 13. Chan heeft al getoond op te staan tegen kapitalisten wanneer gaat Bouterse opstaan tegen de kapitalisten van zijn partij? Of gaat hij blijven zitten als een mpp Boeler tigri?

  Yes… Chan for Pres!!


  Maak melding
 14. Duidelijke boodschap van de president. Het gedrag van bepaalde personen die illegaal mensen het land inbrengen brengt de totale samenleving in gevaar.Vorige week werden een aantal boten met buitenboordmotoren door de politie van Marowijne in beslag genomen.Deze smokkelaars zullen de eersten zijn die besmet zullen raken. Vervolgens gaan ze hun familie en vrienden besmetten. Als benzine op water gaat de besmetting zich verder verspreiden. De economie van Suriname kan een dergelijke massale besmetting niet aan. Tot heden heeft het strakke beleid van decregering haar vruchten afgeleverd. God zij met Suriname.


  Maak melding
 15. Ze moeten de agenten en militairen op de grensposten wisselen.
  En de boten lek schieten die ze op ht water tegenkomen.


  gemodereerd
 16. en toch wordt her en der geen gehoor gegeven in de buurten iets buiten de stadt, burgerlyke ongehoorzaamheidt vindt groot schalig plaats. Het zou my niet verbazen als deze virus zich gaat verspreiden en de mensen schynen het gevaar te onderschatten
  er moet serieus gesurvieerd worden en strenger opgetreden worden want straks is het hek van de dam,want dan komt iedereen de straat op,wat dan?
  Als je zo,n wet aanwendt moet je het dus ook handhaven ,anders verliest het zn kracht


  Maak melding
 17. DDB heeft een heel mooi geschenk uit de hel ontvangen. De timing is super!
  Het borrelt in de samenleving. A ben kuku è kon!
  Mensen zijn verhit en kwaad over de totale ravage die deze ndp regering heeft aangericht de afgelopen 10 jaar. Een leeg gevreten schatkist, totale plundering en een deplorabele situatie in het hele land met een ongekende ontwaarding van de srd.

  Nu met deze COVID CRISIS grijpt hij zijn kans. Avondklok!! Samenscholingsverbod!!om de boel in het gareel te kunnen houden. (Overdag staan ze bij Chotelal, de nieuwe CBVS, pet tegen elkaar aan in de rij om goedkoop inkopen te doen).
  Hij gaat dit rekken tot aan de verkiezingen.
  Hij is gewoon bang want het gaat losbarsten…

  Momenteel zijn er 4 herstellende Corona patienten over. Geen nieuwe besmettingen en een groep repatrianten in quarantaine.Geen enkele reden voor een avondklok in Suriname.

  Dat ze de grens bij Albina niet kunnen bewaken is een leugen. Het is om het volk angst in te boezemen.

  En maar aanmoedigen als een awaridomri om te bidden bidden en nogmaals te bidden.
  Wat een lelijke grimmige poppenkastspeler.


  Maak melding
 18. Het spreekgestoelte is niet gereinigd nadat die vrouw met die viadoebol het had verlaten om haar baas haar plek te laten innemen. In de Tweede kamer gebeurd dat wel na elke wisseling.


  Maak melding
 19. Laat de president aftreden en mevr doewet haar commando pak aantrekken en zelf de grens bewaking gaan doen. Want niemand luisterd en doet wat de president zegt. Dus hij heeft alle gezag en vertrouwen van het volk verloren. Doewet.


  gemodereerd
 20. Hoeveel marihuana moet hij wel niet gerookt hebben om er zo uit te zien. Echt KNET-TER-STONED is hij. Kijk maar eens goed naar zijn ogen 😆


  Maak melding
 21. Hahaha…Suriname is al 10 jaar in crisis met deze regering.
  En niemand van het volk die het door heeft.
  Alleen met een NDP (gerelateerde) regering krijg je zoiets voor elkaar.


  Maak melding
 22. Rob g weer anderen die mensen Suriname binnenbrengen, buitenlandse invloeden? Jou baas en maffia vrienden kunnen geen land regeren. De paarse virus heeft voor de corona de economie al verkracht!


  Maak melding
 23. Toespraak: Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse in één woord …. SLAP GELUL !! Niemand die er wakker van wordt of de slaap niet kan vatten !!

  Toespraak: Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse …. VOORBODE …. afkondiging algehele NOOD TOESTAND. Dit is de strategie om de verkiezing uit te stellen.

  Gelden uit het zgn. Noodfonds zullen dan gebruikt worden om te proberen “verloren terrein ” weer te winnen.

  Verkiezing 25 Mei 2020 ….. of ….. verschuiven naar 2021 ….. Nationale Dieven Partij ….. R.I.P !!!


  Maak melding
 24. RobG 11 april 2020 At 01:06
  ……………… God zij met Suriname.
  **************************
  Mislukt Product @@ RobG … een RAS ECHTE SURINAMER … een NATIONALIST … WAN TRU TRU DJA DJA SRANANG MAN …. zegt niet … God zij met Suriname …. MAAR …. God zij met ONS Suriname.

  God zij met Suriname ….. is geen verspreking of verschrijving. JOE TAN … TAN SO !!!!!!!!!

  Mislukt Product @RobG … je bent een “surinamer” van het aller … aller laagste ALOOI !!!!!!
  Je bent een smerige … familie van @@Waldo misschien? … GELUKS ZOEKER !!!!!

  Mislukt Product @RobG … in het vervolg hou je grote WAFFEL …. Suriname voor de Dja Daja Sranang Man en Oema …. niet voor …. PAARSE BOEVEN … BANDIETEN … FRAUDEURS
  en VERKRACHTERS !!!!!!!!


  Maak melding
 25. Met maatregelen pak je niet het virus aan. Die blijft gewoon bestaan.
  Met maatregelen probeer je het effect van het virus te reguleren.
  Groot verschil.


  Maak melding
 26. Het volk is dom gemaakt en thans dom gehouden, om in te zien dat Covid- 19 een excuse is om de noodtoestand ui te roepen en stevig in de zadel te blijven zitten. Jullie gaan massaal creperen. Een zegen voor paars en een nachtmerrie voor het volk. Covid-coup ontvouwt in etappen. Medio mei zal de noodtoestand uitgeroepen worden. Tot die zullen de boeven zoveel als mogelijk geld bij elkaar harken en erop lis feesten, de teringlijders.


  Maak melding
 27. Met alleen 4 herstellende moet de economie weer opgang gebracht worden. Aangepast moeten de mensen weer werken en verdienen. Wachten op de quarantaine mensen is zinloos. Als ze in het buitenland niet besmet zijn en in Su ook geen tekenen van covid 19 hebben zijn ze goed.
  Als de vracht vliegtuigen nog vliegen dan is import en export aan de gang.
  De kreet van verkeer op de Marrowijne is een excuse om de noodtoestand uit te kondigen voor meer macht voor de ndp.


  Maak melding
 28. En Bouterse laat de Russen in Suriname komen.
  Een ieder weet ook waarmee de zoon van die moordenaar Bouterse mee bezig was. Hezbolla’s nar Suriname brengen. Zijn zij geen vreemdelingen dan????


  Maak melding
 29. PARAMARIBO – Kleine ondernemers in de visserijbranche voelen zich enorm in de steek gelaten door de regering. Vooral de houding van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bevalt de groep niet. De ondernemers zeggen dat de bewindsman weigert mee te werken aan constructieve oplossingen voor de vele problemen in de sector. Daardoor wordt het voor hen steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden
  —-
  De ondernemers zullen helemaal niet geholpen worden. Nooit geholpen waarom nu dan? Moni no de. Suriname skeer. Nu steken de mpp paarse ratten steken alle financiële hulp van het buitenland in hun eigen zakken. Corona of geen corona….. stelen en roven is een verslaving geworden, gaat gewoon door. Ze kunnen niet meer van af komen.

  Maar er is hulp. Chan heeft voor alle kwalen een oso dresie. Er zijn genoeg plekken in de afkickkliniek Santo Boma.


  Maak melding
 30. Het coronavirus maakt veel slachtoffers onder de zwakke bevolking, armoede is ongezond leven wat deze groep bevattelijker maakt voor een besmetting, Bovendien hebben veel minder bedeelden matig toegang tot goede gezondheidszorg.

  Maffia praktijken nemen de overhand door pakketten uit te delen onder de “zwakke” bevolking die de ruimte niet wordt gegund om zich te ontwikkelen, die onder druk wordt gehouden waardoor ze afhankelijk worden van de “pakketten verstrekkers” en dus bang zijn dat hun eerste levensbehoefte ( pakketten ) wordt afgenomen bij tegenspraak.

  Bij corruptie is geen ruimte voor democratie….?

  Denk hier eens over na…???


  Maak melding
 31. Waldo 11 april 2020 At 12:31
  En meneer Bihari Mul, ……………………………… .
  **********************************

  V.V.@@Waldo … JOE EDE … JOE VERSTAN …. zijn vertroebeld door het wroeten in de MODDERPOEL !

  V.V.@@@Waldo … ” Surinamer ” zijnde moet je begrijpen wat ik bedoel !!!!

  Bihari Mul …vaker gezegd … ik ben geen hindoestaan … knoop dat goed in je V.V. KOP !

  Mijn hindoestaanse broeders en zusters zijn van … VLEES en BLOED …. niet van … kalk, water en cement …. knoop dat ook goed in je V.V. KOP !!

  PAARSE RASCISTEN en PAARSE DIEVEN … alles wat jullie GESTOLEN en VERNIETIGD hebben in ons geliefd Suriname ….. is de schuld van de hindoestanen ??? m.n de VHP ???

  Have a heart !!!!!!!

  Het is moeilijk … PAARSE RASCISTEN … probeer een beetje, a little bit, un peu … un poquito … genuanceerd op zaken te reageren …. dan zal ik op mijn beurt … PROBEREN … jullie door een andere bril te bekijken … NIET EERDER !!!

  IT IS UP TO YOU !!!!!!!!!


  Maak melding
 32. BREAKING – NDP LIJST GEVAAR VOOR VOLKSGEZONDHEID — KANSLOZE MISSIE
  Verschillende burgers hebben massaal last gekregen van diarree aanvallen na het zien van de oude beschimmelde NDP lijst. Velen hebben verklaard liever Corona te willen krijgen, dan op zo een lijst te stemmen.

  DE VHP O WIPI DENG MARS


  Maak melding
 33. Jullie hebben ook last van lockdown, zo te zien…praten als papegaaien over van alles en nog wat, behalve de kern vd zaak.

  Ppes is duidelijk, er zijn gaten ih systeem nl. Illegaal grensoverstekende onbenullen. Brengen zichzelf en vooral anderen in gevaar!

  Doe wat nodig is Pres; ook als dat noodtoestand is….volg de media; al meer dan 100.000 doden wereldwijd. Geen grapjes, zolang nog geen medicatie, vaccinatie, en voldoende IC’s in Suriname. Het verlies van lockdown is vele malen minder dan chaos zoals in Italie, Spanje en de VS!


  Maak melding
 34. Is BOUTA wel of niet besmet.
  Voor.mij is het onduidelijk wat hij allemaal zei.
  Wat heeft hij toch allemaal gebruikt.
  Waar is die 100.miljoen kasreserve gebleven.


  Maak melding
 35. @jojo / @Bigi Sma

  De staatsschuld van Suriname bedraagt in 2020 ruim 2,5 miljard US Dollars. Suriname heeft een inwoneraantal van 563000 zielen. Per hoofd van de bevolking bedraagt de schuld 2,4 mld Us Dollar / 563000 = 4263,- US dollar per hoofd van de bevolking. Dit is peanuts voor een land als Suriname dat rijk is aan grondstoffen. De Vlaamse regering van België zit nu met en extra schuld van 2,5 mld Euro alleen maar door maatregelen die men heeft moeten treffen vanwege de corona crisis. De Surinaamse regering heeft volgens deskundigen het corona vraagstuk heel goed aangepakt.

  Wij mogen daarom ook heel blij zijn dat Staatsolie Suriname een grootverdiener is voor de staat Suriname. De leningen om het land tot ontwikkeling te brengen en investeringen in de gezondheidszorg worden daardoor niet afgewend op de bevolking. Dit systeem is heel geniaal. Dit waar verhaal durven VHP en NPS niet aan de bevolking te vertellen. Zij proberen alleen met leugen en bedrog de bevolking op het verkeerde been te zetten. Foei Toch………!


  Maak melding
 36. RobG
  Ten tijde van mijn werkjaren had ik een schuld van circa € 640.000 en dat was begin jaar 1990. De lening kon ik krijgen omdat mijn inkomen het toeliet om zo een lening af te sluiten.
  Ik durf te wedden RobG dat jij 20 jaar later, dus anno heden, niet mijn inkomen hebt om anno heden een lening te krijgen van € 640.000 welke je in 20 jaar terug betaald.
  Het is met het hebben van een schuld niets anders dan de welbekende vraag “wat is je inkomen en zal je het terug kunnen betalen” te beantwoorden met ja of met nee.
  RobG vul maar zelf in als je de vraag met nee beantwoord wat het gevolg is. Jij als pseudo econoom moet deze simpele vraag kunnen beantwoorden.

  Stel die vraag nu eens aan Suriname ondanks dat het volgens jou berekening US$ 4.263 per inwoner bedraagt. “wat is je inkomen en zal je het terug kunnen betalen”
  RobG
  Wat denk je dat hierop jou antwoord zal zijn?

  Als je geen geld hebt dan kan je zelf US$ 100 per inwoner als berekende valutaschuld hebben dan nog krijg je geen leningen meer af te sluiten.
  ja en hierdoor heeft Suriname de CCC status

  RobG
  Ga maar prat op dat Suriname per inwoner een lagere schuld heeft per inwoner dan Nederland België Duitsland Amerika want het is niet iets om trots op te zijn en reden waarom omdat Suriname niks te makken heeft om de schuldeisers een zekere garantie te geven dat zij het bedrag terug kunnen betalen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES