zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOp dit moment nog 893 gestrande Surinamers in het buitenland

Op dit moment nog 893 gestrande Surinamers in het buitenland

-

Does Travel - naar Suriname

Door de sluiting van het Surinaamse luchtruim, als voorzorgsmaatregel tegen de spreiding van het coronavirus in Suriname, konden Surinamers in het buitenland van de een op andere dag niet meer terugvliegen naar huis. Die maatregel trof toen meer dan 1.000 mensen.

Er zijn inmiddels al enkele repatriatievluchten uitgevoerd en op dit moment zitten er nog 893 gestrande Surinamers in het buitenland. De meesten zitten vast in Nederland en wel 603 mensen, gevolgd door de Verenigde Staten.

Van meet af aan heeft de Surinaamse regering er alles aan gedaan om haar ingezetenen, waar ook ter wereld, terug te halen naar Suriname, met in achtneming van de internationaal geldende veiligheidsregels.

In tegenstelling tot andere landen, waaronder buurland Guyana, heeft Suriname niet gesteld dat gestrande burgers uit veiligheidsoverwegingen moeten blijven waar ze zijn totdat het COVID-19 virus geheel onder controle is.

Na de laatste vlucht uit de VS (Miami) heeft het COVID-19 Managementteam echter besloten het terughalen van ingezetenen tijdelijk stop te zetten. Dit om zich te kunnen confirmeren aan de aangescherpte veiligheidsmaatregelen.

Wanneer de overige 893 terug komen is nu nog niet bekend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Ramon Abrahams en Dilip Sarjoe gaan 10 vliegtuigen sturen om jullie op te halen .

  NDP Regering had 100 miljoen geleend bij de Centrale bank van Suriname ,daarom worden jullie volgende week op gehaald .


  Maak melding
 2. De minister van buitenlandse zaken doet haar best jullie worden volgend week op gehaald .

  Er is 400 miljoen SRD in de cova 19 fonds gezet door de beste schurken van Suriname NDP Regering .

  Deze Regering van NDP heeft gespaart er is geld genoeg om alle problemen op te lossen .

  De groeten

  aan de

  Luilakken van NDP


  Maak melding
 3. Off Topic:

  Het rommelt stevig in de VHP. Kiezers uit Saramacca zijn niet blij met de kandidaatstelling van Mahinder Jogie vanwege zijn strafbare gesjoemel met heel veel gronden. Daarnaast hebben drie hoofdbestuursleden bedankt als lid en teven is een vrouwspersoon geroyeerd. Dit is nog het topje van de ijsberg aan ellende binnen de VHP. Er is veel meer onvrede in de partij. Deze onvrede tracht het partijbestuur voor de buitenwereld afgedekt te houden. Hetzelfde zie je ook met hun orgaan Waterkant.net. Zij zwijgen in alle Surinaamse talen over de ellende die is ontstaan in de VHP.


  gemodereerd
 4. RobG wat is de bedoeling van jouw posting over de puinhoop binnen de VHP?
  Leg mij eens uit in binnen welk politieke partij in Suriname het niet rommelt ?
  Zet 3 Surinamers aan tafel en in de middag heb je 4 politieke partijen. Iedereen weet hoe het moet en iedereen weet wie schuld aan deze puinhoop heeft. Jij gooit extra olie op het vuur. Het onderwerp gaat over Surinamers in het buitenland en dan laat jij op een snaky way een posting over de VHP glippen.
  Je bent een ordinaire onruststoker met je reactie.
  Daarom zal het nooit goed komen met Suriname dankzij types zoals jij.


  gemodereerd
 5. Dus al deze stemmen voor de verkiezingen gaan verloren. Laten zij maar lekker in het buitenland blijven niet illegaal en daar een leven proberen op te bouwen. De ndp en consorten hebben van.ons land een Failed State gemaakt. Suriname is bankroet.


  Maak melding
 6. W C Hooghart heeft 78 jaar gaat voor Presidentschap ,staat op nummer 10 op de lijst .

  Heeft NDP geen jongeren meer ,of is de zwarte kolonist W C Hooghart zo goed .


  Maak melding
 7. 1 (EEN) INDIAAN BEPAALT SINDS GISTEREN WAT ER GAAT GEBEUREN IN IN ZIJN DORP SURINAME.
  HIJ IS OUD DOM ONGESCHOOLD ZIEK (LEEFT OP 1 NIER VAN KLEINZOON VAN BAKRABASIE ABRAHAM)
  HIJ IS VEROORDEELD TOT 20 JAAR CELSTRAF IN SURINAME VANWEGE DOODSCHIETEN EN LATEN VERDWIJNEN VAN HONDERDEN MENSEN. PLUS 15 EIGENHANDIG NEERGEKNALD.
  HIJ MOET 10 JAAR CEL NOG UITZITTEN VOOR DE BAKRA BASIES.

  HIJ BEPAALT WANNEER JULLIE SURINAMERS MOGEN TERUGKEREN NAAR HET DORP.
  NET ALS HOE DONDERSKAMP EN MEER INDIAANSE DORPEN GESLOTEN ZIJN DOOR HUN DORPSHOOFD.

  MI NA WANG INGI EN NA SO MI O TANG WANG BOERIKI INGI!!!!!!!


  Maak melding
 8. Ze hebben commentaar. Ze willen zich niet aan de regels houden. Dan moeten ze maar blijven waar ze zijn.
  We gaan niet 500.000 mensenbhun leven in gevaar brengen om stelletje idioten. Er is een deel dat normaal doet maar ander deel doet als m…….


  gemodereerd
 9. -Nederland heeft tenminste zijn burgers opgehaald, maar dit kun je niet zeggen van die moordenaar Bouterse die zogenaamd van het volk houd.

  400 honderd miljoen SRD in een fonds? dan had je ook die Surinamers kunnen ophalen.

  Er zijn inderdaad perikelen binnen de VHP net als andere partijen, maar als ik alles zo mag lezen heeft de voorzitter toch voet bij stuk gehouden.
  Sommigen zijn uit eigen belang in de VHP gestapt en zijn nauwelijks een jaar lid en eisten gewoon dat zij aan de top moesten komen. Deze mensen gaan voor het geld en niet voor het belang van het volk. Zie ook het geval van Waidoe….

  Die zaak van Jogi loopt nog over die gronden en als het goed is dan is het niet de schuld van hem, maar van derden vandaar dat Jogi die zaak heeft voorgebracht.

  Een feit is wel dat de NDP het land Suriname KAPOT heeft gemaakt. Mensen die zich econoom noemen en toch alles goed praten, moeten echt voor de spiegel gaan staan en naar zich zelf gaan kijken.

  Abdoel en Misiekaba zijn zogenaamde economen, maar ik weet echt niet hoe ze aan hun diploma’s komen. Deze gasten en nog veel meer hebben GEEN hart voor het echte vak en werk, maar voor eigen belang en ze zijn niet neutraal. EIGEN BELANG. Ze zijn status gericht

  =Mijn vakgebied voer ik uit met hart en liefde en niemand gaat mij een ander richting opduwen waar ik niet mee eens ben anders vertrek ik. Ik hou mijn waarden en normen heel hoog. Velen kunnen dit niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES