Dagblad Suriname ontkent plaatsen rectificatie over inspecteur Gentle

17
Dagblad Suriname ontkent plaatsen rectificatie over inspecteur Gentle
Het artikel waar het om gaat in Dagblad Suriname

Gisteren liet het Korps Politie Suriname (KPS) weten niet te spreken te zijn over een artikel dat in de Surinaams krant Dagblad Suriname (DBS) was verschenen over inspecteur Gentle en dat de informatie in het artikel onjuist zou zijn. Volgens het KPS zou de journalist vandaag een rectificatie plaatsen, maar dat klopt volgens de krant niet.

In tegenstelling tot wat het KPS beweert heeft de journaliste van dit artikel nooit beloofd dat zij een rectificatie zal plegen van dit artikel” schrijft de krant hierover. De kop van het artikel luidde: ‘Gentle vertrapt gegeven bevelen OM – Objectiviteit onderzoek contra BID-leden in twijfel‘.

Volgens DBS zou Gentle eigendunkelijk een bezoek hebben gebracht aan een politieman die vastzit in de zaak van de aangetroffen 6 kilo cocaïne in de keukenruimte van een vliegtuig. Dit terwijl deze verdachte in beperking zit en geen enkel bezoek mag ontvangen.

“Wat is de noodzaak voor Gentle om deze arrestant te bezoeken?”, vraagt de krant zich af.

Zie ook:


17 REACTIES

 1. aLs de journalist in deze het niet kan bewyzen moet men wel goedt over nadenken dit te publiceren ,Dit kan ernstige gevolgen hebben voor agent in kwestie en of Journalist
  voorts moet men op houden de gemeenschap te bombaderen met onwaarheden
  Het frustreerd onze gemeenschap,en dan komt er een wet om dit tegen tegaan die een verkeerde uitwerking op de gemeenschap
  Politici en Journalistiek zyn hier schuldig aan
  Jullie hebben allen een verantwoordelykheidt ten opzichte van de gemeenschap gedraag jullie als zodanig ,want jullie zyn het voorbeeldt voor de gemeenschap
  gemodereerd

 2. Blijkbaar beschikt de journalist over goede en betrouwbare informatie en komt het Gentle niet uit dat dit onthult wordt. Het is ook heel vreemd dat hij ondanks “beperking” op bezoek gaat. Opvallend is ook dat hij vraagt om een correctie maar niet expliciet vermeld dat hij daar niet geweest is. Dit moet zeker door het OM uitgezocht worden en is een goede reden om Gentle te screanen.

  @ Rbrown 9 april 2020 At 13:57
  Je opmerking klint wel weer erg als een bedreiging!! Als dat de bedoeling was dan bevestig je dat hier weer duistere zaken aan de hand waren.


  Maak melding

 3. Als ze het niet kunnen vewijzen en weer hoop rotsooi uitkramen geeft ze een boete van srd100.000,–
  Sensatie blad met alleen troep van online. Dus dit was nieuws
  gemodereerd

 4. @Klaas de groot;
  Natuurlyk zal deze menr om een corectie vragen want hy ontkent ,en zegd daar niet aanwezigd te zyn geweest, hy zal daar toch wel een reden voor gehadt moeten hebben


  Maak melding

 5. Waar er rook is er vaak ook vuur . Met de reputatie van de politie in Suriname zal dit mij niks verbazen. Er lopen heel veel criminelen in uniform rond. Precies als hun grote voorbeeld Desi Delano Bouterse.

  Even een vraagje aan WKN;
  Waarom worden mijn reacties na plaatsing verwijderd?
  Scheld ik niet genoeg uit zoals dat vaak hier aan toe gaat ??? Graag een reactie


  Maak melding

 6. Heeeel goed.
  Ik kom de redactie trakteren,
  Geweldig, niet bang zijn voor chantage
  gemodereerd

 7. De journaliste is zeker niet stom en publiceert 1 stuk als ze weet dat de info klopt. Als Gentle zeker weet dat hij daar niet was, wat let hem om een rechtzaak te beginnen. Dan is dit laster/smaad. Mn weet dat de zaak stinkt. Ma goed het klinkt mij in ieder geval niet vreemd in de oren. Mensen verbaast u niet,verwondert u slechts


  Maak melding

 8. RBrown beetje naïef in de tijd met corruptie en Corona? Iedereen maar in een beetje positie steelt wat hij of zijn kan. Suriname is ten dode opgeschreven, verrotte lage mensen aan de macht. Laat nu die agent maar met zijn comment terug reageren. Je zal zien dat hij dat niet zal doen want typisch Surinaams,grote bek en weinig daden.


  Maak melding

 9. @ Redskin
  ik ben geen advocaat van de persoon in kwestie maar voel me wel te reageren op deze aantyging ,de reden waarom is dat het zo sugestief wordt gebracht,en het einde van iemands cariere gaat betekenen , een van de twee heefd een probleem en dat vindt ik niet niks


  Maak melding

 10. Het Korps Politie zal nooit een rechtszaak aanspannen tegen de journaliste, gewoon omdat Gentle wel degelijk een bezoek heeft gebracht aan de gevangen gezette politieman. Het Korps denkt echter dat de journaliste niet met bewijzen de bewering kan staven en probeert haar nu onder druk te zetten. Gentle is corrupt en is over de schreef gegaan. Als het tot een rechtszaak komt zal het Korps het onderspit delven wan Gentle is geen tovenaar om zich onzichtbaar te maken. Er waren getuigen genoeg.


  Maak melding

 11. gentle ging verhaal halen op bevel van de narco president bouta. Nu dat hij betrapt is probeert hij met barbarie aandacht af te lijden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.