Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 na heftige debatten aangenomen

70
Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 na heftige debatten aangenomen

In Suriname is zojuist de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 na heftige debatten aangenomen. Oppositie en coalitie stonden lijnrecht tegenover elkaar tijdens een speciale zitting van De Nationale Assemblee (DNA), die dinsdagmiddag begon en tot woensdagochtend duurde. Tijdens de uitzonderingstoestand, die drie maanden duurt, mag de overheid meer doen dan bij wet is vastgesteld. De overheid gaat voor een noodfonds 400 miljoen SRD lenen.

Volgens de Surinaamse regering heeft deze ‘noodwet’ tot doel de crisis te overbruggen die zich momenteel in heel de wereld voordoet, vanwege het Covid-19 coronavirus. De wet moet volgens parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons voorkomen dat de crisis onze reeds zwakke economie verder de grond inboort.

Deze ontwerpwet is op 5 april door de regering ingediend. Het doel van de wet is om middelen beschikbaar te stellen voor de strijd tegen Covid-19. Ook zal de overheid met deze wet zoveel als mogelijk trachten de veiligheid in het kader van de pandemie zoveel als te waarborgen aldus het Nationaal Informatie Instituut.

De oppositie staat volgens de Surinaamse nieuwssite Startnieuws achter de Covid-19 maatregelen, maar zegt dat de wet op de Staatsschuld en de Bankwet opzij gezet en schulden vanaf 2002 worden omgezet in een langlopende lening. Covid-19 wordt volgens commissielid Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) misbruikt, aldus starnieuws

Hoewel de wet er volgens de oppositie voor zorgt dat de president verregaande maatregelen kan treffen zonder De Nationale Assemblee erin te kennen, was president Bouterse niet aanwezig bij de vergadering. Dit tot grote woede van de oppositie. Volgens vice-president Ashwin Adhin is de president met andere dringende zaken bezig.

Volgen de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) vormt deze wet het kroonstuk op de recente campagne tot uitholling van de rechtsstaat. Het wetsvoorstel wordt volgens PRO behandeld op een moment, dat de noodzaak daartoe, niet op medische gronden gebleken is. Er is geen uitbraak of besmettingsgraad gebleken van een schaal die de ernstig beperkende maatregelen rechtvaardigen, als zulks ooit al het geval zou kunnen zijn.

Lees ook:


70 REACTIES

 1. Deze bijzondere maatregel is wel nodig om het Suriname volk over de crisis heen te leiden. De sociaaleconomische situatie was al niet fraai voor Suriname überhaupt vóór dit ongewenste virus zijn intrede in de wereld deed en hierbij ook Suriname. De impact voor Suriname als zijnde een kleine economie, is verschrikkelijk . Dus ,moet je proactief handelen. Dit alles via wetgeving en regeling. In de DNA. Het zou niet stroken handelingen te plegen die buiten dit kader vallen. Het recht op vrije meningsuiting blijft uiteraard van kracht. Maar degenen die valselijk nieuws verspreiden aangaande het coronavirus , meestal vanwege politieke doeleinden, hebben nu een probleem. De speciale bevoegdheden zijn ook noodzakelijk om zaken in goede banen te leiden. Het betekent dat de wet jou de mond snoert net zolang tot alles in kannen en kruiken is. Was er geen corona ,zou er ook geen noodzaak zijn deze maatregel te treffen. Dus kun je met recht stellen dat het de schuld van de CORONA is. A no mi, a no lanti , na CORONA. Je kunt je wel verzetten en de meerderheid telt. Ik wil wel eens zien hoe in deze coronatijd, mensen op straat gaan.


  Maak melding

 2. @Pakiratigri, corona is in Suriname onder controle. Andere landen zijn harder getroffen en hebben ook maatregelen genomen maar die zagen niet aan de poten van de grondwet. Hoe verklaar je dat.


  Maak melding

 3. Arm volk arm Suriname niks kan ons meer helpen. De slavernij was beter dan wat wij nu meemaken. We zullen geen rechten meer hebben net in de tijd dat wij als slaven werden misbruikt.
  gemodereerd

 4. Was voorspelbaar, na 10 jaar wanbeleid, en al die gestolen gelden, te zijn gekomen in een uitzichtloze positie, word er nu snel een noodwet aangenomen, die klakkeloos door volksverraders in de Dna word aangenomen, om nog te redden wat er te redden valt, stelletje paarse criminelen, opdonderen met dit paarse uitschot, en allemaal vervolgen na de machtswisseling.


  Maak melding

 5. @Koos,

  Die Paarse Dna leden hebben net als die criminelen in de regering schijt aan de grondwet, zie hier weer een voorbeeld, dat ze daar zogenaamd voor het volk zitten.


  Maak melding

 6. Dictatuur zonder twijfel.
  Zo juist zijn we getuige geweest van de corona coup.
  Surinamers laat deze dictator jullie je democratische recht om te stemmen noet van julkie afpakken.Stem deze crimineel weg op 25 mei!!


  Maak melding

 7. @Manu, het is Bouterse weer gelukt. De man het plegen van coupes tot kunst verheven. Zelfs Stalin zou een orgasme van krijgen. Nee man, het land is goed naar de klote geholpen.


  Maak melding

 8. @pakitatigri
  Mamapiema idioot.Merk je vandag pas dat het slecht gaat met Suriname?
  Sinds 1980 maakt Suriname slechte tijden mee en de economie stelt niks voor.
  Jij woont te diep in de gat van bouta om dit alles op te merken.
  Zielig hoe een van moord veroordeelde het bepaald voor de surinamers.
  Hij heeft het druk,waarmee?!
  Het hele land heeft hij lam gelegd of houd hij zich schuil voor corona zijn vriend en vijand?!


  Maak melding

 9. @Waldo.
  Ik ben blij dat Suriname tot nu toe heeel veel geluk heeft in deze corona crisis.
  Zo’n noodwetje is alleen om alkes te doen om in het zadel te blijven….. wacht maar tot het september is.


  Maak melding

 10. Kasreservescoup….
  Overnight valutacoup….
  Noodwetcoup….

  Deze paarse bende van coupplegers leven bij het besodemieteren, bladeren e bedriegen van een heel land en volk.

  FAILED STATE is nu een FEIT.


  Maak melding

 11. Gelijk deze ziekte gaan misbruiken😏, dit is zo voorspelbaar….🙄ik hoop dat de bevolking nu eindelijk gaat inzien dat dit land ten onder gaat😓, is het niet aan Corana, dan wel door de zittende machthebbers , die dit virus dankbaar omarmen, om het land nog zieker te maken👿, tot de dood erop volgt💀.😪😥😢😭😭😭😭😭😭😭


  Maak melding

 12. @Waldo, wat maakt deze aangenomen wet dan zo effectief tegen Corona ? En denk je dat je met de huidige wetten niet tot een zelfde resultaat kan komen.

  Graag een inhoudelijk antw hierop. Gelieve je VHP bashing evangelie of Nederland achterwege laten. Het gaat om de Ndp en Suriname


  Maak melding

 13. Met Gods wil zal Suriname bevrijdt worden van deze barbaren. Uwe hoogheid help de bevolking van Su die in armoede leeft, en waarin de regering alleen aan zichzelf denkt door alles af te pakken van het volk. 🙏🙏


  Maak melding

 14. Even tussendoor; het valt pakiratigri bijzonder tegen dat er niemand van de VHP, Mr Bumblegun corrigeert. Deze gast was vroeger Ba BA Sai. Misschien zelfs ook Dedikkezaak. Deze site is overwegend VHP gelieerd. Pakiratigri schat 98-99 procent. De VHP bevat niet het zelfreinigend vermogen om elkaar aan te spreken. Dezelfde VHP wil zogenaamd een multi-etnische partij zijn. Maar men vindt het oké als Bumblegun het steeds weer heeft over zwarte apen ,bruine apen enz. Hij verwijst hierbij naar Afonsoewa. Die vlieger gaat niet op aangezien je geen slechte voorbeelden overneemt. Als er in Nederland een Tweede Kamerlid zou zijn dat over apen begon, was dat ook het moment dat hij / zij, zijn/haar biezen kon pakken. Dit zijn geen dingen die getolereerd worden. Dit is ook de reden dat de VHP niet vooruit zal komen. Dit is ook de reden dat de VHP nog steeds in de minderheid is. Het is ook om die reden dat pakiratigri de allerlaatste trap zal uitdelen. Pakiratigri staat versteld van de laffe gasten hier op Waterkant.


  Maak melding

 15. Ndp ers denken dat…. Surinaamse volk is dom… Na wang bigi fout…. Hoe kan doekhie.., iemand die achterelkaar 8 maanden in Nederland verblijft nog actief zijn in de Surinaamse politiek.. Ik zie oprecht de familie Doekhie als een Delftse familie.. Zijn vrouw en kinderen wonen daar..Over de luxe doe ik geen uitlatingen… Doekhie gedraagt zich in Delft niet als toerist.. .. Maar Delft is een stad in Nederland niet ver van Leiden.. … De vhp wordt door ndp aanhangers weggezet als, een andere bevolkingsgroep..net als PL.. ..Strei stond plotseling niet meer op de nationale lijst… . NPS.., wordt gezien als overbodig… Abop wordt geleid door professor Rony Brunswijck.. Ndp ers zeggen, ja die professor titel is gekocht.. Dus hem.. een bananenboom laten klimmen .. Over Roemer denken ze.., hij moet niet zo zeuren…, anders komt hij bij chotelal in de winkel als hulp.. Hoefdraad kan nog bij dubieuze geldschieters terecht..maar dubieus is beter dan geen.,.. Nederland is voor Suriname onbelangrijk, dat is wat de ndp het volk verteld…Eugene van de San ndp ideoloog.. scheld uit als iemand kritische vragen stelt… Mensen denk serieus na..toekomst . . niet meer terugkijken .. .


  Maak melding

 16. pakiratigri 8 april 2020 At 16:13

  Dus jij en je kormuiten mogen zelf wel van alles roeptoeteren, zonder dat jullie elkaar corrigeren.
  Stelletje vieze vuile narcisten.
  Het volk zou jullie massaal moeten oppakken, opsluiten en die sleutel over de Boshje brug moeten gooien.

  Dat hebbende gezegd, ik wens het Surinaamse Volk veel geluk, gezondheid en wijsheid.
  Krakti, jullie gaan het nodig hebben.


  Maak melding

 17. 10 min na afkondiging van de wet kreeg een omroep een bericht dat een bepaald programma moet stoppen.
  Suriname gefeliciteerd> back to the 80 ‘s

  de massale uiitocht van mens en kapitaal uit Su gaat beginnen, lange rijen, bruine bonen is door minister bestempeld als luxe product…

  alsjeblieft mofinawangs
  gemodereerd

 18. Sabaku,
  Je bent de eerste die in het vangnet van pakiratigri gevallen is. Bedankt daarvoor. De vallen van pakiratigri werken feilloos.


  Maak melding

 19. Additioneel; niet alleen de lummel Bumblegun, maar ook anderen refereren naar bevolkingsgroep dit en bevolkingsgroep dat. Nog steeds sprake van dat hokjesgedoe. En daarom is dekolonisatie nodig. Als jij de Chinees niet waardeert ,heb jij een probleem. Hij is Surinamer en doet wat hij moet doen om te overleven. Vind jij de boslandcreool een probleem? Help hem dan. Laat het niet over aan Brunswijk. DE boslandcreool is evenveel Surinamer als jij. Hoe geschoold moet men zijn om zo naïef te praten?


  Maak melding

 20. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse (bende van ellende)

  Beste land genoten

  Dit is het gevolg van als de meerderheid van een samenleving onder ontwikkeld is
  En die massa Bouterse als een profeet ziet krijg je dit.

  Die domme massa heeft geen idee wat dit allemaal voor ons land betekend in een negatieve zin.

  Die Domme massa die de NDP steunt heeft het armoedig bestaan waar die zich in verkeren geaccepteerd.. voor hun maak het niet uit wat er ook mag gebeuren..

  Leven in armoede dat is voor hun de zin des leven.. ze voelen zich lekker bij.


  Maak melding

 21. pakiratigri 8 april 2020 At 16:13
  Even tussendoor; het valt pakiratigri bijzonder tegen dat er niemand van de VHP, Mr Bumblegun corrigeert. Deze gast was vroeger Ba BA Sai. Misschien zelfs ook Dedikkezaak. Deze site is overwegend VHP gelieerd.

  Zoals gesteld en bewezen ben je psychisch niet helemaal in orde. Je bent niet alleen een zwarte yapyappie maar ook nog eens een zwarte met een racistische inborst die een gespleten persoonlijkheid heeft. Je verwart mij met heel wat anderen zonder daarvoor een onderbouwing te geven. Na mij met Baba Sai in relatie gebracht te hebben, ben ik volgens jou (misschien) ook nog een derde persoon. Dat je niet spoort was mij al langer duidelijk. En ja ik blijf de woorden zwarte/ bruine en gele keskieshies gebruiken. Daar is niets racistisch aan en ook al zou dit zo zijn dan nog siert het jou om pas op de plaats te maken anders trap ik jou van deze site jij zwarte yapyappie !


  Maak melding

 22. Bumblegun,
  Je bent gewaarschuwd. Normen en waarden zijn kennelijk niet aan je besteed. Het wiel is allang uitgevonden. Jij hebt het wiel niet uitgevonden en kunt onmogelijk vaststellen wat racistisch is en wat niet. Je hebt dat reeds laten zien. Je hebt dus een verwrongen manier van denken. Het enige wat je doet is stoer doen. Niets meer en minder. Je komt jezelf wel tegen.


  Maak melding

 23. Bumblegum, mocht ik ooit een seniele aanval krijgen om op de VHP te stemmen, dan lees ik hou comments en fan ben ik meteen genezen.

  On topic, kunnen Bouta en zijn consorten niet gewoon van de aarde vallen?! God vergeef me…
  gemodereerd

 24. Don’t get me wrong Bumblegun, het is de VHP die pakiratigri een allerlaatste trap gaat nageven. Jij hoort er ook bij, maar pakiratigri heeft het over de VHP.


  Maak melding

 25. Zoals verwacht hebben de jaknikkers en kontlikkers in DNA hebben hun werk gedaan. Niet naar volks wil, maar naar mpp bouta’s wil. De teruggetrokken paarse ratten zullen weer in beeld komen om het volk te roven.

  Complete chaos bij de samenleving is niet uitgesloten. Afrekening zal binnenkort plaatsvinden.
  De VHP heeft haar best gedaan om deze wet niet door te laten gaan in het belang van het volk.
  Chan wordt steeds sterker en belangrijker voor Suriname.


  Maak melding

 26. pakiratigri 8 april 2020 At 17:27
  Don’t get me wrong Bumblegun, het is de VHP die pakiratigri een allerlaatste trap gaat nageven. Jij hoort er ook bij, maar pakiratigri heeft het over de VHP.
  —–
  Ga je pa en je ma een allerlaatste trap geven. Dat is bouta’s wil.


  Maak melding

 27. Wat een geblaf en gewouwel over en weer van de potlood en pen terroristen en papieren coup plegers, voor jullie informatie, niemand ontloopt zijn straf er wordt ook door het internationale gerechtshof en Interpol aantekeningen gemaakt en bepaalde zaken nauwlettend in de gaten gehouden, norjega, heeft zijn straf ook niet kunnen ontlopen, gaat u vooral op dezelfde voet verder, er is er straks één die het laatste lacht, (en jullie papieren tijgers zullen het zeker niet zijn).


  Maak melding

 28. Kondremangs
  Ik heb de DNA vergadering live gevolgd en wat mij is opgevallen. ….dat Hooghart zich niet kon gedragen en dat de oppositie kan praten als brugman. ……en een constructieve bijdrage wilde leveren en de jaknikkers van de coalitie alles afwezen. …..want het was al beklonken tussen de horror regering olv DiDiBri. …die weer niet aanwezig was. ….en zijn jaknikkers. ……
  Vergeleken met andere landen mogen wij tot nu toe in onze handen knijpen dat die corona virus niet meer slachtoffers heeft gemaakt in ons land. ……alleen werkt deze situatie in DiDiBri en zijn boevenbende hun voordeel. …..en kunnen ze nog meer proberen aan damage control te doen. …wat ze uiteraard niet gaat lukken. ……want we kennen het bekend verhaal van de aap en de scheermes. …..
  Natuurlijk zijn ze blij met die 400 miljoen SRD. …die weer in een bodemloze put gaat verdwijnen via de krabita anoes van Boefdraad en Djotelal. ………wat ik niet hoop is een uitstel van de verkiezingen. …..want dang wo ka Moro nanga moro. …….de jaren 80 herhalen zich en daarbij voelt veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri zich het best. …die schijtpijp. …en we zijn benieuwd naar de kandidaten van
  zijn destructieve partij. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 29. VHP en consorten zouden niet over moeten nemen. Het land pinaart dus jullie kunnen toch niets doen. Jullie willen komen om op olie $$$$$$$$$$ te wachten. Mooi niet.
  Zijn het niet de bushouders die klagen dat ze geen vreten hebben.
  VHP wilde protest want Staatsolie en velden van blok 58 worden verkocht. Rusland Jut de boel ook op. Nu hebben ze niets gezegd.
  Ik walg meer en meer van ze.
  gemodereerd

 30. Ik hou mijn hart vast. Ik heb net een video gezien waar er voor 100 SRD een pakket kan worden gekocht waarbij de rij mensen elkaar bijna met de borst tegen rug van de voorganger wordt gedrukt.

  “Amzad Abdoel (NDP) zegt dat gezondheidszorg prioriteit is en de middelen zullen vrijgemaakt worden, ook voor de kleine ondernemers die ondersteuning nodig. “Elk financieel belang is ondergeschikt aan de gezondheid”, voert Abdoel aan.”

  Ik hou mijn hart vast en ik heb het onderbuik gevoel dat het geld dat binnenkomt zowel als lening dan wel als gift hoofdzakelijk zal worden aangewend om eigen politieke gewin van de NDP.
  Uit het hart gegrepen hoop ik dat de NDP de verkiezing duidelijk verliest en dat de nieuwe regering transparant en helder bekent maakt wat financieel mis is geweest tijdens de NDP periode.
  Maar ook overgaat om het geld terug te halen van al die boeven al zou dat moeten met een wet zoiets van “een ieder is verplicht hun bezittingen op te geven. Bij weigering of valse informatie wordt het achterhaalde verbeurd verklaart”


  Maak melding

 31. @pakiratigri. De grootste verspreiders van fakenieuws zijn de betaalde trollen van Faya Pepre die iedere discussie op social media kapen en onmogelijk maken. Nep Facebook sites opzetten. Met nep profielen reageren. Allemaal centraal aangestuurd


  Maak melding

 32. Tot nu toe kent SU 10 geregistreerde besmettingsgevallen v.h coronavirus. Op een bevolking van ongeveer 550.000 is dat 0,002%. Alle besmettingen zijn tot nu toe traceerbaar en er zijn al een paar dagen geen nieuwe gevallen bijgekomen. Dat zijn de feiten.

  De huidige situatie rechtvaardigd objectief gezien dus helemaal niet de instelling van een soort noodtoestand met ernstige beperkingen v.d. rechten van burgers en extra macht/bevoegdheden aan een regering die een trackrecord van corruptie en machtsmisbruik heeft tenzij men kwade bedoelingen hiermee heeft of overdreven bangelijk is voor een virus met maar een beperkt sterftecijfer van 2 tot 3% v.d. geinfecteerden (overwegend ouderen/mensen die al een onderliggende gezondheidsaandoening hebben/mensen met overgewicht).

  Het zou anders zijn wanneer er ontraceerbare besmettingen (community spreading) plaatsvinden en het aantal oploopt tot in de honderden. Maar dat is tot nu toe niet het geval omdat de burgers zich in overgrote meerderheid aan de regels en adviezen hebben gehouden om een verdere verspreiding te voorkomen.

  De NDP is echter zo verziekt dat men covid-19 misbruikt heeft als excuus om hun macht uit te breiden. Men is uit op een sluipende en ‘gelegaliseerde’ invoering van een dicatatoriale/totalitaire machtsstaat.

  Deze wet is ingevoerd zodat zij een excuus kunnen hebben om financieel flink te gaan graaien (waarschijnlijk in de overgebleven kasreservetegoeden v.d. burgers en bedrijven bij de banken/CBvS) en om flink de geldpers te laten draaien om ongedekte SRD’s in de economie te pompen (monetaire financiering) met een verdere verhoging v.d. koers en een verdere verarming v.d. bevolking tot gevolg.


  Maak melding

 33. in eerste aanleg op voorstel van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën een noodfonds van SRD 400 miljoen goedgekeurd. Leningen op de lokale markt voor de financiering van het bedrag, hebben voorkeur boven de voorziening van voorschotten in afwijking van de Bankwet. De termijn voor de uitzonderingstoestand is maximaal drie maanden, met een mogelijkheid tot verlenging. De oppositie staat achter de Covid-19-maatregelen, maar de wet op de Staatsschuld en de Bankwet worden opzij gezet en schulden vanaf 2002 worden omgezet in een langlopende lening. Covid-19 wordt misbruikt
  —–
  Zoals verwacht het roven van het volk gaat gewoon door.


  Maak melding

 34. HOE KOMEN ZE AAN 27 STEMMEN.
  ZIJN SAPOEN EN CHITAN OOK BINNENGELATEN.
  WAS DAGOE VAN NICKERIE ALIAS KOETTA DOEKHIE ER WEER BIJ.

  DEZE DOMME INDIAAN DDB MET ZIJN ZWARTE RATTEN HEBBEN GEEN SCHAAMTEGEVOEL.

  HOMOFIEL ADHIN JOO MAAAAA PANG PANG SAKAASAKAA GOLOOO. KOM LA ME JE TRAPPEN IN JE KAULO MA PANG PANG TIENGI BEK. KOM!!!!!!ALOEBABA.


  Maak melding

 35. De ene na de andere wet wordt aangenomen nu. Waar waren deze awarie’s al die jaren dan? Na het leegplunderen van de staatskas, de ene na de andere leningen afgesloten, koers naar de maan geholpen en nu de ene na de andere wet aannemen?

  De verkiezing zal doorgaan omdat deze awarie’s weten dat er geen één internationale waarnemer zal zijn ivm de corona crisis om toezicht te houden op een eerlijke verkiezing. 10 jaar lang hebben ze gefraudeerd, daar zijn ze goed in


  Maak melding

 36. pakiratigri 8 april 2020 At 17:23
  Bumblegun,
  Je bent gewaarschuwd. Normen en waarden zijn kennelijk niet aan je besteed. Het wiel is allang uitgevonden. Jij hebt het wiel niet uitgevonden en kunt onmogelijk vaststellen wat racistisch is en wat niet. Je hebt dat reeds laten zien. Je hebt dus een verwrongen manier van denken. Het enige wat je doet is stoer doen. Niets meer en minder. Je komt jezelf wel tegen.

  Bij mijn weten heb ik nooit racistische opmerkingen gemaakt ofwel een bevolkingsgroep opzettelijk geschoffeerd. Ik heb slechts de woorden van Afonsoewa over keskieshies en yapyapies gebruikt. Omdat die woorden openbaar gemaakt zijn zonder dat Mw. Afonsoewa hiervoor gesanctioneerd werd, ga ik ervan uit dat de gebruikte woorden niet racistisch zijn bedoeld. Jij, en nog een paar anderen die hier met diverse aliassen debatteren, hebben het een discriminatoir karakter aan gegeven. Dat is jouw goed recht maar ga mij niet als racist neerzetten.
  By THE way indien mijn reacties racistisch zijn waren die meteen door de moderator verwijderd en was ik in de ban gedaan. Jij stelt dat ik onder twee andere namen hier mensen schoffeer. Desondanks ben ik nog niet in de ban gedaan. Je lijdt aan een gespleten persoonlijkheid. Ik zou zeggen zoek hulp ! Dr. Joemman , psychiater, zou je goed hulp kunnen bieden.


  Maak melding

 37. Nogmaals Bumblegun, je bent gewaarschuwd! Jij bent degene die steeds refereert naar zwartjes die geen land kunnen besturen. Een heleboel rare en ongeoorloofde handelingen pleeg je. Pakiratigri heeft je al gezegd dat je de woorden van Afonsoewa niet mag gebruiken om je eigen kwaadaardige ziel bloot te leggen. In wat voor tijd leven we dat jij mensen als apen omschrijft? Pakiratigri laat het hierbij. Denk goed na over je handelingen. Die zijn niet valide en druisen regelrecht in tegen de mensenrechten. Jij bepaalt de mensenrechten niet. Nog stommer ben jij om zich achter Afonsoewa te verschuilen.


  Maak melding

 38. Deze baas b (boeket) en zijn vrienden brengt met deze wet En nog verder naar de afgrond.
  Tijd dat hij opstapt.
  Ik hoop dat het Surinaamse volk tijdens de komende stemgang snugger is en snugger kiest, aan Suriname kan en moet veel beter worden.
  Oplichters, criminelen dienen het volk niet te dienen ja alleen als men het volk echt op één zet.
  gemodereerd

 39. Wat zijn velen blij dat ze uit Suriname vertrokken zijn. Morgen gaat de NDP een wetsvoorstel indienen tot herinvoering van de slavernij. In een achterlijk land kan je alles verwachten.
  gemodereerd

 40. 400 milj.waar halen ze dat vandaan, geen enkele instantie of bankconsortium zal ze lenen of het moet tegen 50% rente zijn. Of verkoop van staatsolie, niet die 20 % aandeel in de olie dat nog niet bewezen is rendabel te zijn, indien rendabel dan pas over 7 jaar in gebruik. Dus kan alleen maar zijn door verkoop van staatsolie. Geen noodtoestand,,jaren 80,maar een uitzonderingstoestand alleen maar om bouterse zijn toestand nog 5 en niet in Santo boma.
  Als bouterse zijn ogen sluit dan zul je een heleboel dna leden van nu en vroeger horen roepen a no mi. Suriname zal nog 1 keer moeten huilen door dit soort tuig uit te roeien, dan niet alleen vd ndp 100%,maar ook vd vhp ,NPS,abop,pl ,spa,Bep en enkele overlopers.


  Maak melding

 41. pakiratigri 8 april 2020 At 16:50
  Sabaku,
  Je bent de eerste die in het vangnet van pakiratigri gevallen is. Bedankt daarvoor. De vallen van pakiratigri werken feilloos.

  Ik heb geen enkel idee over welk vangnet je het hebt.
  Ik hoop niet dat je probeert uit te leggen hier dat je op hetzelfde niveau zit als mij.
  Ik heb je helaas al geruime tijd geleden gewogen en je bent veel te licht bevonden.

  Dus kruip maar weer lekker in je hol loser. Je bent gewoon de zoveelste mislukkeling hier op waterkant.net waarvan jij je bestaansrecht ontleent bij de gratie van een bordje BB en een parbo voor het volk.


  Maak melding

 42. @ jay
  Je hebt de situatie perfect verwoord. In mijn eerdere berichten had ik reeds gewaarschuwd dat deze criminelen het Corona virus zouden misbruiken. Het is echt gedaan met Suriname ook vooral dankzij de passieve houding van de doorsnee Surinamer. Elkaar voor rotte vis uitmaken en soms op de meest rascistische wijze bejegenen is meer regel dan uitzondering.

  Dit land is verloren en gedoemd nog verder de afgrond in te storten , want met deze zogenaamde noodwet gaan de moordenaar en zijn gevolg de verkiezingen manipuleren

  Hoe erg ik het ook vind voor de Surinamers die Bouterse liever zien gaan dan komen , maar er zal veel meer moeten gebeuren om van dit paars addergebroed af te komen .
  SURINAMERS GECONDOLEERD!!!!!!!!!!


  Maak melding

 43. Sabaku. Pakiratigri hoeft zich niet te meten aan wie dan ook. Niet om de reden zit pakiratigri op deze site. Pakiratigri is ook niet van plan mensen denigrerend te bejegenen. Voor iedereen maakt pakiratigri een diepe kniebuiging, behalve mensen die zich racistisch opstellen. Zorg ervoor dat jij niet racistisch bent aangelegd en dan heb je geen last van me. Het feit dat jij de lummel Bumblegun probeert te verdedigen is niet lovenswaardig. Ook jij hebt huiswerk voor de boeg. Maak het af!


  Maak melding

 44. Met de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 heeft de regering strafbare handelingen met de staatsfinanciën, gelegaliseerd. Dat zegt parlementariër Asis Gajadien. Volgens hem was het vanaf het begin reeds duidelijk dat de regering financiële voordelen wil halen uit deze wet.

  Schulden bij de Centrale Bank worden omgezet in een langlopende lening, waardoor de Bankwet en de Wet op Staatsschuld, niet langer opzij geschoven zijn. Tegen de overtreding van deze wetten, loopt een rechtszaak tegen minister Gillmore Hoefdraad.


  Maak melding

 45. Beste Surinamers, da a fesa van Deloesoe Dalla Boef gaat door.
  Hij is 100 X erger dan de toenmalige kolonisator!!!
  Een zgn Surinamer die Suriname opvreet. Neks no fout voor een Criminele brain.

  Het is fesa voor DDB. hUPA Waar is het feestje in de bakatjari van DDB.

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 46. Wanneer DDB een koloniale coup pleegt met
  behulp van de kolonisator, kolonel Valk
  als pion, kan je zaken verwachten erger dan
  slavernij !!

  Brute moorden op de bevolking,onder andere
  8 december-massamoord en Moiwana-massamoord !

  Onmetelijke corruptie en diefstal van goederen van
  de staat Sranan, van de burgers, van de bedrijven en
  van de staat Sranan !

  Zonder noodzaak is er nu een noodwet, die DDB en
  Paarse clan, weer miljoenen toespeelt zodat de burger
  denkt dat De Staat Sranan, niet failliet is !
  Het paarse wanbeleid heeft heel Sranan financieel
  uitgekleed, terwijl de schuldenlast van de Staat,
  bijzonder hoog is ! SRANAN is bankroet !

  De nieuwe NDP-slavernij zorgt ervoor dat alle Srananmans
  verplicht een zeer hoge persoonlijke schuld hebben
  opgebouwd, terwijl de vele miljoenen SRD en valuta, gewoon
  zijn verdampt, gestolen !
  De hoge schuld zal Sranan en de burgers, jarenlang teisteren
  en er zullen vele waardevolle zaken, eigendommen van het
  VOLK die onderpand zijn, in handen van buitenlanders en
  andere landen komen !

  Deze vernietiging is tot stand gebracht door Paarse Anti-
  Surinamers, gesteund door een onbekwame NDP-fractie
  die niets geeft om het Volk en om Ons land !

  Paarse “toppers” zijn alleen bezig geweest met eigen
  persoonlijke belangen en hebben wet en Grondwet meerdere
  malen verkracht, om hun malafide praktijken voort te kunnen
  zetten !

  Den Paars fufur politici nanga den Paars DNA-leden e vergiti
  tak wan GADO de !!!

  TEK YU AI LUKU !!!!!
  gemodereerd

 47. Waldo 8 april 2020 At 15:22

  Je hebt gelijk om te stellen dat we er in Suriname nog genadig vanaf komen. Maar ik houd mijn hart vast als de vliegtuigen weer mogen komen. Dan zijn we alsnog aan de beurt ben ik bang.
  Desalniettemin doet het crisisteam het erg goed. Maar hopelijk hebben ze al een exit scenario bedacht want je kunt de boel niet op slot laten tot er een vaccin is. Alhoewel. Misschien maar wel ook.


  Maak melding

 48. pakiratigri 8 april 2020 At 22:06
  Helaas heb jij mijn eerdere stelling niet voldoende kunnen weerleggen.

  “pakiratigri 8 april 2020 At 16:50
  Sabaku,
  Je bent de eerste die in het vangnet van pakiratigri gevallen is. Bedankt daarvoor. De vallen van pakiratigri werken feilloos.
  Ik heb geen enkel idee over welk vangnet je het hebt.
  Ik hoop niet dat je probeert uit te leggen hier dat je op hetzelfde niveau zit als mij.
  Ik heb je helaas al geruime tijd geleden gewogen en je bent veel te licht bevonden.”
  ==============================================
  Jullie zitten lekker te l.u.len over anderen maar zelf zien jullie die f…ing balk niet in jullie ogen. Je wilt koste wat kost je gelijk hebben. Die kun je van mij krijgen, geen probleem. Maar probeer een ander niet voor alles wat vies en vuil is uit te maken, terwijl jullie exact hetzelfde doen. En natuurlijk weet ik dat dit allemaal propaganda is.

  En zolang jullie je ogen sluiten voor alle misstanden die het Surinaamse Volk wordt aangedaan onder deze regering, zal ik jullie blijven bestempelen als mislukkelingen. Ik kan mij niet voorstellen dat jullie zo graag af willen van de blanken en dat jullie je vervolgens als slaaf gedragen van een zwarte (indiaan) of waar ie ook allemaal voor uit gemaakt wil worden. Diefstal is diefstal en volgens mijn woordenboek nog steeds geen lening. Als jullie nog steeds niet voldoende doorhebben dat jullie president die “witte man kaart” elke keer weer gebruikt om het volk te misleiden en zichzelf en zijn kornuiten te verrijken ten koste van het volk, dan kan niemand jullie meer helpen. Yepi no de moro.
  Trouwens tegenwoordig is het allemaal “Fake nieuws” die achteraf toch altijd weer waarheid blijkt te worden.
  Ik ben zelf totaal niet racistisch aangelegd en ook niet zo opgevoed, wat in jouw hersenen misschien een cliche is. Jij hebt mij ook nooit iets racistisch horen roepen hier in mijn postings, al hoewel jij mij dit, zoals een diehard NDP’er graag een stempel zou probeeren op te leggen. Ik weet het, ik lig niet op een lijn met jullie paarse rakkers, dus ben ik volgens jullie bekrompen denkwijze een verrader. Ik moest om wille van je afgod in 1980 ook het land verlaten. Ook dat maakt mij in jullie ogen een verrader. Om maar een voorbeeld te geven hoe simplistisch die garnalenhersenen van de NDP’ers werken.

  Ik sluit deze discussie verder, omdat ik verder niet in retoriek wil treden met halfslachtige warhoofden (om in de termen van jullie eigen one and only “kort lontje” te blijven).

  PS. Ik bedenk mij trouwens dat het gezegd moet worden, dat jullie, ofwel jullie familie of ouders goed moeten mee kunnen profiteren van die rotsooi die deze regering brengt. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat jullie, en dat geldt zeker ook voor die Waldo, gratis hier dag in dag uit die nonsense zitten te verkondigen.
  Zelf een mislukkeling doet dat niet.


  Maak melding

 49. Directie Trishul krijgt ernstige waarschuwing OWT&C

  De inkt onder de handtekening van de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 is nog niet droog of de directie van Trishul krijgt ernstige waarschuwing van OWT&C
  Het volk gaat nu steeds meer zien en voelen hoe dictatuur werkt!


  Maak melding

 50. Waarom zeggen de DNA leden, de ministers dat ze deze maand geen geld hoeven en dat het naar armen gaat die te kampen hebben met de problemen door covid 19
  gemodereerd

 51. Ramlal Bumblegum is weer bezig. Hoeveel daroe heb je weer naar binnen gewerkt.

  Ik lees de teksten van VHPers toch niet meer. Bij alle VHPers reacties scroll ik gewoon door.

  Al die Fake namen zijn al bekend.

  Ik vind het wel vreemd dat ze zo gefrustreerd zijn. Ze hebben blijkbaar de verkiezing al gewonnen, maar toch plaatsen deze gasten allerlei hartelijk reacties elke dag. Zouden deze gefrustreerde VHPers de buit al zien hangen?

  Als deze gefrustreerde kippen Suriname overnemen is het klaar met Suriname.

  Ik denk de VHPers gefrustreerd zijn, omdat ze het gevoel hebben dat ze hun economische belangen kwijt raken aan de Chinezen. Ze zijn niet zo sterk meer als vroeger en dat zit een bepaalde groep niet lekker. Jammer dan voor de VHPers. We leven in 2020. Door allerlei technologie is wereld kleiner geworden. Jammer hè.

  En nu geef ik jullie geen aandacht meer.

  Na verkiezing weer. Dooooeeeiiiiii


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.