Biza geeft startsein voor drukken oproepingskaarten

14
Biza geeft startsein voor drukken oproepingskaarten

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft het startsein gegeven voor het drukken van de achterzijde van de oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei 2020. Dit gebeurde op maandag 6 april bij Multiforms NV aan de Johan Adolf Pengel straat onder toezicht van de vertegenwoordigers van de werkgroep Oproepingskaarten, het Korps Politie Suriname (KPS) en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Alvorens er gestart is met het drukken van de officiële oproepingskaarten is er eerst een testprint gedaan door Multiforms NV. Deze test oproepingskaarten zijn daarna onder toezicht van de vertegenwoordigers van het KPS verpulverd.

Soebhas Bachoe, coördinator van de werkgroep geeft aan dat er 422.000 oproepingskaarten worden gedrukt. Bij Mutiforms NV worden de achterzijde van de kaarten gedrukt, terwijl de voorzijde met onder andere gegevens van de kiezers volgende week door de werkgroep op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zullen worden geprint. Bachoe zegt dat voorheen zowel de voor- als de achterzijde werden gedrukt door de externe drukker, maar op grond van evaluatie van de vorige verkiezingen is hierin verandering gekomen.

De achterzijde van de oproepingskaart wordt voorzien van de wetsartikelen met betrekking tot verhindering bij het uitoefenen van het kiesrecht en distributie details. De coördinator van de werkgroep vertelt dat op woensdag 8 april 2020 de achterzijden van alle oproepingskaarten gedrukt zullen zijn, waarna er nog twee weken is uitgetrokken om de voorzijde te bedrukken. Hij voegt eraan toe dat de twee weken te maken hebben met de maatregelen die de werkgroep heeft getroffen om de verspreiding van het COVID-19 virus te minimaliseren en de regels met betrekking tot de geldende lockdown.

De Surinaamse oproepingskaarten worden vanuit Multiforms NV onder politiebegeleiding gebracht naar het CBB. Op het CBB zullen eerst de bestellerslijsten (lijsten met namen van de kiesgerechtigden) per district, ressort en straat worden uitgeprint waarna de voorzijde van de oproepingskaarten worden geprint. Bij het printen is er een vertegenwoordiger van het desbetreffende districtscommissariaat aanwezig en een vertegenwoordiger van het OKB.

Bachoe geeft aan dat nadat de oproepingskaarten ook aan de voorzijde zijn bedrukt deze worden gecontroleerd en daarna verpakt. De kaarten worden dan opgehaald door de vertegenwoordigers van de desbetreffende districtscommissariaten. De oproepingskaarten worden op het commissariaat voorzien van een stempel van het districtscommissariaat en zijn dan klaar voor de distributie aan de kiesgerechtigden binnen hun gebied (colportage). De distributie van oproepingskaarten aan kiesgerechtigden is gepland voor 24 april.

Elke kiezer dient ten minste drie dagen voor de dag der stemming zijn oproepingskaart te hebben ontvangen. De oproepingskaarten zullen per district van kleur verschillen. Zo zijn de oproepingskaarten voor Paramaribo rood, Wanica blauw, Nickerie zwart, Coronie bordeaux, Saramacca bruin, Commewijne paars, Marowijne oranje, Para geel, Brokopondo grijs en Sipaliwini groen. Kiesgerechtigden moeten op 25 mei hun oproepingskaart en een legitimatiebewijs bij zich hebben om te kunnen stemmen.


14 REACTIES

 1. De bom is ontploft binnen de Regering NDP de schurken hebben geen geld meer ,Boefdraad zoek nog geld .

  Hopend dat de verkiezing kan door gaan zo dat de onderdrukkers nu weg gaan en een lege staats kast achter laten na 10 jaren onderdrukking .

  Jenny Simons was je niet moe van 24 uren vergaderen ,dan ben je nog een arts .


  Maak melding

 2. Ik tel de dagen af voor 25 mei.Dat Suriname en de rest van de wereld voor altijd verlost zullen worden van DB en zijn consorten.Want ze zijn werkelijk een vloek geweest voor het land Suriname.En DB was de grootste vloek.


  Maak melding

 3. laten we hopen, dat dit nooit meer voorkomt in ons land..

  maar z.a. altijd je weet maar nooit.. het dombo volk is niet te vertrouwen en kiest voor een al moes altijd voor de verleiding een ziel hebben ze niet..
  gemodereerd

 4. Geld zat voor propaganda van de verkiezingen!! Door de ‘noodwet’ komt er 40 miljoen vrij…, als ze dat ergens bij elkaar kunnen grabbelen.. Niet voor niets hebben ze die wederom binnen 24 uur aangenomen!!! Het moest, hoe dan ook!!! Net als die valutawet….., O ja.., als de verkiezing doorgaat!!


  Maak melding

 5. Wij van de Oppositie staan klaar voor de verkiezing al is de staats kast al leeg geroofd door de NDP Schurken

  Voor Jenny Simons van DNA hopend dat dit de laatste wet is dat deze fabriek gemaakt heeft .

  Slaap lekker Jenny Simons laat WC Hooghart of Sapoen naast jou komen slapen .

  Doehkie heb je gisteren ook mee met de toneel van de Schurken .

  Ramon Abrahams heb je nog genoeg bruine bonen .


  Maak melding

 6. Simons is compleet in crack. Succes sukkels. Mark my words again: leerkrachten worden taxichauffeurs en ambtenaren bedelaars en zwevers. Het gaat nu crack- down, niet om lock- down. Succes paarse paria’s.


  Maak melding

 7. BREAKING NEWS

  Mr. Poene Poene Sapoen{tje} is nergens lijsttrekker van de HVB.
  How come !!!!!

  Mr. Sapoen{tje} probeert in de schaduw dekking te zoeken … in de hoop de ten onrechte getoucheerde BELASTINGSGELDEN { DNA-lid} NIET terug te betalen.

  Mr. Poene Poene … zo gaat de … FRAUDE VLIEGER … die je jaren hebt opgelaten niet op !!!
  Je hebt jaren feest gevierd … samen met de Paarse Boeven … BUT NOW THE END IS NEAR !!!!!

  Het geldt ook voor de Nietszeggende Overloper uit Saramacca !!!!!!!

  In Wanica is Sapoen{tje} slechts LIJSTDUWER …. de HVB de afgrond in !!!!!

  HVB = Huis Van Bewaring {Strafoe Oso } …. de permanente woonadres van de PL OVERLOPERS en de PAARSE BOEFDRADEN … GRAANOOGSTEN … ABRA{BOEF} HAMSEN …
  MI-SJI-KABANEN … BOUVAKKEN … AB{D}BOELERS … een prachtig Bont Gezelschap !!!!

  Ben benieuwd naar de KANDIDATEN van de Nationale Dieven/Berm Partij !
  Ik hoop dat de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse …. de Lijsttrekker wordt … WE LUSTEN HEM RAUW …. PIER BORSOE … V.V. @ Waldo … Joe Jere !!!!!


  Maak melding

 8. Biza geeft startsein voor drukken OPROEPINGSKAARTEN … zijn er onafhankelijke waarnemers aanwezig. De Paarse Fraudeurs zijn tot alles in staat !!! Geef ze een hand … ze pakken alle vijf{5} vingers !!!!!!!

  Oppositieleden …. laat je niet Misleiden !!!! Waakt … ze zijn nogmaals tot alles in staat !!!!!!


  Maak melding

 9. @Mul

  Gelijk heb je dat deze graaiers van alles in staat zullen zijn om te gaan frauderen.

  Ik vraag me af wat de functie van Jap-japie afonswa zult zijn in de HVB?????


  Maak melding

 10. 422.000 kaarten gedrukt???????????voor 2020.
  in 2015 hebben maar 250.000 mensen echt gestemd!!!!!
  in 2015 maar 350.000 kaarten gedrukt. ( waar zijn de 100.000 kaarten gegaan????)

  aftreksom: voor 2020 is 422.000 kaarten gedrukt – 300.000 kaarten (mensen die stemmen) is 122.000 kaarten die overblijven.

  met deze 122.000 die overblijven zal de paarse getto flink gaan stoeien en stelen en frauderen.


  Maak melding

 11. Wie meent te denken dat de verkiezingen op een eerlijk wijze zal verlopen moet ik teleurstellen. Het volk zal vierkant achter Bouterse en de NDP staan maakt niet uit hoe slecht men het in Suriname heeft.
  Men staat liever achter een president die de ontwikkeling van het land vooruit brengt ilv achter mensen die juist het land tot ontwikkeling willen brengen. Er staan nieuwe partijen met nieuwe bloed zoals STREI en anderen die het beste voor hebben met het volk. De NDP heeft zich nooit om het volk bekommerd dan alleen maar met loze beloftes en voedselpakketten de mensen in toom te houden. Dat is de NDP goed gelukt.


  Maak melding

 12. Correctie:
  Men staat liever achter een president die de ontwikkeling van het land vooruit brengt ilv achter mensen die juist het land tot ontwikkeling willen brengen

  Moet zijn
  Men staat loever achter een president die de ontwikkeling van het land tegenhoudt……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.