Overtreders avondklok zullen langer opgehouden worden op politiepost

18
Archieffoto - aanhouding door de politie
Archieffoto - aanhouding door de politie

Korspchef Roberto Prade heeft maandagmiddag tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat overtreders van de partiële lockdown beter bekend als avondklok langer opgehouden zullen worden op een politiepost. Dat betekent dat zij die zich na 20.00 uur zonder een valide rede over straat begeven, niet meer om 06.00 uur de volgende ochtend vrijgelaten worden. Artikel 11 van de Politiehandvest biedt de politie de mogelijkheid om degenen die zich schuldig maken aan deze overtreding maximaal 24 uur op te houden. “Hoewel het aantal rellen is afgenomen, is dat nog te veel”, aldus korpschef Prade.

Naar zeggen van de korpschef deden de meeste rellen, waaronder barricades, zich meer in het zuidelijk deel van Paramaribo voor. Ephraimzegen, Nieuw Weergevondenweg en Abrabroki zijn enkele gebieden waar de politie heeft moeten ingrijpen. Momenteel is de politie op zoek naar twee heren onder de 20 jaar, die zijn aangezet door ouderen om te rebelleren. De twee zijn reeds in beeld gebracht bij de politie en zij hopen de bende zo gauw mogelijk op te pakken.

De politie heeft verder ook het initiatief genomen voorlichting te gegeven in de zuidelijke buurten van Paramaribo over de partiële lockdown, via het beschikbare geluidsapparaat in de politieauto’s. Op deze manier worden ouders gevraagd te letten op hun kinderen en erop toe te zien dat zij thuis zijn tussen 20.00 uur en 06.00 uur.

Korpschef Prade bedankte de Surinaamse samenleving voor hun bereidwilligheid om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Volgens hem zijn er nog mensen die zich onwillig gedragen, maar tegen hen zullen maatregelen getroffen worden. Zondagavond 29 maart 20.00u is de avondklok, als onderdeel van de afgekondigde partiële lockdown vanwege het coronavirus in Suriname, voor twee weken ingegaan.

18 REACTIES

 1. Goede zaak. Er zitten asociale gasten in deze wijken die flink aangepakt dienen te worden.
  Hardleers. Sommige van deze gasten smeken om hardhandig afgeranseld te worden voor zij gaan beseffen dat dit menens is.


  Maak melding

 2. De hele massa in de gevangenis gooien tot 26 mei zou mooi zijn. Maar dat zie ik niet gebeuren. Deze idioten zijn de aanhangers van misikabs. Tegen roofmoorden etc treedt hij nooit op. Maar Chan zal een einde hieraan brengen. Veiligheid van het volk is nummer 1 prioriteit.


  Maak melding

 3. Onder de paarse regering hebben de veiligheidsdiensten nooit goed gefunctioneerd. President Santhoki gaat straks de boel opruimen. De VHP is een partij van law and order. Dus ja deze raddraaiers hebben straks te vrezen. Bouterse heeft 1 troef in handen namelijk de verkiezingen uitstellen ivm met Covid 19. En ja ik zie dat gebeuren. De paarse kliek is de wanhoop nabij.


  Maak melding

 4. Wat ????? De lange lat eroverheen als in India en Pakistan, die zie je niemand meer behalve (helaas zielig ) de daklozen.Dat sommige hersenloze figuren alle regels aan hun laarzen lappen is niet de schuld van de regering,dus ik persoonlijk beschuldig niemand van de regering ! Mensen die ondanks het avond klok buiten lopen zonder een grondige reden bv ( dokter, ziekenhuis, ) sanctie in de vorm van een flinke boete laten betalen. (300 Srd. ) Dan is het afgelopen met de koppigheid, saka saka !!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Asociale gasten zitten overal ja zelfs in de DNA.
  Voorbeeld:
  Simons weet dat bij het indienen van een nieuwe wet een ieder inclusief de oppositie tijd word gegeven om de nieuwe wet te bestuderen.
  Dit wetende doet Simons iets raar ze zegt “de meerderheid heeft gekozen om de nieuwe wet in behandeling te nemen”.
  Vraag
  is dit sociaal of asociaal gedrag? Wetende dat jij als voorzitter in jou kamer de bepalende factor bent.
  Simons en Bouve zeggen al te vaak “de stoel is niet bespreekbaar je moet respect hebben voor de stoel”
  Simons telling lies
  Yes papa
  Simons cheating
  Yes papa


  Maak melding

 6. @Koos
  Bouterse heeft 1 troef in handen namelijk de verkiezingen uitstellen ivm met Covid 19. En ja ik zie dat gebeuren. De paarse kliek is de wanhoop nabij.

  Of juist niet uitstellen omdat de internationale waarnemers wellicht niet zullen komen vanwege mogelijke besmetting met het Covid 19 virus. Het is te verwachten dat de verkiezing op 25 mei a.s wel zal doorgaan.
  gemodereerd

 7. Als ze gepakt worden op straat als ze daar niet moesten zijn,dan niet in de politie wacht kamer laten zitten tot ze weg kunnen.Gooi ze in de cel bij al de criminelen.Als ze dan nog een beetje fatsoen in zich hebben,gaan ze nooit meer tegen wet en regelgeving zijn.


  Maak melding

 8. Plee-si- dent Chan?? Mop van ht jaar.
  Hij is het niet waardig om dat te zijn. Zn glorie tijd is nu. Alle soorten wilde leugens op tv van hem.
  En de vragenstellers deugen ook niet.
  Belfort zou nu zn soortgenoten moeten oproepen zich te gedragen.
  Nee oproer daar is hij goed in. Dus mer oude NF krijgen we 4 presidenten. Van vhp, nps, abop en pl
  Met zo een labiele groep kan men weer niets doen voor het land. Dank zij Bouterse zijn de mensen naar olie gaan boren.
  Iedereen weet er is olie. Maar ballen moet he hebben om er iets mee te doen.
  gemodereerd

 9. Er word wel kordaat opgetreden door de politie,en hardere maatregelen zijn wel nodig…alleen valt het mij wel op dat in die gebieden de meeste paarse en gele vlaggen hangen 🤔🤔 ..spiegelt men zich daar aan hun leider???
  gemodereerd

 10. Als er structureel gewerkt is om de massa dom(analfabeet) te houden, werkloos te maken en te verblijden met een C- kwaliteit voedselpakket, dan krijg je ongehorigen.


  Maak melding

 11. We zullen dit we zullen dat doen een hele week wordt er al gezuld zoals gewoonlijk eindstand poepebille op deze manier wordt je nooit serieus genomen door de lowlife awaries


  Maak melding

 12. ZIJN KLEINE JONGENS PAKT PRADE OP.

  DE GROTE BOYS OPPAKKEN KAN HIJ NIET.

  DAN SCHIJTEN ONZE AGENTEN MET BORO DJOKIES TIEN KLEUREN STRONT.

  FREDE NO KA . DAN ZIJN ZE ECHT BIGI BOBOS


  Maak melding

 13. Vele denken dat de ndp niet in de coalitie zal komen foute gedachte suriname is een apart land net zo zijn Surinamers uniek dus de president zal nooit misbruikt maken van de corana virus om de verkiezingen te verschuiven want dat hoop de oppositie voor meer politiek gewin. De president weet dat zijn partij zeker 20 zetels gaat halen dus voor de ndp gaat alles door mist dat corana meer slachtoffers maak dan gaat de gezondheid voor. En let gaat de verkiezingen door dan moet 27 mei goed in de gaten houden hoe vele bedrogen uit gaat komen want alle partijen die niet met ndp zouden werken zal gaan vertellen dat het de wil van de kiezers is


  Maak melding

 14. Guno 8 april 2020 At 00:27
  “De president weet dat zijn partij zeker 20 zetels gaat halen dus voor de ndp gaat alles door mist dat corana meer slachtoffers maak dan gaat de gezondheid voor.”
  – Als de meeste Surinamers weer zo lui zijn om niet te gaan stemmen wel ja. Dan zal je stem naar Ndp gaan. Daarom is het belangrijk dat een ieder op een andere partij zoals, wat wel een goed voorbeeld is, de VHP.
  Als je 1+1 kunt optellen dan weet je dat de andere partij al heel erg veel geld heeft gestolen en jouw mama en papa en elke keer weer opnieuw probeert te verkopen plus hele stukken van het land.
  Guno, jij denkt dat een man die in 1980 dictator is geweest, zo een 40 jaar later een heel zacht koekje is geworden en alles beter zal doen dan toen(?) Ja, jouw geld opmaken ja en stelen ja.

  Kan je dan ook verklaren waarom onder zijn bewind er zoveel is gestolen? Waarom het slechter gaat dan ooit tevoren met Suriname? Waarom het een junkstatus heeft? Bijna geen productie heeft, geen banensector en waarom het enkel en alleen maar slechter met het land en de mensen gaat? Om maar even een paar dingen te noemen, ten nadelen onder het bewind van deze druglord? Kan je dat ook allemaal even verklaren Guno? 🤔

  Im waiting 😴


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.