Gestrande reizigers in Nederland toch niet voor Pasen terug naar Suriname

25
Reeds 508 gestrande reizigers teruggehaald naar Suriname

Het streven van de Surinaamse regering, om in Nederland gestrande reizigers voor Pasen (komend weekend) naar Suriname terug te brengen, gaat niet lukken. Dat heeft directeur Nationale Veiligheid Danielle Veira vandaag aangegeven op de COVID-19 persconferentie.

Omdat Nederland veel corona doden telt moeten mensen zorgvuldig getest en gescreend worden op het coronavirus. “Je kan niet iedereen op een vlucht plaatsen, niet wetende wie daadwerkelijk besmet is of niet” aldus Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid.

Precies een week geleden liet Veira nog weten dat de regering bezig was de nodige voorbereidingen te treffen om haar staatsburgers voor Pasen op Surinaamse bodem te hebben. Naar schatting zitten ruim 700 Surinamers momenteel vast in Europa, waaronder de grootste groep in Nederland.

“De situatie verandert snel, waardoor we nu nog niet ready zijn om voor alle mensen die binnen zullen komen, op te vangen. De situatie in het land is nog niet beheersbaar, waardoor we de zorg van de repatrianten nu niet kunnen garanderen. Pas als we georganiseerd zijn, kunnen we de langenoten uit Nederland terughalen” aldus Veira.

Veira vroeg de gestrande mensen in Nederland om nog even geduld te hebben. Inmiddels zijn als onderdeel van het repatriatie proces reeds 513 personen naar Suriname gehaald door de Surinaamse overheid. 

Damaru is een van de Surinamers die momenteel gestrand is in Nederland:

https://www.facebook.com/dino.canterburg/videos/3106993119367318/


25 REACTIES

 1. Wat niet kan dat kan niet. Dan maar daar blijven. Pasen in Su of in Nl mkt niet uit. Niet veel te doen. Kerk kan je niet eens. Ga bidden en bezinnen.
  Die dame mt haar grote mond wilt in thuisquarantaine en staat moet ht bekostigen. Blijf dan daar.
  Klaar. Probleem opgelost.
  We hebben 500.000 Surinamers die we moeten beschermen
  gemodereerd

 2. In Suriname lukt niks tog ? Alleen maar een grote mond en alleen maar een trots gevoel met heel veel BS! Deze mevrouw met haar grote mond is geen knip voor de neus waard.
  gemodereerd

 3. Damaroe Zijn info klopt niet dat men opdracht geeft om ze te doden en gado no mang jepi in dies gewoon voorzichtiger en je weerstand moet goed zijn veel vm c


  Maak melding

 4. IN WELKE LANDEN WORDT ER OPDRACHT GEGEVEN OM MENSEN DIE BESMET ZIJN MET HET CORONA VIRUS TE DODEN.

  DAMARU, VERTEL IN WELK LAND BAJA?

  JOUW BREAKING NEWS HEB IK NOG NIET GEZIEN IN HET NOS JOURNAAL OF GELEZEN OP NOS TELETEXT OF DIVERSE DAGBLADEN.

  VOLGENS MI YU E MEKI TORI SPANG DAMARU


  Maak melding

 5. Damaru, je praat nu wel heel anders. Je baas gaat geen ka voor je doen. En nu jij, er is geen geld en ook geen vliegtuig om jullie terug te brengen. En die veira, ze moet nu schreeuwen, blijven jullie daar en wacht rustig af. Zie maar hoe je het overleefd. Alweer een belofte die ze niet na kunnen komen. De KLM gaat ze helpen let maar op.


  Maak melding

 6. Trouwens die dame op de foto werkt voor de KLM. Ik hoop dat ze thuis gaat nadenken hoe ze nu verder mensen gaat kleineren. Mijn woorden worden waarheid. Wat een ongemanierde stront wijf.!!!!!!!


  Maak melding

 7. Het demente fossiel TRALALUL laat zijn eigen volk keihard in de steek en zit met zijn “deskundigen” te bekokstoven hoe ze Staatsolie zullen gaan verpatsen.


  Maak melding

 8. Voorlopig geen repatriëringsvluchten vanuit Nederland
  GFC NIEUWS- De repatriëringsvluchten vanuit Nederland zijn voorlopig stopgezet. Dit geldt ook voor de vluchten binnen de regio.
  Dit kwam maandagmiddag naar voren tijdens een persconferentie van het Covid-19 Managementteam.
  Kolonel Danille Veira benadrukte dat het team ervoor moet zorg dragen dat de mensen veilig worden ontvangen. Zij riep de gestrande burgers om vol te houden, omdat zij niet inde steek gelaten zullen worden.
  De repatriëringsvluchten vanuit Suriname gaan wel door.

  Begrijpelijk dat de regering die mensen niet in Suriname wil hebben, aangezien de Regering de kosten NOOIT zou kunnen dragen, Suriname is failliet. Deze regering kan zelfs essentiele bedrijven nog geeneens tegemoet komen. Laat de president maar al het gestolen geld door wanbeleid en corruptelingen terug storten. Hoe is het mogelijk dat hij binnen enkele jaren een multi miljonair is geworden? Hebben zijn volgelingen zich dat ooit afgevraagd? Hij en de kleine roversbende om hem heen hebben nergens gebrek aan, dan komt hij met mooie verhalen dat hij het volk begrijpt. Hij zorgt wel, dat hij goed beschermt wordt op zijn zogenoemde “broko bakka” Lees ook het stuk verschenen op De Ware Tijd van maandag 6 april 2020 :

  President onderkent impact COVID-19 op leven

  PARAMARIBO – President Bouterse onderkent dat het COVID-19-gebeuren ook een enorme impact heeft op het leven van de Surinamers. Dit kwam maandagavond naar voren in een speciale televisieuitzending van het Nationaal Informatie Instituut (NII).

  Het staatashoofd heeft zich in Saramacca enkele dagen teruggetrokken om zich met andere toppers te buigen over het COVID-19-vraagstuk. “U weet COVID-19 heeft de wereld in zijn macht. Het is een enorme crises. Elk land lijdt eronder en er zijn enorme kosten eraan verbonden. Wij hebben ons teruggetrokken om na te gaan hoe wij de consequenties die voortvloeien uit het geheel binnen wettelijke regelingen moeten aanpakken. We hebben gezien wat er in het buitenland gebeurt. Fabrieken sluiten en de productie gaat achteruit. Werkgelegenheid gaat verloren met als gevolg een toename van werkloosheid. De inkomsten voor de overheid die voortvloeien uit belastingen nemen af. Tegelijkertijd dreigt jou heel privéleven in elkaar te storten”, aldus het staatshoofd.
  Bouterse geeft verder aan te beseffen dat onder anderen taxichauffeurs en buschauffeurs eronder lijden, omdat zij haast geen ritten krijgen. Ook de muzikanten hebben geen inkomsten, omdat zij, vanwege het WHO-verbod op samenkomsten van groepen bestaande uit meer dan tien personen, niet kunnen optreden. “Op één of andere manier moeten deze mensen aan middelen komen. Het land zelf heeft die middelen niet en tegelijkertijd hebben wij de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u moet kunnen eten. U moet kunnen bellen. U moet medicijnen hebben. Wij hebben de verantwoordelijkheid vooral naar de kleine man toe.”
  Het staatshoofd wil dat de gemeenschap weet dat hij en zijn team zich continu buigen over hoe veilig te blijven stellen dat gezinnen in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De president zegt verder dat het bedrijfsleven uitbetaald moet worden voor geleverde prestaties. Hij zegt dat er afgestemd zal moeten worden hoe dit zal worden afgehandeld. Het staatshoofd is vanwege zijn verantwoording naar de burgers ook voortdurend in overleg met deskundigen hoe adequaat in te spelen op de uitdagingen die COVID-19 met zich teweegbrengt in Suriname. Hij roept in zijn toespraak de Surinaamse burger op om zich te houden aan de instructies van het nationale COVID-19-management team. “Indien u dat niet doet dan brengt u anderen en u zelf in gevaar.”
  Een nationale opstelling, waarbij het verspreiden van fake news achterwege wordt gelaten, is volgens de president in deze periode hoognodig. Ook minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en Staatsolie-directeur Rudolf Elias kwamen aan het woord. Zij ontkrachten de valse berichten als zou er sprake zijn van de verkoop van Staatsolie of olieaandelen in Blok 58.
  gemodereerd

 9. Heel Suriname ligt op z’n gat en de regering heeft GEEN middelen om bij te springen. Al het geld van Suriname in=s in de zakken van de CORRUPTELINGEN verdwenen.
  Ze zijn harteloos en onbeschaamt om met mooie verhalen en voorstellen in de media te komen, met als doel de totale Surinaamse gemeenschap, zand in de ogen te strooien. Met komt constant met populistische verhalen,dat het land vooruit gaat en met de vondst van olie in blok 58, Suriname een mooie toekomst tegemoet mag zien. Wat men er NIET bij verteld is : dat het zeker 6 a zeven jaar zal duren voor de gevonden olie in productie zal gaan. En een ander ding is dat moet blijken dat de olie van dusdanige kwaliteit zal blijken te zijn, dat het rendabel zal zijn OM het te ontginnen.
  Oeng liebie mi.

  Maar…… God’s molen maalt langzaam, maar ZEKER.
  God Zij met Suriname !!!!!!!!


  Maak melding

 10. Op kosten van de Surinaamse regering kan men de gestrande reizigers naar een hotel sturen.
  Is dat zo moeilijk voor Suriname. Of wacht even er zitten VIPS er tussen, waren er VIPS gestrand in Nederland, had men een goede hotel voor hen uitgekozen.

  Dus zo gaat Suriname om met hun burgers in het buitenland.


  Maak melding

 11. Er is een groot probleem… Hoe komen de gestrande Surinamers weer in Suriname .. Wie heeft in ndp nog een imago om met Nederland te praten… Niemand… En zal of moet Nederland naar schurken luisteren.. Ndp schurken noemen het een straf van God.., wat brengt dat voor deze mensen. Slm personeel is 100 procent ondergedoken..,,, jullie moeten ons niets vragen,, zeggen ze in Amsterdam en Rotterdam …


  Maak melding

 12. Bouterse noemt zich zelf volkspresident maar in tussen land hij zijn landgenoten wegrotten in het buitenland.

  @Djogoman, God’s molen moet maar wat sneller malen om die tralala president af te zetten.


  Maak melding

 13. Ezels het gaat niet om het komen naar Suriname. Het gat erom dat deze mensen uit corina land willen bepalen waar ze naartoe willen. Ze willen geen sdr 9500.– betalen. willen niet in overheidsquarantaine. Ze willen de rest van Su komen besmetten.
  Die vrouw mt haar grote bek zit in beveiliging. dat bedrag is te hoog. Denk je dat de beveiliging 24/7 in wind en weer bij je huis komt staan?? Denk je dat hij je corona toilet komt gebruiken?? Moet hij bij je schutting plassen??
  Blijf waar je bent. Na covid zien we wel verder. Dus Klm brengt ook niemand
  gemodereerd

 14. ik vind het belachelijk dat de gestrande mensen moeten pienaren. geen geld alleen stress..aub help ons terug te brengen naar geliefd suriname..
  gemodereerd

 15. Pas als we georganiseerd zijn, kunnen we de langenoten uit Nederland terughalen” aldus Veira.))))))))))) wat hij probeert te zeggen is pas als we ergens geld gebedeld hebben dan gaat het gebeuren tot die tijd weten we echt niet hoe of wat we moeten doen want wij kunnen zelf niet denken en uit ons zelf handelen omdat wij eigenlijk niet geschikt zijn voor onze functie


  Maak melding

 16. Deze regering behandeld zijn eigen burgers als tweederangs burgers. Verschrikkelijk en ontoelaatbaar. SLM lachwekkend ook. Maar ergens snap ik de angst voor het virus wel als ze deze mensen terughalen. Want met tien besmettingen(zijn er vast veel meer) staat het land al op zijn kop. Belachelijk ook dat je voor je eigen quarantaine moet betalen. Hoe verzin je het. Maar met een zorgsysteem dat vrijwel niets voorstelt is de paniek groot en weet men niet hoe te handelen.


  Maak melding

 17. @Wendy
  Echtwaar?
  Je hoopt dat bouta 500 000 surinamers gaat beschermen?
  Begin dan de surinamers gratis quarantinezorg te veschaffen zonder een prijs van 9500srd!
  Het is de zorg van Suriname om de gestrande passagiers thuis te brengen.Nederland gaat ze niet testen dat is hun verplichting niet.De surinamers die terug vliegen moeten op zanderij getest worden en verwezen worden naar quarantine zorg.
  Jij praat als een ware ndper!
  Jij hebt liever dat de surinamers in Nederland blijven steken want thuis zullen ze een last betekenen voor je baasje!
  De ndp bewijst keer op keer dat zij haar mond voorbij praat zonder een plan te hebben.Nu proberen ze de gestrande passagiers en Nederland als schuldigen te kleuren.
  Medische zorg in Suriname is gewoonlijk treurig en tragisch onder bouta en coronavirus maakt het alleen maar erger.Dus@Wendy,voor de coronavirus epidemie in Suriname stelde de medische zorg niets voor..

  Ga dus geen excuusjes verzinnen om je baasje bouta te verdedigen…


  Maak melding

 18. Het voordeel hiervan is dat deze mensen en natuurlijk hun achterban nooit meer op de NDP zullen stemmen. Net als de buschauffeurs, die in tegenstelling tot 5 jaar geleden, met paarse vlaggen rondreden.


  Maak melding

 19. Die Veira DOE WETdie heeft geen kaas van kennis.
  Eerlijk zijn geen geld om terug te repatriëring . Gaat ze vergelijken met Nederland Oen
  Inwoners 18 miljoen Suriname nog geen 400 duizend
  gemodereerd

 20. Als een van zijn djoeka aanhangers nou een kruid uit het bos aanwijst waarmee die coronavirus bestreden kan worden, dan kan het land goud verdienen.


  Maak melding

 21. Nederlanders die in Suriname vastzitten en terug willen moeten 7500 euro betalen als ze willen dat de Nederlandse regering terughaalt. Er zitten ruim 1000 Nederlanders vast in Suriname.


  Maak melding

 22. Ik snap dat de Surinaamse regering de kans op meer besmettingen zo klein mogelijk wilt houden (o.a. vanwege medische capaciteit). Dat kan alleen als een ieder zich aan de maatregelen houdt. Een ieder heeft de eigen verantwoordelijkheid om zich hiervoor in te zetten, dat kan de regering niet alleen. Maar dan moet zowel de regering als de bevolking de goede wil tonen. Diegene die in thuisquarantaine zit moet zich aan de regels houden. Wanneer dat niet zo is, moet de regering betreffende persoon beboeten en niet een hele groep die zich wel aan de regels houdt hiervoor afstraffen door een belachelijk bedrag van 9500 SRD te vragen voor de veiligheid waar de regering zelf verantwoordelijk voor is en andere oplossingen kan invoeren om dit te garanderen. Zijn bijvoorbeeld de sportscholen en andere ontmoetingsplekken bijvoorbeeld al gesloten? Los van een avondklok kan ingesteld worden dat je alleen de straat op gaat mits noodzakelijk.

  Daarnaast zou er een onderscheid moeten worden gemaakt tussen Surinamers die zich in Nederland bevinden (en waarschijnlijk bij familie kunnen verblijven) en Surinamers die zich buiten Nederland bevinden (en op hotelkamers moeten leven). De Surinamers buiten Nederland kunnen Nederland niet in omdat Nederland de grenzen voor mensen met een toeristenvisum heeft gesloten en mensen uit het buitenland pas terug laat reizen als zij een transfer hebben naar Suriname (wat nu dus is opgeschort). Die mensen buiten Nederland zouden met voorrang op een vlucht naar Suriname moeten kunnen vliegen. Kan de Surinaamse regering geen uitzondering maken voor de groep Surinamers die in het buitenland vast zitten en dus niet bij familie etc terecht kan, maar wachten op een repatritiëringsvlucht van Nederland naar Suriname voordat zij überhaupt Nederland in mogen?
  gemodereerd

 23. Een dolgedraaide regering die niets om zijn staatsburgers geeft. Hoe kun je dan op je eigen mensen kunnen vertrouwen om het land vooruit te brengen. Wat een neergang van de politiek.
  Het zijn gewoonweg schaamteloze beesten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.