Digicel Suriname doneert US$ 150.000 equipment aan Volksgezondheid

19
Digicel Suriname doneert US$ 150.000 aan equipment aan Volksgezondheid

In het kader van de COVID-19 pandemie heeft Digicel Suriname het initiatief genomen om een gift te schenken aan het ministerie van Volksgezondheid en de totale Surinaamse gemeenschap. Het bedrijf heeft 50 smartphones, postpaid dataplannen en personal protective equipment (PPE) ter waarde van USD 115.000 geschonken. De totale waarde van de schenking bedraagt USD 150.000

Naast deze giften heeft het bedrijf ook aan de Surinaamse gemeenschap gedacht. Alle Digicel gebruikers kunnen vanaf nu gratis op de COVID-19 en World Health Organization website om de juiste informatie rond de pandemie te halen in plaats van fake nieuws op het internet.

“Wij zijn dankbaar met alle geschenken, klein zowel groot”, aldus minister Elias. Hij is van mening dat het initiatief dat Digicel Suriname genomen heeft heel goed is, omdat communicatie tijdens deze pandemie cruciaal is. De giften zullen ingezet worden voor de Cubaanse en Surinaamse artsen.

De schenking vond vrijdag 3 april plaats op het ministerie onder aanwezigheid van minister Antoine Elias, de CEO van Digicel Suirname Deonarine Gopaul, Head of Marketing Eugenie Haynes en andere marketingmedewerkers.

19 REACTIES

 1. Goed zo bedankt Digicel.
  Beter dan de fake nieuws berichten dat oppositie doneerd.
  Dit zorgt niet voor onrust.
  Ik walg meer en meer van Vhp, Nps en Pl.
  Ik haat onruststokers.
  Ik haat mensen die liegen. Een leugenaar is een moordenaar.
  Als je liegt zegt dat alles al van jij als persoon.
  Ik kijk op naar mensen met positieve blik en gedachten.
  gemodereerd

 2. Wat gaat de Surinaamse overheid doen om de ondernemers financieel bij te staan in deze crises. Bouterse houd de prachtigste lul verhalen maar hij rept met geen woord over de ondernemers.


  Maak melding

 3. Beter!! Een donatie in materie dan in contante. Contanten zou sowieso verdampen en nimmer op zij plek terecht komen.
  En die smartphones gaat naar de Cubanen waarom heeft de regering niet voor gezorgd. Of is dit een druk op digicel vanuit de regering???

  En?? Wat heeft / zult de regering voor bedrijven kunnen betekenen???

  Soso vraagtekens???


  Maak melding

 4. Dus 1 deze dagen of na de Corona gedoe groot feest in Ocer, ivm deze donatie van Digicel ! Het drank en rijst met bruine bonen zullen genoeg zijn, om het domme aanhangers van NDP tevreden te stellen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Wat mij opgevallen is dat door de Corona virus alle aandacht van de hete punten zijn verstomd hetgeen een uitkomst is voor de NDP en coalitie leden alsook de ministers en de president
  Hete onderwerpen zoals
  – 100 miljoen van de burgers. Waar is deze aan besteedt?
  – Nieuwe valuta wet
  – Kort geding nieuwe valuta wet
  – Nieuw omtrent van Trikt
  – jaarrekening vanaf 2016 van de CBvS nog niet ingediend
  – Rechtmatigheid van alle wetten waar de 2 PL leden aan hebben deelgenomen
  – Rechtmatigheid van de DNA 49 leden i.p.v. 51 leden
  etc etc


  Maak melding

 6. @koos,
  De inkomsten van de overheid / de staat zijn niet toereikend omdat de overheid continu wordt geconfronteerd met een begrotingstekort. Het merendeel van de ondernemers heeft altijd wel goed kunnen verdienen. Zij hebben dus buffers kunnen aanleggen voor minder gunstige tijden.


  Maak melding

 7. RobG 7 april 2020 At 13:17

  @koos,

  De inkomsten van de overheid / de staat zijn niet toereikend omdat de overheid continu wordt geconfronteerd met een begrotingstekort. Het merendeel van de ondernemers heeft altijd wel goed kunnen verdienen. Zij hebben dus buffers kunnen aanleggen voor minder gunstige tijden.

  =================================

  Maar de srd is ook flink afgewaardeerd. Wat blijft dan nog over van die buffers. De overheid moet ervoor zorgen dat verhuurders van winkelpanden kortingen gaan geven of denoods voor een periode van 3 mnd geen huur meer hoeven te betalen. Die groep verhuurders kunnen het wel lijden. Zou rampzalig zijn als straks geen mkb meer is in Suriname.


  Maak melding

 8. De regering wordt inderdaad recht gehouden door leningen en giften van particulieren.Chotelal subsidieert lanti zelfs.En Chotelal is gewoon uit het niets plots zo groot geworden.Daarvoor was ie een kleine broodbakker.


  Maak melding

 9. Weer een lachende paarse rat in beeld. Zij komen alleen in beeld als er iets te roven valt. Daarna snel terugtrekken tot de volgende roofpartij. Didibri heeft zichzelf al teruggetrokken in het alcoholpaleis.

  Maar Chan zal sowieso een einde brengen aan deze mpp rovers. Santo Boma gaan ze logeren.


  Maak melding

 10. BREAKING NEWS

  Suriname kan schulden niet terug betalen!

  PARAMARIBO – Suriname heeft zich niet kunnen houden aan de afspraken die zijn gemaakt met houders van obligaties die eind vorig jaar 125 miljoen US dollar opbrachten, zodat de Afobakastuwdam kon worden overgenomen door de Staat. Het gevolg hiervan is dat de rente nu verhoogd is met 3 procent per jaar. De regering heeft obligatiehouders maandag op de hoogte gesteld.

  “De Republiek Suriname meldt aan de houders van haar US$ 125.000.000 9.875% obligaties met vervaldag 2023, in overeenstemming met de voorwaarden van de obligaties, dat de Republiek niet volledig heeft kunnen voldoen aan de cashflowvoorradenwoorwaarden (zoals aangegeven in de voorwaarden van de obligaties) op of voor 19 maart 2020, de datum die 90 dagen na de uitgiftedatum volgt, waardoor de rente op de obligaties vanaf die datum met 3,0% per jaar is verhoogd”, staat in de notitie aan beleggers.

  Minister van Financien, Gillmore Hoefdraad, legt desgevraagd uit dat Suriname de overname van de dam per 31 december moest afhandelen. Er waren twee opties aangeboden: het in onderpand geven van bepaalde inkomsten en indien dat niet zou gebeuren zou de rente met 3.0 procent worden verhoogd. De eerste aflossing moet in juni worden gedaan. De strategie was aldus Hoefdraad om een lagere rente af te dwingen nbij het aangaan van de lening en vervroegd te kunnen aflossen zonder penalties.

  “Dat hebben wij bereikt. Deze lening gaat dit jaar nog na de verkiezingen worden afgelost na de coronacrisis natuurlijk, waardoor de renteverhoging slechts een termijn bedragen. Conform afspraak is de 3.0 procent verhoging gepubliceerd.” De minister benadrukt dat het vastzetten van andere inkomsten nadeliger zou zijn. “We moesten de deal sluiten. We hadden geen keus. Vooral door de enorme negativiteit vanuit de oppositie”, aldus de bewindsman

  Lees meer: BREAKING: Suriname houdt zich niet aan aflossingsafspraak – DWT


  Maak melding

 11. Off topic

  Suriname heeft zich niet kunnen houden aan de afspraken die zijn gemaakt met houders van obligaties die eind vorig jaar 125 miljoen US dollar opbrachten, zodat de Afobakastuwdam kon worden overgenomen door de Staat. Het gevolg hiervan is dat de rente nu verhoogd is met 3 procent per jaar. De regering heeft obligatiehouders maandag op de hoogte gesteld.

  De overheidsinkomsten uit de Iamgold en staatolie dienen dus niet als onderpand voor de lening van eind vorig jaar want dan zou er geen sprake zijn van een renteverhoging met 3%

  Waarmee de lening in juni moet worden afgelost is nu een raadsel want Hoefdraad heeft al voorschotten genomen op royalties van de goudbedrijven , Staatsolie maakt geen winst en andere valutainkomstenbronnen zijn allang opgedroogd.

  Hopelijk is het hek rond de valutategoeden van prticulieren en bedrijven solide genoeg anders vrees ik dat ze zullen verdampen net als de 197 mln usd.


  Maak melding

 12. Wendy wat een misselijk,laag,en zeer jaloers mens ben jij. Over oerdom zullen het maar niet hebben want jij denk dat men oerwoud bedoelt. Je weet wel jou erf waar je boom staat.


  Maak melding

 13. Wanneer iemand over de regering schrijft, is er altijd maar 1 beleidsadviseur van de pres die reageert ! Juist….., en dat is niemand anders dan, Dr: @ RobG. Hij is de enigste die in staat is, alles wat krom is recht te praten dan geen ander.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. BREAKING – REGERING VRAAGT 200 MILJOEN AAN DE BANKEN
  #HoefdraadNaarBoma heeft de banken om een lening gevraagd. Men zit knel om de salarissen te betalen.
  De regering heeft de bankiersvereniging gevraagd dat alle banken gezamenlijk de lening verstrekken.
  Als de banken dit gaan doen, dan zal dat hun einde betekenen. Iedereen zal zn geld van de rekening halen. Er was al 200 miljoen van de kasreserve (geld van de burgers) gestolen. En nu zou men geld gaat lenen aan de dief die van je heeft gestolen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.