VHP geeft ondersteuning aan alternatieve vormen van onderwijs

37
school-leerlingen


Leerlingen die nu verstoken zijn van onderwijs moeten snel alternatieven worden aangeboden. De VHP wil alle positieve krachten daarvoor bundelen. Zoals het nu er uitziet zullen de scholen in Suriname voor langere tijd nog gesloten zijn gelet op de risico’s van COVID-19.

Vele leerlingen kijken uit naar hun klasgenoten, leerkrachten en school. Vooral de examenkandidaten willen zich voorbereiden op hun schoolonderzoeken en examens. De VHP denkt vooral aan onze jonge kinderen van de basisschool en met name Voortgezet onderwijs voor junioren (Mulo en LBO). In dit kader heeft de partij afgelopen vrijdag een multidisciplinair team samengesteld onder leiding van prof. dr. Henri Ori om alternatieven uit te werken die verlichting kunnen brengen in het onderwijsveld.

Alternatieven voor onderwijs moeten we zoeken in de sfeer van de inzet van radio, TV, computers en mobiele telefoons. Gezien het gegeven dat veel Surinamers in het bezit zijn van TV’s, is televisie het medium bij uitstek, om de leerlingen te bereiken. Afstandsonderwijs via het netwerk en via laptops is mogelijk, maar veel Surinaamse leerlingen hebben thuis daarvoor mindere ICT-voorzieningen zoals een stabiele toegang tot internet, computers en soms zelfs elektriciteit.

Ons hart gaat ook naar de leerlingen van de verder gelegen districten. Tijdens de laatste Wereld Kampioen voetbal, zijn er infrastructurele maatregelen genomen om het volgens van het voetballen voor deze doelgroep mogelijk te maken. De VHP vindt dat we op dezelfde manier gebruik kunnen maken van deze ICT infrastructuur om ook deze leerlingen in de districten te bereiken via de televisie.

De VHP zal deze ondersteuning aanbieden aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om zo onze kinderen professioneel te begeleiden. Inmiddels heeft de VHP al enkele TV stations benadert om zendtijd beschikbaar stellen. De TV kanalen 10.2, 14.2 en 7.3 hebben inmiddels positief gereageerd, meldt de partij.

37 REACTIES

 1. Goed initiatief van de VHP. De ijzer lady is zeker vastgevroren in haar ijzeren harnass. Geen druppel olie om de gewrichten te be w egen.

  In Australie hadden ze radio klassen. Two way radio. Te duur voor de ndp corrupte regering.Iemand kond geld verdienen met de aankoop van de radio s.

  Dan maar tvs in de stad. In het binnenland een leraar in een korjaal.Zolang hij geen covid19 heeft is alles ok.


  Maak melding

 2. Om een hoop propoganda ertussen te maken. 14.2 kan je je kinderen liever niet laten kijken. wat ze donderdag om half1 hebben vettoont vraag ik me af wie daar werkt. Daar zat sex in , gruwelijke moorden.
  Triest als kinderen daarnaar kijken
  Vhp je slooft je weer uit.
  gemodereerd

 3. Weer het bewijs dat de intelligentia bij de VHP zit en niet bij andere partijen. Die zijn alleen maar gericht op het leegplunderen van de kas en het liefst komen ze niet vooruit. De VHP heeft als partijprogramma dat SU vooruit komt en echt zelfstandig wordt en niet overal de handen ophoudt voor geld en hulp.


  Maak melding

 4. Het zou ook extra helpen als het abonnement van internet goedkoper wordt. Abonneen van wifi en vaste internet is in Suriname heel duur . Vhp laat de kinderenen zoveel mogelijk studeren zodat ze later niet misleid kan worden door criminele regeringen en partijen (ndp ).kennis is macht en laat dat niet afpakken door criminele organisatie en afhankelijk moeten zijn voor pakketje


  Maak melding

 5. Off topic

  De politie in Rotterdam gaat ervan uit dat er een verband is tussen Meriba en de verdwijningen van de twee Nederlandse mannen Roy Hari en Romeo Donk in Suriname. De politie vermoed dat Meriba achter de verdwijningen zit ivm een partij coke.

  Zo zie je maar dat de Bouterse kliek niet deugen


  Maak melding

 6. Kennis maakt macht.

  Eindelijk een partij die initiatief neemt ondanks het toenemende crisis binnen het gezondheids sector bij de bevolking.

  De regering is momenteel stiekem de toekomst leeg te verkopen in deze crisis, en een partij vind dat de kennis ook belangrijk is om vergaard te worden voor de toekomst.

  Wat is wijs??

  Suriname heeft leiders nodig voor een welvarende toekomst met positief resultaat en succes.

  Krakti !!!!!


  Maak melding

 7. Mooi initiatief van een partij die opkomt voor alle Surinamers ongeacht ras en religie. Daarom staat deze partij de VHP in hoog aanzien bij alle Surinamers. Behalve die zich door de leiders van de ndp iets laten aanpraten. De racisten en ander uitschot zit bij de ndp.


  Maak melding

 8. Minister Lilian Ferrier van onderwijs heeft vorige week bekend gemaakt dat er binnen korte termijn via de televisie les kan worden gegeven aan de leerlingen.Want de meeste gezinnen hebben wel een t.v. maar geen internet. Prima initiatief van Minister Lilian Ferrier.


  Maak melding

 9. Die ideeën komen niet alleen van de VHP. Men is samen gaan zitten en praten. Door jullie negatieve uitspraken komt dit land niet vooruit. Welke regering dan ook, allemaal zijn corrupt bezig. Welke president of welke minister of directeur of wie dan ook die een ambt bekleedt wilt niet vooruit gaan. Al was ik het ook. Ik ga eerst naar me zelf en familie kijken. En dan de rest. Regering Venetiaan, die hebben ook behoorlijk gevreten van corruptie. Dus laten jullie me. Een hindoestaan blijft een hindoestaan. Jullie gaan nog meer meemaken. Succes VHP.


  Maak melding

 10. Ja ja daar komen de negers met hun afgunstige en racistische reacties weer. Zelf nooit iets op poten zetten maar als anderen het wel doen is het ook nooit goed. Daarom ook kunnen negers nooit economisch iets opbouwen. Ze blijven maar wijzen op de leed die ze 400 jaar geleden hebben meegemaakt.
  gemodereerd

 11. Goede initiatief van de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) onder leiding van Chandrikaperkash Santokhi (CS)

  Met de heer Prof. dr. Henri Ori is het in goede handen. Als er in het team ICT-ers zijn en de onderwijzers m/v en docenten v/m met hun vakopleidingen kunnen ze een heel mooi pakket samenstellen voor afstandsonderwijs. De lessen/vakken kunnen goed door dit team in elkaar worden gezet en aan de leerlingen thuis worden aangeboden in de Coronavirus periode en het ICT- tijdperk. ICT is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij/wereld, ook het Surinaams onderwijs zal daarom ook hier in mee moeten gaan, om bij de blijven en goed onderwijs aan de leerlingen te bieden.

  Ook de docenten en onderwijzers zouden op die manier met elkaar in contact kunnen treden.

  Alarm Fase 2, kleur?, Oranje!
  Het zou goed zijn als ADEKUS hierin ook haar bijdrage zou leveren evenals het bedrijfsleven en het MINOWC, inspectie, directeuren.

  Er moet alles aan gedaan worden dat de leerlingen geen achterstanden oplopen in het onderwijs leerjaar en dat zij ook onderwijs op een afstand kunnen volgen in een ITC-tijdperk.

  Leve

  VHP

  Time4Change!
  Cs4Pres!


  Maak melding

 12. @Waldo, dit is toch een prima initiatief van de VHP. Snap jouw negatieve houding niet. Bestrijding Corona Virus en het draaiende houden van de samenleving is een nationale zaak. Ik geef je een gratis tip: nooit een bad nemen met azijn.


  Maak melding

 13. Goede handeling van de VHP. Echter ,het wiel was al uitgevonden door de minister. Het is een kwestie van de krachten bundelen. Er is een ministerie van Onderwijs etc. Dit ministerie is bevoegd. Het betekent dat alles wat de VHP doet (in dit geval dus), in lijn moet zijn met het ministerie. Anders wordt het rommelig.


  Maak melding

 14. @Waldo, laat de de vhp en de minister dan samenwerken. Vhp heeft voldoende expertise en kader in huis en de minister de bevoegdheid. Ik zie alleen maar voordelen.
  Dit is niet het moment om politiek te bedrijven over de ruggen van de kinderen.


  Maak melding

 15. Waldolul,

  jullie paarse apen ontberen al je hele leven onderwijs, is niet nodig, toch??….als je moet overleven van roven, stelen, bedelen, bedriegen, liegen, oplichten en moorden.


  Maak melding

 16. =Met mensen die rasechte NDPérs zijn zou ik mij niet druk maken, omdat zij zelfs geen kant meer op kunnen gaan door altijd hun hand boven Bouterse te hebben gehouden.

  Zie wat er gebeurd in Suriname. Het land gaat steeds achteruit en sommigen kunnen nauwelijks nog behoorlijk eten op tafel zetten.

  Een bekende autohandelaar, vriend van Bouterse doet niet mee met de valutawet. NDPérs zie hier wat er gebeurd.

  Slechte mensen vallen een keer hard op hun bek.


  Maak melding

 17. De VHP hoeft niets te doen,ze zijn onbevoegd ze zitten niet in de regering.
  Laten ze hun best doen om de volgende keer in de regering te komen.
  Ze komen naar Nederland onderduikend om het nationale elftal toe te spreken,je bent toch geen regering.
  De VHP schrijft brieven naar het buitenland om Suriname geen geld te lenen,het buitenland zal zich kapot lachen voor zoon oerdomme partij met integere mensen.
  Maar sorry de VHP zal nooit aan het bewind komen,want ze krijgen niet meer dan 13 zetels.


  Maak melding

 18. Jullie zullen schrikken, als straks bij de verkiezingsuitslag blijkt dat de VHP de grootste partij is geworden. Het zal gedaan zijn met de NDP het volk is het zat om met zoveel criminaliteit omgeven politieke partij NDP te dealen. Het zij allemaal drugsdealers en oplichters bij de NDP
  gemodereerd

 19. Veno 6 april 2020 At 14:16
  …… ” Maar sorry de VHP zal nooit aan het bewind komen,want ze krijgen niet meer dan 13 zetels.
  ******************************************
  Veno … jij en de andere Paarse Japjapies/Keskesies … denken/geloven … jullie dat de Nationale Dieven /Berm Partij … weer … nu met weinig kans op FRAUDE … 26 zetels haalt!
  Volgens mij hebben jullie niet eens de Bewaar- en/of Fröbel school doorlopen !!!!!!!!

  Omkopen na de verkiezing is UITGESLOTEN !!!

  Geen enkele partij haalt de volstrekte meerderheid om alleen een regering te vormen.

  Fa Dang …. Nationale Dieven/Berm Partij !!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Heel goed initiatief van de VHP.
  De leerlingen via tv programma’s proberen te onderwijzen.
  De paarsen hier zullen natuurlijk dit idee van de vhp haten want voor hun is het vakantie dus gewoon niks doen.Hun hoop is gewoon dat de vhp nooit aan de macht zal komen want dat betekent dat ze dan verplicht zullen worden op school te zitten en dat ze moeten werken om aan dagelijkse brood te komen.En dit alles wil de verwende paarse parssieten juist niet.Binnen de ndp is het niet vereist dat hun lijder geschoold is,een crimineel zijn is veel beter…zie vb bouta.
  Bouta bedelt de wereld rond en de paarsen krijgen een pakkettje en ze hoeven niet ervoor te werken.
  Saluut VHP.👏👏


  Maak melding

 21. Onze Waldo laat zijn politieke voorkeuren prevaleren boven kinderen die verstoken zijn van onderwijs. Zo ver is de man gezonken. Iedere initiatief van welke partij dan ook zou omarmd moeten worden. Als je het mij vraagt ben je goed ziek.


  Maak melding

 22. Alweer een verkiezingsstunt. Komt toch niet van de vloer. Mensen blij maken met een dode mus. Hier in Nederland hoef je deze shit niet uit te halen als politieke partij.
  gemodereerd

 23. Waldo 6 april 2020 At 13:34
  Flyer 6 april 2020 At 13:26
  ====
  En wat is jou boodschap precies professor! Ga jij een cursus verzorgen in uitschelden en ordinair gedrag!

  Deze Mohammedaanse varken is zeker vergeten dat hij hier mede posters voor zwijnen en varkens uitmaakte. Deze Mohammedaanse varken is zeker vergeten dat hij zich hier zeer vernederend en provocerend uitliet.
  Nadat een medeposter, ik meen Mokro, de ware indentiteit van dit Mohammedaans varkentje openbaar gemaakt had, is zijn toon iets gematigd. Hij gebruikt thans geen scheldwoorden meer maar het blijft een Mohammedaan.


  Maak melding

 24. Blijf in je hol. Pakiratigri is nog steeds van plan de oranje kornuitjes een allerlaatste trap na te geven. Nog beter dan die van Roberto Carlos. Hooguit mag jij je oranjesnuit vluchtig naar boven steken en even snuffelen en kijken of het wel veilig is uit je hol te kruipen. En dan nog krijg je een schoenmaat 44 ,speciaal voor oranje ratten geconstrueerd, tegen je snuit aangedrukt. No Safe City For You! In je hol ben je wel veilig en blijf daar! Covid-19 zorgt voor vertraging maar uiteindelijk geen uitstel van executie. Pakiratigri gaat rustig door met het voorbereiden van de allerlaatste trap om jullie definitief in het hol te plaatsen.


  Maak melding

 25. @Waldo
  Wordt je niet moe van jezelf?!
  Besef je dan niet hoe lullig jij klinkt hier?!
  De vhp wil de jeugd,de schoolgaande leerlingen, nuttig bezig houden met de weinige middelen die zij hebben.Je moet eerst snappen dat dit geen vakantie is maar omdat Suriname veel achter is om de leerlingen huiswerk te geven die zij moeten voltooien met gebruik making van een computer,is de televisie een uitstekende medium om de jeugd te bereiken.Niet een ieder in Suriname heeft toegang tot een computer maar in elke huis heeft een tv.Zo wat is dan zo erg als er educatief programma’s verzorgd worden?!Moeten de schoolgaande kinderen thuis blijven en niks doen?!
  Moeten ze thuis blijven en vergeten waarom ze naar school gaan?!
  Loop naar je moer hoor @Waldp!


  Maak melding

 26. De VHP is heel goed bezig. Dit blijkt ook uit het feit dat de NDP hun om hulp heeft gevraagd, want NDP can not do the job.

  VHP moet nu wel uitkijken met een 2-koppige slang dat opduikt, de Abop/PL-combinatie. Ik heb me lelijk vergist in de PL. De PL heeft zijn les nog steeds niet geleerd. Het is een partij zonder principes en zonder discipline.
  Abop en PL zijn verborgen sympatisanten van de NDP.

  Beste Surinamers,
  Make up your mind. Het is belangrijker dan ooit om he stem duidelijk te maken.
  Vooral die Surinamers die in 2010 en 2015 niet hebben gestemd, ook jouw land staat nu op het spel. Wees geen struisvogel, blijf ook niet labiel toekijken. Gebruik je democratisch recht en red jouw Suriname.

  Maak schoonschip. Nooit meer NDP en sympatisanten als Abop, PL, HvB, etc.

  Red jouw Suriname.

  Krakti.


  Maak melding

 27. @Waldo

  “Jullie hebben de jongeren al aardig misbruikt om hun zogenaamd als aspirant kandidaat voor de verkiezingen te lokken en daarna tegen hun te zeggen dat er geen verkiesbare plek meer is ! ”

  Bij de andere partijen worden de kieslijsten democratisch vastgesteld in een getrapt proces van shortlisten, voorstellen, besluiten. Opportunisten of besmette overlopers zullen eerst moeten bewijzen een plaats waard te zijn en Jongeren zullen het politieke handwerk eerst moeten leren zodat ze serieuze volksvertegenwoordigers kunnen worden en niet schreeuwlelijken zoals Afonsoewa, Hooghart, Panday of Couthino, Abdoel en Bouva plus Hutchinson.
  Het is bij zonder dat de Nationaal DEMOCRATISCHE Partij over kandidaatstelling alleen in het nieuws kwam door gedoe rondom Doekhie en dat er nog nergens een naam kandidaat gesteld is. Letwel op 9 april moeten de kandidatenlijsten ingeleverd zijn. Natuurlijk weten de guru’s van de NDP dat wel maar tja hoe moet je democratisch verkopen aan al die aanstromende jongeren die gepasseerd worden door een stel fossielen.
  Wat gebeurd er als Waidoe en Kensenhuis wel of niet op de Lijst staan. Wat als Misiekaba, Abdoel en Bouva achter keskesi Afoensowa staan of Simons onverkiesbaar staat.

  PL heeft het strak gespeeld door te dealen met ABOP. Sardjoe ging niet voor niets uit z’n dak tegen Dia … Spora en Staatsolie verzet zich niet voor niets tegen Boefdraad omdat de top graag door wil na een regime change.


  Maak melding

 28. @Waldo
  Groei wat ballen @Waldo!
  Lopen als een teefje achter bouta zal je nergens brengen.
  Probeer te werken en educatief bezig te zijn, paarse parasiet.


  Maak melding

 29. Nogmaals:
  De wetten aan de laarslappen en eigen wetten maken,
  Het volk voorliegen en bedriegen,
  Corruptie en criminaliteit,
  dit zijn kenmerkend aan het valsspel van de NDP.


  Maak melding

 30. Nou nou nou. Wat een terminologie hier op WKN! Foei toch volwassen mensen. Is dit het voorbeeld die de Surinaamse jeugd moet navolgen? Ik snap wel dat in het vuur van de strijd de emoties hoog opspelen. Maar no las Joe ede mijne mensen. Ieder initiatief is toe te juichen om de schoolgaande jeugd geen achterstand te laten oplopen. Het maakt niet uit wie met dit voorstel kwam. Het gaat om de kinderen hun belang.
  Dus hou het sportief zonder scheldwoorden en persoonlijke beledigingen. Want oenoe na bigi sma toch of kleine jengelende peuters?


  Maak melding

 31. @Bert. Dat klopt dat wij suries aparte wezens zijn. Alleen uit de bocht vliegen. Tot daaraan toe. Maar om mamyo achtige taferelen te creëren op WKN. Dat gaat te ver en men gaat voorbij aan de topic. Ja toch?


  Maak melding

 32. O.Boi…Grove taal oorlog is weer aan hier gang hier

  Ik vind het wel een goed initiatief van de VHP. Ik heb vaak ruzie met de aanhang, maar dit vind ik een mooi initiatief voor de kinderen van Suriname.


  Maak melding

 33. Ben benieuwd want zoveel scholen en hoeveel tv kanalen? Verschillende groepen van 3 t/m 8? Communicatie via tv is niet interactief maar eenzijdig. Dat er een schooljournaal komt ala maar maatwerk en het gewenste onderwijsniveau zal niet worden gehaald. Dankbaar dat mijn kind wel onderwijs op afstand krijgt maar moet voor elk kind toegankelijk zijn.

  Moet geen iniatief zijn van een de VHP maar van regering. Minister van onderwijs moet heel snel werk van maken. En inderdaad zoals hierboven aangeven moet internet goedkoper, landelijk beschikbaar zijn en het netwerk optimaal zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.