VHP roept op tot protest tegen verkoop Staatsolie velden

122
Olievondst Suriname volgens schatting goed voor 300 miljoen vaten olie
Na voltooiing van de operaties op Keskesi East-1, zal het Noble Sam Croft-boorschip (foto) voorlopig vrij zijn.

De VHP heeft met grote bezorgdheid kennisgenomen van het voornemen van de Surinaamse regering om offshore olievelden van Staatsolie te verkopen. Terwijl de burgers worstelen met de COVID-situatie, is de regering stiekem bezig de toekomst van Suriname te verkwanselen voor een appel en een ei, zegt de partij in een persbericht: 

Het is duidelijk dat er na 25 mei een wisseling van de wacht op komst is. Het vertrouwen in deze regering is naar een absoluut nulpunt gedaald. Hun enige uitweg is om nu nog snel te kunnen “cashen”. Wat er met ons land na 25 mei gebeurt interesseert hen weinig. Slechts het vullen van de eigen zakken staat nog op hun agenda. Zo vlak voor de verkiezingen opportunistisch spelen met Staatsolie is onbehoorlijk bestuur en heeft maar één doel hun campagne financieren.

De recente olievondsten zijn een door God gegeven geschenk die aan alle Surinamers toekomt, zowel de huidige als volgende generaties. De opbrengsten dienen door goed bestuur beheerd te worden. De VHP heeft de plannen al klaar, die alle Surinamers ten goede zullen komen. Dankzij de offshore olie en gas zal Suriname in de toekomst een enorme industriële ontwikkeling kunnen doormaken. Met de olie kunnen direct dollars worden verdiend. Maar nog belangrijker is dat met het gas veel werkgelegenheid, industrialisatie, en diversificatie van de economie kan worden bereikt. Deze strategie kan Suriname in het rijtje plaatsen van welvarende landen zoals Noorwegen en Abu Dhabi.

De offshore olie en gas bieden enorme kansen aan Suriname. In Blok 58 zijn nu al twee succesvolle vondsten geweest en er liggen nog meer in het verschiet. Daarnaast wijst aller erop dat in de “Staatsolie Study Area” gigantische voorraden onder de zeebodem liggen. Hoeveel er precies ligt is nog niet eens bekend. Het zal nog jaren duren voordat we het precies weten. Duidelijk is nu al dat dit zonder meer in de honderden zo niet duizenden miljarden USD loopt. Tot die tijd is verkoop hiervan nu, hetzelfde als het verkopen van een kluis zonder te weten wat erin zit. Dat is wat de regering nu wil doen en dat is je reinste criminaliteit. 

De directie van Staatsolie heeft aangegeven tegen de verkoop te zijn. Maar het is bekend dat deze gewetenloze regering er niet voor zal terugdeinzen de directie aan een kant te zetten. Men zal proberen de verkoop via slinkse wegen toch door te zetten. De VHP roept alle burgers daarom op om zich tegen dit plan van de regering te keren. In het bijzonder roepen wij op de Staatsolie medewerkers, de vakbonden, en het bedrijfsleven hun stem te laten horen. Ook binnen de COVID-situatie zijn er voldoende manieren om dit tot uiting te brengen. 

Surinamers, onze toekomst mag niet worden verkocht door deze corrupte regering. Deze laatste poging van de regering moet worden verijdeld. Laten wij met zijn allen vechten voor onze olie en voor ons land!


122 REACTIES

 1. Als dat echt geval is dat bouterse onze kinderen en kleinkinderen hun toekomst wil verkopen om zijn leven te vervullen met van alles en nog wat dan mag hij nu echt de bak.in zonder pardon.

  Ij vind hem echt een ma pang pang nu…meen ik fucking serieus.Met deze visie stem.ik als creool blind op de VHP…..BASTA
  gemodereerd

 2. Dus hij feliciteerde niet de Surinaamse volk, maar zichzelf!
  Hij moet ECHT durven om staatsolie te verkopen, want als een nieuwe held moet komen dan ben ik dat !!!
  Ik neem dat risico om een strop op zijn nek te gooien en al zijn familie…. ik djaf niet!


  Maak melding

 3. Oom Dago Duck Bert van Suriname kan het volk niets schelen hij wil geld geld geld Suriname maag van hem in de stront zakken zolang hij ook het laatste beetje op zijn bordje kan schrapen. Nog ff en Brunswijk mag ook gedwongen al zijn goud inleveren netals de hele bevolking die onder schot gehouden goud en andere persoonlijke bezittingen zal moeten overdragen aan Dago Duck Bert van Suriname .
  Die Zeeuwse boeven mentaliteit die door zijn bloed stroomt maakt geen grappen wo ka ini a kino!
  gemodereerd

 4. Als mocht blijken dat dit waarheid is dan moet er een volksopstand uitbreken en gelijk de schuldigen in de boeien slaan en een volkstribunaal samenstellen


  Maak melding

 5. Wereld wik sterven er veel mensen en meer gaat sterven door die corona virus.
  Bouterse enco alleen denken aan verkoop van staatsolie.
  Zijn er genoeg ic bedden/beademings apparatuur/maskers/medicatie in suriname?
  Vs/nl zijn rijke landen en toch hebben ze problemen wbt medicatie etc.

  Bouterse alleen zit op zijn kont en denk aan verkoop van staatsolie.
  Als deze man 25 mei nog pres is dan weet ik het niet meer.
  Begin je helicopters beschikbaar te stellen om corona patienten door heel suriname te kunnen vervoeren.
  Neem voorbeeld rutte kan niet alles alleen, maar hij doet meer dan jou.
  gemodereerd

 6. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 meneer Santhoki er was toch geen Olie zij je toen op een Vergadering van jouw 😂😂😂😂😂😂ben je dat vergeten toen jij spotten bezig was , nu kraai je anders kom je weer met een politiek stunt daar Staatsolie bezig is velden te verkopen 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 jij bent een grapjas iedereen houdt zich bezig nu met Covid 19 en jij houdt jouw bezig met 💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰wat voor Mens ben jij , of kan je het weer niet hebben dat ze weer een nieuwe olievondst hebben gevonden, ben je niet meer aan het 😂😂😂😂😂😂😂😂en spotten . Focus jouw op Covid 19 dat is beter.
  gemodereerd

 7. Denk niet dat men te hard van stapel moet lopen. Chan Klaas de Stuntelaar vreest. Wat valt er te vrezen? De corona valt te vrezen. Je kunt onmogelijk afgaan op wat de VHP beweert . De VHP is niet aan de macht. Niet handig om aan stemmingmakerij mee te doen. Dit zijn weer van die valse streken die de VHP van tijd tot tijd uit de mouwen schudt. Het past bij deze partij. Het past bij de Stuntelaar.
  gemodereerd

 8. @Waldo, paar dag geleden kon het geluk bij je niet op. Nu blijkt dat de regering haar kroonjuwelen wil verkopen. Noemen jullie Boutisten dit ontwikkeling ? Graag jouw reactie hierop.
  gemodereerd

 9. Beste @brantimaka dat u het niet eerder door had dat hij niet het volk maar zichzelf feliciteerde, had u kunnen opmaken in wat voor afgrond hij in al die tien jaren Suriname gedompeld heeft.De wetgeving is niet meer van deze tijd , er is geen rekenkamer die toezicht kan uitoefenen en die parlementsvoorzitter is een buitenvrouw van de pres. Er moet inderdaad een held opstaan om dit allemaal te corrigeren. @kakalazie U mag het inderdaad anders bekijken ,het heeft niet met hindoestaanse of creoolse partijen te
  maken.Su is een multi cultiland kijken wie er voor het land en volk is.die coulo vice pres.is toch ook een koelie die zgn.voor 100 mln. aardappel en uien gekocht heeft, het zijn graaiers moeten inderdaad zoals brantimaka het zei” gewoon aan de galg”
  gemodereerd

 10. Die hond moordenaar en dief verrijk zich en zijn naasten zijn vrouw is ook een dief na de verkiezing moet ze een onderzoek instellen om te bewijzen hoe ze aan hun rijkdom zijn gekomen opsluiten de hele ndp top van niets naar milonaar en het arme volk maar de klote


  Maak melding

 11. Get up stand up echte Surinamers , Sranang grong and people ai krë .
  Waar is Robin Hood.
  Een rechtvaardig en eerlijk partij die niet buig voor corruptie en schandalen., maar voor zijn volkeren en hun land..waar oooh waar ..om de greep die op hun land hebben , te bevrijden.
  gemodereerd

 12. Nog een dikke zeven weken dan mag deze regering zijn boeltje pakken.Er zijn genoeg termen aanwezig om ze allemaal achter de tralies te zetten Wat een zooitje ongedierte!!!
  gemodereerd

 13. Je hebt die kluis nog niet gevonden en verkoopt al, je hebt geen kaas van regeren gegeten bouta.
  Alleen verkopen en lenen kan je, terug betalen moet het volk doen.
  gemodereerd

 14. Van uitgaande dat het verhaal klopt?????. Wij surinamers moeten on niet meer verbazen als zaken zich voordoen als deze. Het is, verwondert U Slechts. Het land verkeert in diepe shit en de regering is slechts op cashen uit. Het te gelde maken van zaken die het land bovenop kan helpen is ronduit misdadig en dat zijn deze personen al ruim 40 jaar. Hoeveel geld willen ze op de voorhand hebben voor iets dat zelfs zij niet weten hoeveel het gemiddeld waard is. Zijn mensen met een verstandelijke beperking wanneer het komt op economie en vooruitzicht in zuiver handelen in lands belang. Velen liprn Chan te bewieroken. Hij is ook niet de man. Hij heeft de smet over zich ivm de aankoop van 1 woning van een drugs crimineel door zijn vrouw. Allern in sme is dit gangbaar. Pres, denk goed na over de verkoop. Je bent echt kortzichtig als je hierover hebt nagedacht. Ik kan je heel, ja heel veel vergeven maar als dit waar is, geef je me het gevoel en heb ik de indruk dat je verslaafd ben en niet in het heden en zeker niet in de toekomst. Je hebt nu de mogelijkheid om je blazoen enigzins wat glans te geven en is sit wat je voor hebt met het volk. Je bent en blijft een roofdier met je gevolg. Een dier is en blijft een dier. Je bent echt geen knip voor je neus waard als je deze shit uithaalt. Als je de verkiezingen verliest dan ga je moeten vluchten met je bende als Escobar. Dus ligt het aan jouw en het volk can Suriname.


  Maak melding

 15. Waldo je probeert zand in de ogen te strooien als of het niet waar is. Kijk maar op starnieuws. Daar wordt de brief gepubliceerd. Alles wat jouw president fout doet is het de schuld van de VHP. Heb je nog een spiegel thuis. Gebruikt het. Misschien helpt het.


  Maak melding

 16. Surinamers waar ook ter wereld nu is de kans om onze broek op je juiste manier zelf op te houden. Niets moet er meer worden verkocht. Alles behoort de Surinamers toe. Laten wij met z’n allen voor een mooie toekomst voor Suriname strijden.
  Mocht deze regering deze intenties niet hebben dan graag wisseling van de wacht.
  gemodereerd

 17. Surinamers waar ook ter wereld nu is de kans om onze broek op je juiste manier zelf op te houden. Niets moet er meer worden verkocht. Alles behoort de Surinamers toe. Laten wij met z’n allen voor een mooie toekomst voor Suriname strijden.
  Mocht deze regering deze intenties niet hebben dan graag wisseling van de wacht.
  gemodereerd

 18. Time will tell! VHP is geen schreeuwlelijk, VHP onderzoekt grondig en komt met objectieve informatie. NDP schijt paars, jammer dat iedereen nu met angst in zijn of haar ogen zit, angst voor de onzichtbare dood: Covid-19. Alleen, NDP denkt in dez omstandigheden aan zelfverrijking en heeft letterlijk geen omkijk naar het volk. We willen af van deze georganiseerde staatsmaffia. Na 25 mei wil ik enkelen met een bek van een kaaiman en hersenen van een patakka horen. Stelletje ellendelingen !


  Maak melding

 19. Waldo & Pakiratigri vallen uit hun rol. Ze hebben nu omgekeerd gepost.

  Zij zijn de stuntelaar die hun best doen recht te maken wat heel krom is.

  1>> Brokopondo is verpand beste waldotigri. Lees de prospectus van Oppenheimer II maar.
  2>> Helaas moet vastgesteld worden dat wat de oppositie aan het licht brengt steeds waar blijkt te zijn.
  3>> Gelukkig zijn er steeds meer mensen die gaan lekken of weerstand bieden.
  4>> De NDP begint elkaar nu tegen te werken of ultiem bedrog uit te voeren. De regering dreigt overtreders van de Vakuta wet nu de koers niet daalt terwijl Simons en Bouva toegeven dat de wet niet klopt.
  5>> Er is nog steeds geen begroting. De DNA heeft geen agenda en over een paar dagen wordt duidelijk in wie Bouterse en vrienden vertrouwen heeft. De kandidaat leden moeten dan ingediend worden. Of dat democratisch of autoritair gebeurd is een vraag.
  6>> Dat Apache geenngetallen genoemd heeft is nu een teken aan de wand. CNOOC kan nu formeel geen waarde bepalen gezien de bandbreedte die nu nog normaal is.
  7>> Elias en Boerenveen waren niet gelukkig met Bouterse zijn handelen. Zij willen niet decennia juridisch achtervolgt worden over de hele wereld, voor een illegaal deal met CNOOC. Denk oa aan de Obligatie emmissie, financierings overeenkomsten, Apache en haar aandeelhouders, Total etc.
  8>> U vraagt zich af wat Chan in de Schaduw doet. Het land reden beste WaldoTigri
  gemodereerd

 20. Brantimaka,, ik sta naast jou.. we nemen alle risico om dit te voorkomen..
  Sme is geen eigendom voor moordenaars, oplichters, boeven, schurken ,bank rovers, grond stelers.
  Het moet een keer ophouden na bijkans 40 jaren..
  Na de verkiezing gaan we alles terug halen bij al die rovers alle gestolen bezittingen moet terug bij het volk..
  We gaan ze gewoon kaal plukken zonder pardon..
  Alles en dan ook alles weg halen waar dan ook in de wereld..
  gemodereerd

 21. HET IS EEN CRIMINEEL DIE AAN DE MACHT IS.
  WIE MET LOOD AAN DE MACHT IS GEKOMEN ZAL WEER MET LOOD VERDREVEN MOETEN WORDEN.
  IS HIJ WEL GOED BIJ IN ZIJN KOP.

  WAT GAAN ONZE KINDEREN EN KLEINKINDEREN ETEN.

  HIJ WEET DAT NOG EEN PAAR JAAR TE LEVEN HEEFT DUS KAN HEM NIKS SCHELEN.


  Maak melding

 22. mensen als dilip sardjoe bouta chotelall abrahams etc etc zitten hierachter en willen snel een njang maken. een bigi njang.

  volk kom in opstand!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 23. DENG PAARSE ABANIES SKATTER A LA MONIE:

  DENG SKEER A LA SEI DENG E SUKU MONIE.
  NIKS FAKE NIEUWS VAN DE VHP.

  DE KANS IS GROOT DAT OVERHEIDSSALARISSEN EIND DEZE MAAND NIET UITBETAALD GAAN KUNNEN WORDEN.

  WEG MET DEZE KUMAKOISI INCOMPETENTE , WAARDELOZE VERNIETIGERS VAN SURINAME.


  Maak melding

 24. Aardolie werd begin jaren 30 in Saoedie Arabie ontdekt en pas in de jaren 70 kon dat land miljarden dollars verdienen aan de verkoop van olie. Het zal in Suriname minimaal nog 20 jaar duren voordat op grote schaal aardolie gewonnen kan worden. Tel daarbij ook nog eens de miljarden die nodig is om te investeren. Tel daarbij ook dat het Westen juist minder afhankelijk van aardolie wil worden. Ach een tweede Noorwegen of Abu Dhabi ? Dat kan maar dan heb je een regering nodig die intelligent is en geen yap yapis die alleen aan zelfverrijking denkt. Het volk moet ook ambitieus en gemotiveerd zijn om het land op te bouwen tot niveau Noorwegen en Abu Dhabi ! Kan het Surinaamse volk dit ??


  Maak melding

 25. Waldo, ik weet niet wat verkocht of niet verkocht gaat worden. Wat ik wel weet is dat het land Suriname niet is vooruit gegaan de laaste 10 jaren. Ik bereken het simpel. Mijn koopkracht is niet erop vooruit gegaan. Ik heb steeds minder om te besteden. Als je dit vooruitgang noemt dan is de NDP niet geschikt om het land te ontwikkelen


  Maak melding

 26. Sortoe fake news. Tot nu toe berustte alle door de VHP/Chan uitgebrachte informatie op waarheid. Het klinkt daarom helemaal niet gek dat mpp bouta Suriname weer in de uitverkoop zet en het volk mag door pinaren.

  Deze dronkaard en zijn paarse shit kent geen grenzen wat betreft stelen en roven. Het gaat gewoon doodnormaal. Zoals aangehaald interesseert het coronavirus en het volk hem geen moer.

  Altijd moet Chan aan de noodrem trekken om het volk te behoeden voor een ramp. Chan is zo ook de enige redden van het volk. Yes we Chan!


  Maak melding

 27. @Waldo @pakiratigri

  ‘Those who do not learn history are doomed to repeat it.’ …George Santayana.

  Vergeet niet wat er allemaal bij Bosje Brug is gebeurd. Bouterse en Bosje hebben geld in eigen zak gestopt.

  Ik vind het echt dom en stom als jullie weer op Bouta gaan stemmen.
  gemodereerd

 28. Surinamers hebben nu de kans hun eigen toekomst te bepalen nu de criminele bende uit beeld verdwijnt. Achter tralies eindelijk hopelijk. Maar niet met oude politiek . Olievelden willen verkopen, bank tegoeden die verdwijnen om schuld af te lossen aan de Chinezen en hun eigen zakken nog meer vullen. Ik hoop dat de mensen hun stem gebruiken om te kiezen voor de juiste mensen op de juiste plaats en niet omgekocht worden voor een appel en een eitje. Jonge BETROUWBARE mensen met kennis en vooruitzicht. Het is echt een hele mooie land en met alle grondstoffen en olie zou Suriname gewoon tot de 10 rijkste landen moeten kunnen horen. En de bevolking verdient het ook om goed te leven niet alleen die dieven. Probleem van Suriname is ook het verenigen van de verschillende bevolkingsgroepen en dus mekaar vertrouwen en samenwerken. Een rechtsijsteem die de bevolking dient , transparant is en waar de bevolking inspraak op heeft als het niet eens is met beslissingen van de regering. Want het verkopen van je inkomsten bronnen “kan gewoon niet.” Hoef je niet geleerd voor te zijn om dat te begrijpen. Ben ik ook niet. Maar als ik dat bericht leest over die olievelden denk ik SHIITT. Die Chinese duivels hebben weer toegeslagen. Ik hoop het niet maar ben bang dat net als het goud deze ook voor een appel en een eitje verkocht is door die oude ratten die er nog zitten. Het zou pijnlijk zijn als dat het geval is dus laten we hopen van niet. Ik hou van m’n land en hopelijk dat de bevolking nu de kans pakt om de toekomst te veranderen.
  gemodereerd

 29. Elk bedrijf dat staatsolie belang wil kopen moet voorzichtig zijn. Jullie zullen niet vriendelijk worden ontvangen. Alles dat wordt gemaakt kan ook worden afgebroken *


  Maak melding

 30. The keyword is de stemmingmakerij van de VHP. In deze tijd van bestrijding tegen het zich verder verspreiden van het coronavirus ,is het de VHP onder leiding van Chan de Stuntelaar ,die bewust alle normen en waarden overtreedt. De Stuntelaar weet niet wat er morgen gebeurt. De Stuntelaar weet niet of het uit de hand kan lopen met dit virus. Chan de Stuntelaar moet niet eens de durf hebben om over verkiezingen te praten. Het is eerst afwachten en proactief handelen afhankelijk van de resultaten en ontwikkelingen. Corona gaat voor. Niet olie. Laat de VHP onder leiding van Chan Klaas de Stuntelaar nu eens de valse streken overboord gooien en zich richten op de eerste prioriteit. Heb hart voor de bevolking en ga nu niet kletsen over olie. Het is een verschrikkelijk pijnpunt voor Chan de Stuntelaar. Wat voor protest? Ga maar demonstreren op het plein. Met het coronavirus in uw midden.


  Maak melding

 31. @ Waldo boutersetroelala en papiertijger boutersetroelala.

  Alles wat de VHP tot nu toe heeft gezegd over ndp is uitgekomen, terwijl jullie denken dat men jullie struisvogel gedrag niet in de gaten heeft.


  Maak melding

 32. Wat een dictator.
  Hij bepaald sinds de jaren ’80 het Surinaams beleid desnoods gebrukt hij geweld als hij zn zin niet krijgt.
  Hij hoort in de gevangenis thuis.
  Idioten hebben op hem gestemd, Nederlad had het gewaarschuwd net voor de verkiezingen.


  Maak melding

 33. Met een woord? SPRAKELOOS!!!

  Suriname, je gedraagt je als een junk.
  Kunnen jullie het woord verhuren niet? om een voorbeeld te noemen.
  Nooit en te nimmer je eigendommen afstaan.

  Wie dit bedacht heeft moet zich schamen, en terug naar de schoolbanken.
  Respectloos tegenover zij die het land opbouw(d)en, SCHANDELIJK!!

  Zij die Suriname een warmer hart toe dichten, accepteer dit NOOIT.


  Maak melding

 34. Nu pas merk ik dat de vhp een behoorlijk volwassen partij aan het worden is.. Dit is anders als voorheen .. Dames en heren met wiskunde in hun pakket kunnen nu de vhp standpunten beter beoordelen… Mensen de ndp-regering en hun aanhang ziet niet dat Suriname in een isolement verkeert …Mensen in Suriname, worden jullie een wereldburger.. Wakker worden dan…Suriname verdient beter… Jongeren willen naar Europa om te studeren… Er wordt al jaren in badplaats Scheveningen in Holland een aantal cellen vrijgehouden.., wachtend op… en een kleine gezelschap uit de ndp…Dan kunt U, Surinamer de wijde wereld ingaan… U wordt dan niet meer als gijzelaar beschouwd… Dank je..op zondag…


  Maak melding

 35. Dit hoort allemaal bij het spel van de vuile geestenoppositie. Allemaal Fake nieuws. Zij willen de bevolking bang maken voor de NDP. Er zijn in de verschillende blokken voor de Surinaamse kust verschillende buitenlandse oliemaatschappijen bezig met exploratie werkzaamheden op zoek naar olie. Enkele van deze maatschappijen zijn Tuw Oil, Petronas, Total, Apache, enz. Als er olie wordt gevonden zal de expoitatie samen met Staatsolie plaatsvinden. Het is geen verkoop van olievelden maar juist de interesse van oliemastschappijen om voor de kust naar olie te komen zoeken. Die interesse is toegenomen nu men grote hoeveelheden heeft ontdekt in Guyana en Suriname.
  P.s. Ik hoop niet dat men mij wegcensureerd.De laatste tijd is het schering en inslag. Ze zijn bang voor waarheid.


  Maak melding

 36. Besmet de hele ndp “top” en regering met corona, aangezien het alleen maar oude mannetjes zijn zullen ze allemaal sterven en is Su gered!!!


  Maak melding

 37. @Waldo/Tigrie
  Mijn vorige reactie wordt beoordeeld.
  Nu de schulden met hulp saneren is veel beter dan nu je assets speculatief voor een habbekrats verkopen.
  CNOOC is notoir in het leeg roven van Afrika. Denk alleen aan Angola.

  @RobG
  Staatsolie kan pas als junior partner nee gaan doen zodra Apache /Totaal beslissen wat te doen. Staats olie moet dan wel kunnen inkomen met enige miljarden echte dollars. Het kan best handig zijn gezien de raffinage capaciteit of de markt verwachtingen het als strategische voorraad in de grond te laten zitten. Elke barrel in de grond heeft ook waarde op de beurs. Er zijn tijden geweest dat het goed koper was om op de beurs olie te kopen dan er naar te zoeken.
  CNOOC kan beter zaken doen met Total en Apache dan met Suriname want dan koopt het 100% in plaats van de kans op 20%

  Heren, Natuurlijk is dit geen fake nieuws na alle bokkensprongen die Hoefdraad de laatste tijd maakt om aan geld te komen en voor 25 mei niet door de mand te vallen.

  Elkre onthulling van Chantohki en Rusland blijkt helaas op waarheid te berusten.


  Maak melding

 38. Leuk…de rig op de foto is een van mijn babies. Ofshore Drilling Contracting. Als je ergens geen verstand van hebt moet je er ook geen beslissingen over nemen. De oliefondsen in Suriname zijn een heel goede manier om de Surinaamse economie heel snel naar een veel
  hoger nivo te brengen en daarmee de levensstandaard van elk Surinamer.

  Over de jaren heen is reeds gebleken dat de Surinaamse politici niet eens in staat zijn om in te zien dat je een gans die elk dag een gouden ei voor je legt, niet moet verkopen voor de prijs van 12 gouden eieren.

  Deze simpele analogie is ook de reden dat Suriname arm blijft en zijn de voorbereidende activiteiten dei er moeten plaatsvinden blijkbaar te complex voor de politiek om daadwerkelijke veranderingen voor het volk te bewerkstelligen.

  Dit is waarom ik erbij blijf dat Suriname een “Integriteitswet” nodig heeft, wat corruptie en vriendjespolitiek strafbaar moet stellen met de mogelijkheid tot “Verbeurd Verklaring” van alle eigendommen tot 3 genraties voorwaarts en achterwaarts.

  Alle verbeurd verklaarde eigendommen zouden weer te goede moeten komen aan het volk in de vorm van financiering van opleidingen en buitenlandse scholarsships. Het is zeker dat dit de aandacht van de rest van de wereld zou trekken, en Suriname daarmee sterkere economische relaties brengen en af van die onbetrouwbare frauderende Chinezen die het land als een kankergezwel in het armoede ziekenhuis houdt.
  gemodereerd

 39. Hoefdraad probeert iets te verkopen wat niet van hem is. China heeft zekerheden geeist en toen bleek net als bij Wijdenbosch Staatsolie het laatste wat nog iets waard is.
  Net als in 1998 gaat Staatolie weer tegen het verpatsen van Staatsolie in.

  Zie het gezicht van Boerenveen en Elias bij de dronkenman praat van Bouterse. Zij weten dat als zij mee zouden werken morgen staatsolie door haar trotse medewerkers op slot gedaan wordt tot na de verkiezingen.
  Staatsolie is de laatste trots van Suriname RobG Waldo /Tigri


  Maak melding

 40. Brief van een Chinees bedrijf aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Er is een intentieverklaring getekend met het bedrijf. Er is onderhandeld buiten Staatsolie om.
  gemodereerd

 41. @Waldo,

  JE HEBT HIER GEROEPEN DAT JE NEUTRAAL BENT:

  WAT IK NU MERK IS DAT JE EEN GRAADJE ERGER BENT DAN LAUWPIE ALIAS ROBG.

  JE HEBT JE ONTPOPT ALS DE MAESTRO DIE ALLES WAT ZO KROM IS ALS EEN HOEPEL HIER RECHT TE BREIEN.

  JIJ BENT DE KUMAKOISI LOVER BIJ UITSTEK: JE BENT EEN GORE LEUGENAAR WALDO.

  LAUWPIE WAS DIRECT: HIJ HEEFT ZICH NOOIT ANDERS VOORGEDAAN. LAUWPIE HEEFT NOOIT GEROEPEN DAT HIJ NEUTRAAL WAS.


  Maak melding

 42. Een copy van de intentieverklaring, afkomstig van China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), is te vinden op diverse online media.
  De brief is gericht aan hoefdraad. 17 maart 2020. Getekend door Keith Henderson VP.

  De suri’s kunnen nu bewijzen (vrijwillig) hoeveel ze om hun nazaten geven.

  Verkoop nu, geld gaat naar de corrupte top.
  Geen verkoop, besparing vernietiging v moeder aarde en de toekomst van je nakomelingen.
  Mss dat er over 7jr andere duurzame opties zijn.


  Maak melding

 43. Het is de schuld van de VHP/Chan dat mpp bouta alle rijkdommen in de verkoop zet ten gunste van eigen zakken. Didibri denkt, als ik niet kan genieten van oliegeld dan het volk ook niet. Dus snel verkopen voordat Chan aan de macht komt.

  Deze alcoholist heeft nog nooit goed bedoeld met het volk. Zijn familie, vrienden en sponsoren worden steeds rijker en het volk steeds armer. Maar Chan zal de olie-inkomsten zeker ten bate van het volk gebruiken. Het volk zal profiteren van de miljarden. Suriname zal weer positief op de wereldkaart gezet worden.


  Maak melding

 44. MET DIT VERHAAL / VERKOOP STAATSOLIE STIJGT DE KOERS VANDAAG NAAR 1USD IS 20 SRD.
  DE BRIEF IS ER. ZIE STARNIEUWS. DUS ER IS GEEN SPRAKE VAN LEUGENS.
  HOEFDRAAD IS BEZIG GEWEEST.


  Maak melding

 45. Zal VHP dit alleen doen? Hebben jullie geen leven?? Geen enkel positieve waarde hebben ze. Zodra decregering met iets komt willen ze witte voetjes maken. Elke dag komt Chan op tv onzin uitleggen. ze willen zogenaamd hulp bieden. China heeft mondkapjes gehad. Waarom Suriname niet??
  Ga arme mensen van jullie soort steunen. Ze komen bij 1 voor 12.
  He hoeft geen dingen te doen op tv om indruk te maken.
  Je bent ook geen President.
  gemodereerd

 46. Het 20% aandeel van Staatsolie nu verkopen levert alleen maar een korte termijn voordeel op voor een corrupte en geldverspillende paarse regering. Hun zakken zullen flink gevuld worden. De aandelen behouden, participeren in de exploitatie gecombineerd met een toekomstig goed bestuur zal leiden tot lange termijn voordelen voor het volk die veel groter zullen zijn. Helaas wordt SU geregeerd door figuren met een soort afrikaanse mentaliteit die ervan houden om te consumeren i.p.v produceren, meer geld uit te geven dan er binnen komt i.p.v. een appeltje voor de dorst opzij te zetten en die niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is vanwege beperkte verstandelijke vermogens.


  Maak melding

 47. Waldo 5 april 2020 At 12:58
  Bert 5 april 2020 At 12:14
  Waldo drink je warme melk op poep in je emmer en zet het op je hoofd
  ====
  Wou je een ervaring van je zelf met me delen. Geen interesse in die viezigheid van jou!
  *******************************
  @@@Waldo … what about jou Bestialiteitsgedrag !!!!

  Is men in de buurt van een boerderij en je hoort varkens huizen ver … knorren … bingo …
  Waldo is in de omgeving. De varkens ruiken en horen je van verre komen !!!!!!!!


  Maak melding

 48. In Januari na de eerste vondst kwam dhr Elias heel enthousiast in een PC vertellen dat binnen 3 wkn de volgende vondst een feit zou zijn. Beide vondsten zijn rond een downgrading naar de CCC status gedaan. Dat roept vragen op.
  Bouterse speelt ekte man maar hij schijt in zijn pamper (en het loopt naar buiten) voor de Chinezen die geen grappen maken! De Chinese maffia zal niet slapen.


  Maak melding

 49. RobGay…..

  jouw waarheid is 1 grote fantasie.

  Remember jouw SLM vliegtuigje, dat jij zgn 3 maanden geleden al traceerde op flightradar met proefvluchten.

  En vorige week bleek pas de eerste proefvlucht.

  Rot op met je pathologische paarse leugens en trek je terug in je stronhol in de krochten van de Bijlmer.

  Enge paarse ja-knikker, meeloper en Bouta- sucker.


  Maak melding

 50. zie:

  -Alcoa/Suralco zou ook niet uit Suriname vertrekken. Chandrikaperkash santokhi (CS) van de Vooruitstrevende HervormingsPartij gaf het aan. ddb, kliek en ndp ontkenden het keihard. Wat blijkt achteraf, CS had gelijk.

  ddb, kliek, ndp wilden Staatsolie verkopen voor een Zuid-Koreaanse onderneming. Eddy Jharap, de stichter van Staatsolie Suriname, het personeel van Staatsolie Suriname, de vakbond, Surinamers waren vel tegen en het gebeurde niet.

  CS, VHP waarschuwt het Surinaamse Volk weer dat ddb, kliek, ndp Staatsolie Suriname willen verkopen voor multinationale olie mij of buitenlandse aandeelhouders.

  Surinamers/kiezers van Suriname wees waakzaam en denkt u aan de toekomst van uw (klein)kinderen, uw zelf en het land Suriname.

  ddb, ndp, kliek paarse kakkerlakken hebben u genoeg ellende en heel grote armoede gebracht sinds 25 februari 1980. ddb en gezin, kliek leven in heel grote rijkdom, hij rijdt in de rondte in een limousine rondt met lijfwachten die zware kleding dragen, donkere zonnebrillen en tot de tanden zwaar bewapend zijn.

  Time4Change!

  25 mei 2020 bij de Algemene Geheime Verkiezingen voor de DNA van Suriname moet u ddb, ndp, paarse kakkerlakken weg stemmen.

  CS4Pres
  -VHP en andere politieke partijen in de huidige oppositie en andere die er nog niet in zijn moeten na 25 mei 2020 Suriname een andere koers omhoog geven.

  Surinamers wees waakzaam en redden jullie Suriname.


  Maak melding

 51. “Vanuit de regering wordt er druk uitgeoefend op Staatsolie om investering van buitenlandse bedrijven toe te laten in blok 58 vóór de kust, waar een tweede significante olievondst is gedaan. Dit houdt in verkoop van de (20%) aandelen van Staatsolie.” Bron: starnieuws gisteren.

  M’n eerdere post met het hele starnieuws artikel is niet gepost geworden dus doe ik het maar opnieuw. Het bovenstaande is speciaal voor de leugenachtige paarse ratten en betaalde propagandisten zoals waldo en tranny robg die beweren dat de VHP fake nieuws verspreidt. Nou het bovenstaande toont duidelijk aan dat de regering weldegelijk druk uitoefent op de directie van Staatsolie om het 20% belang in de gevonden offshore olievelden te verkopen. Het is dus niet de VHP die zit te liegen en fake nieuws zit te verspreiden maar de regeringsgezinde trollen zoals zelfverklaarde zuiplap waldo en tranny robg. Liegen en fake nieuws verspreiden is de bekende modus operandi voor de paarse ratten.


  Maak melding

 52. Het maakt geen moer uit. De multinationals en kaptalisten gaan toch een manier vinden om hun slag te slaan en het grootste gedeelte weg te kapen. In de Oceaan kan Suriname niet 24/7 gaan controleren wat daar gebeurt.

  Als u de film “There will be blood” heeft gezien dan komt er een scène in voor waar Daniel Plainview tegen de pastor zegt dat ie allang de olie rondom het gebied heeft weggepompt en illustreert dat heel mooi met een rietje als voorbeeld, “I take a straw and I drink your milkshake!” En dat is wat er staat te gebeuren, die milkshake is straks op en geen cent valt er dan te halen.


  Maak melding

 53. Had geen andere reactie verwacht van de Boutisten. Natuurlijk betichten zij dit als fake nieuws. Maar zie berichten in verleden:

  – devaluatie
  – kasreserve
  – chotelal
  – overname dam
  – valutawet

  Zo maar een greep geruchten die later werkelijkheid werden. Waar rook is is vuur.


  Maak melding

 54. Kondremangs
  De broodschrijvers vanuit Ontspanningsentrum voor Criminelen En Recidivisten ..Lawpi 1 en Lawpi 2. …maken overuren om hun geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri en zijn boevenbende uit alle macht te verdedigen en iedere kritiek de kop in te drukken. …maar ik heb goed nieuws voor ze. ….GODO BROKO SIRIE PANJA. …..de macht van DiDiBri wordt iedere dag minder. ..om niet te spreken van zijn fragiele gezondheid. ….
  Ik hoop niet dat DiDiBri en zijn boevenbende misbruik gaan maken van de corona situatie om de verkiezingen uit te stellen. …..want de beerput zal opengaan en de inhoud zal niet makkelijk zijn. ….het Surinaams volk verdient beter. …..en we gaan het meemaken dat alle corruptelingen opgesloten gaan worden en alles wat ze gestolen hebben. ..onteigend wordt. …laten we de namen noemen die staatsgelden en staatseigendommen gestolen hebben. ..ik begin met de hoofddader himself. ….Desi Bouterse. .DiDiBri. ….wie volgt?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 55. Ah.. VHP geloof ik toch niet meer. Dat komt niet door de VHP, maar door zijn aanhang.

  Al de teksten die ze dagelijks hier doorheen jagen vind ik niet normaal.

  Ze zijn teveel met hatelijk reacties bezig, terwijl ze geen domme mensen zijn. Dat zie je aan de schrijfwijze.

  Maar ja.. normen en waarden leer je niet in de schoolbanken, maar thuis.

  Het lijkt of ze bepaalde bevolkingsgroep willen uitsluiten en dat ben ik helemaal tegen. Suriname moet Suriname blijven namelijk multicultureel. Heb je probleem mee.. jammer dan. Vertrek dan maar..


  Maak melding

 56. Kondremangs
  Waldo. …jij bent een aanhanger van een veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri. …….dat is een FEIT ….dus kom ons niks uitleggen jo bongrobita. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 57. @Waldo/Tigri
  De stuwdam is formeel van Staatsolie maar Oppenheimer bepaald wat er gebeurd.
  Boefdraad heeft Oppenheimer belooft dat de elrctriciteitsprijzen per 01/07 omhoog gaan
  Staat glashard in de prospectus

  Elias roept niet voor niets dat Staatsolie niet meewerkt aan uitkoop. Als men wil dealen met CNOOC zal het Elias en wellicht. Boerenveen moeten ontslaan. Dat lukt niet meer voor 25 mei


  Maak melding

 58. Kondremangs
  Waldo. …jij adoreert een veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri. ….en dat zegt genoeg over jou als persoon. ..wat voor inborst je hebt. ….
  2e naam van corruptelingen. …Ramon Abrafoefoerhams. …..wie geeft nog namen die gestolen hebben van de staat? ???
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 59. @ Waldo 5 april 2020 At 15:35
  Met je eigen bek had je een tijdje terug zelf hier op WKN aangegeven dat je in torarica zit te zuipen. Die zuiplap ben je dus zelf, paarse rat.
  Doe SU een genoegen en spring maar v.d bosje brug. Niemand zal een waardeloze, hersenloze en verziekte sukkel zoals jij missen. Doeiiii.


  Maak melding

 60. Oh ja waldo, je bent en blijft een laffe mietje die niets anders kan doen dan de hele dag hier lullen met je paarse bullshit. Ga maar de stront van je meestet bouta opvreten in ruil voor een voedselpakket. Dat is het enigste wat sukkels zoals jij kunnen doen. Je bent en blijft een grote joke die niemand serieus neemt.


  Maak melding

 61. Kondremangs
  Jay. ..laat Lawpi 2. …laat hij zijn geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri gaan vragen waar het geld van de CBS is gebleven? ??? Want ze schijten bagger dat de waarheid voor de verkiezingen aan het licht komt. …
  Volgende corrupte figuur. …Dilip Sardjoe.
  . …wie komt met meer namen van corrupte figuren. … ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 62. Niet alle Surinamers zijn achterlijk.
  De meesten hebben het niet ( nog niet) door dat ze achterlijk wordt, gehouden.
  Velen, zie de ellende hier.
  Velen, willen een stralende de toekomst en voor de komende generaties.

  Het volk is naarstig op zoek naar een goede leider, die voor volk en land is.
  Er zijn genoeg mensen hier die het willen proberen een ieder een goed leven te geven, Suriname is goed, een prachtig land.
  Het land kan uit deze gevaarlijke ziekte, eruit komen.

  Maar het probleem zit in het wantrouwen van elkaar.
  Ik ga voor verandering, richting” een normale leven in ons mooi Suriname”


  Maak melding

 63. @Waldo-Paarse-Yo-Koe :

  Ken je BOUTA de Stuntelaar niet ?

  Verdiensten van Bouta-Stuntelaar :
  Gat maandelijks van 40 miljoen Euro in begroting !
  Roof valutakasreserve bij CBvS van meer dan honderd
  miljoen USD !
  Staatsschuld van vele miljarden !
  Zwakke SRD door oa drukken en uitgeven van miljarden
  ongedekte SRD-bankbiljetten !
  Roof bij Postspaarbank, DSB, plus pensioengelden !
  Laatste zes jaar geen goedgekeurd jaarverslag van de
  Centrale Bank van Sranan !

  Nu nog even onze deelname in gevonden olievelden effe
  weggeven aan Chinese internationale maffia !

  Bouta is werkelijk een internationale meester-STUNTELAAR !
  gemodereerd

 64. Patigri en Waldo zijn dik betaalde anationale NDPers die alleen positieve feedback moeten geven maar ze denken dat we in de jaren tachtig leven ook al wil de NDP back to the eighties.

  De meest a-nationale partij die zn eigen volk onderdrukt laat pinaren alles verpand aan het buitenland en zogenaamd de redder speelt met chotelal.

  Meer dan 50% kasreserve in cash achter over gedrukt via back Office Chotelal cambio
  gemodereerd

 65. En zo zijn we weer terug bij af.

  Ik heb het al eens eerder geroepen.
  Met al deze poes pas, in plaats van met mekaar te discussieren, komt Suriname nergens. Nu niet, nooit niet.

  Heren groei op en leer.


  Maak melding

 66. Als we Waldo nou gewoon negeren en verder nette postings plaatsen. Het heeft geen nut te proberen deze zeer lage mensen te overtuigen. Bij NDP komt eerst de olie verkopen en totaal niets met Corona doen. En de ratten vinden dat VHP juist nu mee moet werken Corona te bestrijden dan zulk groot nieuws brengen. Dit is allemaal al geregisseerd, daarom de avondklok want men was bezig te verkopen. Dus om een opstand te voorkomen kwam de Corona avondklok.
  gemodereerd

 67. Sammy the queen,thanks dat je de duivel als een Zeeuwse rover benoemd. Een paar idioten op wtk noemen hem indiaan en sommige zoals Ali en Jacobus vind dat de ondergang van Suriname de schuld is van indianen omdat pres een 100e indiaan is. Maar ja deze 2 wonen nog in bomen.
  gemodereerd

 68. Waldo en Patigri worden aangestuurd door de zwarte Goebels.

  Ze worden dik betaald voor het voeren van propaganda. NDP heeft een social media propaganda team van meer dan 100 mensen die dik betaald worden uit de staatskas.

  Nogmaals NDP is de meest a-nationale partij van Suriname.

  Hoe kan je je eigen volk laten pinaren, in de rij laten staan voor valuta, basisgoederen,medicijnen en 40 jaar terug in de tijd brengen alles verpanden aan buitenlanders, geld van het volk stelen en dan de grote nationalist uithangen.

  Alle goud inkomsten heeft NDP verpand.

  Grootste deel kleinschalige goud en hout handel loopt via NDP. Kunnen deze dollars niet terug om basis goederen te kopen, nee er moet van het volk gestolen worden!

  Dan ben je
  gemodereerd

 69. Bla,bla,bla! Weer paniekerig geschreeuw vanuit de VHP omdat ze de bui al zien hangen. Liegen en bedriegen is sinds haar oprichting altijd hun campagnestrategie geweest. Zo was de PNR van plan Suriname tot een communistische staat te maken en aan de Russen te geven. Zo zouden ook de Afro-Surinaamse mannen de vrouwen en dochters van de Hindoestanen verkrachten rond de onafhankelijkheid! Nu schreeuwen, liegen en bedriegen weer het volk, maar un de na ai!! We weten wie, wat en hoe jullie zijn!!


  Maak melding

 70. @Waldo :
  Boutalal heeft ons zwaar bankroet gemaakt !

  Zelfs de CBvS is leeggestolen !

  Dit is wat DDB heeft bereikt !

  Olievelden weggeven voor een paar centen die worden
  geroofd door Paarse clan, is het laatste wat Boutalal
  de bevolking kan aandoen !

  Na vrijelijk, miljarden, ongedekte SRD’s te hebben afgedrukt
  en uitgeven, is deze verkoop de volgende maffia-maatregel
  van Boutalal !

  Alleen zieke figuren zonder hersenen of ontwikkeling zien dit
  ernstige drama in Sranan niet !

  PS : Dan heb ik het niet eens over de ROOF van miljoenen
  USD door de machthebbers bij de CBvS !
  Geld van anderen zonder toestemming wegnemen is diefstal
  en of roof, meneer of mevrouw Waldo !
  Niets meer of minder !

  PG en Justitie doe uw werk !!!
  gemodereerd

 71. Kondremangs
  De volgende corrupte figuur is Gilmore Hoefdraad. ….wie komt met de volgende corrupte figuur die staatsgelden verduisterd heeft?
  En ik heb geen lijder die veroordeeld is voor moord en drugshandel. ….en die garant staat voor achteruitgang. …verdeeldheid. …drugshandel en pina van het Surinaams volk. …..
  En weet je broodschrijvers van de nsdap van DiDiBri? Ik ben niet politiek gelieerd. ….alleen ik ben integer en verkoop mijn ziel niet voor een pakket van de DPS. ..DiDiBri Pakketten Service. …en btw. .kos kos ne broko soro. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 72. VHP kan de problemen van het land helemaal niet oplossen. Dat hebben zij in het verleden duidelijk met de NPS, PL en Abop bewezen. De situatie in de wereld is totaal anders dan de periode toen zij regeerden. en de aanpak die zij voorstaan gaat niet werken. Zij hebben een behoorlijke kiespijn overgehouden van de wet van Abdoel. Het wordt hen zeer moeilijk gemaakt om ongestoord noch wit-was praktijken uit te voeren.


  Maak melding

 73. @Robje-huisslaafje-van-Opa-Desi :

  Valuta-kenvel-wet va Abdoelsing is nep, dergelijke
  wetten werken in geen enkel land !
  Venezuela heeft ook valuta-dwangwet, echter de inflatie
  daar is 2.000.000 % ! Twee miljoen procent, Robje-G !!!

  De ander nep-deskundige G Hoefdraad heeft inmiddels
  bij ministeriele Resolutie, de Dekkingsgraad van de SRD
  bij de Centrale Bank verlaagt naar 35 % !

  Dus volgt er nu, ondanks de Abdoel-nep-valuta-wet, een
  officiele Paarse DEVALUATIE van de SRD !

  De paniek in de NDP leidt tot veel paniek-maatregelen
  die geen enkele econoom meer snapt !
  Daarom komen bovenstreken zoals verkoop olievelden-
  opbrengsten bij Paars in beeld !

  Het gat, ontstaan bij de Centrale Bank vanwege geroofde
  gelden en middelen, plus steeds weer drukken van
  ongedekte SRD’s , is immens groot !
  In feite is de SRD niets meer waard, als gevolg van
  misdadig wanbeleid van de regeerders !
  gemodereerd

 74. Boutisten herkennen zichzelf en beschuldigen anderen van datzelfde achterbakse gedrag. Stelletje strontzakken.
  gemodereerd

 75. Luciën 5 april 2020 At 17:52
  @Glenn: Blinde haat en racisme maakt ze tot geschoolde leeghoofden!
  **********************************************
  Blinde haat en racisme maakt jullie tot PAARSE ONGESCHOOLDE LEEGHOOFDEN.

  Alles wat fout gaat in dit land is schuld van de VHP …. toch/tog …toch/tog ????!!!!!!!

  NDP … we kunnen niets anders van maken dan …. NATIONALE DIEVEN PARTIJ { allemaal hoofdletters }.

  NDP is een … BOLWERK/BROEINEST … van de meest geraffineerde SCHURKEN.
  Geef ze een hand … ze pakken alle vijf{5} vingers.

  Het zijn beroeps KLEPTOMANEN … zit vastgeroest in hun genen …. JEPIE NO DE !!!!!!

  NDP = ontwikkeling ?? …. mijn MARS papa. mama, oma, opa, afo, trotro, kinderen en kleinkinderen !!!!!!!


  Maak melding

 76. @Waldo/Tigri

  Ik heb niet geschreven dat de olie waardeloos wordt. Ik heb er op gewezen dat er verschillende de markt vloeibaar is. Er zijn variabelen die nu vooral geheel onbekend terrein geworden zijn. Ik wijs er op dat het ronduit idioot is nu te dromen van heel veel geld voor Suriname als het land niet kan participeren.
  Het wanbeleid (schulden stapelen zonder productie groei) van nu, maakt het ondenkbaar dat er mee geïnvesteerd zal kunnen worden in de exploitatie van de olie.

  Er wordt speculatief gerekend door de opbrengsten geheel toe te rekenen aan Suriname.
  Er wordt gerekend op winst belasting van 38% zonder dat iemand weet of Suriname kan afdwingen dat de winst, als die er al is, in Suriname genomen moet worden.
  Beste Waldo er moeten miljarden geïnvesteerd worden in FPSO en etc. Systemen die door onder andere SBM geleased worden aan Apache en Total en gefinancierd worden door allerlei consortia. Verder worden de crews geleverd door allerlei uitzendbureau’s van over de hele wereld ofwel Suriname heeft niet in de hand hoe hoog de productie kosten en management fee’s zullen worden en of er bij de prijzen van 2025 wel winst gemaakt zal kunnen worden.
  Niet Suriname bepaald maar de zij die de resources hebben om deze olie te kunnen exploiteren..

  Ik maak slechts duidelijk dat Bouterse, Hoefdraad en de NDP hebben geen grip hebben op wat er gaat gebeuren. Geen van de partijen die de middelen hebben doen geen zaken met Suriname onder de huidige omstandig heden.

  Niet de VHP of Chantohki zijn in paniek. Zij werken aan de toekomst.
  De NDP, Bouterse en zijn intimi en ook U, RobG, Robles, Lucien en Wendy zijn in paniek en regeren zonder argumenten,
  Laat nu meer dan regelmatig bewezen zijn dat als Bouterse en co het land vernietigd hebben er regeringen komen waar in de VHP senior partners is die de boel weer op poten zetten.


  Maak melding

 77. Bouta verkoopt Suriname, hij heeft er een hard hoofd in dat hij weer gekozen gaat worden, en wil voor de zekerheid alvast zijn bankrekening spekken.Hij maakt het land nog meer bankroet door zich nu al te gaan verrijken aan de oliebronnen die nog geëxploiteerd moeten worden. Hij gaat alles verkopen net zoals met het goud. De bevolking krijgt niks mee, van al deze rijkdommen, alleen Bouta en en zijn achterban en die schurk van een advocaat ,die als een koeparie aan Bouta blijft kleven, die worden alleen rijk. Mensen ga massaal protesteren, de olie is niet van Bouta, maar van het land, iedereen heeft het recht om het eindelijk eens goed te hebben. Jullie zitten nu al in de stront, ga nu niet als een boeroekie zeggen dat je van die man houd, hij brengt jullie en je kinderen nogmeer aan de bedelstaf.


  Maak melding

 78. Toont weer aan hoe voorbarig bepaalde mensen zyn,men begin alweer met voorspellingen
  ik wist niet dat de VHP in de toekomst kan kyken want dat is niet uit de geschiedenis van deze party gebleken,maar de afgelopen maanden valt het wel op dat de VHP de dingen eerder weet dan de NDP zelf dan is er een Helderziende Politici in vhp gelederen


  Maak melding

 79. Niemand kan in de toekomst kijken. Maar je kan wel voorspellingen doen als je een aap een scheermes geeft om zich te scheren. Dan weet je van tevoren wat er dan gebeurd. Hetzelfde als DBB regeermacht geven. En inderdaad; de meeste dromen zijn bedrog; het surinaams volk is opnieuw keihard achtergekomen dat dromen van DDB nachtmerries zijn geworden voor het volk.


  Maak melding

 80. Ga nou gewoon met Nederland samenwerken, en alles komt goed. Heb je
  gelijk SBM, Fugro, Shell erbij, wat kan er dan nog mis gaan.


  Maak melding

 81. Nee samenwerken met Putin en Mohammed Bin Salman (MBS), dan stromen de miljarden zo binnen, trek Sjie Jin Ping erbij en is een economic powerhouse, niet te stoppen.

  Binnen 6 maanden schieten de skyscrapers uit de grond als paddestoelen. De haven, airports en nieuwe treinstations worden binnen no time uitgebreid en gebouwd…


  Maak melding

 82. @Rbrown … de VHP heeft geen Helderziende in haar gelederen.
  Op alle departementen heb je MOLLEN …. zo je wilt …. KLOKKENLUIDERS !!!!!
  De VHP heeft toch telkens gelijk gekregen … waar of niet waar !!!!!!!!


  Maak melding

 83. Kom naar Suriname en leer het volk wat waarden en normen inhouden. Het is kort door de bocht vanuit Nederland te roeptoeteren en te doen alsof je het lot van het volk aantrekt. In feite ben jij een landverrader die meent op een afstand ons hier in Suriname te veroordelen en ons voor lafaard uit te maken. Jij hoeft niet in lange rijen te staan voor een rol wc papier en in jouw land kost de woestijnroos niet 1300 Srd dus hou je gelul maar voor je Glenn !


  Maak melding

 84. Dames en heren.
  De VHP en NPS hebben Suriname sinds de onafhankelijkheid tig van jaren geregeerd.
  Wat hebben ze Suriname en de bevolking gebracht corruptie die ze stabiliteit noemen.
  VHP en NPS hebben van Nederland miljarden ontwikkelingsgelden ontvangen! Wat hebben ze in Suriname ontwikkeld hun eigen portemonnee. NDP is geen lieverdje maar vergeleken met VHP en NPS zijn ze veel beter. In de VHP zitten goed gekwalificeerde boefjes. Santokhi en de coalitie waarmee hij wilt regeren moeten we Ali BaBa en zijn rovers noemen. VHP neemt zich zelf een nieuw partij wat nieuw is zijn de leugens en fakenews die ze aan het verspreiden zijn. De VHP is en zal altijd een etnische partij blijven net als zijn broertjes in Guyana. Op Waterkant zijn er velen sanhttokies aanwezig en wie niet voorde VHP is wordt aangevallen dat zijn nou de mensen die in Suriname normen en waarden willen herstellen. Suriname zal onder VHP nooit bloeien wat ze in jaren lange regeerperiode niet is geluk zal ze nooit lukken. NDP zegt Bouterse gaat weer voor de presidentschap de VHP durf Santokhi niet naar voren te schuiven want ze weten dat veel mensen hem niet lusten behalve de mensen die op Santokhi lijken! Ik heb vele reacties op waterkant gelezen en ze zitten vol haat van slechts één etnische groep die denkt dat ze van Suriname een 2de India kunnen maken.
  gemodereerd

 85. Weer een dag voorbij. Ik heb niet alle artikelen gelezen, slechts deze. Evenmin heb ik alle reacties.

  Waldo, je schrijft dat in het contract staat dat bij verkoop eerst aan Apache moet worden aangeboden.
  Twee opmerkingen
  1. Ik ga er van van uit dat hetgeen je schrijft juist is, maar dit geldt dan binnen bepaalde marges. Het is te vergelijken met een besloten vennootschap. Als een der firmanten wil uittreden dan dient hij zijn aandeel eerst aan te bieden aan zijn partner(s). De prijs kan je niet zomaar uit de losse pols bepalen. Hoe? Dat is van een aantal factoren afhankelijk.
  Maar maakt het uit aan wie? Suriname wil geld zien (als het waar is)

  2. Apache
  Ik heb de koersontwikkeling van het aandeel Apache gevolgd. Het aandeel noteert niets hoger sinds de ontdekking van Blok X. Dit terwijl de olieprijs behoorlijk is gestegen. Vreemd (of niet). Twee mooie impulsen toch amper resultaat
  Nog erger het aandeel noteert bijna net zo laag als in 1989 (of 1986) $5,– of zoiets
  Apache heeft geen geld.

  Wat gaat de olieprijs doen?
  Geen idee. Vanavond zou er weer een gesprek zijn tussen Rusland en Saoedi-Arabië
  De Arabieren zijn toch ontstemd door een opmerking van Poetin. (iets in de trant van het was jullie schuld).
  Maar het is nu uitgesteld tot donderdag. Ik vroeg me af waarom donderdag?
  Ik kan maar twee (drie) dingen bedenken, let wel bedenken. Of dit zo is weet ik dus niet met zekerheid
  1.Vrijdag zijn de markten dicht
  2. Trump (hij overweegt om een importheffing op olie in te stellen, om zijn ondernemingen te helpen, dus ook Apache. Ze hebben ook hulp nodig dus)
  3. De twee olie-giganten willen dat de VS ook meepraat

  Ok, dus Apache heeft geen geld. Dit geldt echt niet alleen voor hen. Bovendien is de olieprijs, ondanks de recente stijging nog steeds erg laag.
  Als het juist is dat Suriname wil verkopen en nu wil cashen, zal ze tegen een veel te lage prijs haar aandeel verkopen.

  Op deze site zie je een paar neutrale figuren en twee kampen.
  De twee kampen beschuldigen elkaar (soms grof Agoetigri/Mul Waldo, Robles)
  (Soms schandalig Ferry Rob. Lager kan niet in mijn ogen)
  Zo heb je in Suriname nu ook twee kampen
  NDP VHP
  VHP denkt jullie beschuldigen ons van fake nieuws. Welnu dan gaan we niet in de verdediging, maar in de aanval.
  Jullie komen met fake nieuws (aldus VHP) wat olie in Blok XXX betreft.
  Welnu, we gaan niet zeggen dat het fake is, maar gebruiken het tegen jullie, namelijk door te zeggen dat jullie Blok XX willen verpatsen.
  Men noemt dit politiek.
  Het gebeurt op waterkant niveau en op politiek niveau


  Maak melding

 86. @Waldo/Tigri

  Boefdraad en CNOOC zijn te laat. Bij de obligatie lening en bij de andere leningen zijn voorwaarden / verpandingen gedaan dat bij veranderingen van verhoudingen die schadelijk geacht worden voor de leners/obligatiehouders deze verkoop van staatsolie of aandelen kunnen tegen houden.
  De aandelen zijn zekerheid.
  De directie van Staatsolie heeft zich beschermd tegen Boefdraad en de regering.

  Vandaar dat Elias zo zeker van zijn zaak lijkt te zijn.


  Maak melding

 87. Dames en heren.
  mocht ik het in Suriname voor het zeggen hebben dan zou ik al die haat zaaiende, onrust zaaiden racistische afstammelingen van contractarbeiders terug naar het land van hun voorouders schoppen. we moeten niet accepteren dat in 2020 een bepaalde groep haat loopt te spuien tegen andere die niet op hun lijken, zelf in India kunnen die groepen niet vreedzaam met elkaar leven waarom denkt men dat ze met andere die niet op hun lijken wel vreedzaam kunnen leven.
  gemodereerd

 88. @Pico

  Total had zich al met wat cash ingekocht en betaalt vanaf een een volgende boring alles binnen blok 58.
  ja Apache zat waarschijnlijk op zwart zaad.
  ja Apache heeft het heel moeilijk omdat de olie oorlog de schalie operatie verlieslatend maakt.


  Maak melding

 89. Het structureel financieel-economisch wanbeleid van de regering van de afgelopen jaren heeft gezorgd voor verarming van het volk. Hierbij zijn niet alleen de middelen van de staat ingezet om het wanbeleid te financieren, maar zijn ook de privémiddelen van de burgers afgepakt, schrijft de VES verder.

  Het ongebreideld lenen van de regering en het opstapelen van de ettelijke miljarden aan schulden heeft de problemen alsmaar verergerd en een somber beeld gecreëerd voor de samenleving.

  Volgens de VES is er evenwel hoop voor herstel, als de juiste maatregelen worden getroffen om de staatshuishouding weer op spoor te krijgen en het gigantische begrotingstekort te verminderen door de populistische overheidsuitgaven te verlagen en de inkomsten van de samenleving duurzaam te vergroten.

  “Inkomstenverhoging komt niet uit de lucht vallen, maar is het resultaat van het voeren van een productie stimulerend beleid, waarbij gunstige voorwaarden worden gecreëerd voor lokale ondernemers”, zegt de economisten vereniging.

  Tijdens de nieuwjaarsrede van de VES op 27 januari 2020 heeft de directeur van Staatsolie Rudolf Elias aangegeven, dat Suriname op basis van de eerste olievondst in Maka Central-I in 20 jaren tussen de 10 en 15 miljard Amerikaanse Dollar kan verdienen.

  “Nu wij weten, dat ook de Sapakara West-1 put significante hoeveelheden aardolie heeft kunnen de toekomstige inkomsten aanzienlijk hoger vallen. Laat staan als ook de twee andere locaties in blok 58 later dit jaar olierijk blijken te zijn. Voorwaarde is wel dat er sprake moet zijn van good governance”, staat in het persbericht.

  Deze mooie potentie voor de natie zal worden verkwanseld als de regering nu de 20 procent share van Staatsolie wenst te verkopen. “Door deze potentiële inkomsten goed te besteden zullen de toekomstige generaties, onze eigen kinderen, de door dit beleid opgestapelde schulden van meer dan 3.000 miljoen Amerikaanse dollars kunnen terugbetalen en verdere verarming tegen gaan”, meldt de VES.

  Bron: Herald.

  Zo dus als die landverraders die alleen maar aan het stoken zijn, die personen zijn het niet waard om hun namen te vermelden, moeten dit stuk eens lezen en daarna hun smoelwerk dichthouden !


  Maak melding

 90. “JoJo 5 april 2020 At 14:09
  Zie het gezicht van Boerenveen en Elias bij de dronkenman praat van Bouterse.”
  “JoJo 5 april 2020 At 15:57
  Elias roept niet voor niets dat Staatsolie niet meewerkt aan uitkoop. Als men wil dealen met CNOOC zal het Elias en wellicht. Boerenveen moeten ontslaan. Dat lukt niet meer voor 25 mei”
  ==================================================
  @Jojo,

  Ik zou er niet zo zeker van zijn. Zowel Boereveen als Elias zijn stromannen van Bouta. Was Elias ook niet één van die namen die toen ook genoemd was in de smeergelden affaire van BAM met de bouw van die Bosje brug?
  Het is allemaal schijn die opgehouden wordt, het volk wordt besodemieterd.


  Maak melding

 91. “RobG 5 april 2020 At 13:38
  P.s. Ik hoop niet dat men mij wegcensureerd.De laatste tijd is het schering en inslag. Ze zijn bang voor waarheid.”

  RobG,
  Integendeel, geen enkele rechtgeaarde Surinamer is bang voor de waarheid. Men heeft je al geruime tijd door. Je verkondigt alleen maar leugens en halve waarheden hier, dus snap ik je angst om weg gecensureerd te worden. Er is inmiddels alle bewijs geleverd dat deze regering de boel wil verpanden en toch persisteren jij en je paarse kornuiten hier dat het niet zo is. Wat voor mensen zijn jullie eigenlijk?
  Jullie kunnen lekker doorgaan met jullie stelling dat de VHP en de NPS geen ontwikkeling hebben gebracht voor het land. Het volk weet beter. Het volk weet dat de NDP bij elke regeermacht het land naar een financiële afgrond heeft gebracht. Alleen de bazen van de NDP zijn er rijker van geworden.
  Het volk slaapt niet.
  En mislukkelingen zoals jou weten inmiddels dat het einde van de NDP naderend is. Alleen een Dictator wil ten koste van alles blijven regeren.


  Maak melding

 92. “Pongosaqoui 5 april 2020 At 20:35
  De meeste dromen zijn bedrog”

  @“Pongosaqoui,
  En als jullie paarse rakkers wakker worden na al die leugens en halve waarheden die jullie het volk proberen op te dringen, dan dromen jullie nog.


  Maak melding

 93. @Waldo, neem je pil en ga slapen, mocht je last hebben van slapeloosheid bel dr.PHIL. Hij zal je uithoren, en druppelsgewijs zal het besef bij je doordringen dat je knettergek ben, en ” Alice in wonderland” leeft. Ik heb medelijden met je zaad donor!


  Maak melding

 94. @Sabaku
  De steekpenningen van Ballast Nedam gingen via Djilp Sardjoe en werden Weck uit de RvB beschikbaar gesteld en door Rob A…. verzorgd.
  Elias was toen nog te Jong voor dat soort zaken


  Maak melding

 95. @Sabaku
  Niet Boerenveen is de loopjongen van Bouterse.
  Bouterse is de trekpop van Sardjoe en Boerenveen.
  Het lijkt er op dat Sardjoe en Boerenveen niet meer op een lijn zitten.


  Maak melding

 96. … Het volk had Wijdenbos gedwongen vervroegde verkiezingen uit te schrijven.

  Waar is het volk nu bang voor ?

  Bouterse is heeft meer schade aangericht dan welke regering dan ook ! En hij gaat maar door ! Het is genoeg. Stop ermee !

  O P S T A N D ! !

  Opdonderen met de NDP.

  Tra fas no deh.

  Het is nu of verzuipen !

  Wi no sa frede. Krakti ! ! !


  Maak melding

 97. “Vanuit de regering wordt er druk uitgeoefend op Staatsolie om investering van buitenlandse bedrijven toe te laten in blok 58 vóór de kust, waar een tweede significante olievondst is gedaan. Dit houdt in verkoop van de (20%) aandelen van Staatsolie.
  Algemeen directeur Rudolf Elias om een reactie gevraagd, herhaalt tegenover Starnieuws het eerder ingenomen standpunt van het bedrijf. “We onderhandelen niet over de study area net onder blok 58 zolang we niet precies weten wat er is. En we onderhandelen al helemaal niet over blok 58”, benadrukt de topman van Staatsolie.
  Er is heel veel belangstelling voor Staatsolie’s participatie van 20% in blok 58, maar ook in de study area. “De enige partij die daarover kan onderhandelen is conform de wet Staatsolie. Niet de minister van Financiën en ook niet de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, kan onderhandelen hierover, stelt Elias op een vraag. Vernomen wordt dat er vanuit de regering gesprekken gevoerd worden met buitenlandse investeerders.
  Er ligt een nieuwe brief op het bureau van de Staatsoliedirecteur waarin wordt aangedrongen op de verkoop van aandelen. Van alle kanten is er belangstelling voor blok 58 en de study area. “Alleen via Staatsolie is verkoop mogelijk. Dit is bij wet geregeld en op dit moment zijn wij niet open”, laat Elias optekenen. “En als we gaan onderhandelen is het volgens een transparant systeem, may the best bidder win & be our partner”.” Bron: starnieuws 2 april 2020.

  Het bovenstaande is speciaal voor de leugenachtige paarse rioolratten die de VHP willen betichten van fake news.
  Laten ze het artikel maar goed gaan lezen. Voor zover ze dat kunnen met hun kleine garnalenverstand. Het is terecht dat de VHP naar aanleiding van bovenstaande info oproept tot protest hiertegen. De ophef hierover heeft ook duidelijk gewerkt want boefdraad (een v.d. grootste leugenaars in SU) doet nu aan doorzichtige damage control en zegt dat men niet van plan is om te verkopen( zie dwt vandaag). Dat is dezelfde figuur die in 2015 GELOGEN had over monetaire financiering. Zijn geloofwaardigheid is dus nul kommo nul. De regering is gelukkig betrapt geworden m.b.t. hun verkoopplannetjes en nu probeert men dat op een ongeloofwaardige en leugenachtige manier te verdoezelen. The heat was too much.


  Maak melding

 98. Vanaf begin van het regeerperiode van de ndp heeft de vhp voor onrust gezorgd met zijn fakenews. Was het niet de vhp en nps die in zijn regeerperiode Surinaamse goud voor niets hebben weggegeven 5% deal voor suriname en schepen vol proef monster gingen jaren lang richting canada. Was het niet de vhp en nps parlementsleden die zich zelf tijdens hun regeerperiode trakteerde op een stuk Commewijne grond toen er ophef was van uit bevolking zei Venetiaan doodleuk wat wij doen is volgens de wet niet verboden. De vhp noemt de mensen die de vhp op alle regeerniveau geplaats heeft klokkenluiders. Ik noem ze trojan horses en saboteurs, deze vhp trojanhorses hebben nooit misverstanden van de vhp en nps na buiten gebracht en nu doen ze dat wel en achteraf blijkt veel s fake nieuws tezijn. De Vhp is met een heftige fakenews campagne bezig en tegelijkertijd proberen ze de Surinaamse economie zware schaden toe te brengen alleen maar om de verkiezing te winnen. De Vhp is geen Surinaamse hoop maar groep rovers genaamd allibaba . deze zogenaamde hardwerkende mensen zijn niks anders dan de grootste drugssmokkelaar van suriname.


  Maak melding

 99. Jay. waarom lieg je de directeur van staats olie zei dat president Bouterse en zijn regering hem steunen om niet te verkopen.Wat er aan de hand is het zijn de buitenlandse oliemaatschappij die druk uitoefenen om het bron te verkopen zoals ze met Guyana hebben gedaan daarom loopt Guyana 52 miljard aan inkomsten mist de vhp weet donders goed wat er aan de hand is maar ze draaiende boel om onrust te veroorzaken. Sinds wanneer hebben wij eerlijke vhper rondlopen in Suriname? Grootdeel van deze mensen zijn schurken van eerste klasse.


  Maak melding

 100. Surinaame herald. Starnews, gfc , waterkant wat hebben deze zogenaamd fakenewszender gemeen. Ze zijn allemaal in handen van mensen die op Santokhi lijken en dat zegt mij genoeg.


  Maak melding

 101. 99,9% van al die comments op waterkant kant is van ethnische groep de santhokies. Was het niet de santhokies die Suriname na de onafhankelijkheid in tweeën wilde delen . hoe was het ook alweer? Één deel voor de hindoestanen en derest voor iedereen. De santhokies zijn vergeten dat ze afstammelingen van contractarbeiders zijn en dat ze terug mogen naar hun grootouders land niemand houdt ze tegen!


  Maak melding

 102. De leugenachtige paarse trollen mogen komen lullen hoeveel ze willen maar gelet op het starnieuws artikel kunnen ze niet om het feit heen dat er vanuit de regering druk werd uitgeoefend op staatsolie om hun 20% belang in de recent gevonden offshore oliebronnen te verkopen aan buitenlanders. Dat lekt gelukkig uit in de media, er komt vervolgens terecht een grote ophef daarover en vervolgens krabbelt de regering terug met ongeloofwaardige ontkenningen en damage control. The heat was too much. Gelukkig maar.

  De paarse trollen zijn blijkbaar ook vergeten dat onder het paars/bosje bewind men staatsolie wilde verkopen aan Daewoo voor een lousy $ 60 miljoen dollar. Nu is dat bedrijf vele malen meer waard. De paarse regeringen hebben een heel lange track record van het verkwanselen v.d. belangen van SU (de alcoa uitverkoopdeal is een recent voorbeeld daarvan) en korte termijn denken.

  Fake nieuws verspreiden, liegen en misleiden is de bekende modus operandi van paars.


  Maak melding

 103. @ Namie
  “Was het niet de vhp en nps die in zijn regeerperiode Surinaamse goud voor niets hebben weggegeven 5% deal voor suriname en schepen vol proef monster gingen jaren lang richting canada.”

  Deze deal zat veel slimmer in elkaar Namie dan u denkt:
  1>> Goed koste toen $ 450/ troy ounce. ofwel de winsten waren heel beperkt. Toen Bouterse overnaam was de winst per troy ounce $ 450 en liep die wat terug omdat er uit harder gesteente gewonnen werd.
  2>> Venetiaan heeft bedongen dat de winst in Suriname genomen moet worden en niet op een belasting paradijs zoals Bouterse toegelaten heeft aan Newmont.
  3>>Bij de Nwemont deals heeft Bouterse maar de helft gekregen van wat hij eiste 25% maar u vraagt niet wat hij weg gaaf.
  a)) $ 125.000.000 om 5% meer te kunnen KOPEN dan Venetiaan had afgesproken Hij betaalde per % aandeel $ 4.000.000 meer bijna het dubbele en dan heeft men niets te vertellen.
  b)) Het duurde door het heronderhandelen 3 jaar langer voor dat Newmont open ging waardoor de crisis onnodig diep werd.
  c)) Goedkope stroom
  d)) 5 jaar belastingvakantie zodat Newmont versneld kan afschrijven, Suriname alle out of pocket investeringen betaalde, er $ 200.000.000 minder geïnvesteerd hoefde te worden omdat de 2de tranche investeringen uit de cashflow gedaan konden worden.
  e)) Newmont maakt vanaf dag nul winst en Suriname moet wachten.
  f)) bedrijfsvorm een LLC ergens in de VS dus heel waarschijnlijk geen 36% vennootschap belasting zoals Vene geregeld had door slim te onderhandelen.

  Namie Bouterse en Boefdraas zijn druiloren die groot doen voor het eigen volk maar zich laten nemen door de neo kolonialen van deze wereld.

  @ Waldo

  U gebrek aan rekenvaardigheid en inzicht bewijst u zelf;
  “99,9% van al die comments op waterkant kant is van ethnische groep de santhokies”

  Aangezien wij U, RobG, Robles, Pakiratigri, Namie, Wendy, Lucien zeker niet tot de santhokies kunnen rekenen telt u op waterkant 7.000 mensen die tot de Santhokies behoren.
  Laat rekenen erg moeilijk zijn gezien de kwaliteit van het onderwijs maar enig nadenken voor dat u wat opschrijft mogen uw meesters wel van u verwachten,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.