zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSTREI! mag toch meedoen aan verkiezingen in Suriname

STREI! mag toch meedoen aan verkiezingen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politieke partij STREI! mag toch meedoen aan de verkiezingen in Suriname op 25 mei 2020. Dat heeft de partij zojuist bekend gemaakt op haar Facebook pagina. Het beroep dat de partij had aangetekend is gegrond verklaard.

De partij had beroep aangetekend bij de Surinaamse president nadat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) de partij niet registreerde voor deelname aan de verkiezingen. Hun stukken zouden niet in orde zouden zijn.

Got It! Ook met jullie delen wij dat ons beroep gegrond verklaard is. Bij de Algemene Vrije & Geheime Verkiezingen 25 mei 2020, Yepi #STREI! Broko a Pina en Prat’ a Gudu gi Sranan!
Wij gaan ervoor en hopen dat jullie ons blijven supporten. Dank aan jullie allemaal
” schrijft de partij op Facebook.

Maisha Neus, voorzitter van de partij schreef ook:

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. Het is de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … INGEFLUISTERD … baas tekenen want hoe meer partijen aan de verkiezing deelnemen { versplintering }…. groter onze kansen om te winnen.

  Paarse Maniakken … geef me een GROTE BRICK !!!!!

  25 Mei …. A KEBA .. A KEBA … A KEBA !!!!!


  Maak melding
 2. Nou ik wens ze veel succes toe. Dat zullen ze hard nodig hebben aangezien de tot nu toe bekende peilingen duidelijk aangeven dat al die nieuwe en kleine partijen weinig kans maken op een zetel.


  Maak melding
 3. Ja natuurlijk. Stelt totaal niks voor t.o zijn partij. Als het een gevaar vormde was het anders geweest. Iedereen ziet in dat ze toch geen kans maken.
  Ja, wel een kans over 10 of misschien 20 jaar om in de regering te komen. Het is dus minstens een 10 jarenplan. Waren niet samenscharen?


  Maak melding
 4. hoe kan dat??????
  die man is zo slecht
  ik zou zeggen STREI neem je woorden terug
  wees groot en zeg sorry tegen de pres


  gemodereerd
 5. Ik zou me schamen als ik Alibux zou heten. Ik had respect voor de voorvrouw van deze partij. Dat ze met drank achter het stuur betrapt is tot daaraan toe. Maar dat ze net als de voorman van paars alle regels en wetten aan zijn laars lapt, lapt deze voorvechtster van gelijkheid en rechtvaardigheid ook aan haar hoge lederen laars. Je overtreedt je eigen statuut, door jezelf als veroordeelde van een strafbaar feit kandidaat te stellen. Als dit kan en door je eigen mensen niet terug gevloten wordt, dan ben je een politieke gelukzoeker, net als de twee uitgeprocedeerde overlopers. Wees een vrouw en geen hypocriet. Je partij zegt immers, als je een strafblad hebt, kan je jezelf niet verkiesbaar stellen. Go home Maisa, ga terug en maak je studie af. Misschien gaat dat je in de toekomst helpen, anders ga je over enkele jaren ” vrolijke Fransje ” zingen ipv tralalala!


  Maak melding
 6. Mokro
  Ergens heb je gelijk maar is het niet zo in een rechtstaat dat je niet 2 keer voor hetzelfde vergrijp mag worden veroordeelt?
  Bouterse is veroordeelt maar heeft zijn straf nog niet ondergaan terwijl deze vrouw van Strei wel haar straf heeft ondergaan.
  En daarbovenop is Bouterse nog steeds degene die op de stoel zit van de president wat m.i.niet mogelijk moet zijn.


  Maak melding
 7. Zoveelste tegenslag voor mpp bouta. Maar de grootste moet nog komen. De dronkaard probeert op allerlei manieren het Coronavirus te misbruiken in zijn voordeel. Dat het Coronavirus levensgevaarlijk is voor het volk lapt hij aan zijn lars.
  De sheriff wacht op je.


  Maak melding
 8. @ Bigi Sma, het idd zo dat je voor hetzelfde delict in een rechtstaat niet tweemaal door de rechtbank berecht kan worden. De voorman van paars is twee op wettig overtuigt bewijs veroordeeld en zit thans toch op de presidentiële stoel. Blijkbaar hebben zij als partij geen moeite ermee om iemand die veroordeeld is naar voren te schuiven als gegadigde voor het presidentschap. We zien al tijden wat de gevolgen ervan zijn. Ingeval van mevr. Neus heeft se rechtbank de intrekking van haar rijbewijs gelast en een geld boete opgelegd. Volgens de statuten van haar partij waar zij de voorvrouw van is, is bepaald dat zulk een persoon zich niet verkiesbaar kan stellen. Kortom: hier is geen sprake van tweemaal straffen voor hetzelfde delict. In de eerste situatie is er sprake van een strafbepaling door een rechter. Een andere rechtbank heeft haar voor de overtreding niet veroordeeld. Als u bedoelt dat de disciplinaire maatregel die door haar eigen partij aan haar leden oplegt ook gelezen mag worden als een straf, dan ben ik bang dat u ongelijk heeft. Het klinkt als 2x maal straffen voor hetzelfde delict. In mijn optiek dus niet. In het eerste geval is ze gestraft door een rechter op basis van de wetboek van strafrecht. In het tweede geval legt haar partij haar een diciplinaire maatregel op. Het is haar wat ze met haar eigen opgestelde spelregels doet. In het laatste geval in geen rechter van te pas gekozen. Kortom: het gaat hier om een ethisch moreel kwestie waarbij het aan betrokkene ligt op welke wijze hij/zij binnen de eugen gelederen omgaat. In dat geval is Strei geen haar beter dan NDP.


  Maak melding
 9. Maisha, bewijs hen die je willen kruisigen dat ze helemaal fout zitten, hoort thuis in de All woman government aanmelden bij Patricia, misschien kan ze je gebruiken ivm een nieuwe visie. Een goed advies, wees allert, want politiek is vies , vuil en gemeen.
  Je beste vriend kan je vijand zijn, en je grootste vijand je vriend.
  blesi


  Maak melding
 10. Tide, tamara,we Strei go moro fara?
  Strei mannen en vrouwen proberen op deze manier na de verkiezing een kabinetspost in de wacht te slepen onder de hoede van de NDP. Zo komt het op mij over.
  De bal wordt hier misschien niet zuiver gespeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES