donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidOverheid maakt eerste dode door coronavirus in Suriname officieel bekend

Overheid maakt eerste dode door coronavirus in Suriname officieel bekend

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Suriname is vandaag de eerste persoon overleden aan het coronavirus. Dat heeft de Surinaamse overheid officieel bekend gemaakt op de COVID-19 website. Het gaat om een man die werd behandeld op de intensive care afdeling van het het St. Vincentius Ziekenhuis.

Zijn vrouw is de eerste persoon die positief getest is in Suriname. Hij zou besmet zijn geraakt door haar. Het betrof een vrouw die kort ervoor uit Nederland terugkeerde, waar ze Delft en Rotterdam had bezocht.

In een eerste reactie spreekt president Desiré Bouterse van ‘droevig nieuws dat COVID-19 het eerste slachtoffer op ons grondgebied heeft gemaakt’. Hij condoleert de familie en tegelijkertijd de gehele Surinaamse gemeenschap met dit verlies. Het staatshoofd waarschuwt dat de COVID-19 crisis in ons land nog lang niet voorbij is.

“We moeten ons voorbereiden op datgene wat ons nog te wachten staat. Weest u alstublieft voorzichtig. Laat u niet besmetten. Neemt u uw voorzorgsmaatregelen om deze verraderlijke ziekte buiten uw huis te houden. God behoede ons allen”, aldus het Surinaamse staatshoofd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

44 REACTIES
 1. Kondremangs
  Helaas. Laten wij nu waakzamer zijn dan voorheen en de veiligheidsvoorschriften nog meer in acht nemen. ….want iedere dode is er 1 teveel. ..
  RIP meneer Schuitemaker.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 2. De eerste dode zal niet de laatste zijn. Dit is pas het begin en ik voorspel binnen 1 week dat er 50 doden zulken vallen. De overheid heeft te laks gehandeld door buitenlandse reizen niet te verbieden waardoor het virus Suriname is ingeslopen. Ik roep iedere Surinamer op om zich te gedragen n aan de richtlijnen te houden want er is voor jullie heel heeeeellll heeel veel geld te verdelen voor ons klein land. Dit kleine land gaat een gouden toekomst tegemoet en die willen jullie toch ook meemaken.


  Maak melding

 3. NEW YORK (ANP/DPA) – De Amerikaanse staat New York, met daarin de gelijknamige metropool, slaat alarm. Het aantal coronabesmettingen heeft de 100.000 overschreden, het dodental nam toe tot bijna 3000. In een etmaal kwamen er 562 coronadoden bij, de hoogste stijging in een dag tot nu toe.

  New York verkeert in crisis, benadrukt gouverneur Andrew Cuomo: “Help New York.” Volgens hem is er een gebrek aan bedden en beademingsapparaten. Hij riep staten die nog niet zijn getroffen door het coronavirus, op zijn staat te helpen. Omgekeerd beloofde hij hulp aan andere staten, die komt als de crisis in zijn zwaar getroffen New York is bedwongen. Vliegerzoon jij kraait alleen maar Rotsooi check hier effe over een Land dat Biljoenen heeft . Hier praten ze over Biljoen en wat ga tegen Trump zeggen geen Moer.


  Maak melding

 4. NRCVier grote banken verlagen rente op roodstand
  Houd je hand niet op de versnellingspook: dat is slecht voor je autoHoud je hand niet op de versnellingspook: dat is slecht voor je auto

  De olieprijs stijgt wederom flink als reactie op de aankondiging van een videovergadering van OPEC, de organisatie van olie-exporterende landen. Maandag overleggen de landen over het beperken van de eigen olieproductie.

  Momenteel kost een vat Brentolie 30,45 euro, wat bijna 10 procent duurder is dan donderdag. Sinds die dag zitten de olieprijzen flink in de lift, nadat de Amerikaanse president Donald Trump uitspraken deed over het beëindigen van een conflict tussen Saoedi-Arabië en Rusland. De landen zijn het tot nu toe niet eens over een eventuele beperking van de olieproductie.

  Het is nog onduidelijk welke landen meedoen aan het overleg van maandag. Mogelijk is een beperking van 10 miljoen vaten per dag een optie voor de olieproducenten. Bovendien voert Trump eerst een overleg met een aantal topmensen uit de Amerikaanse olie-industrie. In dat overleg kunnen maatregelen ontstaan die ook invloed zullen hebben.

  Eerder gaf Trump aan dat hij de Amerikaanse olieproductie niet wilde verminderen. Of Rusland en Saoudi-Arabië hiermee akkoord gaan, is niet zeker.dit is voor die Haters laten ze zien dat olieprijs weer stijgt jullie weten niks van de wereld 🌍 markt meer lezen en geen rotzooi verspreiden.


  Maak melding

 5. Volgens mevrouw Jessurun is het gewoon een griep virus mensen, het is nergens nodig om om
  In paniek te raken. Blijven jullie allen gerust. Ik kan haar nog horen praten terwijl ik dit aan het schrijven ben.

  Geef je nog eens een voorlichtingscampagne mevrouw Cleopatra?


  Maak melding

 6. “The virus is out of control, more deaths are coming.
  Leave this country while you can!”
  pffff….
  Als ik kijk naar de cijfers in de rest van de wereld mbt de pandemie, dan is Suriname een veilig oord. Blijf lekker in Suriname en blijf vooral THUIS!


  Maak melding

 7. En waar is Wendy de stoephoer? Gisteren vroeg ik nog naar Patiënt nul die in het SVZ was opgenomen na het wanica relax centre. Gisteren in de opsomming werd er niets over deze 2 patiënten verteld. Het ging zo goed met de patiënten uit het ’s Lands en wie in quarantaine zou gaan. WKN moest laatst een bericht terug trekken vanwege fakenews maar vandaag klopt het wel. Waar is die grote scheur van de stoephoer die verklaarde dat het met patiënt nul goed ging en dat ze binnenkort in goeie gezondheid ook huiswaarts zou keren?
  Dit nieuws is er 1 van moffo e sji fos ai of dat a tori no bing mag fu bari ete want toevallig gaat het om 1 en dezelfde persoon.
  RIP meneer S Krakti mevr S en de familie en vrienden.
  DE BEER IS LOS……..


  Maak melding

 8. Ik bid voor iedereen ongeacht ras of kleur.
  Laten wij nu realistisch blijven of denken en bewuster worden.
  Die belachelijke opmerking nu achterwege laten.
  Die corona virus kent geen arm of rijk, of de President . Iedereen kan hiermee besmet raken.
  Dus mensen wordt en denkt bewust.


  Maak melding

 9. Let op. Dit is officieel bericht. Officieus weten we nog niet. Sterker nog, we weten niet precies hoeveel mensen werkelijk positief zijn. De regering is zo zuinig met informatie. De mpp bouta doet alles om het volk te manipuleren. Zo kan hij ook de aantal doden en besmettingen manipuleren en de noodtoestand afkondigen. Schandalig en geen respect voor de nabestaanden. Maar dat zal niet zover komen. Chan zal ze tegen houden. Onze sheriff is de beste leider.


  Maak melding

 10. Kan iemand mij vertellen of Suriname zelf de corona RT-PCR test uitvoert, of de verdachte monsters buiten de grenzen wordt geanalyseerd?


  Maak melding

 11. Dit bericht is onjuist. Ik geloof niet dat dit pas de eerste dodelijke slachtoffer is. Al sinds vorige week zijn doden gebakken waarvan de oorzaak niet bekend us gemaakt. Er zijn op dit moment 12 doden in Suriname en dan tel ik de doden in het binnenland niet mee. Is bekend hoeveel mensen daar besmet zijn ondet de indianen en boslandnegers ?


  Maak melding

 12. Paraman 3 april 2020 At 22:16
  Agoetigri…Sheriff mi mars! Met een katapult kom je niet ver😂😂–
  ——
  Porieman…..joe ppm. Ga iets zinnigs schrijven. Je lult gewoon uit je nek. Of is de werkelijkheid hard bij je aangekomen? No sheng boi. Oranje e kar joe.


  Maak melding

 13. Covid tranga morro gong na Fort Bevel frede no .. ei kibri na ing osso now am pre ekte man go condoleer a famiri nosso go na a beri a no durf!

  Weest u alstublieft voorzichtig. Laat u niet besmetten. Neemt u uw voorzorgsmaatregelen om deze verraderlijke ziekte buiten uw huis te houden. Luister u naar de instructies van het Covid-19 team. God behoede ons allen over het kwaad dat op de wereld dwaalt,” aldus de president via het Nationaal Informatie Instituut.

  Was deze verradelijke moordenaar buiten het land gebleven.


  Maak melding

 14. Nogmaals: Wanneer weet men in Suriname wanneer iemand Covid-19 positief is? Wie doet de testen? Persoonlijk denk ik dat Suriname geen biochemisch laboratoria beschikt om genetisch onderzoek te doen.


  Maak melding

 15. chennai express 13 3 april 2020 At 23:08

  ‘goed gedaan Paramaribo 1dode pas in sommige landen is 1000 dode door de viruis’

  Wat een domme vergelijking. Echt dom. Hoe dom kun je zijn. Waarom ben jij zo dom? En nee het is geen domme vraag dus verwacht ik ook geen dom antwoord.


  Maak melding

 16. Rip meneer #1. Toch nog vragen. Al’s hij contact had met zijn vrouvv, vvaarom vvas hij niet getest dan. Zolang wachten met testen. Testkit uitsparen? Bestel meet testkits.Een die in 5 minute n resultaten geeft.Vraag internationaal help.


  Maak melding

 17. “God behoede ons allen over het kwaad dat op de wereld dwaalt”…..??????? Weet niet welk achterlijk persoon dit geroepen heeft. Deze virus is een product van de natuur. Eigenlijk meer… een reactie van de natuur. De mens moet de natuur respecteren. Niet één of ander God. Uw God is een fantasie. Uw realiteit staat voor uw neus. Begrijp de natuur en heb respect voor de wetenschap.


  Maak melding

 18. In gesprek met Frans Pinas van het Nederlandse radiostation Stanvaste heeft Dilip Sardjoe, eigenaar van Rudisa Holdings tevens lid van meerdere presidentiële commissies, flink uitgehaald naar de diaspora. Het gesprek begon over het Coronavirus. Sardjoe gaf aan dat alle gevallen in Suriname importgevallen zijn. Op vraag van Pinas over een dode, zei Sardjoe dat het fake news is. “Mensen houden ervan om mensen dood te maken, terwijl ze nog leven.”


  Maak melding

 19. Ik heb al enkele malen geprobeerd hier om hier op de chat meer inzicht te werven over de kennis van de virus. Blijkbaar tevergeefs: Naar mijn mening heeft niemand hier enige wetenschap van de virus, of is in staat om statistische vergelijkingen te rechtvaardigen. Alles wat ik hier hoor is het geruis in de riolen waar ratten elkaar aftroeven om het meest verdorven te zijn.


  Maak melding

 20. Misschien ben ik zelf een rat. Ik zit hier veilig in Duitsland. Ik zie nu dat er meer dan 1300 corona-gevallen binnen 24 uur zijn gevallen in de US. Ik ben een wetenschapper. Deze pandemie is voor mijn een geschenk. Hoe groot is de kans dat wij als levende zielen een pandemie mogen beleven? Ik zie cijfers. De cijfers komen overeen met mijn theorieen en modellen. Zo’n kans krijg ik niet meer! Maar deze cijfers zijn te groot voor mijn bevattingsvermogen. Vandaag zijn meer dan 6000 mensen gestorven. Het zijn er 6000 mensen die vandaag niet hoefden te sterven.


  Maak melding

 21. Laat dit een waarschuwing zijn voor de dun bevolkte Suriname want het kan ineens hard gaan met dodelijke gevallen als men deze dodelijke virus nog steeds niet serieus neemt..het is klaar met dat feesten.groeps vormingen en de regels niet volgen..ga sober leven trek je zelf terug zowel met gezin en let op elkaar.want deze dodelijke virus is gekomen om te blijven en zal toeslaan alleen door onvoorzichtig heid of laks aan de regels volgen.


  Maak melding

 22. zou niet weten waarom ik thuis moet blijven er is helemaal niks aan de hand ik ga iedere dag naar buiten dit is een politiek spel er is heel wat anders aan de hand,waarom zijn 30.000 militairen naar Europa gevlogen van uit de vs en die lopen zonder maskers rond en lopen gewoon de grenzen over mensen er is heel wat anders aan de hand .
  corona is een vaccin die gemaakt is door farmaceuten van bill gates hij zit hier achter,bill gates wordt gezocht door india voor een vaccin die mensen ziek en dood eraan zijn gegaan .
  zoek meer naar YouTube of andere sites, wat er echt aan de hand is.
  let maar op donald trump krijgt de schuld en hij gaat praten.


  Maak melding

 23. Op Sint Maarten is het aantal doden als gevolg can Corona naar 4 gestegen. Op Sint Maarten wonen minder mensen en ligt relatief meer afgelegen dan Suriname. Wie denkt dat het bij deze ene overledene zal blijven, mist elke realiteitszin. Hou het volk niet voor de gek door je te beroepen op het Cubaanse wondermiddel Interferon want dit middel is niet de doos van Pandora. Het volk moet nu heel sceptisch naar de leiders toe zijn. Die vertellen alleen maar sprookjes en leugens!


  Maak melding

 24. deze virus is bangmakerij wel eens stil gestaan over de 5g netwerk straling zoek maar op wat deze netwerk aanricht de straling van 5 g .
  ik ga hier verder niet op in want de mensen geloven allemaal naar fake nieuws.


  Maak melding

 25. Voedseltechnoloog Ricky Stutgard is de lakse houding van de regering beu en heeft recent flink hierover kritiek geleverd op sociaal media. “Ik ben kritisch erover, omdat als onvoldoende acties komen er veel doden zullen vallen in verband met de Coronaviruspandemie. Onze gezondheidszorg laat veel te wensen over. Het is zelfs moeilijk om verbruiksartikelen optimaal te hebben. We hebben maar slechts 30 beademingsapparaten, dus als plotseling 100 personen ernstig ziek worden zullen velen sterven. De overheid moet daarom veel sneller acties ondernemen en die voorzorgsmaatregelen treffen, zodat het aantal geïnfecteerden beperkt blijft”, zegt Stutgard aan Dagblad Suriname.

  Draagvlak zoeken

  Ook moet de overheid volgens hem voldoende maatschappelijke draagvlak zoeken vooral wat betreft de valutawet. “Maar als je denkt: ‘ik heb toch de minimale meerderheid, ik doe wat ik wil’, dan lok je problemen uit. Wat voor zin heeft het dat je bewust de valutawet doordrukt en daarna zogenaamd dialoog wil. Een andere reden waarom ik niet geloof in de valutawet is dat er wetmatigheden zijn. De koers wordt bepaald door vraag en aanbod. Geen enkele wet kan daar verandering aan brengen. Voor de naïevelingen klinkt het goed in de oren dat de overheid de koers verlaagd heeft, maar in de praktijk zullen ze een ander verhaal zien. Wanneer je een wet wil doorvoeren welke een behoorlijke impact zal hebben op de Surinaamse gemeenschap dan moet je zoeken naar voldoende draagvlak binnen de DNA”, stelt hij.


  Maak melding

 26. Ma in Surinaam is tok genoeg ruimte dat alle mense op 1 kielomeeter afstan fan elkaar die huise bouwe? Dang die besmetting door die korona fieris maake minder kans. Ma mense wille allemaal op 1 hoop woone, dang is moeilik bei fieris om te vermeide die besmetting.


  Maak melding

 27. Een Fytotherapeut die een bloeiende praktijk heeft in Surname, heeft op 25 maart 2020 een brede uiteenzetting gegeven over de virus en hoe jij jezelf preventief hiertegen kan beschermen, hij heeft uitgelegd in welk milieu deze virus minder kans heeft om het lichaam aan te tasten en behoeden vooreen vroegtijdige dood. Haast iedere Suriname eet sopropo, antroewa, bitawiri enz. Deze bittere groenten creeeren in het lichaam een bloed met een basische of alkalische PH. Zuur bloed leidt tot verzuring en is dan vatbaar voor ziektes, bacterien, virussen enz. Het dieet van de Surinamer is Ok, de kinderen of mensen in Suriname die geen bittere groenten of een bitter dieet volgen hebben een groter risico om ziek te worden.


  Maak melding

 28. Die fysiotherapeut weet dus hoe je Coronabesmetting tegen kan houden. Door veel bittere groente te eten voorkom je besmetting, aldus de pseudo online arts. Waarom heeft Elias zijn oor niet te luister gelegd bij deze fysiotherapeut ? Is hij wel een fysiotherapeut of is hij marktkoopman ? Natuurlijk is hij een kwakzalver met zijn rare diagnoses !


  Maak melding

 29. Ach, dat (gerespecteerde) kranten en andere media kanalen volledige gegevens van Corona overledenen vermelden verrast mij niet. Uit angst en onwetendheid, is men bewust bezig families die door het Coronavirus getroffen zijn te stigmatiseren, het kan helaas een ieder overkomen. Want de Coronavirus is niet selectief. Surinaamse samenleving steun elkaar in een voor iedereen moeilijke periode. En voor de media gedraag je in jullie berichtgeving alsof jullie echt verstand van zaken hebben. Het recht op bescherming van privacy gegevens bestaat allang en is bij wet geregeld. Do not be stupid and ignorant. Show some skills!!


  Maak melding

 30. Heerlijk…. bittere groenten. Ik hoop alleen niet dat het de pH in mijn bloed beïnvloed. Dan ben ik waarschijnlijk eerder dood dan welke virus dan ook. ByTheWay: De coronavirus komt via de luchtwegen in de longen ons lichaam binnen en niet via bloed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES