woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVIDEO: 'Dit wordt heel veel geld voor dit klein land' zegt president...

VIDEO: ‘Dit wordt heel veel geld voor dit klein land’ zegt president over olievondst

-

Does Travel - naar Suriname

President Desiré Bouterse heeft de Surinaamse samenleving in bovenstaande video gefeliciteerd met de tweede significante olievondst in het Surinaamse kustgebied. De president brengt de felicitaties over nadat hij op 2 april 2020 dit nieuws heeft ontvangen van Staatsolie-directeur Rudolf Elias. De oliegiganten Apache en TOTAL hebben op dezelfde melding gemaakt van deze vondst in Blok 58, en wel in de olieput Sapakara West 1.

“Het volk van Suriname. Nadat we weken in de greep zijn gehouden en nog steeds in de greep zijn van COVID-19 heeft de voorzienigheid ons weer een geweldig cadeau gegeven. Het blijkt wel elke keer, dat wanneer we lijken op het diepste punt te zitten dat de grote man daarboven ingrijpt.” Hij brengt vervolgens de felicitaties over aan Staatsolie, Apache, Total en in het bijzonder de Surinaamse bevolking.

“Wij zullen heel snel bij elkaar moeten komen, want dit wordt heel veel geld voor dit klein land. Al de doemdenkers die al spraken over devaluatie van de SRD en de negatieve berichten achterwege laten. Laten wij bij elkaar komen als Surinamers en kijken hoe wij nu en voor de toekomst een regime neerzetten, dat dit land voor de komende decennia voor onze kinderen en kindskinderen kan zorgen”, aldus president Bouterse.

De olieput Sapakara West-1 is afzonderlijk en staat los van de Maka Central-1-ontdekking die in januari dit jaar aangekondigd is. De oliemaatschappijen zijn bezig met boorwerkzaamheden in een derde olieput in Blok 58, Kwaskwasi, dat ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van Sapakara West-1 ligt. Daarna volgt de vierde put Keskesi, die ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1 zal worden geboord.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

151 REACTIES
 1. Met de historisch lage olieprijzen in de wereld zou ik me niet zo rijk rekenen. Laat de olie dan beter in de bodem en wacht dan totdat de prijzen weer winstgevend zijn. Op dit moment is het verre van veel geld, de wereld staat bijna stil door die klote Covid-19.


  Maak melding
 2. Kondremangs
  Die veroordeelde moordenaar en drugsdealer moet zijn smoelwerk houden. ….hij is de verkrachter en de katibo van ons land. ……ga snel bij mekaar DiDiBri. …corona wacht op jou en je boevenbende. ….hij moet zich schamen. …waar is het geld? ???
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  gemodereerd
 3. Geloof me, ajb geloof me
  Het volk zal er maar wat graag in trappen. Ze trappen daar in alles. Best zielig


  gemodereerd
 4. Deze gasten rekenen zichzelve nog rijker dan dat ze al zijn.
  Is de vraag als bouta het zal meemaken dat de olie omhoog gepompt zal worden, of hij is wijlen of hij zit in het gevang.
  Surinamers blij maken, nu hebben we het moeilijk,daarvoor had deze regering ons moeten behoeden want zij zijn de grote boosdoeners van de ellende van Suriname.
  Pas over een jaar of zes zal het eerste vat olie naar boven worden gepompt en bv wat zal Suriname ervan overhouden? Wat heeft Guyana na eerste verkoop van over gehouden, 50 kilo USD. Su met alle schulden,na die 6 jaar zal het dus nog een jaar of 8 duren voordat Suriname en dan m.n.de surinamers ervan kunnen gaan genieten. Of het moet zo zijn dat de opbrengsten in de zakken vd ndp,vhp,NPS,abop en op VERDWIJNEN want dat er rovers in al deze partijen zitten is alom bekend.

  Dus beste landgenoten rekenen jullie je niet rijk.


  gemodereerd
 5. We zullen heel snel bij elkaar moeten komen, om alvast de buit te verdelen, bedoelde deze misleider, alsof Suriname nu gered is door deze olievondst, bovendien maakt deze moordenaar dat niet meer mee, dan mag hij vanachter de tralies vernemen, dat sinds hij geen president meer is, het een stuk beter gaat met Suriname, en verder vertelt deze ezel er bewust niet bij, dat tegen die tijd dat de olie in produktie komt, de vraag naar olie nihiel is geworden vanwege andere bronnen, en vanwege miljieuaspecten.


  Maak melding
 6. De olie zal pas tot inkomsten leiden als de olieprijs boven de $50, komt
  Het is maar de vraag of dit zal gebeuren, ten eerste omdat er wereldwijd veel minder vraag naar olie zal zijn als gevolg van het inzakken van de wereldhandel en omdat alternatieve brandstoffen minder schadelijk zijn voor het klimaat.
  Boterse en zijn jongens proberen van alles, om het volk te paaien.
  Het wachten is op een brief van Chan aan Apache en Total om ze even te zeggen dat ze niet naar olie moeten gaan boren toch jongetjes. 😄😄😄😄


  Maak melding
 7. Suriname is altijd een gezegend land geweest, maar mpp bouta het tot een hel gemaakt. Hij erkent dat hij nu in een diepe shit zit en probeert nu over te komen alsof de olievondsten morgen Suriname zal goed maken.

  In de laatste 10 jaren heeft het volk nooit iets terug gezien van de natuurlijke hulpbronnen. Alles wordt gestolen. Nu komt de mpp didibri het volk feliciteren. Zie hem gemeen lachen. Volk van Suriname, blijft op je hoede.
  Chan is de enige redder. Niemand meer.


  Maak melding
 8. De nood op zijn hoogst is gelijk aan de redding nabij. We gaan sowieso dat probleem van Corona tackelen. Hierbij is de inzet van iedere Surinamer nodig. Bovendien krijgen we steeds presentjes gepresenteerd van de Almachtige hierboven. Is het niet die weg ,dan is het de andere weg. Welke weg dan ook, zal leiden tot een gezamenlijk ontmoetingspunt met de overheid en het volk van Suriname. Bouterse is niet de Bouterse van weleer. Door schade en schande heel wijs geworden. Er is een leider die het wel oprecht meent met het volk. Hij ,Bouterse. Niemand anders. En wie heeft geen fouten gemaakt in het verleden? Bouterse is de enige warme en oprechte leider samen met de NDP. Iedereen is uiteraard welkom. Samen doen we het. Denk aan de twee verschillende paden die we kiezen en uiteindelijk toch bij elkaar komen.


  gemodereerd
 9. Bouterse en Santokhi kun je vergelijken met Pelé en Messi. Pelé heeft Brazilië het wereldkampioenschap bezorgd. Messi heeft nog nooit ervoor kunnen zorgen Argentinië het WK te bezorgen. Soso Barcelona baya. Zelfs Maradona is beter. Santokhi mag wel als invaller intreden. Als Jan Klaas Huntelaar. Misschien kan hij een verdwaalde goal maken. Als hij überhaupt invalt. Soms heeft zelfs de trainer genoeg van hem.


  gemodereerd
 10. Steek die rijkdom en de olie je stinkende pufgat. Zoveel leugens al heb je ons voorgehouden en deze kan er ook bij. Je houdt niet op om mensen met leugens een loer te draaien maar inmiddels ben je niet te vertrouwen. Dat komt ook omdat je zo dom bent.


  Maak melding
 11. Misschien een cursus Nederlands volgen? Kan op afbetaling. daarna pas in het openbaar praten

  De nood is dus op zijn hoogst.😁😁😁
  Bouterse is de enige warme en oprechte leider samen met de NDP. Al staat Paramaribo in brand enz. wat een warme man toch
  Waarschijnlijk is het slecht vertaald uit het negrengels
  A mang faya. 😁😁😁


  Maak melding
 12. Uitgerekend op het moment dat Standard&Poors Su een junkstaat rating geeft…..komen ze met dit bericht….valt niet op hoor!!!


  gemodereerd
 13. Pas over 5 jaar gaat de olie uit de bodem van de Oceaan komen.

  Wat deze crimineel schijnt te vergeten is dat Apachi een terugverdienperiode in acht zal MOETEN nemen.

  Deze VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR HEEFT ALLEEN in de eerste klas van de Handelschool gezeten maar dat hele schooljaar gespijbeld.

  Anders had hij dit wel geweten.
  Hij heeft geen KAAS GEGETEN van de economie.


  gemodereerd
 14. De zoveelste afleidingsmanoeuvre om het volk zand in de ogen te strooien en zoet te houden. Deze criminele president ziet gelijk dollar tekens voor zijn ogen. Los van het feit dat het nog heel lang zal duren voordat er überhaupt geld verdient zal worden is het te hopen dat rond die tijd de NDP en Bouterse geschiedenis zijn. Er zijn nu redenen te meer die hij zal misbruiken zoals het Corona virus om de verkiezingen uit te stellen of te manipuleren. In plaats van leiderschap te tonen bij de bestrijding van het virus komt meneer schaamteloos pronken met het geluk dat moeder natuur heet .


  Maak melding
 15. “Al de doemdenkers die al spraken over devaluatie van de SRD en de negatieve berichten achterwege laten.”

  Man, man, man, wat een narcist. Als je nu nog niet toegeeft dat die SRD geen ene f.ck voorstelt sinds jij aan het roer zit, dan begrijp zelf ik het niet meer. En dat heeft ook helemaal niets en dan ook helemaal niets met doemdenken te makken.


  Maak melding
 16. Jullie zijn geen echte surinaamers stelletje domboo’s al die negatieveteit met jullie grote bek over dat land jullie zijn allemaal doemdenkers zit maar jullie maar lekker in die hol in die daar in die witte land daar


  gemodereerd
 17. Wat een amateuristisch in elkaar geflanst toneelstukje.

  Alles in gereedheid gebracht en ingestudeerd met cameraploeg en al….en dan zgn blij verrast zijn.

  Wat een treurig poppentheater.

  Dit is uitsluitend bedoeld om de aandacht af te leiden van de,

  chaotische toestanden die zijn ontstaan na de overnight valuta-coupe van Abdoel.

  Tevens om weg te kijken van de….
  200 miljoen kasreserves die gejat zijn…
  140 miljoen uit de pensioenfondsen geroofd..
  goudvoorraad verkwanseld….

  In de hoek gezet door IMF en FED vanwege LIST en BEDROG….
  JUNK-STATUS beoordeling door,
  MOODY’S..FITCH..S&P.

  Maar de fossiele, dementerende veroordeelde, doorgesnoven dronkaard geeft wederom blijk van het feit dat hij een pathologische leugenaar en volksmisleider is.

  Heel doorzichtig…🤮🤮🤮🤮🤮🤮


  Maak melding
 18. I reken ei grap. De trainer roept Chan Klaas Huntelaar en vraagt hem alvast warm te lopen. Je ziet hoe Chan aan het warmlopen is. All for nothing. Nota bene vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. De trainer denkt bij zichzelf: “laat het maar ,we gaan toch verliezen”. Chan Klaas Huntelaar wordt echt boos. Sorry hoor.


  Maak melding
 19. Paki-RAT-igri…

  Wie is Jan Klaas Huntelaar ????

  Of ben je in de war met “Jan Klaassen” Bouterse?

  Als je geen verstand van voetbal(lers) hebt, hou dan liever je domme kakel.

  Ranzige paarse Bouta-sucker.

  Wij hebben inmiddels schoon genoeg van jou en je slaafse ja-knikkers en meelopers mentaliteit.


  Maak melding
 20. Eens zal Suriname echte betere tijden hebben. Vanaf de slavernij tot heden zijn we niet ver genoeg gekomen. Ons land is altijd uitgebuit.
  God wijst ons weer dat hij ons onder zijn vleugels houdt.
  Dit hadden velen niet verwacht.
  Suriname gefeliciteerd


  gemodereerd
 21. Flyer,
  Je hebt gelijk. Ik bedoelde niet Jan Klaas Huntelaar. Ik bedoelde Chan Klaas Huntelaar. Je weet toch wel, die ene stuntelige invaller die vijf minuten voor tijd ,Ajax moet helpen. Chan Klaas Stuntelaar. Die bedoel ik.


  Maak melding
 22. De olievondsten zijn gedaan dankzij Chan. Maatschappijen weten dat Chan binnenkort aan de macht komt. Het is prettiger om hem te werken dan met een dronkaard. Daarom doen ze hun best ondanks de lage olieprijs.

  Iedereen weet inmiddels al dat Chan onze redder is. Ook de Amerikanen nu.


  Maak melding
 23. ..VAN..DAAG..2-4-2020..(NIEUWS..OM..VAN..DE..SMULLEN)..TWEEDE..OLIE..VONDST..
  VOOR..DE..KUST..VAN..SURINAME..(PRESIDENT..U..GLIMT..ALS..EEN..DIAMANT)..PROFICIAT..


  Maak melding
 24. Zo’n klein land als Suriname is niet in staat dat deel van 20% aandeel van deze investeringen in Appache Oil Mij en Total Oil Mij op te brengen. De economie van Suriname ligt op zijn poepgat. Bij geen enkele bank in de wereld kan geld geleend worden.

  Standard & Poor’s is een Amerikaanse kredietbeoordelaar, (S&P) heeft Suriname een rating van CCC+ gegeven. De Surinaamse economie is kwetsbaar, failliet, enz.


  Maak melding
 25. Pakiratigri en Waldo voelen zichzelf weer NDP want met deze vondst denken ze wat te bereiken. Zelfs jullie paarse ratten zijn dan al dood voor er één cent is verdient. Hopend dat tegen die tijd er is geleerd en democratie en economie beschermt is tegen corrupte ratten als Bouterse en rovers.


  Maak melding
 26. Whahahaha, doet me denken aan die Euromillions reclame: das zoooo veeeel doekoe”. Whahahaha

  Je mag nog zoveel olie bezitten, maar jij bent niet de bepalende factor.
  De wereld beslist hoe, wanneer, en wie? En niemand wil je als businesspartner.

  Venezuela is de grootste leverancier in Latin America, toch is er ontiegelijk veel armoede in het land. Kijk naar Iran, je buurman Guyana etc etc.

  Nog steeds toon je geen ‘humble’ gedrag, ondanks de precaire situatie.

  Was jij het niet die zei; stabiliteit kun je niet eten”. Nou olie ook niet!


  Maak melding
 27. Kondremangs
  PKT. ..maak nu geen grap. …..want we zijn tot op heden bespaard hier in Su met die verschrikkelijke corona virus en dan komt DiDiBri brallen over toekomstig geld. ……en oppositie partijen hebben hun steun al toegezegd in de bestrijding van die dodelijke virus. .Maar daar hoor je DiDiBri niks over zeggen. ..dan te lullen over doomdenkers etc. ….heeft die moordenaar geen andere vocabulaire dan steeds die oude grammofoonplaat af te draaien? ???? Hij had toch ook gebrald dat er een huizenbouwfabriek tussen 25 en 30 maart geopend zou worden? ??? O nee. ..corona virus. …..echt niet! !! Paarse graai virus. …..
  Enne btw. .ik ben geen chan fan. .maar die spreekt nationalistischer dan die hele “volkspresident ” van je …….jouw “Pele ” is geen invaller. ..maar rechtsbuiten het veld of linksachter het doel. …..of scoort in eigen doel. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 28. wij wachten rustig af wat komende is..

  de tijd zal het leren,,,

  feit is, dat de huidige lijder het niet meer zal meemaken wanneer de olie uit de zee binnen stroomt..,, dan Amerika Holland hem lang en breed onderdak aangeboden..


  gemodereerd
 29. Waldo waldo waldo.
  Sla niet steeds zaken over, aub.
  Weeeeeet jij niet dat de staatskas leeggejat is???????
  Weet jij niet dat bij spsb gejat is???????
  Weeeet jij niet dat 200 en meer autopets bij Rudisa gekocht zijn . Rot auto’s v6 ?
  Geen aanbesteding
  Weet je dit niet?
  Pakira jij ook.
  Spring niet steeds verder naar andere rommel.
  En dit is geen politiek of hekel aan niemand.
  Dit zijn feiten.
  En jullie storen door steeds de oorzaak van de lege staatskas te verzwijgen.
  Erg


  Maak melding
 30. “Op basis van een prijs per vat van US$ 60 zou dat rond US$ 18.000.000 000 ($18 miljard) kunnen opbrengen.”

  Een vat ligt nu op rond de 50 usd, prijs dalende niet stijgende… Dat krijgt de Staat Suriname als ze de olie allemaal zelf zou oppompen.

  De zoektocht word gedaan door externe bedrijven. De oppomping zal voor het grootste gedeelte ook worden gedaan door externe bedrijven. Participatie van Staatsolie is maar een klein deel.

  Dus die hele taart waar men van denkt te vreten haalt niet eens de 10%, wellicht nog minder zelfs. De rest gaat naar de grote multinationals en grootaandeelhouders…

  Dus hetzelfde staat de Staat te wachten als in de hout en goud sector. Buitenlanders gaan ervandoor met het grote geld en laten wat kruimels achter, niks nieuws…


  Maak melding
 31. De nieuwe regering kan simultaan werken na 25 mei.
  Opbouwen wat er in de afgelopen 38jr is afgebroken o.a door innen van de gestolen gelden van alle coalitie-leden en gereshuffelde leden. Confisqueren gestolen gronden.
  Daarnaast reguleren goud, hout en aardolie inkomsten.

  Genoeg doekoe om met een schone lei te starten.
  Hoeft niet zolang te duren.
  Staan genoeg hulptroepen te trappelen. Suri’s in de hele wereld.

  @afu sensie
  Bron brieven van hr Chan?
  Kom met bewijs.


  Maak melding
 32. Ontwikkelde landen hebben ingezet op waterstof. Olie wordt straks bijzaak. Dit gaat gevolgen hebben voor de olieprijs.
  Suriname moet niet afhankelijk worden van olie. Zou een slechte zaak zijn. Andere sectoren dienen ook ontwikkelt te worden.


  Maak melding
 33. Lezers zie hoe die Regeringsmannen ofzo? De essentie verzwijgen.
  Daarom gebeurt dit met ons land.
  Wat een achterlijkheid om misdaden te ontzien en dan romatisch door te leuteren over olie dat God gezet heeft.
  Al het geld van de vorige olie en goud is al weggejat.
  Die mafkees Waldo gaat nu daar niet op in maar snoept al van olie dat niet van hem is.

  Hoe zou hij doen als ze zijn vader of moeder kilden of als ze zijn geld hadden gestolen?
  Hij zou steen en been klagen.

  Normale mensen zijn eerlijk ook al ben je van een partij je begeleid die kritisch.
  Stelen ze dan jaag je ze weg. Doen ze het goed? Dan geef je ze jou stem.

  Maar dit wat die aanhangers doen riekt naar sektarische volging.

  Zeer veel succes hiermee.
  Geloof dit: pres is slim hij lacht met jullie maar vind jullie slijmballen.
  Hij wil eerlijke kritiek zodat hij gevormd kon worden.
  Maar helaas jullie begeleiden niets en praten recht wat krom is.
  Waarom?
  Oeng wang njang.
  En a mang sabi.

  Jullie zijn dan erger


  Maak melding
 34. Dat wordt heel heel veel geld voor mij en mij familie en vriendenkring.
  Maar hoe zit het met onze goudreserve en staatskasreserve waar zijn ze naartoe gegaan.
  Want de devaluatie veranderd niet van de ene naar de andere dag.

  Als het waar is mag Suriname blij zijn, maar het moet niet vallen in handen van de NDP regering. Daarvoor moet het volk waken. Anders gaan we sterven van de honger.


  gemodereerd
 35. BAGDAD (ANP/RTR) – Ondanks de oproep van Iraakse minister van Olie tot spoedoverleg tussen landen van oliekartel OPEC en niet-leden over de huidige situatie op de oliemarkt ging de vrije val van de olieprijs dinsdag onverminderd voort met een verlies van ruim 4% tot onder de $29 per vat, het laagste niveau sinds januari 2016.

  = US$ Waldo
  “Op basis van een prijs per vat van US$ 60 zou dat rond US$ 18.000.000 000 ($18 miljard) kunnen opbrengen.”

  Als kind rekenende ik altijd in mijn voordeel ja ook tijdens binsback en waka tjopu.
  Maar zoveel he iknever nooit foefoeroe gespeeld een verschil van maar liefst US$ 60
  minus US$ 29 = US$ 31 liefst 110% verschil.
  Ai waldo je bent erger dan pseudo econoom RobG.

  Maar inderdaad met zoveel olie in de grond kun je thans dromen van een 2e Dubai indien de stelende meute niet alles wegdragen


  Maak melding
 36. Effe was het niet Santhoki die ging grappen over Oil vondst,hij was het toch of vergist ik mij, en die Haters die denken dat ze Surinamers zijn in Nederland 🇳🇱 jullie hebben helemaal geen recht van spreken jullie wonen en werken in Nederland 🇳🇱 dus jullie moeten jullie bezig houden met nogmaals meneer Rutte en Den Haag, druk maken voor wat , jullie maken jullie druk waar een land waar jullie helemaal niet wonen 😂😂😂🇸🇷🇸🇷🇸🇷😂😂😂😂😂😂😂😂😂 jullie zijn jaloers op de mensen die daar wonen meer kan ik niet van maken.


  gemodereerd
 37. Hoeveel kilo … MAKE UP … is gebruikt om de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse een klein beetje normaal te laten uitzien.

  Naast hem het … GEDROG …. OBESITAS …. Veroordeelde DRUGS MANIAK …. Boerenveen.

  Misdadige Moordenaar … Veroordeelde Drugs Maniak …. prisiri now … keka na bakka !!!

  De Olie vondst gaat jullie niet redden … NO WAY !!!!!!!


  Maak melding
 38. Pelé was de luie domme voetballer Maradona de genie , de strateeg de Denker … de man die het team naar de absolute top dirigeerde met middelmatige voetballers om hem heen.


  Maak melding
 39. Jullie koning heeft laastst zijn excuses aangeboden aan Indonesië 🇮🇩 door die wreedheden die ze daar hebben begaan en jullie hier in Nederland 🇳🇱 hoe noemen jullie die dingen die ze daar hebben gepleegd geen didibri nee gaan jullie niet doen omdat jullie ook zo hypocriet zijn maar jullie hebben het vaak over didibri en uitschelden maar het land Nederland 🇳🇱 waar jullie wonen heeft heel veel bloed 🩸 aan hun vingers 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱Kampioen in het bezetten in anders mans keuken wat doen ze in Afghanistan 🇦🇫 ze hebben daar niks te zoeken wat doen in Mali,wat doen ze in 🇮🇶 ook daar niks te zoeken dus waar praten jullie over ,Libië van Ghadaffi helemaal naar de klote gebombardeerd samen met de Fransen en de Amerikanen, daar was onderwijs,Medische hulp, tandarts 🦷 ziekenkosten Gratis de bezetters hebben een puinhoop van gemaakt daar komen die vluchtelingen nu van Daan ze kunnen die vluchtelingen stroom niet aan .lesbos op Griekenland 🇬🇷 bomvol met vluchtelingen kampen kom door die bezetters waar die zogenaamde Surinamers niks van weten.Jullie lullen over Suriname 🇸🇷 waar jullie helemaal niet wonen beginnen jullie, jullie druk te maken met covid-19 hier in Nederland 🇳🇱 en wanneer covid-19 voor bij dan zijn die vluchtelingen weer een hoofdpijn dossier voor jullie.


  gemodereerd
 40. Dat er olie wordt gevonden wilt niet zeggen dat er geen slecht beleid is gevoerd.

  Het zijn 2 totaal verschillende situaties die gescheiden gehouden moeten worden.

  Natuurlijk is het geweldig nieuws voor Suriname. Maar dit is niet te wijten aan het gevoerde beleid. Suriname had er nu veel beter voor kunnen staan.

  De NDP blijft een vloek voor Suriname al drijft Suriname op olie.

  Hopelijk begrijpen Surinamers dat en zullen zij zich niet voor een zesde keer aan dezelfde steen stoten.


  Maak melding
 41. Didibri heeft het volk in een diepe shit gebracht. Zelf zit de alcoholist het volk keihard uit te lachen. Nooit heb hun wat gegeven van de miljarden ontvangsten afgelopen 10 jaren, waarom nu wel zal hij denken. Mi kisi deng mooi bakka. Nog 5 jaren de o njang mi schijt.

  Maar Chan zal het zeker niet zover laten komen. Chan houdt van het volk en omgekeerd. Yes we Chan!


  Maak melding
 42. V.V. @Waldo … @Pakira tigri-{ net terug uit het dierenbos … niets gevangen } … wat een enthousiasme … zoveel enthousiasme dat p…t …. Bouterse vergelijkt met PELE.

  @ Pakira tigri{ man van/uit het dierenbos } bedoel je … Bouterse als de SCHOENPOETSER van PELE.

  PELE zou … de Misdadige Moordenaar … bij het eerste kontakt de deur wijzen.
  Because … MMDDB … IS a WANTED CRIMINAL !!!!!!!


  Maak melding
 43. TUI ontslaat piloten en cabinepersoneel.
  Wat zijn ze van plan te doen met de passagiers??????

  Velen die TUI prezen zullen nu van SLM afhankelijk zijn.
  Let op mijn woorden


  gemodereerd
 44. Voor het Coronavirus rent hij keihard weg. Het volk mag dede. Voor olievondsten is hij meteen in de picture met pier tifi. Dat is enige belangrijke aandacht voor hem. Rot op. In Santo Boma zal hij zijn leven slijten.


  Maak melding
 45. Auwww, Auwwwwwww, wat een pijn en afgunst hier op het forum. Blijkbaar blijft Bouterse jullie steeds een stap voor te zijn. In plaats van groen en blauw te zien van afgunst en jaloezie en schuimbekkende tirades het net op te smijten, kunnen jullie je beter afvragen waarom God deze man elke keer weer de hand reikt!! Elke keer dat jullie de aanval inzetten wordt dit land onder zijn leiding gezegend. Ga daar eens even over nadenken, dan heb je even geen tijd om te schelden, te vloeken, te razen en te tieren op het net, onderwijl je innerlijk te bezoedelen! Ram,Ram, Salam , prijs God!!


  Maak melding
 46. Nou dan zeg ik, dank je wel president, MAAR wordt Suriname net als Guyana (frauduleuze verkiezing) of wordt het dan als Venezuela. Er is een beloning uitgeloofd voor maar liefs : $ 15 miljoen voor zijn kop.
  Er is een USS vloot in de Caribische zee speciaal voor Maduro! misschien kan die Suriname ook aandoen.


  Maak melding
 47. We zien nu al de dollars die sme kan hebben in de toekomst. Kijken we wel naar de schulden die de staat is aangegaan met ??????.
  Nu kan men het land dieper in de shit laten zakken. Ze kunnen op de voorhand meer schulden aangaan en bij exploatatie zien waar we belanden

  Pres je mag de duivel en an malle moer feliciteren. Bij jou en je bende is het zien en dan mogelijk geloven.
  Je bent gewoon een schoffie. Mens open de ogen en kijk waar hij zijn pionnen heeft gepositioneerd en wie dat zijn. Dus pres doe jezelf oke en goed.


  Maak melding
 48. Ik ben geen politieke aanhanger,maar de president kan ABN gaan leren😂.hopelijk verdwijnt het geld niet met de noorder zon.wel een mooie plek waar hij vertoeft.met de pokai’s op de achtergrond.


  Maak melding
 49. Su heeft kilo’s goud heeft iemand ooit vooruitgang gezien in het land nu komt er olie aan en toch zullen we armoedig door het leven gaan dus blaaa blaaa tegen de tijd dat het olie aan land komt is het nog maar 5srd per vat omdat je dan auto’s hebt die vliegen en geen hond er wat aan heeft plastic wordt nu al verboden in diverse landen dus we worden blij gemaakt met een dode grietjebie


  Maak melding
 50. @Luciën …. PAARSE KONTLIKKER … ” blijkbaar blijft Bouterse jullie steeds een stap voor te zijn …. !!!

  @Luciën … de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse kan niet eens goed voorlezen wat voor hem op papier neergepent is.

  Is onder zijn Misdadige, Moorddadige leiding olie op 6300 M ontdekt ????
  Is er onder leiding van de Paarse Poepejantje regering op 6300M olie ontdekt ????

  @@ Luciën …. KISS @@Waldo PIGG ASS !!!!!!!!!


  Maak melding
 51. Paki-RAT-igri,

  dan nog deugt jouw verhaal niet.
  Hij heet nl. Klaas Jan Huntelaar.

  Ik word wel een beetje moe van die dagelijkse domheid, die je nu al geruime uitstraalt.

  Maar…..25 Mei nadert, en hou je voor 1x aan je woord en verdwijn hier.


  Maak melding
 52. Bert 2 april 2020 At 21:41
  “Su heeft kilo’s goud heeft iemand ooit vooruitgang gezien in het land nu komt er olie aan”

  Precies wat ik al eerder aangaf. Suriname is RIJK aan natuurlijk hulpbronnen/grondstoffen maar dat zegt geen moer zolang de GEHELE bevolking er niet van profiteerd. De mensen die profiteren zitten zowel in de oppositie en coalitie, dus telkens op die politieke toer te gaan is ook onzin.

  Dubai is een rijke oliestaat ja maar ga eens kijken wie er allemaal werken als loonslaven en helemaal niet in overdreven luxe en weelde leven.

  In plaats van Dubai kan men dan beter aspireren een Singapore of Rwanda (de Singapore van Afrika) te worden. Landen met zeer weinig grondstoffen waar ze moeten putten uit de kennis en expertise van hun inwoners.

  Zelfs de rijkste landen in de wereld zoals bijv USA hebben ook plaatsen die erger zijn dan 3e wereld landen. Dus “rijk” is ook maar een relatief begrip.

  Zolang de welvaart en het welzijn van een geselecteerde groep (elite) burgers is gewaarborgd dan kan een land dan nog zo rijk zijn dat zegt geen ene moer als de rest van de bevolking leeft in armoede of als loonslaaf…


  Maak melding
 53. Waldo,

  Grote wereldleiders hebben een klimaatakkoord getekend om over te gaan op duurzame energie en fossiele energie uit te bannen.

  En ja hoor, daar komt Suriname, en zijn veroordeelde leider is blij met 1 kannetje olie over 7 jaar.

  En met 200 miljard in de grond en 200 miljoen vaten olie, staan de mensen dagelijks in de rij om,

  Geld te wisselen,
  Basisgoederen te kopen,
  Te tanken,
  Voor medicijnen.

  Hebben FITCH…MOODY’S…S&P een JUNK-STATUS beoordeling afgegeven met NEGATIEVE vooruitzichten.

  Wat een treurige bende, FAILED STATE is nu een FEIT, Wen er maar aan.


  Maak melding
 54. @Chan Klaas de Stuntelaar, we want you. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. Kom Ajax redden. Kom Suriname redden. Ook de Surinaamse trainer gaat je voor niks laten warmlopen. Zomaar i go warm up. 2010 i warm up ,neks no yagi. 2015 i warm up, neks no yagi baka. San i reken o psa 2020? Contract afgelopen. Bedankt voor bewezen diensten. We zullen na de Coronacrisis wel een afscheidswedstrijd voor je houden.


  Maak melding
 55. @Waldo de Fabeltjeskrant is nog geloofwaardiger dan de onzin die jij uitkraamt. De regering houd alleen van zichzelf. Al zou Paramaribo in brand staan. Jouw President zou er geen nacht minder om slapen.

  Zijne excellentie Hoefdraad ? 🤮

  Aaaai boi je werkt op mijn lachspieren.


  Maak melding
 56. Hello,

  Ik vind ’t wel erg dat bepaalde mensen zo stom reageren. Kijk niet naar vandaag en morgen maar denk aan de komende generaties. Suriname is de 17de rijkste land ter wereld en toch krijgt dit land een rating van CCC, kan vergeleken worden als een “junk state”. De vraag nu: hoe komt ’t! Omdat er geen goeie leider is om dit mooi land naar grote hoogte te brengen. Juist glijdt men af naar de diepte. Zie zelf wat de NDP regering van dit land gemaakt heeft. Ze zijn begonnen met de amnestiewet, wijziging van de wet op staatsschuld en zo grappig, confidentiele deal van Suralco mbt de Afobaka dam, 2 maanden voor de verkiezingen die “valutawet”, wat onmogelijk uitvoerbaar is. Waarom heb je deze wet niet ingevoerd in 2010 bijvoorbeeld! Nee, kasreserve en dekking klarie, dus ’t volk moet weer offers brengen! Waar is al ’t geld verdwenen van de leningen die men heeft genomen met een totale leensom van $ 4 miljard? De staat heeft nog ook leningen genomen bij de Hakrinbank en SPSB. Waarom kan de CBS dan ook geen jaarverslagen publiceren! Denk maar even na, waarom er een wisselwacht was bij CBS. Wie niet meewerkt, wordt de laan uitgestuurd. Jammer, maar zo werkt ’t mi mati. ‘T zijn mensen die geen vaderlands liefde hebben voor dit land. Honderd jaar Suralco in Suriname, wat hebben we overgehouden van deze multinaltional? Niets, alleen kraters, monument van Suralco etc etc. Er worden geen deals gesloten om herinvesteringen te plegen van de winst, maar waarschijnlijk wordt er deals gesloten voor eigen belang en “njang patu’s”.
  Ga zo maar door, er is heel veel op te noemen, die u misschien niet kent.

  Een fijne dag.


  Maak melding
 57. Bouterse jij Boereveen gaan het niet mee maken ,na 40 jaren onderdrukking , op de poft moet men naar 40 jaren Katibo leven .

  Zelf een Natuur Ramp hersteld in een paar jaren , maar 40 jaren onderdrukking van NDP Regering is erger dan een Natuurramp

  Wij van de Oppositie brengen een beter leven voor de Bevolking groepen zonder Olie fonds .


  Maak melding
 58. Is maar goed dat er geen vliegtuigen verlopig vliegen tot voor de verkiezing ,Hoefdraad wel nog naar buitenland om 5 miljoen te gaan lenen bij de wereld bank .

  Er zijn nog 50 dagen te gaan voor deze schurken van NDP , en nu wel nog wetten maken in DNA .

  Jenny Simons van DNA ben je nog niet moet in de wetten Fabriek van DNA .

  Lijstrekker NDP in Paramaribo is Hooghart ,kolonisten hebben weer Olie gevonden .


  Maak melding
 59. De poort naar Europa is Frankrijk voor NDP maar er komen geen vliegtuigen van Frankrijk in Suriname .

  Trump en Pompeo gaat Bouterse en vrienden straks op een Wanted lijst zetten .


  Maak melding
 60. 1 Stabilisatie fonds 0 SRD
  2 Noodfonds 0 SRD
  3 Woningbouw fonds 5 miljoen SRDgoed voor 10 woningen van Misikaka
  4 Garantie fonds 0 SRD
  5 Spaar fonds 0 SRD
  6 Cova 19 fonds 5 miljoen SRD hoefdraad kan niet weg vliegen voor meer .

  Moeten wij als Surinamers deze nullen op eten van NDP Schurken .


  Maak melding
 61. Net voor de verkiezingen worden de olievondsten gedaan.
  Dit is NDP politiek.
  Voordat deze olie opgepompt zal worden hebben we veel geld nodig voor de investeringen.
  Dit gaat 6 tot 7 jaar in beslag nemen.
  Laat je niet gek maken door Bouterse.
  Waar zijn die 100 miljoen USD kasreseves gebleven
  Stem niet meer op de NDP.
  Stem op de oppositie en alleen de oppositie kan er misschien nog wat aan doen.
  Want Suriname is al failliet.
  WIE HOUDT WIE VOOR DE GEK.


  Maak melding
 62. Waldo je rijk reken en nu feest vieren met betrekking wat over 5 jaar binnen begint te komen en over 20 jaar op gedroogd is.
  Waldo u neemt heel veel aan.
  1>> alle inkomsten zijn voor Suriname.
  2>> er hoeft niet geïnvesteerd en gefinancierd te worden.
  3>> er zijn geen running kost.

  Beste Waldo de inkomsten van Suriname zijn een fractie van wat u droomt


  Maak melding
 63. FAKE NEWS OR NOT ?
  Er zouden boringen nodig zijn en gedaan worden om de eerdere vondst van olie te bevestigen en de omvang vast te stellen. Dan is het juist vreemd en onverwacht als de tweede boring niet in dat veld is maar elders. Hiermee is dus nog steeds niet bevestigd dat het eerder gevonden veld winbaar is. Een mogelijk tweede veld is al net zo speculatief.
  Komt nog bij dat de olie prijs door de corona-recessie blijven lager zal zijn.
  ER IS GEEN ENKELE REDEN VOOR OPTIMISME!!
  .
  Zowel Apache als de NDP hebben dit soort sprookjes nodig om te overleven. Opvallend dan ook dat ze altijd samen gaan met een downgrading, etc.


  Maak melding
 64. Het is afgelopen met Suriname. Puerto Rico heeft een schuld van 80 miljard, maar bestaat nog, bevolking heeft 0,0% vertrouwen in de politiek….. Maar de moordenaar, joker,
  leeghoofd probeert de huidige Surinamers die net als Bouta een bedelaar is geweest, positief te stemmen. Voordat 1 cent binnen is van de “olievondst” zal Bouta allag zijn opgehaald,
  hetzij door Trump met een heli of door de duivel R.I.P. leeghoofd.


  gemodereerd
 65. Het is afgelopen met Suriname. Puerto Rico heeft een schuld van 80 miljard, maar bestaat nog, bevolking heeft 0,0% vertrouwen in de politiek….. Maar de moordenaar, joker,
  leeghoofd probeert de huidige Surinamers die net als Bouta een bedelaar is geweest, positief te stemmen. Voordat 1 cent binnen is van de “olievondst” zal Bouta allang zijn opgehaald,
  hetzij door Trump met een heli of door de duivel R.I.P. leeghoofd.


  gemodereerd
 66. Tijdens de uitbraak van het Coronavirus duurde het dagen voordat hij met zijn kop op TV verscheen. Nu was het binnen een dag om dit mede te delen. Ja heel veel geld niet voor dit klein land, maar heel veel geld voor een selectief clubje van de NDP. Denk dan aan Abrahams, Graanoogst, Bouva


  Maak melding
 67. Doemdenkers dat is ddb zelf want hij en boefie hebben het land van ccc rating naar junk staat gebracht.


  gemodereerd
 68. De volgelingen die voor hem dood willen gaan hoeven niet te wachten op een Covid-19 besmetting. Ze zijn nog altijd vrij om gebruik te maken van de Bosjebrug. Doewet, doe wat goed is voor u en uw leider.

  “Soso lobi, we moeten het samen doen, land van melk en honing, tralala”


  Maak melding
 69. Luku san yu e du :

  1. Begroting no de, staats-kas legi

  2. Elke maand te hoge staatsuitgaven, 40 miljoen

  3. Centrale Bank kan al jaren niet met jaarverslagen
  komen.

  4. Staatsschuld is torenhoog !

  5. Je drukt elke maand ongedekt geld in SRD ’s !

  6. Je steelt meer dan 100 miljoen USD uit de kasreserves,
  die niet jouw eigendom zijn !

  7 Je gaat nu al weer de SRD devalueren als gevolg van
  jouw financieel wanbeleid !

  8. Je verlaagt de dekkingsgraad van de SRD en
  tegelijkertijd kom je met een dwangmatige valutawet !

  9. Je bent te bang om staatsuitgaven zwaar te verlagen,
  door bijvoorbeeld overheidsapparaat te saneren !

  En nu kom je met het sprookje dat je olie-opbrengsten
  wil gaan beheren om het Volk welvaart te brengen !

  Suma yu denki takki dong ???

  Suma yu denki takki achterlijk ???

  Suma ede sey no e wroko bun ??????????


  gemodereerd
 70. “Hij brengt vervolgens de felicitaties over aan Staatsolie, Apache, Total en in het bijzonder de Surinaamse bevolking.”

  You see? Als deze laffe bejaarde clown het meende en werkelijk een hart voor het volk had gehad dan feliciteerde hij eerst het volk ermee. Misschien kon hij het nog goedmaken, na al wat onder zijn bewind gestolen is. Maar deze dief denkt uiteraard natuurlijk eerst aan hele andere dingen. Hoeveel is er nou al niet achterover gedrukt? Hoeveel straf moet hij nog zitten van alle landen bij elkaar?

  Wat USA nu met de andere criminele dictators van zuid Amerika wilt laten gebeuren zal straks ook in Suriname gebeuren. Let maar op. Ze komen hem halen.

  Als een stel koeien hem daar hebben gezet, dan wie is Trump (of zijn opvolger) om hem er niet vanaf te stoten, indien nodig?

  Er zullen nog meer leningen worden gedaan. In plaats van dat deze zak meer banen gaat creëren en de productie tegemoet komt, zitten de kinderen straks met problemen. Maar ja, in Suriname kijken ze meestal alleen maar naar korte termijn. Alleen maar graaien en zakkenvullerij.

  Stemmen jullie voor nog 5 jaar ellende. Nog 5 jaar alleen rijst met sardientje, 1 saucijsje, 1 eitje of 1 vlerkje. Geen groente niks! Alleen rijst vreten. Stem op bouta! 😆
  Beste president van het zuidelijk halfrond 🤮
  Beste in zakkenvullen en van het volk stelen. Kom op mensen, na 2020 moeten jullie gewoon 4 voudige prijs van de stroom betalen, water en gas ook. Alles zal NOG VEEL VERDER omhoog gaan en jullie moeten NOG VEEL MEER INLEVEREN! Blijf geloven in onze Dubai, MET STRONT!

  Het hele volk heeft momenteel NIETS MAAR DAN OOK ÉCHT TOTAAL HELEMÁÁL NIETS aan deze mededeling. Dan kom je met je dronken harsens nog praten. Lach maar! We zien allemaal hoe erg dicht zijn ogen zitten en hoeveel moeite hij heeft om zn ogen open te houden. “Laten we afsluiten?” Ja omdat dat enkel en alleen in jouw voordeel is. Vuile narcist! Het is pas net begonnen. We gaan niks afsluiten. Kijk wat jij hebt aangericht. Achterlijke, eerste klas mafkees!

  Elke keer een rookgordijn voor het volk opzetten. Wie heeft dat nou niet door?

  Nationale Dieven Partij. Mi mars papa!


  Maak melding
 71. Nu zie je het verschil tussen de nationalisten en degene voor wie alles in het licht van de politiek wordt bekeken. Al die negatievelingen kunnen de zon gewoon niet in het water zien schijnen. Jullie willen niet het goede voor Suriname alleen omdat Bouterse aan de macht is, stelletje A-nationalisten! Ik geloof trouwens dat wij over twee jaar al geld aan de olie zullen verdienen. Mark my words!


  Maak melding
 72. Behalve dat dit een 1 april grap is, valt het ook op te merken dat de president graag het hiernamaals wil tegemoet treden. Hij ziet er ook zo naar uit. Hopelijk dat hij binnenkort uit zijn lijden verlost wordt.


  gemodereerd
 73. Het domme surinaamse volk ga a t nu zeker rustiger slapen !!! Want ze hoeven niet meer zo hard te werken ,baas beloofd heel veel geld voor zo een klein land alsof su zo klein is. Let op mijn woorden deze idioten gaan het niet meemaken als er olie wordt geproduceert. Di t is puur het volk dom houden met loze beloftes. !!!


  Maak melding
 74. Wat? Je mag blij zijn als Suriname zelf 10% ervan zal genieten. Zo gaat dat altijd, wordt eens wakker. Schenking van 100.000 van Israël en voor 10% van dat geld koopt men bootje. De rest verdwijnt in de zakken en wordt onderverdeeld tussen familie, vriendjes en vriendinnetjes. Weet je dat niet ofzo, dan kom jij echt uit een ei (eeuwig zal men jouw een worst kunnen blijven voor houden en jij maar rennen). Als je denkt dat al het geld (vooral in suriname) terug wordt gepompt in de economie en voor het volk is dan leef jij echt in een illusie! Je moet dan zelf ooit nog eens het licht zien schijnen van de echte zon. Misschien moet je gaan bidden. God brengt altijd wijsheid bij 😉

  1)Deze olievondsten zijn al in 2019 of zelfs al in 2018 ontdekt maar mochten nog niet naar buiten worden gebracht van opa en zijn criminele organisatie.
  2)De verdwenen 100 miljoen kasreserve was wat later gepland, dat was de bedoeling. Vlak vóór de verkiezingen zouden de kasreserves verdwijnen en dat zou dan net ná de verkiezingen aan het licht komen.

  Maar natuurlijk, de inhalige graaiers konden zich niet inhouden. Er werd al ruzie gemaakt om wie-wat-hoeveel-waar naartoe gaat (buitenlandse zwarte bankrekeningen) dus greep de mascotte/catfish zijn kans en zit nu, volgens de laatste berichten, nog in Santa boma. Want waarom horen we opeens niks meer over meneer Robert van Trikt? Tricky thing man.

  Je denkt dat ze keihard bezig zijn voor Suriname. Ja, om Suriname leeg te roven. Af en toe cadeautje, sponsoring, lening hier en daar. Verdorie, wordt nou toch eens een keertje wakker man! Achterlijke! Eet meer groente en fruit dan ga je helder nadenken. Als je denkt dat een overheid en de politiek voor jou bezig is dan kan je net zo goed een sprookjesboek gaan lezen. Je zit dan echt op een roze wolk. Een dictator uit 1980 moet dan een koekje zijn? Dus daarom zoveel soldaten? Gebruik je grijze massa een keertje en ga dieper dan alleen; ja hij bouwt huizen. En hoe!?! Met van alles te stelen en een ieder heeft zijn rol. Zo gaat dat binnen de maffia.

  Vroeger werden mensen die erop tegen waren (zijn buitensporig criminele handelingen) opgepakt, opgesloten, gemarteld en geslagen. Tot de dood aan toe! Daarom mogen wij trots en blij zijn dat een website met een eigenaar als dit bestaat en je hier je zegje mag doen. Vroeger kon dit niet. Je moet wakker worden nu het nog kan. Je zit al lang niet meer in een democratie. Je weet dan waarschijnlijk ook niet eens de definitie ervan. Zoek het op. Google is je beste vriend in alles!
  Ik wens iedereen een fijne dag 😉


  Maak melding
 75. Ook heb nog nooit zulke aasgieren gezien. Wat een lage mensen de paarse idioten hier .,het commentaar. Echt blakamang stijl nu feesten maar er is nog niks binnen of we kunnen weer lenen. De één begint zelfs nu al dat wij uit Holland niet meer in Suriname mogen komen omdat we dan van olie geld zouden profiteren. Waar zij al die miljarden van de afgelopen jaren waldo,pakiratigri,Wendy,lucienne.?????laten we daar eerst mee beginnen voor de vhp en de Hollandse Surinamer alles komt over nemen.


  Maak melding
 76. Mooi nieuws voor Suriname, maar wanneer gaat hij ook bekendmaken wie de moordenaar(s) en grote Drugsdealers is/zijn in het land


  gemodereerd
 77. Helena, heb je weer een euro of een dollar verdiend met je berichtje ofzo? Zieligert! Geen bullshit praten. Je zegt “Al die negatievelingen kunnen de zon gewoon niet in het water zien schijnen. Jullie willen niet het goede voor Suriname”
  Wel, jij wil durven zeggen dat de afgelopen 10 jaar alles beter is geworden in Suriname? Hoezo niet het goede voor Suriname? 100 miljoen verdwenen is goed? Lenen, lenen, lenen en nog eens lenen (en vervolgens alles achterover drukken) is goed? Heb je een klap van de molen gekregen of is je IQ gewoon hartstikke laag?

  je weet vast niet eens wat IQ betekend!

  Ga jij eens een lijstje voor jezelf maken Helena, als je echt fanatiek ndp’er bent. Hoeveel geld is er geleend en hoeveel is er terug in de economie van suriname gepompt om meer welvaart te krijgen? Meer banen en grotere koopkracht… NIETS! Joe dommie. Ga dingen nagaan. Roep niet zomaar wat omdat je buurman toevallig paarse vlag aan zn broko osso heeft ofzo. Jij moet jouw eigen verstand gebruiken en niet met de massa meegaan joe kow

  Jij gaat straks als het meezit je maag moeten vullen met het rijst wat ze normaliter alleen aan de honden geven in Suriname (één en al gebroken rijstkorels) als je niet snel wakker wordt. We zitten nu in 2020 en het is 3 april, lieve Helena. IK wil alleen maar het beste voor je. Wakker worden nu Helena! Geen enkel overheid in geen enkel land meent het met de bevolking en zal luchtkastelen bouwen. Jij moet alles zelf doen, leer dat nou eens! Blijf wachten dan, met stront Helena!


  Maak melding
 78. een multinational oliebedrijf

  gepokt en gemazeld in mooie praatjes verkopen.
  Een veroordeelde:
  gepokt en gemazeld in huppelen op een podium

  De slagers van suriname.

  Wat daadwerkelijke cijfers en feiten van wat er werkelijk overblijft dus na aftrek van alle kosten, leningen, wegmakerijen, verschuivingen van geld van surinamers bij CBS en andere njang patoes….

  Dat is waar je werkelijk op kunt bouwen.
  Echter je hebt feiten (in dit geval plussen en minnen bij elkaar in een soortgelijke situatie kan al bekend zijn), cijfers en statistieken en praatjes.

  Van het huidige Wanbeleid kunt u weinig meer dan praatjes over de trein en tram of ui en aardappel verwachten.

  Prachtig geproduceerd reclamefilmpje voor weet ik veel hoe veel maar t eerste wagonnetje ziet u nog niet rijden. Vijf jaar na dato…..

  Er is het bekende verhaal over de keizer die prachtig werd gevonden totdat een jongetje in de rij die de stoet zag langskomen opmerkte: maar hij heeft geen kleren aan!!

  Deze vos heeft de haren weggeschoren maar streken blijven.
  Praatjes: 2009: ” ik ben vaak gevraagd en ik ga er een keer voor. Daarna laat ik het aan de jongeren.” (Desi B. over het gaan voor president)

  Vandaag verloopt de deadline voor CBS directeur Roemer om de teruggaaf van onrechtmatig weggenomen geld van het volk te regelen.
  Afleiden met een dooie mus geeft geen pas.


  Maak melding
 79. @Waldo

  U heeft werk aan het verspreiden van Propaganda. De regering heeft om Brokopondo in handen te krijgen geld moeten lenen om voor consumptie in het verleden te betalen.
  De inkomsten uit IAM Gold en Newmont zijn beleend en ook nog eens gebruikt om Oppenheimer te kunnen betalen en om de begroting te dekken.

  Deze regering geeft het zelfde geld 3 keer uit en droomt dat geld wat pas over 5 jaar vrij komt als Apache en Total over 18 maanden beslissen per veld ongeveer $ 5.000.000.000 te investeren. U rekent de gehele bruto waarde van de Olie toe aan Suriname terwijl slechts zeker is dat er royalties betaald gaan worden ofwel geen $ 36.000.000.000 maar pakweg $ 2.000.000.000 over een periode van 15 jaar.

  Het filmpje in de tuin van Bouterse liet de body language van Ellias en Boerenveen heel goed zien. Voor al het 2de beeld van de heren was “Wij willen hier weg deze meneer is de weg kwijt en kan net als Trump alleen maar rommel verkondigen”
  Het geraaskal van Sardjoe op Standvaste liet al zien hoe de top er voor staat. Bij de kandidaat stelling explodeert de NDP

  Elke dag een nieuw schandaal. Reken maar dat de mensen met hersens allemaal al een noodlijn uitgelegd hebben naar Chantohki.


  Maak melding
 80. Waldo, ga een leven zoeken jij. Jij hebt weer een euro verdiend op je saldo met je berichtje. We weten het inmiddels wel. Je spreekt heel goed voor jezelf. Jij zit in Nederland en je weet niet eens waar ik ben. Altijd weet je het zo goed, maar niets maar dan ook niets maak jij van dichtbij mee. Altijd maar, zijne exelentie dit dat, bladiebla.
  Echt net als een boeler. Sommige mensen zijn kontenkruipers, ze zitten met een vinger of hele hand in iemands reet. Sommigen zelfs tot aan de elleboog. Maar Waldo en RobGay+pakiratigri zijn tot aan de schouder in de kont gekropen. Daarom kunnen ze geen kant meer op en enkel heel erg slaafs buigen voor hen zijne exelentie.

  Niet wetend, ORANGE IS THE NEW PURPLE! Jullie lopen alleen maar achter!


  Maak melding
 81. @Waldo ea Paarse koeien :

  Rapportcijfer DDB voor beheer financien van Suriname,

  – 10 punten !

  Ook als wij alleen maar kijken naar zijn financieel wanbeleid,
  waardoor SRD is gezakt van koers 1 op 3,50 naar thans
  koers 1 op 13,50 !

  Devaluatie door Paarse Koeien : van 1 op 3,50
  naar 1 op 13,50 !!!

  Dag yu wan kong beheer olimonni fu Sranan ??????????

  No way, gwa oso !

  PS : Bigin stort a monni kasreserve, 3oo miljoen,
  sang verdamp na CBvS, baka ini a lanti kassa !
  PG e luru fu arresteer den rover !


  gemodereerd
 82. Wat een blabla verhalen hier op wtk. incl. de wartaal van die leeghoofd president. Alle ndp-ers inclusief president blabla prijzen zich al rijk zonder rekening te houden met het feit dat tegen de tijd dat er olie naar boven komt, er een andere wind waait in su en zijn alle huidige bandieten in de regering van het toneel verdwenen. want een toneelspel is het wel!
  En natuurlijk zit de komende regering met het nalatenschap van slecht bestuur en in het verleden aangegane wurgcontracten, maar feit is wel dat we mogen aannemen dat de juiste mensen met kennis en ervaring op de juiste plekken zitten. Want alleen dan kunnen we verwachten dat volk en land mee kunnen profiteren van deze inkomsten.


  Maak melding
 83. @ Waldo

  “In NF verband heeft de VHP geen snars uitgevoerd, heeft op dat klein beetje succes van de NPS kunnen teren. ”

  U vergeet dat er in
  1>> 92-96 opgebouwd is na de ellende die de revolutie en het binnenlands conflict veroorzaakt hebben.
  2>>2000-2010 de grootste groei in de Surinaamse geschiedenis heeft laten zien na de instorting onder Wijdenbosch Bouterse.
  Verder vergeet u dat Bouterse en Wijdenbosch ook de vruchten geplukt hebben van NL hulp resp. die vernietigd hebben.

  U laat gelukkig enige realiteit zien door te accepteren dat de NDP hulp nodig zal hebben om het land nog verder te kunnen vernietigen . Uw voorkeur “De volgende regering moet gevormd worden door de NDP, ABOB, BEB en HVB, genoeg voor een ruime meerderheid van meer 32 zetels. ”

  U toont echter een interessant gebrek aan kennis. Met 32 zetels zijn er onvoldoende zetels om te doen wat de NDP wil.


  Maak melding
 84. @ jay-l 3 april 2020 At 12:21

  “De kans is groot dat buitenlandse banken , weer met Surinaamse banken gaan werken, gezien die olie dollars die binnen zullen stromen.”

  U droomt. Welke oliedollars gaan er stromen naar Suriname.
  De olie is offschore en wordt gewonnen in de economische zone.
  De installaties die hiervoor nodig zijn. de zogenaamde FPSO (Floating Production, Storage en Offloading) schepen worden geleased en zijn geregistreerd in belastingparadijzen.
  De investeringen in deze installaties bedragen miljarden voor dat ze opperationeel zijn.
  Suriname mag mee doen in de investering maar moet dan wel inkomen met 20%. Geld dat Staatsolie niet uit de Surinaamse markt kan halen.
  Ofwel het merendeel van het geld vloeit van de buitenlandse koper naar de rekening van een entiteit onder het financieel meest gunstige regime (zie hier hoe slim Venne was door Rosebel en Surigold Surnaamse vennootschappen te laten worden).

  Suriname kan in eerste instantie slechts rekenen op de royalties van pakweg 6,5% over de exploitatie periode van een jaar of 15.
  De winstbelasting en het aandeel van Staatsolie is koffiedik kijken en speculatief

  Om met de royalties Suriname uit de drek te trekken die over 5 jaar de realiteit zal zijn indien fossiel Bouterse aan de knoppen zit zal er pakweg 5 tot 6 maal meer olie gevonden moeten worden.


  Maak melding
 85. Wolf verbond in een redelijk goed verhaal de koers van de 1ste Oppenheimer lening aan de positieve olie berichten.

  Deze van god gegeven positieve olie berichten kunnen de 1ste Oppenheimer lening niet stutten de koers glijd echt weg naar Junk.

  Wellicht de eerste kans van de VHP om Suriname een dienst te bewijzen met een herfinanciering voor een koopje.
  Het zijn echte dollars waar nu gezien de status van suriname bijna 20% rente voor betaald wordt.


  Maak melding
 86. De mensen die genieten van al het “geleende” geld hebben geen tijd om op Waterkant elke dag comments te geven. Ze zijn druk bezig de aannemers te betalen voor hun 3e en 4e villa/appartement. Rijden rond in hun nieuwe wagen en gaan elke dag shoppen bij Choi’s…
  Na het het shoppen brengen ze de boodschappen thuis en gaan dan richting buitenman, buitenvrouw of een motjo om daar nog meer geld uit te geven. Casino kan niet meer is dicht, misschien een ondro gron Casino dan.

  Wie denkt en geloofd dat het geld eerlijk verdeeld gaat worden heeft helemaal niks begrepen van kapitalisme, noch de wereld geschiedenis en noch van menselijke honger naar macht en hebzucht.

  Ze moeten dan maar blijven leven in hun eigen bubbel, dat zal hun buik wel vullen in tijden van schaarste en honger…


  Maak melding
 87. Beste forumleden,

  Het zou u als vaderlandlievende surinamer sieren als u de mening van elkaar respecteert. Mocht u het niet eens zijn met een ander, hoeft u niet te gaan schelden of elkaar te gaan beledigen, want dan hebben we geen discussie meer maar een ordinaire scheldpartij.
  Wie de schoen past, trekt hem aan!

  We zouden allemaal veel meer eenheid moeten worden, willen we het echt hebben over de ontwikkeling van ons aller geliefd Suriname. De praktijk laat zien dat de verdeeldheid nog zeer groot is. Vaak wordt er gewezen op de koloniale tijd, ik vind dat zelf maar flauwekul!
  Immers, we zijn al 45 jaar onafhankelijk, maar hebben nog steeds niet geleerd om op eigen benen te staan, laat staan ons eigen broek op te houden.
  Wat we nodig hebben is een sterke vaderlandslievende leider met visie en daadkracht die niet alleen ons land tot ontwikkeling weet te brengen, maar ook van ons allen, ongeacht ras, geloof of huidskleur een trots volk weet te maken met respect voor elkaar!


  Maak melding
 88. Ga jullie aub ergens anders een oorlog uitvechten. zeg!! Ik hoop dat het goed komt met Suriname en de Surinamers woonachtig in Suriname. Ik ga niet met mijn geitenwollen sokken zittend op mijn schommelstoel voor de Surnamers beslissen wat ze moeten doen. Kom op zeg!!! Vroeger hebben wij allerlei leiders in Suriname meegemaakt. Aan de zijlijn blijven schreeuwen in buitenland heeft geen nut . Vroeger hadden NPS en VHP voor het zeggen en wat hebben ze gedaan voor het land ??Helemaal niks. Als ze gingen onderhandelen met de Hollanders waren ze zo nederig dat er van een onderhandeling geen sprake meer was. Hun onderhandeling positie waren daardoor bij voorbaat al mislukt.

  Trouwens wie is Chan? Is hij /zij een VHPer. Ik heb niks met over de datum partijen. De houdbaar datums van velen partijen zijn vervallen.

  Ze hebben helemaal hun tijd gehad voor de onafhankelijkheid.

  Het wordt tijd voor nieuw wind in Suriname en dat moeten de Surinamers zelf in Suriname beslissen.

  Bumblegum.. Pele was een luie voetballer. 😂😂😂Ik weet dat je een hekel hebt aan zwarte, maar nu draai je echt door.

  Maradona was goed, maar dat hij beter was dan Pele 😂😂😂😂

  Misschien heb je wel gelijk dan Maradona beter was dan Pele. In het coke snuiven.zeker!!!🤣🤣

  Trouwens . ..Waarom heb je veel fake namen hier ?Reageren gewoon met je echt voornamen. Zijn jullie bang dat andere gaat zien uit welke bevolkingsgroep jullie vandaan komen?

  Het is maar een vraag hoor!!

  Stiekem van alles schreeuwen met fake naam vind ik huichelachtig.

  Ik zie ook veel Hollandse voornamen. Nauw …de meeste Hollanders die ik ken weet niet eens waar Suriname ligt. Het interesseert ze ook geen reet.


  Maak melding
 89. Paarse Japi @ Glenn … onze nieuwste … AWARI DOMRI … aanwinst !!!!

  Japi Glenn …. ” vroeger hadden NPS en VHP voor het zeggen en wat hebben ze gedaan voor het land ?? Helemaal niks “.

  Je soortgenoten { japies} hebben meer verstand … de Nationale Dieven/Berm Partij { de naam zegt het … het zijn DIEVEN … FOEFOEROEMANS }… heeft het land … POLITIEK, ECONOMISCH, ETHISCH, SOCIAAL MAATSCHAPPELIJK … totaal vernietigd. Er is NOG NOOIT zoveel … GEMOORD, GEFRAUDEERD en GESTOLEN in de politieke geschiedenis van Suriname.

  De Paarse Bandieten hebben van Suriname een … BEDEL STAAT … gemaakt.

  Het moment dat een mi-ni-ster of DNA-lid op een Conferentie verschijnt … vragen de overige afgevaardigden/vertegenwoordigers zich af … zijn die Surinamers hier om te BEDELEN !!!!

  Mocht de verkiezing op 25 mei gehouden worden … kunnen wij in koor zeggen/zingen:
  free at last … we zijn verlost van die … PAARSE FRAUDULEUZE BANDIETEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 90. Moet je ze nu horen die aasgieren van de NDP, te beginnen met hun Lijder. “Dit wordt heel veel geld voor dit klein land”. Eerst een schop geven aan een ieder die opbouwend kritiek heeft om meteen daarna te vragen om het samen te doen. De NDP heeft er de mond van, uiteindelijk doen precies het tegenover gestelde. Ze rekenen zichzelf letterlijk en figuurlijk rijk. Plotseling moet het hele land bij elkaar komen om te kijken hoe er een “regime” neer te zetten voor de goede zorgen van onze kinderen en kindskinderen. Sommigen spelen zelf de vermoorde onschuld. Er wordt gemakshalve niet gesproken over de afbraak van Suriname met name de afgelopen tien jaar. Met alle leugens en onwaarheden ten spijt wordt het Surinaamse volk weer een rad voor de ogen gedraaid. Het volk is kort van geheugen. Niemand heeft het meer over de spaarzaamheid van Venetiaan en Telting en wat ze allemaal met kunst en vliegwerk voor het land hebben moeten doen om Suriname uit het dal te trekken. Niemand heeft het meer over al de leugens verteld over de diefstal o.a. door corruptie van de vele miljarden SRD en Dollars onder de NDP.
  Surinamers kunnen alleen een mooie toekomst tegemoet zien als ze voor eens en voor altijd afrekenen met deze wannabe nationalisten. Suriname heeft op 25 februari 1980 de verkeerde afslag genomen. Het wordt nu tijd om op de juiste weg te geraken en af te rekenen met de mislukkelingen die deze samenleving naar de rand van de afgrond hebben gebracht.


  Maak melding
 91. @Glenn
  “Vroeger hadden NPS en VHP voor het zeggen en wat hebben ze gedaan voor het land ??Helemaal niks. Als ze gingen onderhandelen met de Hollanders waren ze zo nederig dat er van een onderhandeling geen sprake meer was. Hun onderhandeling positie waren daardoor bij voorbaat al mislukt.”

  U bent niet echt op de hoogte. Ze hebben ongeveer 2 maal meer geld als verdragsmiddelen los gekregen dan NL wilde geven.
  NL heeft behoudens in het West Suriname project zelden haar invloed laten gelden. Hadden ze het maar gedaan. In NL was politiek correct niet mee bemoeien.
  Bouterse kreeg zelfs gewoon dfl 500.000.000 noodhulp overgemaakt die hij bij wijze van spreken verbrand heeft.
  Verder hebben de frontregeringen rondom NPS en VHP steeds weer moeten herstellen en hebben zij wel heus die dingen gedaan waardoor Suriname nu nog een beetje functioneert.


  Maak melding
 92. Volgens het rapport dat is uitgebracht door het Internationale ratingbureau Standard & Poor’s , is de kans groot, dat Suriname vanwege de verslechterde financiële positie van de overheid, binnen een jaar niet in staat zal zijn, zijn schulden terug te betalen. Het ratingbureau heeft zelf de kredietwaardigheid van het land gedowngrade van B naar CCC+. Het is de tweede keer in korte tijd, dat Suriname een negatieve beoordeling heeft ontvangen.
  Volgens de voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), Winston Ramautarsingh, zit de regering financieel zodanig klem en zou deze positie verder zijn verergerd door de pandemie van Covid-19. Hij zegt dat de situatie intussen zodanig zou zijn verergerd dat de regering niet in staat zou zijn, de salarissen over de maand april uit te betalen. “Dat is de reden, waarom ze de noodtoestand wil afkondigen. Als dat is gebeurd, kan ze die bankwet aan een kant zetten”, zegt de econoom.
  Volgens hem heeft de overheid zelfs plannen, om voor de zoveelste keer monetaire te financieren, gezien ze financieel helemaal aan de grond zit. “Meneer Kirpalani zou het zelf hebben bevestigd, dat de overheidsuitgaven 350 miljoen meer zijn, dan de inkomsten. Bovendien moet ze van de maand de eerste aflossing doen voor de stuwdam en ook nog 50 miljoen aan contanten overmaken, als aflossing voor die lening van 500 miljoen die was genomen”, zegt Ramautarsingh. Hij geeft verder aan, dat de overheid er financieel dusdanig slecht aan toe is, dat ze van mensen die in thuisquarantaine zitten verlangt voor hun eigen beveiliging te betalen. “Overal ter wereld komt de overheid de mensen tegemoet, alleen in Suriname worden de mensen op kosten gejaagd”, aldus Ramautarsingh.
  Volgens Ramautarsingh is deze beoordeling een verdere wegzakking op de financiële ladder. “We hebben intussen al vier stappen achteruit gemaakt”, stelt de econoom. Volgens hem is hiermee alleen aangeven, dat mensen die het land geld hadden verschaft, of ergens in hadden geïnvesteerd, hun gelden niet zullen ontvangen. “Bij Suriname is zelf het vooruitzicht negatief. Je hebt landen met een slechte beoordeling, maar de vooruitzichten zijn positief. Maar in Suriname zijn zelf de vooruitzichten voor de komende 12 maanden negatief. Dat wil zeggen dat internationale economen het voor nu, niet goed zien komen”, aldus Ramautarsingh.
  Hij zegt dat de rating niets met de huidige Covid -19 situatie te maken heeft. “De hele wereld is haast geraakt door dit virus en heeft een economisch slechtere positie, maar ik zie landen geen negatieve ratings krijgen”, stelt de econoom. Volgens hem is het pijnlijk dat internationale economen ons moeten zeggen, dat wij een economisch falende staat zijn.


  Maak melding
 93. Ik ben blij voor Suriname en die Surinamers die in Suriname woonachtig zijn.

  A.U.B gaan VHP en NPS in Suriname meer … Ze hebben hun tijd al voor de onafhankelijkheid genoeg gehad.
  De houdbaarheid van beide zijn al lang verlopen.

  Succes Suriname..


  Maak melding
 94. Agoetigrie. Heel mooi verwoord.

  Hebben beide heren een politieke kleur?

  Hebben beide heren economische belangen in Suriname?

  Als beide vragen met nee wordt beantwoord, dan geloof ik jouw verhaal.

  Als 1 de antwoord met ja wordt beantwoord dan is je mooie tekst voor mij in ieder geval twijfelachtig.


  Maak melding
 95. De VHP heeft 2 presidenten gehad, bij de een is er een burgeroorlog ontstaan, en de ander was weggestuurd met een telefoon coup.
  vraagstelling: wat zou Chan doen, als hij wordt gebeld dat hij in moet rukken.
  Suriname heeft als taak, een heropvoeding van alle surinamers


  Maak melding
 96. Kortzichtigheid hier in optima forma.
  VHP & NPS hebben nooit ontwikkeling gebracht voor Suriname. De enige ontwikkeling die NDP heeft gebracht voor Suriname, is dat er steeds meer criminelen zijn voortgebracht en het complete land financieel naar de afgrond is geholpen. We weten nu al dat als zoveel money in handen komt van deze dievengilde er nooit en dan ook nooit meer een weg terug zal zijn voor Suriname.

  Nu des temeer, is het advies te kiezen voor het minst kwade, de VHP of NPS dus. Deze laatste hadden bij tijd en wijle ook binnen hun gelederen een paar boeven, maar hebben nog nooit in de geschiedenis land en volk naar een financiële afgrond gedreven.

  Volk van Suriname, alsjeblief geen “regime” daar neerzetten in het land, maar met de komende verkiezingen op komst, kiezen voor degelijke en integere leiders.


  Maak melding
 97. Nou gelukkig maar
  Houden jullie dan nu eindelijk eens op over het gezeur dat we jullie crimineel geld hebben afgepakt. 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁


  Maak melding
 98. dit kleine land! Spreek en schrijf je moerstaal. Nederlands is te moeilijk voor jullie, terwijl we jullie eeuwen les hebben gegeven
  Maar jullie scoren hoog op de corruptie-index.👍👍👍
  tradingeconomics.com/suriname/corruption-index
  Elk jaar stijgen jullie maar. 😁😁😁😁😁😁😁


  Maak melding
 99. Jawel mensen deze dictator is niet de slimste man. Spreekt zijn talen. Zelf zijn moedertaal is te moeilijk voor hem. Als je bij deze man een IQ test zou afnemen dan komt die niet hoger dan de Surinaamse wisselkoers. Santokhi is vele maken intelligenter dan dit fossiel. Santokhi heeft kennis, kan goed compromissen sluiten en spreekt zijn talen.
  En hij houdt van hard werken.


  Maak melding
 100. De NDp frommelaars die doodleuk Honderden
  miljoenen Valta hebben geroofd bij de CBVS,
  deviezen die niet van hen of van het Land waren,
  hebben de wens eventuele door Sranan te
  ontvangen gelden nav de olievondsten, te
  gaan beheren !

  Hoe durven de Paarse frommelaars voor te stellen
  dat zij ons geld wel even zullen beheren !

  Koers SRD toen Paars in de regering kwam :
  1 op 3,5

  Paars heeft in tien jaar tijd de koers nu gebracht op :
  1 op 13,5 !

  Dang yu wan beheer Sranan-olimonni ??????????

  Paars, un go sribi yere !!!!!!!!!!


  gemodereerd
 101. Mul.. die VHP is niet meer van deze tijd. Ben je VHPer? Zo te zien wel.

  De VHP interesseert mij niet. Ga toch weg man… Het politiek getetter van je begint nu vervelen te worden. Hou toch op man. Stop met je psychologisch oorlogvoering. Het maakt geen indruk meer.

  Jojo .. Sorry .. Ik heb de NPS en VHP regeringen meegemaakt in Suriname. Het waren alleen maar zakkenvullers inplaats van het land op te bouwen.

  Nel.. ..Je hoort hier niet thuis,.Ga aub naar de telegraaf forum. Daar wordt er perfect Nederlands geschreven. Je doet of alle Hollanders perfect Nederlands kunnen schrijven of praten. Als ik in Friesland of Limburg kom snap ik geen reet van. Over Nederlands gesproken. Pleur toch op mens. Je hoort bij een PVV site thuis. Wegwezen met je denigrerende opmerking. In Holland heb je zeker geen criminelen?? Holleeder, Miermet,Houtman.enz waren lievertje zeker.pfff

  Bert…. Glenn is mijn eigen voornaam. Heet jij echt Bert?

  Een mooi naam voor een Surinamer.


  Maak melding
 102. SU heeft NU te maken met zware financieel-economische problemen en is NU aan het verdrinken. De inkomsten uit de offshore oliesector zal pas over minstens 5 jaren binnenkomen. Daar heeft de komende regering niks aan terwijl er vanaf dit jaar wel schulden afgelost moeten worden en aan andere financiele verplichtingen voldaan moet worden waar er geen geld voor is gelet op het huidige grote begrotingstekort. Een drenkeling heeft onmiddelijk geld nodig en niet pas over 5 jaren. De tralala verhaaltjes van bouta maken geen indruk op mij. De ndp heeft bewezen niet met geld om te kunnen gaan. Al geef je ze duizend miljard dollar ze vinden wel een manier om tweeduizend miljard uit te geven (afrikaanse mentaliteit). De ndp zal zeker niet op een goede en verstandige manier kunnen omgaan met de offshore olieinkomsten.


  Maak melding
 103. Glenn
  wat doe jij hier, jij hoort hier niet thuis, snappie
  Donder op.
  Dat je er geen reet van snapt geloof ik zonder meer. Te dom jochie
  Zoveel money, nee zoveel fouten in zo’n kleine reactie.
  Jong, stop met schrijven en hou het op praten


  Maak melding
 104. de nigeriaan vraagt aan de man in dubai waarom hebben jullie zoveel geld ?

  de man in dubai antwoord jullie hebben meer olie dan dubai maar wij hebben geen corrupte regering !


  gemodereerd
 105. Nel.. Begin niet met mij ….Ga eerst de duistere geschiedenis van je moeder/vaderland leren. Vooral over Piet Hein en de gouden tijd. Kan ik een paar goudstaven van je krijgen die opgeslagen zijn in de Nederlandse Bank in Amsterdam? Dan hoef ik niet meer te werken. Weet je dat er in Nederland geen goud in de grond te vinden zijn, maar toch is de Nederlands bank vol mee. Rara hoe kan dat?

  Over criminelen geld gesproken.

  Ik ben hier jouw om jij nachtmerries te bezorgen. Snappie…

  Ben je een.man of een vrouw? Ik neem aan dat je moeder een vreselijk hekel aan had om je Nel te noemen. Wat een naam. Zolang ik
  hier werk en mijn geld verdient en belasting betaalt om jouw uitkering te betalen heb ik het recht om hier te wonen zoals al die Hollanders overal op deze aardbol te vinden zijn.

  Dus ..Nel trekt aan de bel en vertrek naar een PVV forum waar al jouw tokkies PVV vrienden te vinden zijn.

  Trouwens ..hoe kom je terecht op Surinaamse forum?

  Laat de Surinamers hier in hun waarde.

  En nu wegwezen…


  Maak melding
 106. Feit is dat bouta dit mooie land naar de absolute ondergang heeft gebracht. Daarover is volgens mij iedereen eens. Het gaat momenteel niet goed met Suriname. Sterker nog…..Suriname is naar de klote. Wie dat nog niet ziet heeft dringend hulp nodig van LPI.

  Ondanks miljarden ontvangsten aan rijkdommen pinaart 90% van het volk. Zie lange rij bij chodelul. Waarom? Vrijheid ontnomen. We worden een 2e noord Korea. Dit is pas het begin.

  Mensen….wordt wakker. De duivel moet voor altijd verdreven worden. Chan kan alleen Suriname redden.


  Maak melding
 107. zandloper 3 april 2020 At 16:22
  De VHP heeft 2 presidenten gehad, bij de een is er een burgeroorlog ontstaan, en de ander was weggestuurd met een telefoon coup.
  vraagstelling: wat zou Chan doen, als hij wordt gebeld dat hij in moet rukken.
  Suriname heeft als taak, een heropvoeding van alle surinamers
  ***************************************
  Moderator … help a.u.b. … we hebben hier te maken met een BLINDE VINK !!!

  @ Zandloper … wie … o wie … zou Chan telefonisch kunnen opdragen om in te rukken!

  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … Carifesta Graanoogst … OWV Abra{boef} hams … Jo Koe van der San … Pedo Limbo … Schoolboeken jatter Jozefzoon …
  Naschoolse Opvang Bouva … Japjapie/kesksie Afonsoewa … pitikoh Mi-sji-keka … pijl en boog Panka ???????? !!!!!!!!!

  Je Uitkering is naar ik vernomen heb … GEKORT … je bent broeja … je kan ontruimd worden vandaar dat je zoveel KOETERWALS neerpent.

  Misschien kan V.V.@Waldo { advocaat v.d Duivel } iets voor je betekenen. Succes !!!!!!!!!

  Thanks voor je bijdrage … want na de verkiezing 25 Mei … gaan we OPVOEDINGSKAMPEN bouwen/oprichten … om de PAARSE BOEVEN … het {7de} zevende gebod … gij PAARSE BOEVEN … zult niet stelen … INPEPEREN { alata pepre } !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 108. Nul … Ik ben niet voor PAARS. Ik zal nooit voor Bouterse stemmen..PAARS is dus Bouterse. Maar voor VHP en NPS ook niet. Politiek maakt jullie gek. Vandaar dat ik een hekel heb aan politiek. Ik vermoed dat u op de lijst van de VHP voorkomt. Want je reageert als een gebeten hond als iemand iets over VVVVVHHHHPPPPP zegt..

  Een aap is een eigenwijs dier en zo ben ik ook.

  Sorry Nul.

  .


  Maak melding
 109. Gelukkig zijn er nog maar weinig mensen die vertrouwen dat zijne excellentie de president Desire Delano Bouterse aan het volk van Suriname denkt als hij weer uitspreekt dat de voorzienigheid het land en het volk gezegend heeft met een gouden toekomst op het moment dat defaitisten spreken van devaluatie etc.

  Alle ballen worden nu door de laatste loyalisten Waldo en Sardjoe gespeeld op de VHP die nog nooit iets voor het land gedaan zou hebben en slaven meester Holland en de slaven in Diaspora.
  Deze mensen vergeten veel:
  1>> Bouterse heeft het West Suriname project vernietigd. Een plan dat de bauxiet winning overeind gehouden zou hebben en suriname het meest duurzame land te wereld gemaakt zou hebben 100% waterkracht.
  2>> Bouterse en Wijdenbosch minimaal dfl 1.000.000.000 hebben ontvangen zonder er iets voor achter gelaten te hebben wat nog tastbaar is.
  3>> De Front regeringen Vene I, II en III Eerst moesten herstellen en daarna gingen opbouwen binnen een democratisch systeen dat verre van perfect is.
  4>> Vergeten wordt dat de geroemde met stekpenningen belaste bruggen betaald zijn door front regeringen. Vergeten wordt dat de Front regeringen te maken kregen met een geruineerd land waar in niet geinvesteerd was en waar Suralco op haar handen kon gaan zitten omdat de power purchase aggreement van Wijdenbosch haar winst garandeerde.
  5>> Vergeten worden dat er nog maar dfl 600.000.000 verdragsmiddelen over waren en die vrijkwamen op basis van pariteit dus ook eigen inbreng.
  6>> Vergeten wordt dat Suriname tussen 2000 en 2012 structureel geasfalteerd is van oost naar west en van noord naar zuid.
  7>> Vergeten wordt dat EPAR, Staatsolie Power Company Suriname opgezet zijn en de uitbreiding en sanering van de raffinaderij, nieuwe haven, baggeren Suriname rivier en Newmont uitgevoerd resp gepland waren door Vene II en III.
  8>> Vergeten wordt dat voor 5% meer aandeel in Newmont Bouterse $ 125.000.000 meer betaalt heeft en 3 jaar vertraging veroorzaakt heeft. Ofwel indien Bouterse de top prestatie van Vene III geaccepteerd had dan zou Newmont in 2013-2014 zijn gaan draaien en bij zijn gaan draaien aan het dempen van problemen die toen ontstonden.
  9>> Vergeten wordt dat de regering Bouterse Staatsolie leeg geroofd heeft toen Staatsolie kon lenen. Waardoor Oppenheimer I en monetair financieren niet meer te ontgaan was en devalualatie van 4 naar 7,5 niet meer te ontgaan was. Tel de economische schade van Oppenheimer I, Monetair financieren en de devaluatie bij elkaar op en besef dat onder Vene IV er nooit zo onverantwoord gehandeld zou zijn.

  Bouterse I heeft Suriname naar de rand van de afgrond geleidt, Bouterse II haar er overheen gedrukt.

  Change I zal de brokken mogen verzamelen.
  Change I mag vertrouwen op kennis, kunde en hulp indien zij transparant wordt en afrekent met het verleden.
  Change I heeft een hoeveelheid tools om voor herstel te gaan zorgen. Ik denk een tool zal zijn dat alle wetten na december 2015 door haar in de prullenbak gesmeten kunnen worden als zij een coalitie vormt met 34 zetels. een dergelijke coalitie krijgt voldoende checks and balances in de DNA.

  Natuurlijk is offschore olie een zegen als deze goed beheert wordt.
  Er zijn 2 dingen zeker:
  1>> Bouterse heeft aangetoond niet in staat te zijn de overheidsmiddelen goed te kunnen beheren.
  2>> Front regeringen hebben bewezen met minder middelen veel meer te kunnen presteren.


  Maak melding
 110. Feit is en blijft dat de regering bouta 1 als gevolg v.d recordhoge grondstofprijzen mijarden $ dollars extra heeft verdient (meer dan die hele ontwikkelingshulp).

  Dat was eigen geld en i.p.v. verstandig te investeren in de productiesector en een deel te sparen als appeltje voor de dorst heeft men alles op een corrupte wijze verkwanseld.

  De ndp/bouta heeft bewezen NIET met geld om te kunnen gaan. Ze zullen altijd een manier vinden om meer geld uit te geven dan er binnen komt en dat voornamelijk aan consumptieve zaken (afrikaanse mentaliteit).


  Maak melding
 111. “Vanuit de regering wordt er druk uitgeoefend op Staatsolie om investering van buitenlandse bedrijven toe te laten in blok 58 vóór de kust, waar een tweede significante olievondst is gedaan. Dit houdt in verkoop van de (20%) aandelen van Staatsolie.” Bron: starnieuws vandaag.

  Nauwelijks zijn er offshore oliebronnen gevonden of deze corrupte en geldverspillende paarse bende wilt het 20% aandeel van Staatsolie daarin al verkopen.

  Hopelijk houdt de directie van Staatsolie stand tegen de druk v.d. regering want deze paarse regering heeft gelet op het grote begrotingstekort en de zware schuldenlast bewezen niet met geld om te kunnen gaan.

  Als het 20% aandeel van Staatsolie in de gevonden offshore olievelden wordt verkocht onder deze paarse regering dan zal gelet op de paarse track record dat geld 100% zeker verkwanseld worden en in corrupte paarse zakken verdwijnen.


  Maak melding
 112. @Jay 4 april 2020 At 16:35
  “Vanuit de regering wordt er druk uitgeoefend op Staatsolie om investering van buitenlandse bedrijven toe te laten in blok 58 vóór de kust, waar een tweede significante olievondst is gedaan. Dit houdt in verkoop van de (20%) aandelen van Staatsolie.” Bron: starnieuws vandaag”

  Elias heeft dat al eerder verklaart. Dit bericht zat er al aan te komen. He fraaie is dat Apache nu niet gemeld heeft hoe groot deze vondst is en men zich niet rijk kan gaan rekenen. Het is meer dan waarschijnlijk substantieel meer.
  Elias en Boerenveen hielden hun kaken op elkaar en zaten er als verplicht nummer bij.

  We weten nu waarom. Boefdraad moet de olie als onderpand kunnen verpatsen. Zodra hij weet hoeveel het is dan kan hij vast wel ergens wat regelen. Nu hij niet weet wat/ hoeveel het is kan hij niets verpatsen.

  Trieste man. die het maar vertikt om zijn begroting 2020 voor te leggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES