Twee coronapatiënten in Suriname herstellende

16
COVID-19 Suriname

Twee van de tien personen in Suriname die positief getest zijn op het coronavirus (COVID-19) zijn aan het herstellen. Dit deelde Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, mede tijdens de reguliere persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam.

De directeur gaf aan dat één van de twee personen reeds tot tweemaal toe negatief is getest. De persoon is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en blijft een week in thuisquarantaine. De persoon is niet besmettelijk, maar wordt na een week toch wederom getest op COVID-19 om volledig genezen te worden verklaard door de Surinaamse autoriteiten.

Er zitten momenteel 565 personen onder overheidstoezicht in thuisquarantaine en 106 personen zijn op diverse locaties in overheidsquarantaine. De algemeen geldende regel is dat personen veertien dagen in quarantaine gaan, geteld vanaf het moment dat zij in aanraking zijn gekomen met een COVID-19 positief geteste persoon of de dag waarop ze zijn teruggekomen in Suriname.

Als personen binnen veertien dagen geen gezondheidsklachten hebben gehad, wordt op de vijftiende dag een exit screening gedaan door een arts van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). De directeur van Volksgezondheid benadrukte dat er geen schriftelijke verklaring of attest wordt afgegeven voor quarantaine, omdat het blijkt dat dit fraudegevoelig is.


16 REACTIES

 1. Maar de eerste Coronapatiënt die in het Wanica zhs was opgenomen(zij kwam uit Nederland wat maakte dat Wendy meteen klaarstond om Nederland/Nederlanders besmet te verklaren in haar Vunzige reacties) was toch verplaatst naar het SVZ? Wat is er met haar gebeurd?


  Maak melding

 2. Ik hou van bewijs leveren!

  Nu vier personen positief getest op coronavirus in Suriname

  20 maart 2020
  14

  Share

  Meer dan 1 persoon met coronavirus besmet in Suriname
  Foto: ter illustratie – BOG medewerkers bij een training over het opvangen van corona patiënten in Suriname.

  Er zijn nu vier personen in Suriname die positief getest zijn op het coronavirus (COVID-19). De redactie van Waterkant.Net verneemt dat twee personen die in quarantaine geplaatst waren, positief getest zijn op het virus. Tot de dagelijkse COVID-19 update gistermiddag door de Surinaamse regering en het Nationaal COVID-19 Management Team (NCMT), waren er twee positief geteste gevallen in het land.

  Tijdens de update gistermiddag werd bekend gemaakt dat er nog een geval in Suriname was bijgekomen. Het gaat om een vrouw die is afgereisd uit Nederland en positief getest is op COVID-19 in Suriname. Zij is opgenomen in het [b] St. Vincentius Ziekenhuis.[/b]

  Daarnaast werd ook bekend gemaakt dat een persoon die in Suriname vertoefde, positief getest is op het virus in Nederland. Verder werd er ook aangegeven dat er 6 suspect cases waren vanwege de symptomen die de mensen hebben. De personen werden getest en uiteindelijk is gebleken dat twee daadwerkelijk besmet zijn met COVID-19.

  Twee personen die besmet zijn met het coronavirus hebben de Spoedeisende Hulp bezocht. Deze is momenteel voor 12 uren dicht voor een grondige schoonmaak


  Maak melding

 3. Alles uit Nl moet 100 % controle. Maak je niet druk met Suriname. Ook die vrouw is zo goed als beter.
  Dus rest ons nog 10-1-2= 7 waarvan 1 in IC.
  De gasten uit USA en NL worden koppijn.daarom laten wij die van NL tot laatste groep. Ned zal goed voor ze zorgen als het nodig mocht zijn maar ik hoop niet dat ze de ziekte krijgen. Ik wens niets voor anderen. Rutte heeft net als Trump een potje ervan gemaakt
  gemodereerd

 4. OFF TOPIC

  Appache en Total hebben een tweede significante oliefonds gedaan in block 58 voor de kust van Suriname

  Bron: een Surinaamse online website: De boodschap, d.d., 02-04-2020


  Maak melding

 5. laat alle surinamers in miami rustig daar. miami is de bron van besmettingen. 200.000 besmet daar. stuur wat geld voor ze. wat zijn ze daar gaan lullen. bigiteng spelen. dang mek deng tang drape. dat is hun lot.

  surinamers uit belem opsluiten in een kamp ver uit de stad.

  ba soekoe ba fenie ba tjarie.


  Maak melding

 6. Put is Sapakara West – 1

  6300 meter is succesvol getest

  Volgens de topman van Apache, CEO en President J. Christmann:”Onze tweede ontdekking voor de kust van Suriname dit jaar bewijst ons geologische model verder en bevestigd een groot petroleumsysteem in Blok 58. Op basis van een conservatieve evaluatie kunnen we van Sapakara zeggen dat het om zeer substantiele olievoorkomen gaat.
  Belangrijk is dat onze gegevens aangeven dat de Sapakara West – 1 een afzonderlijk en los staat van Maka Central -1 ontdekking die we in januari van dit jaar aankondigden”.


  Maak melding

 7. Dus 1 persoon wordt minstens twee keer getest. Men moet wel zuinig zijn met deze kostbare testen.
  gemodereerd

 8. Er voltrekt zich een drama in een aantal Zuid Amerikaanse landen. In Ecuador liggen de doden als gevolg van covid-19 op straat. Voor ziekenhuizen liggen lijken. Ook de politie dumpt doodkisten op straat omdat men geen raad meer mee weet. Lijken worden op straat verbrand omdat men bang is voor besmetting. Men ziet ook lange rijen met auto, vrachtwagens en bussen die richting de begraafplaatsen gaan. Ziekenhuizen kunnen het in sommige steden niet meer aan. In Suriname zijn de mensen driedubbel gewaarschuwd. Op het internet zijn diverse filmpjes te zien hoe de situate aan het verergeren is.


  Maak melding

 9. Mooi. Nu nog de economie moet herstellen. Dat is een zorg van Chan. Na 25 mei draait Suriname weer op volle toeren. Iedereen gaat zich sowieso beter voelen. Stelen, roven etc zullen tot het verleden behoren. Stem VHP.


  Maak melding

 10. Ik weet niet hoe ze doet, maar ik ga de medici van Cuba niet onderschatten, want in Italië zijn de Cubanen aanwezig om meest getroffen slachtoffers helpen.


  Maak melding

 11. Ali en Wendy
  nogmaals geen surinamers ophalen uit nederland /miami/etc. Laat ze daar. Is te gevaarlijk voor suriname

  Zie te zien zit er geen familie van jullie in deze groepen. Anders hadden jullie anders geluld.


  Maak melding

 12. ?Het gaat mij om de duidelijkheid want patiënt nul is naar Wanica gebracht en daarna naar het SVZ.
  En wie denkt Wendy wel niet dat ze is? Volgens mij mag ze nog niet eens bij Veira en Slijngard hun wcpapier in de buurt komen en nu wil ze woordvoerster spelen.
  Zulke oemadagoes zie je weleens lopen met een laptoptas waarin hun schoonmaakstersschort en een boterham in zitten. Maar je zou zweren dat ze ergens iets betekenen. En ondanks hun uitlatingen richting de Nederlanders en Amerikanen, leven ze overdag in weelde en ’s avonds tippelen ze hun inkomen op een rommelig bureau bij mekaar. En ja ze wil haar mensen niet terug want hoe moet ze dan haar geld bij mekaar harken met 2 meter afstand? Schaam je om te roeptoeteren dat je eigen mensen niet terug gehaald moeten worden. Na joe sma niet die van ons en ze willen naar(hun)huis/thuis en dat is Suriname.


  Maak melding

 13. Ali en Wendy zijn lage honden,de één geeft af tegen nl en de grootste lage hond Ali geeft af op indianen in zijn comments..Volgens deze mongool is Bouterse een volbloed indiaan. Wat een mongool. Wat hebben indianen met de ondergang van Suriname te maken? Alleen apen en jou lage soort springen voor deze president en niet de Indiaan.


  Maak melding

 14. ALI je hebt gelijk. Altijd hoor ik hoe geweldig Nederland En Amerika zijn. Toe Nederland moest helpen in Italy en Spanje waren ze zoek.
  We moesten artsen uit NL laten halen, zijzelf hebben artsen nodig.
  Deze virus heeft jullie getoond dat de blanken normale mensen zijn als iedereen.
  Mexico wilt geen Amerikanen. Rollen keren om.
  Italy lust geen nederlandse toeristen meer na corona.
  Ze verraden zichzelf wat hun baantjes zijn.
  Haha loosers
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.