zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameScholen in Suriname blijven langer dicht om coronavirus

Scholen in Suriname blijven langer dicht om coronavirus

-

De Nationale Carrierebeurs

De scholen in Suriname zullen langer dicht blijven vanwege het coronavirus. Dat heeft minister Lilian Ferrier van Onderwijs zojuist bekendgemaakt tijdens de dagelijkse COVID-19 update door de regering en het Nationaal COVID-19 Management Team (NCMT).

Tijdens de aankondiging van het sluiten van de scholen op 14 maart zei de minister dat aan de hand van de situatie op dat moment de scholen op woensdag 15 april weer zouden opengaan. Ferrier liet zojuist weten dat 15 april op dit moment niet haalbaar is.

Volgens de minister is 15 april niet haalbaar gelet op social distancing en het feit dat om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan er tijdelijk geen bijeenkomsten van meer dan 10 personen mogen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

19 REACTIES
 1. Verstandige maatregel. Online, kun je de vertraging die hierdoor optreedt, proberen te compenseren. De gezondheid is primair. Elke stap die de Surinaamse regering genomen heeft ,is in lijn met de huidige situatie. Hierbij denkt men zelfs verder en laat niets aan het toeval over. Mocht de situatie zich drastisch veranderen ,zal het dan ook het moment zijn om extra maatregelen te treffen in lijn met de wettelijke bevoegdheden. De Surinaamse grondwet biedt reeds ruimte om een noodtoestand uit te roepen. Hetzij via de DNA ,hetzij via overmacht waardoor de DNA niet eens geraadpleegd hoeft te worden. Maar zover is het niet. Verstandige maatregel. Om het nog duidelijker te maken is het handig om alles wat logischerwijze in het verlengde zit, ook tijdelijk on hold te zetten. Het bespaart de Surinaamse regering de moeite om de ene na de andere maatregel af te kondigen. En toch blijft het wel even afwachten. De Surinaamse autoriteiten doen het uitstekend. Voor het Surinaamse volk.


  Maak melding
 2. Deze zeer gevaarlijke virus komt rustig kennismake; da wanneer hij ziet na enkele weken dat je van ‘m denkt: ‘deze man is ee rustige man , mang’, da slaat hij razendsnel toe, booi.

  Ee paar tips tegen deze razendsnelle Coronavirus SARS-CoV-2.

  1. Noodkranen bij o.a. de supermarkten buiten (of binnen), om handen te wassen met zeep bij binnenkomst en bij vertrek.
  En bij thuiskomst eerst boodschappen uitpakken en andere kleren aan en dan handen weer wassen. Eigenlijk handen weer wassen als je weer iets verdachts hebt aangeraakt.

  2. Papieren zakdoekjes gratis op elke hoek in winkelcentra; of halve prijs in de winkel ….


  Maak melding
 3. Ja gewoon sluiten en voor altijd gesloten laten. De kinderen in Suriname leren toch al bijna niets. Echt weinig stof wat ze leren en als ze papiertje halen kunnen ze bijna nergens mee terecht. Mama-papa halen en brengen hun kinderen en allemaal op dezelfde tijden ook nog. Daarom zoveel files, opstoppingen en auto’s op de wegen.

  “Benny 3 april 2020 At 00:25
  1. Noodkranen bij o.a. de supermarkten buiten (of binnen), om handen te wassen met zeep bij binnenkomst en bij vertrek.
  En bij thuiskomst eerst boodschappen uitpakken en andere kleren aan en dan handen weer wassen. Eigenlijk handen weer wassen als je weer iets verdachts hebt aangeraakt.”

  Lol!
  Ja hoor, tuurlijk. Nou ik denk gewoon om de 10 meter een kraan en iedereen een tank met dettol op de rug.
  Dan iedereen verplicht 4 keren douche op een dag en om de 2 uur schone kleren aan 😆


  Maak melding
 4. Dedikke, je lacht noh. Als je als ee kind van alles gaat aanrake , moet je natuurlijk dan veel gaa wasse.
  Wist je dat rijwielbanden corona kunne hebbe en ook je schoenzolen.
  Wie raakt trapleuningen nog aan?


  Maak melding
 5. Ja dat is waar dat moet niet gebeuren. Hopelijk kunnen de ouders thuis een beetje educatie geven.

  Nee Benny ik snap jou ik zat te geinen


  Maak melding
 6. De regering kan liever Engels of Spaanse taal verplichten op scholen.en beginnen bij de basisschool. Nederlandse taal afschaffen.met Nederlands kom je nergens in de wereld.ow ja…Nederland alleen..schiet je ook niks mee op. Ga je naar andere landen,spreekt men Engels, Spaans,Portugees.met een Surinaamse diploma kom je ook nergens aan de bak,.we leven tenslotte in zuid Amerika.suriname is sinds 1975 onafhankelijk,schaf de taal ook af.toch ding bakra fin tak oeng dong te we tak Hollands.en ja..onderwijs is beneden peil.wil je een goede opleiding, moet je verkassen naar het buitenland.


  Maak melding
 7. Hey jij daar met al je apenstaartjes. Wat heeft jouw bullshit voorstel te maken met corona?


  gemodereerd
 8. “Hel@@spind@k@@s 3 april 2020 At 03:50″
  Kan jij echt niet verder nadenken of heb je drugs of drank op terwijl je dit schrijft?
  Dankzij het door jouw genoemde land is Suriname op de kaart gezet, maloot. Jij kent dus echt totaal geen geschiedenis. Ze hadden door moeten blijven gaan, kijk wat nu van gekomen is, achterlijk kokosnoot die jij bent!

  Ga jij een keertje zelf research doen.
  Als ik snel even kijk:”Op 25 november 1975 werd Suriname een onafhankelijke republiek los van het Koninkrijk der Nederlanden. Suriname was van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland en daarna een land binnen het Koninkrijksverband. Wikipedia”

  Als je 1+1 kan optellen weet je dus al snel dat het sinds 1975 al verkeerd is gegaan en snap je ook de reden waarom dat hier vaak op deze site geroepen wordt. Nederlanders zijn heus geen perfectelingen hoor. Maar streven er wel naar. Dat kan ik nauwelijks van de Surinamer zeggen en vooral jou niet. Jij kijkt en leeft blijkbaar op korte termijn. Je moet proberen om altijd verder te kijken. Zelfs verder dan je eigen neus al lang is (als er geen eten voor je op een bord ligt, joe kow)

  Aan jouw schrijven te zien is te merken dat jij echt zeer weinig onderwijs hebt genoten. Je wilt ook niet, kennelijk. Liever eewig dom en denken in kleuren en rassen (hokjes en vakjes). Mafkees en vuile narcistische racist die je bent!


  Maak melding
 9. Op de Surinaamse scholen worden de kinderen alleen maar aangespoord om te feesten en te lallen door de juffrouws. Het is voor hun ook veel gemakkelijker als ze geen stof hoeven over te brengen en kinderen wat te leren.
  Daarom organiseren de juffen graag veel snackdagen op de scholen. Ene dag kun je roti kopen, andere dag bara en andere dag zuurgoed of snoepjes en ga zo door. Wat is dat nou? Kinderen leren totaal niets zo! Ik ken een moeder die haar jong bepaalde dagen liever thuis houdt, omdat het anders alsmaar met bara’s en roti’s wordt ‘doodgegooid’ door hosselvrouwen die hun vreten gemakkelijk aan de man wilen brengen. Ja, daar zijn scholen voor. Zwakzinnigen die jullie zijn! SCHAAM JE TOCH!


  Maak melding
 10. De Surinaamse autoriteiten doen het uitstekend. Voor het Surinaamse volk. Pas Op.. met deze uitspraak en met het oog op de corona19, is de NDP in staat om alles naar hun hand te zetten en ook hun regeer periode te verlengen. De staatsgreep is ook uitgevoerd kort voor de verkiezingen. De geschiedenis kan zich zo herhalen. De toenmalige moordenaar is nog steeds in het leven. Dus Surinamers wees op je hoede.


  gemodereerd
 11. Onderwijs is een burgerrecht. Scholen sluiten zonder een ander alternatief betekent verloren schooljaar. Bouta weet dat 99% van de schoolgaanden geen toegang heeft tot onbeperkt internet. Ook hulpmiddelen en toebehoren hebben ze niet. Dus willens en wetens het volk dom houden is prioriteit van deze regering.

  De VHP heeft een plan klaarstaan om het onderwijs naar een hoger niveau te brengen. Chan heeft altijd aandacht gegeven aan de schoolgaanden.


  Maak melding
 12. @Agoetigri….wel triest dat je denkt Chan ff de varkens zal wassen; de oranje club heeft nooit anders dan zijn eigen elite bevoorrecht.

  Belangrijker, denk je nou echt dat noordzee gelijk de kraan openzet als Chan ad macht komt? Er komt een volgende bedeltoer, maar dan richting India! Over India, volg je een beetje de actualiteit waar ze moslims broeders het land uitjagen?

  Alvast een oproep aan alle moslim broeders; met chan, kunnen jullie het vergeten… Dus Somo, wees gewaarschuwd!


  Maak melding
 13. De jongeren van heden is de toekomst van morgen. Maar deze jongeren zijn in de afgelopen 10 jaren aan hun lot overgelaten. Totaal ontspoord. Resultaat zie wel: verruwing criminaliteit, stelen en roven worden intensiver, negeren lockdown etc.

  Mpp bouta denkt alleen maar aan zichzelf n zijn vrienden. Deze miljardairs hebben een schijt aan de jongeren.

  Chan heeft werk aan de winkel om deze jongeren weer op het recht pad te krijgen. Dankzij zijn intelligentie gaat hem zeker lukken. Yes we Chan!


  gemodereerd
 14. @ DE DIKKEZAAK @bongobita.begrijpend lezen is ook moeilijk voor jullie he.ga maar liever weer in de schoolbanken zitten eer je je grote muil opend.ik snap ook niet waarom jullie schelden.dat geeft al aan hoe asociaal jullie zijn.kleindenkend vermogen .internet gangsters.ajuus.


  Maak melding
 15. Kijkend naar het aantal besmettingen en aantal doden tot nu toe is paniek niet nodig. Wel zeker waakzaamheid en terecht dat de grenzen gesloten zijn.

  Wat onderwijs betreft vind ik dat de scholen wel op 15 april kunnen starten, gezien het ‘geringe’ aantal ‘daadwerkelijke’ vastgestelde besmettingen. Vind dat suriname meer moet kijken naar de huidige situatie, schaalgrootte en kas op besmetting en niet maar na-apen wat andere landen doen. Ja er zijn weinig IC bedden maar dat zal voorlopig zo blijven, we kunnen niet een heel jaar op slot gaan. Iedereen roept gezondheid gaat voor, waar, maar de Surinaamse economie is zwak en dat geldt ook voor het onderwijs. De economie moet een dergelijk besluit wel kunnen dragen. Het onderwijs kan op veel scholen niet op afstand (online) worden gegeven. Ik had de scholen niet zonder meer dicht laten gaan, besmetting vindt op enig moment toch wel plaats. Alleen niet tegelijk want dat kan het zorgsysteem niet aan, geen enkel land maar op enig moment, hoe lullig ook ontkom je niet aan slachtoffers met dit virus. Het aantal IC bedden, zorgcapaciteit zal dit jaar niet rigoureus toenemen. Kortom het probleem blijft.

  Suriname moet minder kijken naar andere landen om maar na te doen en meer de eigen ontwikkelingen volgen. Kijk maar naar Zweden.


  gemodereerd
 16. Het zou beter zijn als alle leerlingen gewoon lessen zouden krijgen om te leren en gewoon een examen maken en dan naar de andre klas.
  Anders raken de kinderen gewoon achter dus zou ik eerder kiezen voor een soort toets voor de kinderen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES