Panchoe overtuigend winnaar derde dag online schaaktoernooi in Suriname

4
pratul-panchoe-suriname

Ook op de derde dag bleek dat de schakers uitkeken naar het vervolg van de Arena Battle #1 online schaaktoernooi in Suriname. Op dag 3 waren er 66 schakers online die onderling in totaal 377 wedstrijden speelden en ook dit keer bleef de jeugd domineren. Het Arena Tournament format werd net als de twee dagen voorheen gehanteerd, waarbij de schaker met de meeste punten binnen 60 minuten tot winnaar wordt uitgeroepen. Het speeltempo is steeds 3 minuten (zonder increment) per persoon per wedstrijd.

De wedstrijden worden allemaal online via Lichess.org gespeeld. Dit is een gratis en open-source schaakplatform, waarbij schakers in de gelegenheid gesteld worden vanuit hun eigen locatie mee te doen. Dit toernooi loopt vanaf 30 maart tot en met vrijdag 3 april, iedere dag om 20:00u afgewerkt en maakt deel uit van een 5-tal dagtoernooien m.b.v. een grand-prix systeem. Het toernooi is open voor alle Surinaamse ingezetenen met een prijzenpot van in totaal SRD 1200.

Woensdagavond was het Pratul Panchoe’s beurt om de aandacht op te eisen, hij bleek bijna ongenaakbaar te zijn op de 64 velden. Op overtuigende wijze schreef hij de derde dag op zijn naam. Reeds in zijn eerste partij kreeg hij Virgil Kartodikromo tegenover zich. Kartodikromo, die het eerste dagtoernooi op zijn naam schreef, moest in een pionneneindspel tot zijn uiterste gaan om een remise af te dwingen van Panchoe. Hierna kwam Panchoe op dreef en naam reeds vroeg de koploperspositie in en werkte een record van 16 wedstrijden af. Panchoe verloor slechts een wedstrijd tegen Imaan Kalidjo, maar naar het einde van het toernooi toe had hij een comfortabele voorsprong opgebouwd om kampioen te worden met 43 punten.

Het was wederom een strijd tussen Fide Master (FM) Viresh Giasi, de winnaar van het tweede dagtoernooi, en Krishan Bridjlal. Dit keer ging het om de 2e plaats op de standenlijst aangezien Panchoe niet meer in te halen was. Giasi maakte geen fouten en verloor geen van zijn partijen. Hij moest wel twee remises afstaan aan Virgil Kartodikromo en Women Candidate Master Alexandra Kaslan. Bridjlal op zijn beurt moest in zijn derde wedstrijd zich gewonnen geven aan Kartodikromo. In het middenspel maakte hij een tactische fout door zijn toren ongedekt te laten, hierna wist Kartodikromo de winst eenvoudig binnen te halen. Uiteindelijk belandde Giasi op 35 punten, 4 punten meer dan Bridjlal.

Na drie dagtoernooien afgewerkt te hebben staat Pratul Panchoe, met 2996 punten, op de eerste plaats van de algemene standenlijst. Hij wordt op de hielen gevolgd door FM Viresh Giasi (2994 punten) en Krishan Bridjlal (2988 punten). De top vijf ziet er als volgt uit:

NoNamePuntenGem. Perf. Rating
1Pratul Panchoe29962129
2Viresh Giasi29942244
3Krishan Bridjlal29882091
4Virgil Kartodikromo29862031
5Shiva Kalka29781978

Spelers kunnen zich alsnog aanmelden voor de overige toernooien. Voor meer informatie en volledige resultaten: https://athenachess.com .


4 REACTIES

 1. Sport,welzijn en beweging
  De demissionaire minister van sport,welzijn en beweging, zal in staat moeten zijn om de oude sporters en jonge sporters in een speciaalcomplex bij elkaar moeten brengen en te houden,
  Oude sporters die zich in een arme omgeving bevinden zullen een ere podia moeten krijgen op een plaats waar deze sport word beoefend,de jongere sporters moeten als het ware,alle oudere sporters adopteren. Een zoektocht naar deze ouderen, vooral in de tehuizen is belangrijk om een continuiteit te garanderen van de sporters uit het verleden en de toekomst. De toekomstige journalisten kunnen zich hierin specialiseren, en zo de sporters in de spotlight brengen. Een oude cricketer samen met een jonge cricketer in een programa,
  waarbij ze verhalen en belevingen met elkaar kunnen delen. Het is niet alleen iets voor nu, maar zal een blijvend evenement moeten zijn tussen oud en jong. We moeten weten als de oudere extra zorg nodig hebben, als zij eenzaam zijn wat hun geestelijke gesteldheid is wat hun verlangen is om nog te doen op hun oude dag. We moeten onze ouderen niet meer wegstoppen. Ik begrijp dat er altijd familie issues zullen zijn.Een departement familiezaken, zou dan moeten worden opgezet met voldoende deskunigheid, om zowel de jongelingen als ouderen een ander type opvang te bieden, en te begeleiden. Wij Surinamers zijn door een diep dal gegaan, De stem van de meesters met een zweep,later de vaders en de moeders, de pastoors, de regeringen, die maar in je hoofd blijft doorgalmen van je bent dit of je bent dat, heeft ons mentaal ziek gemaakt. We zitten in een mentale slavernij, iedereen denkt het beter te weten dan een ander, slachtoffer en dader willen dezelfde rechten claimen.
  Somohardjo, ken je een vrouw die dit zou kunnen aanpakken?
  Want u gaat ook in een politieke lockdown.


  Maak melding

 2. Welke vrouw in onze samenleving zou de nieuwe visie van Suriname kunnen uitdragen?
  EEN VROUW DIE ERVARING HEEFT MET HET BEDRIJFSLEVEN, maar die djadja genoeg is om voor een korte periode, gedurende de lockdown, het bevorderen van de economie in handen te nemen, een vrouw met voldoende middelen,zodat ze afblijft van dat van de, Surinamers?
  Er gaan veel namen door mijn hoofd, en een naam blijft daarin resoneren. Warsha Torilal-Sardjoe.
  Zou jij die djadja sranang uma kunnen zijn, die uit de schaduw van haar vader zou kunnen kruipen,en het Surinaams belang dienen in een all womans government. Je vader gaat nl ook in een politieke lockdown, maar ik acht hem kundig genoeg om je te adviseren om een Suriname met nieuwe visie te helpen tot stand te brengen. Het handels tema zal worden ,baxteren. Het zal niet gemakkelijk zijn, want je zal een moeder minister moeten zijn, die bij iedere planning rekening moet gaan houden, dat er geen enkele valuta, onnodig, naar buiten mag.
  Als je het aandurft maak dan contact met Patricia Etnel, want zij is de uitverkorene voor een Demissionaire regering. De heren politici gaan in lockdown en opnieuw naar school.
  Laat het volk meedenken, en meedoen, het wordt hand in hand, schouder aan schouder met respect voor iedere Surinamer


  Maak melding

 3. De DNA, tijdens demissionaire periode,
  de leden zullen de voorzitter en ondervoorzitter moeten kiezen,
  een voorlopig huiselijkreglement zal worden samengesteld en goedgekeurd.Hierin zullen de normen en waarden, die in het belang zijn van een respecterend Surinaamse DNA. Het openbaar publiek zal toetsing mogen houden op het gedrag en handeling van de leden. Een denk tank samengesteld uit het publiek , kan kort de gelegenheid krijgen om ook een zegje te doen tijdens vergadering
  Alle politieke partijen zullen de gelegenheid woden geboden tenminste 3 leden voortestellen die voor het volk van Suriname willen werken.
  De demissionaire regering zal van elke ministerie, een vertegenwoordiger aanwijzen, liefst de juristen van iedere ministerie die in de DNA mee zullen debateren en meedenken ter verkrijging vean een goed geoliede volksvertegenwooriging. Verder zullen zitting kunnen nemen het bedrijfsleven, de vakbeweging, de banken vereniging. etc( een mengelmoesvan de Surinaamse gemeenschap. Tijdens de lockdown zullen er geen reisjes naar het buitenland worden gemaakt,vervoersmiddelen kunnen bij gebrek aan eigen vervoer, worden aangevraagd. Afspraken of vergaderingen,met buitenlandse mogendheden mbt de staat Suriname kunnen aleen worden hemaakt in bijzijn vande door de DNA samengestelde commissies, en mag toegankelijk zijn door op verzoek aangewezen Surinamers.
  Zo kan iedere Surinamer betrokken worden in iedere deal die de overheid zal maken.
  Hand in hand, schouder aan schouder


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.