zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe boot voor leger Suriname in strijd tegen coronavirus

Nieuwe boot voor leger Suriname in strijd tegen coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van de preventieve maatregelen die getroffen worden met betrekking tot COVID-19 in Suriname, heeft minister Antoine Elias gemeend het Surinaamse ministerie van Defensie, met name het Nationaal Leger, te voorzien van een nieuwe buitenboordmotor boot.

Hiermee hoopt het ministerie van Volksgezondheid de logistieke werkzaamheden van het ministerie van Defensie te versterken en in het bijzonder een bijdrage te leveren aan het beter en adequaat kunnen bewaken van de grenzen door het Nationaal Leger.

De gift is mogelijk gemaakt door een donatie van $100.000, welke het ministerie ontving van de Israëlische LR Group. De helft van de donatie te besteden aan de aanschaf van een buitenboordmotor boot. De formele overhandiging hiervan vond plaats op maandag 30 maart 2020.

De resterende middelen van de donatie gebruikt zullen worden voor de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE’s) ten behoeve van de ziekenhuisinstellingen. Deze zullen in de loop van deze week overhandigd worden.

Minister Elias is het ministerie van Defensie dankbaar voor de ondersteuning en zegt ook LR-group zeer erkentelijk te zijn voor de gedane geste.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

70 REACTIES
 1. Kan me niet voorstellen dat de Israëlische LR Group dit geld ter beschikking heeft gesteld om het “leger” voor een bedrag van US 50.000 van een bootje te voorzien in deze crisistijd.
  Meer waarschijnlijk is dat men getracht heeft met deze gift het Surinaamse volk te helpen met de bestrijding tegen het Coronavirus. Deze boot heeft, behalve een leuk speeltje voor enkele militairen, geen enkele toegevoegde waarde aan een heel groot probleem wat Suriname op dit moment heeft,
  Zonde van het geld. Minister Elias had beter moeten weten.


  gemodereerd
 2. Dit is zeer goed, te horen dat er ook langs de rivieren bewaking en controle plaats zal vinden, Ik vraag mij wel af of er ook deskundigen meevaren, zodat er adequaat hulp kan worden geboden, of hulpposten worden opgezet, zodat de mensen niet creperen voordat ze de stad bereiken om hulp te vragen.
  Dus hoeveel mensen van de EHBO varen er mee?


  Maak melding
 3. Waarom zou in de strijd tegen Corona het Israëlisch bedrijf een schenking van $ 100.000 hebben gedaan met de voorwaarde de helft van dat bedrag voor een buitenboordmotor boot aan te wenden? Ik heb een sterk vermoeden dat Elias goede sier bij de militairen heeft willen maken en de boot zonder overleg heeft gekocht. Hiermee laat hij zien schijt aan het volk te hebben.

  @Sammy THE Queen … ach ja het Uitverkoren volk …. lijdt weer.


  Maak melding
 4. Die Elias heb ik altijd al een geniepige dagoe gevonden. Nu blijkt dat hij het geld dat niet uit zijn zak komt gebruikt heeft voor ander speelgoed. Een speedboot. Ja ja daarmee is Suriname de virus voor.


  Maak melding
 5. Bij een nieuwe boot voor het leger, stel ik me geen moterbootje voor, waarin hooguit 4 personen kunnen, dit is lachwekkend, dit is meer een bootje om te gaan vissen, of om een ontspannende dag van te maken.


  Maak melding
 6. Hoezo is Minister Elias is het ministerie van Defensie dankbaar.
  Elias is toch van gezondheid?????????

  Trouwens
  Sedert wanneer heeft het leger zo een boot nodig het lijkt mij meer een pleziervaartuig die Bouterse nodig zal hebben om zijn sport, vissen en jagen, te beoefenen.

  Elias
  Is een pleziervaartuig op dit moment belangrijker dan de gezondheid van het volk. Je had de schenking kunnen gebruiken om meerdere testkits etc aan te schaffen.
  Ja zo zie je maar weer dat de nieuwe wet van die domme Amzad Abdoel nu reeds wordt misbruikt want heeft Tsang niet aangegeven dat luxe waaronder buitenboor boten daar geen vergunning zal worden afgegeven.

  Ai boi ze blijven maar doorgaan die “boeren” boeven


  Maak melding
 7. Suriname is failliet.
  Moet het doen met giften uit de hele wereld
  Wat een schande en toch blijft deze regering aan de macht.
  Dit is nou NDP die heel trots is op giften.


  Maak melding
 8. Haha,
  Wat een afgang. Ja een afgang. Niets, maar dan ook niets om mee te komen pronken. Ik zou me doodschamen om het volk nog onder ogen te komen
  Los van de volgende twee zaken
  There ain’t no such thing as a free lunch en
  waterkant.net/suriname/2020/03/29/minister-elias-schenkt-buitenboordmotor-aan-boven-commewijne/
  deze mensen krijgen een buitenboordmotor, als ze de juiste keuze maken. In mei beloven we dat we te zijner tijd ook een boot brengen

  Los van deze flater, bekruipt mij het gevoel dat iedere genomen maatregel, zoals de VRIJWILLIGE kasreserve , de NDP-vergadering recentelijk en het besluit importverbod luxe goederen enkel en alleen bedoeld zijn om een bepaalde groep voorrechten te verlenen ten koste van de bevolking


  Maak melding
 9. @Waldo
  Kan je aub je snuit dicht houden?
  Hoeveel keren heeft bouta tegen buitenlandse invasies moeten strijden?!Leg ons uit!!
  En please ga geen denkbeeldige vijanden of huurlingen opnoemen want die bestaan alleen in jou en je baasje zijn lege kop!
  Een boot en die motorfietsen van Rudisa,die is alleen maar modo,het helpt Suriname nergens mee!!
  Laat ons niet lachen,wie in de wereld gaat hulp komen zoeken in. arm Suriname?!
  We geven ze 1 advies…voor alle hulp graag door reizen naar Cuba!


  Maak melding
 10. De helft van 100.000 euro wordt besteed aan een kleine aluminium boot van niet eens ter waaarde van 5.000 euro. De overige 45.000 euro gaat dus lekker weer in de zak van bouta. Dank je wel Israel!

  Ook in de coronacrisis wordt volop gestolen en geroofd wetende dat op 25 mei alles voorbij is. Dan hebben ze te maken met de sterke Chan. Die gooit je werkelijke zonder pardon in de isolatiecel van Santo Boma.


  gemodereerd
 11. De helft van 100.000 euro wordt besteed aan een kleine aluminium boot van niet eens ter waaarde van 5.000 euro. De overige 45.000 euro gaat dus lekker weer in de zak van bouta. Dank je wel Israel!

  Ook in de coronacrisis wordt volop gestolen en geroofd wetende dat op 25 mei alles voorbij is. Dan hebben ze te maken met de sterke Chan. Die gooit je werkelijke zonder pardon in de isolatiecel van Santo Boma. Yes we Chan!


  Maak melding
 12. Veel Surinamers weten.niet te zwemmen dat een bootje geven.om.mee te spelen
  Elias medicijnen zijn belangrijker en medische zorg. Elias blijft om.schouderklopjes smeken
  Go home.


  Maak melding
 13. Rudisa krijgt straks de alleenrecht om luxe producten waaronder boten en auto’s te importen. Rudisa krijgt de usd tegen een te lage koers voor de importen om daarna de luxe producten aan de overheid terug te verkopen met een zeer hoge koers. Zo worden weer miljoenen usd verdiend door de paarse bende. En het arme volk mag in de lange rij gaan staan voor een wc papier. Volgens sommigen hier is dan gewoon normaal in deze tijd. Mpp normaal. Deze paarse bende moeten voor altijd achter de tralies. Chan gaat het zeker doen. Steun de VHP, dann komt het goed met Suriname.


  Maak melding
 14. Knettergek zijn ze in dit land aan het worden! Wat een chaos en er heerst anarchie in dit land. Er is geen vertrouwen meer in deze regering dat geen regering is maar een autoritaire boevenbende en criminele organisatie. Het ophouden van de handen is wel de goedkoopste manier he. Wanneer leren wij het af om steeds maar een beroep op landgenoten in het buitenland te doen ?


  Maak melding
 15. Eehh….is de boot zogenaamd in strijd tegen het coroanavirus of tegen de piraten? Soso mpp je leg uit. Ga didibri bal likken, misschien kom je weer bij.


  Maak melding
 16. @ Zandloper.
  We zijn het een veel eens. Er moet een nieuw politiek klimaat ontstaan. Meer Vrouw/ Moeder zeker post Corona is zeker op haar plaats. Ik bewonder Etnel ook wel een beetje vooral haar betrokkenheid waarbij emotie wel eens de overhand krijgt.
  Ik heb wel eens geroepen dat Lilian Concalves voor mij het voorbeeld zou moeten zijn om Suriname te leiden /begeleiden zoals Albert Winsemius deed bij het vormen van Singapore.
  Zie jij het verschil tussen wijsheid en afstand versus kennis en betrokkenheid

  Wat mij tegenvalt in jou benadering:

  “als ik aan de waterkant zit en de nazaten van de overheerser observeen terwijl zij door de straten lopen, dan zie je de minachting in hun ogen, jegens de creolen en dit wordt ook nog gevoed door sranang mangs”

  Dit kun je niet menen als je zo je lans breekt voor female power. Er zijn verschillen tussen culturen die u niet maar zo mag omzetten naar minachting. Discriminatie wordt te vaak ervaren door verkeerd geïnterpreteerde onbekendheid met het andere. Natuurlijk kun je hooghartigheid ervaren maar dat gebeurd ook onderling tussen mensen met de min of meer de zelfde etniciteit.

  “De grrotste vijand van Suriname is niet de andere rassen, maar de onwetendheid en onwil de ware vijand te ontmaskeren.”

  Dit is de kern voor de problemen van Suriname. Veel gaat van mond tot oor en van oor naar mond. Geformaliseerde kennis en kunde wordt vaak niet gerespecteerd omdat er binnen de eigen groep zich een gewenst verbaal beeld gevormd heeft over de anderen. Bouterse maakt daar maximaal gebruik van door aanspreekbaar en aanraakbaar te zijn. Het verbale overheerst vaak de feiten.

  Ik hoorde vandaag een stukje gefrustreerde Sardjoe op radio Standvaste. Hij weet heel veel bedrog tussen de oren te krijgen van zij die daar gevoelig voor zijn.


  Maak melding
 17. @jojo, je antwoord op je vraag van 30/31 maart
  Ik zoek geen vrouwen, die bewondering opwekken bij mensen om dit land te helpen opbouwen.
  Ik weet dat Patricia emotioneel kan zijn, maar daarmee toont ze haar ware intentie. Lilian Conscalves zit ook met emoties over haar man en haar vriendenkring, die tijdens de revolutie waren vermoord. Wat ik zoek in the “all woman goverment, zijn vrouwen die de mofina wang begrijpen, nieuwe inzichten kunnen geven aan mensen die op de bodem van onze samenleving zitten,en die vernederd worden als zij zich hogerop willen werken. Vrouwen die geen mannelijke gedragingen willen nabootsen, maar een moeder willen zijn, voor dit land. Vrouwen die de verwaarloosde kinderen begeleiden naar een verenigd Suriname. Mensen die geen compassie kunnen heben voor de laagste klasse van onze samenleving, zullen nooit meer mogen regeren, want ze zien het regeren van een land, als een machts. De nieuwe visie van Suriname zal zijn dat de hoogste de laagste zal dienen, er zijn dus heel hoog gekwalifieerde maar, dendy vrouwen, uit Suriname, maar die kunnen wij niet gebruiken, omdat zij de geestelijke kennis en wijsheid missen. Intelligentie is geen garantie dat men geestelijk. In de verenigd Suriname zullen kinderen niet worden getest op basis van hun IQ maar op EQ en SQ.


  Maak melding
 18. Kent men het spreek woord “een gegeven paard niet in de bek zien”?
  Chan wat heb jij tot nu toe gedaan, welk voorbeeld heb je gegeven?
  Iedere Surinamer die helpt toont zich Surinamer, Als de mensen de noodszaak van deze gift niet begrijpen, dan zijn zij onbekwaam om ooit dit land te komen leiden, FOEI TOCH PROPAGANDISTEN VAN DE KONING DER OLIFANTEN


  Maak melding
 19. Je moet wel behoorlijk wat stront in je kop hebben als je ook maar 1 zinvol argument kan bedenken om in deze barre tijden tijden dat zelf de minister van financien diefstal moet plegen de keuze maakt om een boot te kopen in plaats van medicamenten.
  Een ieder die dit dan ook goed wil praten wens ik de ergste ziekte toe Pas als ze in het ziekenhuis liggen en er geen medicijnen zijn zullen ze de pijn voelen die de bevolking nu voelt
  ik wens jullie allen deze pijn toe en nog veel erger


  Maak melding
 20. tegenwoordig hoor niets meer van ;;;; op de vlucht dood geschoten ”” a no mie,,, het waren zij of ik,,,, ik was niet daar ,, .. ik zat bij de familie poepe te doen die chinees familie van de eerste vrouw hele maal niet in de kazerne..,,,
  zo kun je door gaan,, op 29 april is er uitspraak van de rechter, 20 jaren , hoe nu verder.. en op 25 mei daarop volgend is de uitspraak van het volk… ,, wat er uit gaat komen,, moeten we maar afwachten,, onder tussen zit Nederland op zijn gemak te wachten wanneer hij naar toe afreist om in Scheveningen met vakantie te gaan voor 11 jaren.. dit geld natuurlijk ook voor Brunsie die in Parijs wordt afgewacht voor 7 jaren..

  bij de de mannen, zitten dus op hete kolen, wat een ellende op je na dagen..

  hoe zullen de klein kinderen zich gedragen, als ze dat weten kome..


  gemodereerd
 21. @ Ray….Komt de corona dan uit frans Guyana soms, is je vraag of vaststelling.
  Frankrijk heeft militaire schepen naar alle overzeese gebiedsdelen gestuurd, en Frans-guyana is al in lockdown ze hebben zelfs de zijrivieren van Su onder controle, het grootste probleem voor Su, is Nickerie, waar het grootste gedeelte van je Familie woont. Guyana heeft geen idee hoe dit probleem aan te pakken. Als de millitaire/politie niet gaan patrouilleren op de Nickerie rivier, en backtrack in de gaten houden, moet je niet gaan schreeuwen als heel Nickerie in quarantaine moet. de millitairen hebben artsen en millitaire verpleegkundigen in hun gelederen.
  God zij dank dat deze crisis niet tijden een VHP bewind heeft plaatsgevonden, anders hadden we het probleem dat de lamme de blinde zou leiden.


  Maak melding
 22. Ach schei toch uit dit soort bootjes zijn te bewonderen op de Loosdrechtse plassen.
  Paar uurtjes lol trappen op het water. Natuurlijk zijn deze dingen niet geschikt voor Marine werk.


  Maak melding
 23. @ Varkens Verkrachter@ Waldo …. je doet je naam alle eer aan. Je hebt de hersens van een groep {samen} varkens ! JOE DONG TEEEEEEEEEEEH !!!!!!!!!!!!!!

  @ Moppie {D} Elias … heeft niet een Patrouilleboot … maar een buitenboord motorboot { zie foto }… aan het leger geschonken … betaald uit de schenking van de Israëlische LR-groep.

  Een Patrouilleboot kost geen US 15.000 …. JO KOE !!!!!!


  Maak melding
 24. @ bigi sma, het gevaar schuilt aan de grens van Suriname en de Nickeri, Guyana heeft reeds etterlijke doden, dus het binnekomen van de corona, of besmettingsgevaar is het grootst voor Nickerie. De vraag die we ons kunnen stellen is hoe equipt is Nickerie? Zouden ze een epedemie aankunnen? Wat heeft de DC van Nickerie voorbereid? Is er voldoende patrouille op de Corantijn.


  Maak melding
 25. Zo zo dat is een grote boot! Ik denk dat het niks helpt, en helemaal niet op het droge….wat een grap is dit zeg


  gemodereerd
 26. en je dan afvragen, waarom moet deze ziekte ons moet treffen. waaraan hebben wij dit verdient. Als je echt blind word als de kanker zich versprijd in je body in die van je ouders, die van je kinderen
  wie kan ons helpen, het lijkt alsof alles shit op ons en alleen op ons terecht komt.
  tja, wie heeft je gestuurd.
  verkoop je ziel en je zal moeten betalen met je gezin


  Maak melding
 27. Die boot zit vol electronica, wat de surinamers niet weten is dat via gps satelliet de mossad alles kan meekijken wat er allemaal gebeurt op de kustwacht en dat zo corrupte lieden in de kraag gevat kan worden… want surinaamse lieden zijn allemaal corrupt…het woord nieuwe haven zegt al genoeg…


  Maak melding
 28. @waldo ik las je uitleg over de boot en de 200pk sterke moter, en dat het tegen piraten helpt. Heel mooi, maar deze zou aangeschaft zijn om Corona te bestrijden….(gaan ze samenscholing op zee er mee oplossingen of zo?)


  gemodereerd
 29. @ ferry, hoe denk je de medicamenten te kunnen brengen aan de dorpjes in de Corantijn rivier? Hebben de Rijke Nickerianen hun boten/ yachten soms beschikbaar gesteld, om de mensen van Nickerie te helpen? Ik heb dat niet vernomen, en zolang dat niet het geval is, weet ik tenminste dat er een boot de Corantijd/ Nickerie rivier controleerd


  Maak melding
 30. Zandpoeper, je reageert telkens op een post van iemand anders mening. Waarom kom je niet met een eigen mening. Of heb je dat niet? Wil je dan niet lullen?


  Maak melding
 31. En wat doet die antieke kolengestookte Russische helicopter????

  Die was toch bestemd voor het transport naar het binnenland ???

  Of staat hij al startklaar om na 25 Mei de 2 maffiabazen BOUTERSE en HOEFDRAAD het land te laten ontvluchten ???


  Maak melding
 32. @ koos, het gaat er niet om of de geschonken boot geschikt is om millitaire werkzaamheden mee te verrichten, het gaat er om dat een goed vaartuig kan worden ingezet bij het detecteren van de corona virus, vooral langs de Corantijn. Het is een gift aan het Surinaamse volk, en niet aan de millitairen. DUS VOOR HET VOLK DAT BEDREIGT WORD MET BESMETTING.


  Maak melding
 33. Misschien als deze boot in kleuren van het rode kruis was geschilderd met een RODE KRUIS erop, zou men de functieervan beter kunnen interpreteren.


  Maak melding
 34. Landgenoten…welke banden of belangen zou Israël met ons hebben..ze jrbben zelf een hele krappe en belabbere économie…die denkje dat ze onze bananen als handel zien om te investeren…worden jullie eens wakker…we hebben geen handelsbetrekkingen met dat land….straks geloven jullie ook dat Johannesburg ons giften gaan geven…No mik mi lafu..


  Maak melding
 35. Ironie ten top. “Boot voor de bestrijding van Corona Virus” uit een gift van LR Group.

  Suriname betaalt via een opweg haar eigen gift.

  Het project dat LR Group uitvoert wordt middels een lening van Euro of $ 65.000.000 die Suriname garandeert en zal moeten af betalen.
  LR Group ontvangt voor de uitvoering een fors management Fee uit deze lening en mag zodra er geproduceerd worden en 25% van de omzet incasseren. Goud mijn voor ze en uit die goud mijn geeft men $ 100.000 aan .. By the way waarom schrijft niemand SRD 752.000.
  Volgens min klinkt $ 100.000 voor iedere mini ster en ambtenaar veel duurder dan SRD 752.000.


  Maak melding
 36. LR group doet precies wat de slavenhandelaren toen deed,omkopen met spiegeltjes en kraaltjes,en NDP verkoopt Surinamers voor 100000.
  LR Group lacht zich rot om deze debielelen aan de macht.
  Zelfs gaan ze met honderden miljoenen vandoor van Suriname,blijven jullie maar geloven in Sinterklaas Bouterse en Cor neuten


  Maak melding
 37. Off topic.

  Breaking:

  ” … De minister van Volksgezondheid Antoine Elias heeft zijn waardering uitgesproken aan het adres van de VHP dat de partij bereid is om de besmetting van het Corona virus tegen te gaan. Voor de VHP gaat het om het nationaal belang, het gaat om de gezondheid van onze burgers. … ”

  Bron: united news


  Maak melding
 38. Waldo 1 april 2020 At 18:44

  “Niets mis mee, de politie was al voorzien van motorvoertuigen van de firma Rudisa, welke zeer zeker nodig was.”

  beste Waldo Sardjoe ging op radio Standvaste aardig uit z’n dak. Hij ziet het einde aan komen. Zijn investeringen in Bouterse zal hij afmoeten schrijven, Santo Boma riskeren of zich bij de nieuwe regering inkopen voor een schikking zonder schuld bekentenis.

  Het was heel bijzonder hoe een zakenman op zijn potentiele zakelijke contacten en partners afgaf. Het was ook bijzonder dat hij denkt dat monetair financieren voor Suriname op de zelfde wijze kan als voor Europa. Volgens mij is Abdoel zijn buikspreek pop.

  Waldo het wordt voor Sardjoe afrekenen als hij vrij rondwil blijven lopen. Hij is niet meer nodig in Guyana.


  Maak melding
 39. De straatvegers, opportunisten nazaten van de laagste klasse uit India, hopelijk komen jullie tot het besef, dat regeren meer is dan veel geld kunnen maken. Jullie zijn echt geen materiaal om te regeren, visieloos en berekenend. Daarom gaat het volk van Suriname jullie in een lockdown zetten, en wanneer jullie eruit komen zullen jullie alle Surinamers respecteren en nooit meer 1 vinger uitsteken om jullie vrouwen te slaan, of als slaaf te behandelen. Voor jullie een volledige drooglegging, geen alcohol meer want het heeft een negatief effect op jullie brein, jullie hallucineren.


  Maak melding
 40. @Waldo 1 april 2020 At 19:43

  “Deze boot is niet een gewone aluminium boot, maar een super de luxe versie met een motor van 200 pk. Voor de kust van Suriname worden de vissers vaker lastig gevallen door piraten. ”

  Beste Waldo
  Als iemand 200 PK achter dit bootje durft te hangen is deze persoon volledig gestoord
  Deze boot is met 65 PK op haar maximum
  Iemand die met 200 PK met deze boot buiten gats gaat pleegt zelfmoord.
  Iemand die dit bootje luxe noemt heeft geen idee wat een luxe boot is.

  Ik woon aan water en mijn buren hebben bootjes en boten. Als het vaargebied wat groter geweest was en/of Amsterdam wat dichter bij was had ik ook wel een sloepje voor de deur.
  Ik weet daarom best wat je voor $ 100.000 kunt kopen beste Waldo.
  De sloep van de buurman 11 meter en 120 PK met alle luxe kost Euro 135.000


  Maak melding
 41. Surinaamse ministers zijn multifunctioneel, ministers die goed kunnen bedelen, Een moordenaar en veroordeelde drugscrimineel die president kan worden, Een minister die de staatskas leeggeplunderd en alles ontkent, een leeghoofd die een wet omtovert tot een andere wet, Een minister die van Suriname Dubai wilt maken en zo kan je boek schrijven


  Maak melding
 42. DWT
  De zwarte markt koers is bezig op te krabbelen na enige dagen van onzekerheid die de koers terug wierpen tot onder de tien SRD voor de US dollar. Er wordt nu srd 15 aangeboden voor 1 usd. Mpp adboel bek hoor ik niet meer zo ook de paarse ratten hier. Ik dacht dat het volk beschermd zou worden.

  De enige persoon die Suriname kan redden is echt Chan. Hij wordt steeds populairder en groten. Time for change. Time for Chan.


  Maak melding
 43. @ Waldo
  Ik maak mij ook geen zorgen over Sardjoe beste Waldo.
  Hij is groot geworden als loop jongen van Ballast Nedam en de afgeschreven tweede hands spullen die zij naar Suriname gebracht hebben en de moeite niet meer vonden om mee terug te nemen.

  Zijn bedrijven zijn veel waard maar ook niets meer als de Surinaamse economie in elkaar stort of als men geen zaken meer met hem doet omdat hij veroordeeld wordt. Een veroordeling sluit hem immers uit om nog zaken te doen met de overheid.

  Sardjoe spraak zich uit dat hij er niet van door zou gaan geen dia en geen spora. Ik denk ook dat de man niet ergens in een luxe resort bij een groot zwembad met een luxe drankje kan gaan zitten te vervellen. Hij is een regelaar en een overlever. Hij kwijnt weg als er niets meer te regelen en te ondernemen is. Ofwel hij zal zich moeten inkopen om zijn bedrijven (zijn vermogen) te laten overleven.

  Hij ziet slechte tijden aan komen en dan verdampen vermogens snel beste Waldo.


  Maak melding
 44. Het mocht best een groter schip zyn ,deze is niet waardig buiten gats tegaan en ook niet om constant op de rivieren contole te houden
  de marine en de water polititie verdienen beter


  Maak melding
 45. Ja, ik kan het allemaal al lezen… De ndp aanhang ziet op die foto een vliegdekschip… Zoiets als de Wisconsin.. En weer.. lees ik bedankt zijne excellentie Hoefdraad.. Geschat is dat ding op 1500 us dollar


  Maak melding
 46. De duikboot was beter geweest. Jammer dan Chan deze bende ontmaskert heeft, anders kon de drugstransporten ongestoord doorgaan. Een paarse lid zit nog steeds in Nederland. Hij is zogenaamd ziek en kan niet afgereisd worden. Na 25 ziek niet ziek, ter bescherming van het volk rechtstreeks naar Santo Boma. Met Chan moet je geen grappen maken. Joe krei.


  Maak melding
 47. zandloper
  Ga kijken nabij Waterland 3 terreinen van het bouwsel van een Belg waterland marina en aanschouw daar 4 of 5 militaire vaartuigen die ooit waren aangeschaft en die nu eigendom zijn van iemand die ik toevallig kennis mee heb gemaakt. Ze vaarden niet uit wegens motor problemen en nu heeft hij ze gerepareerd en zal ze verhuren, ja verhuren aan de militairen.
  Nou ja denk je dan hoe is het toch mogelijk.
  Denk je dat een pleziervaartuig de grenzen zouden kunnen bewaken.
  Ik heb zelf zo een boot met maar 140 pk en het varen hiermee van Nieuw Nickerie naar stondansie duurt ettelijke uren.
  Hoe wil je met zo een boot dan de gens van Nieuw Nickerie naar Sipaliwinie bevaren en bewaken. Erer je aankomt in apoera ben je een kwart dag verder.

  Waldo
  Zeker met de boot van je moeder als je vanuit stoepenveer vertrekt om 10 minuten later te braamspunt bent. Zeker de Brandpunt van jezelf.


  Maak melding
 48. V.V. @Waldo … wat is er met je … VERWARDE ZIEL … aan de hand!
  Eigen schuld … je bent vaker geadviseerd een psychiater te raadplegen.

  Bij de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse is NIETS meer te halen.
  MMDDB is moe geworden van jou GELIK ….. OPROTTEN jij !!!!!

  V.V.@@Waldo … je scheldt de hindoestanen uit … in het bijzonder de VHP’ers.
  Nu ben je … GATLIKKER … geworden van {een paarse hindoestaan } Sardjoe.
  Bredero zou zeggen: HET KAN VERKEREN !!!!

  V.V.@@Waldo …” als een harde werker heeft hij {Sardjoe} zijn imperium opgebouwd …

  By the way …. als jij … V.V. @@@Waldo … even hard gewerkt had als Sardjoe dan had je vandaag ook een imperium opgebouwd … Opgefokte Uitkeringstrekker !!!!!!!!!


  Maak melding
 49. Al 45 jaar onafhankelijk en nog steeds niet op eigen benen kunnen staan,en altijd maar bedelen of lenen ! Volgens mij is deze boot niet zeewaardig,en buitendien wordt het straks gebruikt om drugs van Guyana te brengen en te halen. Of hij wordt straks, als een vluchtboot gebruikt na 25 mei.

  sari tori

  Jacko.


  gemodereerd
 50. @Waldo

  “Als een harde werker heeft hij een imperium opgebouwd. Met lef en durf om te investeren.’

  Natuurlijk Rudisa is al van 1975. maar wanneer is het van Hosselen een concern geworden.
  Zie de website en u zult merken dat de stroom versnelling kwam na het transfereren via Honkong van miljoenen die Martin W en Rob A namens Ballast Nedam uitkeerden via de Agent en sub contractor en leverancier van haar. Beste Waldo de Ballast project directeur voor de brug Renee K en de uitvoerder van de NL Ambassade en de leverancier van het interieur van de Ambassade zijn collega’s en partners geweest. Dus u hoeft mij weinig te vertellen hoe er van alles mogelijke was. Er kon maar zo een schuit met steenslag verdwenen zijn.


  Maak melding
 51. Oei beste Sranangmans,

  Wil niet pessimistisch klinken, maar nu gaan ze de witte poeder sneller transporteren…..?

  Hopelijk worden ze in strijd tegen misdaad gebruikt.

  Het gaat je goed. Gado de wi fesi mang.


  Maak melding
 52. @Agoetigri
  Zandpoeper, je reageert telkens op een post van iemand anders mening. Waarom kom je niet met een eigen mening. Of heb je dat niet? Wil je dan niet lullen?

  Mijn mening zou je toch niet kunnen begrijpen, als je goed zou hebben gelezen de laatste dagen, dan zou Suriname binnen de kortste keren uit deze stront kunnen komen en dat door samen te werken, te gaan produceren en alle partijen die, valuta willen verkrijgen een valuta stop te geven.
  Suriname is 5 x groter dan Nederland, voor iedere Surinamer kan er werk gecreeerd worden en voedsel op tafel komen. Jouw mening is de mening van Chan en Chan heeft geen mening, alleen handjes ophouden voor de bakra, zodat hij kan gaan pronken als er een paar Euro’s zijn richting worden gegooid, jullie onnozele aanhangers. Chan weet dat ze nooit de verdrags middelen volledig hebben afbetaald en af en toe krijgt een organisatie, uit de rente van ons geld, een helpend hand uitgestoken. En dat noemt Chan een goede relatie hebben met Nederland, hoezo. Ze bakken hem in zijn eigen vet, en jullie maar lachen met de Nederlanders en trots zijn hoe geweldig ze zijn en dat ze van jullie houden. OPO YU AI.
  NEDERLAND is Suriname veel geld verschuldigd, en mijn mening is,vooral daar we nu bankroet zijn, om hetgeen ze hier hebben zoals oude plantages,in beslag te nemen en te cultiveren,volksproduktie stimuleren, eneerst lokale afzet garanderen, matrialen internationaal te baxteren. Het zal zwaar worden voor de handelaren, maar hoe sneeler zij ook beginnen te produceren in belang van Suriname hoe beter.
  Als we in Commewijne de Suikermolen weer laten draaien, al is het met gebrekkige middelen produceren wij weer suiker, en dan hoeft geen enkele handelaar geld aan te vragen om suiker uit het buitenland te halen. Shot down, al is het maar i week,de aangewezen ruimte in Commewijne, waarop een ieder met zijn eigen suikerriet komt om te planten, is er al produktie. Dus Agutere, het probleem is bij mensen zoals jij. Als je mij zegt ,zandloper ik kom met 100 man en ik kom, met honderd en planten de suikerriet samen met heel kawna, hebben wij dan niet een produktie bedrijf opgezet,die produceerd?, we moeten elkaar niet meer opfokken maar onze mouwen opstroken en werken, en aan het eind zullen wij hand in hand, schouder aan schouder, een dikke middenvinger kunnen ophouden richting holland. Heb ik je hiermee kunnen overtuigen van eigen mening hebben? Jij die schreeuwt over anderen dat zee lui zijn en niet willen werken, zoals die bakra’s jullie hebben geleerd. Wijs mij jouw mening en innitiatief, zonder Nederland.


  Maak melding
 53. …………als je goed zou hebben gelezen de laatste dagen, dan zou Suriname binnen de kortste keren uit deze stront kunnen komen en dat door samen te werken, te gaan produceren en alle partijen die, valuta willen verkrijgen een valuta stop te geven.
  Wat dacht je van 10 jaar?
  De NDP heeft het voor elkaar gekregen de zeven vette jaren te laten omslaan niet in zeven magere jaren, maar in 10 magere jaren.
  De gedachte is van begin af aan geweest: we pakken alles, maar dan ook alles, vervolgens laten we anderen de boel weer opbouwen, impopulaire maatregelen nemen, het volk wijzen op deze maatregelen, de verkiezingen winnen en weer verder gaan met graaien

  Al de goed bedoelde plannen zijn niet uitgevoerd de afgelopen 10 jaar. Terwijl je het voor het zeggen hebt. Of hebben zij die aan de zijlijn staan meer in te brengen dan de spelers op het veld?


  Maak melding
 54. @ Pico, het is de bedoeling om zij die aan de zij lijn staan, een groene kaart te geven, en zij die regeren een rode kaart. De regeringen weten dat de Surinamers niet samen kunnen werken, en daar word misbruik van gemaakt. Alleen een demissionaire regering zou per direkt, met een door het volk verkregen dit politiek gedonder kunnen stoppen.Geen verkiezingen maar een referendum en dat moet een volks initiatief zijn. De demissionaire regering zou in feite mee moeten kunnen gaan met de wensen van een volk. Als alle distrikten
  voor hun eigen portemonee moeten zorgen, en er ideeen worden aangevoerd, die ze zelf in uitvoering moeten brengen, is er tenminste beweging. Een corrupte regering betekent stagnering van de economie, als de Surinaamse samenleving voor 10 % uit super rijken bestaat en slechts 20 procent daar profijt van heeft, dan is er geen goede balans.
  De regeringen hebben de afgelopen 45 jaren, nooit aangezet tot produktie. Nederland heeft regels vastgesteld, en een programma in uitvoering gebracht, die niet in het voordeel heeft gewerkt voor alle Surinamers, dus er is in al die jaren nooit aan een balans gewerkt.
  Heb je 10 %rijken, waarvan 20 % geniet een te volle overheids aparaat, omdat er geen producenten zijn waar mensen vanuit het overheids apparaat naar toe willen, dan zitten wij in een vicieuze cirkel, eigenlijk is het eenvoudig, geen buitenlandse uitgave, volsproduktie stimuleren, een balans brengen van meer export en minder import. Als de banken en overheids apparaten burger initiatieven saboteerd, dan blijven wij steken. Het apparaat moet worden omgeschoold en getraind om gezamelijk te gaan werken aan de initiatieven, dus een flexibele, overheidsapparaat, kleinschalige dorps ontwikkelingen stimuleren. Als dit kan gebeuren is Suriname er zo weer boven op. Het volk kan gebruik maken van haar democratisch recht, om een demissionaire regering af te dwingen’maar ze zitten in eenpartij illusie mode.


  Maak melding
 55. Pico, als we de komende 5 jaren gaan gebruiken, om over afgelopen 5 jaren te klagen dan zijn wij zeer dom bezig. De vraag die gesteld moet worden is, WAT IS HET PROBLEEM, waarwillen wij staan over 5 jaar, ja de spelers in het veld moeten weg, maar het spel werd niet alleen gespeeld door de spelers op het veld, dus zal je spel moeten beoordelen en alle spelers ook van de tegenpartij, moeten wisselen en kijken waarom er z’n spel niet tot enige resultaat heeft geleid.


  Maak melding
 56. Zwartmans, zo is het maar net. Al 45 jaar onafhankelijk en nog steeds de bedelaar uithangen door overal om geld te vragen. Het zit hen in de genen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES