Seniore burgers en personen met chronische klachten extra beschermen tegen coronavirus

7
COVID-19 Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat seniore burgers en personen met chronische klachten extra moeten worden beschermd tegen besmetting met het COVID-19 virus. Gezondheidswerkers van Surinaamse verpleeg- en verzorgingstehuizen voor bejaarden mogen in deze situatie geen dubbele baan hebben om besmettingsgevaar te minimaliseren. 

De gezondheidstoestand van de medewerkers van Huize Ashiana en de Esther Stichting zijn reeds in kaart gebracht en er is geïnventariseerd wie een dubbele baan heeft. Een dubbele baan is tot nader order niet toegestaan. Het personeel is op het hart gedrukt zich te houden aan de veiligheidsprotocollen van het BOG en Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen van het ministerie van Volksgezondheid.

De explosie van COVID-19 is begonnen in bejaardentehuizen, brengt Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid, in herinnering. “Bejaardentehuizen, zorgtehuizen en thuiszorg. Het zijn onze oudjes die de meest kwetsbare zijn. Gezondheidswerkers blijf thuis als u risicovol gedrag heeft. 80% van besmette personen geneest, een klein deel wordt ernstig ziek en dat zijn oudjes en mensen met onderliggende aandoeningen. Ik vraag u om te denken aan uw medemens”, aldus Jessurun.

Momenteel zitten in Suriname 565 mensen in thuisquarantaine vanwege het coronavirus. Het gaat hierbij om mensen die onder overheidsgezag staat en niet per definitie ziek zijn. Daarnaast zijn 4 mensen in quarantaine op overheidslocaties.


7 REACTIES

 1. Mensen zijn vaak genoodzaakt twee of drie banen te hebben omdat ze anders om het plat te zeggen niet zullen vreten als ze dat niet doen.Niemand wil op zo een manier werken.Bijvoorbeeld acht uur werken in een ziekenhuis en daarna een volgende shift gaan draaien in een verpleeghuis.Veel mensen hebben geen drie banen in de week maar drie banen op een dag.Heeft de regering er nooit over nagedacht dat veel mensen constant op hun tandvlees lopen en uitgeblust zich iedere dag weer moeten opladen om het hoofd boven water te houden?


  Maak melding

 2. De AOW met 200% verhogen zou de leed van deze senioren enigszins verzachten. Met een karige 525 SRD hebben al moeilijk en nu het Coronavirus. Maar mpp ndp heeft ook schijt aan deze groep. Bouta gaat niks verhogen behalve koers.
  De VHP kan alsnog dit land redden.


  Maak melding

 3. Ndp is waardeloos, maar vhp en andere partijen zijn ook niet zaligmakend zij hebben ook landrovers,GEITENDIEVEN en cocahandelaren, leden die van partij naar partij gaan om te kijken bij wie het gunstig uitpakt voor ze.

  Verder hoor je gewezen dna leden en ministers van zowel coalitie als OPPOSITIE niet klagen,want ook zei vreten van de van su, door de regelingen die ndp heeft ingesteld ook presidenten en


  Maak melding

 4. De maatregelen die de overheid heeft genomen geven aan dat het ernst is met deze crisis. Het verzoek aan alle zakkenvullers die zich tijdens deze regering schandalig hebben verrijkt, deze gelegenheid aangrijpen om hun bijdrage aan de samenleving te leveren. Dit kunnen zij doen, om hulverleners die niet meer mogen bijwerken om verspreiding te voorkomen te ondersteunen.


  Maak melding

 5. Jammer dat men drie en vier banen moet hebben om rond te komen. Ik hoop dat de gemeenschap zijn hersenen gebruikt op 25 mei a.s en in gedachten neemt wat zij allemaal hebben meegemaakt in de afgelopen periode van 10 jaar kommer en kwel. denk aan onze ouderen en volg de Instructies van mevr. Jessurun stipt op.


  Maak melding

 6. @ mevr Jessurun, heel goed gedaan, er zullen altijd nog mensen zijn die het initiatief nooit zullen begrijpen, maar deze crisis is een ernstige zaak, Het doet mij denken aan een verhaal in Egypte, waarbij God zijn engel des doods had uitgestuurd om zijn volk te beschermen tegen het kwaad dat de Pharao zou uitvoeren tegen het volk van God. Nadat de Pharao had bedacht om alle eerstgeborene van Israel te vermoorden, vielen de eerstgeborenen van Egypte als bladeren van de bomen. Egypte is daarna nooit meer hersteld als machtige rijk op de wereld. Nu moeten wij alle oprechte intelect bijelkaar roepen en alles doen om dit beschadigt schip te redden als Surinamers.
  Pasen is voor vele christenen reeds in de soep gelopen, maar de Pasen die door de joden wordt herdacht in de tijd, toen de profeet Mozes werd uitgestuurd om Godsvolk te bevrijden uit de slavernij in Egypte, is nog steeds van kracht. De geschriften zeggen zelf voor dat wat nog moet gebeuren, zal zijn als vanouds.
  gemodereerd

 7. Deskundigen hebben zelf aangegeven dat 80% v.d. geinfecteerden alleen maar matige klachten eraan overhouden waar geen ziekenhuisopname voor nodig is maar alleen maar een aantal dagen thuis uitzieken.

  5% wordt zo ernstig ziek dat ze in de ICU aan de beademing moeten. Het sterftepercentage ligt tussen de 2 en 3 % en dat zijn voornamelijk ouderen en mensen met een zwakke gezondheid (risicogroepen). Minsten 95% v.d geinfecteerden zal het dus wel overleven.

  Wanneer 60% van een groep deze virus heeft gehad en hersteld is daarvan dan krijg je een soort groepsimmuniteit waarbij de rest die het nog niet heeft gehad grotendeels ook beschermd wordt.

  I.p.v. allerlei lockdown maatregelen te treffen met de bijbehorende zware economische schade zou men er ook voor hebben kunnen kiezen om alleen maar de risicogroepen voorlopig in quarantaine te laten gaan en gewoon doorgaan met het dagelijkse leven totdat er een medicijn/vaccin is gevonden of totdat het vereiste niveau voor groepsimmuniteit is bereikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.