maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMomenteel 565 mensen in Suriname in thuisquarantaine

Momenteel 565 mensen in Suriname in thuisquarantaine

-

Does Travel - naar Suriname

Momenteel zitten in Suriname 565 mensen in thuisquarantaine vanwege het coronavirus. Het gaat hierbij om mensen die onder overheidsgezag staat en niet per definitie ziek zijn. Daarnaast zijn 4 mensen in quarantaine op overheidslocaties, meldt de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Er wordt gesproken van thuisquarantaine als iemand die niet ziek is thuis moet blijven totdat zeker is dat deze persoon niet besmettelijk is voor anderen. Een persoon die in isolatie gehouden wordt, is ziek of er is een mogelijkheid dat die ziek is.

Het aantal mensen in quarantaine zal de komende weken flink toenemen omdat Suriname gestrande reizigers in het buitenland gaat ophalen. Zo worden personen die in Belem (Brazilie) gestrand zijn, op dinsdag 31 maart opgehaald door de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM.

De mensen die uit het buitenland komen, zullen in verplichte overheidsquarantaine worden geplaatst voor veertien dagen. Directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira, heeft maandag meegedeeld dat niemand meer in thuisquarantaine gaat. Dit omdat niet iedereen zich hield aan de regels.

Er zijn ruim 200 personen getest op COVID-19. Van de geteste personen zijn tot heden 30 maart 2020 acht personen positief getest. De patiënten die positief zijn getest zijn in de vijftig en zestig jaar. Vijf hebben milde klachten, twee zijn herstellende en één ligt op de Intensive Care afdeling. Er wordt naar eigen zeggen van de patiënten, naar tevredenheid voor de hen gezorgd.

Het aantal positieve COVID-19 gevallen is volgens de site dus stabiel gebleven op 8. Eigenlijk zijn het er 7 omdat van hen, de Franse ambassadeur Antoine Joly, afgelopen weekend naar Cayenne is gebracht. Joly werd op 24 maart positief getest op Covid-19. Hij was de achtste persoon in Suriname die positief bevonden is.

De ziekenhuizen werken samen in het verlenen van zorg van de COVID-19 patiënten. Het Wanica Ziekenhuis is de centrale locatie waar COVID-19 patiënten worden verpleegd. De Intensive Care afdeling van het Wanica Ziekenhuis is thans volledig operationeel. Ook beschikt dit ziekenhuis over de meeste geschikte isolatie faciliteiten voor COVID-19 patiënten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Goed zo dat de diplomaat weg is. Maar 5 hebben milde klachten, 2 an de betere hand en 1 op IC. Tellen ze de diplomaat ook mee???
  Hoe zijn er ineens zoveel in quarantine?? Waar komen ze vandaan???


  Maak melding
 2. @Wendy
  Goed zo dat de diplomaat weg is.Die man heeft groot gelijk.In Frans Guyana krijgt hij tenminste een behandeling naar Europese maatstaven.DB jouw aanbidder gaat toch ook naar het buitenland (Cuba) als hij ziek is? Hij weet drommels goed dat hij in een failed state wat hij zelfs gecreëerd heeft geen adequate behandeling kan verwachten.


  Maak melding
 3. waarom stel je vrage hier ga de mensen zelf vrage hoe ze aan de virus kome


  gemodereerd
 4. De clown heeft weer gesproken. Ze komt steeds ongeloofwaardiger over. Eerst verplicht thuisisolatie, dan verplicht overheidisolatie omdat niemand naar haar luistert. Wat is de volgende isolatie. O ja…. voor didibri sowieso Santo Boma.


  Maak melding
 5. Hier wordt er afgevraagd waar al die mensen vandaan komen.
  Deze soort berichten en foto’s worden de wereld ingeslingerd om de wereld,zogenaamd ,te tonen hoe goed Suriname het doet met zijn gebrekkige economie.
  WEL IS ALLEMAAL VOORBEREIDING OM MASSAAL FINANCIELE STEUN TE GAAN ZOEKEN BIJ DE GEZONDHEIDSINSTANTIE .
  HOEFDRAAD KAN ZIJN WERK DAN GAAN DOEN WAAR HIJ GOED IN IS BEDELEN VOOR GELD.
  ZELF MET DE CORONAVIRUS DENKEN ZE HuN SLAG TE SLAAN.


  Maak melding
 6. Er zijn ruim 200 personen getest op COVID-19. Van de geteste personen zijn tot heden 30 maart 2020 acht personen positief getest. De patiënten die positief zijn getest zijn in de vijftig en zestig jaar. Vijf hebben milde klachten, twee zijn herstellende en één ligt op de Intensive Care afdeling. Er wordt naar eigen zeggen van de patiënten, naar tevredenheid voor de hen gezorgd.

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  Met zo weinig patienten in zoveel ziekenhuizen is er toch een normale situatie? Wat ik heb begrepen dan ligt de IC patient in het SVZ. Niets ernstigs aan de hand dus. Hier in Nedederland zijn mensen die een poliafspraak hadden in de ziekenhuizen afgebeld en ze mogen zich pas aanmelden als hun situatie dusdanig is dat het thuis of bij de huisarts niet gaat.
  Maar ja er is nu volgens mij geen enkel zhs meer zonder Corona patiënten. Ze rijden uit het zuiden(coronagebied) naar het Noorden met ambulances om de patiënten(en de ziekte) te spreiden.
  In België werd een Nederlandse ambulance met patiënt tegengehouden in de File want er moest tol voor de tunnel betaald worden waar normaal gesproken ambulances vrije doorgang hebben. De bestuurder moest met zijn eigen pinpas pinnen want ivm corona werd er geen papiergeld geaccepteerd.
  Wel mi bing sakka a patiënt lit drape dam draai gwe bakka. In Europese landen meteen kleinere oppervlakte dan Suriname en met meer inwoners als Suriname is het geen show.
  Je neemt niet gewoon een paar vrije dagen op onder het mom van ZELF THUIS QUARANTAINE omdat je niet een besmette persoon of ding/plaats bent geweest. Nee je zit gewoon rustig je 14 dagen uit zonder aanziens des persoons. jullie zijn grappenmakers daar.


  Maak melding
 7. Is travestiet @Wendy … dra{a}ger/ster van het HIV-virus … getest op Covid-19.

  Mevr. Doewet … Veiligheids Clown … je partij-genoot … travestiet @Wendy … is een groot gevaar voor de samenleving.

  His Biting …. tr. W. ….. oppakken en lifetime in quarantaine plaatsen !!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. Haha de diplomaat is wit dus moeten we hem hier houden. Kijk die witte gatlikkers hun reactie. Laat hem naar zijn land gaan.
  Wij moeten er voor de Surinaamse patienten zijn.
  Heel bericht maakt heleboel geen moer uit ze zitten 24/7 over President Bouterse te lullen
  Kijm hoeveel patienten bij komen in nederland. Jullie frustreren daar hele dag met jullie mensen. Nu komen de mishandelingen. Als deze situatie 1 maand nog doorgaat heeft 90% een probleem. In Su hebben we onze tuin, ons balkon. En heleboel hun eigen vervoer.
  Als jullie een Su vrouw uitschelden mag want ik snap jullie frustraties. In nl heeft de vrouw de broek aan


  Maak melding
 9. Surinamers gaan het overleven.We hebben de boutavirus sinds 1980 kunnen overleven.We zijn zelf zo moedig en hebben geleerd om met rampen zij aan zij te leven.
  We redden het wel.Ook de volgende rampen die bouta over ons zal brengen of van plan is te dumpen op ons.Wij gaan het overleven.Bouta is synoniem voor ramp.


  Maak melding
 10. President tralala komt op de buis om te vertellen dat er een avondklok is ingesteld. Hij geeft daarbij helemaal niet aan welke voorzorgmaatregelen er getroffen zijn (hoeveel quarantaineplekken/ziekenhuisbedden, beademingsapparaten en mondkapjes er zijn)
  En alle NDP-ers slikken dit als zoete koek en dat terwijl het land in een grote crises verkeerd. Er wordt in Su constant gegoocheld met cijfers, want had hij het niet over 9 gevallen? Hier op wtk staan weer andere cijfers. Hoe transparant!
  je kan daar in je tuin of op je balkon zitten, maar als je niet eens een paracetamol kan krijgen, dan ie ka helemaal te ie kies corona.


  Maak melding
 11. @ Wendy … je wil doen voorkomen alsof je een Su. vrouw bent.
  Jij … @ Wendy … bent een OPGEFOKTE PAARSE TRAVESTIET !!!!!!!!

  Ik heb diep, diep respect voor de SURINAAMSE MOEDER.

  Een Su. vrouw is voor mij niet hetzelfde als een SURINAAMSE MOEDER.
  Een ieder mag met mij daarover verschillen van mening.


  Maak melding
 12. @Wendy
  Jouw domheid kent geen grenzen netals de coronavirus.Het discrimineert niet of iemand rood,wit,bruin of zwart is.Het maakt.een ieder ziek.


  Maak melding
 13. @Wendy
  Je hebt zo weinig ontwikkeling,zo weinig beschaving,zo weinig zelfrespect.Je bent een aanfluiting voor dit forum want je kraamt alleen maar onzin uit en je maakt jezelf iedere keer weer onsterfelijk belachelijk.Doe eens aan zelfreflectie.Of weet je niet wat dat inhoudt?


  Maak melding
 14. Qarantaine is helemaal niet nodig voor de Surs. Is domweg naaperij van andere landen. En ook als avondklok en lockdown.
  De woorden spreken hun meer aan dan het doel dient.


  gemodereerd
 15. de franse ambassadeur is positief getest. deze man heeft veel sociale verplichtingen, dus hoeveel mensen zullen er ondertussen besmet zijn geworden. de mensen die 8 gevallen weinig vinden, weten echt niet wat er op hun afkomt. en ja wendy, misschien heeft de nederlandse vrouw de broek aan en dat is maar goed ook, want anders zouden er in nederland ook zoveel tienermoeders zitten, achtergelaten door mannen die hun verantwoording niet nemen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES