Exponenten bedrijfsleven doneren samen met LVV aan zorgpersoneel AZP

24
Exponenten bedrijfsleven doneren samen met LVV aan zorgpersoneel AZP

De uitbraak van het COVID-19 virus heeft voor de gehele wereld enorme gevolgen gehad, Suriname is daarop geen uitzondering. In verband met verscherpte maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het virus worden door verschillende instanties extra maatregelen getroffen om dit tot een minimum te beperken.

Door de regering van Suriname is aan de totale samenleving gevraagd zoveel als mogelijk mee te werken en de geldende regels uitgegeven door het ministerie van Volksgezondheid in acht te nemen. Vanwege het extra gevaar en de enorme druk op het zorgpersoneel, hebben enkele stakeholders en de minister van LVV de handen in elkaar geslagen.

Tijdens een meeting op maandag 30 maart tussen LVV-minister Rabin Parmessar, een afvaardiging van de Vereniging van Groente Exporteurs (VEAPS), de Melkcentrale N.V. en een vertegenwoordiger van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, is besloten om 500 pakketten bestaande uit, groenten en fruit, 2 kilogram rijst en melk beschikbaar te stellen voor het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na deze actie zal er vandaag, dinsdag 31 maart, een evaluatie worden gepleegd met diverse leveranciers, de Nationale Ziekenhuis Raad, NZR, en Sociale Zaken om na te gaan hoe de overige ziekenhuizen en zorginstanties, in een roulatiesysteem en structureel, in aanmerking kunnen komen om het pakket te kopen. Ook zal worden bekeken hoe LVV nog meer kan inspelen op de noden van de Surinaamse ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

“We stellen het zeer op prijs dat aan ons wordt gedacht. Deze donatie is zeer welkom en bedanken eenieder die een bijdrage heeft geleverd”, zei de vertegenwoordiger van het Academisch Ziekenhuis. “De wereld is in de ban van de uitbraak van het COVID-19 virus. Samen moeten we nagaan waar we elkaar kunnen helpen. Dit virus maakt geen onderscheid in geslacht, geloof, politieke kleur of etniciteit. We gaan dus helpen waar we dat kunnen”, gaf Parmessar aan.

De samenstelling van deze pakketten is in collaboratie met LVV, groente exporteur Adjai Mataw, de Melkcentrale N.V. en Ini-dia rijsthandel. De verstrekking van de pakketten is in goed overleg met de directie van het AZP op maandag 30 maart 2020, onder coördinatie van het ministerie uitgevoerd.


24 REACTIES

 1. Net op radio apintie
  -Het zijn zware tijden voor het zorgpersoneel.. besmettingsgevaar coronavirus
  -Er is net een stakingsoproep gedaan voor vandaag
  -Ndp oproep voor vrijwilligerswerk in ziekenhuizen levert geen resultaten op


  Maak melding

 2. Personeelsleden van ziekenhuizen zijn woedend en dreigen het werk neer te leggen:
  1. Geen adequate beschermingsmiddelen hebben ze
  2. Ze lopen continu in gevaar, maar de minister kijkt niets eens naar hun. Hij gaat nu al op verkiezintoer
  3. Achterstallig loon moet nog betaald worden.
  4. Regering is wanhoop. Geen plan van aanpak.

  Al met al heeft de ndp laks aan deze dappere zorgmedewerkers.
  De VHP kan wel redding hierin brengen. Chan is de juiste persoon op de juiste plaats.


  Maak melding

 3. Over het algemeen vind ik dat er overal flink misbruik wordt gemaakt van Corona. Als je kijkt wat er in de pakketten zit/wordt gedaan in Suriname en ook in Nederland en dingen die er gevraagd worden dan denk ik hoe deden jullie het in normale omstandigheden? Ook toen moest er toch gewerkt worden en snel snel tussendoor of na het werk je boodschappen inslaan toch?
  In een land waar meerdere generaties in 1 huis wonen is er alleen degene die in de zorg werkt ook de boodschappendienst?
  Ik denk dat ik één of meerdere soorten GEN mis dat vele soortgenoten/landgenoten van mij wel hebben vooral het bedel en gratis GEN soorten. Allang voor Corona was het mijn gewoonte om genoeg/meer dan genoeg in te slaan voor het geval dat Mr Hardtime mijn straat zou inkomen.
  Voor sommige dingen ben ik zelfs merk en soort vast. Neem bv Pageproducten: ik koop die niet want die Labrador hoeft echt mijn billen niet schoon te likken hoe schattig het ook is. En net zoals de winkeliers lachte ik ook de wc papier hamsteraars uit. Het is geen eerste levensbehoefte ik heb nl ook geleerd om mij te wassen na een toiletbezoek dus als mijn rollen comfort op zijn dan was ik extra. zoals een half jaar geleden een zak 5star hele korrel rijst van 20 kg voor afgerond 18 euro diezelfde zak komt nu uit op afgerond 25 euro! Dus dan sla ik in want die handelaar weet iets wat ik nog niet weet en wil van zijn handel af. Mijn kasten zijn strak gespannen met eten dat ik geen eten hoef te geven mi no e spang en mi no e wakti trawang. Mi dringi dresi wakti siki!
  Ik koop spullen wanneer ze in de aanbieding zijn


  Maak melding

 4. Er zijn maar zeven geinfecteerden met een in ICU. Wat voor pressure is er eigenlijk op het zorgpersoneel?

  Het is niet 700 geinfecteerden met 300 in IC U!

  Su is niet VS. Die kunnen 2 trilljoen lenen om burgers en bedrijven te helpen. Voedsel pakketten aan werklozen en andere hulp is approprieet voor Su. De staat zou moeten betalen.


  Maak melding

 5. Prachtige actie afgezien van het negeren van de veiligheidsafstand.
  Vraag wanneer komt het personeel van de andere ziekenhuizen aan de beurt. Gelijke monniken, gelijke kappen. het moet niet gaan lijken op een soort discriminatie.
  gemodereerd

 6. Het is toch opmerkelijk hoe snek het kan gaan. Vorige week werd een nog gesproken dat er slechts 8 mensen men het virus rondliepen terwijl uit ziekenhuisberichten blijkt dat het inmiddels de 500 is gepasseerd. Hierbij zijn zeer ernstige gevallen. Mijn conclusie is dan ook dat de overheid te lang heeft gewacht met het nemen van drastische maatregelen zoals een straat of uitgangsverbod en of een samenscholingsverbod. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het volk gewoon koppig is en veel op God en lukumans vertrouwt. Ook de import van Cubaanse sukrasani (ik noem het geen medicijn) heeft bij velen een valse hoop gegeven.
  En onze nationale held hoeft zich geen zorgen te maken. Want hij kan voor zijn medische hulp altijd terecht in Cuba.Want hij geeft toch niet om het volk.
  gemodereerd

 7. @ Sammy the Queen, ik denk dat er zeer veel mensen zijn, die van dag op dag leven, deze mensen zullen na z’n crises lering trekken uit de ervaring die ze nu opdoen. Door het delen van de door jouw genomen maatregelen,zijn er velen bewust geworden van hoe het anders kan. Men zegt nu eenmaal”een ezel stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen”.


  Maak melding

 8. Het is een mooie geste van het bedrijfsleven in samenwerking met LVV, actie voeren tijdens een crisis is eigenlijk absurd, omdat een ieder tot het bewustzijn zullen moeten komen, dat het morgen ook voor mijn deur kan staan. De virus heeft geen politieke kleur of geloof, het maakt geen onderscheid tussen rijk of arm, we zitte met z’n allen in hetzelfde schuitje, dus we moeten met gelijke kracht roeien om hieruit te komen.
  Vereenigd staan wij, verdeeld zullen wij vallen.


  Maak melding

 9. @ Zandloper: Ik heb de afgelopen weken wel gezien dat er mensen zijn die e dringi dresi wakti siki door te gaan hamsteren wat ze konden. Er was dus geld en tijd er was geen druk op hulpverleners en zorgmedewerkers vanwege een groot aantal onverwachte Covid patiënten. Zelfs de teruggekeerde ingezetenen en ministers die in civid gebieden en omgevingen zijn geweest hebben geen extra druk op de zorgverlening gezet. Kijk naar het aantal geteste personen en het aantal positieven . Heb ik verkeerd leren rekenen? Voldoet mijn wiskundige kennis niet? What about meten is weten? En dan bedoel ik niet het gespeel met temperatuur meters. En dan het aantal in thuis quarantaine zonder adequate verzorging en toezicht. kijk naar de foto bij dit artikel. Stel dat er op het moment van fotograferen er wel een groot Covid besmettingsgevaar was dan zuster faya en ook de heren achter de tafel. Hoe vaak zie je in sfeerbeelden van Paramaribo geen verpleegkundigen in vol ornaat door de stad banjeren? Opweg naar of van hun werk.
  En hou mij ten goede het zijn niet alleen de zorgverleners die nu zielig spelen hoor!
  Moesje Nana Sasa Baba en noem maar op welke oudjes hun spullen allang thuis hebben gehaald al dan niet geholpen door familie en kennissen. Maar ja die mensen zijn ook tevreden met brood van gisteren en brood van eergisteren is intussen beschuit geworden.
  Ooit ging ik een oudtante opzoeken in Asiana ik vroeg haar wat ik de andere keer voor haar moest meenemen. Ze zei vraag maar aan de zuster wat ik mag hebben. Dus ik ging naar de zuster en kreeg daar een heel vreemde boodschappenlist te horen.: Cocacola(geen gewone en geen Fernandes melk of vla), Oude Kaas, zalm, Hagelslag en meer onzinnigs!
  2 dagen later ging ik vroeg naar de bakkerij daar op Saron en kocht wat broodjes ik had al smeerkaas en plakjes salami en een thermoskan en een paar bekers gekocht. Ik kwam rond 10u daar aan wat niet de bedoeling was volgens hun want ze waren nog met de verzorging bezig. Tante en haar kamergenote die achteraf een familiekennis bleek te zijn moesten toen nog ontbijten. Wij begonnen alvast met mijn meegebrachte ontbijt toen hun normale werd gebracht; een mok havermoutpap!!!!!!!!!! Wel als blikken konden doden was ik dood neer gevallen door die van de verpleegsters daar. De volgende dag gingen we met zn 3en met nassi tjawmin en stroop. We hadden zelf flessen water meegenomen om de stroop aan te lengen om bigi moffo te voorkomen. De oudjes hebben genoten. We hebben zelfs fruit uitgedeeld aan anderen.
  We vertrokken de volgende dag maar durfden het niet te vertellen we zeiden alleen we komen gauw terug.
  Maar we hebben wel via mensen in Su de boel in de gaten laten houden die elke keer een foto moesten sturen als ze er weer waren.
  Ik hoop echt niet voor de behoeftigen en zieken maar vooral ook niet voor de zorgverleners die nu zogenaamd van pakketten en giften afhankelijk zijn, dat de Corona uitbraak in Suriname zal meevallen!
  Ze hebben het nu al zo druk met hun werk ivm corona maar gaan wel het werk neerleggen(kan makkelijk met 7 mensen die corona hebben in het hele land)
  Voor de gekhouwerij heerst in Suriname op elk niveau.

  Ik heb begrepen dat er nog honderden mensen in het buitenland wachten op een vlucht om door de overheid terug gehaald te worden naar Suriname. Hoe bedoel je wachten op de overheid? Ik hoor net op de radio dat iemand op 21 maart in Nederland is overleden en op 2 april in Suriname wordt begraven. Dan gaan die garnalen van mij daarboven door mekaar zwemmen. Ik hoor ze alleen zeggen HOEDAN?
  Alles gaat op hoog niveau gewoon door zelfs het reizen van de top en de samenscholingen zelfs van hulpverleners en zorgverleners


  Maak melding

 10. Het is heel erg dat personeel met bepalde opleiding zich zo laat verleiden om een armoedig pakket te halen,men had deze pakketten aan tehuizen moeten schenken,geef werkers in zorg net als in nederland extra geld voor hun inspanning dan laat je merken dat ze gewaardeerd worden en niet met een paar boulangees en wat uien.men is bezig op jullie stemmen te jagen,kijk uit.


  Maak melding

 11. @Sammy the Queen, Het heel land is al een zinkend schip en al deze waarnemingen die je hebt meegemaakt moeten verwerkt worden in een systeem vooral bij calamiteiten. Het blijkt dat Suriname duidelijk geen calamiteten beleid heeft. Ieder Surinamer probeert te overleven (ik ook). Vragen die moeten worden gesteld zijn, waar is het rode kruis,wat en hoe equipt zijn ze, hebben ze een inventaris gemaakt. Inhet geval van Assiana, moeten wij vragen heeft assiana een protocol, is het ooit getoets. Als ik al deze dingen hoor dan voel ik een teleurstelling opkomen in onze politici. Geen verantwoordelijkheidsgevoel, geen daadkracht. De firstlady weet wel pakketen uit te delen,wanneer het haar uitkomt, misschien is zij nieteens in het land. Ik denk dat iedere verantwoordelijke Surinamer deze crisis moet gaan documenteren en een calamiteiten eisen bij de regering. Overspoel het rode kruis, gele kruis etc,met vragen van wat ga je doen, en wat moet je doen in geval dat. Daarmee moet een calamiteiten commissie worden samengesteld uit lagen van de gehele Surinaamse gemeenschap, protocollen moeten worde gefabriceerd, en er moet op worden getraind. Politie ,Brandweer,Militairen Districtcommissarisen,rode kruis,gelekruis eerste hulp,bezetting van de bedden enz. Zonder deze aanpak zal het zwaar worden voor het behoud van de Surinaamse gemeenschap. We kunnen echter niet met ledige ogen blijven zitten en de ogen naar boven gericht houden, God helpt alsje jezelf helpt, Het is bid en werk.


  Maak melding

 12. Open brief aan Chan, van de VHP,
  Geweldige verlosser van suriname, waarom wacht u tot na een verkiezing om Suriname te helpen?
  Of hoopt u net als de NDP dat, de burgers wiens geld werd gestolen maar creperen?
  Waar blijven de dozen met mondkapjes, ademhalings apperatuur, ziekenhuisbedden etc. die u met de Nederlandse conectie lijn zou kunnen laten invliegen,Ik heb geen enkele motievatie speech van u gehoord, waar u het volk toespreekt en hun een krakti toewenst, Of wacht u tot u president bent geworden?
  Hebt u zich ergens vertoont nadat er een uitbraak kwam van de covid19?Of zit u ergens lekker veilig vescholen en laat u alles over aan een stelletje propagandistendie zich verschuilen achter waterkant.
  Zou u zich niet als een voorbeeld moeten opstellen en prober het een en ander te organiseren?
  Ik hoop dat dit volk volk hun misnoegen zullen uiten, want een leider ben je niet, misschien een lijder, in dat geval wens iku beterschap.


  Maak melding

 13. Particulier initiatief is zoek in dit land. Moet Nederland een rekening 555 openen voor hulp?
  en moeten de groten dan op de tv verschijnen, zodat de hele Surinaamse moet zien hoeveel er gegeven is
  de rekening van de Calamiteiten commissie????????
  Fernandes 10.000 srd
  Kirpalani 10 000 srd
  Fam Sardjoe 1000.000 srd
  Fam Luldipsing 1000.000
  Fam Bouterse,Abraham,Boerenveen,Graanoogst, Van trikt Ferier gezamenlijk opgehaald door de NDP 250 miljioen american dollar.
  Laten jullie het volk creperen, de oudjes in huize asiana hebben ook mondkapjes nodig en ontsmettings, middelen en gehoorapparaten want met 1.5 meter afstand van elkaaar kunnen ze niet goed met elkaar communiceren.


  Maak melding

 14. Off topic:
  Bron: Starnieuws

  Reactie op:

  Drs. Alwin Texel

  Sympathisant STREI!

  ” … Een belangrijkere vraag dan de samenwerking van de kleine partijen is de vraag waarom de NPS, VHP, PL en ABOP niet onder één naam de verkiezingen ingaan? … ”

  Strei beseft niet in welk dal Suriname zich bevind.

  Suriname heeft dringend behoefte aan betrouwbare en ervaren deskundigen met daadkracht. Deskundigen met een internationaal betrouwbaar netwerk.
  Suriname heeft dringend behoefte aan leiders met een eenduidige visie. Leiders die Suriname weer veilig zullen maken. Leiders die corruptie en criminaliteit zullen ontwortelen.

  Strei zal vast betrouwbaar zijn en Strei is duidelijk strijdlustig.
  Echter met de reactie in Starnieuws geeft Strei aan te bestaan uit jonge volwassenen die nog groen achter de oren zijn en nog veel wilde haren hebben.
  Er is nu geen tijd om politieke ervaring op te doen. En allerlei ideeen uit te proberen.

  Suriname zit in een absolute dieptepunt ! En Strei heeft (nog) niet de benodigde en vereiste capaciteiten om Suriname weer op niveau te brengen.

  Ik wens de oprichters van Strei veel succes toe in hun carriere.
  Maar ik denk niet dat zij op dit moment geschikt zijn om Suriname uit deze zeer zware toestanden te redden.

  Op dit moment heeft Suriname maar 1 keus, dat is die partij waar de ervaren en betrouwbare deskundigen zich harmoniseren.

  Red Suriname. Dan ben jij ook een held.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 15. @ Para expres, Als deze drie partijen onder een naam de verkiezing ingaan, dan kan je de corruptie niet aanpakken, want drie van hen zouden alleen corrupte candidaten leveren, en geen plan van aanpak kunnen presenteren. Suriname moet voor een aantal jaren in een politieke lokdown. De srd moet over enkele jaren te koop zijn bij de banken in Nederland,Curacao, Aruba en Miami, men moet gaan leren baxter dealen.
  Als Su geen geld heeft, dan geen heiniken, amstel en weet ik veel wat voor merken bier inkopen. parbo worden in blik in flessen,light,nonalcoholisch 0%, ladys parbo, etc, desnoods nog een andere parbo fabriek.
  Curacao , produceert Amstelbier,en hebben ook een tekort aan deviezen, dus dan ruil je wat jij hebt,voor wat ze nodig hebben, no money involved.
  Boomstammen leveren, die op correcte wijze zijn gekapt, en waarvoor een ander boompje is geplant, leveren voor Amerika,Europa etc en daarmee de hoognodige dingen ruilen.Een Surinaamse DEA stempel per boomstam afspreken, voordat alles wordt gexporteerd Laat mij het zo zeggen geen enkele handelaar krijgt valuta om te importeren. Hij mag exporteren en met die verkregen inkomsten een gedeelte gebruiken voor eventueel luxe artikkelen of eigen gebruik,wat terug te vinden zal moeten in zijn administratie.


  Maak melding

 16. @ para exprres, Jonge strijdbare Surinamers zal je een platvorm moeten geven op een trainings ministerie waarzij hun politiek talent moeten bewijzen en een brevet van kundigheid verkrijgen om te kunnen regeren, mooi fesi nanga mooi ai, no mek you kies wang brevet om te regeren. Ze zullen boeken en raporten moeten kunnen schrijven en toetsen op het nut voor de Surinaamse economie, je pa mag miljardair zijn, geen ervaring en geen talent opgebouwd, geen brevet. Stage plekken bij de ministeries en presidentieel paleis, zal ook bepalen hoe trouw je bent voor het land, om later te kunnen regeren. De ervaringen zullen ook opgedaan moeten worden in de distrikten, D.C posten, zullen de eerste posten moeten zijn waaar deze jongelingen hun strijd mogen botvieren alvorens door te groeien naar de DNA en dan de regering of Presidentschap.


  Maak melding

 17. @ Zandloper

  Waar wil je heen met je reacties, wat bedoel je ?

  Je komt behoorlijk overspannen over en verward over.

  Probeer het nog eens, maar graag anders.


  Maak melding

 18. @Waldo. Het bedrijfsleven waar tegen een hetze gevoerd wordt, heeft al EUR.500.000.00 gegeven voor medische producten die onderweg zijn. En er komt nog meer. Van de paarse pakketontvangers hoeven we niets te verwachten.


  Maak melding

 19. Een gegeven paard nooit in de bek kijken, en trouwens de overheid moet deze ( hard ) werkende medisch personeel belonen. Oké LVV is een onderdeel van de overheid, maar wat deze mensen weg gaven namens LVV is inderdaad wat karrig !( Kijkt goed naar de foto hoe de dame met een afkeurings blik naar het pakketje kijkt !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 20. Het bedrijfsleven heeft 500.000 gegeven voor medische producten???
  Laten ze alle importdocumenten van deze schenkingen,kopieren en op waterkant nieuws plaatsen. Het bedrijfsleven, daar zitten de grootste boeven. Vanaf nu zal je moeten bewijzen aan het volk wat je hebt gedaan. Zo geef je maandag een beroerd paket aan hetpersoneel van AZ en dinsdag heb je er een markt.
  Inderdaad, en terecht vragen de mensen van de andere ziekenhuizen, waar is onze gratis paket,tellen wij niet mee?


  Maak melding

 21. @ Para Expres, je hebt gelijk, ik zal voor hen, die geen compassie kunnen tonen voor dit land en volk verward overkomen. Mensen die hun ziel hebben verkocht, voor geld, zullen mij niet begrijpen. Maar er zullen velen zijn wiens ogen geopend zullen worden, en de hatelijkheden en vernederingen die door een bepaalde groep worden uitgespugd (walgelijk, bah) die zullen mij wel begrijpen, en hun ogen zullen geopend worden.
  Pas wanneer jullie respectvol zullen zijn naar alle burgers van dit land, en de “negers, blakka yapyapies, uitgehongerden,ongeschoolden etc ” die zullen mij begrijpen. En denk niet dat je met politieke woordspelletjes kunt komen, “wij zijn als hongerige verwilde wolven en ons naam is, BENYAHMIN, en wij zij de nakomelingen van de 12e zoon van Yacob/Israel. Niet die duivels die zich joden noemen en het niet zijn. Ja ik ben verwilderd, en voor jouw niet verstaanbaar of begrijpbaar, Als ik jullie was, zou ik een beeld van SHIVA de vernieteger nemen en ermee in de rivier springen.
  Als je ons in de oude geschiedenis wil vinden, kijk in de thora/bijbel, the blessings of Benyamin.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.