Bewaker slaat militair met aluminium pijp na ruzie over coronavirus

57
politie-nieuw-model-suriname

Een woordenwisseling tussen een bewaker en een militair over het coronavirus (COVID-19) bij een winkel aan de Jacques D.Gompertstraat, is in het weekend ernstig uit de hand gelopen. Tijdens de woordenwisseling greep de bewaker een aluminium pijp en sloeg de militair ermee. Het slachtoffer liep daarbij een armfractuur op en moest medisch behandeld worden.

Volgens de politie hield de bewaker de wacht bij de winkel. De militair kwam bij de winkel als klant om inkopen te doen. Daarbij zei hij tegen de bewaker dat de eigenaresse verschijnselen van het coronavirus vertoont. De militair wees de bewaker erop dat er op social media een filmpje circuleert van een vrouw in Suriname die niest en hoest in een winkel. Daarbij zij hij tegen de bewaker dat het om de eigenaresse van de zelfde winkel gaat.

De bewaker zei tegen de militair dat hij van niets weet en adviseerde hem om zijn beweringen zelf aan de eigenaresse te zeggen. De militair werd boos dat de bewaker hem dat zei en ontstrond er toen een woordenwisseling die uit de hand liep.

De politie van Geyersvlijt kreeg de melding van het voorval en ging ter plaatse voor onderzoek. De pijp is in beslag genomen. De bewaker is aangehouden en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

57 REACTIES

 1. Ik zei het toch al. Kom hier de grote meneer spelen met je avondklok. Kom hier waar de Brasaos zijn in Klein Belem dan zal je het zien. Ik zei het en je kwam doewet doewet na dat you Kisi if you play bigi mang.


  Maak melding

 2. Wel vriendje van de winkeleigenaar(es) voor wie de bewaker heeft opgenomen en niet ondersteunt is door die winkelier(ster).zo zien we hoe de chinezen over surinamers denken.ze zien surinamers gewoon als hun (slaven).desondanks,de militair op zyn beurt.j hebt een filmje rond zien enof horen lopen van enof over die shop,ga j dan als een OEN die shop binnen stappen?????nee toggggg.zoek een ander winkel waar alles gezond is.waarom ga j lulle waar j van gehoord hebt dat de eigenaaresse besmet is.die bewaker had dan gelijk hor.a boeng tak a broko a soldier ing ka anoe.niet ala j soldaat enof politie agent bent ben j gelijk gesteld aande president of god.j bent de zelfde fucking burger zonder wapen naast j zij.dus politie ambtenaren en millitanten weten of proberen jullie wel te begrypen waar jullie plaats is.ambts mistbruik schaad enof kan j carriëre schaden hoor.
  gemodereerd

 3. @pietje, ik geef je gelijk en helaas gedragen militairen zich vaak als machoman. Ze denken dat ze wat voorstellen zodra ze zich in due uniform heisen. Dan denken ze direct dat zij alles mogen zeggen en doen en vaak misbruiken ze hun macht die ze denken te hebben. Dit geldt ook voor de politiemacht. Niet iedereen is gediend van dit machogedrag. Vooral in hier op de Gomperstraat.


  Maak melding

 4. Die bewaker heeft goed gehandeld. Groot gelijk! Die mini-tair mag ergens anders gaan lullen. Stom mini-tairtje. Echt een idioot is het!
  Eigenlijk had hij op zijn bek moeten slaan. Dan waren al zijn tanden eruit en zal hij in het vervolg eerst twee keer nadenken, voordat hij zomaar ergens stom gaat lullen! Klootzak!


  Maak melding

 5. Zijn deze mensen die een voorbeeld figuur moeten zijn. Misschien omdat hij militair is mag hij doen en laten wat hij wilt. Mi Mars. Ik zou ook zijn bek in elkaar slaan. Dit is puur opzettelijkheid. Ik ken heel veel van deze gewapende mannen die denken dat ze alles zijn. Karma keert terug bij ze.😈👿👹
  gemodereerd

 6. Valt me op dat Surinaamse millitairen regelmatig negatief in het nieuws komen. Gaat doorgaans om gewelds incidenten.
  Kennelijk geeft een uniform het recht om geweld toe te passen op burgers (wanneer het hun uit komt).
  gemodereerd

 7. Die soldaat mag blij zijn dat ik niet daar was anders was het voor due soldaat slechter afgelopen.
  gemodereerd

 8. Als je in Surinam geen echte werk kan krijgen dan kan je altijd soldaat worde je mag dan grote mond hebbe en iemand anders zal boos worde en je goede fung fung op bille geve
  gemodereerd

 9. Top van deze bewaker die zich niet met zich laat sollen. De militair had wijzer moeten zijn, indien hij iets vermoede had hij naar de politie moeten gaan en niet voor eigen rechter spelen.


  Maak melding

 10. die militairen vinden zich zelf heel wat de bewaker heeft correct gehandeld alleen jmmr dat die pijp niet verbogen is.
  gemodereerd

 11. Militairen denken ook wat mijn baas,bouta,bereikt heeft door sergeant te zijn, kan ik ook.
  Lopen honderden bouta opvolgers rond in het leger.
  Ze wachten alleen af tot bouta de pijp uitgaat om te proberen hun slag te slaan.


  Maak melding

 12. Bewaker maakte een vergissing. Ipv ijzeren pijp pakte hij aluminium pijp. Jammer, het had eigenlijk ijzeren pijp moeten zijn…
  Ijzeren pijp om zijne hersens in te slaan die toch al niet werken.

  Je kan hier goed zien wie hier wordt voorgetrokken. Ten opzichte van iemand die keihard zn brood staat te verdienen,… Tegen over iemand die in zijn vrije tijd zich stierlijk verveeld en gaat lopen lallen. Uit pure verveling. Lage hond! Heeft niet voldoende invulling van zijn dagbesteding. Daarom gaat hij anderen maar treiteren, pesten plagen. Want dat is ook typisch een su-hobby. Anderen hun grenzen opzoeken

  KUT MILITAIR! En dat ze jouw ooit kapot zullen schieten. Malloot die je bent!
  gemodereerd

 13. Militairen zijn opgeleid om de landsgrenzen te bewaken. Dit overkomt je wanneer ze met civiële zaken gaan bemoeien.
  Doodzonde!!!
  gemodereerd

 14. Twee jaar geleden was toch ook zo’n Djoeka militair die Mitrasingh met een baksteen tot coma had geslagen die later overleden is en hij vrijspraak kreeg?? Zou hem ook doodschieten die Coulo ongeschoolde militair ..waar is de rechtstaat zie eerder een afvallige bananen republiek
  gemodereerd

 15. Met zoiets rondgaat is het iets voor de afdeling gezondheidszorg, bog en de coördinator volksgezondheid om dit te onderzoeken en niet zo.n pakjesdrager.
  Zijn taak als goede burger pakjesdrager is dit te melden waar dat moet.
  De bewaker heeft kennelijk ervaring met dit soort afschuwelijke figuren.
  De goede leiden onder de gehaaiden.
  De bewaker deed gewoon wat hij moest doen.
  Ze zijn gewaarschuwd. Mensen afpersen danwel beroven onder de mom van coronasumotomen. Brok bonjo baja.😂😂😂😂🤣👍💪met de heling van je zelf gezochte fractuur.🤔😃😃😃😄😋😋😋
  gemodereerd

 16. Wendy wat jij voorstelt doet me denken aan de razzia tegen de joden in de Tweede Wereldoorlog.
  Te ver van je bed?
  Aan de segregatie van zwarten
  Is dit wat je wilt!
  gemodereerd

 17. @Wendy … heb je soms een spraakgebrek. Heb jij … Travestiet @@Wendy … dra{a}ger/ster van het HIV virus … je ook laten testen tegen Covid-19 … alvorens te Lullen over anderen.

  De top van de Nationale Dieven/Berm Partij moet naast Covid-19 ook getest worden op het zeer besmettelijke virus ….. KLEPTOMANIE !!!!!

  De hemel beware onze jongeren ermee besmet te worden !!!!!


  Maak melding

 18. Ik vraag mij af waarom de militair de winkelier zelf niet geconfronteerd heeft? Erg laf om achter haar rug om met een ander over te praten.
  Ik geef de wachter ook groot gelijk. Ik hoop dat hem verder niets overkomt.
  gemodereerd

 19. Apocalyptische toestanden treden in door heel de wereld..er onstaan nu eigen wetten van mensen waar alleen degene die zich sterk tegen kan bewappenen zal overleven.de wereld zal nooit meer het zelfde zijn sinds de intrede van deze dodelijke virus..


  Maak melding

 20. Militair handelt in drugs.
  Militair verwondt ex – vrouw
  Militair rijdt zonder rijbewijs in vervoersmiddel
  Militair slaat weggebruiker met mooie woorden tegen de grond
  Militair schiet op onschuldige bewoners
  Militair provoceert op Facebook

  ach arm Suriname toch.
  gemodereerd

 21. Militairen moeten zich ook netjes gedragen.
  Inkopen en oprotten
  Of moeten de militairen ook artsen gaan spelen.
  De bewaker heeft gelijk gezegd dat de militair zelf tegen haar moest zeggen.
  Blijkbaar was de militair op ruzie uit.
  Zeker een NDPer.


  Maak melding

 22. En als die k@ulo mpp vrouw nou wel die Corona virus heeft dan is ze een gevaar voor de samenleving. Denk daar ook eens aan!!! 😡😡😡


  Maak melding

 23. Vrouw is getest en is negatief, was op tv gezegd. Maar die mini-lair denkt als zn “baasje” en ziet hem als een rolmodel, denkt dat hij ook alles mag. Trouwens zulke mensen zijn niet vér geschoold, dus moet je ze uit de weg gaan voorál als ze een wapen bij zich hebben. Dus oppassen mensen.


  Maak melding

 24. Gecreerde mentaliteit. Joe na sroedatie, joe hori gonie dan joe denki joe gevaarlijk. Niemand kan je iets doen. Now tek dja. Het wordt steeds gekker in dit land.

  Politie, militairen, cipiers, douane etc allemaal moeten eigenlijk hun geweren inleveren en met stokken lopen. Leer iets van India. Werkt snel en effectiever. Ook de kans op (zelf)moorden wordt kleiner.

  De toekomstige oranje minister van juspol heeft werk aan de winkel.


  Maak melding

 25. Wendy 31 maart 2020 at 09:57
  Er is al paar keer over deze chineze verkoopster gesproken. Is ze inmiddels getest???

  Maar is de vrouw intilissen getest of onderzocht of het covid 19 is

  Ok, de jacht kan beginnen . Doet me denken aan de progrom tegen de Joden op 10 november 1938.
  De beruchte Kristalnacht.

  Wendy bedenk eens wat zo’n onbeduidend zinnetje voor gevolgen kan hebben.
  Zeker in een land waar vele brandjes op dit moment smeulen
  gemodereerd

 26. Nou zo ook de popo’s in hun crack free gestreken uniform die denken dat ze alles kunnen en mogen.oplichten en intimideren als maar kan. Stelletje zakkewassers.


  Maak melding

 27. het lijkt er op dat indien men in Suriname een uniform aan trekt en een functie geeft de kans op problemen sterk toe neemt.

  De kans op problemen en wan-management zou dus sterk kunnen afnemen door functionarissen uit hun uniform te halen en weer gewoon mens te maken.


  Maak melding

 28. Dus dat; debielen die niet weten wat wijsheid is. Het land loopt over met debielen en een kabinet vol ja knikkers!
  gemodereerd

 29. Tja ,dan heb je surinamers met hun achterbakse manier van denken.Echt ,je zal gewoon weg bang zijn om te niezen of te hoesten als je in de buurt bent van zulke ongeschoolden als de militair hier.
  Zelfs een onschuldige hoestbui of niezen dat voorheen normaal was word heden gezien als misdaad.


  Maak melding

 30. Wendy ,je heb gelyk hoor.Die Militair is smart om te vragen over sneezing.Groot gelyk.Hier in the USA zou iedereen wegrennen.Chinezen en anderen rassen weten niet van sneezing in your arm.Ding no abie maniere.Grontapoe dotie werie foe ding takroe atie sma daarom Wang foe ding floekoe doro.Dong ede bewaker,ie dong like ding pataka fisie.


  Maak melding

 31. @Hetty
  Echtwaar?hoe kom je aan zoveel nonsens?!Heeft@wendy jou besmet met haar toxid denken?!
  Ps
  Die militair moet zich eerder bezorgd maken om de surinamers die elke dag te lijden hebben van bouta en zich minder aanstellen want niet een ieder is geinteresseerd in zijn grapjes.


  Maak melding

 32. De opmerking van wendy doet me denken aan de progrom tegen de Joden 10 november 1938
  De beruchte Kristallnacht.
  Waarschijnlijk ziet ze het zelf niet en vindt ze bovendien ook nog een medestander, die bij iedere reactie van haar op waterkant meent te moeten schrijven dat ze in de VS woont en als klap op de vuurpijl van mening is dat anderen dom zijn.
  Ze schrijft namelijk dat deze mevrouw getest moet worden, omdat een of ander jochie ergens gelezen heeft dat ze wel eens besmet zou kunnen zijn. Op basis daarvan trekt zij haar conclusie. Bizar.

  Als de Kristallnacht te weinig of niets zegt kan je Google om hulp vragen, maar misschien dat een ander voorbeeld dan de razzia tegen Joden meer tot de verbeelding spreekt.
  De segregatie van zwarten, zwarten achter in de bus, zwarten mogen geen gebruik maken van openbaar vervoer, de achtervolging van slaven die op de vlucht waren voor hun “meester” hun “baas” (een woord dat nog volop wordt gebruikt in Suriname, merkwaardig genoeg of niet) en nog 1000 maal erger.
  Mevrouw u doet precies hetzelfde.
  Hopelijk snapt ze het nu.
  Ray je hebt volledig gelijk
  Hanu waar ben jij mee bezig?
  gemodereerd

 33. @Wendy heeft een bek van een kaaiman en hersenen van een patakka. Neem haar niet kwalijk, ze struikelt vaker over haar eigen stupiditeit. Maar, zo zijn de paarse ratten; spuwen en weer schoonlikken. Wie likt jou schoon Wendy? De bewaker, de militair of de hardwerkende chinese mevrouw?


  Maak melding

 34. Onverantwoordelijk gedrag en misdraging van de bewaker. We weten allemaal in welke tijd we nu leven. Als je boodschappen gaat doen en je in de rij gaat staan en iemand de voorgeschreven afstand niet in acht neemt, mag je de persoon erop wijzen. Daarvoor hoef je geen militair te zijn. Het is het geven van feedback en het bewaken van de gezondheid. Als jij als bewaker constateert dat de winkelier veel niest ect., is dat het moment dat jij je zorgen moet gaan maken. Feitelijk had de bewaker de winkelier daarop moeten hebben aangesproken. Aan de ene kant bewaker maar tegelijk ook denkend aan de huidige situatie. Nu komt er iemand langs die je daarop aanspreekt. Evengoed had het een burger kunnen zijn . Het is namelijk niet van belang. Dat jij zo iemand het ziekenhuis inslaat met een pijp is af te keuren. Wat doet een bewaker eigenlijk met een pijp? De bewaker had gewoon schijt aan alles en iedereen. Hij dacht kennelijk; “ Ik doe gewoon wat ik moet doen en heb schijt aan Covid-19.” Tenminste had hij de instanties kunnen waarschuwen . Die kunnen nagaan of de winkelier wel of niet besmet is. Ook die moet zijn/haar verantwoordelijkheid nemen. Zo een bewaker is niet gewenst. Lekker zitten en blijf voorlopig daar.


  Maak melding

 35. Het kan ook dat die militair die bewaker wou waarschuwen dat die winkelier covid19 besmet is
  Een fatsoenlijk antwoord was bedankt ik weet het wel of bedankt dat wist ik niet bedankt voor je hint heel goed dat wij burgers elkaar informeren dan was er niks aan de hand
  Misschien deed die militair zijn burgerplicht
  Als ik weet dat iemand covid19 besmet is dan doe ik mijn burgerplicht door iedereen te waarschuwen en de instanties bellen
  Dus de vraag is wat was de bedoeling van die militair ik weet het niet ik was er niet bij.
  gemodereerd

 36. Septintank republiek waar alles mogelijk is tussen de wormen.
  Dit gaat nooit ophouden.
  Ze kunnen niet meer zonder die poep.
  Zelf in tijden van wereld crisis zullen ze doorgaan met moorden en roven.
  Menselijke waarden zijn in de beerput wereldvreemd.


  Maak melding

 37. Hoe waarschijnlijk is het dat een bewaker voor een supermarkt zomaar een pijp pakt en een ander hiermee neerslaat?
  Ik geef zelf maar het antwoord: heel onwaarschijnlijk

  De militair is in gebreke gebleven. Als hij als ambtenaar de mening is toegedaan dat de eigenaresse van de winkel wellicht besmet is, dan moet hij zich richten tot de instantie die hier mee aan de slag kan.
  Ongelooflijk dat hij zich richt tot een bewaker

  Het gebeurt steeds vaker dat militairen zich misdragen. Hebben ze geen leiding(gevende)?
  Meneertje is militair en de bewaker en ieder ander dient dan in de houding te springen.
  Wat een uniform allemaal wel niet teweeg kan brengen bij de drager.

  Ray. Uitstekend. ik ben het volledig met je eens

  Wendy’s opmerkingen doen me denken aan de pogrom tegen de Joden in de Kristallnacht 10 november 1938.
  Als je niet weet wat er toen gebeurde raadpleeg google
  Maar misschien kan ik het op een voor haar andere manier schrijven, dichter bij huis en daarom beter te bevatten.
  Zwarten werden als slaven verkocht, verboden eet-en drankgelegenheden te bezoeken, verboden met de bus te gaan of alleen met de bus, maar dan achterin (Rosa Parks), massale klop- en jachtpartij!!! op slaven die wegvluchten van hun “meester” van hun “baas” (ik begrijp maar niet waarom mensen dit woord nog gebruiken in Suriname).
  Deze segregatie, deze jacht op Chinezen is wat deze mevrouw wendy voor ogen staat.
  Daar komt nog iemand bij die haar hierin steunt en in iedere posting van haar hand ons even wil vertellen dat ze in de VS woont. Zij is de mening toegedaan dat anderen dom en smerig zijn. Hoe walgelijk en laag bij de grond moet je wel niet zijn.

  Wat doet een bewaker met een pijp?
  Wat doet een juffrouw met een scheermes op haar bureau
  Wat doen politieagenten of waren het militairen die gingen sporten/voetballen met wapens?

  De bewaker moet de winkel bewaken en zich kunnen verdedigen als een stel randdebielen hem belagen
  Ik sluit niet uit dat de militair hem bedreigd heeft met zijn wapen. Behalve als hij deze heeft verkocht of verloren
  gemodereerd

 38. A kaolo macho gedrag van die militair
  Weer een Surinaamse idioot die denkt dat hij alles mag
  Goed voor hem
  Voortaan iemand netjes benaderen en te woord staan zoals je dat zelf wilt


  Maak melding

 39. Typisch Surinaams hoe dit onderwerp en de onvolwassen reakties erop laat zien dat bijzaken belangrijker zijn dan de hoofdzaak.

  Kennelijk zijn er wrokgevoelens naar militairen die eerder zeiden hard te zullen optreden tegen overtreders van de avondklok.

  Nu is er een bewaker die een vrouw , die heel misschien nog rustig rondloopt met het corona virus, verdedigt omdat…..? Vul maar in.

  Als die vrouw inderdaad het dodende Chineze virus heeft, zou dat dan niet meer aandacht moeten hebben dan het kinderachtige geruzie tussen de bewaker en de militair?

  Nee hoor, want dit is Sranang!
  Hier houden we ons niet bezig met de echt belangrijke zaken maar stoppen we al onze energie in onderontwikkelde emoties.


  Maak melding

 40. Hoofdzaak Corona
  Bijzaak functie of macho gedrag
  Dit is fouteboel
  Militair spreekt u aan voor iets dat jou beschermen moet bewaker
  Am i missing something?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.