vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit NederlandDinsdag meer duidelijkheid over repatriëring gestrande reizigers naar Suriname

Dinsdag meer duidelijkheid over repatriëring gestrande reizigers naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De regering van de Republiek Suriname heeft laten weten dat zijn er op hoopt dat ze morgen, dinsdag 31 maart 2020, informatie kan geven wanneer gestrande passagiers vanuit Cuba, Miami en Nederland huiswaarts kunnen komen. Het streven is om een ieder voor Pasen (12 april) thuis te hebben.

Luitenant-Kolonel Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, heeft laten weten dat de regering momenteel de nodige voorbereidingen om haar staatsburgers voor Pasen op Surinaamse bodem te hebben.

“Ik vraag om stand-by te blijven. Het zou kunnen dat u binnen 24 uur op de luchthaven moet zijn. Blijft u de COVID-19 website volgen. Blijf in contact met onze consulaten. Blijf de berichten volgen”, aldus de veiligheidsvrouw.

De gerepatrieerden worden binnengehaald onder supervisie van de Surinaamse regering, dan wel in overheidsquarantaine. Zij roept de Surinaamse staatsburgers in het buitenland op om zoveel als mogelijk binnenshuis te blijven en niet onnodig de straat op te gaan.

Een ieder die terugkomt naar Suriname – ongeacht van waar de mensen komen – zal in overheidsfaciliteit worden ondergebracht voor veertien dagen. Iedereen gaat naar plekken die uitgekozen zijn door de overheid en gesanctioneerd door Volksgezondheid aldus Veira.

Op alle vluchten waar repatrianten zitten en terug moeten naar Suriname, reizen twee artsen mee. De doktoren zullen alle passagiers voordat de vlucht vertrekt, controleren op griep- en of koortsverschijnselen.

Verder is het zo dat de medici en het personeel aan boord van het vliegtuig voorzien zijn van de Personal Protective Equipments (PPE). De repatrianten krijgen gedurende de vlucht allen een mondkap.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Ze hoeven niet overgeplaatst te worden in overheidsqaurantaine. Surinamers willen toch doen en laten wat ze willen. Laten ze maar rond lopen bij die apen van gisteravond die stoer wouden doen. In dit geval hoor je belfor zijn bek niet. Ze waren opgehitst door abop.


  gemodereerd
 2. Blijf in nederland cuba en miami.
  Tan dape.

  1000 doden per dag x 356 dagen =
  Geen Surinamers meer in twee jaar tijd.

  Dit ding is sinds begin February gaande.
  En nu pas willen ze terug?
  Waneer het eenmaal al te laat is en ze voor de helft al besmet zijn?

  Tan dape.


  Maak melding
 3. Mijn complimenten aan de Surinaamse overheid en een ieder die hierbij betrokken is om de Covid pandemie zich niet te laten verspreiden.
  Medicatie hiervoor is er nog niet. Dagelijks sterven heel veel mensen zonder familie om zich heen. Hoe erg is dat niet.
  Dat sommige Surinamers denken dat ze het niet oplopen is bekend. Deze virus maak geen verschil in rijk of arm of in kleur. ras of leeftijd. Een ieder kan besmet raken.
  Mensen luister, luister. Dat is mijn advies vanuit Amsterdam. Ik zit ook in de zorg en blijf thuis als ik niets op straat te zoeken heb.
  Mensen nogmaals voorzichtig, voorzichtig


  gemodereerd
 4. Goed zo. De toeristen snakken om terug te zijn naar hun families.
  Sur nu je ballen laten zien dat je het echt wil doen en niet alleen loze beloften.


  gemodereerd
 5. Wie wil naar Suriname onderontwikkeld land met een moordenaar als president?

  Hahahahaha. Bananenland


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES