zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGranman: "Mensen van Afrikaanse afkomst zijn niet immuun tegen Coronavirus"

Granman: “Mensen van Afrikaanse afkomst zijn niet immuun tegen Coronavirus”

-

Does Travel - naar Suriname

Granman Bono Velanti heeft de Ndjuka-gemeenschap in Suriname op het hart gedrukt om het Coronavirus doodserieus te nemen. Als granman waarschuwt hij de stamleden tegen de misvatting als zouden mensen van Afrikaanse afkomst immuun zijn tegen het coronavirus oftewel COVID-19.

Vergist u zich niet, uw bloed is niet anders dan de andere mensen. Deze ziekte kan iedereen treffen die zich eraan blootstelt; wees voorzichtig”, zei het grootopperhoofd van de Ndyuka’s volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Het NII meldt dat het stamhoofd (foto) de boodschap heeft laten inspreken door een van zijn basya’s. De oproep wordt via de radio en WhatsApp verspreid in een poging zoveel mogelijk stamgenoten snel te bereiken.

Velanti heeft de Surinaamse Ndjuka-gemeenschap erop gewezen dat deze maatregelen geen verandering hebben gebracht in de cultuur en traditie. Tegen de achtergrond van het oprukkende virus, vindt hij het cruciaal om de instructies van de centrale overheid en gezaghebbende gezondheidsorganisaties strikt op te volgen.

De granman heeft de stam gerustgesteld dat alles weer wordt opgepakt als het tij is gekeerd schijft het NII.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. aaaaaaaah net te laat ve Misiskaba.
  als hij dit had geweten had hij nooit de meeting laten doorgaan.
  waarom heeft niemand hem dit eerder gezegt


  Maak melding
 2. De slappe en nietszeggende maatregelen van didibri hebben geen indruk gemaakt op de binnenlandbewoners. Gaat clown veira daar ook controleren? Gaan de stoere soldaten daar ook controleren? Dacht van niet. Het gaat niet werken in het binnenland. En jammer dat een groot deel van Paramaribo ook tot het binnenland is gaan behoren met alle gevolgen van dien. Regels en wetten zijn ver te zoeken.

  Didibri heeft geen controle meer over dit land. Het enige wat hij kan doen is het stokje overdragen aan Chan. Alle problemen worden meteen opgelost. Doen!


  Maak melding
 3. @ Agoetigri
  Het omgekeerde moet plaats vinden, de mensen moeten Chan gaan vragen of hij alsjeblieft de leiding op zich wil nemen. Het is een ongelooflijke bende en het erge is dat door de vele leningen en verpandingen het ergste nog moet komen. Arm land, arme bevolking. Boeterse kan hem beter snel gaan vragen, want straks wil hij niet eens meer


  Maak melding
 4. Iedereen krijgt te maken met CORONA
  Granman heeft ongelijk.
  Marrons van Afrikaanse afkomst drinken kwassi bita en zijn immuun voor deze corona.
  Granman kan iedereen genezen met winti.
  Zit wan wassi gie ding mang.
  Bouta is al eerder in het binnenland geweest voor al deze ziekten.
  Laatste keer kom hij de afspraak binnenland niet afzeggen. Want hij had al eerder 2 keer afgezegd.
  Toen werd de luchtruim gesloten door Ashwin Adhin.(aloe babba)
  Volgens Adhin is er voldoende uien besteld uit die 100 miljoen USD om corona te bestrijden.


  Maak melding
 5. Volgens didibri is de enige medicijn tegen corana palm. Elke dag een fles naar binnen werken en voor de rest het volk steeds slapeloze nachten toewensen. Liedje erbij…..tratratratllululululu….

  Chan gaat sowieso een einde maken aan deze comfort leven van de weggevluchte dronkaard. Santo Boma wakti joe.


  Maak melding
 6. Zo dachten ze ook dat ze geen HIV konden oplopen met hun oso dresi dom en stom.
  Achterlijke gasten die gewoon geen afstand houden in de winkels 😈
  Sma die 💩💩hebben aan regels daarom mag je kinderen niet kwalijk nemen als ze het niet weten want die hebben ze niet meegekregen van hun ‘ouders’ mag geen naam hebben waardeloze gasten.


  Maak melding
 7. Denk maar aan het Ebolavirus. What about Dengue? Ik wil graag weten tegen welk virus men bestand is. Een eenvoudig griepvirus zorgt er al voor dat je plat gaat. Ook in de Afrikaanse landen. Ook in India. Ook in Suriname en de rest van de wereld.


  Maak melding
 8. Dat is wat men laat denken ja kan geen kindrer alleen maar oudere mensen gaan doot en mensen van Afrikaanse afkom niet bla bla bla was niet nieuw maar is inmiddels bekend zijn al 5 dood waar onder ook nog een baby dus laat je niet gek maken beschermen vitamines c is belangrijk zij zelf China waar het meest voor kwam en nu usa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES