Twee mannen aangehouden na in brand steken vissersboten

3
Twee mannen aangehouden na in brand steken vissersboten
De brandweer was er snel bij om de boten te blussen.

De politie in Suriname heeft vrijdag twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden in de nacht van donderdag op vrijdag 27 maart brand te hebben gesticht bij vissersboten. Vier boten raakten daardoor vernield.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de brandstichting rond 02.00u in de ochtend plaats vond aan de Anton Dragtenweg, bij de sluis van Azaad. Het Korps Brandweer Suriname was snel ter plekke (foto) en kon erger voorkomen.

Door de verklaring van aanwezige vissers werd het al snel duidelijk dat het ging om brandstichting. In verband hiermee is één man vrijwel direct opgepakt, terwijl een andere later op de dag werd aangehouden door de Surinaamse politie.

3 REACTIES

 1. Tot zo ver de berichtgeving en er was géén enkel motief ergens in zicht? De mannen verveelden zich, hebben een hekel aan mensen die vis eten en gingen daarom over tot de daad(?) Een geschil tussen werknemer en werkgever of wat?
  – Wanneer je iets wilt publiceren moet je altijd schrijven in de vorm van Wie, Wat, Waar. Hoe en Waarom komen er dan vaak ook nog bij. Ik heb het idee dat ik die laatste twee mis, maar het zal misschien ook aan mij liggen.

  Geachte WKN, zouden jullie het volgende bericht willen publiceren omdat ik van mening ben dat het van belang is voor elke Surinamer om één en ander te weten omtrent inkoop van basisbehoeften. Dan mijn reactie eventueel verwijderen. Het gaat er om dat de mensen het te weten krijgen want er staan belangrijke wetenswaardigheden in. Mits het zo mocht zijn dat mini-ster Tsang niet gewoon wat kletst natuurlijk, heb ik het over het volgende bericht:

  {Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) heeft tijdens een meeting met winkeliers en importeurs afspraken gemaakt met deze groep. Dit gaf de HI en T-minister, Stephen Tsang, donderdag te kennen tijdens het dagelijks persmoment van het Nationaal COVID-19 Managementteam. Het doel van de gesprekken was dat de winkeliers hun winkels zoveel mogelijk openhouden, zodat mensen normaal inkopen kunnen doen en dat prijzen betaalbaar blijven.

  De winkeliers en importeurs hebben allemaal hun medewerking toegezegd, omdat zij van mening zijn dat niemand hoge prijzen wil hanteren. “We zitten in een situatie waar we samen moeten werken om escalatie en grotere paniek te voorkomen en vermijden”, zei de bewindsman.

  Met de winkeliers is volgens Tsang afgesproken hun winkels beperkt open te houden om de klant in de gelegenheid te stellen toch inkopen te doen. De openingstijden moeten worden aangegeven op de voorgevel van de winkel, zodat de klant weet waar en wanneer zij inkopen kan doen. De winkeliers mogen via een luikje verkopen of ervoor kiezen om een beperkt aantal mensen toe te laten in de winkel. Aan hen is ook gevraagd mondkapjes aan te doen om zichzelf en anderen te beschermen. Handschoenen worden afgeraden, want dat zorgt ervoor dat zij minder hun handen zullen wassen of ontsmetten.

  Ook is de winkeliers op het hart gedrukt om te zorgen voor afstand tussen de mensen in de winkel. Voorgesteld is een voorbeeld uit India, waar er vakjes worden getekend op de vloer, waardoor mensen zelf de afstand onderling houden. Ook is hen meegegeven zich niet schuldig te maken aan prijsverhogingen en dat zij zich houden aan de maximale winstmarge. Gevraagd is zoveel mogelijk gebruik te maken van mobiele betaalsystemen, zei de minister.

  Met importeurs is volgens minister Tsang afgesproken om de leveringen vlotter af te handelen. Veel klachten hebben het ministerie bereikt dat winkeliers de bestellingen niet of niet op tijd ontvangen. Dat heeft onder andere te maken met de beperkte openingstijden van de winkels. Op advies van het ministerie zal door middel van betere onderlinge communicatie geprobeerd worden de bestellingen vlotter af te handelen.

  Importeurs zullen ook niet meewerken aan prijsopdrijvingen, zij zullen zich houden aan de vastgestelde winstmarge en de afgesproken koers. Zij moeten de maximale prijzen bekendmaken voor de gebieden waar zij de producten leveren, waardoor de burgers meteen kunnen zien als er sprake is van prijsopdrijving. Indien zij dat merken, kan contact opgenomen worden met de Economische Controle Dienst op het nummer 1940. Importeurs gaan ook helpen met het verspreiden van flyers ter verbetering van de bewustwording over COVID-19, aldus minister Tsang.

  Van het publiek wordt begrip gevraagd. De winkeliers zijn ook voorzichtig en moeten ook aan hun eigen veiligheid denken. “Houdt u zich aan de maatregelen die getroffen worden door de winkeliers, waaronder de afstand- en hygiënemaatregelen”, luidde de oproep van minister Tsang.”}
  ___________
  Aldus mini-ster Tsang


  Maak melding

 2. De vissers kunnen niet meer uitvaren. Ze hebben ook gezinnen die moeten eten. Heeft de mpp didibri iets voor hun bedacht? Niks.

  Chan zou het zeker anders aan pakken. Kasreserves zouden niet geplunderd zijn en hij zou voldoende middelen ter beschikking stellen voor de getroffen arbeiders. Yes we Chan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.