Eerste coronadode in Suriname?

0
Coronavirus in Suriname

In Suriname ging sinds gisteren het hardnekkige gerucht rond, dat de eerste coronadode zou zijn gevallen in het land. Het zou gaan om de echtgenoot van de vrouw uit Suriname, die als eerste besmet is geraakt met het COVID-19 virus.

Op 24 maart werd gemeld dat de man de 7e patiënt in Suriname zou zijn. Hij ligt op dit moment in kritieke toestand op de intensive care afdeling van het ziekenhuis. Diverse bronnen hebben aan Waterkant gemeld dat de man zou zijn overleden. Naasten ontkennen echter dat de man vandaag overleden zou zijn.

Er is ook geen bevestiging van behandelende artsen dat de man niet meer in leven zou zijn. Waterkant heeft vanmorgen in dit artikel ten onrechte de indruk gewekt dat de man zou zijn overleden. Onze excuses hiervoor aan een ieder, met name aan de naaste familie.

UPDATE: minister Elias ontkent tegenover de Surinaamse nieuwssite Starnieuws dat er een coronadode in Suriname zou zijn.