Bennie Miranda verlaat VHP plotseling na ’tegenwerking door hindoestanen’

90
Bennie Miranda verlaat VHP plotseling na 'tegenwerking door hindoestanen'

Afgelopen donderdag maakte Bennie Miranda bekend dat hij de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) verlaat. Dit tot grote verbazing van velen die gevolgd hadden hoe lovend Miranda was over de Oranje Partij. De reden van zijn uittreding bleef vaag, maar zojuist heeft Miranda zelf op zijn Facebook pagina aangegeven dat een meningsverschil met Kuldipsingh hem heeft besluiten de partij te verlaten.

Volgens Miranda zou Kuldipsingh zijn huis hebben beschadigd met een graafmachine en zou het bedrijf geweigerd hebben te betalen voor de schade. Miranda zegt verder dat diverse hindoestanen hem zouden hebben tegengewerkt inzake dat meningsverschil. Naast Kuldipsingh ook de bouwpolitie, politie inspecteur allemaal hindoestanen zegt Miranda. Volgens Miranda vallen ze (hindoestanen) creolen lastig, mogen creolen niets hebben en willen ze alles van de creolen vernietigen.

“Ik heb meer dan tien keer met de VHP-top gesproken en hun gevraagd om tot een oplossing te komen. Maar ik kreeg geen reactie en geen hulp van de partij. Daar ben ik erg van geschrokken en heb besloten de partij te verlaten” zegt hij op Facebook. Zijn bericht is ook hieronder te lezen.

Eerder gaf Miranda aan dat zijn uittreding niet met racisme te maken had. In een live video die hij online plaatste was verder ook te zien dat hij de nieuwe valutawet van de NDP de hemel in prees. “A wet foe NDP boen!” zegt hij in dit filmpje.

90 REACTIES

 1. Beste mensen, het is goed om goud op een eerlijke manier te bezitten, maar mag het een grammetje minder?
  Pronk liever op een constructieve en bescheiden manier met je wijsheid, dan met pracht en praal.

  Als deze man inderdaad door machines van Kuldipsingh schade lijdt aan zijn huis, dan kan hij de weg bewandelen naar de rechter.

  Voor de VHP GELDT , doe niet aan nepotisme, ander wo fadong

  Ai go hopelijk boeng nanga Sranang. Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 2. Tja, Als je privé zaken door de VHP wil laten oplossen, dan zat je bij de VHP zeker verkeerd. Met het Coronavirus moet je zeker even informeren als je een arts bezoek of de arts geen Hindoestaan is en van welke politieke partij hij/zij is. Stel eens voor dat je op de SEH door een Hindoestaan arts wordt gezien en helemaal gekker zal het worden dat hij/zij ook een aanhanger van de VHP is. Moeten we allemaal niet hebben. Ik stel voor dat er verschillende behandelkamers komen. Voor de NDP, voor de VHP, Abop.


  Maak melding

 3. =Ik heb van een famlid begrepen dat deze man geeist had om een plek te krijgen in de DNA, maar omdat dit niet gebeurd is is deze man heel erg boos geworden.
  Nu is het ineens een partij die racistisch is.

  Hij heeft sommigen opgehist om uit de VHP te stappen.

  Sommige mensen zijn heel ongelukkig in hun leven en gaan nooit na hoe het komt en zoeken hun geluk elders. Lukt het niet dan is het de schuld van een ander die het gedaan heeft.


  Maak melding

 4. Ik kan niet inzien dat de Valutawet goed is zoals deze Miranda stelt: Natuurlijk zijn er elementen in de Wet die wel goed zijn maar:

  Een koers stel je niet vast met een POTLOOD.

  Alle economische wetmatigheden die men geleerd heeft op school kan dan gelijk in de PRULLENBAK.

  IK VIND HET ZO BELACHELIJK DAT JE DE KOERS KAN ZAKKEN OMDAT JE AAN DE MACHT BENT. IK WEET DAT HET IN LANDEN ALS CUBA EN VENEZUELA DE NORMAALSTE ZAAK IS.

  WAAROM IS DE KOERS DAN NIET VASTGESTELD OP 1 OP 1 VOOR DE USD

  De dekking van je munt is afhankelijk van je Monetaire Reserve (Goud-deviezen Vooraad en IMF TREKKINGEN SDR)

  DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR HAD IMMERS BELOOFD DE KOERS TE DROPPEN DUS DAN DOE JE DAT OP DEZE MANIER.


  Maak melding

 5. Waarom heeft hij geen hulp bij Adhin gezocht, ook een Hindoestaan. Had hij meer kans van slagen gehad. Dus volgens hem zitten op alle belangrijke posten in het land Hindoestanen. Mek Miranda go dok yere. Dit was een vooropgezet Faya Pepre plan.


  Maak melding

 6. De weg naar totale integratie en uniformiteit in Suriname blijft lang. Dit op grond van het verleden waarbij elke politieke partij opkwam voor de belangen van zijn ras. Yu na Hindustani, go na VHP. Yu na Blakaman, go na NPS and so on. Is er eenmaal een stigma ontstaan, duurt het een eeuwigheid voordat je ontsmet bent van enig vooroordeel en vooringenomenheid op basis van een oorspronkelijke keuze gebaseerd op etniciteit ,cultuur, geloof ,levensstijl ,houding en ons kent ons en ons houdt van ons en vertrouwt alleen ons. Desondanks heeft men het klaargespeeld in harmonie met elkaar om te gaan ondanks de verschillen. De verschillen kunnen we dan wegvinken en kijken naar de overeenkomsten.

  Benny ,richt zich nu te nadrukkelijk op de Hindoestaan. Hij gooit het erop neer dat het allemaal Hindoestanen waren die zijn huis beschadigde en alle andere indicatoren in het verlengde zoals de bouwpolitie enz. Daar begaat hij een wezenlijke fout. Immers ,een Hindoestaan is een Surinamer. Zo ook een Creool ,Javaan ,Chinees ,Dogla ,Boslandcreool, Indiaan enz. Het betekent dat de heer Benny veel huiswerk heeft. Het betekent ook dat de VHP nog meer huiswerk heeft. Elk ras zou zich moeten thuisvoelen bij de VHP en bij dyugudyugu zou dan de mogelijkheid ontnomen worden het over een raciale boeg te gooien. Dan los je het probleem (van de heer Benny in dit specifieke geval) , namelijk op daar waar het thuishoort. Bij de bevoegde instanties.


  Maak melding

 7. Deze man zegt blij te zijn met de nieuwe wet van de NDP, omdat het in het belang is van de armen. Toen de NDP in 2010 aan de macht kwam kon je voor minder dan 3 SRD een US dollar kopen. Vandaag is de koers meer dan 1 op 10. De NDP heeft ervoor gezorgd dat de bevolking in minder dan 10 jaar enorm arm is geworden. De NDP heeft door corruptie en slecht beleid ervoor gezorgd dat Suriname nergens meer terecht kan. De NDP heeft circa 300 miljoen aan kasreserve van de burger gebruikt zonder toestemming van de banken. Ik kan doorgaan met voorbeelden aan te halen dat de NDP Suriname naar de afgrond heeft gebracht. De man die de NDP wet goed keurt heeft weinig politiek inzicht om te begrijpen waarom Suriname in zo’n moeilijke situatie terecht is gekomen. Politieke partijen met een beetje verantwoordelijkheidsgevoel zullen zo iemand niet ze snel op hun kandidaten lijst zetten.


  Maak melding

 8. “Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) is politiek gelieerd. Als je partij niet meer aan de macht is, maak jij ook geen aanspraak meer op een contract”, zegt districtscommissaris (dc) Frederik Finisie in gesprek met Suriname Herald. Hij zegt dit naar aanleiding van de contracten van een aantal bushouders, die niet meer verlengd zullen worden.


  Maak melding

 9. Zoals het er voorstaat, is tot heden 2020 en waarschijnlijk nog lang in het verlengde, de NDP de partij is, die het meest representatief is van de diverse bevolkingsgroepen in Suriname. Vervelend met zoveel huiswerk voor de VHP in deze Corona-tijd. Er was al huiswerk vóór de Corona. Dubbel op dubbel nu . Do your best and we (Surinamese people) will do the rest. It takes two to tango.


  Maak melding

 10. Bennie nu pas heb je door dat VHP beteken” Verenigde Hindoestaanse Partij”.
  En dat zal altijd zo blijven. Cammoflage zit wel bij vhp om zogenaamde niet hindoestanen te plaatsen op
  niet kiesbare plaatsen.


  Maak melding

 11. Nevermindt jouw politieke kleur, laat een ding duidelyk zyn voor alle Surinamers, LANDSBELANG gaat voor alle PARTY POLITIEK, en voor elke geloof ,afkomst of cultuur ,Dit is geen dreiging maar een waarschuwing aan alle
  INGEZETENEN


  Maak melding

 12. Bij de Verenigde Helden Partij is geen plaats voor profiteurs en uitschot.

  Er zullen vast nog meer van dit soort patjakkers vertrekken.

  Beter ook. De nieuwe VHP is een schone en betrouwbare partij.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 13. Het duurt niet lang meer of we krijgen een oorlog onder de burgers in suriname.Hindo tegen Creolen.Ik hoop het niet….👍👍👊👊👊👊😷😷😷😷


  Maak melding

 14. Typisch probleem.

  Als ik een zakelijk of persoonlijk conflict heb met een partijgenoot of een ambtsdrager die namens onze partij een functie vervuld kan ik onze partij niet misbruiken om dat conflict te beslechten. Alleen als de partijgenoot zijn integriteit resp. die van onze politieke organisatie in het geding brengt.

  Deze meneer heeft een conflict met iemand waarvan hij denkt dat ze van de zelfde politieke partij zijn en eist van hun dat ze recht gaan spreken. Tja dan ben je uit op problemen binnen de partij omdat je onvrede creert bij mensen die geen rechtsgeldige uitspraken kunnen doen resp. bij de partij die aan het kortste eind trekt.

  Oliedom van meneer de Miranda een echte a no mie meneer. Hij kan beter elders gaan dan dreigen en zeuren.


  Maak melding

 15. @Waldo

  U vervult nu de rol van provocateur. U neemt maar wat aan.
  Laat duidelijk zijn ze gaan niet terug naar de NDP want daar vinden ze een hele volksstam aan mensen van buiten voor zich en komen ze al helemaal niet aan de bak door het verdampen van die partij.


  Maak melding

 16. Benny bedankt om op te rotten. Politieke hoeren die zo snel mogelijk njang willen komen maken zijn beter af in de ndplee, ga daar in de beerput en je wordt onmiddellijk lijstrekker van Paramaribo.


  Maak melding

 17. @ Waldo alias schijtschrapper/ vaseline smeerder: begrijpend lezen is ook een kunst, niet waar? Ga bagger uit Suriname rivier helpen met NDP-ers halen, dan doe je iets nuttigs.


  Maak melding

 18. Ik ben blij dat hij de VHP niet meer ziet zitten. Die partij bestaat voornamelijk uit goed opgeleide mensen die ook weren waar men het over heeft. Binnen de VHP is geen plaats voor een goudsmid of is de VHP geen goto wojo. Hij vertrekt uit de VHP omdat hij een conflict heeft met Kuldipsingh van de NDP. Dit kan ik niet volgen of deze Miranda moet werkelijk zo dom zijn dat hij niet weet waarover hij het heeft. Gezien zijn racistische houding denk ik dat hij een verrader is. Zo een die alleen maar lid is van een partij om macht te krijgen. Ik ben dankbaar dat in dit land Hindoestanen zijn die dag Rn nacht werken en ploeteren op de rijstvelden om onze monden te voeden. Wees daarvoor dankbaar.


  Maak melding

 19. Iedereen weet dat de VHP onze enige redder is. De ndp sschakelt hier en daar worden mensen in om de imago van de VHP te schaden. Dat gaat nu niet meer lukken. Chan is te sterk daarvoor. Hij weet precies wat de wil van het volk is. Voor vriendjespolitiek heeft hij nu geen tijd voor. Yes we Chan!


  Maak melding

 20. Deze meneer denkt indruk te maken met zijn doublé ketting en ring. Waarschijnlijk hebben de Rovers hem nog niet opgemerkt of weten ze dat het nep is. De meneer had normaal aangifte moeten doen en wachten tot hij geholpen wordt. Dit soort mensen moeten jou belang als volk gaan behartigen. Weg ermee, want er is al genoeg ellende in SU.


  Maak melding

 21. Gelukkig dat Miranda op geen enkele lijst staat, want mensen van zo een simpel kaliber horen niet in DNA thuis.

  Ik hoop dat deze nietszeggede haatzaaiende nietsnut nergens meer aan de bak komt. Dit soort mensen breken af waar andere jaren over doen om op te bouwen.


  Maak melding

 22. Haha, meneer bloedworst was er op uit gestuurd om de VHP van binnenuit te beschadigen.
  Mislukt. Nou maar weer snel achter je kraam gaan staan en bloedworst verkopen.
  Honden gaan op hun baas lijken of omgekeerd zegt men weleens. maar dat ze ook op hun spullen gaan lijken die ze verkopen is nieuw voor mij


  Maak melding

 23. Deze man moeten we niet zo veroordelen. In zijn milieu is het niet anders dan normaal dat je misbruik maakt van je positie. Nu hij bij een betrouwbare partij niet kon sjoemelen rest hem niets anders dan zijn biezen te pakken en met proberen de partij te beschadigen. Hij heeft niet door dat dit de partij juist meer aanzien geeft.
  Ik zou zeggen probeer het bij de ndp.


  Maak melding

 24. Een schoolvoorbeeld hoe het niet moet. Deze man is aan het schoppen bij politieke partijen. Dit soort mensen maken het dat Suriname zo achterblijft. Hij wil duidelijk de politiek in voor eigenbelang en niet in landsbelang. Een toekomstige overloper. Dit soort mensen moeten geen kans krijgen om de politiek in te gaan. Man zonder ruggengraat.


  Maak melding

 25. Waldo 28 maart 2020 at 15:50
  De VHP heeft grote grote grote problemen intern op dit moment. Niet alleen de niet-hindoestanen zijn zeer ontevreden en lopen massaal weg, maar ook de jongeren verlaten de VHP massaal.
  *************************************************************
  V.V.@Waldo … denk je dat de mensen die weglopen uit ontevredenheid op de Nationale Dieven Partij gaan stemmen. Alle berekeningen is geen winst.

  De Patsjakkers { w.o. Bennie Miranda } die dachten dat ze bij de VHP kans maakten … gaan weer naar huis …. de Nationale Dieven Partij.

  Heeft hij die gouden ketting … als Beloning … om de VHP zwart te maken … een ” kinder hand is gauw gevuld ” !!!!!

  Don’t take the man by the look … maar als je rustig naar Bennie Miranda kijkt dan kom tot de conclusie … CABEZA NO PRISTA !!!!!!!!!!


  Maak melding

 26. Bennie de Miranda is duidelijk een profiteur.
  Lukt het bij de ene niet, gast hij naar de ander. Hier is duidelijk sprake van kinderachtig gedrag. Wanneer moeder mij geen koekje wil geven ga ik.mijn vader vragen. Gro up. Zulke gasten horen niet in de VHP thuis. Hun aanwezigheig is niet van toegevoegde waarde enkel ellende. Trouwens zijn gejank op FB is niet boeiend. Wat een zielig ventje.


  Maak melding

 27. Waldo 28 maart 2020 at 16:58
  Wat een misselijk makende opmerking plaats je hier.
  Ik wist al dat je een achterbakse paarse lul was, maar om de regelingen van je president te misbruiken om een dergelijke opmerking te plaatsen getuigt van een ongelofelijke lafheid en onmacht.


  Maak melding

 28. De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) met voorzitter Chan Santokhi (CS) is politieke partij die in de regeringscoalitie van Suriname moet komen na de Algemene Geheime Verkiezingen van de DNA van Suriname 25 mei 2020. Dit voor een koers omhoog voor Suriname. Hiervoor zal samen hard gewerkt moeten worden door alle Surinamers. Sluit u aan bij de VHP. Iedere stem voor de VHP telt.

  Deze politieke partij met CS verdient het om nu eens de president van Suriname te leveren. Het bestuur van VHP zal rekening moeten houden met de vernieuwing als ze 28 zetels of meer willen hebben bij de komende verkiezingen. Er moeten hiervoor zetels gehaald worden in districten waar de VHP niet eerder zetels haalde.

  Time4Change
  CS4Pres!

  Zie:
  – zie de financieel-economische situatie van Suriname momenteel, Sranan Skeer, en zie wie hier de oorzaak van telkens is.’ zie de koers, ontwaarding srd. stijging koers van de valuta, chotelalkoers, grote armoede, ondernemingen die sluiten, ontslagen, geen werkgelegenheid, Suralco weg, geen medicijnen, enz. Wie is hiervan weer de schuld (vanaf 25 februari 1980)? Sranan Skeer Bakka!

  Google:
  – Website: VHP red Suriname,
  zie daarin bovenaan op de website: Over VHP en klik erop: Grondbeginselen en Ideologie van de VHP, Verkiezingsprogramma 2020 VHP, Vision 2030

  Kiezers sluit u massaal aan om lid te worden van de VHP en red Suriname.

  De VHP gaat met andere gelijk gestemde politieke partijen in Suriname er zorg voor dragen om de koers van Suriname omhoog te brengen na 25 mei 2020.

  Samen werken met vele landen in de wereld en relaties strakker trekken of banden mee te hebben Buurlanden: Frankrijk/Frans – Guyana, Guyana, Brazilië, India, Indonesië, Nigeria, China, EU, Canada, US, Caribischsgebied oa ( Nederlands Antillen), T&T, enz. Buitenlandse Ondernemingen aantrekken uit de BRICS-landen.
  Alle landen die er zorg voor kunnen dragen voor een betere Suriname en Surinamers op een hogere level te brengen.

  Suriname heeft goede leiding en bestuur nodig, repect en eerbied: democratische rechtsstaat, de Trias Politica; Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen, voor de grondwet van Suriname, Algemene Welvaart En Welzijn voor alle Surinamers. Goede doelen zijn heel belangrijk voor korte, middellange, lange termijn. De meeste doelen zullen gelijktijdig moeten worden ingezet, anderen in een volgtijd.

  Samen Sterker, Vertrouwen Op Eigen Kunnen

  Yes We C(h)an(ge)

  Leve:
  – VHP,
  – CS4Pres!
  – Samen Werken Met Alle Gelijk gestemde Politieke Partijen Voor Alle Politieke Partijen,

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding

 29. Het moet wel duidelijk doordringen tot de VHP hoe de situatie ervoor staat. De heer Bennie is een pion als het ware in een schaakspel. Of een dam. In Suriname is dammen meer ingeburgerd. Pas als je de achterste lijn behaalt ervan uitgaande dat de tegenstander je niet in de val gelokt heeft en je wel de achterlijn (basislijn) behaalt, maar direct weer moet verlaten, wordt je tot dam bekroond. Meerslag telt. Je mag pas de schijven weghalen na de hele ronde. Bennie is geen individueel geval op zich. De VHP heeft zichzelf een stigma bezorgd. Al die tijd. Er is wel een verandering gaande . Maar ,het is nog niet rijp daarvoor. Zolang de achterban van de VHP en zelfs tot in het bestuur bij het minste en geringste over apen beginnen vanwege enige discussie of onenigheid , leert ons (de overige bevolkingsgroepen) dat de VHP oneindig veel huiswerk heeft . De NDP in tegenstelling, heeft wel de basislijn bereikt . Kan alle kanten uit. Wit speelt en gemêleerd wint.


  Maak melding

 30. Duidelijk een hersenloze NDP mol die dacht op een verkiesbare plaats te komen bij de VHP. Niet gelukt dus kiest hij er voor om scheldend de partij te verlaten. Misschien heeft de 3 miljoen srd boete voor overlopende assembleeleden van de VHP hem ook doen weglopen bij de VHP.

  Miranda liegt ook nog want het is algemeen bekend dat Kuldipsingh een NDPer is. Kuldipsingh voert vele overheidsprojecten uit. Die had hij nooit gekregen als hij VHPer was. Bovendien gedraagt Kuldipsingh zich crimineel zoals het een NDPer betaamt. Bij vrijwel elk project die hij uitvoert komt hij in conflict met omwonenden om de schade die hij aanricht en weigert te vergoeden.

  Benni Miranda ga je 10 zilverlingen ophalen bij de NDP


  Maak melding

 31. Als iemand van andere partij overloopt naar VHP dan willen die gasten op kandidaat lijst geplaats worden..zo werk zeker niet…bij VHP zeker niet misschien bij andere partijen wel.


  Maak melding

 32. Hoogstwaarschijnlijk een infiltrant van ABOP of NDP. Is niet nieuw. In de Surinaamse politiek bestaat loyaliteit niet. Ze vinden alleen belangrijk wat er te halen valt. Biedt de ander meer dan lopen ze zo over.

  Dus dit is totaal niet iets onverwachts.


  Maak melding

 33. Toen ik de naam Benny Miranda las, dacht ik dat het om een dju ging.
  Bij het zien van z’n foto werd duidelijk dat het om een dju ka gaat.


  Maak melding

 34. De VHP is een democratische, multiculturele nationale partij met veel kader. Iedereen is welkom, maar moet wel netjes gedragen. In vergelijking met de ndp heeft de VHP een beter imago bij het volk. If ie no de eens, of je kom alleen om rijk te worden (eigen belang), dan daar staat de deur. Gratie fu dja. Ndp, daar kan je snel rijk worden, vraag maar aan abraham, doehki, waido. Stelen van het volk staat nummer 1 bij ndp.


  Maak melding

 35. A kies joe mars mooi…je had altijd een koulo grote bek. Wat zal je volgende move zijn…. we benne benieuwd. NDP joe no moes kong. Tang fara we.


  Maak melding

 36. De opbouw van Suriname kan beginnen na de verkiezingen. Een coalitie vormen met meerdere partijen behalve de NDP.
  Deze.heer Miranda is weggehaald door de NDP voor een leuke bedrag om de VHP te vernederen.
  Goed gedaan door de NDP maar is te doorzichtig.
  Overlopers zijn onbetrouwbare mensen.
  Miranda is een vieze vuile bedrieger.


  Maak melding

 37. Ik lach in mijn vuistje. Nu zie je die varken agoetigri en bubblegum anders praten. Het ziet niet mooi uit he. Soort fowroe ei taki dat ing kooi ei tingi. Ga maar door mensen die niet op jouw lijken apen te noemen. Feit die man heft een kijkje genomen in jullie keuken. Dusssssssssss. Wat wij allang vermoeden en eingelijk stiekem weten komt naar buiten. Wiens wan koeli ei wer wan koto of pangi a rascisme foe ing ne go ondra a bangi.


  Maak melding

 38. Deze, “Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding”, NDP-Trol laat eindelijk zijn ware gezicht zien.
  Het is hem nooit de bedoeling geweest om zich, via de VHP, in te zetten voor het land en volk.
  Dit soort karikaturen horen enkel en alleen thuis bij de NDP.
  Ga je schamen met je gouden ringen en kettingen, je lijkt wel een ……….!


  Maak melding

 39. Na jaren een probleem met een eigendom perceel kan VHP dit oplossen .

  Hij kreeg de advies van VHP en Wendy om zelf een Raadsman of Raadvrouw in de arm te nemen .

  Je loop al jaren met je probleem en kan het zelf niet oplossen ,maar dan moet VHP het oplossen .

  Laat hij bij NDP gaan Ramon Abrahams los zulke problemen binnen twee dagen op .


  Maak melding

 40. @Waldo…ik weet niet in welke dementerende toestand jij je bevind maar als je commentaar wil leveren op andere de traditionele politieke partijen en jij wil met name een traditionele partij de les gaan voorlezen ..voor wat betreft normen en waarden..mr Waldo Dagoebal;
  NPS of VHP..hebben nooit surinaamse levens afgepakt…nooit gemarteld …nooit gemoord.
  Misschien moet jij wat scholing ondergaan voordat jij wat geboden voor anderen wil verkondigen.
  Maar toen je op school moest zitten hing je achter de lul v.e hond.
  En daarom ben je billenlikker geworden van de lafhartige moordenaartjes en drugdealers.
  Jij bent ook niets meer dan een worm uit de riool dus ga anderen niet vertellen hoe zij zich horen te gedragen.
  Triest dat een figuur als jij ook zuurstof gebruikt.


  Maak melding

 41. Ik denk dat vhp wat selectiever moet gaan worden en alle profiteurs eruit moet zetten. Wat heeft dit allemaal te maken met het land? Je gast toch niet voor persoonlijk gewin in een politieke partij zitten maar om jezelf sterk te maken voor je land. Good riddens!


  Maak melding

 42. Bennie Miranda heeft zich zelf verlaagd en vernederd tot het niveau van Sharmila Mansaram, Waidoe, Sapoen, etc.

  Bennie Miranda is zwak van geest en heeft geen ruggegraat.

  Dit soort figuren hebben de kracht en respect niet om een patriot te zijn. Laf !

  Elk Surinamer die een beter Suriname wilt weet wel beter.


  Maak melding

 43. Samsobin Laden van RGB kon ook helpen ze was een Hindoestaanse Mevrouw .

  Wendy ken je Samsobin Laden nog van NDP ze kon een perceel in 1 dag regelen .


  Maak melding

 44. Samsobin laden van RGB wilde geen stukken tekenen van Ramon Abraham en WC Hooghart zij moest gelijk weg .

  Samsobin laden was ook bij NDP gaan aansluiten waar ze nu .

  Met al de verbroedering politiek van NDP heeft dat verloedering in Suriname gebracht .


  Maak melding

 45. Ik kaan alleen zeggen dat deze man(??) in zn nakie staat en het helemaal aan zichzelf te danken heeft. Hij ging hoogstwaarschijnlijk voor eigen gewin naar de VHP en probeerde de rechtswegen met een brede boog te ontlopen door zijn probleem met K voor oplossing op tafel bij de VHP te gooien. Men zal hem duidelijk hebben gemaakt niets voor hem te kunnen doen maar hij wilde deze mededeling niet begrijpen.
  Nu gaat hij het op een etnische manier gooien door namen van aannemer en Ambtenaren met wie hij een probleem heeft te noemen. Ok toevallig geen namen van zijn bevolkingsgroep(in dit geval duidelijk geen Creoolse maar Hindoestaanse namen) . Maar allen hoogstwaarschijnlijk van een andere politieke kleur dan de VHP. Opvallen meneer M u had Uw huiswerk eerst moeten doen en de zaak eerlijk in de publiciteit weergeven.
  De top van de VHP kan best buiten de politiek een andere verstandhouding hebben met de genoemde corruptelingen (in Uw ogen).
  Ik ben de mening toegedaan dat Uw opzet om 2spalt binnen 2 politieke partijen te brengen, is mislukt.
  Ik zou het U ook ten strengste afraden om hulp bij de NDP te gaan zoeken want U heeft naar het zich laat aanzien, gerspecteerde aanhangers/leden van de NDP heeft besmeurd.
  Ik ben niet gladharig en al helemaal geen lid van de VHP en nog minder een bekende van diegenen tegen wie U wilde dat de VHP actie zou ondernemen. Maar… ik zou nu graag in 1 van de zware werktuigen van dhr K willen plaatsnemen om Uw krot het laatste stootje te geven.
  Verder heb ik nog wel een tip voor U doe ermee watU wil: Beleen(pand) al Uw gouden sieraden en neem een goeie advocaat in de arm en laat die een zaak aanspannen tegen dhr/firma K. Als U de zaak wint krijgt U uw gelijk. En als U het nu doet tegen SRD dan krijgt U tzt Valuta terug(betaal wel optijd de rente)


  Maak melding

 46. Mensen, mensen. Wees blij dat deze drugscrimineel uit Nederland ,waar hij jaren in de bak heeft gezeten, geen voet aan de grond heeft gekregen binnen het politiekbestel van Suriname. Alhoewel zou hij zich wel thuisvoelen op de Berm tussen al die andere drugscriminelen aldaar.


  Maak melding

 47. Waldo 28 maart 2020 at 17:45
  Juist de VHP(Vooruitstrevende Hindoestaanse Partij) zou toch moeten weten weten wat karma leer inhoudt, de leer van oorzaak en gevolg, waarbij je al je acties en reacties weer bij jezelf terugkomen!
  ***************************************************
  V.V.@ Waldo weet als geen ander wat Karma leer inhoudt:

  Nationale Dieven Partij/Bermpartij …. gij zult geen Misdadige Moordenaars onderdak verschaffen …. gij zult geen Dieven huisvesten … geen Fraudeurs, Verkrachters en Volksverlakkers bescherming bieden.

  Aangeboden aan :
  de Nationale Dieven Partij/Bermpartij … voorzitter Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … ondervoorzitter Abra{boef}hams …. alstublieft … namens de Paarse V.V. @ Waldo … met instemming van Travestiet Wendy !!!!!!!!!


  Maak melding

 48. Om te oordelen of de vhp beter is dan welk ander party moet u de politieke geschiedenis van SURINAME kennen. naar myn oordeel verschillen ze niet van elkaar, CORUPT, tot en met,en altydt geweest ,
  daarby zyn ze ook weer niet de enige maar alle partyen die afgelopen 70 jaar geregeerd heeft hebben met medewerking van buitenlandse Bedryven Corutie gepleegd dus niemandt moet nu de onschuld uit gaan hangen
  ik denk dat voor de komende tien jaar verkiezingen moeten worden uitgesteld en een regering van nationaal eenheidt dient aan tetreden ,want welke combinatie er ook zal komen,het zal altydt vleugel lam zyn en zal coruptie voort duren, mannen ik vraag u laat landsbelang onder alle omstandigheden eerbiedigd worden
  en als er groeperingen in dit land zyn die Racistisch bezig zyn of individuen die niet met andere etniciteiten kan omgaan adviseer ik u tevertrekken ,laten wy de harmony en fatsoen enoprechtheidt weer doen herleven en laat respect de norm zyn in dit landt
  Ik herhaal het weer SURINAMERS ophouden met Racistsme, Criminaliteit,anderen vernederen of beledigen en leugens
  over een ander verspreiden,Coruptie in alzyn facetten zullen zwaar bestrafd worden
  en geloof my over de gehele linie want het zit in het hele land verspreidt
  er moet een mentaliteits verandering komen en dat zal jaren inbeslag nemen
  Democratie heefd nooit gefungeerd in Suriname ,het is altydt een soort van geweest
  dit is wat ik heb zien gebeuren sinds de koloniale tydt en is na de onafhankelykheidt doorgegaan
  ik herhaal LANDSBELANG gaat boven wat of wie dan ook, getekend , een Trotse SURINAMER


  Maak melding

 49. Samsobin Laden was DC in Apoera West Suriname .

  Samsobin Laden is van Apoera naar de stad gekomen .

  In west Suriname had Samsobin Laden de Inheemse daar gezeg ze mogen maar 1 Kapitein hebben .

  De Inheemse gaven de DC Samsobin Laden aan dat ze hier drie Kapitein hebben en zo wilden houden .

  Samsobin Laden heeft twee Referendum in west Suriname gehouden zo dat er 1 Kapitein in west Suriname komt .

  Samsobin Laden zou haar zoon zetten als Kapitein in West Suriname 2011 .

  De Inheemse zijn niet dom als Ramon Abraham Grijzen .

  Samsobin laden ik heb gehoord dat je in Rijsdijk Grond heb genomen ,wel ik moet komen kijken of je mij voorouders grond heb genomen .

  Dat kom ik recht trekken door naar de Rechters te gaan Samsobin Laden .


  Maak melding

 50. Bumblegum .. kakkerlak.. Internet gangster… Je wordt niet meer serieus genomen kakkerlak

  Niemand hoeft je achterlijk vragen te beantwoorden.

  Trouwen … wie is Bennie?

  Ik heb nooit van deze man gehoord. Al die racistische flauwekul hier begint nu mij te vervelen.

  Mensen zoals kakkerlak Bumblegum moet je gewoon het land uitgooien en verbannen naar een gesticht voor geestelijke gestoorde op een onbewoond eiland. Alleen daar kan hij tot rust komen.


  Maak melding

 51. Japi @Glenn …. zou Big Jones {wijlen} gezongen hebben.

  Keskesi … Japjapie @@Glenn … zegt Afonsoewa van de Nationale Dieven/Berm Partij.

  Wij zeggen: Bumblegum …. NANGA ALA LESPEKI !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 52. De Meneer moet naar bouw politie Abdoel gaan ,zo niet kan hij ook gaan naar Adboel van NDP hij kan dan snel een wet maken dat hij de perceel en huis terug krijg .


  Maak melding

 53. Een rijke handelaar sponsert alle kanshebbende politieke partijen, Kuldipsing is geen NDPer, maar een geraffineerde zakenman. Eenmaal VHPer altijd VHPer, je mag wel gaan spioneren bij andere partijen, omdat de hoodregel luid, dat je eerst Hindu moest zijn om je aan te sluiten. Men heeft een rijke ongeletterde gezocht om deel te kunnen nemen in de VHP,blijkbaar had hij wel het geld om zich in te kopen, maar niet de kennes om dit schriftelijk goed vast te leggen. Geld hebben maakt je geen waardige politicus voor het parlement.
  VHP heeft deze financieel rijke persoonlijkheid gewwon bedondert, ze zijn niet beter dan de NDP, en zus Etnel zou hem met krasse stem hebben gezegd, Bennie yu no kan bai zetel dja.


  Maak melding

 54. Mul.. je bent ook zn kakketlak. Liever een aap dan een kakkerlak.

  Jij en je wederhelft horen echt in een gesticht thuis.

  Weten jullie trouwens dat een aap zeer slim is? Dat kan je niet van kakkerlak zeggen.

  Achterlijk wezen. Jullie beide zijn alleen maar boeken slim. Verder stellen jullie helemaal niets voor.

  Hebben jullie ouders in de dorpen waar jullie opgevoed zijn geen normen en waarden bijgebracht?

  Stelletje klaplopers…


  Maak melding

 55. Bumblegum, weetje niet dat er rapporten worden gepubliceerd van alle landen over hun financiele staat? je hebt maar te googelen, en je vraag omtrent de landen in Afrika is snel beantwoord. Maar ik zie het probleem bij jouw, je weet niet hoeveel landen er zijn in het Afrikaans continent, en al zou je die lijst in zien, weet je niet dat het in Afrika ligt. Botswana, Zambia, Zimbabwe zijn landen in Afrikadie de aggelopen 10-20 jaar een enorme groei hebben mee gemaakt, je zal wel wat van grafieken en statestieken moeten weten om het te kunnen begrijpen. Ik weet dat jealleen de historie kent van Zuid Afrika, omdat Ghandi daar heeft gewoond en een stukje daarover is vermeld in zijn film van de jaren 1935. Ook over,Uganda weet je wat, omdat Amin jullie uit het land hadden getrapt. Er zijn 54 landen in Afrika, dus je bent geen kenner van de afrikanen en hun vooruitgang. De AU Afrikaanse Unie heeft in 2019 haar grensen geopend voor alle nazaten van de Atlantische slavenhandel, om terug te gaan naar afrika en een busseness te beginnen.Jammervoor jedat er geen aanspraak op maakt, want jij bent als gas,sorry gast gekomen.


  Maak melding

 56. Mul.. Als jij denkt dat ik bij politieke partij hoort dan heb je het helemaal mist.

  Al die politieke partijen kan mij gestolen worden.

  Als ik naar jullie racistische reacties lezen krijg ik meer afkeer van de politiek.

  Stem maar wat jullie willen. Als je maar stemt voor een partij die het land vooruit kan brengen. Maar dat heb ik een behoorlijk hard hoofd in.

  Want reacties de van die deze forum passeren zijn niet best.

  Als mensen als jullie (Mul en Bumblegum) voor het zeggen krijgt voeren jullie direct de apartheid in Suriname.

  Hell not

  Ik hoop niet dat alle aanhanger van VHP zo in elkaar steekt.


  Maak melding

 57. Zandloper.. Hij te dom voor. Hij is blind van haat naar zwarte. Achter alle bomen ziet hij een zwarte op hem jagen.

  Haat is blijkbaar bij hem met de paplepel ingegoten vanaf zijn geboorte.


  Maak melding

 58. IK HERHAAL

  mul 28 maart 2020 at 23:09

  Japi @Glenn …. zou Big Jones {wijlen} gezongen hebben.

  Keskesi … Japjapie @@Glenn … zegt Afonsoewa van de Nationale Dieven/Berm Partij.

  Wij zeggen: Bumblegum …. NANGA ALA LESPEKI !!!!!!!!!!!!!!

  Commentaar: OVERBODIG !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 59. Glenn … ik ben NIET … Racistisch ! Ik ben een volgeling/discipel van … M. Gandhi … Dr. M. L. King jr. en Prof. Dr. Gustavo Gutiërrez { Socioloog, Filosoof, Psycholoog,Theoloog } … mijn grote LEERMEESTER.

  Hadden mensen zoals Mul en Bumblegum { de afgelopen 10 jaar }het voor het zeggen dan zou de Rep. Suriname … dan was dit land … ons geliefd Suriname … het HOF VAN EDEN … zijn.

  Rep. Suriname = Hof van Eden … zou betekenen … om een paar zaken op te noemen: goed Onderwijs voor onze kinderen en kleinkinderen; Gezondheidszorg op top niveau … eerlijke verdeling van onze welvaart …..

  Voor de rest laat ik het aan je fantasie over !!!


  Maak melding

 60. Wat deze Partyen doen is in een zin te verwoorden
  Het gras zal altydt groener zyn aan de overkant, als het erop aankomt zal weer blyken dat ze slechter zyn dan de huidige gezagdragers , als Opositie kan je langs de lyn van alles roepen maar dat is geen bydrage aan goedt beleidt


  Maak melding

 61. Mul Als jullie het echt menen met Suriname dan schrijf je zulke rare reacties niet. Vooral Bumblegum. Als je het echt meent met een land dan ben je voor al jouw landgenoten ongeacht de ras, afkomst en geloof. Dat heb ik mee gekregen van huis. Zwarten telkens voor aap uitmaken is niet meer van deze tijd. Die tijd hebben wij lang achter ons gelaten .Ik ben verbaast over de schrijfwijze van bepaalde mensen hier. Ik was januari in SU en haat heb ik niet mee gemaakt. Ik heb mensen gezien van verschillende afkomst die hard hun best doen om te overleven en dat vind heel mooi.

  Natuurlijk moet het anders in Suriname, maar dat moet alle Surinamers doen. Mensen met haat bejegend is niet nodig.

  Misschien is site niet voor mij omdat ik altijd heb geleerd om niet bij iemand ras afkomst te komen. Omdat niemand iets er aan kan doen. Je bent zo geboren tot dat je de houten kostuum aangereikt krijgt.

  Mensen voor zwarte aap uitmaken is zeer onbeschoft en laatdunkend naar een hele ras.


  Maak melding

 62. Dennie Miranda … je hebt genoeg aandacht { negatief en positief} op dit forum gehad.
  Dat oerwoud gezicht wil ik niet langer zien … solliciteer als tuinman bij DC Finisi !!!

  SUCCES !!!!!!!


  Maak melding

 63. @Glenn … wie KAATST moet de BAL verwachten !

  @@ Glenn … nu moet je niet … ADVOCAAT van de DUIVEL … spelen.

  Je doet voorkomen alsof je politiek niet geïnteresseerd bent … meer nog … je haat politiek.
  Je bijdragen zijn politiek PAARS gekleurd … je lijdt volgen mij ook aan het … a no mi … syndroom.

  What about de bijdragen van mislukkelingen z.a. RobG, Waldo, Damsco, Wendy, Paraman, Luciën.
  Alles wat FOUT gaat in dit land wordt{ door hen } in de schoenen geschoven van de hindoestanen.
  Ik ben geen hindoestaan … ze zijn mijn BROERS en ZUSSEN … op de etterbakken na.

  @ Bumblegum … haalt in zijn bijdragen … slechts aan de woorden van Afonsoea { ding pikin jap japie … ding pikien keskesi }. Kunnen jullie Paarse ….. wel begrijpend lezen.

  Gewaardeerde forummers … @Jojo, @Pico, @Big Sma, @oom bert e.a. … worden afgeschilderd/ weggezet als idioten, varkens, kakkerlakken of wat dies meer zij … terwijl hun bijdragen realistisch/wetenschappelijk onderbouwd zijn … in tegenstelling tot bovengenoemde pseudo deskundigen.

  Ik hoef niemand te verdedigen … alleen … uit de grond van mijn Hart … ik HAAT … Moordenaars, Dieven/Rovers, Fraudeurs en Verkrachters !!!!!!!


  Maak melding

 64. Beste Mul, waarom haat je moordenaars e d?? Haat voelen in je binnenste daar ga JIJ juist aan kapot. Dat kan aan je vreten als een kankergezwel. De daden van misdadigers niet accepteren en de daden niet goedkeuren is veiliger voor jezelf en voor je eigen gesteldheid. Laat alles aan God over of anders aan Karma. Fijne dag toegewenst aan een ieder en blijf Coronavrij.


  Maak melding

 65. @ Mul,ik denk dat Ghandi en Dr M king, zich in hun graf zouden omkeren als zij zouden horen hoe hun volgelingen met zijn philosofie omgaan. Het lijkt eerder op een werkwijze van de moordenaar van Ghandi, die hem vermoorde omdat hij geen compassie kon tonem voor Ghandi zijn volgelingen. Ghandi heeftooit gezegd “ik ben Hindu, moslim en christen. Aan jouw Mul, wat begrijp je niet van deze uitspraak van Ghandi. Ik denk dat Ghandi als de voor vechter van geen geweld,beter geeert wordt dan de zwarte christenen(apen), dan de hindoestanen of zij die pretenderen hun te zijn. Tegenwoordig noemt iedere in nederlan woonachtige Surinaamse Moslim, zich een Hindu.


  Maak melding

 66. Ik moet lachen om de betaalde paarse propagandisten, trollen en ratten die hier komen om de ndp te proberen af te schilderen als een multiculturele partij want iedereen kan zien dat de kernachterban v.d. ndp voor meer dan 90% zwart is aangevuld met wat corrupt en crimineel aanhangsel van hindoestaans en javaans afkomst die daar eigenlijk zitten om er zelf beter van te worden.
  Een zwarte ndper genaamd Lenz heeft zelf toegegeven dat voor de ndp de zwarten goed zijn voor hun stem maar het zijn de lichtgekleurden/redi nengre’s die daar uiteindelijk financieel van profiteren.


  Maak melding

 67. Alleen mensen die zich heel onzeker voelen in hun samenleving, familie, kennissen en (als ze die hebben) vrienden -kring moeten zoveel toeters en bellen hebben. Merkkleding dragen om dan toch nog een beetje interessant over te komen bij andere mensen. Het is echt géén gezicht zo. Alleen mensen die vanuit een ander tijdperk komen en nog ver achterliggen op de huidige dagelijkse normen en waarden vinden dat misschien mooi. Maar ieder weldenkend mens weet dat het totaal overbodig is om met zoveel toeters en bellen rond te lopen. Je maakt jezelf enkel maar ten prooi. Zal je zelf wel achter komen tot de dag dat het zo ver is. Dan denk je waarschijnlijk, had ik die NIET waardevolle spullen nou maar achterwege gelaten.
  Je had beter kunnen weten. Mo moni mo problems.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.