SZF-directeur noemt werkneerlegging bond ‘onverantwoordelijk’

33
SZF-directeur noemt werkneerlegging bond 'onverantwoordelijk'

De directie van de Stichting Staatsziekenfonds (het SZF) betreurt het dat de bond bij de organisatie (AZVWB) het werk op donderdag 26 maart om 13.30 uur heeft neergelegd. Het bondsbestuur heeft het personeel opgeroepen vrijdag thuis te blijven.

Volgens SZF-directeur Rick Kromodihardjo (foto) schijnt de actie te gaan over de CAO 2019 die reeds maanden samen met de bond besproken is en waarvan delen bereids op de formele ondertekening reeds in uitvoer zijn gebracht door de directie.

Kromodihardjo typeert de actie daarom als onverantwoordelijk, temeer daar momenteel de aandacht van heel de wereld inclusief Suriname gevestigd is op de bestrijding van COVID-19 en het gezond houden van de totale samenleving middels het waarborgen van de toegang tot zorg.

Met het met oog hierop heeft het SZF de vorige week zijn werkprocessen aangepast middels het implementeren van digitale systemen om zowel het personeel als de cliënten te beschermen zonder dat de dienstverlening wordt onderbroken c.q. gediscontinueerd.

“In deze tijd waarin wij ons nationaal dienen op te stellen en gezamenlijk de COVID-19 uitdaging moeten aangaan, zijn we zeer onaangenaam verrast met deze wilde actie van de bond.” Volgens Kromodihardjo staat dit voor onverantwoordelijk gedrag en onvoldoende gevoel voor de samenleving.

De directie doet een beroep op de bond en medewerkers om de werkzaamheden terstond op te pakken volgens de geldende protocollen met het oog op de verantwoordelijkheid naar de gemeenschap toe ter continuering van de medische zorgverlening.

Het SZF zal pogen heden nog in dialoog te treden met de bond ter opheffing van de actie, maar zal er niet voor schromen naar de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname te stappen ter voorlegging en overname van deze kwestie.De directie vraagt de gemeenschap kalm te blijven en biedt de zekerheid dat de diensten onverkort worden gecontinueerd door werkwilligen, stafleden en directie.


33 REACTIES

 1. Laat de directeur een maand salaris niet ontvangen. Hoe gaat hij zich voelen. En dat moeten ze met alle ministers en directeuren doen. Een maand of twee niet uitbetalen. Laten ze ook voelen wat een ander voelt. Ding beesten👹👹😈😈


  Maak melding

 2. Wat heeft het werk van SZF te maken met Corona virus. Zij zitten toch niet bij het medisch personeel?
  Dat ze thuis blijven omdat de CAO nog niet getekend is wil niet zeggen dat ze anders moeten handelen vanwege de virus. Ze zouden eerder niet moeten werken vanwege de genomen veiligheidsmaatregelen


  Maak melding

 3. Goed zo ,mensen kom op voor jullie rechten ,anders gaan jullie niet overleven in Suriname door het slechte beleid van deze regering. Alleen de rijken zullen het goed hebben .Stuur deze regering naar huis ,zijn allemaal oplichters.


  Maak melding

 4. Al die personeelsleden zijn idioten en lid van de VHP zou iemand hier zeggen. Iedereen weet dat de VHP de enige redder van Suriname is. yes we Chan!


  Maak melding

 5. Ach wat wil je ,deze Javaan is 1 van die Javanen die het onderdanige niet heeft afgeleerd evenzo die andere Javaan die directeur is van sspb.
  Maar ook zij zullen boeten samen met die naïevelingen van de dna die bouterse vanaf 1980 hebben ondersteund. Maar ook een paar van de NPS,vhp,pl, abop al die landrovers en GEITENDIEVEN.
  December 1982 zal niets zijn bij deze veroordelingen,hele families zullen worden weggevaagd.


  Maak melding

 6. @Agoetigre

  “Al die personeelsleden zijn idioten en lid van de VHP zou iemand hier zeggen.”

  Nu Abdoel helemaal door de mand gevallen is zullen RobG, Waldo, Robles, Lucien die opmerking niet kunnen maken.
  Simons en Bouva zullen de damage control modus moeten uitwerken omdat Als je als Broekie iedereen voor leugenaar en Maffia uit maakt, is de kans groot dat ze hem op een discrete wijze met de neus op de feiten gaan drukken.


  Maak melding

 7. Ramautarsing geeft aan dat er maandelijks SRD 390 miljoen moet worden bijdrukt wat betekent dat de waarde van de Amerikaanse dollar niet hetzelfde kan blijven. De schuld schuiven in schoenen van de cambio’s, rijke mensen en anderen betekent voor hem dat de regering niet weet hoe de economie werkt.


  Maak melding

 8. De mensen komen op voor hun rechter en meneer directeurtje gaat gelijk de Corona crisis aanhalen om het zogenaamde ongelijk van de werknemers bloot te leggen. Typisch een leeghoofd die in een functie is benoemd waarvoor hij totaal incompetent is.


  Maak melding

 9. In deze tijd van covid-19 denkt de vakbondsleiding ‘ het SZF is toch een overheidsbedrijf dat niet kan omvallen’, dus roepen wij maar een staking uit om onze eisen kracht bij te zetten. Is het niet tot de vakbondsleiding doorgedrongen dat geen enkele sector in de Surinaamse samenleving kan ontkomen aan de coronacrisis? Dit noem ik een actie van een onverantwoordelijke vakbondsleiding. Dit is een politiek gemotiveerde actie. Ik raad de directie van SZF aan om in de wetgeving te gaan kijken of er een passage staat dat aangeeft dat in tijden van ‘ crisis of een bijzondere situatie ‘ er niet gestaakt mag worden. De stakers moeten mijn inziens ontslagen worden.


  Maak melding

 10. @RobG
  Wat maakt u zich druk. U heeft regelmatig zich sterk gemaakt voor doelmatigheid en efficiency. SZF functioneert toch al niet. Zij betalen toch zelden of nooit op een te verantwoorden wijze.
  Een echte directeur had na jaren wel iets gedaan aan zijn organisatie. Nee deze meneer luistert braaf naar zijn bazen en houdt zijn stoel bezet.
  Met of zonder Corona, met of zonder staking, de output van SZF zal er niet door veranderen.

  Een vakbond moet natuurlijk, na jaren gezeur, een politiek optimaal moment kiezen om iets geregeld te krijgen.
  Deze regering laat zien dat zij niets onder controle heeft. Het is dan het beste om in troebel water te gaan vissen als vakbond. Doe je dat niet dan sta je per definitie achter aan.
  Het land gaat de komende maanden regelmatig plat omdat de regering 10 jaar gefaald heeft middels populistische maatregelen die betaald zijn met monetair financieren, devaluaties en lenen.
  Het gevolg is geen investeringen , geen vergrote productie en wel maandelijks SRD 390.000.000 te kort en alle USdollars die naar het buitenland weg vloeien.


  Maak melding

 11. Gewoon de helft van ze opdonderen dan verdient de rest beter.

  Chan kan wat redden?? Tot nu toe klagen alleen dustanen over de valutakoers omlaag. Autohandelaren hebben met hoge koers ingekocht.
  Autohandelaren zijn witwas gasten
  Nu moeten ze andere manier zoeken hoe ze hun deviezen gaan witwassen.
  Het moet een keer ophouden.
  Ook kuldupsingh moet goed onder de loep. Van half failliet naar ineens super rijk onder minister Chan


  Maak melding

 12. Op de foto een vette kop dus hij zal geen last hebben van een maand salaris minder. Wat een zakkenwasser. Stuur hem ook maar naar huis om na te denken.


  Maak melding

 13. RobG 27 maart 2020 at 12:07
  Ik raad de directie van SZF aan om in de wetgeving te gaan kijken of er een passage staat dat aangeeft dat in tijden van ‘ crisis of een bijzondere situatie ‘ er niet gestaakt mag worden.
  ***************************************************
  Mislukt Product …. je LULT weer in het wilde weg ! Heb je de PAARSE POEPEJANTJE REGERING ook hetzelfde geadviseerd t.a.v. de werkweigering/staking van het bankpersoneel … incluis … de CBS !!!!!!!!!!

  Heeft de Poepejantje regering je advies{zen} als BULL SHIT aan de kant geschoven ??????

  M.a.w voor de Poepejantje regering ben je … GARBIDGE … NOTHING DOING !!!!!!!!!!


  Maak melding

 14. @jojo,
  Hoe komt u erbij dat Abdoel met zijn wet door de mand is gevallen? Integendeel….! Juist door deze wet die door de inzet van een dertigtal juristen vorm heeft gekregen is er meer aan het licht gekomen. De wet doet pijn, vooral bij de aanhang van de VHP. Door deze wet voldoet Suriname aan de internationale richtlijnen die zijn uitgevaardigd tegen het witwassen van geld. De partijen die het hardst de wet afkeuren zien de bui hangen. Zowel de particuliere banken als organisaties in het bedrijfsleven zijn totaal verweven in een zwartgeld circuit. Door deze wet wordt het personen moeilijk gemaakt om geld wit te wassen. Veel bedrijven die het hardst tegen de wet tekeer gaan zijn opgezet om zwartgeld wit te wassen. Dit is money laundering in haar zuiverste vorm. De beerput gaat open en het stinkt nu al behoorlijk. Ondernemers die te goeder trouw zijn hebben niets te vrezen.

  Toen men in Nederland ruim 19,5 miljoen Euro uit Suriname had onderschept waren het u en de uwen die hard uithaalden naar de Surinaamse regering. Mensen met wie u sympathiseert lieten geen moment onbenut om de Surinaamse regering in de Nederlandse media in diskrediet te brengen. Met deze wet worden al die valse beschuldigingen teniet gedaan. Vooral in VHP kringen gaat men hard tekeer tegen deze wet. Voortaan moeten banken, cambio’s, productiebedrijven, winkeliers kunnen aantonen hoe zij aan grote geldbedragen in vreemde valuta komen. Nu kan men ook niet zomaar meer grote bedragen vreemde valuta in contanten meenemen naar het buitenland. Overschrijvingen naar het buitenland moeten voortaan elektronisch plaatsvinden.


  Maak melding

 15. @robg. jij vindt het dus normaal dat je een usd rekening opent, er dollars op stort, en dan in srd wordt uitbetaald. ordinaire diefstal en anders niet. ik leen van jou een pak suiker en geef je de helft terug, dat zou je ook normaal vinden? als je wat meer kennis had over een economie, wist je ook dat koersen samenhangen daarmee. je hoeft alleen maar te googlen om te ontdekken dat suriname qua bodemschatten tot de 17 rijkste landen op de wereld behoort, maar inkomen per hoofd tot de 3 armste landen van zuid amerika. het zal mij worst wezen wie er in deze regering zit (ndp, vhp, ken ze niet eens), maar ze is wel verantwoordelijk voor de toestand waarin het land zich bevindt


  Maak melding

 16. Ik zat er al een beetje op te wachten wanneer Corona de schuld van de crisis zou krijgen. Bij deze dus.

  Een beetje verantwoordelijke zal altijd eerst naar zijn eigen gedragingen als het zijn eigen huishoudboekje betreft. Een wannabe econoom geeft standaard altijd iets of een andere de schuld van zijn falen.
  Het “a no mi” syndroom!!!


  Maak melding

 17. Het is onomkeerbaar en onomstotelijk dat dit virus wereldwijd alles en iedereen op zijn kop gezet heeft. Zelfs wanneer de neerwaartse spiraal zich aandient ,wat ongetwijfeld zal gebeuren , zal het lastig zijn om weer over te gaan tot de orde van de dag. Het werkt door in privékringen, beroepsmatig en recreatief. Zoals gewoonlijk zijn er wel altijd figuren die deze internationale crisis ten eigen voordeel zullen proberen aan te wenden. Juist in deze tijd moet je de koppen bij elkaar steken om eerst het voornaamste probleem te tackelen. Het betekent dus niet dat jouw probleem er niet meer toe doet. Want je hebt er recht op. Maar, wacht even. Dat de Surinaamse regering wel vaker achterloopt qua het betalen van ondernemers ,ambtenaren en andere actoren, is bekend. Niks nieuws en dat zijn de aandachtspunten. Dus de frustratie is echt wel te begrijpen. Maar door deze onverwachte ontwikkelingen is het toch wel een prioriteit om dit probleem van Corona op te lossen.

  Tot de dag van vandaag mag Suriname zich op de borst kloppen dat dit virus zich vooralsnog rustig houdt in tegenstelling tot andere landen. De tendens zal wel zijn dat waar dit virus het eerst is opgedoken, het ook die landen zullen zijn waar je de afvlakking krijgt. Juist door inspanningen van de Surinaamse autoriteiten en de meeste burgers ,kan men de boel nog steeds onder toom houden. Maar wanneer men dan andere zaken erbij gaat betrekken en het virus zich verder verspreidt in Suriname ,zal Suriname misschien wel een van de laatste landen zijn, dat hersteld is. De voornaamste focus is dus de verdere verspreiding. Niemand zit te wachten op doden en honderden besmettingen. Niet het werk neerleggen als je in een vitale sector zit waar je wel fysiek op je werk moet verschijnen en ook niet via het eventueel thuiswerken. Het wordt van kwaad tot erger ondanks je in je recht staat. Gebruik dus niet deze gelegenheid ondanks je in je recht staat. Al deze stakers kunnen immers ook slachtoffers worden. En dan geldt het niet alleen voor SZF. Hoe gaan ze dan reageren? Gaan ze denken aan loonsverhogingen, achterstallige betalingen enz? Integendeel, zullen ze nu pas het nut inzien om mee te werken. De noodtoestand kan altijd uitgeroepen worden. Daar gelden weer aanvullende wetten en regels. Maar laat het niet zover komen.


  Maak melding

 18. @RobG
  Een door de President aan gestelde autoriteit, de governor van de CBvS, heeft gaten in deze wet beschreven waar oranje olifanten door heen konden lopen.
  Bouva murmelde in de DNA dat de wet niet bedoeld was om en er in overleg aangepast zou gaan worden. Dat was een dag na de afkondiging.
  Dat er niet overlegd is met de actoren, in tegenstelling van wat Abdoel beweerde, is ondertussen al om aanvaard. We kunnen minimaal stellen dat 1 persoon roept dat iedereen liegt en dat iedereen roept dat Abdoel de weg kwijt is.
  Met Bouva en Simons is door de sector een proces van herstel afgesproken.
  De Governor van de CBvS heeft de banken instrueert zich aan de BANKWET te conformeren. Dit zou betekenen dat de voorzitter van de RvC de governor zou moeten schorsen omdat hij deze zo perfecte en noodzakelijke wet negeert.
  Het helle veld is begonnen om via de rechter deze wet te toetsen of buiten werking te stellen.

  Kort gezegd iedereen die iets met banken en valuta te maken heeft is volgens RobG en Abdoel een Crimineel. Vanuit het perspectief van die anderen zijn Abdoel en RobG onwetende fantasten.


  Maak melding

 19. RobG 27 maart 2020 at 12:07
  Ik raad de directie van SZF aan om in de wetgeving te gaan kijken of er een passage staat dat aangeeft dat in tijden van ‘ crisis of een bijzondere situatie ‘ er niet gestaakt mag worden. De stakers moeten mijn inziens ontslagen worden.

  dan bestaat het recht van staken niet in Suriname want al 10 jaar heerst er een crisis in Suriname. Het begon met een rimpel daarna werd de rimpel een golfje toen werd het een golf toen werd het een storm. mensen konden het nog behappen.
  Toen werd de storm in 2020 een tsunami en deze was niet meer tegen te houden dus werd alles weggevaagd.


  Maak melding

 20. Kuldupsing had bij de uitbreiding van staat Olie 30 miljoen USD .

  Kuldupsing is geen Schurk als Sarjoe die de haven van Smalkalden heeft gestolen .

  Kuldupsing is een familie bedrijft van 50 jaren oud is geen NDP .


  Maak melding

 21. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft het publiceren van de jaarverslagen van 2015, 2016, 2017 en 2018 bewust tegengehouden en uitgesteld, omdat anders de grote verliezen (ongeveer SRD 1 miljard aan koersverschillen) en vermoedelijk andere zeer bedenkelijke handelingen van Gillmore Hoefdraad aan het licht zouden kunnen komen


  Maak melding

 22. Wendy vraag NDP of ze zo een bedrijf als Kuldusing kunnen op zetten voor de jongeren en ouderen in Suriname .

  Er komen nog genoeg Recht zaken voor NDP Regering de laatste 2 maanden ,opdonderen met deze stront onderdrukkers Katibo slavernij hebben deze schurken gezinnen gezet in Suriname de laatste 40 jaren .


  Maak melding

 23. “RobG 27 maart 2020 at 14:22
  Door deze wet voldoet Suriname aan de internationale richtlijnen die zijn uitgevaardigd tegen het witwassen van geld.”

  Ik kan wel huilen als ik zie hoeveel stoms hier neergepend is door iemand die zegt een economie studie te hebben gevolgd en afgerond.


  Maak melding

 24. “RobG 27 maart 2020 at 14:22
  Door deze wet voldoet Suriname aan de internationale richtlijnen die zijn uitgevaardigd tegen het witwassen van geld.”

  Waarom lezen we nu dat deze wet in goed overleg met de Roze Maffia herschreven gaat worden. Beste RobG begrijpt u het nog.

  beste RobG mevrouw Massaram die mr Bestzijn teksten misbruikt en betrapt wordt.

  Beste RobG geeft u nu eens toe dat deze wet niet correct tot stand gekomen is en niet aansluit bij het Surinaamse en internationale rechtstelsel. Kort gezegd gewoon geen wet is omdat er te veel haast was.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.