zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameSTREI! mag niet meedoen aan verkiezingen in Suriname

STREI! mag niet meedoen aan verkiezingen in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De politieke partij STREI! heeft te horen gekregen van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) dat ze niet mag meedoen aan de verkiezingen op 25 mei 2020 in Suriname. De partij zou geen bewijs van registratie van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) hebben overlegd.

De partij zal een bezwaarschrift indienen bij de president, zoals de wet dat voorschrijft. Daarnaast zal de partij ook een kort geding aanhangig maken tegen het Centraal Hoofdstembureau, zegt voorzitter Maisha Neus tegen Starnieuws.

De Surinaamse nieuwssite meldt verder dat vier van de twintig partijen van het CHS te horen hebben gekregen dat ze niet kunnen meedoen. Het gaat naast STREI! om Stem op jezelf, 21 SU en De Nieuwe Wind.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

20 REACTIES
 1. Nou strei maakte volgens de peilingen, net als de andere kleine partijen toch al weinig kans op een zetel. Liever bundelen ze samen met de andere kleine partijen of zoeken ze aansluiting bij een grotere partij want op deze manier krijg je alleen maar versplintering.

  Die paarse huisslaaf @devil heeft wel een grote bek over Maisha Neus maar rent tegelijkertijd kritiekloos achter een veroordeelde moordenaar en drugscrimineel als bouta aan die de economie van SU voor de zoveelste keer kapot heeft gemaakt. Dat is typisch het hypocriet gedrag v.d paarse ratten. Kruip maar terug in de kont van je meester bouta hoor en blijf daar.


  Maak melding
 2. @Devil
  Je doet je naam eer aan.Je moet niemand een ziekte toewensen.Wat jij uitspreekt dat zal met jouw geschieden.Je gedrag getuigt van weinig innerlijke beschaving en ontwikkeling.Waar kom jij vandaan? Van welke verre planeet?


  Maak melding
 3. Jammer voor Strei! En de overige partijen die geweigerd zijn. Ik neem wel aan dat het OKB (en Centraal hoofdstembureau) strikt de wet navolgt. Misschien was Strei! te laat met registrering en andere voorwaarden. Als politieke partij moet je wel aan de voorwaarden voldoen. Lijkt op een technisch/administratieve misinterpretatie en slordigheid. Waarom vraagt een partij die zich pas op het politieke veld beweegt, geen advies aan de gevestigde partijen? Echter, de wet staat vlak voor haar Neus! Wie weet gaat diezelfde Bouta haar helpen. Dan hoeft zij haar Neus niet meer voor hem op te halen. Laten we hopen dat zij haar Neus niet wederom te diep in het glaasje steekt. Succes .


  Maak melding
 4. Gelukkig heeft de NDP iedere keer weer bewezen wat een ongelooflijke vooruitgang Suriname boekt als zij aan het bewind is.
  Zelfs de jongere generatie zietvdat nu ook in; alleen leunen op leningen en etnische principes zal Sur nooit redden.


  Maak melding
 5. Hoewel Strei realistische standpunten in neemt is het wel een zeggen dat er minder versnipperd wordt.
  Ik begrijp niet wat het verschil is tussen Strei en Pro. Laat ze elkaar versterken.
  Versnipperen is in het voordeel van NDP en VHP.

  Ik heb vandaag BakanaTori gehoord in een interview met van der San te keer horen gaan over de Valuta wet. Ik begrijp nu iets van het slaafse karakter van de dienaren van Bouterse. Ze zijn levens gevaarlijk voor een goed georganiseerde maatschappij. Alles wat uit hun broodmaalmachine komt wordt tot waarheid verklaart.
  Omdat de president getekend had en de wet door van der San in gepubliceerd was is het een goede wet geworden. De bankmensen hadden de president geen geldige arguimenten gegeven. Er was direct een brief achter de bankmensen aangegaan om hun problemen kenbaar te maken. De brief van Roemer was niet gezien ofwel de NDPers rondom Bouterse creëren een geheel eigen universum een schijnwereld. Ze zijn ontoerekeningsvatbaar.

  Strei steek aub u energie in samenwerking en niet in versplintering. Bouterse moet volledig voor joker gezet worden. Zolang hij door welke streek dan ook enigszins zijn verhaal kan laten horen is er afleiding en verdeling in de maatschappij. Strei ga samen met PRO en / DOE


  Maak melding
 6. Waldo ik had ook zelfde gedachte.
  Als jullie je eigen partij zaken niet goed kunnen regelen; fa un wan tjarie wan kondre????
  Ga maar lekker terug met jullie ned nationaliteit.
  Wolff het ga je goed maar in onze bossen zijn geen wolven.
  Ga maar in nl in de politiek


  Maak melding
 7. Curtis Hofwijks en Maisha Neus hebben zich laten ompraten om òòk de politiek in te gaan en om zogenaamd op democratische wijze verandering te brengen. Het is de NDP geslaagd om hun van de straat te houden. Zij zorgden voor teveel onrust en hun aanhang werd groter.

  Nu ze de politiek in zijn betekenen ze eigenlijk niks. Het is voor de kiezer alleen maar moeilijker geworden. Curtis Hofwijks en Maisha Neus werken in het voordeel van de NDP door het volk te versplinteren.

  Zij, samen met andere kleine partijen die Bouterse nooit hebben gesteund, zouden er goed aan doen samen met DA’91 een organisatie te vormen.

  ABOP, HvB, Palu, DOE en Bep zijn solidair met de NDP. Deze partijen hebben direct of indirect corruptie en criminaliteit in politiek Suriname beschermd / toegestaan. PL hoort hier ook bij, het lijkt er wel op dat PL zijn les heeft geleerd.

  Politieke partijen als Strei zijn in politiek Suriname niet levensvatbaar. Ondanks dat ze zich wel willen inzetten voor een beter Suriname.
  Curtis Hofwijks en Maisha Neus zouden via een andere vorm van organisatie op een onafhankelijke manier op kunnen komen voor de rechten van de burgers.

  Beste landgenoten,
  Nogmaals, maak schoon schip. Stem niet op een partij die solidair is met de NDP. Deze partijen zullen nooit corruptie en criminaliteit in politiek Suriname aanpakken.

  Verlies je stem ook niet aan een partij die geen verandering kan brengen.

  Het wordt tijd voor een beter Suriname.
  Stem voor rechtvaardigheid !
  Red Suriname.

  Ten slotte, wees geen struisvogel verzilver je stem. Niet stemmen is winst voor de NDP. Doordat de meeste Surinamers niet hadden gestemd zit Suriname nu in de ellende.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 8. Ja ik snap dat ook niet! Ieder weldenkend mens kan er op komen dat als je eenheid vormt en je krachten bundeld dat je dan sterker staat. Nee hoor, we gaan allemaal kleine kansloze groepjes als partijen opzetten om, al is het ook maar 1 zetel, in de wacht te slepen. Nou zeg, poeh poeh! Meer dan een tienjarenplan om echt groot te worden dan. Denk alsjeblieft toch een beetje meer na zeg! Het slaat nergens op, om steeds nieuwe tevens kansloze partijen op te zetten en dan te gaan strijden. Waarom zijn er toch zo weinig mensen die hun gezond verstand gebruiken?

  Net als Robgay bijvoorbeeld. Weet zogenaamd heel veel maar in feite helemaal niks. Heb je dit ook al gelezen?
  “President Desi Bouterse negeert alle economische wetmatigheden en alle mensen die een beetje verstand hebben van economie, geeft Winston Ramautarsing, voorzitter van Vereniging van Economisten in Suriname (VES) te kennen tegenover Suriname Herald over de aanname van de ‘nieuwe’ Valutawet. Hij merkt op dat de president ook het advies van governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), om de wet niet te bekrachtigen, heeft genegeerd.

  De governor heeft in een brief die naar mediahuizen is doorgelekt en op sociale media circuleert, kenbaar gemaakt dat de Wet controle valutaverkeer en transactiekantoren, ingrijpende sociaaleconomische en maatschappelijke gevolgen zal hebben voor de bank, de financiële sector en de samenleving.

  De governor schrijft dat deze nieuwe wet op gespannen voet staat met de Bankwet, de Deviezenwet en de Wet herleiding en vernoeming Surinaamse gulden naar de Surinaamse dollar en wettelijke regelingen. De maatregelen die in de wet zijn opgenomen om de inefficiëntie in de valutamarkt te minimaliseren, zijn volgens Roemer niet realistisch. Dit, omdat niet alleen door de inefficiënties op de valutamarkt de wisselkoers onder druk is komen te staan, maar ook door macro-economische onevenwichtigheid, vooral ingegeven door een structureel groot fiscaal tekort.

  Ramautarsing merkt op dat ook politici van de NDP hun bezwaren over de wet kenbaar hebben gemaakt want het gaat het probleem niet oplossen. De voornaamste oorzaak van het niet beschikken over voldoende valuta is omdat Suriname veel meer uitgeeft dan dat zij verdient. Volgens hem heeft de regering jarenlang stelselmatig op een veels te grote voet geleefd. Wat nu gebeurd is, is de prijs die de regering moet gaan betalen waarbij de waarde van de Surinaamse dollar zwakker wordt want als land wordt er niet meer aan valuta verdiend.

  Ramautarsing geeft aan dat er maandelijks SRD 390 miljoen moet worden bijdrukt wat betekent dat de waarde van de Amerikaanse dollar niet hetzelfde kan blijven. De schuld schuiven in schoenen van de cambio’s, rijke mensen en anderen betekent voor hem dat de regering niet weet hoe de economie werkt.

  De enige manier om uit deze financiële malaise te geraken is om productie te stimuleren en onnodige importen te limiteren, benadrukt Ramautarsing.

  Vishmohanie Thomas”
  ———————————-
  Dit werd vandaag gepubliceerd. Wat raar dat dat hier nog niet staat als nieuws bericht. Misschien dat jullie maar iemand erbij moeten nemen bij de redactie van WKN. Ik kom hier heel graag, maar jullie schieten namelijk nogal tekort mbt puplicatie van berichten over Suriname naar mijn mening.
  Iedereen een fijne dag verder!


  Maak melding
 9. Para Express
  Niemand heeft zich laten om praten om in de politiek te gaan ik begrijp ze heus wel de ndp behoort nu tot de oude garde die het heeft geprobeerd maar op een of ander manier een groot deel van de mensen nog steeds niet uit de pinari zijn meer juist erger word nu het ook zo een puinhoop van alles is gemaakt wij leven nog in een denkbeeldige tijd waar we denken dat lenen en schulden maken en niet kan betallen gezong is voor su maar wannneer men hun geld wil dan zijn de leiders van toen al dood en dan gaan onze kinds kinderen de tol en betallen en dan blijf Suriname zo als het verleden nog steeds in een bodemloze put word tijd voor nieuwe leider die opstaan en in het beland van Suriname de verbinding met het volk op zoek en samen tot een oplossing te komen niet meer denken ik ben Hindoe ik ben ingi ik ben Chinees ik ben blaka mang ,boesningre, nee wi na sranag meer voor beeld mensen mensen met verstand en ervaring over het leven voorbeeldig leiderschap en leiders sterke mensen want het volk leid


  Maak melding
 10. Iedereen weet dat CHS een werkarm is van de ndp. Soso paarse ratten zitten daar.

  De voorzitter van Strei!, Maisha Neus, zegt dat zij het niet hierbij zal laten. De partij zal bezwaar aantekenen bij president Desi Bouterse. Verder wordt er een kortgeding aangespannen tegen het CHS.

  In ieder geval toont deze sterke dame wel daadkracht. Mooie aanwinst voor het volk.


  Maak melding
 11. Para mang dempa 28 maart 2020 at 04:06

  Je begint je zin goed met een hoofdletter. Vervolgens schrijf je een zin dat zo lang is dat het verwarrend is geworden.

  Echter, zie ik wel dat je iets interessants hebt geschreven nml. :
  Voorbeeldig leiderschap en in het belang van het volk.
  En dan kom ik tot de conclussie dat ook jij graag een beter Suriname wilt.
  Sluit je aan bij de Vernieuwde Hervormings Partij. Deze Partij is een Vereniging van Helden die voorbeeldig zijn en in het belang van heel Suriname handelen.

  Krakti !


  Maak melding
 12. Je kan wel roepen dat alles beter moet, dat betekent niet dat je dat ook kan, roepen is wat anders dan het politiek waar maken, echt je moet er als je het goed wil doen, toch ook verstand van zaken hebben de juiste mensen, je kan toch niet zomaar iets opzetten , dit is geen grap er wonen misschien wel meer dan 500.000 mensen verschil in karakter, je moet niet meer fouten maken.
  Gun ze het wel, maar onderschat het niet, en vergeten om iets in te dienen om mee te doen is er 1 van.


  Maak melding
 13. Bron: Starnieuws

  Reactie op:

  Drs. Alwin Texel

  Sympathisant STREI!

  ” … Een belangrijkere vraag dan de samenwerking van de kleine partijen is de vraag waarom de NPS, VHP, PL en ABOP niet onder één naam de verkiezingen ingaan? … ”

  Strei beseft niet in welk dal Suriname zich bevind.

  Suriname heeft dringend behoefte aan betrouwbare en ervaren deskundigen met daadkracht. Deskundigen met een internationaal betrouwbaar netwerk.
  Suriname heeft dringend behoefte aan leiders met een eenduidige visie. Leiders die Suriname weer veilig zullen maken. Leiders die corruptie en criminaliteit zullen ontwortelen.

  Strei zal vast betrouwbaar zijn en Strei is duidelijk strijdlustig.
  Echter met de reactie in Starnieuws geeft Strei aan te bestaan uit jonge volwassenen die nog groen achter de oren zijn en nog veel wilde haren hebben.
  Er is nu geen tijd om politieke ervaring op te doen. En allerlei ideeen uit te proberen.

  Suriname zit in een absolute dieptepunt ! En Strei heeft (nog) niet de benodigde en vereiste capaciteiten om Suriname weer op niveau te brengen.

  Ik wens de oprichters van Strei veel succes toe in hun carriere.
  Maar ik denk niet dat zij op dit moment geschikt zijn om Suriname uit deze zeer zware toestanden te redden.

  Op dit moment heeft Suriname maar 1 keus, dat is die partij waar de ervaren en betrouwbare deskundigen zich harmoniseren.

  Red Suriname. Dan ben jij ook een held.

  Justitia Pietas Fides. Krakti ! ! …


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES