Wachter schoot man dood met illegaal geweer gekregen van militair

17
Wachter schoot man dood met illegaal geweer gekregen van militair

De wachter, die gisteren een jongeman doodschoot op het terrein van het staalbedrijf COBO te Paranam, deed dat met een illegaal jachtgeweer. De wachter zou het geweer hebben gekregen van een militair. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Gisteravond werd Delvano Anakaba (foto) dodelijk geraakt toen de wachter een schot loste op twee mannen, die vermoedelijk van plan waren om spullen weg te nemen van het terrein. Zijn lichaam werd achterin het terrein levenloos aangetroffen. Toen de politie voor onderzoek arriveerde werd het bedrijf door een grote menigte buurtbewoners bestormd.

De 47-jarige wachter M.A. is naderhand zwaar mishandeld door personen uit deze verhitte menigte, die zich verzamelde bij het bedrijf. Hij ligt ter verpleging in een ziekenhuis. Hangende het onderzoek is deze man in verzekering gesteld en verdacht van doodslag en illegaal vuurwapen bezit.

De militair is overgedragen aan de Militaire Politie om het deel van het onderzoek met betrekking tot het illegaal jachtgeweer te onderzoeken. Het ontzielde lichaam van Delvano Anakaba en het jachtgeweer zijn in beslag genomen.

De politie meldt verder dat criminele elementen in de menigte onder andere bedrijfsvoertuigen van COBO in brand hebben gestoken. Ook het gebouw werd in brand gestoken. Verder heeft men onder andere airco units- en glazen ramen van het gebouw kapot geslagen.

Het gelukte de plaatselijke politie, met ondersteuning van andere politie eenheden, om de uit de hand gelopen situatie te normaliseren; terwijl de brandweer het vuur bluste. Door het kordaat optreden van de brandweerlieden (foto) is voorkomen dat er een grote brand is ontstaan.


17 REACTIES

 1. Breaking news:

  De USA klaag Venezolaanse president Maduro en kliek aan voor narco terrorisme.

  Baf boy bad boys what ya gonna do when CIA and DEA come for you…


  Maak melding

 2. Triest, het slachtoffer was ooit een pas geboren kind (mensen sta even stil) het zal je eigen zoon maar zijn. De Nationale Doden Personen zoals GoebbelsG en de rest van malloten die hier tegen heug en meug beweren dat de moordenaar ons voorbeeld moet zijn, zullen ook hier een draai aan geven. Triest dat deze jongen moest gaan stelen, voor eten, drugs of wie weet wat. Weg met de MOORDENAAR (jullie Pleesident) weg met zijn Pajong waaiers zoals RobG(oebbels) Steven de Debiel en alle andere RATTEN. Ratten brengen de PEST.


  Maak melding

 3. Die ka rover mocht doen en laten wat hij wilt. Maar jij als benadeelde mag niet. Wie bekostigd die spullen die in brand zijn gestoken. Die agenten hebben ka in hun hoofd,zowel de rechterlijke macht. Je mag niet optreden voor je eigen veiligheid. Daarom doen deze figuren wat ze willen. Hopelijk komt die wachter eruit.👍👍


  Maak melding

 4. Ik snap niet waarom de wachters niet bewapend worden en legaal hun werk kunnen doen. Gisteren zijn twee wachters vermoord. Als de wachter niet had geschoten was hij nu zeker wijlen geweest en dat voor een paar SRD. Je ziet in de geval het omgekeerde ..de dief vraagt om mursie en krijgt steun van omstaanders. Wachters denk aan jou eigen veiligheid. A moni no sari foe dede so fasi.


  Maak melding

 5. Deze stelende rioolratten horen terug te gaan naar hun geboorte dorp bij Brunswijk.
  Zij verpesten ook het land en zijn vernielzuchtige duivels. Stelen en roven. Voelen zich te goed om een baan te zoeken en hebben van stelen hun beroep gemaakt.
  Elke ondernemer of buitenlandse investeerder zullen slachtoffer worden van dit soort gasten. Daarom zal ons land nooit vooruitkomen. Dit soort hoe hard het ook klinkt had nooit geboren mogen worden. Ons land gaat ook mede door hun hersenloosgedrag nooit vooruitkomen. Toeristen en investeerders blijven jullie ver van Suriname .
  Hard maar waar. Dit zal nooit ophouden. Het is elke dag weer raak.


  Maak melding

 6. Geleend, illegaal of gestolen geweer, ik zou ook geschoten hebben want eigen veiligheid gaat voor. Deze gasten zijn vaak ook gewapend en met meerderen tegelijk dus ik zou absoluut geen risico nemen. Ik heb het zelf ondervonden hoe ze te werk gaan. In mijn situatie waren het er 4 en als ik een machinegeweer had had ik ze alle vier neergeknald. Ondanks dat er een menigte dan wraak zou willen nemen. Want andere opvoeding kennen ze niet. Het gaat erger en erger worden helaas als de overige menigte niet met harde maatregelen komt.


  Maak melding

 7. Maar dan nog kan en mag je niet overgaan tot het vernietigen van eigendommen van het bedrijf. Laat de zaak gewoon over aan de popo. Deze gasten toch, er is geen land te bezeilen met hun. Moment jij je have en goed wil beschermen komen rovende ???? in opstand


  Maak melding

 8. De wachter komt vrij.Het is noodweer exces.En als hij opgesloten wordt.moeten we hem bevrijden uit de gevangenis.Dezelfde wet gebruiken als de meute gebruikt heeft om eigendommen van derden te vernielen.


  Maak melding

 9. M’n complimenten aan de bewaker. Eentje minder. I don’t care.
  Ook die grote corrupte staatskasrovers verdienen het om opgeruimd te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.