zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidFranse ambassadeur in Suriname besmet met coronavirus, Veira in quarantaine

Franse ambassadeur in Suriname besmet met coronavirus, Veira in quarantaine

-

Does Travel - naar Suriname

De achtste persoon in Suriname die besmet is met het coronavirus is de Franse ambassadeur in Suriname Antoine Joly. Dat melden diverse Surinaamse media vandaag. Een aantal leden van het COVID-19 managementteam heeft nauw contact met hem gehad. Deze zijn nu in quarantaine. Daaronder ook luitenant-kolonel Danielle Veira.

Antoine Joly (Le Mans, 16 juli 1955) is een Frans politicus en diplomaat. Sinds januari 2017 is hij ambassadeur van Frankrijk in Suriname. De Franse ambassade in Paramaribo is sinds vanmorgen gesloten. Het personeel moet thuisblijven. Joly zelf ligt in isolatie in het Wanica Ziekenhuis. Hij is dinsdagavond positief getest op het virus.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd wordt het ministerie van Buitenlandse Zaken waar Joly de afgelopen dagen heeft deelgenomen aan besprekingen intussen ontsmet. Het Buza-personeel moet voorlopig thuisblijven.

Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, is per woensdag 25 maart in zelfquarantaine gegaan. Veira die tevens leiding geeft aan het Nationaal COVID-19 Managementteam (NCMT), is in contact geweest met de Franse diplomaat, meldt het Managementteam zelf op haar website.

Uit voorzorg blijven Veira en het team waarmee ze dagelijks nauw samenwerkt, thuis tot nader orde. De werkruimten van de directeur, alsook de persruimte waarin dagelijks de COVID-19 persconferentie plaatsvindt, worden grondig ontsmet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Er hangt een zeer grote dreiging in Suriname t.a.v het Coronavirus. Er wordt gesteld door de verantwoordelijke instantie van Suriname dat er 7 besmette patiënten zijn.

  De BOG/ministerie van Volksgezondheid zou er goed aan doen om alle personen ( hun thuissituatie, (net)werk, contacten) op te roepen die met de 7 patiënten in contact zijn gekomen om zich aan te melden voor een nadere Coronaonderzoek om na te gaan of ze niet besmet zijn. Met wie zijn deze personen vanaf zij in contact zijn gekomen/geweest tot heden? Alles moet heel goed in kaart worden gebracht.


  Maak melding
 2. Abdoel komt met een superwet; niemand zal nog besmet raken. Zo werkt de democratie
  Deze man krijgt geneesmiddelen uit cuba en cubaanse artsen, morgen is hij beter. hoera


  Maak melding
 3. Kondremangs
  Daarom moeten we heel voorzichtig zijn. ….het virus spaart niemand. ..dus vermijd contacten. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 4. Fransen zijn altijd de arrogante kolonisten die Suriname in crisis willen sturen, eerst ons grenspost onderdrukken, politiek bemoeien en nu de virus verspreiden. We hadden allang de grenzen moesten sluiten voor Frans Guyana.


  gemodereerd
 5. Dit is het resultaat als je geen 1 meter 50 afstand houdt.
  Geef geen hand en nies/hoest in de binnenkant van je elleboog.
  Eventueel een mondkapje gebruiken.


  Maak melding
 6. Als NDP beter had geïnvesteerd in de zorg,dan had Suriname nog wat kunnen doen tegen een virus. Waar zijn de ziekenhuizen en artsen, verpleging wat zo vaak werd geschreeuwd door NDP. Cubaanse artsen voor de rovers élite en nieuwe wetten om nog meer te stelen. Suriname is ten dode opgeschreven door NDP.


  Maak melding
 7. Clown veira ook in quarantaine? Langzamerhand beginnen al de paarse pieten in een hoffelijke quarantaine te gaan. Met andere woorden…heel hard wegrennen voor alle verantwoordelijkheid.

  Gelukkig is 1 persoon die wel alle verantwoordelijkheid wil nemen voor een beter Suriname. De enige echte redder. Inmiddels weten een aantal paarse ratten dat ook al.

  Yes we Chan!!


  Maak melding
 8. Waarom zijn er in de zwarte landen minder coronagevallen dan in de witte landen. Hebben zwarten misschien meer weerstand hiertegen of is het iets anders.
  Suriname kan nu misschien het bewijs hiervoor leveren door te onderzoeken wie meer last heeft van het coronavirus. Jolie of Veira. Een heel goedkope manier van een wetenschappelijk onderzoek


  Maak melding
 9. Teveel vernietigende energieën in de wereld.
  Het kwade in de mens is groter en machtiger dan het goede.
  Het ligt niet aan planten en dieren maar de mens is de CORONA JORKA.


  Maak melding
 10. @ john 25 maart 2020 at 21:15

  Uit onderzoek blijkt dat over het algemeen griepvirussen zich minder snel verspreiden in warme tropische landen met temperaturen boven de 25 graden celsius dan in landen met koudere temperaturen zoals op dit moment Europa en Amerika.

  Dit Chinese coronavirus is een nieuw virus maar het behoort tot dezelfde familie als de andere griepvirussen. Hopelijk is het bovenstaande ook van toepassing op het Chinese covid-19 virus.

  In elk geval is het sterftepercentage zo rond de 2 tot 3% v.h aantal geinfecteerden en dat zijn voornamelijk ouderen en mensen met bestaande gezondheidsklachten.

  Voor de overgrote meerderheid v.d. mensen die besmet raakt blijft het bij een griep waar geen ziekenhuisopname voor nodig is.

  Zolang men maar wat afstand houdt tot anderen, de handen regelmatig wast/ontsmet en gezond eet i.v.m. de opbouw v.d eigen weerstand is er voor de meeste mensen geen reden tot paniek m.b.t. covid-19.


  Maak melding
 11. Japjapie … keskesie Veira { met dank aan Afonsoewa } blijf lekker in quarantaine … daar hoor je thuis.
  Na de verkiezing zul tewerkgesteld worden bij Milieu Beheer als Voorvrouw !!!!!!!


  Maak melding
 12. In de landen waar we een stevige soep, antroewa, sopropo, bita wirie of wat dan ook eten met een stevig glas zuurwater. En lekkere zon.
  Maken jullie je niet druk met Veira of met Suriname.
  Richt je blikken op het land waar je woont


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES