zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Binnenvallen op zoek naar valuta'

‘Binnenvallen op zoek naar valuta’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Er is veel commotie ontstaan rondom de nieuwe ‘Valutawet’. Enkelingen zijn van mening dat een wet de koers omlaag kan brengen. Verstandigen wijzen op de ervaringen in de jaren ’80 en in Venezuela waar een vergelijkbare wet was ingevoerd. Optisch lijkt de wet bedoeld de minder draagkrachtige burger te helpen. Maar juist die wordt het slachtoffer van de zwarte markt en de alsmaar stijgende koersen.

Over de economische effecten van de wet zal ik het verder niet hebben. Die zijn nu al zichtbaar. Wat ik hier wil bespreken is een obscure bepaling in de wet die elke mensenrechtenactivist zal doen gruwen. Het is nu namelijk toegestaan dat een ambtenaar van het nieuwe ‘Valuta Toezichtsorgaan’ elke woning kan betreden en daar valuta in beslag kan nemen. Het enige wat de Valutawet vereist, is dat de ambtenaar een ‘redelijk vermoeden’ heeft dat er valuta wordt gewisseld in de woning en dat hij ‘vergezeld’ is van een hulpofficier (inspecteur van politie).

Invallen in een woning leidt tot huisvredebreuk en is een inbreuk op een grondrecht. De woning is bij uitstek een plaats van privacy. Het is de plek waar je je eigendommen bewaard. Elke inbreuk op dit grondrecht is daarom uitzonderlijk en vereist de nodige zorgvuldigheid. De wet laat daarom alleen een Rechter-Commissaris (RC) toe je woning te doorzoeken en zaken in beslag te nemen. Van deze functionaris kan worden aangenomen dat hij zorgvuldig en verantwoordelijk te werk zal gaan.

De Valutawet gaat nu toestaan dat elke aangewezen ambtenaar van het toezichtsorgaan een woning mag binnentreden en valuta in beslag kan nemen. Aan deze ambtenaar zijn geen opleidings- of integriteitseisen gesteld. De minister van Financiën kan iedereen aanwijzen, bijvoorbeeld ook zijn tuinman. De minister gaat hiermee op de stoel van de rechterlijke macht zitten.

De burger is hiermee overgelaten aan de grillen van een toevallige ambtenaar. Het is bekend dat er dagelijks in vele woningen en bedrijven huis-tuin-keuken valutatransacties plaatsvinden. De tuinman mag nu al deze woningen en kantoren binnenvallen en de valuta in beslag nemen – zolang hij maar een ‘redelijk vermoeden’ heeft. 

Het is ongeloofwaardig dat de regering met nog twee maanden te gaan denkt even snel de economie te kunnen repareren met een wet. Waarom was deze wet dan niet al 58 maanden eerder aangenomen? Er is dus een andere reden om in de holst van de nacht zo een ingrijpende wet aan te nemen. Saillant detail is dat de wet zwijgt over wat er met de inbeslaggenomen valuta gaat gebeuren. Dat zet je toch wel aan het denken.

dr. mr. ir. Viren Ajodhia

opening
Fernandes Express
Passion in concert

84 REACTIES
 1. Mafia staat. Doorzoek de huizen van de paarse ratten als eerste. Dan bedoel ik de grote ratten. Bij die kleine ratten die op Zandery aanwezig waren zal je niets vinden. Die zijn zelf afhankelijk van pakketten. Deze kleine ratten weten ook verder niet wat er in het land gebeurd en zijn ook niet geïnteresseerd, anders dan de datum wanneer zij hun pakketten weer kunnen ophalen.


  Maak melding
 2. Ze moeten zijn mars opsluiten met zijn valse berichten. Waarim zouden ze in je huis komen zoeken?? Als he coke verkoopt moeten ze komen en dat doen 60% van die hindustanen.
  Dan moet de politie daar een inval doen. Chan was min vn juspol en bij coke inval was hij er persoonlijk bij en stuurde agenten weg. Had het onder controle.
  Dus jullie in nl komen jullie geld niet witwassen


  Maak melding
 3. @Robles-paarse-Yo_koe :

  U juicht dat de rechtsstaat wordt vernietigd en
  mensenrechten worden verkwanseld !

  Heeft u uw paarse regeringsvrienden al gebeld en gemaild
  om zich aan de Strafwet te houden en geen Valuta-kasreserves
  te stelen bij decentrale Bank ???
  Het gaat om een vele-miljoenen-roof, meneer Robles !

  Heeft u deze paarse boeven gemaand zich bij de Procureur-
  Generaal te melden ??
  Dus blaat u hier niet hoog van de toren over “het zich aan
  de wet houden” !

  Koers-stabiliteit creeer je meneer Robles door als paarse domkoppen,
  nu eindelijk de helft van de maandelijkse staatsuitgaven per direct
  te schrappen ! Te bezuinigen !

  En paarse domkoppen, te stoppen met de miljarden-monetaire
  financiering van de staatsuitgaven !

  De soortgelijke maffia-knevelwet mbt Srd omwisselkoers, heeft eerder
  ook de Venezolaanse onderdrukkers niet kunnen helpen, meneer Robles !
  Inflatie Maduro-kondre is meer dan 1000 % mister Robles !

  Dus a no Dubai o doro, paarse dictatuur de na passi e kong !!!


  gemodereerd
 4. @ wendy
  Jullie betichtigen chan en de VHP van drugsgerelateerde activiteiten maar tot nu toe kan je niet eens met 1 bewijs komen. Indien hij drugsgerelsteerd zou zijn, zou hij nooit voorzitter zijn geweest van cicad als maar weet wat cicad inhoud. Dat kan je niet zeggen van die moordenaar en de andere consorten. Namen zat om te noemen van de ndp die zich schuldig hebben gemaakt aan drugsgerelateerde zaken. Zij zijn zelfs gevonnist. Denk maar aan de moordenaar zelf, boerenveen, jannash, aalstein, dino, wijlen christopher zo kan je door gaan. Ook enkelen die voor andere strafbare feiten zijn gevonnist. Denk aan neede, alibux, doekhie enz.


  Maak melding
 5. Het begint hier steeds communistischer te worden, mensenrechten schenders zoals in China dagelijks orde van de dag is, ga met je rotzooi binnenvallen bij Abrahams en die andere paarse honden, die voor miljoenen gestolen hebben afgelopen 10 jaar, en dan hoor je die Waidoe op prime alert, met een hoop onzin zeggen dat met een stukje inleveren van je privecy, ( dus het ongelimiteerd binnen vallen in je woning) het algemeen belang ten goede komt, begint al net zo dom te lullen als opa Bouva, besmet met het paarse virus, die hele paarse bende liefst vandaag nog opdonderen dan wachten tot 25 mei, want dan komen ze weer met een andere verrassing, waardoor ze er na 25 mei nog zitten.


  Maak melding
 6. Suriname je bent van bananen republiek vervallen tot septintank.
  Heel erg voor de fatsoenlijke burgers die in de shit moeten overleven.
  Deze rioolratten hebben ons mooie land ongeneeslijk ziek gemaakt en ik zie het niet meer goedkomen.
  Ze gaan nog veel vernietigen en niemand kan ze wat maken.
  Dit heet een crimineel overheid en een groot deel van ons volk heeft ooit voor hen gekozen.
  Sorry but there is no way back.


  Maak melding
 7. Een zeer terecht en inhoudelijk stuk van de schrijver. En zie weer de bekende Bouterse aanhang op WKN probeert weer met ongefundeerde en niet onderbouwde stellingen deze wet te verdedigen. Hou toch op !!!!! Met slechts een beetje verstand van zaken kan je toch niet moedwillig blijven beweren dat deze wet democratisch tot stand is gekomen en bedoeld is om het zogenaamde arme volk ter wille te zijn. In de achterliggende jaren heeft deze regering op niet misverstane en schandalige wijze het volk beroofd. Het is nu derhalve te laat om het tij te keren. Verdwijn en laat het bestuur van het land aan hen over die wel kennis van zaken hebben.


  Maak melding
 8. Wat een angst hier voor 25 mei. Bang dat jullie geliefde VHP het niet gaat redden? Als jullie zo gelijk hebben dan is er toch niks aan de hand? Jullie winnen gegarandeerd. Of zijn jullie toch niet zo zeker van jullie zaak.


  Maak melding
 9. Willekeur! Rechten van de burger worden met voeten getreden maar vriendjes van deze regering worden ontzien.
  Chotelal mag dollars verkopen alle andere burgers en cambio’s niet. Hoe dan??


  Maak melding
 10. Of de VHP de verkiezingen gaat winnen weet ik niet maar alles is beter dan de huidige criminelen van Bouterse c.s die Suriname leegrooft. Ik weet 100% zeker dat met de VHP aan de macht Surinamers meer kans hebben op een normaal leven. Daarvoor is dan wel vereist om de puinhoop van paars van de afgelopen 12 jaren op te ruimen. Aan typetjes als RobG heeft Suriname niets. Wijsneus !


  Maak melding
 11. Soso rommel nanga politiek. Geen enkele mens gaat deze problemen kunnen oplossen.


  gemodereerd
 12. Dit idee gaat niet werken. Niet de regering bepaalt de koers of de bank, maar de markt. Het land is al failliet en dat gaan ze merken binnen bepaalde termijn. Jammer voor de mensen die met zweet hadden geïnvesteerd, een hoop zitten in dik verlies. Niks wil lukken in het land. Alleen een paar hebben geluk gehad de rest kan fluiten naar zijn investeringen.

  Het land is enkel en alleen maar door corruptie en hebzucht ten onder gegaan. Er zit een soort vloek op het land en telkens als 1 bepaalde persoon aan de macht zit.


  Maak melding
 13. Pffffff….wat een stemmingmakerij zeg. Zelden zo een slecht en ongeloofwaardig verhaal op dit forum gelezen.
  Waar het om gaat is dat de banken en cambiohouders (lees: Hindoestanen) al jaren het land in hun greep houden door het spel van de wisselkoersen. Hierbij zitten veel vriendjes van Chan. Nu de verkiezingen naderen gooien ze bewust de koers omhoog zodat de NDP (lees: Bouterse) hier de schuld van krijgt. Wel met deze wet is dat nu afgelopen!! A san kba now! Nu raken ze allemaal in paniek omdat ze niet meer kunnen sjoemelen en rotzooien en proberen ze de gewone man het idee te geven dat deze wet desastreus is voor het land. Deze wet is inderdaad desastreus, maar dan voor de portemonnee van de banken en cambiohouders en daarom spelen ze nu paniekvoetbal.
  Door massaal te sluiten proberen de banken en de cambiohouders het land weer in hun greep te houden. Als de regering hieraan toegeeft is het de loopjongen van deze banken en cambiohouders geworden. Die denken: “regering, doen jullie maar alsof je de baas bent, maar ondertussen bepalen WIJ wat er hier in het land gebeurt”, en dat is nu afgelopen. Onderlinge prijsafspraken, het achterhouden van US dollars en euro’s behoort nu tot het verleden. Ze moeten het nu allemaal netjes binnen 2 dagen in gaan leveren en dat gooit heel veel van hun snode plannetjes in de war.
  Niemand moet denken dat deze mensen het goed voor hebben met het volk, anders waren ze geen bankiers geworden. Ze denken aan zichzelf en hun kinderen en het geld blijft binnen een bepaalde groep (lees: Hindoestanen) circuleren.
  Ze hebben jarenlang goed verdiend over de rug van de gewone man en dat is nu afgelopen. Het zijn slechte verliezers door massaal gezamenlijk de deuren te sluiten. De regering kan en mag hier niet aan toegeven want anders is het einde zoek.


  Maak melding
 14. Bokasa Bouterse heb je de sleutels van de Banken geeft Ramon Adbraham de sleutels hij zal de deuren open maken .

  Limbo en Slooten gaan toezicht houden van het geld die in beslag word genomen .


  Maak melding
 15. De Cambio en Banken hebben de Regering van NDP Schurken al genoeg geleend .

  De Regering van Bokasa Bouterse heeft al genoeg van de banken gestolen om drugs te betalen .


  Maak melding
 16. Wendy heb je al geld thuis want de banken en winkels zijn gesloten ,wel kan je naar de winkel en Bank van NDP gaan Ocer Kernkamp weg bij de dieren tuin .


  Maak melding
 17. NDP levensmiddelen pakketen worden goed koper vandaag Coro 19 prijzen

  Een kleine kip 75 SRD
  Een potje pindakaas 50 SRD
  Een pak melk brood 20 SRD
  Een liter Olie 17 SRD
  Een losse sigaret 4 SRD .
  Een Pak toilet papier 50 SRD

  Bij aankoop bij WC Hooghart krijg je 50% korting van NDP

  Luister naar Limbo SRS Radio en Slooten en Wendy zij verkopen ook pakketten .


  Maak melding
 18. Abraham en Bouterse lossen het op ,door militaire kleren aan te trekken .

  40 jaren onderdrukking van NDP is erger dan de slavernij Katibo .

  Hoogopgeleide schurken van NDP maken een wet zonder Hoefdraad in DNA vergadering .


  Maak melding
 19. Aupa Wijders van de Parastraat 25 maart 2020 at 08:10

  Het kan ook zo zijn dat de banken aan de struikrovers en de boevenbende van de NDP geen leningen meer wensen te verstrekken. Heeft u ook een verklaring met wat gebeurd is met de 200 miljoen dollars die door de schurk Bouterse is geconfisqueerd ? Officieel werd door die meneer Adhin beweert dat het geld is gebruikt om uien kolen en aardappels te kopen. Domme Surinamers zoals u geloven dit soort lulkoek. Ik niet! Blijf vooral die teringbende van de NDP steunen en leg de schuld bij de Hindoestanen want daar zijn jullie zo goed in.


  Maak melding
 20. Wendy en Jenny Simons met de grote billen ,bijna kunnen jullie niet lopen dan vergadert men 20 tot 25 uren in DNA vergadering hadden jullie drugs gebruikt om zolang te vergaderen .


  Maak melding
 21. Robles 25 maart 2020 at 06:06
  Wat een angst hier voor 25 mei. Bang dat jullie geliefde VHP het niet gaat redden?

  Wat is jou probleem. Iedereen ziet dat deze wet tegen de wil van het volk is doorgedrukt. Ook kirpalani is woedend zo ook andere honderden bedrijven en ondernemers. Niet allemaal zijn van de VHP, maar feit is dat wel allemaal zien dat VHP de enige redder is. Yes we C(h)an!!!!


  Maak melding
 22. Aula idioot!Jullie zwartjes zijn lui en gestolen geld gaat naar feesten en buitenvrouw. Geef een Afrikaan een pinda en een Indiër. Afrikaan eet het op Indiër zet een fabriek op.


  Maak melding
 23. De abdoel wet is desastreus voor de gewone Surinamer…In 24 uur achterhaald.. . Ja, 26 ndp kandidaten in het DNA gebouw hebben hun vingers opgestoken, dus de wet is legaal tot stand gekomen..Een veelgehoord geluid van de ndp aanhang .Ook van Cliff Limburg.. , de ndp spreekbuis . . Mensen als een meerderheid in DNA een wet aanneemt dat Paramaribo uitgehongerd moet worden dan moet dat maar gebeuren want het is met een meerderheid tot stand gekomen… Scheve redenering is dat… Net als het volgende aanname ..,, Wij halen interferon uit Cuba… Cubanen zeggen dat het helpt tegen het coronavirus dus dat zal wél zo zijn.,,. Ook de minister van volksgezondheid Elias zegt dat het helpt,, dankjewel moet je zeggen en verder je mond houden.. Mensen, minister Elias is een vermaarde textiel handelaar uit Nieuw Nickerie, hij is geen geneesmiddelen expert.. Hij ging, gezien een epidemie op een zeer slechte tijdstip naar Cuba… Mocht eigenlijk niet.. . Mensen, wetten moeten aan een grondwet getoetst worden..In dit geval de Surinaamse grondwet.. . En de coronavirus medicijn uit Cuba moet aantoonbaar effectief zijn… Nee zegt de WHO…De WHO is een onderdeel van de VN dat zich internationaal met de volksgezondheid bezig houdt..De WHO is een internationale organisatie, het is geen vhp…Ook de chinese bakker wordt nu opeens vhp aanhanger genoemd.. Chinezen in Suriname hebben een eigen vertegenwoordiging..Ze werken met andere structuren.. Chinezen hebben met de ndp-regering hun eigen financiële afspraken gemaakt..
  Chinese winkeliers rekenen in US dollars.., hoort bij de afspraak die gemaakt is..Bouterse is ook pas in China geweest.. . Minister Tsang is onderdeel van..de chinese vertegenwoordiging.. Tsang is op dit moment een ndp minister .. Ndp aanhang stelt de vhp voor als een soort berg voor dat midden in Paramaribo staat.. Plotseling herrezen uit het niets… Het wordt spannend in Paramaribo .


  Maak melding
 24. Bij de a.s. verkiezing haalt geen enkele partij een volstrekte meerderheid { tenminste 26 zetels}.
  Wat wel gaat gebeuren is dat de Nationale Dieven Partij/Bermpartij GEMINIMALISEERD zal worden.

  Dieven horen op Santo Boma … dus … de Nationale Dieven Partij moet VERBODEN worden.

  MOORDENAARS … VERKRACHTERS … FRAUDEURS … OPLICHTER{ @ Robles } … moeten LIFETIME … achter Slot en Grendel !!!!!!


  Maak melding
 25. Nogmaals, ten behoeve van de trage paarse Yo-Koeien :

  De waardedaling van de SRD kan pas gestuit worden, stoppen,
  indien iemand meneer Bouta aan zijn verstand brengt dat
  hij onmiddellijk :

  1. De staatsuitgaven met de helft moet verminderen, per vandaag !

  2. Moet stoppen met nep-honderden-miljoenen-leningen voor
  onproductieve en consumptieve zaken, en moet stoppen met het
  financieren van staatsuitgaven via miljarden-monetaire financiering.
  dwz drukken van miljarden aan ongedekte srd-bankbiljetten !

  Dan pas is er kans dat de koers van de srd stabiliseert, andere
  mogelijkheden zijn er niet, mister Bouta !

  Een communistische knevelwet past niet in een democratie en
  heeft ook totaal niet gewerkt in oa Venezuela !
  Daar is de inflatie, geldontwaarding, achteruitgang van de munt de
  Bolivar, ondanks de dictatoriale knevelwetten meer dan 1000 000 % !!

  Knoopt u dat goed in uw oren mister Bouta, meer dan 1000 000 % !
  Ja, u leest het goed mister Bouta meer dan 1 miljoen procent !

  Wat u ook nog dient te doen mister Bouta, is de wet handhaven
  in Sranan, zoals de grondwet u opdraagt, door onmiddellijk alle
  rovers van onze miljoenen-kasgeldreserves aan te geven bij
  de procureur-generaal, ter berechting !

  PS : ik wijs u er ook op mister Bouta, dat de Cubaanse huurlingen in
  Venezuela, meer dan 35.000 stuks, de olie-industrie in dat land,
  mede hebben helpen vernietigen !

  Mi sa begi an bigiman mek yu mister bouta, kies wan brain-wave !

  Srananman un wiki, seti kondre bun ! No hocus pocus fufuru !


  gemodereerd
 26. mul 25 maart 2020 at 09:53
  Dieven horen op Santo Boma … dus … de Nationale Dieven Partij moet VERBODEN worden.
  —–
  In Santo Boma gaan volop vaseline moeten smeren. Vaseline smeerder, rij van chodelul wordt steeds langer. Hup snel gaan.


  Maak melding
 27. Ik zie het al voor me: Patsjakkers stormen mijn woning binnen op zoek naar Valuta.
  Neem een lijkwagen mee als jullie aan- of onaangekondigd komen !!!

  Mek’ ding kon … mi e wakti ding.

  Graag als bestormers het viertal: V.V. @Waldo, @Mislukt product RobG, @Travestiet Wendy en @Damsco.
  Ik zal ze van harte verwelkomen !!!!


  Maak melding
 28. Als er beslag wordt gelegd op de valutarekeningen van alle politici die na1980 in de regering op hun naad hebben gezeten is het probleem opgelost. Inclusief de valutarekeningen van oom Desi ih buitenland. Of scheiten ze in hun broek om zo een wet door te voeren?Soema law?


  Maak melding
 29. De wet is illegaal, Er zijn geen grondwettelijk verplichte 51 DNA leden maar 48. De 2 leden van de PL en Waidoe worden en zijn van hun zetels gelicht,
  alle wetten vanaf de terugroeping zijn dus illegaal aangenomen en horen in de prullenbak thuis. Ook de wet tegen pre electorale samenwerkingsverbanden. Paars doet het goed op rechterlijk gebied. Ze zijn druk bezig om met al die rechtzaken de rechtstaat Suriname uit te testen.


  Maak melding
 30. @ Waldo 25 maart 2020 at 10:14

  “Deze idioot is van de VHP. Bezig met onrust zaaien. Net als artikel van Laurel&Hardy niet serieus nemen.”

  Ja Waldo en u bent een NDP loyalist die zonder argumenten kraait dat het een geweldige wet is en dat die democratisch is aangenomen.
  Mensen die kritisch zijn tonen aan dat:
  1>> De wet niet de reguliere processen door lopen heeft.
  2>> Er geconvoceerd is voor wijziging van een toezicht wet en er een nieuwe sectorwet is aangenomen. dat is illegaal.
  3>> Weten moeten voldoen aan wettelijke maatstaven en verbonden zijn met de rest van de wetgeving.
  4>> De Governance moet geregeld zijn.
  5>> De wet moet geïmplementeerd kunnen worden.

  U en de NDP negeren alle argumenten en verklaren iedereen die commentaar geeft tot volksvijand ook al onderkennen ze het probleem en wil men samenwerken aan een gedragen oplossing.’
  Wij weten allemaal dat er wat gedaan moet worden aan speculatie en ongeremde angst voor te korten. Dat kan echter alleen indien er transparantie is en helaas bewijst de NDP steeds weer niet transparant en onbetrouwbaar te zijn.

  Ondertussen zijn vriend en vijand het er over eens dat Abdoel zijn onbekwaamheid bewezen heeft, zich als leugenaar te kijk heeft gezet en loopt het hele land te hoop om deze wet ongedaan te maken. Dat banken dicht gaan is een hele stap en die kan niemand negeren. Ook de president niet.


  gemodereerd
 31. Redskin die Indïer zet fabriek op om coke te exporteren. Vroeger was her ze dienen kikkers en slangen. Ze dienden de ponpoen waar de coke vanaf het klein was erin gestopt werd.
  De familie van heleboel stuurt rovers om in te gaan breken bij hun eigen mensen als er geld in huis is. Pas heeft die 28 jarige het bewezen.
  Ook in nl en ze he huis invallen als er drugs en illegaal geld daar is. Waar of niet???


  Maak melding
 32. Let maar op: zogenaamde tuinman doet inval,zuur verdiende spaargeld, hele inboedel leeggeroofd.

  Hahaaaa…. Suriname bloedt dood.

  In de film overleefd de hoofdrolspeler het wel, al dan niet in Suriname.


  Maak melding
 33. Beluisterde net wat de president een rechtstaat omschrijft:
  Letterlijk zegt de president
  De vraag: Wat is een rechtstaat
  Bouters:
  Een rechtstaat is een staat die haar eigen wetten naleeft.
  Opmerking
  Dus DNA ie hiervan gevrijwaard om wetten in stemming te brengen waaraan de DNA leden geen tijd hebben besteed om het te bestuderen.
  Het bestaan van de grondwet de erkenning van de grondrechten en beginselen van behoorlijk bestuur als beoordelingsmaatstaven voornamelijk het gedrag van de overheid naar naar de burger toe.

  Dit gehoord te hebben uit de mond van Bouterse de president van Suriname is er door het ondertekenen van de valutawet dus volgens zijn eigen genoemde definitie geen sprake van dat Suriname een rechtstaat is.

  Woei RobG Wendy Waldo pakiratigrie is het juist wat ik hier citeer?
  Graag jullie altijd onvertogen mening
  .Indien jullie het willen beluisteren ga dan naar #Stanvaste #Radio #Diaspora #Coronavirus tijdslijn 2.5


  Maak melding
 34. Ik vind het extreem belachelijk dat gasten zo reageren het moet gebeuren het moest allang gebeuren… Naar mijn mening is het het enigste goed ding volgensmij dat Dhr Bouterse in zijn gehele leven gedaan heeft.. en als President het eerste halve ding dat president Bouterse gedaan heeft in de 10 jaren dat hij aan de macht is… Volk van Suriname moest het niet zo zijn allang dat je in Suriname SRD mort betalen want de salarissen worden in SRD uitbetaald,misschien de timing een beetje verkeerd maar een hele goede beslissing en alle economen van ons land als het een foutieve beslissing is met allle respect kunnen jullie je afmelden of is men bang dat het witwassen nu moeilijker gaat???!!!!


  Maak melding
 35. Hij liegt,

  Lees hier punt 2 van de wet. Niemand mag je huis betreden zonder toestemming.
  —————————–

  Taken en bevoegdheden van het Toezichtsorgaan
  Artikel 7

  Het Toezichtsorgaan controleert en inspecteert alle Wisselkantoren op al hun transacties, met betrekking de tot uitvoering van deze wet.

  2. Het Toezichtsorgaan heeft de bevoegdheid om overal binnen te treden waar zij een redelijke vermoeden hebben van overtreding van deze wet. Een WONING treden zij echter zonder toestemming van de bewoners niet binnen dan met een last van de vervolgingsambtenaar of vergezeld te zijn van een hulpofficier van justitie.

  3. Het Toezichtsorgaan heeft in verband met de uitoefening van haar toezichthoudende taak de bevoegdheid toezichthouders te plaatsen in alle Wisselkantoren.

  4. Het Toezichtsorgaan heeft bij een redelijke vermoeden dat de onderhavige wet wordt overtreden de bevoegdheid om alle, in verband met die overtreding betrokken vreemde valuta, onmiddellijk tijdelijk in beslag te nemen. Het bepaalde in artikel 9 lid 4 van toepassing.

  5. Het Toezichtsorgaan is bevoegd gepland en ongepland steekproeven te nemen om de naleving van de wet te toetsen.

  6. Het Toezichtsorgaan rapporteert rechtstreeks aan de Ministers en de Bank.


  Maak melding
 36. @Hoe recht is recht :

  Stuur aub direct de valuta-kasreserve-dieven naar de
  gevangenis ! Dat is recht !

  U investeert zeker met sterke munten als USD en Euro
  in Sranan en wil dan dat u betaald wordt in waardeloze SRD’s !

  SRD die waardeloos gemaakt worden door DDB en zijn regering,
  laat DDB daarmee stoppen :
  Halveer de staatsuitgaven !
  Stop miljarden monetaire financiering overheidsuitgaven,
  dan krijgen wij een sterkere munt en kan je betalingen
  op die manier regelen !

  Niet anders, niet met een dictatoriale knevelwet, terwijl
  Desi nog steeds teveel uitgeeft en nog steeds zwaar
  monetair financiert ! Dat is recht !


  gemodereerd
 37. Vraag mij af of deze wet ook geld voor buitenlandse investeerders, als Iamgold & Newmont, zijn hun ook verplicht om een deel van hun dollars terug te brengen naar Suriname, die zij verdienen met exporteren van goud uit Suriname, of geld deze wet alleen voor Surinaamse bedrijven.
  Nog wat zullen de partijen die nu in de oppositie zitten, het aandurven om de capital controls op te heffen, indien zij regeermacht krijgen.


  Maak melding
 38. Hindustanen met hun VHP zullen nooit de belangen behartigen van de totale Surinaamse bevolking. Als die macht krijgen worden alleen zijzelf er beter van. Ze zien nu dat ze het niet redden en gaan saboteren en frustreren. Bouta moet zijn poot stijf houden. En anders de noodtoestand afkondigen.


  Maak melding
 39. @ Wendy

  Wat heb je tegen Hindoestanen ? Ik ben zelf een blakamang maar, ik behandel iederéén zoals ik zelfs behandeld wil worden. ‘‘ je bent weer lekker etnisch gaan profileren’’ je weet het niet beter want, je komt uit het paarse kamp. Bij jullie is alles ikke ikke, en de rest kan stikken !!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 40. @ Pongosaqoui 25 maart 2020 at 12:04
  “Hij liegt,

  Lees hier punt 2 van de wet. Niemand mag je huis betreden zonder toestemming.”

  u vergeet de zin af te maken, de zin gaat verder met:

  > dan met EEN LAST VAN de vervolgingsambtenaar of VERGEZELD TE ZIJN VAN van een hulpofficier van justitie.

  De last schrijft het Orgaan zelf en de Hulp Officier halt zij op bij het dichtst bij zijnde politiebureau.

  Uw reactie is typisch NDP en zoals Abdoel deze wet door de DNA gehaald heeft. Leugenachtig is de beste samenvatting.


  Maak melding
 41. Mijn stuk waarin ik de wetsartikelen had gezet en waarin duidelijk staat dat niemand zonder toestemming je woning mag betreden is verwijderd. Maar er zijn andere kanalen om dat kenbaar te maken dat Viren het niet zo nauw neemt met de waarheid. Dat gaan we massaal doen op het net. Deze wetsartikelen plaatsen.

  Alles van de wetsartikelen is te vinden op internet even googelen. De waarheid moet verteld worden. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden niet altijd mooi.


  Maak melding
 42. ” Breaking News ”

  De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, heeft gisteren voor afsluiting van de openbare vergadering opgeroepen tot rust en dialoog. Hij zei kennisgenomen te hebben van de kritieken en commotie die zijn ontstaan na de goedkeuring van de Wet controle valutaverkeer en transactiekantoren.
  Bouva liet weten dat het parlement nooit als doel heeft om met wetten wie dan ook ongenadig te zijn. Deze specifieke wet is voor de samenleving bedoeld, zei hij. De wet zoals die is aangenomen moet de opdrijving van de valutakoers middels wet- en regelgeving in balans brengen.
  Daarnaast is het wetsproduct bedoeld om het totale valutaverkeer te ordenen. Als er hier en daar kritiek is dan ziet het parlement die tegemoet, gaf Bouva, die op dat moment als voorzitter fungeerde, aan.
  Hij hield het parlement verder voor, dat president Desi Bouterse een brief naar het parlement heeft gestuurd waarin hij aangeeft dat er gesproken en gekeken wordt naar de pijnpunten in de wet om tot een vergelijk te komen. Hij stelde dat dialoog het beste middel is om uit deze situatie te geraken. Bouva sprak de hoop uit dat na vandaag de nodige rust zal terugkeren.
  *************************************************

  DIALOOG ???????? Weten deze Paarse handlangers van de Duivel … wat het woord Dialoog betekent ???
  Ik onthoud mij van verder commentaar !!!!!!!


  Maak melding
 43. @ Robles 25 maart 2020 at 12:17
  “Hindustanen met hun VHP zullen nooit de belangen behartigen van de totale Surinaamse bevolking. Als die macht krijgen worden alleen zijzelf er beter van. Ze zien nu dat ze het niet redden en gaan saboteren en frustreren. Bouta moet zijn poot stijf houden. En anders de noodtoestand afkondigen.”

  Laat waar zijn dat de VHP alleen het eigenbelang na streeft. Zij zal nooit alleen 26 zetels kunnen halen. Ofwel een andere groepering of groeperingen zorgen voor de checks and balances en visa versa.

  Juist bij deze regering ontbreekt het aan checks and balances en daarom gaat alles fout.
  1>> Men zou alle fraude van de voorgaande regeringen aan de kaak stellen en 50% van de VHP opsluiten. Ze zijn niet gevonden of de regering Bouterse is onbekwaam.
  2>> De regering Bouterse heeft een piek aan fraude en corruptie schandalen die zij bij justitie frustreert.
  3>> De regering Bouterse heeft alle instanties wereld wijd al bij de neus proberen te nemen denk aan IMF, na de eerste $ 80.000.000 was de stelling van Bouterse als ik hun programma uitvoer wordt ik niet herkozen.
  4>>Ondertussen worden tijdens de regeringen Bouterse record ladingen Coke in Su en uit Su in beslag genomen.

  Het lijkt er op dat Bouterse er niet echt goed voor staat en alleen bij Maduro en in equatoriaal Gunee welkom zal zijn,


  Maak melding
 44. Beste landgenoten,

  Arki boeng.

  Deze wet is tijdens leba yuru tot stand gekomen.

  Er breken zware tijden aan. Wees alert.

  De vloek van de Decembermoorden moet verbroken worden.

  Krakti !


  Maak melding
 45. Het binnen vallen gaat niet nodig zijn.De wet op zich gaat dollars drukken.Zo zal er geen tekorten ontstaan want de wet blijft 24/7 dollars drukken.


  Maak melding
 46. JoJo 25 maart 2020 at 12:54
  @ Pongosaqoui 25 maart 2020 at 12:04
  “Hij liegt,

  Lees hier punt 2 van de wet. Niemand mag je huis betreden zonder toestemming.”

  u vergeet de zin af te maken, de zin gaat verder met:

  > dan met EEN LAST VAN de vervolgingsambtenaar of VERGEZELD TE ZIJN VAN van een hulpofficier van justitie.
  *******************************************
  * Pongosaqoui … Nederlands lezen en verstaan lijkt mij voor jou een PROBLEMA !!!!!!!

  Jou artikel waarin je de wetsartikelen vermeldt is NIET VERWIJDERD …. Niet LIEGEN … want daarin zijn jullie Paarse Jokers meester in !!!


  Maak melding
 47. Het artikel dat ik gecopieerd en in WKN geplaatst heb … is speciaal bedoelt de{bepalend lidwoord} Varkens Verkrachter @@@ Waldo. Neem rustig de tijd en spel het regel voor regel … misschien kun je er ietsje van wijs worden !!!!!

  Waarschuwing: @@@ V.V. Waldo … stop met je SOETA DOE gedrag … mi en bar’ yu !!!!!!!


  Maak melding
 48. Er wordt aangeraden om hier je klep dicht te houden. Op Santo Boma moet je dat ook gaan proberen. Daar wordt al je kleppen flink geopend. Potje vaseline kan het leed wellicht beetje verzachten.


  Maak melding
 49. Met toestemming van de Procureur Generaal mag de politie invallen doen in woningen van mensen die zich schuldig maken aan overtredingen. Het is belangrijk dat de inlichtingen diensten van de politie haar werk goed doet.Diverse undercover burgers moeten tips doorgeven aan de bevoegde autoriteiten. In Nederland doet de politie het ook met haar kaal-pluk-teams. Suriname loopt achter op dit gebied in vergelijking met Nederland, Duitsland, Belgie, Frankrijk, China, de VS. Canada, Australie, Japan, Korea,enz,enz. Het is ook belangrijk dat er een tiplijn wordt ingesteld. Mensen moeten tips aan de autoriteiten doorgeven over mensen die in weelde leven terwijl zij de herkomst van de weelde niet kunnen aantonen. De tipgevers moeten na een succesvolle tip door de autoriteiten goed beloond worden.


  Maak melding
 50. Het is niet de VHP of Chan die de miljoenen gestolen heeft bij de banken. Het zijn de kroeskoppen die daar zitten en hun eigen zakken hebben gevuld en dit trouwens nog steeds doen. Het zijn absoluut niet de Hindoestanen die ons land te onder hebben gebracht en tot een Failed State hebben gemaakt. Het zijn niet de Hindoestanen die elk moment in het vliegtuig stappen richting buitenland om geld te lenen of samenwerkingdsovereenskomsten te tekenen zodat zij lachen op de foto kunnen gaan. Ons land en onze rijkdommen zijn niet door de VHP of Chan verkwanseld. Juist door deze ndp regering is ons land hard hollend achteruit gegaan. Niet de beschuldigende vinger een andere richting geven. Het is niet de VHP of Chan die ons land naar de verdoemenis heeft geholpen.
  Dat Bouta vriendjes is met Chotehlal wil niets zeggen over de overige Cambio’s die al jaren in het leven zijn geroepen zodat het volk zijn kop boven water kan houden. Nu beheren Bouta en Chotehlal de valuta markt grotendeels. Geen VHP of Chan. Laat de oogkleppen vallen. Ik met mijn kroeskoppen familie gaan vóór de VHP en Chan. Wil men verbeteringen in ons land dan kiest men VHP. Geen enkel land in deze wereld gaat het goed waar kroeskoppen aan de macht zijn. Het zijn enkel zakken vullers. Zelfverrijking voor hun vrienden en familie. De eerste invallen moeten bij de hele ndp gasten uitgevoerd worden. Laten wij eerst kijken naar hun buitenlandse rekeningen met de miljarden erop. Hier hoort eerst onderzoek naar gedaan worden en openbaar gemaakt worden. Believe it or not wanneer dit onderzocht wordt en publiekelijk wordt kenbaar gemaakt zakt je broek letterlijk van je kont af. Want die zijn er wel degelijk maar een ieder zwijgt als het graf. Onze gemeenschap is aan het bloeden. Pe a monie de?


  Maak melding
 51. @RobG

  “Met toestemming van de Procureur Generaal mag de politie invallen doen in woningen van mensen die zich schuldig maken aan overtredingen.”

  U slaat de spijker op de kop. Deze wet is zo in paniek samen gesteld dat er een aantal mensenrechten en grondwettelijke rechten met voeten getreden worden. De coordinatie met grondrechten ontbreekt.
  zie de wetstekst.

  “2. Het Toezichtsorgaan heeft de bevoegdheid om overal binnen te treden waar zij een redelijke vermoeden hebben van overtreding van deze wet. Een WONING treden zij echter zonder toestemming van de bewoners niet binnen dan met een last van de vervolgingsambtenaar of vergezeld te zijn van een hulpofficier van justitie.”

  Hier is het “TOEZICHTSORGAAN” zonder meer bevoegd om bij een redelijk vermoeden op onderzoek uit te gaan mits zij een last van de vervolgingsambtenaar heeft of een hulpofficier van Justitie regelt. Geen OM of rechter-commissaris die toetsen. Dit is de willekeur. Verder worden er geen kwalificatie eisen gesteld aan de bemensing van het toezichtorgaan.

  Beste RobG, Pongosaqui, Robles, Wendy, Waldo en Lucien luister naar de woorden van Bouva die in de DNA al terugkrabbelt en wetten maken tot incident management devalueert en slap zwetst dat als er wat problemen zijn die met wat overleg weg genomen moeten worden. Ziet u hoe banaal er geregeerd wordt eerst een wet maken en als er weerstand komt openstaan voor aanpassingen.

  Hoe zo een succes wet etc.

  Ja er moet sterk opgetreden kunnen worden maar dan wel met een echte wet en door professionals en niet door straatrovers die een plekje krijgen in het Toezichtorgaan.


  Maak melding
 52. @Robje-G-huisslaaf-NDP :

  Heeft u Justitie al getipt over de roof van Miljoenen-valuta-
  reserves door toppolitici van de Paarse NDP ??

  U promoot verklikkers en verraders in te zetten tegen het volk !

  Verklikt u ook de Decembermoordenaars !
  Verklik ook de Moiwana-moordenaars

  Verklikt u de Paarse idioten die onze valuta, de SRD in waarde doen
  dalen, door zware begrotingsoverschrijdingen en onnodige uitgaven!
  Die bijna dagelijks ongedekte SRD-bankbiljetten drukken en uitgeven
  aan consumptieve uitgaven !

  Het lek, de reden waarom de SRD waardeloos wordt, is gewoon
  meneer DDB en zijn paarse regeringsclan !
  Zij vernietigen de SRD, niet de cambio’s of andere burgers !

  PS : Zie resultaat valuta-dwang-wet in Venezuela, Robje :
  2.000.000 % inflatie !

  Verklik dat aan Opa Desi, 2 miljoen procent inflatie nak a Bolivar !!!


  gemodereerd
 53. Dat er een goede wet nodig is staat buiten kijf.

  Wat Abdoel met z’n vrienden geflikt heeft is onder tussen duidelijk door de mand gevallen.
  De President/Tjang hebben als eerste de eigen wet overtreden door aan te kondigen dat Chotalall Bank van Suriname USD tegen een andere koers dan die door de Centrale Bank van Suriname zou gaan leveren.
  Dit is kippen zonder kop beleid. Ofwel de linkerhand weet niet wat de rechterhand doet

  Simons en Bouva moeten nu met het veld aan damage control doen en de Chaos ordenen. Nationale en internationale afgang.


  Maak melding
 54. Hahaha

  En dan noemt de Bouta-lover, die zichzelf heeft gekroond tot econoom boswachter, deze wet een master piece.

  De verstandigen van Suriname hebben een tegenreactie gegeven en de NDP begint met knikkende knieen te beven en te trillen.

  Tja go ! Tra fas no de !

  NDP, weg ermee.
  Daar is de gat van de deur !


  Maak melding
 55. @Waldo

  Roemer heeft zijn bijdrage nu schriftelijk geleverd. Roemer stelt dat de, door u en ander NDP supporters tot topprestatie van Abdoel verheven wet, nooit aan de CBvS is voor gelegd en STRIJDIG is met de Bankwet en andere wettelijke regelingen.

  Waldo, RobG, Robles, Wendy. Lucien wanneer gaan jullie onder kennen dat het een nare streek was van Abdoel en zeker geen top prestatie maar eerder een TOB prestatie.


  Maak melding
 56. Kondremangs
  Waldo. .ga je je vriend Roemer overtuigen van de “genialiteit ” van de superwet van Aboel? ??? Ik denk dat DiDiBri heel gauw Roemer gaat reshuffelen wegens ongehoorzaamheid aan het belijd van de leendemoon Boefdraad. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 57. Volk van Suriname, gefeliciteerd. Didibri is geen god, maar een zwaar verslaafde alcoholist.

  De paarse ratten slikken hun eigen braksels nu.


  Maak melding
 58. @Nobruya

  Ik denk eerder dat Abdoel gereshuffeld zal worden. Alleen weet hij dat pas op de dag dat de NDP de kieslijsten openbaart of uiterlijk op 26 mei as.

  Waldo en RobG zijn nu ergens aan het herbronnen.


  Maak melding
 59. Kondremangs
  Inderdaad Jojo. …het is goed mogelijk dat hij wordt opgeofferd door het politburo van DiDiBri. …..maar als Roemer gereshuffeld wordt. …wordt Aboel dan niet de nieuwe governor? Want de inner circle wordt rijkelijk gefaciliteerd door DiDiBri. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 60. Nobruya
  De reactie van Abdoel op de brief van Roemer is wel heel erg brutaal.
  Het komt er op neer dan of Roemer liegt of Abdoel liegt.
  Dat is zo anders dan de woorden van Bouva afgelopen week in de DNA. toen hij gemoedelijk pratte over overleg met actoren en bijstellen.
  Heel verwonderlijk allemaal.


  Maak melding
 61. Waldo 26 maart 2020 at 18:37

  Je bent duidelijk bezig een zondebok aan te wijzen en de aandacht af te leiden.
  Een typisch ndp-mentaliteit.

  Amzad Aboel heeft met zijn wet grote schade aangericht voor zijn partij. De NDP kan beter hem als zondebok aanwijzen en hem er uitknikkeren.


  Maak melding
 62. Kondremangs
  Waldo ….Ga met een megafoon midden op het onafhankelijksplein staan en verkondig je koeterwaals. ……kijken hoelang je het zal volhouden. ……DiDiBri zal zelf hoofdschuddend vanuit het kabinet naar je kijken en zeggen. …sluit hem op in LPI. .Tralala. …..
  Maar alle grappen op een stok. ….je geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri is nep en durft geen ballen te tonen en wil geen verantwoording afleggen voor die 200 miljoen us dollars die verduisterd is uit de kluis van de CBS. ….het enige wat hij kan brallen is. .Tralala. ….foetsie. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 63. Gefeliciteerd Roemer. Deze man toont daadkracht en heeft een sterke persoonlijkheid. Wat velen niet gedurfd heeft doet in enkele dagen. Geen kont likken van didibri. CBVS is zijn organisatie. Hij bepaald daar samen met verschillende actoren. Ddidibri of boefdraad of adboel no musu lul drape. Eindelijk geen vies politiek spelletje.

  Inmiddels weet Roemer ook al dat Chan de enige redder van Suriname dit. Meer dan de helft van de samenleving staat achter de sherriff. Doen! We Chan!


  Maak melding
 64. @Waldo
  “Een paar kleine puntjes in de wet zou mijn inziens nog nader uitgewerkt kunnen worden.”

  Gaat u aub de brief van uw zo gewaardeerde Roemer lezen beste Waldo.

  Alleereerst: de actoren in het veld zijn door de initiatiefnemers bedonderd staat er in zijn brief. Zij hebben een andere wet becommentarieert dan die goed gekeurd is. Of Abdoel liegt of alle anderen liegen.
  Ten tweede: De wet sluit niet aan bij de Grondwet en internationale verdragen,
  Ten derde: De wet sluit niet aan bij de bankwet. Kleinigheidje.
  Ten vierde: De wet is niet te handhaven.
  Ten vijfde: Bereikt volgens de door u zo integer gevonden Governor haar doel niet.

  Ondertussen noemt Abdoel iedereen die de gaten in deze wet, waar hele oranje olifant, aan het licht brengen ROSE MAFFIA.


  Maak melding
 65. Robles 25 maart 2020 at 12:17
  Hindustanen met hun VHP zullen nooit de belangen behartigen van de totale Surinaamse bevolking. Als die macht krijgen worden alleen zijzelf er beter van. Ze zien nu dat ze het niet redden en gaan saboteren en frustreren. Bouta moet zijn poot stijf houden. En anders de noodtoestand afkondigen.
  aldus de racist op zoek naar een travestiet, Robles


  Maak melding
 66. Robles 25 maart 2020 at 12:17
  Hindustanen met hun VHP zullen nooit de belangen behartigen van de totale Surinaamse bevolking.
  —–
  Deze opmerking slaat helemaal nergens op. Rot op man! Kijk naar Afrika en delen van het Caribisch gebied. Ontwikkeling is daar 0,0. Dat komt vanwege de president aldaar. Een categorie is en blijft een dief. Zo ook Suriname. De VHP is nu de enige redder.


  Maak melding
 67. Ramautarsing geeft aan dat er maandelijks SRD 390 miljoen moet worden bijdrukt wat betekent dat de waarde van de Amerikaanse dollar niet hetzelfde kan blijven. De schuld schuiven in schoenen van de cambio’s, rijke mensen en anderen betekent voor hem dat de regering niet weet hoe de economie werkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES