Arts zet vraagtekens bij bestelde Cubaans medicijn tegen coronavirus

44
medicijn

Het speciale medicijn dat uit Cuba naar Suriname komt voor de bestrijding van COVID-19, komt niet voor op de WHO lijst als middel tegen het coronavirus. Dat zegt huisarts en ondervoorzitter algemene artsen van de Vereniging van Medici Amar Ramadhin tegen ABC online.

Het gaat om het medicijn Interferon alfa-2b, een antiviraal of antineoplastisch geneesmiddel dat gebruikt wordt voor de behandeling van chronische hepatitis B. Suriname treft voorbereidingen om 2100 ampullen binnen te halen.

Volgens Ramadhin is de werking tegen Covid-19 van het middel volstrekt onzeker. De mogelijke werking van geneesmiddelen tegen Covid-19 wordt nog volop onderzocht.

Ook infectioloog Stephen Vreden zegt dat de medicijnen die Suriname uit Cuba laat halen als behandelmiddel tegen het Coronavirus, niet zijn aan te raden.

Luister hier naar het gesprek met de arts:

44 REACTIES

 1. Mensen in Su zijn altijd door deze regering voor de gek gehouden ( Alleen leugens verteld ) en zal ook zo blijven. Deze mensen zien alleen 1 ding ,gratis pakketten ontvangen voor 1 week. Grote landen als Usa ,China ,India ,Rusland hebben nog geen medicijnen tegen Covid-19 ,maar Cuba nu al ,wat een vooruit gang van Cuba en misschien een pimeur voor Su dat deze mag gebruiken ( Niet testen ).


  Maak melding

 2. En de grootste labra sneki RobG maakte volop propaganda voor het medicijn Interferon. Volgens deze achterlijke man zou Suriname dankzij dit middel de Corona ziekte overleven. In alle andere landen zijn wetenschappers hard op zoek naar een middel. De ontwikkeling van dat middel gaat miljarden dollars kosten en uitgerekend een van de armste landen, Cuba, heeft een middel tegen Corona virus ontwikkeld. Van waar kreeg Cuba de miljarden om Interferon te ontwikkelen. Deze RobG geeft zich uit voor econoom. In mijn ogen is hij een volksverlakker van het laagste soort.


  Maak melding

 3. Ja ja ze experimenteren Oo Surinamers want er is geen medicijn nog in wereld die werk Nederland heef nu een midel aan het testen dus wij wachten ook wees aub voorzichtig het is levensgevaarlijk


  Maak melding

 4. Je behoeft geen arts te zijn,maar iemand met gezond verstand,om deze handeling van die Elias af te keuren. Wat weet deze man van ziektes af kan hij de bestanddelen van een paracetamol opnoemen, zijn opleiding is niet meer dan van een oude sjacheraar in stoffen, dat hij het zover heeft geschopt snap ik niet, wat is zijn meerwaarde voor su.
  Ophangen deze man met zijn totale familie. EN DIE DAG IS NIET ZOVER MEER,EN MET HEM NOG MEERDERE OOK VAN DE OPPOSITIE,BV DIE BIJ HAAR THUIS IN BESLAG GENONEN COCA HEEFT DOEN VERDWIJNEN, EN NOG WAT LANDDIEVEN EN GEITENDIEVEN.


  Maak melding

 5. De ndp geilt op alles wat uit Cuba komt. Ook al deugen ze producten. Chloroquine en Remdesivir zijn de middelen die enigzins werken tegen Corona. Chloroquine wordt zelfs in Nederland gefabriceerd.


  Maak melding

 6. Het is toch SCHANDALIG dat ze het volk wijs maken dat dit middel helpt tegen het Coronavirus?? Er gaan wereldwijd ontzettend veel mensen dood, omdat er nog niks werkt tegen dit virus! Mensen zijn dag en nacht bezig met allerlei onderzoeken te doen en dit gebeurt door echte slimme mensen. Mensen, laten wij hopen dat deze slimme geleerden iets uitvinden tegen dit virus. Laten jullie je niet vergiftigen door allerlei medicijnen!! Laat ELIAS, de ondergoed verkoper jullie NIKS WIJS MAKEN! Die man moet zich diep schamen zichzelf minister van GEZONDHEID te noemen. Ik vraag mij af of hij nog een diploma heeft! Ik ken die familie persoonlijk. Ik zie hem nog voor me hoe hij onderbroeken aan het verkopen was🤣🤣😂😂
  gemodereerd

 7. Een actie van Firma List en Bedrog om haar achterban met een dooie mus blij te maken. Straks lopen de paarse rakkers massaal naar een Bonuman voor een “wasi”!
  gemodereerd

 8. Koos @ en waar of wanneer heb jij die middelen tegen convid 19 getest professor koos dat jij zo zeker weet dat het help de RIVM en de WHO die hebben nog niks verklaard als het middel zo goed is waarom gister toch nog 63 doden je verklaard veel net als Elias


  Maak melding

 9. Bongo bita

  25 maart 2020 at 09:24

  Koos @ en waar of wanneer heb jij die middelen tegen convid 19 getest professor koos dat jij zo zeker weet dat het help de RIVM en de WHO die hebben nog niks verklaard als het middel zo goed is waarom gister toch nog 63 doden je verklaard veel net als Elias

  =================================

  Ik heb niet gezegd dat deze middelen Corina kunnen genezen. Ze lijken wel enigzins te werken. Verdere studie zal dat moeten uitwijzen. Niet de woorden in mijn mond leggen.


  Maak melding

 10. Zulke mpp praktijken doen ze al heel lang. Zogenaamd helpen om achter het volk geheel te vermoorden.

  Op een zeer wrede manier zand in de ogen van het volk strooien. De regering prey sabi man en doet van alles wat, ongeacht de risico’s van het volk. Who dede nou hoorde ik onlangs een didibri zeggen in een filmpje.

  Enige redder is de VHP, maar ik zie de paarse ratten nog niet knielen voor hem. Maar het duurt niet land meer.

  Yes we Chan!


  Maak melding

 11. Suriname is de proeftuin van Cuba geworden. They are expendable.
  De wereld economieën gillen om een middel, smijten alle middelen in de strijd om het middel op korte termijn te vinden. Ze besparen kosten noch moeite en vele knappe onderzoekers en grote bedrijven werken hieraan.
  Alleen is er volgens RobG en Waldo en pakiratigri en Wendy een wondermiddel uit Cuba die de Corona virus een halt zal toeroepen.
  Je had net zo beter placebo’s kunnen sturen en zeggen dat DIT DE oplossing is ontvangen van Cuba
  Hoe stom en dom kom je over RobG

  Sranang sma neem het zekere voor onzekere en probeer de Corona niet te krijgen door jullie levenswijze aan te passen


  Maak melding

 12. De nep-nieuws en nep-info verspreidende dictatoriale
  paarse voorlichtingsmachine van Limbo draait overuren !

  Zeg over medicijnen als niet deskundige niets, heel de
  wereld zoekt naar corona-medicijn en jouw communistische
  vrienden zouden dat gewoon in voorraad hebben ?????

  Limbo en pres gaan jullie liever voorlichting geven over de bij
  de centrale bank verdwenen, geroofde miljoenen-valutareserves !
  Geeft voorlichting aan jullie valuta-rovers en breng hen aan het
  verstand dat roof strafbaar is ! Aub laten zij zich aanmelden
  bij de PG voor berechting !
  Er staan forse straffen op roof, ook op paarse roof !
  gemodereerd

 13. Volk van Suriname : u wordt dus door onze minister van gezondheidszorg ( een arts) gebruikt als proefkonijnen zonder dat u het weet en zonder uw toestemming. Schande.


  Maak melding

 14. interferon alfa -2b na te lezen op bijwerkingen. Ik wil een ieder waarschuwen
  Vaker voorkomende bijwerkingen:
  o.a Blaar vormige korstvorming, jeuk roodheid huid, pijn in gewrichten in het hele lichaam,
  bloedend tandvlees, Langere menstruatie. maagzuur, haaruitval, beenkrampen.
  Ernstigere bijwerkingen:
  Depressie”s, verminderde sexuele gevoelens, verminderd gevoel van hoogte.enz.
  Dit middel is eigenlijk geschikt voor verschillende vormen van Hepatites en carcinomen dus….lees eerst alles goed na eer dit middel gebruikt gaat worden.


  Maak melding

 15. Sorry hoor Bigi Sma. Sinds wanneer heb ik beweerd dat er een of ander wondermiddel tegen Covid-19 bestaat? Ik heb juist geschreven dat het voornaamste doel is de verdere verspreiding van dit virus tegen te gaan. Farmaceutica zitten niet te wachten op gigantische boetes wanneer blijkt dat het medicijn niet opweegt tegen de bijwerkingen en ze door patiënten voor de rechter gesleept worden. Dat is wel vaker voorgekomen. Bij deze ,niet zomaar mijn naam noemen aangezien het niet klopt. Niet iedereen over een kam scheren.


  Maak melding

 16. Volgens deze alwetende arts. Natuurlijk is hij totaal gericht op het westen en zal dan ook alleen maar aannemen wat het westen beweert de waarheid te zijn. Ook in Nederland is gewag gemaakt van dit middel en vreemd genoeg is er nog niemand hier die zoi stellig is in zijn mening over de werking van het middel. In tegendeel is men van mening dat het aloude Interferon met ondersteunende andere medicatie theoretisch weldegelijk van therapeutische waarde kan zijn in de strijd tegen Covid-19. Vraag het maar aan de Italianen, dokter Ramadin! Alles in dit land is politiek, zelfs de volksgezondheid wordt in de ring geworpen, jammer, maar zo kennen wij onze medici nou eenmaal!!


  Maak melding

 17. @Isabelle: Lees voor het gemakl ook eens de bijwerkingen van paracetamol of NSAID’s alsn Ibuproven die we hier dagelijks slikken en vermeldt dat dan ook in je volgende comment.


  Maak melding

 18. Luciën 25 maart 2020 at 11:41
  Volgens deze alwetende arts. Natuurlijk is hij totaal gericht op het westen en zal dan ook alleen maar aannemen wat het westen beweert de waarheid te zijn. Ook in Nederland is gewag gemaakt van dit middel en vreemd genoeg is er nog niemand hier die zoi stellig is in zijn mening over de werking van het middel. In tegendeel is men van mening dat het aloude Interferon met ondersteunende andere medicatie theoretisch weldegelijk van therapeutische waarde kan zijn in de strijd tegen Covid-19. Vraag het maar aan de Italianen, dokter Ramadin! Alles in dit land is politiek, zelfs de volksgezondheid wordt in de ring geworpen, jammer, maar zo kennen wij onze medici nou eenmaal!!

  U bent een branieschopper.In feite beweert u dat dr. Ramadhin geen arts is en geen bevoegdheid heeft om zulke uitspraken te doen. Daartegenover stelt u voor dat dr. Ramadhin bij zijn Italiaanse collega navraag moet doen over de werking van het middel Interferon. Wat mij dan weer verbaasd heeft aangezien u hem ook verwijt dat hij zijn oren teveel naar het Westen laat hangen. Vanwaar al dat wantrouwen in de deskundigheid van het eigen volk ? Zelf woont u natuurlijk in Nederland ! Dat mag, alleen zou ik mensen die het beste met Suriname voor hebben, nooit een mes in de rug steken.
  gemodereerd

 19. Lees…..://cubasi.cu/en/news/cuba-can-produce-23-drugs-treat-coronavirus-and-working-vaccine-against-it

  //www.solidair.org/artikels/cubaans-medicijn-met-succes-ingezet-tegen-coronavirus

  Zou toch de embargo tegen Cuba de reden zijn dat andere landen (muv China en evt Rusland) het niet mogen gaan gebruiken….


  Maak melding

 20. Abdoel komt met een wet. hierin staat dat het middel goed is.
  Een uitstekende wet. hieruit blijkt de daadkracht van onze regering.
  De president liet een scheet en zei dit is mijn gotekening. Hoer moeten jullie het mee doen.
  Rob G. Rob less, R brown, luci juichen.


  Maak melding

 21. Is bekend dat dit middel niet werkt. Je begrijpt natuurlijk dat, Potus persoonlijk het spul was gaan ophalen als dit klopte.
  Alleen het feit dat dit een vaccin is van de vorige eeuw zegt al genoeg. De medische wetenschap is voortdurend bezig om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen en te testen.

  Ned maakt absoluut geen gebruik van dit middel.

  Dit was een cover up, want waarom zijn elias en hoefdraad persoonlijk naar Cuba geweest om dit spul op te halen. (Starnieuws).

  Dat is het verhaal achter het verhaal.


  Maak melding

 22. Ik heb een van de verwijzingen vh artikel hier boven (Solidair) gelezen.
  Verwijzing nr 12.

  Artikel: Cubaans med om covid te verzwakken?
  Wat valt hier op? Verzwakken en het vraagteken.

  Verwijzing nr 12 is een onderzoeksrapport 2019.
  Hoezo 2019?
  Hoeveel tijd neemt een onderzoek in beslag?
  Schrijven en publiceren gaat niet over een nacht ijs.

  Dus voordat de boel menens werd, heeft men dit onderzoek verricht.


  Maak melding

 23. Het middel Interferon 2B is nooit door de regering van Cuba, medische autoriteiten of de regering van Suriname als het enige medicijn tegen Corona aangeprezen. Tot heden is er nog geen enkele medicijn ontwikkeld die men kan aanwenden als vaccin tegen Corona-19. Op het ogenblik zijn er meerdere medicijnen die men gebruikt om Corona te bestrijden. Men gebruikt ook diverse medicijnen die aangewend zijn om Ebola te bestrijden. Interferon 2B blijkt een goed medicijn te zijn tegen verschillende ziekten, besmettingen,enz. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het bestrijden van Aids, diverse vormen van kanker,enz. Interferon 2B is in China en Korea met succes toegepast bij de bestrijding van Corona-19 en om het genezingsproces te bevorderen. Duizenden mensen hebben reeds baat gevonden bij het gebruik van deze medicijn. Duitsland heeft ruim 25000 ampullen van Interferon 2B in China besteld.

  In Cuba wordt deze medicijn met spoed extra gefabriceerd om aan de vraag te voldoen. Cuba stelt dit medicijn gratis beschikbaar aan ontwikkelingslanden. In China draait een opgezette fabriek op volle toeren om dit medicijn te produceren omdat de vraag groot is uit meerdere landen. In diverse landen worden diverse medicijnen of combinaties van medicijnen gebruikt om de ziekte te bestrijden.


  Maak melding

 24. Deze arts spreekt de waarheid over dit medicijn. Zolang de WHO geen viat geeft welke medicatie effectief is horen zij dit.niet voor te schrijven aan patiënten.
  Elk medicijn heeft bijwerkingen en kan je, je gezondheid kosten. Mensen wees alert.
  Drink en slik geen troep die je sneller in je graf doet belanden. Oso dresie en reguliere medicijnen gaan ook niet samen. No kirie
  joe sferi. Want de oso dresies zijn niet
  Wetenschappelijk bewezen. Het zijn praatjes. Kwakzalverij is hot item in ons land. Velen zijn heen gegaan door oso dresies.


  Maak melding

 25. @Waldo,

  Nergens in de wereld is het beter dan in Suriname. Dankzij deze regering!

  ================================

  Ik ga helemaal stuk van het lachen. Met mij de straathonden van Paramaribo ook.
  Nee Waldo doe maar op je wond een flinke kwak vaseline op.


  Maak melding

 26. Beste medicijn tegen corona is de VHP. Deze partij is erg geliefd onder de Surinamers en in het buitenland. Chan kan in een knipoog het virus dimmen.


  Maak melding

 27. @robg

  Oké, jij je zin.
  Mijn voorstel is om dit te testen op de besmette buitenlandse topdiplomaat.
  Kun we zien of het werkt.

  Aangezien je een essentiële functie lijkt te vervullen binnen de partij, geef dit aub door aan baas of elias?
  Natuurlijk onder strikte geheimhouding.
  Het volk rekent op je.


  Maak melding

 28. Lijkt alsof de regering iets doet, maar gewoon weer zand in de ogen strooit van een domme bevolking die in bouta’s, zijn ministers en staatsadvizeurs onzin blijven geloven.


  Maak melding

 29. @Bigi Brasa: Ik noem hem alwetend omdat ik die ervaring met hem heb en omdat hij beter had moeten weten dan ononberbouwt zo een artikel te lanceren. Sterker nog, meneer zou moeten weten dat als je in een medium als WK een mening/stelling poneert, ook Jan met de Pet het artikel leest en dus klakkeloos aanneemt wat de dokter zegt! Misschien waqs dat ook zijn bedoeling en is dit zijn manier van intreden in de politiek???…want abitieus is hij zeer, zijn visitekaartje heeft hij bij deze dan afgegeven. Dan zeg ik, doe het niet over de ruggen van de lezers. Kom met je stelling in een klinische setting waar je je gelijken kan treffen, zaken zal moeten onderbouwen en antwoord geven op kritische vragen. En voor wat betreft het mes steken in de rug???? Ach dat laat ik voor jou eigen bekrompenheid. Bij mij gaat het om het zuiver houden van informatie in deze voor de hele samenleving onduidelijke, angstaanjagende situatie. Er zijn officiele instanties die zorgen voor de informatie. Banjer er niet doorheen omwille van je eigen ego! Je tijd komt nog om te schitteren, neem de tijd om te groeien in je vak en verdien de eerst erkenning en liefde degenen die jou deskundige zorg zullen krijgen.


  Maak melding

 30. Wereldwijd zijn wetenschappers met onderzoek bezig en de hersenloze, achterlijke Surinamer krijgt een gratis pilletje uit Cuba.

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣 wat een primitieve apentuin.


  Maak melding

 31. =Beste mensen, dit alles heeft met politiek te maken, omdat Cuba dat geld hard nodig heeft.

  Wie vertelt mij in welk land er een medicijn is uitgevonden voor die coranavirus????

  Ik wil een ieder aanraden om naar het gesprek tussen Faiq van people fm en de heer Makka uit Nederland te luisteren.
  Een ieder zal versteld van staan wat er in Su gebeurd. Chotelal is een fam van een topper. Ook ondernemers die fam zijn van toppers in de dna waarmee gewerkt wordt. Bouterse heeft grote schulden bij vele die vandaag niet betaald kunnen worden.
  Mogelijk dat geld in het buitenland zit op verschillende rekeningen van Bouterse en Boefdraad, dit omdat 5 jaar lang GEEN rapportages zijn opgestuurd over al die leningen.


  Maak melding

 32. Er is maar een probaat middel tegen het Corona virus. Dit middel wordt al jaren gebruikt door Indianen en anderen. Iedereen heeft het in de keuken staan dus is het vrij verkrijgbaar. Men mene dagelijks twee kopjes pure THEE (zonder toevoeging van melk of suiker) en je zult zien hoe snel deze zijn werking heeft.


  Maak melding

 33. Waarom geven ze de surinamers de cubaanse nationaliteit niet?
  Dan kunnen ze als proefkonijnen dienen voor de cubaanse medicijnen.Ze mogen dan als ratten vergiftigd worden en doodgaan!.
  @Flyer heeft 100% gelijk.Alle landen zijn bezig om een kuur uit te vinden en alleen Suriname heeft vertrouwen in pilletjes die Cuba voor ze gaat sturen!#
  Is het nog steeds Suriname of is het SurHavana?
  De pilletjes@waldo en de ndp clan uitproberen.niemand gaat ze missen.


  Maak melding

 34. “ Nergens in de wereld is het beter dan in Suriname” … en toch wil Suriname met Dubai wedijveren . Alles moet schijnen zoals in Dubai . Neen , Waldo je bent en blijft een zwarte en of bruine Keskieshi met je provocerende reacties. Als je echt ballen hebt dan moet je dr Amar recht in zijn gezicht zeggen een schop geven. Maar grootspraak en schijngevechten hoort nu eenmaal bij de zwarte apen !


  Maak melding

 35. Waldo.steven.lucien.robg.en nog een paar profiteurs die alles wat krom is recht proberen te lullen schrijven vanuit het nii zelfde patroon van denken als lombok.Verlies je tijd niet aan zulke zielige profiteurs schiet je niets mee op.Surinamers moeten harder werken om te overleven hoop dat het niet verergerd met deze vloek corona.


  Maak melding

 36. Lucienne
  boi wat doe jij dan hier? Jij komt een lo ka vertellen, mensen lezen deze ka. misschien

  @Bigi Brasa: Ik noem hem alwetend omdat ik die ervaring met hem heb en nu ben jij alwetend. 😂Sodemieter.

  dan je taal mie gado, heb je op school gezeten, ik bedoel als leerling, niet als schoonmaker
  -had moeten weten dan ononberbouwt
  -abitieus
  -Je tijd komt nog om te schitteren, neem de tijd om te groeien in je vak en verdien de eerst erkenning en liefde degenen die jou deskundige zorg zullen krijgen.
  – Volgens deze alwetende arts. Dit is een zin noh? Ja in jouw milieu
  -@Isabelle: Lees voor het gemakl ook eens de bijwerkingen van paracetamol of NSAID’s alsn Ibuproven die we hier dagelijks slikken en vermeldt dat dan ook in je volgende comment.
  Aj mie boi, mie boi,
  waar heb je het over. boi leer schrijven hor en kom over twee jaar terug


  Maak melding

 37. @Waldo 25 maart 2020 at 17:48
  “Deze arts Amar moeten ze een schop geven op zijn achterste..”

  Zegt de grootste MIETJE die zichzelf een hele internetgangster waant veilig verscholen vanachter een beeldscherm maar die in werkelijkheid niets meer is dan een paars getint poepvliegje.

  Figuren zoals die zelfverklaarde zuiplap @waldo hebben altijd een heel grote BEK maar wanneer puntje bij paaltje komt dan schijten ze in hun onderbroek en gaan ze dokken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.