zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVIDEO: Drukte bij cambio om nog snel hoge koers te pakken voor...

VIDEO: Drukte bij cambio om nog snel hoge koers te pakken voor valuta

-

Does Travel - naar Suriname

Bij deze cambio te Magentakanaal stonden autobestuurders maandag in een lange rij om nog snel vreemde valuta tegen een hoge koers om te wisselen in SRD. Dit nadat zaterdag in Suriname de nieuwe cambiowet in DNA werd aangenomen. Deze bepaald dat een centrale, lagere bankkoers gehanteerd dient te worden bij transacties.

Ondanks veel tegenstand werd de omstreden Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren maandag door de president van de Republiek Suriname Desire Delano Bouterse bekrachtigd.

Ook bij andere cambio’s ontstond maandag een grote toeloop van klanten. Die probeerden hun euro’s en us dollars tegen de nog hoge koers om te wisselen, voordat de wet in werking treedt.

https://www.instagram.com/p/B-GYwyKFxPn/?utm_source=ig_web_copy_link


opening
Fernandes Express
Passion in concert

65 REACTIES
 1. De domme zwarte aap ( woorden van gelijke strekking gebruikt door NDP er Afonsoewa ) hierboven probeert een Bertje intelligent over te komen met een reactie die kant noch wal reikt. Zijn reactie is bedoeld om mensen te dwingen op een partij te stemmen die geen moer voor het land en volk doet. De partij die alleen maar uit oplichters bestast


  Maak melding
 2. Korte termijn drop van de koers. Even wachten en de ware koers komt weer tevoorschijn. 1 op 20.


  gemodereerd
 3. Wie houdt wie vr de gek. Eerst in een lange rij staan om valuta te kopen. En nu in de rij staan voor srd. Dit kunnen ze alleen bedenken in een bananen republiek. En dan nog ziet het volk niet in dat ze voor de gek worden gehouden door een stelletje achterlijke curupte regering met hun laffe regels. Het volk gaat nu lopen met een dikke portemonnee met srd die geen waard meer heeft dat geld kan je net zo goed gebruiken als krantenpapier om vuurwerk aan te steken. Domme volk die geen raad meer heeft en inzicht.


  Maak melding
 4. Het volk wordt hier keihard beetgenomen. Totale onzekerheid heerst nu. Wat zal morgen gebeuren? En overmorgen?Teki ai luku. Dalig koers pasa 20. A film moes begin ete.


  Maak melding
 5. Als deze manier van werken een beproefde methode zou zijn dan hadden Venezuela, Congo, Angola en Zimbabwe geen problemen gehad. Zo simpel is het.


  Maak melding
 6. Ren hier, ren daar, doe dit, doe dat… Volk van Suriname is steeds in beweging om te overleven…Hoe productief kan je nog zijn.. Steeds moeten ze door een donkere tunnel… Gebeurd al jaren.. Nu kent Suriname een wet dat niet meer kijkt naar vraag en aanbod… De srd is wettelijk opgewaardeerd, de US dollar gedevalueerd .Surinamers moeten blij zijn vindt de ndp .., maar zijn ze dat ook! .. Suriname mag Chinese producten gekocht in China betalen met rimbini…, Chinees geld… Maar de rimbinis moeten met US dollars ingekocht worden… Waar haalt Abraham de mosterd… Hoe zal Suriname nog aan vreemde valuta’s komen. Wie wilt nog langer geld lenen aan Suriname .. Er komen moeilijke tijden… De voordeuren van de winkels gaan dicht en de achterdeur gaat open… Een achterdeur van een Cambio kan misschien in Den Haag zitten. In een pakketten dienst verwoven .. Misschien zit ook de voordeur daar., wie weet .. Actieve Surinamers zitten overal. .Vreedzame buren van de Europeanen..God’s wil is dat.. . Er zit op ndp-regering van dag één al een vloek…wat ze ook proberen, mislukt bij het leven..Wetten uit het DNA gebouw, belanden regelrecht in de Surinamerivier… Soms via een omweg.. maar aankomen in het water doen ze wel… .Een.. onzichtbare rode draad loopt er door de straten van Paramaribo .. Ook God’s wil.. . De China factor speelt een belangrijke rol in Suriname… Chinezen controleren praktisch alle winkels… Met de nieuwe wetten komt er zeker schaarste aan bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen..De Chinees heeft de achterdeur altijd al open staan . . Medicijnen komen uit het verre buitenland..Suriname importeert geneesmiddelen . Kwaliteitsgeneesmiddelen zijn duur.. Vaak komen ze uit Engeland… en Amerika .. Ook loekoeman bas Waterval vraagt euro’s voor hij in het glazenbol kijkt… Het wordt spannend in Paramaribo.. ..


  Maak melding
 7. Hoi iedereen die hier praat is cker dome of wil niet beter voor suri de wet is voor het land en tegen de mensen die su breken


  gemodereerd
 8. Deze wet moet in het landsbelang zeer streng gehandhaafd worden omdat er figuren zijn die zich van niets aantrekken. Het is daarom noodzakelijk dat de overheid een groot netwerk van loyale undercover ambtenaren inzet om overtreders een harde les te leren.

  Er moet een speciale handhavings-eenheid samengesteld worden die bestaat uit onverschrokken politieagenten en militairen. Bij overtreding;
  permanente sluiting van cambio’s en winkels die illegaal geld omwisselen, zeer zware geldboetes en een zware gevangenisstraf als man vanuit huis bankiert, oppakken van figuren die op straat geld omwisselen, enz. Dit zijn economische delicten die zwaar gestraft dienen te worden.


  Maak melding
 9. 1 belangrijk vraagstuk. Al is de koers onder deze dwangwet lager. Het is afwachten of de huizenverhuurders, importeurs/ distributeurs, winkeliers, handelaren en dienstverleners hun prijzen dan ook laten zakken.

  Zolang dat niet gebeurt dan is er geen moer veranderd.


  Maak melding
 10. Vooropgesteld, de wet is alleen omstreden voor de speculanten en witwassers. Het is afgelopen met hun anti volks gedrag. Deze wet is mede tot stand gekomen door informatie vanuit de cambio wereld waar sommigen onder 1 hoedje speelden met bepaalde banken en bedrijven om woekerwinsten te maken over de hoofden van het volk, al dan niet met illegaal geld.

  Ik begrijp nu waarom Nederland die 19 miljoen van de Surinaamse banken heeft aangehouden. Ik heb Nederland kwalijk genomen maar als ik kijk naar de reacties van het bankwezen dan willen ze deze (semi) illegale toestanden handhaven, geen controle dus. Ze hebben nu hun eigen glazen ingegooid. Want bet your life het OM in Nederland kijkt, luistert en leest mee. De Surinaamse banken kunnen nu naar die 19 miljoen fluiten. Wat een domoren.

  De mensen die hun valuta nu massaal gaan inleveren hebben de wet gelezen i.t.t. anderen hier op WKN. Het is nu verboden om met contante valuta te betalen in Suriname en bedrijven mogen geen contante valuta meer vragen aan consumenten voor bijvoorbeeld huur, aflossing enz. Er mag ook niet meer mee, al dan niet illegaal, handel mee worden gedreven. Giraal mag dat wel. Dus als je niet naar het buitenland ga heb je niks aan je contante valuta in Suriname. Punt. Doe je dat toch (en daar komt het) dan ben je nu strafbaar. Dan kan je contante valuta worden afgepakt, huiszoekingen verricht en spullen verbeurd worden verklaard. Want dan is het crimineel geld. Eigenlijk net als de “pluk ze wet” in Nederland. In de oude situatie was de staat machteloos. De PG heeft menige witwassers in Suriname in het verleden vrijgelaten. Dat is nu afgelopen.

  Ik heb het sterke vermoeden dat ze in het buitenland zeer en dan ook zeer content zijn met deze nieuwe wet. Vertrouwen is goed, controle is beter.


  Maak melding
 11. Want in principe kun je dan ook gewoon zeggen koers 1:3

  Lekker makkelijk dan toch zo manipuleren.

  Het komt de armen goed uit MAAR…. De rijken nog vele malen meer want hun miljoenen srds zijn nu plotseling weer veel meer waard…

  Denk a tori. Deze maatregel is alleen in het voordeel van de grootkapitalisten. Slechts een kleine verademing voor de armen.


  Maak melding
 12. Volgens mij hebben al 3 of 4 of 5 koersen?
  – didibri koers 8.50?
  – chodelul koers 7.75?
  – Cambio koers 10?
  – cbvs koers 7.25?
  – wojo koers 20?

  Het zal me niet verbazen als er nog meer koersen gaan komen. Zal wel de schuld van de VHP zijn. Soso ka sani ai gebeurd na kondre now.


  Maak melding
 13. Oom Bert spiet kong. We willen het graag weten.

  Bizar Bizar Bizar Bizar Bizar


  gemodereerd
 14. Een beter alternatief is overgaan tot dollarisatie, USD welteverstaan, van de economie.

  Maar geen enkele regering gaat dat willen doen omdat je dan niet meer kun manipuleren, sjoemelen en sleutelen aan de koers en overheidsfinanciën. De rol van de centrale bank komt dan grotendeels weg te vallen want je valt dan onder de US Federal Reserve.


  Maak melding
 15. Goed zo het werd tijd die koers moet om laag en niks anders want die arme bevolking die leid ook der onder dat kan zo niet door gaan met die hoge koers want die domboo’s zoals Agoetrigi die snapen geen bal van en alleen bul shit en onzin tepraten uit jou bek en ieder keer uit schelden op DD bouterse ik sta100procent achter deze wet ik woon in suriname ik maak het van dicht bij mee en je niet lul het moet een keer afgelopen zijn met die hoge koers het kan zo niet door gaan ik leid ook der onder alles is duur ik heb een gezin, die cambio’s moeten gewoon keid hard aan gepakt worden en niks anders want ze maken grote flinke misbruik van ze hebben zicht jaren lang verrijkt die cambio’s en dat geldt ook voor die winkels de handelaren ik ben blij met die wet dat moest allang gebeuren want die hoge koersen maakt de samenleving gewoon kapot en nog eens kapot dat kan zo niet door gaan want we leiden echt deronder en dat moeten jullie goed begrijpen die domboo’s die dat niet willen begrijpen.


  gemodereerd
 16. RobG

  24 maart 2020 at 09:27

  Deze wet moet in het landsbelang zeer streng gehandhaafd worden omdat er figuren zijn die zich van niets aantrekken. Het is daarom noodzakelijk dat de overheid een groot netwerk van loyale undercover ambtenaren inzet om overtreders een harde les te leren.

  Er moet een speciale handhavings-eenheid samengesteld worden die bestaat uit onverschrokken politieagenten en militairen. Bij overtreding;
  permanente sluiting van cambio’s en winkels die illegaal geld omwisselen, zeer zware geldboetes en een zware gevangenisstraf als man vanuit huis bankiert, oppakken van figuren die op straat geld omwisselen, enz. Dit zijn economische delicten die zwaar gestraft dienen te worden.

  ====================================================

  Met andere woorden back to the eighties. En daarmee valt je masker af RobG. Respressie, onderdrukking is de eeuwige mantra van de NDP. Walgelijk.


  gemodereerd
 17. @ HongKongFree
  wat denk je dat het achterliggende doel is van deze wet? Niet om prijzen te verlagen hoor, dat kan ik je garanderen. Het is om dollars bij de centrale bank te krijgen, geloof me, bank skeer en ze moeten schulden gaan betalen
  En misschien ook dat er straks gezegd zal worden, ik heb jullie toch gezegd dat ik die koers omlaag zou brengen. ik heb het al gestabiliseerd, stem op mij dan gaat het verder omlaag. 😂😂😂
  En de apen 🐒🐒🐒 klappen en juichen. 🤣🤣🤣🤣


  gemodereerd
 18. Het doordrukken van een valutawet uit de tachtiger jaren laat zien dat de regering en de coalitiepartijen blijkbaar niets geleerd hebben uit het verleden. Wetgeving helpt weinig indien je de oorzaken niet aanpakt. Die oorzaken van de schaarste liggen niet bij de banken, cambio’s of burgers, maar bij het feit dat wij als land niet voldoende hebben geïnvesteerd in productie- en exportbedrijven.

  Het grote probleem van de jaren na 1982 was niet alleen dat er nauwelijks deviezen waren, omdat er niet genoeg verdiend werd, maar ook omdat de overheid de weinige deviezen vooral consumptief ging besteden i.p.v. te investeren in productie. Er was een deviezencommissie die alles netjes reguleerde en iedereen moest de exportopbrengsten storten in staatskas. De stortingen vonden ook plaats, maar wanneer je niet genoeg productie en export hebt, dan werkt het gewoon niet. De bedrijven kregen een veel lagere waarde in lokaal geld voor hun verdiende deviezen, terwijl zij vaak zelf goederen en diensten moesten kopen tegen de zwarte markt koers. Vele andere bedrijven konden geen deviezen van de Centrale bank krijgen en waren aangewezen op de zwarte markt. Producenten gingen daardoor verlies lijden en de productie en export gingen juist omlaag, terwijl de werkloosheid toenam.

  Effect van de wet treft armen het meest
  Het resultaat van het beleid in de tachtiger jaren was dat er een enorme kapitaalvlucht plaatsvond, omdat bedrijven niet meer investeerden en anderen bang waren om vreemde valuta bij zich te houden. De officiële koers werd een lachertje, want wat heb je aan een mooie lage officiële koers wanneer je toch geen dollars kan krijgen? De zwarte markt ging bloeien. Het meest trieste was dat de arme mensen er niets mee waren geholpen, omdat goederen of schaars of peperduur werden (vanwege de zwarte markt koers). Een aantal politieke vrienden werd heel snel miljonair, omdat zij schaarse deviezen tegen de officiële koers konden krijgen en die op de zwarte markt tegen een veel hogere koers verkochten. Dit model is nu weer bij wet aangenomen en zal hetzelfde resultaat opleveren. De regering wil met deze wet de bevolking tot de verkiezingen even voor de gek houden nl. tonen dat de koers officieel stabiel blijft. Ook geeft de ‘a-no-mi’ regering nu de schuld aan cambio’s, banken en bedrijven die exporteren en niet aan het eigen beleid. De huishoudens zullen snel merken dat hun koopkracht achteruit gaat en met meer werklozen neemt de armoede toe.

  Het is al een keer gebeurd
  Wie het bovenstaande niet wil geloven, moet maar eens het boek van prof. Caram over de Centrale Bank en het monetair beleid 1957-2007 lezen. Hij concludeert na zijn analyse van de tachtiger jaren “… dat het welvaartspeil, alsook de monetaire en financiële stabiliteit in de Surinaamse economie dominant afhankelijk zijn van de mate waarin men erin slaagt per saldo exportrevenuen te genereren en buitenlands kapitaal aan te trekken” (blz.98). Het buitenlandse kapitaal is dan bedoeld voor investeringen in exportbedrijven.

  In januari 1988 presenteerde de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) een beleidsnota om de economie weer op het goede spoor te krijgen. In de analyse van de economie van toen geeft ze aan hoe slecht de economie er voor stond. De zwarte markt koers lag 6 keer hoger dan de officiële Centrale Bank koers. De goud- en deviezenreserve was in 1986 slechts 8% van wat het in 1981 was. De VSB stelt dat het overheidsbeleid “t.a.v. de overheidsfinanciën zowel aan de middelen als aan de uitgavenzijde uiterst onverantwoordelijk is geweest”. Het aantal arbeidsplaatsen was in de particuliere sector in die periode met 21% achteruit gegaan (met ca. 13.000), terwijl de ambtenarij was gegroeid met 15% (oftewel ca. 5.000) en de werkloosheid was toegenomen.

  Economische gevolgen coronavirus verdienen aandacht
  De huidige regering heeft veel geld geleend de afgelopen jaren, maar heeft nooit kunnen laten zien wat er precies mee is gebeurd en tot hoeveel extra export het heeft geleid. De regering die al 10 jaar aanzit heeft bijkans USD 3 miljard aan extra olie en goudopbrengsten ontvangen, welke zijn verbrast i.p.v. goed geïnvesteerd of gespaard voor moeilijke tijden.

  Het coronavirus zorgt thans voor extra economische hoofdpijn en je zou verwachten dat de regering en De Nationale Assemblee daar aandacht aan zouden besteden i.p.v. een achterhaalde valutawet aan te nemen. De Touroperators zitten vanwege het coronavirus al in hele grote problemen, de SLM gaat wellicht failliet, de bus- boot- en taxichauffeurs zijn in problemen, en vele bedrijven zitten met de handen in het haar. De regering en Assemblee moeten al deze bedrijven niet nog meer hoofdpijn bezorgen, maar met concrete ondersteunende maatregelen komen om hen te helpen.


  gemodereerd
 19. Mijn Kabel is volop aan landbouw aan het doen SRD bovengronds USD en Euro ondergronds sparen en bewaren nex no fout Ba Anansi en Ba konkoni e dringi den Palm e loekoe sai psa.


  Maak melding
 20. RobG 24 maart 2020 at 09:27
  Deze wet moet in het landsbelang zeer streng gehandhaafd worden omdat er figuren zijn die zich van niets aantrekken. Het is daarom noodzakelijk dat de overheid een groot netwerk van loyale undercover ambtenaren inzet om overtreders een harde les te leren.

  Er moet een speciale handhavings-eenheid samengesteld worden die bestaat uit onverschrokken politieagenten en militairen. Bij overtreding;
  permanente sluiting van cambio’s en winkels die illegaal geld omwisselen, zeer zware geldboetes en een zware gevangenisstraf als man vanuit huis bankiert, oppakken van figuren die op straat geld omwisselen, enz. Dit zijn economische delicten die zwaar gestraft dienen te worden.
  ——————————————————-
  RobG = KGB, STASI , NSB
  RobG = landverrader


  Maak melding
 21. 2RobG

  “Er moet een speciale handhavings-eenheid samengesteld worden die bestaat uit onverschrokken politieagenten en militairen.”

  Probeer ze te vinden in Suriname. U wil van Suriname een soort Venezuela maken. Helaas dat gaat niet werken vlak voor de verkiezingen.
  De mensen die dit zouden willen doen kunnen het niet en zij die het zouden kunnen hebben genoeg kennis dat zij voor 3 maanden werk de rest van hun leven /carreire niet op het spel zetten.

  Je ziet wat er gebeurd beste RobG de markt reageert op de wet en er komen snel dollars boven water die de staat geleverd heeft voor SRD 7.5 , ze worden nu voor pakweg SRD 10 in de economie gebracht.

  Met alle respect deze regering heeft nog nooit iets kunnen handhaven denk aan de goudordening. Als ze het kleine goud geordend hadden waren de problemen heel wat minder geweest maar heel wat NDP loyalisten heel wat armer.
  Deze wet is een wassen neus geworden.


  Maak melding
 22. indianen koers is 5,85 srd v 1 usd. O nee a ingi ben dring kasirie shit.

  NERGENS OP DE WERELD HEEFT EEN INDIAAN EEN LAND KUNNEN BESTUREN NOCH ONTWIKKELEN.
  ZEKER ALS DIE OOK NIET DE SCHOOLBANKEN HEEFT GEZIEN.

  EN HIER HET RESULTAAT. BOERIKI JESIE LANGA. INGI DONG NO KA. SOSO CHAOS.


  Maak melding
 23. Er bestaat zoiets als te vroeg juichen. De recente koersdaling , een schrikreactie, zal van korte duur zijn omdat de wet niets veranderd aan de onderliggende oorzaken van de waardedaling van de srd. De CbvS heeft geen of onvoldoende dollars om de koers van 8,50 te ondersteunen dus zal snel een straatkoers ontstaan zoals in de 80er jaren.

  Vele vriendjes van deze regering verheugen zich al op om overnight miljonair te worden met de gap tussen de straatkoers en de officiële koers. Dollars kopen tegen de officiële koers en verkopen tegen straatkoers. We zijn terug in de tijden van de militaire dictatuur en Wijdenbos.

  CBvS is tegenwoordig Chotelal Bank van Schurken. De moederbank, of beter gezegd Modderbank is gedegradeerd, vrijwel failliet en bemand door fraudeurs en een naïeve nieuwe Governor die het beste ontslag kan nemen voordat hij ook eindigt als Tricky. De vice Governor die om antidateren van stukken en andere malversaties was ontslagen is weer terug op de bank en zal Roemer in opdracht van Hoeffie het leven zuur maken als hij niet doet wat Hoeffie eist.

  We zullen over 3 weken zien hoe de straatkoers zich ontwikkelt want dan hebben vragers en aanbieders zich kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie.

  Lege schappen, gebrek aan alles ,levensmiddelen , bouwmaterialen , medicijnen, etc komt naderbij.
  Maak op 25 mei de keuze voor verandering van het landsbestuur anders wordt het zwaar pinaren.


  gemodereerd
 24. Het doet best wel pijn om te zien dat mensen simpelweg vanwege persoonsverheerlijking bereid zijn hun denkvermogen aan de kant te zetten. Hun intelligentie te laten beledigen. Dat er in een land voor alle sectoren goede wetgeving moet zijn is evident. Dus dat geldt ook voor de fiscale-, financieel economische-, bancaire- en monetaire sector. Ik heb gelezen dat ook tegenstanders van de onderhavige wet aangeven dat er goede elementen in de wet voorkomen. Waar het om gaat is dat in der haast in elkaar getimmerde wetten doorgaans hun doel voorbij schieten. Deze coalitie/regering zou daarmee ervaring moeten hebben (amnestiewet 2012; wet rij- en voertuigen belasting etc). Elementen uit deze regeerclub kunnen kennelijk nog steeds niet loskomen van de periode van en methodes uit de militaire-dictatuur. Overleg en consensus zijn woorden die niet in hun woordenboek voorkomen.
  Waarom wordt er anders zo een misleidende methode toegepast om een wet er door te krijgen? Zeggen dat je wijzigingsvoorstellen wilt aannemen en als een dief in de nacht een volledig nieuwe wet presenteren. En dat in een (Corona) tijd waarin de regering een ieder aan boord moet zien te krijgen en houden strijkt men een groot deel van de bevolking tegen de haren in. Onbegrijpelijk, maar een duidelijkere vorm van machtsdenken is bijna niet mogelijk.
  En laten wij wel wezen. Als het zo was dat je je munteenheid simpel door middel van wetgeving sterk zou kunnen maken in relatie tot vreemde valuta. Dan zouden er toch geen zwakke munteenheden zijn. Dan zou Venezuela, de beste vrienden van de Surinaamse regering, toch een sterke bolivar hebben en zou een brood daar 1 bolivar kosten i.p.v. een duizelingwekkend bedrag zoals nu.
  De sterkte van een munteenheid wordt bepaald door goed beleid en is vervolgens onderhevig aan de marktwerking van vraag en aanbod. Om dat te snappen hoeft men geen econoom te zijn


  gemodereerd
 25. Mensen die dingen te verbergen hebben willen deze wet niet.
  De normale burger kon met hoge koers wisselen maar de produkten in de winkels waren nog hoger.
  De surinamers die geen euro of $ hebben of krijgen waren de lul.
  Nu kan nederland ook zien waar de illegale praktijken plaatsvinden.
  Geen van de gasten die bloedgeld verdienen kunnen uitleggen waarom de wet niet goed is.
  Zo was het met Gills toen hij vrij kon reizen als minister dat jij neefje Andy zijn drugs vervoerde.
  Al die diaspora mensen gaan deze controle niet leuk vinden. Hun witwas zaken gaan niet door.
  Als je echte zakenman bent kan je nooit problemen krijgen
  Nu kunnen ze ook niet zomaar een bankrekening in nederland openen dus denken ze vanuit Su kon het. Nu moet je aangeven waar het geld vandaan komt. Als je met deviezen van de staat zaken doet dan dien je een deel terug te laten vloeien in staatskas.
  Verkoop van percelen due mensen hebben gehad voor landbouw zijn allemaal verkaveld en voor euro bedragen verkocht. Waar is al dat geld?? Vhp gasten hun zak en pl.
  Contole is geen daad van vijandschap


  Maak melding
 26. Ali ,Mongoolse hond ben jij met je ene hersencel. Noem mij één moslim die geen geit of zus heeft gepakt. Kijk wie het indianenland naar de tyfus helpen, jou soort en de apen maken er een 3e wereld land van. Je moeder is vast een nicht van jou vader vandaar dat je genetisch niet in orde bent mongool.


  Maak melding
 27. Wanneer zal deze wet officieel in werking treden ?
  Het lijkt op een impulsieve actie om thuisspaarders uit de tent te lokken om hun Euro’s en Dollars z.s.m. te versilveren tegen een gunstige koers voor SRD.

  Zodra de meeste mensen er in zijn getrapt verandert de situatie weer.
  Het kan zijn dat deze wet niet eens officieel in werking zal treden, in ieder geval niet voor een lange termijn.


  Maak melding
 28. Heeft regering ooit succes gehad oa drugsbestrijding??? Welke controle apparaat je ook zet gaat niet werken,euro,doller gaan gewoon ondergrond.voor Surinaamse Bicoin,,,,


  Maak melding
 29. Agoetigri,

  TRALALUL hanteert 2 koersen t.w.
  5.85 en 8.50…..afhankelijk van de hoeveelheid drank en drugs die aan dat vette lijf toegevoegd zijn.


  Maak melding
 30. 19,5 miljoen die in beslag genomen is komt van witwassen dus drugsgeld.
  Terecht dat het in beslag is genomen.
  Suriname is een drugsdoorvoerland en vol corruptie.
  Laten we dit niet vergeten.
  Dus stem op VHP.


  Maak melding
 31. Tralala,

  de meedogenloze Bouta-Gestapo, uitgedost met doodskopmaskers worden opnieuw ingezet.
  Remember de aanhouding van Hofwijks en Valies.

  Onaangekondigd vallen ze je huis binnen en halen de boel overhoop op jacht naar valuta.
  En mega-klootzakken als RogGay, Waldolul, Paki-RAT-igri en Wendy- waterkantteef blijven volharden in hun geïndoctrineerde, recht lullen wat krom is, theorie.

  Overnight hebben de paarse Bouta-maffia criminelen besloten om waardevaste valuta om te wisselen voor waardeloos Mickey Mousegeld.

  FAILED STATE is nu een FEIT 🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 32. Deze mensen zijn te vroeg om hun geld te wisselen.En beleggen is een kwestie van o.a geduld.
  De wet gaat in 30 dagen na publicatie in het staatsblad.In die tussen tijd moet er gekeken worden hoe Chotelal aan zijn Dollars komt.Zijn goederen verkoopt hij in SRD en nu gaat hij de staat in dollars financieren.Klopt niet.


  Maak melding
 33. Nooit een een paarse wet in het voordeel van het volk gewerkt. Tal van voorbeelden zijn te vinden. Mensen die in deze wet geloven hebben net als didibri schijt aan het volk. Gewoon belazeren van het volk. Niets meer. Koers richting omhoog al?


  Maak melding
 34. Waldo

  24 maart 2020 at 11:02

  Nu ziet het volk waarom de oppositie zo fel tegen was met de aanname van deze belangrijke wet. De oppositie wist van te voren al dat deze wet een grote kans van slagen had. Daarom werden deze zo zenuwachtig en hebben ze geprobeerd met behulp van vakbond, media en anderen de aanname te blokkeren. Dezelfde president die de oppositie zo zitten uit te schelden, zijn ze op hun knieën gaan verzoeken en smeken om deze wet niet goed te keuren. Dat de koers zo snel omlaag zou gaan had niemand verwacht. Alle valuta die door heel veel mensen achtergehouden werd, komt nu via de cambio’s in handen van de CBvS. Deze kunnen nu gebruikt worden voor belangrijkere zaken. Dit is de zoveelste tegenslag voor de oppositie, vooral voor de oranje partij om de positieve ontwikkelingen in Suriname te dwarsbomen en het volk angst aan te jagen alweer mislukt is. Het volk van Suriname moet ook een keertje goed gaan nadenken en tot de conclusie komen dat de 19.5 miljoen euro met medewerking van deze oppositie partijen nog steeds niet vrijgegeven is.

  Het volk van Suriname begint langzamerhand genoeg te krijgen van de misleidingen van de oppositie.

  =============================

  Ok de koers is omlaag gegaan. Waarom is de koers niet 1 op 1 ? Het gaat toch zo makkelijk.

  Suriname heeft de wiel uitgevonden toch. Venrzuela en Congo gaan volgen.

  Graag jouw antw Waldo


  Maak melding
 35. Er bestaat zoiets als te vroeg juichen. De koersdaling van de afgelopen 2 dagen is niets minder dan een schrikreactie die na enige tijd weg zal ebben nadat vraag en aanbod van valuta andere wegen hebben gevonden om elkaar te vinden.

  Jammer genoeg wordt niets gedaan aan de onderliggende oorzaken van de waardedaling van de srd.
  Daarom is het de verwachting dat een straatkoers zal ontstaan en dat die koers veel hoger zal zijn dan officiële koers en steeds verder zal stijgen als deze regering doorgaat met de hoge begrotingstekorten monetair te financieren.


  Maak melding
 36. In de straf bepaling moest bijgevoegd worden;Na vier jaren gevangenisstraf gaat de overtreder in een heropvoedings kamp voor vier jaren.Zware lichamelijke arbeid zal ook deel uitmaken van hun dagelijkse bezigheden in het kamp.Ook voedsel rantsoenering zal geen uitzondering zijn.


  Maak melding
 37. De Wet of regeling is genomen door schurken men schrijf .

  NDP Regering schrijft

  We hopen dat daar door de eigen productie op gang komt .

  Welke productie bedoelen deze schurken van NDP .

  We hopen dat daar door de eigen productie op gang komt .

  De Cassave fabriek kunnen deze gasten van NDP niet opstarten dan praat men over productie .

  De loon dat NDP betaald is lager zelf dan slavernij tijd .


  Maak melding
 38. Jullie hoogopgeleide van NDP hebben jullie zeker KA in jullie hoofd .

  En zeggen door deze regeling gaat productie om hoog gaat of op gang gaat komen .

  Laat Doehkie en Waido iets bedenken wat ze gaan produceren in Nickerie .

  Vraag Bouterse en Abraham wat ze gaan produceren de laatste 2 maanden .


  Maak melding
 39. NDP Hoogopgeleiden kunnen jullie aangeven hoe NDP huizen gaat bouwen voor de doelgroepen met een loon van 350 tot 1000 SRD .

  Misschien heeft Bouterse of Jenny Simons een idee hoe je huizen kan bouwen voor mensen met een loon van 1000 tot 1500 SRD.

  De schrijvers van NDP kunnen ook mee helpen denken en uitvoeren .


  Maak melding
 40. @Jojo,
  Voor de handhaving kan men gewoon een aantal militairen en politieagenten van andere diensten aantrekken. U bent mijn inziens wel behoorlijk voorbarig wanhopig om deze wet een wassen neus te noemen. Zodra de instructies zijn overgebracht naar de handhavende instanties zal de handhaving van de grond komen. Maar waar bent u bang voor? De grootste tegenstanders van de wet zijn figuren die diep in het zwartgeld / wit was circuit zitten. Bankiers, sommige cambiohouders, advocaten, aannemers, fabrikanten, enz. Een grote beerput in het kamp van de oppositie gaat open. Van alle kanten worden er in het kamp van de oppositie pogingen ondernomen om deze wet tegen te houden of te laten mislukken. Jullie wezen altijd met een beschuldigende vinger naar de regering als het ging om grote drugstransporten en dergelijke terwijl het deze regering is die komt met dit meesterwerk tegen o.a. wit-was praktijken.
  Het is heel erg wat voor maffia figuren die in het kamp van de oppositie rondlopen. De samenleving is gewaarschuwd. Ik zag een filmpje waarop Brunswijk winkeliers in Moengo of Albina uitfoetert. Hij speelt de baas over het gebied. Volgens mij moeten de Chinezen hem ook geld betalen voor het feit dat ze een winkel in Moengo of Albina hebben. Dit is verschrikkelijk.


  Maak melding
 41. Laat ik één ding zeggen al die jaren hebben al deze cambio’s zicht verrijkt en ze hebben een vhp achter grond die maffia bende cultuur achter grond ze weten bliksem goed wat ze doen ze willen die hele samen leving helemaal kapot maken met hun shit hoge koersen ze hebben allemaal een eigenbelang die hele bende cambio’s moet op slot en grendel die domboo’s praten alleen maar rotzooi uit een bek jullie hebben geen besef wat voor grote impact het heeft in onze land en ik ben blij dat er een verrandering in komt en al die nonsens en onzin wat jullie kraaien uit jullie nek die maffia cambio’s zijn de grootste boos doeners dank zij de vhp en dat weet ik en dat willen jullie niet in zien blijft maar dom domboo’s ik ben blij met deze wet dat is daadkracht dat is durf dat is doen voor lands belang voor iedereen die onder lijden voor de surinaamse bevolking


  gemodereerd
 42. @ Pakaritigri je lijdt aan een gespleten persoonlijkheid. Je denkt intelligent te zijn maar geloof mij je bent te dom om te schijten. Blijf lekker uitlandig want landverraders die alleen een grote smoel hebben en geen moer voor het land doen, die moeten maar pas op de plaats maken en voor hun bejaarde moeder maar gaan zorgen. Je spreekt mij met ba ba sai aan. Zo een type ben ik niet en het doet jouw soort pijn als ik de zwarte racistisch aap Afonsoewa citeer. Want een zwarte aap heeft het recht om racistisch en te discrimineren toch ? Rottend stuk bedorven vleesklomp !


  Maak melding
 43. De mensen in Su ontvangen jaarlijks gezamenlijk ruim 200 miljoen euro van vrienden en familie in Nederland. Ik hoop dat daar een stop op komt, zodat de overheid van Su het nakijken heeft. De mensen van Su zullen dan armoede lijden, maar ze hebben deze president zelf gekozen.


  Maak melding
 44. Stel ik heb abdoel 1000 euro geleend dus nu krijg ik srd van hem terug wat een stelletje oplichters geen woorden voor deze mafkezen.Als ik je 1liter zonnebloemolie leen wil ik absoluut geen sojaolie voor terug simpele voorbeeld voor de mensen die het nog niet willen begrijpen. Niet alles is jammer genoeg ok met deze wet kan BETER.


  Maak melding
 45. Hopelijk kan ik nu eindelijk goedkoop aflossen in SRD, want die autohandelaar zei steeds: meneer de koers is vandaag SRD…, en als u wilt kunt u het gaan zoeken en kopen. Na dat te hebben gedaan, kwam ik steeds met hangende pootjes terug, omdat ik het niet kon vinden. Nu is het 7.52 en mag ik weer wat SRD overhouden…..ik ben ervoor hoor…wie rijk is, is ertegen. Wie een auto, perceel of woning moet aflossen gaat lachen. En ook de mensen die een woning huren in vreemde valuta. Voor nu gaan de rijken het wel voelen, de banken, de aannemers, de handelaren, etc. zij gaan nu proberen het land lam te leggen….just wait and see!


  gemodereerd
 46. Hoeveel koersen hebben we inmiddels al?wat is de hoogste? Mensen wissel je dure valuta niet law law zomaar. Ik zou ff wachten. Er in een hyperinflatie in aantocht.


  Maak melding
 47. Wanneer o wanneer worden deze corruptie politieke figuren en hun intieme aanhang allemaal opgepakt en veroordeeld??? Hoop voor een hele lange tijd in uitzondering zodat ze kunnen zien dat het land met capabele en transparant handelen goede zaken kan doen met de rest van de wereld gemeenschap. Door bv investeerders binnen te handelen i.p.v. constant te lenen en dubieuze concessies te verlenen die de gemeenschap niet ten goede komen, doordat een select view het in hun eigen zakken steekt ! Het creëren van werkgelegenheid staat niet op de agenda van de NDP, door bv een eigen product op de markt te brengen, marktonderzoek te doen en voor je volk gaan?? Allemaal wolven in schaapskleren mensen..

  Surinamers breek je los van deze NDP Yuk !!!!
  Bevrijd jezelf en claim je land terug!!! He is tijd om deze mensen met alle Surinamers afzetmet hulp van onze mensen in de diaspora!!!

  LETS DO IT !!! DIG IT !!
  Surinamers wordt wakker en aanbid geen valse profeten!!!

  Weg met deze enge droom!!
  Desi president geeft niet om jullie (zijn) volk!!

  Het had zo mooi kunnen worden in Groenland Suriname…

  IK HAAT DEZE PARTIJ !!!! En de gezichten de ie erbij horen!!! Bah bah bah!!! Schaam je zoals ik mij schaam voor jullie!!! Stelletje Dombo’s jullie……

  Weg met deze man die zichzelf de president noemt en zijn gevolg!!!! Oppositie wat zijn jullie van plan ? Wat ik mij altijd heb afgevraagd waar deze regering hun adviesen vandaan komen/ geeft?? Wie zij deze mensen?? Slecht! en nog eens slecht ! Wie zijn ze?? De raadgevers achter de schermen van deze regering Bouterse/adhin?????????????????????


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES