Vergunningen van koppige buschauffeurs ingetrokken tijdens controle

12
vergunning-buschauffeur-suriname-bij-controle-ingetrokken
Archieffoto van buschauffeur die een bekeuring krijgt.

Ondanks het openbaar vervoer in Suriname door de autoriteiten ingaande zaterdag 21 maart voor een week is stilgelegd, blijkt dat enkele buschauffeurs van de Paramaribo-Lelydorp route normaal rijden. Waterkant.Net verneemt dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) gisteren controle heeft uitgevoerd en vijf vergunningen heeft ingetrokken.

Chauffeurs van de PL-route vragen passagiers deze dagen SRD 10 of 15 voor een rit die gewoonlijk SRD 2,50 kost. Naast de PL-route zijn er gisteren ook controles uitgevoerd op andere routes. De vergunningen die zijn ingetrokken zijn van buschauffeurs die de route PL, PO en PHT onderhouden.

Het openbaar vervoer is stilgelegd als maatregel om verdere verspreiding van het COVID-19 coronavirus tegen te gaan. Ook boottransport ligt stil meldde OWT&C-minister Vijay Chotkan afgelopen vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. Het besluit kwam een dag nadat de particuliere bushouders besloten om in actie te gaan. De Surinaamse regering heeft de maatregel genomen in samenspraak met de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO), het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) NV en de Vereniging Boothouders van het District Commewijne (VBDC).

Minister Chotkan benadrukte dat de regering het beslut niet zomaar genomen heeft maar in overleg met de vervoersorganisaties. Hij wees erop dat de protocollen die gehanteerd moeten worden om passagiers te transporten, aangeven dat personen een afstand van 2 meter dienen te houden als hygi├źnemaatregel. Dit zou betekenen dat dat het aantal passagiers per bus teruggebracht zou moeten worden naar tien.

In de boten en bussen is het vooralsnog moeilijk om deze regel in acht te nemen. Verder dienen de bussen na elke rit gedesinfecteerd te worden, wat ook heel wat kosten voor de bushouder met zich meebrengt, gaf Chotkan aan.


12 REACTIES

 1. Er heerst momenteel een grote onzekerheid. Men weet niet wat morgen brengt, laat staan de toekomst. Suriname raakt steeds meer in verval. Deur van speculeren gaat nu wijd open. Indien door speculaties de koers verder stijgt zal wel de VHP de schuld krijgen. Maar hierdoor wordt Chan steeds groter.

  Yes we C(h)an!!


  Maak melding

 2. LAAT LANTI DIE MA PANG PANG 9 MAANDEN SUBSIDIE OVERMAKEN. ABRAHAMS ALS KLEINZOON VAN DE BAKRABASIE HEEFT ALTIJD EEN GROTE STINKENDE VIEZE BEK.
  PAI DEN MAN GEWOON OENG KOULO MA PANG .
  BEN NIET BANG VOOR GEEN ENKELE PAARSE MOERSKONT RAT. ZIJN ECHT RATTEN DIE JE HUIS VERNIETIGEN. SAKA SAKA.


  Maak melding

 3. het indianen verhalen boek wordt steeds dikker.
  nergens op de wereld heeft een indiaan een land kunnen besturen noch ontwikkelen.
  zeker als deze geen schoolbanken heeft gezien. da a dong moro kaw bakasee.

  En hier het resultaat weer. Betaal die mensen hun 9 maanden subsidie achterstand. Men heeft honger nu…jooooooooooooo Indiaaaaaaaaaaan ma pang pang.
  Geen discriminatie!


  Maak melding

 4. Su moet geregeerd worden door iemand met een gezonde verstand, en geen jonkie cq alcoholist en bandiet. Maar aan de andere kant heeft het volk zelf voor deze regering gekozen dus, gewoon mond dicht houden en alles accepteren !!!!

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 5. Zonder een coronavirus lijden de mensen in Suriname behoorlijk genoeg.Die buschauffeurs die kunnen maar hun achterstallige subsidie niet uitgekeerd zien.Bouta heeft het van ze gestolen.En dan nog moeten ze voor schoonmaak van hun bussen zorgen en voor al de spullen moeten ze extra betalen en uit eigen zak.Dan heb je klanten die een valuta rekening hebben maar geen valuta in handen te zien krijgen.Wie of wat heeft al de controle over valuta rekeningen…ja goedgeraden…schoonpa bouta en schoonzoon boefdraad.
  De prijzen gaan met de dag omhoog en salarissen blijven hetzelfde.
  Dan nog schreeuwen ze om 5 jaren meer.Hebben ze dan nog niet genoeg van bouta?!
  Hebben ze dan zoveel vertrouwen in een moordenaar?!
  Je zou zweren dat surinamers het beter weten…nee hoor.niet waar.Ze vragen zelf om rampen en bouta levert die rampen op tijd.


  Maak melding

 6. Surinaamse bevolking is dom. Ga staken, ga rellen en doe iets om Bouta van zijn troon af te stoten.
  Er is olie, goud en boxiet en nog verhongeren wij in dit rijke land.
  Denk niet als een slaaf, regeer als een baas kaolo djoekas.
  gemodereerd

 7. Ali ik ben voorstander van het afschaffen van subsidies voor alle bussen ,en kom niet met dat sprookje over kosten Suriname is het enige land waar bussen elke dag kosten hebben Als het verlieslatend is ga een vak leren.No wang sma no e hoor joe fu stop rij seer a bus en ga echt werken luie bliksem


  Maak melding

 8. Is er een sociale vangnet voor deze mensen. Want ze kunnen geen geld verdienen ze zitten niet in de maandloon. Wie geeft ze geld dan? moeten ze soms gaan stelen.


  Maak melding

 9. Soort kaolo subsidie. Naf subsidie je libie noh? If a ne luk ser a bus da je go wroko. No wakti lanti subsidie. KA SANI…..! No kos a regering gi ju lesi mentaliteit. Jullie houden gewoon niet van ordening. De overheid moet die hele subsidie afschaffen. Dan zullen we zien wie wel of niet instaat is de bus te onderhouden. Zet jou eigen tarief dan zullen we zien als de passagiers voor de PLO of NVB zullen gaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.