Nieuwe besmetting met coronavirus in Suriname: de 7e persoon

24

In Suriname zijn nu 7 personen besmet met het coronavirus (COVID-19). Dat is zojuist meegedeeld op de persconferentie. De echtgenoot van de vrouw, die als eerst besmet is geraakt met het virus, is positief getest.

Van de overige 6 personen zullen 2 personen worden overgebracht naar de klinische afdeling voor COVID-19 patiënten die herstellende zijn. Als na observatie en onderzoek blijkt dat zij geen enige COVID-19 symptomen meer hebben, worden zij gezond verklaard en mogen huiswaarts.

De gezondheid van de overige 4 personen verkeert in stabiele stoestand. Op dit moment zitten 301 personen thuis in quarantaine.

UPDATECOVID-19: Teller aantal besmette personen in Suriname stijgt naar 8.

24 REACTIES

 1. Het aantal nog groter zijn op dit moment.
  Zie maar dat al deze 7 personen in voor dat ze in het Ziekenhuis waren al in contact hebben gestaan met derden. Stel minimaal met 1, dan zijn dat al nof 7 besmette personen. Deze lopen dus waarschijnlijk rond dat ze griep hebben of verkouden zijn en hoesten. Dus niet bewust dat ze Corona hebben. Zie dan hoeveel mensen deze 14 personen al hebben besmet.

  Het aantal Corona besmette mensen in Suriname is veel hoger dan men nu aangeeft.


  Maak melding

 2. Mensen let op. 7 is het aantal dat zogenaamd geregistreerd is. Zoals gewoonlijk is het aantal vele malen hoger, maar de regering brengt het niet de juiste informatie naar buiten. Suriname stevent af op een ramp, daarbij is te zeggen dat Suriname een hoogrisicoland wat betreft medische voorzieningen. Met andere woorden waardeloze gezondheidszorg. Didibri dat gelijk…..who dede now.


  Maak melding

 3. @ Passant, daarom moeten de mensen zoveel als mogelijk binnen blijven. Dit vraagt organisatie en afspraken. Verschillende overheden, vooral van EU en sommige Aziatische landen luid en duidelijk. In die landen probeert men grip op de besmetting te krijgen, door concrete richtlijnen uit te vaardigen. Bij overtreding krijg je een boete. De overheid werkt samen met bedrijfsleven, banken, particulieren, scholen, het zorgsysteem nou samen en komt dagelijks met een goed geformuleerfe stand van zaken. In een land als Suriname, dat gebukt gaat onder de economische malaise vecht men eerder om het hoofd boven water te houden, dan zich te conformeren aan de afspraken van het ministerie inzake. Een zeer negatief gevolg van de gebrekkige informatie voorziening opvang en behandeling van patiënten, aandacht voor goede behandeling en follow-up etc, maakt dat mensen eerder bang zijn om zich te laten testen, dan bij vermoeden ervan. Je hebt idd gelijk als je stelt dat die 7 personen nu hun directe woonwoonomgeving, hun netwerk van vrienden en familie, collega’s en anderen waarmee ze in aanraking zijn geweest hoogstwaarschijnlijk besmet hebben. In deze gedachten gang zal de gevolgen hiervan niet te overzien zijn. Het probleem is dus niet alleen bij de onmogelijkheden van de overheid, maar ook bij de bevolking die haar informatie via “moffokoranti” haalt. In sommige wijken is er op geen enkele manier te controleren wie komt wie gaat. Dit geldt ook voor heel Paramaribo en de districten. Als je een optelsom maakt dan lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat er 7 besmette mensen zijn. De overige is onbekend en is onbewust bezig om zijn of haar omgeving te infecteren. Het land kampt met ernorme problemen, mensen zijn radeloos en apathisch, vechten om hin bestaan en worden zo omgezien slachtoffer van het Coronavirus. Je hoort niets over de meest kwetsbare groepen,etc. Wat je wel hoort is, waar de tekorten zijn, wat gebrekkig is, wat niet functioneert, wat nog komen gaat met de ellende van het valuta vraagstuk bovenop. In de onoverzichtelijke chaos zullen je alleen maar verliezers kennen; het arme deel van het volk voorop.


  Maak melding

 4. Hey AGUtigri!
  Je kan ook alle actoren bedanken die mede verantwoordelijk zijn dat dit virus zich niet verder verspreidt of in ieder geval beperken opdat alles nog binnen proporties blijft. Waarom geen woord van dank aan verpleegkundigen, brandweer ,politieagenten, verzorgende, de douane, kortom alle mensen in vitale sectoren? Ook de gewone burger die zich aan de regels houdt en andere mensen advies geeft. Wat heb je allemaal te vertellen over de gezondheidszorg in Suriname? Van horen zeggen. Tot nu toe lukt het. Zit jij te hopen dat het erger moet worden zodat Chan tevoorschijn moet komen. Is Chan God? No teki sma leed e meki spotu.


  Maak melding

 5. Mpptigri 24 maart 2020 at 22:23

  Ga gauw nog naar dat mooie filmpje van je baasje kijken. Who dede no ka zegt hij tweemaal. Trouwens enige eerlijke verhaal van hem in zijn bestaan.

  En het hoeft niet erger te worden. Het is al erg genoeg. Het volk kan niet meer verdragen. En inderdaad is Chan de enige redder. Iedereen ziet dat behalve jij. Dat is jouw probleem. If you can’t fight him…join him. Je krijgt een welvaart en welzijn ervoor terug.


  Maak melding

 6. Hey you Agu. Richt eerst een woord van dank aan mensen die verantwoordelijk zijn voor het in toom houden van dit virus. Chan is het niet ,jij sowieso niet. Integendeel. Eerst een woord van dank. En via die omweg mag je weer praten.


  Maak melding

 7. 7 is onmogelijk: is een grove leugen elke besmette persoon besmet minimaal 2 tot 3 anderen en die besmetten op hun beurt weer 2 tot 3 personen . Kijk maar naar Guyana daar hebben ze het begrepen. Jammer dat er nu al minstens 38 besesmette personen in Suriname rondlopen 1 meer of minder want kunnen nu ook al 2 zijn overleden.
  De man van die vrouw die patient nul is blijkt dus nu ook besmet maar hij was niet ziek in het begin dus is hij niet opgevallen. Intussen is hij wel ziek dus in die tussentijd heeft hij ook heel wat mensen besmet
  En zo ging gaat zal het ook gaan met de vlucht uit Miami Want ik weet van 3 dat ze corona hadden toen ze terug gingen naar Su .en dat het niet goed ging in quarantaine,
  Blijft de overheid liegen en beginnen ze pas het echte aantal te geven als ze er 50 hebben?


  Maak melding

 8. Mpptigri….wat lul je nou. Moet ik nu iedereen gaan bedanken die een taak doet? Suriname is helemaal naar de klote. Nog bedankt daarvoor. Totaal geen plan van aanpak is er. De helft van de ministers zitten in een hoffelijke quarantaine en ziet hoe het volk pinaart.

  Iedereen zegt het. Chan is de juiste persoon voor Suriname. Wen alvast aan zijn naam. Je zult het vaker horen.


  Maak melding

 9. Maak je geen zorgen.
  Cuba gaat medicatie sturen om het virus te bestrijden.
  Komt in april aan.
  Als Bokito de medicijnen in Venezuela had besteld waren ze misschien sneller aangekomen.
  Deze dwazen blijven het volk voor de gek houden.


  Maak melding

 10. Als beide personen, man en vrouw, normaal aan het werk zijn geweest, dan zijn er nog meer mensen besmet. Hopelijk niet. Aub tjekken.
  gemodereerd

 11. Wie vertrouwd deze regering nog.
  Alle indicatoren zijn aanwezig, als ze niet stelen zijn het al geen rekenwonders.
  Prei nanga sma libi, in de ruimste zin van het woord, daar zijn ze goed in.


  Maak melding

 12. Ding sabi so. De man heeft zn eigen bedrijf en was vanaf ht begin ook thuis. De mensen die met de vrouw in aanraking zijn gekomen waren 6 en 2 waren besmet. Waren ook al in thuisquarantaine.
  Wie ellende wilt wensen mag. God zal ins bijstaan.
  Chan kan mijn mars. Met zijn coke maatjes. Wat wilt hij komen doen??
  Nu ziet men wie de voordelen heeft aan gesjoemel


  Maak melding

 13. @wendy
  Jullie betichtigen chan en de VHP van drugsgerelateerde activiteiten maar tot nu toe kan je niet eens met 1 bewijs komen. Indien hij drugsgerelsteerd zou zijn, zou hij nooit voorzitter zijn geweest van cicad als maar weet wat cicad inhoud. Dat kan je niet zeggen van die moordenaar en de andere consorten. Namen zat om te noemen van de ndp die zich schuldig hebben gemaakt aan drugsgerelateerde zaken. Zij zijn zelfs gevonnist. Denk maar aan de moordenaar zelf, boerenveen, jannash, aalstein, dino, wijlen christopher zo kan je door gaan. Ook enkelen die voor andere strafbare feiten zijn gevonnist. Denk aan neede, alibux, doekhie enz.


  Maak melding

 14. Mensen kunnen Jullie aub ophouden naar elkaar te schelden. Is beter om samen te kijken hoe we dit Corona probleem kunnen oplossen. We zijn surinamers allemaal. Laten we ideeen delen.


  Maak melding

 15. @Melle: Er zouden meer van jou soort hier op wtk moeten zijn!

  Het coronavirus slaat wereldwijd toe, ook in landen die technologische hoogstandjes vertonen. Het is van groot belang dat er goede voorlichting is en dat de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Leven in een land met grote tekortkomingen o.g.v. gezondheidszorg, onderwijs,huisvesting en transparantie maken het bestrijden van het Coronavirus een onmogelijke opgave. Als een regering moeite heeft om z’n eigen broek op te houden, kun je niet verwachten dat ze alle maatregelen in staat zijn te nemen in de bestrijding van een dergelijk virus die wereldwijd al meer dan 10.000 doden heeft gekost.
  Ik vrees dat behalve de 7 geregistreerde er nog veel meer mensen met het virus rondlopen en dat er elke dag nieuwe besmettingen zijn. De gezondheidszorg in Su verkeerd in desastreuze toestand. Medici hebben een poosje geleden reeds aan de bel getrokken, echter dit werd door de min.Elias gebagatelliseerd.
  Er is een groot tekort aan medicijnen, om maar niet te spreken over mondkapjes, bedden, beademings apparatuur en quarantaineplekken.
  Dat maakt de situatie zeer zorgwekkend. Ik vrees dat vooral ouderen in Su en de minder bedeelden de dupe zullen worden. Als het coronavirus instaat is toe slaan in een ontwikkeld land, dan staat Su er niet best voor. Ik hou van mijn land, maar we moeten wel realistisch zijn!


  Maak melding

 16. Not suinamese but I have something to say, this is a problem that is afecting bigger countries than suriname, we need to stay home for our people and if you have any symptoms please go to the hospital, there are childen at the street everyday, old people and as far as I see no one is taking care of themself, coronavirus is a fact, it is here and it is deadly, no matter what kind of governor you stand for, no political ideas will safe you from being sick… please let’s try to help each other as humans… that will be our best bet… stay home, safe a life.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.