maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDrukte bij bakkerijen in Suriname na aankondiging sluiting bedrijven

Drukte bij bakkerijen in Suriname na aankondiging sluiting bedrijven

-

Does Travel - naar Suriname

Bij diverse bakkerijen in Suriname was het dinsdag aan het einde van de middag extra druk, met mensen die nog snel brood wilden inslaan. Die drukte ontstond nadat bekend werd dat veel bedrijven hun deuren woensdag gesloten houden als protest.

Het gerucht ging dat ook de Fernandes bakkerij dicht zou zijn en dat de productie van brood zou worden gestopt. Het bedrijf heeft echter bekend gemaakt dat de bakkerij gewoon open blijft, omdat men burgers niet wil duperen. Alleen de Warme Bakker winkel aan de Kernkampweg is woensdag gesloten.

De sluiting van de winkels komt nadat het bestuur van de VSB en de ASFA maandag in een persoonlijk onderhoud de president van de Republiek Suriname verzocht hebben om het afkondigingen van de omstreden ‘Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren’ vooralsnog aan te houden. Terwijl het onderhoud met de president gaande was bleek dat deze wet al was getekend en direct de volgende dag was gepubliceerd in de Surinaamse Staatscourant.

“Deze houding en werkwijze bewijzen dat de Regering op geen enkele wijze respect toont voor het bedrijfsleven, de belangrijkste motor van de Surinaamse economie. Inmiddels hebben de Algemene banken, gelet op de regering geëtaleerde afwijzende houding, besloten om het werk neer te leggen” zeggen de ASFA en VSB.

Het Bedrijfsleven is van mening dat met deze werkneerlegging een sterk signaal aan de regering wordt gegeven, dat wat nu is gebeurd onacceptabel is en dus niet langer kan en zal worden getolereerd.

Rij na 18.00u bij bakkerij aan de Gemenelandsweg

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. En nu weer in de rij voor brood,

  Na…..
  geld wisselen,
  tanken,
  basisgoederen,
  medicijnen…..nu dus voor brood in de rij.

  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!!


  Maak melding
 2. Voor hoelang ga je brood inslaan. Doe niet achterlijk. Stem nog een x NDP. Dan ga je merken. Die boeven gaan jullie compleet leegroven.


  gemodereerd
 3. NDP junkies ???? Het gaat goed hè ??? Fantastisch beleid van de paarse vloek.
  Een zichzelf respecterende overheid zou dit nooit zover laten komen. Maar deze paarse schurken leven in weelde terwijl het volk continu achter het net vist.
  Paars is er heel goed in om hun falend beleid in de schoenen van de zogenaamde en gecreëerde vijanden te schuiven. Hun stop woord “destabilisatie “


  Maak melding
 4. En jawel hoor prijsopdrijving is al begonnen. Een bekende autohandelaar geeft nu de prijzen van de auto’s in srd ECHTER, er word een koers van minstens 1 op 10 gehanteerd. Dus de handelaren prijzen wel in Srd maar je gaat je bont en blauw betalen.


  Maak melding
 5. Dit soort taferelen zag je in de jaren 80.
  Lange rijen, voedsel op rantsoen, bier in plastictasje met een rietje etc.. Bouterse heeft het land helemaal naar de malle moer geholpen.


  Maak melding
 6. Op de foto is duidelijk te zien dat er geen 1,5 meter afstand wordt gehouden. Altijd maar weer in de rij.
  Wat een gedoe. Wanneer krijgen wij een Dubai in SU? Waar is Mislikkeba met zijn praatjes.


  Maak melding
 7. Wat ik nooit heb begrepen is dat Surinaamse vrouwen kampioen zijn met vlinder en prapie en roosjes stapelen en daarna bakken je vergeet bij viadooe dat jegewoon brooddeeg gevuld en gezoet zit op te smullen. Waarom steeds brood kopen en in rijen staan om te kopen terwijl je thuis je eigen handeltje kan opzetten in die tijd dat je in de rij staat. Het rijzen gaat met jullie weer sneller dan hier
  Hier in Nederland kom je moeilijk aan meel/bloem maar via de bakkersgroothandel voor thuisbakkers heb ik meel voor me mensen gekocht (zakken van 10kg) pak kleinbroodcreampoeder en een kalf pond droge gist Die gaan nu echt niet naar de super of bakker hoor! Voor mezelf heb ik 25kg gekocht want een sister uit Turkye gaat yufka voor me maken die kan je heel langg bewaren en als je ze wil gebruiken ff besprenkelen met water.
  Ja met hamsteren de afgelopen week zingen we het nu nog ff uit maar hier zitten we nog tm 1 juni in coronacrisis iem koni now dan kan je nog paas en pinksterbrood zelf maken.
  Nog nooit heb ik deze situatie (die al wordt vergeleken met de oorlog) meegemaakt. Teh mi e doe bokopoe mi nooitie e bai wansai foe wang bika kande mi kan jepi wang trawang mi vriezer(3) spang spang) kondremang dja ini ptata ga op de site van Interfood uit Urk bestel joe fisi kwie srefi deng e seri donnie
  Ding no diri sla in foe no kisi angri bere. investeer ini joe njang deng moeng disi .
  Te a corona waai vakantiegeld nanga belastingteruggave e wakti joe foe go jola.


  Maak melding
 8. Triest om te zien hoe men moet hosselen om aan hun brood te komen. Ze staan zo weergaloos in de rij, niet wetende dat er minimaal van afstand van 1,5 – 2 m geboden is lm jezelf en anderen niet in gevaar te brengen. Sterkte en wijsheid gewenst.


  Maak melding
 9. Soso ka ai gebeurd in a kondre. Onbehoorlijk bestuur zou je kunnen zeggen. Er moet een wet komen dat deze didibri’d voor altijd opgesloten blijven.

  Straks moeten de paarse ratten nog Chan gaan bedanken voor optijd redden van Suriname. Zie je het al?
  Yes we C(h)an!


  Maak melding
 10. Damsco je ben toch in Suriname help NDP broden bakken Ocer Kernkamp weg .

  Laat WC Hooghart je helpen Adboel en Bouka en Jenny Simons gaan de banken en winkels open houden .

  Morgen maakt Ramon Abraham alle banken open door een nood wet van NDP .

  De Groeten

  aan

  tralla tralla tralla D D Bouterse de beste president van NDP Schurken


  Maak melding
 11. Mensen die nooit die vieze broden van die vieze Chinezen kochten,staan nu in de rij. Straks gaan we ook nog afval van de straat opeten. Daarom moet je je medemens nooit schelden. Blijf bidden voor ze. Succes.


  Maak melding
 12. De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God’ (Mt. 4:4 naar Deut. 8:3)


  gemodereerd
 13. De tijd bom van NDP is ontploft van af morgen

  Groeten

  aan

  Bouterse slaap lekker morgen zand er over winkels en banken zijn wel open .

  Jenny Simons slaap ook lekker morgen een nieuwe wet uit de wetten fabriek van NDP .


  Maak melding
 14. De nieuwe niet-gecertificeerde tralala-Chotelal-usd-bank is
  de spil voor onze economische vooruitgang !
  Opa Desi heeft dat bij paarse wet bepaald !

  Tralala w’e ga Dubai !!!!!

  Ps : helaas hebben wij een bakba-winkri-regering, een
  bakba-winkri begroting, bakba-winkri centrale bank met idem
  governor, bakba-winkri president, bakba-winkri paarse dna-leden
  en bakba-winkri-srd-bankbiljetten !

  Wij, regering en president, hoeven niet te bezuinigen, op de
  mega-staatsuitgaven, onze professor-president heeft onze
  srd-koers vastgespijkerd op een zeer hoog niveau !
  Dat is het !!!!!!!!!!


  gemodereerd
 15. Handelaren en Srananmans met hersens, lachen zich wild om de
  nieuwe paarse fommel-valuta-dwangwet, zij zeggen heel
  dubbelzinnig :

  ik ga die Desi-verplichte SRD-prijs voor je zetten !!!!!!!!!!


  gemodereerd
 16. De bevolking steunt de regering tegen de aasgieren die de mensen het geld uit de beurs zuigen. Vele bakkerijen en winkels zijn een dekmantel om geld wit te wassen. Mensen onderschat dit niet.De macht en de invloed van deze criminelen werd steeds groter in de samenleving. Zij werden volop gesteund door de VHP.


  Maak melding
 17. Waar zijn de aardappelen en uien van de vice-president. Adhin..? In de bankkluizen van Roemer.. CBS… Mensen, 10 verloren ndp jaren… Nog heb je mensen die zullen zeggen dat de bakkerij van de vhp is.. en die rij bestaat uit nps ers… Altijd de andere de schuld geven… Steeds op zoek naar die splinter in het oog van die andere .. Niet toegeven.. dat je met een koevoet in je eigen ogen loopt… Of als wat Eugene van der San doet, de andere voor een hongerige leugenaar uitmaken…


  Maak melding
 18. Het zijn de vervloekte ellendelingen die de minder bedeelden opjutten. Vooral nu ze denken dat de winkels ook dicht zullen blijven.
  Ik hoop dat de politie nu optreedt en de gasten die valse berichten rondsturen opsluiten if boete waar ze 7 jaar van schijten


  Maak melding
 19. RobG 25 maart 2020 at 01:01
  De bevolking steunt de regering tegen de aasgieren die de mensen het geld uit de beurs zuigen. Vele bakkerijen en winkels zijn een dekmantel om geld wit te wassen. Mensen onderschat dit niet.De macht en de invloed van deze criminelen werd steeds groter in de samenleving. Zij werden volop gesteund door de VHP.

  Wat is dit nu voor een ordinaire opmerking ? Het zijn hardwerkende mensen die dag en nacht in hun winkels staan om het volk te dienen. Dat jij hen beschuldigt van witwaspraktijken is tekenend . Een ordinaire kloothommel ben je.


  Maak melding
 20. Elk land heeft een Autoriteit Financiële Markten. Dit instituut gaat hardhandig te werk als het moet. In samenwerking met de Belastingdienst worden invallen gepleegd bij winkels en bedrijven, aan banken worden zeer zware boetes opgelegd, corrupte handelaren in aandelen en effecten worden door hen opgepakt, geldwisselkantoren worden continu gemonitoord, enz.

  De vrijheid die men zich in Suriname heeft toegeëigend is ondenkbaar in een moderne samenleving. Bedrijven en winkeliers spelen voor wisselkantoor om zwart geld wit te wassen, Chinese winkeliers kunnen nu ook niet zomaar meer tientallen miljoenen dollars en Euro’s smokkelen, naar China, rijke burgers kunnen niet meer in contacten duizenden dollars smokkelen naar hun zogenaamd ” studerende “kinderen in het buitenland. De mensen die zomaar over tienduizenden, honderdduizenden Euro’s en dollars beschikken moeten het kunnen aantonen hoe zij aan dat geld zijn gekomen. Anderen bezitten miljoenen Euro,’s en Dollars in huis, onder de grond, in het bos of in geheime kluizen bij de banken. Dit geld is nu waardeloos geworden in Suriname. Zij moeten nu via bancaire overschrijvingen kunnen aantonen waar dat geld vandaan is gekomen. Dit is de reden van het verzet van met name de VHP waar het meeste verdiende cocaïne geld is. Nu zeggen ze de hoge wisselkoers komt door het beleid van de overheid. Nee, het komt door het vele zwartgeld dat werd gebruikt om de economie te ontwrichten.


  Maak melding
 21. De banken en Winkels zijn vandaag wel open Ramon Abraham en WC Hooghart hebben al de sleutels .
  De prijzen in de winkels gaan met 50% naar beneden daar er een nieuwe wet gemaakt is .

  Geld dat in beslag word genomen word ingeleverd bij Ramon Abraham en Graanoost en Boereveen .


  Maak melding
 22. Bouterse heb je nog een goed Idee om de productie op te voeren met deze wet gaat de productie zeker naar boven .

  De wet gaat de productie naar boven brengen heel goed idee van NDP Schurken .


  Maak melding
 23. Wanneer krijgen wij weer gratis levensmiddelen pakketten van deze NDP schurken .

  Alles moet de kleine man betalen aan deze Schurken van NDP .


  Maak melding
 24. Aannemers gaan ook dicht. Dus alle aannemers zijn idioten en van de VHP gaan de domme paarse ratten zeggen. Terwijl ze al weten dat de VHP onze enige redder is.
  Yes we Chan!


  Maak melding
 25. Mijn God. Gaan ze NDP nu echt De schuld geven voor de Lockdown.🤣voor CV19🙈🙈


  gemodereerd
 26. RobG 25 maart 2020 at 08:41
  Elk land heeft een Autoriteit Financiële Markten.
  ——
  Heb je geen stof meer? Soso ka je keg uit nu.
  AFM in Nederland is een strakke organisatie. De boetes zijn daar niet mals. Geen vergelijking maken he.

  In een dictatuur werken dergelijke organisaties niet. Daar bepaald didibri letterlijk alles. Wat hij leuk vindt dan doet hij. De 26 paarse DNA jaknikkers kunnen geen kanten op. Ze zijn gebonden rondom de reet van je baasje. Nu jij nog.


  Maak melding
 27. RobG
  Het is kenmerkend voor jou dat je, zoals Pico en Jojo eerder hebben aangegeven, je nu duidelijk zaal merken dat je economie uit de repro afdeling komt.
  Indien je kranten leest en het nieuws beluisterd dan moet dit je bekende landen zijn:
  In landen als Brazilië en Columbia en Argentinië en Venezuela en Zimbabwe en Georgië en noem maar op hebben ze Autoriteit Financiële Markten en toch is het ze niet gelukt om de zwarte markt een halt toe te roepen.
  Pseudo econoom RobG denkt nog steeds dat een wet de koers kan doen aanpassen naar vraag en aanbod.
  Ja zelfs in je geliefde Cuba kun je US$ wisselen op de zwarte markt tegen een hogere koers dan de overheid heeft aangegeven.
  Mi kan takie want mi go drapé. Vraag me af of jij RobG wel weet waar je zo gul en grif je mening geeft.
  RobG maar je durft op geen enkele, ja je leest het goed, geen enkele vraag van mij nog van Pico en Jojo en vele anderen te beantwoorden en met grondslagen om deze te bewijzen.
  Blijf maar lekker kletsen


  Maak melding
 28. ” … RobG 25 maart 2020 at 08:41

  Nu zeggen ze de hoge wisselkoers komt door het beleid van de overheid. Nee, het komt door het vele zwartgeld dat werd gebruikt om de economie te ontwrichten. … ”

  Indien zwartgeld een economie kan ontwrichten dan is het beleid van de regering alsnog zeer zwak. De illegale handel is groter en succesvoller dan de legale handel. En dan doe je het als regering het behoorlijk fout.
  Conclusie: De NDP can not do the job.


  Maak melding
 29. De media zit hierachter. Zij hebben in eerste instantie een bericht geplaatst dat de bakkerijen gaan sluiten en daarna weer niet. Zo gaat de oppositie tewerk, het volk misleiden voor eigen belang. Het is maar een klein groepje onruststokers, zoals directeuren en vakbonden van bedrijven die hierachter zitten.

  Werkelijk geen touw aan vast te knopen. Beweert u nu dat de oppositie de media beheerst ? Beweert u dat de macht van de oppositie zo groot is dat het beleid niet door de regering maar door de oppositie bepaald wordt ? Beweert u dat de spreekbuis van de NDP, dhr. Limburg, Faya Pepre etc. etc geen invloed meer op het volk hebben ? In denk eerlijk gezegd dat het niets met de oppositie heeft te maken maar dat de ogen van het volk eindelijk opengaan. De NDP heeft van Suriname een onderontwikkelde land van gemaakt. Hadden wij iets anders verwacht ?


  gemodereerd
 30. Importeurs kunnen bij governor chotelal goedkope dollars kopen bij cambio roemer niet of is het andersom wie houdt wie voor de gek.Nieuwe wet zegt cambio mag geen valuta aan derden verkopen alleen aan cbvs denk a torie is chotelal nu een cambio of een overheidsinstelling.voor lovers van deze wet.


  Maak melding
 31. @Waldo: Jij zegt dat de oppositie het volk opjut maar ze bereiden het volk telkenmale voor op een wanhoopsdaad die deze NDP kliek weer uit die stoffige hoge hoed van ze gaat toveren.. Daarom ben ik blij dat het volk heeft gehamsterd. Deze keer geen halve wc rollen en suiker met scherpzand erin.


  Maak melding
 32. Na de aanname van de Wet Valutaverkeer protesteren groepen en personen hiertegen en tekent zich een zeer eenzijdige discussie af. Vooropgesteld is dat ondergetekende wél heil ziet in deze wet die namelijk tracht zaken in onze economie recht te trekken, die decennialang de kans hadden scheef te groeien. De consument werd hiervan stelselmatig de dupe, terwijl slechts enkele machtige entiteiten het gereedschap en de toenmalige wet hadden om ongedeerd woeker koerswinsten te maken geen last van inflatie, koersstijging, koopkrachtverlies.

  NIET ALLEN die zich uiten tegen de nieuwe wet, doen dit uit eigen belang. Ondergetekende ziet namelijk heel wat onbegrip in de verklaringen en vreest dat sommigen, hoewel onbewust, toch meer napraten dan een eigen mening vormen.
  In wil door pointers mijn bijdrage leveren aan de discussie.
  1. Contante betalingen in vreemde valuta worden aan strikte regelgeving onderworpen.
  Dit is in het voordeel van de consument: geen tassen vol SRD of handgeld aan vreemde valuta. Alles via de bank laten verlopen geeft meer veiligheid en zekerheid. Er is ook helemaal geen verbod op vreemde valuta rekeningen, die kunnen uiteindelijk worden gebruikt voor diverse banktransacties als betalingen, omwisselingen, opnemen en storten. Met mobiele bank apps kun je direct 24/7 geld van je vreemde valuta rekening overmaken naar de ontvanger.

  2. De meeste goederen en diensten zijn geprijsd in SRD en niet in vreemde valuta, welke ook in het voordeel is van de consument, omdat de meeste huishoudens SRD verdienen. Dat er prijscontrole wordt gehandhaafd, is eveneens een nodige voorwaarde. En dat de koers 1 bekende is, vastgesteld door de Centrale Bank van Suriname is eveneens een noodzaak. Deze samenhang van randvoorwaarden moet prijsstabilisatie waarborgen, waar de burger recht op heeft.

  3. Sommige diensten blijven in vreemde valuta, omdat die ‘buitenlands’ zijn. Bijvoorbeeld: betaling van studie-, onderhoud-, medische en andere verzekering kosten van een begunstigde in het buitenland. Overigens is iedereen vrij om deviezen te kopen voor een specifiek doel, maar dit zal giraal moeten geschieden (dus via de bank). Het doel kan niet zijn “speculatie” of “spaar-voorzorg”. Doelen die vreemde valuta girale aankopen rechtvaardigen zijn onder andere: importen van consumptiegoederen, medicijnen, kapitaalsgoederen, etc. Er zal controle komen op de facturering, zodat geen geld “vlucht”.

  4. Uitvoerbaarheid van de Wet.
  Dit wordt betwist door de banken en sommigen uit het bedrijfsleven. Waarom weet ik niet! Potentieel zijn de banken en de bedrijven gebaat bij koersstabiliteit en bij het opkrikken van de rol van de SRD. Stabiele en kredietwaardige klanten komen de banken immers ten goede. De regels waaraan de banken zich dienen te houden zijn duidelijk. Als er onduidelijkheden zijn, kunnen zij dat aangeven, zonder direct te staken. Ook is het niet anders dan onder de oude wet, waar banken zich continu hebben bewapend tegen hogere kosten.
  5. Compenserende maatregelen.

  Ik heb ook begrepen dat de regering waar nodig compensaties heeft aangekondigd en dat voorstellen zijn ingediend door het bedrijfsleven welke door technische mensen worden uitgewerkt. Het bedrijfsleven heeft kostenbesparende compensatie gevraagd in de vorm van:
  – Vrijwaring van invoerrechten
  – Lagere inkomstenbelastingen
  – Loonbelasting schijfwijzigingen, zodat arbeiders hogere nettolonen overhouden.

  Het is zeer begrijpelijk dat naar dit sluitstuk gevraagd wordt. Het moet duidelijk zijn dat loonstabilisatie, inkomstenstabilisatie en prijs- en koersstabilisatie het behoud van de koopkracht in SRD bewaken. Het is tweeledig, te weten:
  1. Samenhang en gedeelde verantwoordelijkheid.
  Het voorgaande is mijns inziens een reden waarom het debat zich voorstander moet tonen van een geïntegreerd pakket. Er kan niet eenzijdig om belastingverlaging gevraagd worden, zonder dat de prijzen zich stabiliseren. De overheid kan niet alleen de financiering opbrengen van haar inkomstenderving. Haar uitgaven worden ook meer, aangezien het COVID-19 ook bevochten wordt door prijssubsidies voor energie, brandstof, water, vervoer, etc in stand te houden. Immers jobverliescompensaties en andere sociale vangnetten zullen meer kosten. Het tekort van de overheid wordt groter op het moment dat er belastingkorting wordt gegeven en de uitgaven aan het volk en minderdraagkrachtigen hoger worden.

  2. Financiering.
  Andere landen in de wereld maken zich op om voor dezelfde problemen met de internationale instituten voor financiële oplossingen te gaan.
  Ik roep tot slot iedereen op dat we in Suriname moeten denken aan datgene dat in het voordeel van het volk is en dat we angst en vooringenomenheid moeten overstijgen. Het debat moet terug naar de kern: wat is mogelijk in de plaats van wat is onmogelijk en hoe draag ik bij en niet hoe werk ik tegen!

  Quincy Yorks


  Maak melding
 33. Geachte moderator,
  Kunt u aangeven op grond waarvan wij soms de melding krijgen dat onze opmerking nog beoordeeld moet worden. Als er gebruik wordt gemaakt van verwijzingen dan kan ik het begrijpen, maar anders niet.
  Zo ook mijn posting van 20.23 uur


  Maak melding
 34. het vervolg
  Je punten
  Je start met een enigszins denigrerende opmerking, namelijk dat mensen geen eigen mening vormen, maar zich bewust dan wel onbewust laten leiden door anderen.
  Bovendien ga je er aan voorbij dat dit natuurlijk twee kanten opwerkt. Jij legt de nadruk slechts aan een kant
  1. De consument heeft nu twee opties, door een af te pakken beweer je dat dit in het voordeel van de consument is? Dat werkt bij kinderen tot op een bepaalde leeftijd, maar zodra ze, al dan niet op de juiste wijze, zelf een mening kunnen vormen is dit onhaalbaar.
  In centraal geleide economieën is er geen consumentensoevereiniteit. Jij bent hier een voorstander van. Dat kan. Ik ben hier op tegen, ik ben voor consumenten en producentensoevereiniteit, ik ben voor overleg en niet een van bovenaf opgelegde maatregel.
  2. Hier ben ik het mee eens. Maar dan moeten de instanties die kennis van zaken hebben gehoord worden en in overleg met hen, indien mogelijk, let wel indien mogelijk dit worden ingevoerd. Het si gelet op de situatie in Suriname nu Onmogelijk .
  De governor van de CBVS, de topmannen van de banken en de minister van financiën zijn de personen kennis hebben, verantwoordelijkheid dragen en bevoegdheden hebben. Zeker niet zomaar een ministertje
  3. Te vrijblijvend. De list moet limitatief zijn.
  4. Uitvoerbaarheid. Dit is het paard achter de wagen spannen. Dit is het gevolg van het feit dat zomaar een minister een wet uitvaardigt en dan moet men achteraf komen zeggen wat niet kan, wat niet klopt, wat niet uitvoerbaar is. Neen, dit had VOOR dat de wet werd ingediend uitgebreid moeten zijn besproken. Niet achteraf. Het is steeds hetzelfde met deze regering.
  Ze komen ergens mee en gaan achteraf kijken wat er niet klopt.
  Het is geen spelletje. Kom nou
  Het is iets anders dan plantje in je tuin neerzetten en achteraf blijkt dat sommige op zure grond goed gedijen en ander juist slecht.
  5. Ik val in herhaling
  Hier komt bij dat je een wet indient, vervolgens wordt deze afgekondigd en zal je gaan uitzoeken waar er gecompenseerd moet worden. Het leukste is wel die in de sfeer van de inkomstenbelasting. Heb je inzicht in de toestand van de financiën van de overheid
  De weekstaat van de tweede of derde week van maart is niet meer op de site, alleandere weekstaten wel tot eind 2019. Op deze verdwenen staat stond dat de Staat schakistpapier had verkocht. Nu is de weekstaat er niet meer, dus is er ook geen schuld meer aan de centrale bank en is het geld verdwenen.
  De “geleende” kasreserves. De overheid “ leent” dit geld, omdat ze zelf geen geld heeft en zal vervolgens de drie door jouw genoemde maatregelen invoeren?
  Apart
  6. “Het is tweeledig, te weten”:
  1. Samenhang en gedeelde verantwoordelijkheid”
  Leuk gedeelde verantwoordelijkheid, MAAR geen gedeelde bevoegdheid.
  Schei uit. Ik draag geen verantwoordelijkheid als ik niet evenveel bevoegdheden krijg

  2. Financiering. Geen idee waar je het over hebt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES